A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Tényleg! Én még nem is figyeltem h mind3an csajszikat cipelünk a pociban, akinek már szülnie kéne! :lol: Nagyon összetartanak! :twisted:
Vendég

Én is vettem még Always nightot is. Csak az szárnyas, és kicsit kényelmetlen a vágás miatt. Eleinte jobb az, ami nem szárnyas.

Wera! Akkor jó. Nem vagyok egyedül.

Kép
szly27

Hát......... pedig azt szokták mondani a lányok elöbb jönnek! (bár egyenlőre még mindannyiotoknak elöbb jönne ha ma holnap születne. De andinak már csak 2 nap és sziszkának is csak 3 van hátra.
Kitartás lányok!

Nem jön meg a fizu (illetve táppénz!) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Eddig mindig a hó második munkanapján utalták, ma meg a 3. van és 8 órakor már a számlán szokott lenni! Most hogy menjek a postára???
Merta a patika tulajképpem ráér, ott csak a kicsinek akarom megcsináltatni a popsikrémet, meg olajat meg hintőport!
Vendég

de milyen furcsa lesz ujra "hozzászokni" a betéthez.... sosem szerettem.....talán legelső mensimkor használtam utoljára....utána dugót használtam mindig.

d.dodó

Bocsi: Andi Sziszka
Vendég

20150601134430

Dodó! Hát igen! Én is csak amikor először megjött, akkor használtam betétet kb három mensin. Utána tampont, mert utálom a betétet. Meg mos t meleg is van. Én Rolival kb kétóránként zuhanyoztam, annyira nem bírtam. Volt is jó kis vízszámlánk.

Kép
szly27

Szly, úgy legyen! mostmár nem szedek se magneb6-ot,se pezsgótabletákat!(leállított a doki) azt mondta nem baj ha görcsölgetek, fájdogál itt ott! helyette a homeos bogyikat kell szednem! Ja és a méhszáj még csak 2100! 8)

Jelentem itt is zuhog az eső!

Kata sajnálom a táppénzt! Nekem ebbe a hónapba véletlen még fizetést is utaltak, ahhoz képest h már két éve itthon vagyok!
bencuri

Szly: én is normált vettem!
Vendég

Sziasztok!

Sikerült 2 órát aludnom!
Nálunk is szemereg már az eső és nagyon bevan borúlva!
Vagy ettől a rohadványos időtől vagyok ilyen sz@rul vagy megyünk szűlni!!!
Vagy a rohadványos idő miatt megyünk szűlni??????? :roll:
Derekam ugyanolyan mint a múlthéten,komolyan mondom elviselhetetlen! :cry:
Hozzá időnként vannak hasi görcsök,pont mintha megakarna jönni,de nem rendszeresek!
És persze emellé még időnként belenyilal oda lenntre is!
Holnap uh,péntek ctg!
Elvileg! :wink:
Már mondtam Áronnak,hogy szúrja ki azt a burkot azt menjünk!!! :lol:
Amúgy meg már rettegek,hogy mi lesz ha tényleg indulni kell!

Nekem mára a posta volt a tervem,meg paprikát kéne vennem,mert lecsót akarok csinálni és persze 1 szem van itthon!
De még meglátom elvonszolom e magam odáig,pláne ha leszakad az ég!!!

Wera! Örülök,hogy jobban vagy és hajrá!!!!
39.-hez gratula!!!
Úristen de hihetetlen!!!

Tegnap amúgy bementünk még az ausanba is,1 db. szopipárna volt,azt megvettem,most az van körém párnázva!
Éjszaka meg vittem magammal az ágyba,a derekamnak jó is lett volna,de a hasamnak sehogysem!
Dobáltam ide oda,szegény Apa!
Hol gyöngyök zizegtek a fején,hol kispárnák repkedtek,elvettem a takaróját,mert az enyémet ledobtam a földre,aztán volt,hogy csak szimplán jajgattam!
Szegény reggel olyan fáradt volt! :cry:

Na ennyit rólunk,megyek megpróbálom magam összeszedni!

Kép

Kép
ibm

szly!
Hát nekem is ez a bajom, hogy a betétbe eleve bele is lehet izzadni.-..... és még hőség is van mostanság. És rövidgatyám sincs ami rámjön! :( Na de majd kérek kölcsön Atitól.

d.dodó

Ami!
Megy a drukk! Lehet hogy ez a hidegfront tényleg meghozza a hatást!! :)

d.dodó

Ami sajnálom! Szerintem mostmár kijöhetne Áron és akkor nem szenvednél!
bencuri

Ebbe az esőbe tényleg az a jó h lehűlt egy kicsit és friss levegő van végreeeeee
bencuri

Titanilla! A másik topicból Bacilivi megszült! :lol:

Kép
szly27

Jázmin most csuklott! Nagyon furi volt, olyan volt, mintha a végbelemben (bocsi) csuklott volna. Már nagyon lent van!

Kép
szly27

Tényleg jól összetartanak a csajok! :wink: De mostmár összetartva kijöhetnének! :)
Andi én két napig elég nyűgös voltam. Ma úgy tűnik jobb a helyzet... Egyelőre abszolút nem úgy néz ki a dolog, hogy pár napon belül szülni fogok... :roll:
Ami remélem legalább rátok hatással lesz az eső, ha már a csajokra nem!

Kép
sziszka82

Már nálunk is esik, amit kicsit sem bánok, bár el kéne mennem de a hőmérséklet is egyértelműen ereszkedik, igaz még csak kint, a lakás még tartja!

Tudom ez nem jelent semmit csak kis bíztatásnak szánom, hogy Hene se érezte egy két nappal elötte hogy szülni menne, sőt még aznap reggel is azt írta hogy ma nem valószínű!

Aki szeretne egykis jókedvet, annak ajánlom a www.egyszervolt.hu oldalt! Nagyon édes
Akinek már van gyerkőce lehet, hogy ismeri is. Én azon gondolkoztam, hogy már egy mondókára meg énekre sem nagyon emlékszem, na itt találtam mindenfélét.
Vendég

andkata, nagyon szupi hírek!

vizesedés: tegnap mondta a doki ezt a sok gyümölcs dolgot. Hát ettem is egy csomót és mára előtűntek rég nem látott bokáim. :) A lábfejem még mindig vicces, de most sokkal jobb a helyzet. Már csak azt nem tudom hogy mi veszett össze mivel, mert éjszaka vagy fél órát töltöttem a vécén olyan hasgörcseim voltak. De aztán elmúlt.

Nem tudom mitévő legyek, mert tegnap egy kocsival jöttünk haza, és itt is szakad az eső. Gondoltam majd bemegyek busszal mert lesz ma benn órám a városban, de így nem tudom mit csináljak. Nincs itthon egy szerencsétlen ernyő. (Nagy logikusan a kocsiban van kettő is...) Úgyhogy nem tudom hogy induljak így el. Vagy eláll, vagy elázom vagy nem megyek.

Este meg vendégek jönnek. Nem nagyon vágyom rá, főleg hogy egy kikényszerített vacsora lesz és az ilyentől borsózik a hátam. De muszáj túlesni rajta valamikor. Már csak azt nem tudom hogy mit csináljak. Nem akarok túl sokat főzőcskézni...

Ja és ez az eső azért is vicces, mert meséltem hogy lassan egy hete hogy elkezdtük tölteni a medencét és mindig volt valami. Tegnap este tíz körül meglett, erre reggel zuhog az eső. Még csak a lábamat sem tudom bele lógatni. Vagy hát tudnám, csak ilyen időben meg ki vágyik rá... SEjtettem hogy ez lesz. :)

KépKép
muffin

Sziasztok lányok!

Azt hittem, már babafotóra jövök! Majd lehetne statisztikailag nézni azt is, hogy a lányok-e azok, akik nagyon nem akarnak kijönni.

Mi az újszülöttpelenkát vettük meg tegnap, kibontottam egyet, hogy megnézzem, milyen is, mert régen voltam baby-sitter és akkor pelenkáztam, de az 10 éve volt, hát megmondom őszintén sikerült is össze-vissza szaggatni a ragasztós részét, pedig nyilván nem egy nagy cucc azért azt kezelni.

Viki, "az én apucim a legerősebb a világon" bodyt milyen boltban vetted, hátha van itt olyan, mert olyat nagyon szeretnék, a Nyugatinál egyik boltban vannak mindenféle jópofa feliratosak, de ilyet nem láttam. Én meg úgy szeretném meglepni az apucit egy ilyennel!

Itt már esik!

Tapasztalt anyukák, a mosás az hogy szokott zajlani? Mert azon gondolkoztam, hogy a baba ruhát akkor külön kell mosni, na de mennyi idő míg összejön akár egy fél adag is? Vagy ezt csak én képzelem?
De ahogy olvasgatom, azért napi 3-4 bodynál több nem fogy+rugik stb, dehát azok olyan csöppek, hogy sok kell belőlük egy mosásra. De akkor mi van a kakis, hányós cuccokkal,azokat azért csak hama-hama ki kéne mosni vagy azokat be kell áztatni egy lavórba mondjuk, míg össze nem jön egy adag? Vagy hogy?
Na, ezt sajna csak ilyen bonyin bírtam kifejteni.

Kép
teó

Teó!
Itt Nyházán vettem az Emberke bababoltban.

http://emberkebababolt.gportal.hu/
20150601134430

engem is kicsinalt a front, illetve ahogy a baby a frontra reagal, de ez eddig mindig igy volt, igy utolag mar nem is ertem miert panioltam az ejjel. Cuar volt, de legalabb miutan alomba szenvedtemmagam aludtam hajnalig, mikor is olyan merhetetlen fajdalomra ebredtem, a csuklom nem mozdult. ez megegyszermegismetlodott. Es reggelente mikor felebredek nem tudom mosgatni az ujjaim, sot a talpam is iszonyatosan faj.
Mi a franc lehet ez?
Lefekves elott atmasszirozom, ez nem segit. Meg nem is gorcs ez, nem tudm olyan mintha lebenulnek reggelre. Nagyon rossz erzes, na meg iszonyat fajdalom.
Praktika? Otlet?

Olyan szupi hogy esik- bocs muffin tudom Te nem igy vagy vele! Vegre van levego. Igy mam mar raveszem magam a boltra, bankra....
Vendég

cuar=cudar
Vendég

Teó! Én is külön mostam és mosom a mai napig Roli ruháit. Nálunk elei nte is könnyen összejött egy egy adag ruha. Pl amikor összekakilta vagy pisilte a kifogókat. Azok nagyobbak! Meg éjszakára új ruha, nappalra új ruha. Lebüfizte, új ruha. TExtilpelenkák is nagyobbak. Szóval meglesz az adag. Meg én sokat mostam félprogrammal is.

Kép
szly27

azt hittem baba hirre jovok, de latom nem:(
Vendég

Teó!
Én is külön fogom mosni a kiscsávó ruháit. Már csak egy külön szennyestartót kell beszerezni. Ha "balesetek" történnek, aztm eg úgy is áztatni kell, + a jó öreg vanish szappant bevetni.
20150601134430

Én is külön fogom mosni a kisruhákat. Attól tartok, azzal nem lesz gond, hogy nem jön össze egy adag..

Nem tudom, hogy ez a kölök mit művel odabent, de olyan érzés, mintha kukoricát pattogtatnának a hasamban! :shock:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Én is külön fogom mosni a kisruhákat. Attól tartok, azzal nem lesz gond, hogy nem jön össze egy adag..

Nem tudom, hogy ez a kölök mit művel odabent, de olyan érzés, mintha kukoricát pattogtatnának a hasamban! :shock:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

[quote="terek.krisztina"]
írta:
terek.krisztinaNem tudom, hogy ez a kölök mit művel odabent, de olyan érzés, mintha kukoricát pattogtatnának a hasamban! :shock:

:D :D :D :D Ez aranyos!

Az én belső szerveimet taposógépnek használja. :roll:
20150601134430

Az eső Nálunk is esik és nagyon jó hűsi lett! :D

Kriszti! Jó gyorsan ideküldted köszi! :D Nem semmi érzés lehet ez a kukorica pattogtatós! :D

Szly! Szívesen!

Vidokata! Tudom, hogy ez nem vigasztal de az Én fizum megjött és még adóvisszatérítést is kaptam! :D

Wera! Gratula a 39.héthez! :D

Ami! Sajnálom, hogy csak két órát sikerült aludnod! :cry:

Babaruhák! Én is külön fogok mosni mindent!
Vendég

Az eső Nálunk is esik és nagyon jó hűsi lett! :D

Kriszti! Jó gyorsan ideküldted köszi! :D Nem semmi érzés lehet ez a kukorica pattogtatós! :D

Szly! Szívesen!

Vidokata! Tudom, hogy ez nem vigasztal de az Én fizum megjött és még adóvisszatérítést is kaptam! :D

Wera! Gratula a 39.héthez! :D

Ami! Sajnálom, hogy csak két órát sikerült aludnod! :cry:

Babaruhák! Én is külön fogok mosni mindent!
Vendég

halihó,
vagyok, vagyok, dolgozom!
Csak ezt az oldalt olvastam el, a többit majd később :D
Látom, nincs újabb babánk. Hajrá, kisjányok, bújjatok ki, most jó idő van!!!!

Tegnap már én is elkezdtem kórházi cuccost vásárolni, Tena Lady és újszülöttpelus, na három dm-be kellett bemennem, hogy 4 csomag pelenka összejöjjön. Számításaim szerint kb 12 napra lesz elég a 120 darab :shock: Vettem eggyel nagyobb méretet is, úgyis nagy baba lesz :)
Úgyhogy a kicsinek már pelusa, popsitörlője van, meg ruhája. A többi????
A dokim felírta a recepteket, de azt modnta, hogy csak akkor lehet kiváltani, ha megszületett a kicsi. Úgyhogy a patikás holmik majd csak később lesznek meg.

Ja, meg voltam az oep-nél, ahol megtudtam, hogy az anyaságit meg a családi pótlékot az Államkincstárnál kell intézni. Ti tudtátok?
És akinek esetleg jár a gyes, azt meg le kell mondani mielőtt t-gyásra megy!!!

Na, ki kell töltenem telefonigénylő lapot, mert anélkül sosem lesz telefonunk - na meg internetünk... :? Még jó, hogy dolgozom, itt legalább van minden. :D

Kitöltök, aztán visszaolvasok!!!! És jövök! 8)

KépKép
szkagi

Bocsi! Egyszer akartam! :oops: :evil:
Vendég

Babu!
A technika ördöge....

Timikém!

Merre jársz?

Marcsi???????????????????
20150601134430

Viki! Sajnos nem a technikáé hanem a tesóm tetü lassú gépéé! Átakartuk vinni a Mi gépünkre a netet de nem jó az elosztonk úgyhogy majd szerezni kell egyet! Vista van a gépre telepítve és egy csomó felesleges dolo ami leterheli teljesen a gépet! :evil:
Vendég

jó reggelt lányok!

lehet megkövezni 8)
Kép

most keltem fel. minjárt visszaolvsok. 3-4 oldalt kell :)
aztán jövök hozzátok. :oops: :oops:

Kép

Kép
timi1982

Timi! Örülök, hogy jól aludtál! Aludtál most helyettünk is! :D
Vendég

Na, pingvin legyen a talpán, aki követni akarja ezt a pörgést :D

Öreganyák, az eső senkit sem zavart el szülni? :D

Sajnálom a pocsék éjszakákat, mindannyian megéreztük a frontot. De olyan jó friss a levegő!
Pihenjetek sokat!

Dodó, milyen volt a bevásárlókörút?

Kriszti, pattogatott kukoricás hasonlat :D :D :D

Most volt nálam a védőnő, annyira kedves és normális!
Főleg arról beszélt, hogy Ottóval hogyan foglalkozzak majd, ha a hugi is itthon lesz. Beszélt arról, amit mi is akarunk, hogy a kistesó hozzon neki ajándékot :) meg azt is mondta, hogy Ottó legyen az első, mert a kicsivel gyárilag is csomót kell foglalkozni. Hogy ha épp játszunk, amikor a csöpp rázendít, ne rohanjak rögtön, hanem nyugiban zárjuk le a játékot, vagy várjam meg, amíg Oti szól, hogy nézzük már meg, miért sír a baba. Így nem fogja azt érezni, hogy ha tesó egyet nyekken, már csak második a rangsorban.
Hű, biztosan nem lesz egyszerű, de már nagyon várom a kétgyerekes életformát!

babaruhák: én is külön fogom mosni. Kezdetben a fél adag is nehezen gyűlik, de azt hiszem, közülünk senkinek a gyereke nem fog attól szenvedni, hogy nincs mit fölvennie két mosás között :wink:

Hát igen, ez a betét-dolog nem lesz könnyű, főleg nagymelegben, de ormótlan méretet szerencsére csak pár napig kell hordani. Én úgy voltam azzal is, hogy inkább cseréltem gyakrabban, de átálltam az éjszakai intim betétekre. Ez is fura lesz, egyszerre bepótolni az előző 9 hónap vérzésmentességét...

Na, sertepertélek még egy kicsit a lakásban.

Kép
Kép
bondi

Timi!
Nem kövezlek meg, azt hittem tovább amortizáltad otthon a kecót a tegnapi nap után....

Babu!
Nekem a vista annyira nem gyere be. Mire megtaláltam rajta, hogy hogyan lehet nyomtatni..... :oops:
20150601134430

Bondi! Jó, hogy ilyen rendi a védőnénitek!
Vendég

Bondi!
De jól fogalmazta meg a védőnő! Nagyon tetszik!
20150601134430

Viki! Nekünk sem jön be mert egy nagy sz.r! Nagyon lassú és hülyeségeket csinál tőle a gép! :twisted:
Vendég

Mindjárt el sírom magam, ma még úgyis csak egyszer sírtam, elszállt az irományom. :x :evil: :twisted:
Na de csak panaszkodtam arról, hogy rendeltem a szopipárnásaktól 2 kifogót, baldachin, paplan, párna, zsebes tartó, fejvédő kollekciót meg nyakpárnát és elveszítették a megrendelésem, pedig már úgy vártam, és ráadásul azóta változtak a szövetminták, úgyhkezdhetem előlről és mikor rendeltem, volt 10%os akciójuk, ami monst nincs, de szerintem a mimimum az lenne, hogy azt megadják.

Megemlítettem még, hogy hálóingben hesszelek, mindenem tompika, de mindjárt elindulok valamerre.

Ági és Patr, ti hogy bírtok még dolgozni? Nekem felfoghatatlan. Sipiné is lassan majd előkerül, ha jól emlékszem.

Ági, Szonja hogy van a szekrény kaland után?

Viki, köszi a címet, úgy látom, ez az 1 boltjuk van, na de megyek én még bababoltba, csak lesz valahol.

Még azt akartam kérdezni, ülőpárnát ti akartok, érdemes? Mi vettünk egy 300 forintos úszógumit, aztán lehet túlságosan akartam spórolni és erre a célra nem jó, de hát végülis a lik ott van a közepén.

Kép
teó

Babú: vígasztalni nem vígasztal de örülök, hogy te legalább megkaptad! Nekem is azt mondták hogy ezzel a táppénzzel érkezik az adóvisszatérítés is, ezért is várom annyira, meg mert egy peták sincs a pénztárcámban. De legalább a férjem megkapta a fizut így éhen már nem halunk! :D :D
Vendég

Teó!
Nézzek neked egy ilyet, ha legközlelebb megyek? 62est vettem. Zöld jó, vagy ha van más színben?
20150601134430

Sziasztok!

En mar nagyon regota olvaslak TiteketEgy masik topicba irogattam (2002. május 1 - 2003. április 30. közötti gyermekek), ha sikerül - eleg nehez haladni, mert nagyon sokat irtok! :shock:

En 37 eves vagyok es a harmadik baot varom - junius 17.-re vagyunk kiirva. Szoval mar jöhetne, ha akarna. Nem tudjuk a nemet, az elözö kettönel sem tudtuk.

En Ausztriaban elek mar 19 eve lassan - (a tervezett egy ev helyett), es persze itt is fogok szülni.

Nem akarok elkezdeni rendszeresen irni, mert tudom, hogy ugysem lesz ra idöm, de azert szoktam figyelni, kivel mi törtenik es hogy vagytok.

MAr regota hallom, hogy Mo.-on "divat" az orvosoknal"jol megvizsgalni" a szüleshez közel allokat.
HAT EN NEM TUDOM; NEKEM ILYENBEN NEM VOLT RESZEM; DE SZERINTEM FELHABORITO!!!!!!!!
Ahogy tegnap Wera is panaszkodott, hogy mennyire fajt es verzett is - hogy jön illyesmihez egy orvos????
Az en orvosom engem ugy vizsgal, hogy szinte nem erzek semmit sem!
A masik meg a burokrepesztes. Azt Mo.-nugy latom, hogy szinten igen nagy "divat". s igazabol nem ertem, hogy miert van. Azert, hogy felgyorsuljon a szüles? VAgy minek. Itt en ilyenröl nem halottam. Ha megreped, akkor megreped.
Aaronnal nem tudom pontosan mikor volt, mert kadban ültem megotthon es szerintem vizben ülve nem lehet annyira eszrevenni,ha folyik valami. aztan mert a fajasok nem multak gyalog mentem a korhazba(tölünk normal tempoval 5-7 perc, fajasokkal kicsit több.
REbeknel meg biztos, hogy magatol repedt meg a burok, negyed oraval azelött, hogy kibujt.
Nem tudom, minek rasegiteni.
Az en velemenyem mindket esetben, hogy hagyjak, hogy magatol menjenek a dolgok, a sajat ritmusukban. Persze, ha valami galiba van, be kell avatkozni - az vilagos. egyebkent en apolonö vagyok, de neurologian, tehat a szüleszetben azert nem vagyok igazan jaratos.
Egy kicsit itt most a "Katak"velemenyere is kivancsi vagyok, mersze masokera is....

Szoval tovabbi jo babavarast, remelem, mar nem varatnak olyan sokat magukra azok a pocakbabalanyok!!!ES mar en is igen varom a babokankat, bar ki kell elveznem ezt az allapotot, mert kitudja, lesz-e meg valaha ilyenben reszem!!!!
Azert lehet, hogy idönkent par szora bekukkantok - ha nem zavar Titeket!!! Kép ez lennek en, egy hettel ezelött...

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Wera :D
Már én is azt hittem :oops:
De most ért ide a hidegfront, na majd az segít! Én szugerállak+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(A vizsgálatot nagyon sajnálom!)

Potyka :D
Koós Hutás Piroska hozzáállására, világnézetére gondoltam. Sok cikket olvastam tőle, és így nagyjából képben vagyok, hogy ő miképp vélekedik a terhességről, szülésről, gyermeknevelésről, stb. És ez úgy látom egyezik azzal, amit te "képviselsz" itt a fórumon :wink:
(És ami nekem is nagyon szimpatikus :D )

Andkata :D
Szortítottam nagyon, és örülök, hogy minden rendben. Évforduló sikeréhez külön gratulálok!!!

Marcsi :D
Szép lány, szép ruha :D (Jól látom, hogy hasonlít rád?)

Lányok :D
Az első NST-m lezajlott ma reggel!
Csabi lerúgta a tappancsokat :lol: ÜÚgy mozgott, hogy folyton elmászott az érzékelőfej elől. De szívhangja teljesen rendben volt! Nem kellett kávé, cola, se csoki, pedig szívesen ettem volna :oops:
Méhtevékenység ilyen: ______________________________________________________

Úgyhogy nagyon rendben vagyunk. Hazafelé pedig megvettem minden elmaradt apróságot, így most nagy nyugalomban telik majd a napom 8)

Véda
Vendég

Bondi: jó, hogy van olyan védőnő aki ilyen rendesen betölti a funkcióját!

Teó: alattam egy sima úszógumi biztosan kidurrana! :oops: :lol:
Én nem veszek semmit egyenlőre, aztán ha nem bírok ülni, elszalasztom a férjem érte!
Vendég

Kryss! Üdv Nálunk! Gyere nyugodtan! Szép nagy pocakod van! :D

Véda! Gratula az NST-hez! Csabi ügyes fiú!
Vendég

Gratula a jó nst-hez Véda! tök jó h ilyen élénk volt Csabi! Minket ébreszgetni kell!
bencuri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?