A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

na most már tényleg el.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina!
Megtennéd nekem, hogy megadod a helyet, ahol Ádót megviszgálták, és hogy hová jártok tornára.
Azt hiszem egyszer tettél fel egy linket is...
Egy barátnőm kisfia - talán - érintett a dologban.
Köszönöm

Ildikó
KépKépKép
sense4

color=indigo]Szép napot![/color]

Nyekrit!
Boldog szülinapot :)

Heni!
Őszintén nekem eszembe sem jutott,h. bármi bajotok lehet :oops:
Azt hittem h. a kustanciarezance-s kérdésemre azért nem válaszolsz,mert állandóan kertben vagytok és nincs már erőd ideülni és írni :oops:
De Péterkéd remélem már jól van és ugye nem epilepszia?

Sense!
mikor mész dokihoz?S hány hetes lehetsz kb?Majd kistesót szoptatod tovább :wink:

Tali:
isler?

KépKép
viranka

Henikém: jaj, nagyon sajnálom és itt mind nagyon aggódunk Petikéért!!! De írod, hogy már rendben van... hála Istennek! Okvetlenül írj!!! És tudod, MINDENKIT mindig hiányolunk, ha nem is említjük név szerint! Hétvégente itt amúgy is pangás van..., és a mozgékonnyá vált babák miatt a legtöbben jóval ritkábban jönnek.

Sense: persze: Dévény Alapítvány (122 Budapest, Moszkva tér 16.Telefon/fax: 06-1-3555-392), érdemes a gyerekorvostól beutalót vinni (semmi extrát nem kell ráírni, a mozgásfejlődés vizsgálatát kell kérni), úgy -- ha netán kezelésre lesz szükség -- olcsóbb lesz (de utólag is vihető a beutaló). A vizsgálat maga ingyenes. Nem tudom, hol laknak a barátnődék, valószínűleg egy hozzájuk közeli dévényes gyógytornászhoz irányítják, mi azért járunk a központba, mert széltében-hosszában nincs felénk dévényes. Remélem, semmi baj a kicsivel!

Kép
Kép
irina

Sense: ez lemaradt: http://www.deveny.hu

Kép
Kép
irina

Hajni Marciját és Nyerkitet Isten éltesse sokáig!!!
Kép

Kép
Kép
irina

Heni :?: :?: :?:

Nyerkit! Boldog születésnapot!!!!!!

ÉLJEN a 9 hónapos ÁDÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!

Sense! Nem kiabáltál el semmit! Egyszerűen el KELLETT mondanod nekünk azért, hogy küldjük Nektek a Kistesótapasztó-enerdzsit!!!!!
A vonalzóval egyetértek, én is megvárnám vele a dokit.
Én egyébként a 12. hétig akartam várni, de nem tudtam volna annyit kamuzni, hogy miért nem tudok jönni. :oops:

A tejem - mikor még nem tudtam, hogy várandós vagyok - nekem is csökkent, írtam is. A reggeli szopit már elhagytuk, és pikk-pakk alkalmazkodtak a cicik. Furcsa lesz, ha az estit is kiváltjuk. :(

Még nagyon az elején lehetsz, ne aggódj, jön majd az a rosszullét! :?

Kistesó nálunk megint munkába állt, reggel a semmit akartam kihányni, miközben remegtem...

Ami a névpályáztatást illeti - ha kiderült a neme -, majd várom az ötleteket. :D
(Egyébként - olvasom a 2009 januáriakat -, ők már beszéltek a nevekről.)

Kép
Kép
Kép
gremese

Gyorsan életjelet küldök. :lol:

Remélem a kis betyárom engedi befejeznem, mert mostanság katasztrófa minden éjszaka. Lehet, hogy nagyon melege van? Csak agyalok. :shock:

Akkor a legfontosabbak:

Heni! Édes Istenem, hát mi történt????? Lélegeztető? :shock:
Mielőbbi, gyors gyógyulást kívánok a legédesebb Péterkének!

Sense! Csúúúúúúúcs! Én is csak vigyorgok, mint a tejbetök. Nagyon nagy gratula tőlünk is. Casanova Botondova őrületes. Gyönyörűséges. :lol:

Viranka! Jó kalandosra sikeredett ez a keresztelő, de fő, hogy már rendben van a tündérlány. A képek csodálatosak. Az meg, hogy a dédipapa keresztelte a csimotákat......
Nálunk 15-én lesz, bízom benne, hogy kevésbé lesz ilyen kalandos. :wink: :lol:
Nálunk meg egyszerre keresztelik majd a keresztmamát és a gyereket. :lol:

Irina! Amikor Ádi képeit néztem, önkéntelenül kicsúszott a számon, hogy: De szép vagy!

Kolbi! Máté is olyan tünemény, isteni pasi! Csodás huncut tekintettel. Imááááádom!

Juba! Hú, ez a kiscsaj! Tündéri! Látom, jól haladsz a fogyibogyival! :lol:

Emese! Zsozsó is hozza a formáját! A kínai táblázat nekem mindhárom esetben bejött.

Isten éltessen minden ünneplőt: Anitákat, Nyerkitet, Ádót, és Marcust!

Mennem kell. :cry:
dmaggie

Isten éltesse ÁDÓT, Nyerkitet és Marcit!

Irina!
Remélem, semmi baj sincs a kicsivel, csak egy picit lassabban halad a mozgásfejlődése a kelleténél.

Emese! Viranka!
Elvileg 6+3 ma. :oops: Két héttel kullogok Emese után. :lol:
Remélem, a rosszullétek elkerülnek. Nekem Botondovával sem volt semmi bajom. Csak a Gravidától hánytam, így nem szedtem semmi vitamint. Nem akarom a dokit elsietni. Az első terhességemet teljesen túlparáztam, szerintem dupla annyi UH-n voltam, mint minden normális kismama. A 6 hétig hármon voltam túl. :oops:
Szerintem jövő hét péntekre fogok bejelentkezni.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hello Lányok,

Sense, én is szívből gratulálok! Olyan jó most Nektek! Megy a sok-sok tapasztó energia, és szerintem Minipöttyöd tudja, h most tapadnia kell ezerrel. :lol: Doki: azt tudod, h télen elmegy hosszabb időre szabira? Múltkor láttam nála kiírva. Vmi 2 hónap körüli időre… Mikor mész hozzá?

Irina, felriadt, sírt, remegett, ezért kihoztuk a nappaliba. Ott meg állandóan nyitva az ajtó, csak a szunyiháló van behúzva a meleg miatt. Itt sétáltunk vele, hátha megnyugszik, a szomszédunk meg itt parkol az ablak alatt. Pont akkor jött haza és látta, h Lizkó sír. Rögtön jött nyugtatni. Hát így… :lol:

Kóstolgatás: nálunk is egyre nehezebb az ügy. Szinte kizárt, h amikor mi eszünk, ne akarna vmit magának megszerezni. Így az esetek 90 %-ban keresek neki vmi ehető falatot. Bár ugye a szopogatást el lehet felejteni (lásd kenyérhéj, keksz) mert mindenből azonnal harap, a falatot meg görgeti jobbra-balra és vagy öklendezni kezd tőle, v kipottyan a szájából. De az „emberjoghurtot” és a nutellát örömmel nyalevkázta a kanál hegyéről… :wink:

Főzés: én terhességem elején megutáltam a meleg kaját. Az első hónapokban csak vajas kenyeret ettem. És sajnos azóta is inkább 1 szelet kenyér, mint főtt kaja… Így aztán főzni is max 2x szoktam hetente a családnak. Lizinek mindig! Pedig régen hogy imádtam alkotni! Azt hiszem, ha Lizi rendes kaját eszik majd, akkor kénytelen leszek megint rendesen főzicskélni.

Gremese, nagyon jó dolgod van, h Apa mindenben segít! (nálunk nem biztos, h bevállalná ezeket… :oops: )

Meryke, a gyereksziget a kisebbeknek is való, v nálatok is inkább Bence élvezte? Mennyire van tömeg? Nagyon kedvet kaptam hozzá!

Viranka, igen, nagyon szeretném! Már rágom apa fülét, de ő nem egy nagy mozis. 4 éves történelmünk alatt 2x voltunk moziban. Most is próbálkozik, h majd megszerzem DVD-n. :twisted:

Tali, nagyon szeretnénk menni. Viszont kb. két hónapja nem voltunk otthon, és most 7végén mentünk volna, de közbejött egy program, így lehet, h jövő 7végén utazunk. Majd szombat tájékán kiderül.

Lányok, isteniek a képek! Olyan szép mindenki!

Tegnap itt volt a barátnőm, férjhez ment Olaszországban és nem találkoztunk 8 éve. Olyan jó volt dumcsizni. És ott folytattuk, ahol 8 éve abbahagytuk. :lol: Ez az igazi jó barátság! Van, h az ember 1 év után nem tud mit mondani egy ismerősének. Ja, és Lizi az első perctől imádta. Van, akit meg már sokadszor lát és semmi extra vonzalom nincs benne. Azért ezek a babók megérzik az igazi kedvességet és a jó embereket!

silka
silka

És akkor egy köszöntős hsz:

Aniták, Tündik, hófordulósok és Nyerkit, Isten éltessen Titeket!!!!

Kép

silka
silka

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket. :)
De ez a 30-dik :( :( :( :( :( :D

SENSE nagyon nagyon gratulálok a te ici pici babácskádhoz!
Heni ripsz ropsz jobbulást Péterkének.

Viranka! Bocsi de most jutott eszenbe hogy a poncsós kérdésedre nem is válaszoltam még anno.Szóval nem igazán sikerült ugy ahogy én elképzeltem.Vagy magamon nem tetszik nem tudom de ezért fénykép se készült róla és így nem volt mit feltenni.

A kínai tábla szerint Manónak kislánynak kéne lennie :D :shock:
De a többségnek ezek szerint bejött.

Az evés miatt én most nagyon el vagyok kenődve.Tulajdonképpen visszafelé haladunk. Az ebédet és az uzsit már hetek óta kiváltottuk.Most meg kb. 3 hete elkezdte csökkenteni a megevett mennyiséget. Ebédre ugy kell belekönyörögni egy kb. fél üvegynyi ételt ami tényleg kanál/perc idő alatt történik.Uzsira meg egyszerűen összeszorítja a fogát. Csak és kizárólag szopni akar. Persze az ebédre megevett óriási mennyiség után is.A cumisüveget se fogadja el, a darabosat se , a pépeset se.
Már mondhatom mindent kipróbáltam. Váltogattam az ételeket, napokig hagytam csak szopizni hátha valami rossz élmény érte.
Mostanra már kifogytam az ötletekből. Tulajdonképpen ott tartunk mint 6 hónaposan mikor elkeztük a hozzátáplálást.

Pedig Marci is jön megy ezerrel. Mászik, áll egész nap mégiscsak a tejcsi kell neki.

Sok boldogságosat Marcinak és Ádinak!

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Köszönjük, lányok, a köszöntéseket!

Gremese: Zsófika egy csodás hölgy és passz! Gyönyörűek a fogai is! ;-)

Jubaaaaaaaaaa, imádom a kiscsajszidat, akkora fazon! Amilyen arcokat vág... 8)

Maggie: akkor nem lehet egyszerű az életed, keresztelő szervezése, az éjszakák...

Nyerkit: hasonló az evés nálunk is egy hete, jobb híján a melegre fogtam, hogy Ádi jóval kevesebbet eszik, no meg a fogzásra (de utálok mindent arra kenni...). Talán kegyetlennek hangzik, de én a szopit nem vonom be ismét (kivéve éjjel, ha nagyon zaklatott a drága), így is még 3-szor szopizunk. Szerintem ha éhesek, fognak enni (persze próbálkozom, lehet, hogy épp az az étel nem ízlik neki).

A másik, amitől mostanában picit a falnak megyek, az AHOGY kinézünk evés közben. Nem ehhez voltam szokva, most kész csatatér a fél konyha, és Ádi mindenre figyel, csak az evésre nem, sokszor szabályosan ráesik a kanálra, gyakori a kaja szétprüccsentése, mert az olyan jó érzés (gondolom). Ez nagyon vicces, csak nem akkor, ha alig fogy a kajából. Aztán várok 5 percet, hirtelen megeszik 10 kanállal, majd megint hosszú percekig semmit nem lehet belediktálni. Egyszerűen nem értem. Eddig is játszott sokat evés közben, de így már sokszor 45 percig eszünk, úszik minden, a gyereket át kell öltöztetni, és a kaja fele is a földön van... másnál is van ilyen? Nem a kupi zavar, hanem főleg ez az evésre fütyülés...

Kép
Kép
irina

BetyárBerci ismét kidőlt, így gyorsan jövök még. :lol:

Jó, hogy írjátok az evést Lányok, nálunk uez megy. Alig eszik valamit Vacakocska. Pedig próbálkozok rendesen. Már naponta háromszor, meg néha többször is igyekszem a pótlásokkal. Siker egyre kevesebb. Ugye a múltkor hogy örültem.... No, ez is két napig tartott. Azóta semmi. Biztosan a meleg is ludas a dologban, mert néha még a cici sem kell neki.
Jaj, gyorsan megnézem a főzit...
Elintézve. :lol:
Szóval, főztem én már mindent, egyik jobb volt, mint a másik, de az én kisfiam ippeg csak beledugja az orrocskáját, pontosabban a nyelvecskéjétn és elég is belőle. Pedig mindent megkóstolok, ha nekem nem ízlik, neki sem adok belőle. A m.héten még apa is azt mondta, sőt Gergő is a fokhagymás, tejszínes saláta főzire, hogy nem is értik mit nem szeret rajta, mert bár idegenkedtek első hallásra a dologtól, de a kóstolás után nagyon finomnak találták.
Marad a kitartó próbálkozás.
A hétvégén kínomban már a tárcsában sült krumpli belsejéből adtam neki, az finom puha volt, bezzeg az kellett. :oops:
Így állunk mi is. Valaki, talán Regi írta egyszer, hogy úgy hallotta a babáknak is kell a zsíradék. Persze, hiszen a vitaminok egy része zsírban oldódik. Kolbi????

Más. Még mindig nincs mászás. Ha meg le akarom tenni négykézláb, akkor már fordul is oldalra és inkább felül, majd onnan kitolja magát állásba. Tegnap Momó megdícsérte. :oops: Lehet, hogy később kell majd megtanítanom neki a mászást? :lol:

Jaj, az evés ideje: elhúzódik nálunk is, de Bercó egyértelműen jelzi, hogy neki ennyi elég, akkor ki is veszem az etetőszékből, esetleg újra megpróbálom a kövi etetésnél. Tény, hogy ezeket mindig szopi is követi. :oops: Én is próbálkozom az elválasztással, olykor már ki tudom hagyni a du-i szopit. :oops: :lol:

No, most ennyit.

Tapadjatok, tapadjatok................... :lol:
dmaggie

Maggie: én arra tudok már csak gondolni, hogy okos fiaink így próbálják a tudtunkra adni, hogy (szabad babamagyar-magyar fordításban tudom csak visszaadni ;-)):
"anya, nem érted már, hogy nem kellenek ezek a pempős vackok?! ide azzal a tatárbifsztekkel!" 8)

Kép
Kép
irina

Irina,Maggie: pontosan ez a helyzet itt is. Hatalmas csatatér, nekem is, neki is át kell öltöznie, felmosás és az elfogyasztott étel mennyisége katasztrofálisan kevés.
Nos kínomban már én is próbálkoztam a szopi megvonással.Ez ugy nézett ki, hogy minden alkalommal mikor mászott rám szopizni megkínáltam étellel.( hogy hogy néztünk ki aznap délután :shock: )
Egy teljes étkezés kimaradt, a végén már üvöltve mászott rám, de a száját szortotta.Mit csinálhattam volna megettetem és persze cserébe a kimaradt étkezést éjjel pótolta.
Ezt kiváltandó gondoltam, hogy talán cumisüvegből pótolnék ha már enni nem akar.De ez szintén az "összeszortom a fogamat" kategória.

Igazán az bánt, hogy hetekig 200 grammokat megevett gond nélkül és eszébe se jutott a szopi. Ette az üvegest, az én főztömet és igazából soha semmit nem köpött ki. Gondolom az eddigi volt túl paradicsomi állapot. :?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Csak az a baj hogy a tatárbifszteket is kanállal kellene bejuttani a szájába......... :?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Fú, Nyerkit, megértelek, ez nagyon nehéz lehet így... a szopimegvonás akkor ne működik... eddig úgy tudtam, csak betegség idején van ilyesmi... fogakkal hogy álltok? Nálunk még erős fogzási fájdalmak esetén fordult ez elő, bár az egyértelműbb kajaelutasítás volt (egyszerűen sírt etetés közben, de később, a fájdalom múltával már megette szépen...). Még valami: az édesebb gyümölcsöket sem kéri? Lehet, hogy "egyszerűen" csak elkezdtek nagyon válogatósak lenni a babák. Az meg, hogy a mi kajánkból is kérnek, gondolom, az elemi babakíváncsiság folyománya, hogy mindig az kell, ami anyáé, apáé, amit anya-apa csinál, azt utánzom stb.
Nálunk az is előfordul, hogy bár már csaknem 5 óra telt el az utolsó evés óta, Ádi csak nyammog, ilyenkor félóránként újra próbálkozom. Volt rá példa, hogy 1 óra múlva megevett 2 üveg gyümölcsöt, addigra már jó éhes volt, előtte meg tudomisén. Lekötötte valami más. Amúgy mindenhol azt olvasom, hogy az erőltetéssel nem megyünk semmire. De egy fokig muszáj, pl. ha 5-10 percig játszik a székben, nem hagyhatom abba az etetést, mert utána tuti eszik még a kanálból.
Kifogytam a további 5letekből, próbálom én is a kedvenceket csinálni, aztán meglátjuk.

Kép
Kép
irina

Heni!Te jó ég mi baj van????????Kérlek írj pár sort,hogy mi van Péterkével,mert halálra izguljuk magunkat!!!!
Ha nem publikus mehet a g-mailre is!!!

KépKép
juba

Irina, Nyerkit!
Valami ilyenre gondoltok?
Most fejeztük be az evést. Amikor Botond kezd jóllakni, akkor elkezd "egyedül" enni. Fogja a kanalat, beveszi a szájába, és leeszi róla a kaját. Amikor kész, akkor nyújtja vissza, hogy "töltsem újra". Csak van amikor nem a szájába megy, hanem a fülébe, szemébe, hajára. És van, amikor úgy dönt, hogy a sóskát kezével megdörzsöli az arcát.
Eredmény:
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Ádiká(m)nak boldog hófordulót!!
Kép

Nyerkit!Nagyon boldog szülinapot!!
Kép

És a kis csillagszemű Marcit Isten éltesse sokáig!!
Kép

Köszönjük szépen a dicsiket :oops: :D :D !!!

Látom más is szenved a hozzátápival... Én nem tudom mi van ezekkel a gyerekekkel,miért nem akarnak "rendes" kaját enni?
És miért van az,hogy amit egyszer jóízűen megesznek azt legközelebb semmi pénzért meg nem ennék :roll: ???
De persze ami nem nekik való,na abból viszont habzsolnának :twisted:

Maggie!Jó,hogy megvagy :D !!
Tudod igazából csak a vonalzóm szerint megy jól a fogyókúra :oops: :oops: :roll: Öt kiló lement és ennyi... Az az igazság,hogy mozgás nélkül nem is fog több lemenni,és egyenlőre még nem kivitelezhető az aerobic mert a tv amire a videó van kötve bemondta az unalmast,de tervbe van véve egy új és akkor nekiállok becsülettel!Addig sziesztázok... :oops:

Regi,Fleur Merre vagytok??

KépKép
juba

Botinak rendkívül jól áll a zöld :wink: :lol: :lol: :lol:

KépKép
juba

Juba: 5 kiló az nagyon menő fogyásmennyiség, ügyes vagy! Én agyilag képtelen vagyok fogyózni, max. 2 napot bírok, majd rávetem magam valami édességre...

Sense: ééééééééééééédes Botika! :-) Igen, kb. így nézünk ki, de Ádi elkezdi rágni az etetőszék szélét, majd belekönyököl, szétkeni a ruháján, aztán a kezével hozzányúl a tiszta kaja előkéhez, aztán mindenfelé nyúlkál. Az orrából nem győzöm kiszedni a kaját, már mindenhová kajamaradékosan megyünk, pedig lemosom az arcát utána... ;-) Node: nem azért lesz olyan, mert ő akar enni, áááá... hanem mert a műanyagkockát is eszi evés közben, meg elrántja a fejét a kanál közeledtével, ami kondenzcsíkot húz az arcán és meg sem áll a füléig, buborékokat fúj a kajával, kiköpködi, mintha nem lenne éhes, de utána még javában eszik, ha elég türelmesen várok. Néha nyúlkál a kanál felé, szokott is kanalat kapni, de az is azt eredményezi, amit a műanyag játékok rágása: nem tudom bedugni tőlük a kanalat a szájába. Ha meg nem adok neki semmit, látványosan unatkozik és a földet kémleli (ekkor jön a karfarágás, ettől sem tudok semmit a szájába adni)...

Kép
Kép
irina

Életjel :D !

Sense, hatalmas gratula a pocaklakóhoz, mennek a tapasztók ++++++++++++++++++++!!!!!

Heni, Istenem, mi történt???????????? Amint lesz egy kis időd, és megnyugszol kicsit, meséld el, nagyon szorítunk Nektek!!!!

Mesi, Neked továbbra is mennek a tapasztók, és a rosszullét-elmúlasztók is :wink: :D !!

Maggie, tündér vagy, ígérem, nem ez volt az első-utolsó utam Debrecenbe, mostmár bátrabban neki merek indulni, legközelebb biztosan tudunk talizni :D !!!!

A fényképek imádnivalók!! Ugye mondogattuk mi, többgyerekes anyukák, milyen hihetetlenül gyorsan elszalad a csecsemőkor :cry: , de még nekem is felfoghatatlan, hogy ennyire :? ...Bencével hosszabbnak tűnt :shock: .

Evés: mi a nagyevők táborába tartozunk, és engem ez aggaszt :roll: . Reggel és délelőtt szopizik még, délben azonban -ha én főzök- "emberes" adagot kell csinálnom a kisasszonynak :wink: . Ha lefagyasztottat kap, 1 1/2 üveg bébiételnyinél kevesebb szóba sem jöhet, különben balhé van :oops: . Délután gyümölcsözünk (tegnap almát adtam neki őszibarackkal), estefelé tejpép, és lefekvéskor szopi.

Főzés, kezdek olyan kajákat kitalálni, amit mindketten ehetünk (Bence még jövő héten van suliban, utána hárman eszünk itthon). Tegnap pl. rakott padlizsános- cukkinis- fokhagymás- pipihusis krumplit csináltam, szuper fincsi volt, aki ad már tejterméket, sajttal meg is szórhatja :D . Csak villával törtem Pankának össze- habzsolta :shock: .

Most mennem kell, remélem, tudok jönni :roll: .
dettyk

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat a felálláshoz!:)

Ádó, boldog hófordulót!

Nyerkit, Marci Isten éltessen Benneteket!

Heni szomorúan olvastam soraidat, de örülök, hogy már jól van Petikéd. Mi történt? :roll:

Kakq: Nagyon édesek lehettek a gyerekek, és milyen kis úszóbajnok Emmácska!:) Jó, hogy jól érzitek magatokat a szülőknél és már csak pár hónap és a saját kis házatokban lesztek!:D

Mmóni: Örülök, hogy jobban vagy, és szupi a babakocsi!:)

Regi: Jó, hogy kikapcsolódtál és pihentél kicsit. Légkondi beszerelve? 8)

Viranka: Egy élmény volt olvasni a keresztelős írásod, azért jó hogy Míra tündérlány már jól van!:) Gyönyörűek, viccesek és meghatóak a képek!:)

KTimi: Gratula az újabb fogacskákhoz!

Kiskolbi: Gyönyörű izgő-mozgó Mátéd! Látom ismerkedik a mogyorós csokival ;-) :lol: És elfogultság nélkül is nagyon ügyes! :)

Sense: Nagyon szépek vagytok a képeken! Botó is nagyon vidám kisfiú!:D Továbbra is +++++++++ Kistesónak !

Mesi: A fogantatási naptár Bencusra lányt írt, de Máté stimmel! Zsófi továbbra is gyönyörű! Neked is ++++++!

Hörcsög: Ildike is milyen ügyes!:) Lesz negyedik baba is? De jóóó!

Juba: Bertus csúúúúcs, az a fintor, meg kell zabálni. :D babakocsit jobban viseli már?
Te is nagyon jól nézel ki! Hány kilónál tartasz? Ja, olvasom közben, 5 kiló az nagyon szép, és igen a mozgással még biztos lendítesz rajta! (Lehet, hogy elég lesz az is, ha Bertus elindul :wink: :lol: )

Na, ezt most elküldöm, mert felébredt kis Huncutom!

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok!

Isten éltesse az ünneplőket!

Heni!
Ha lesz erőd akkor írj,hogy mégis mi történt.
Addig is sokat gondolok rátok és nektek is küldök sok-sok+++++++++
energiát mert nektek is jut bőven.

Nagyon jók a képek.
Zsozsó,Berta és zöld arcu Botó nagyon bájosak. :D

Ildike 1hónap alatt hízott kemény 30dkg-ot 7600 g volt.
Az evéssel mi is hadilábon állunk nem igazán akarozik neki semmi
csak nyammog.De a cici az megy.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok,

Életjel!
Köszönjük a köszöntéseket.

Robesz most már jobban
van, 4 napig volt láza, tegnap már csak kicsi hőemelkedése, a kedve hála istennek jó.
A kakija most már néha nem zöld, és már kezd szilárdulni, de még nem az igazi. Holnap referálok a doktornéninek. Remélem most már péntekre helyrerázódunk.
Az éjszakák egész jók, 1x kel, most már nem cicit hanem teát adok neki, reggel kb. 5-6-ig alszik cici és alszik még 8-ig, most majd mi is kipróbáljuk, h Apa adja a teát, aztán meglátjuk, pont 3 éjszakát aludt át, mielőtt beteg lett. Ja és hát 4 napig szinte semmit nem evett csak cicizett és kicsit teázott.
Amúgy csak a normaflore-t kapja.

[b]Sense,
de jó, annyira gratulálok a kismanóhoz, vigyázz magadra és biztos minden a legnagyobb rendben lesz, ++++++++++++++++, Botika tündérke

Heni, jaj nagyon sokat gondolok Rátok, mesélj majd, h mi történt, szorítok, h minden a legnagyobb rendben legyen, kitartás++++++++++++++++++[/b]
Mesi, Zsófika gyönyörű továbbra is, sok energiát, majd csak elmúlik hamarosan

Az összes fénykép csudajó

Minden ünneplőnek sok-sok boldogságot kívánok!

Evés, hát eddig egész jól ettünk, most kezdünk visszatérni a betegség után, de eddig 2x sok gyümi (1,1,5 üvegnyi, 1x főzi, kb. 1 üvegnyi, és még 4x szopi, majd most akarom leredukálni 3-ra)

Főzés, én kb. egy héten 2-3x főzök, ha olyan akkor adok Robesznek is turmixolva, szereti, amúgy most volt a védőnő és mondta, h már mehet a túró, sajt, kenyér, buláta ilyesmi, és kb. 1-2 hónap múlva a natúr joghurt is.

Kakq, Emma nagyon aranyos, most már tényleg nemsokára meglesz a saját fészek

Regi, ezek szerint megérte elmenni kirándulni, én is megyek 26-án, céges kirándulásra, úgy volt, h viszem Robeszt, de végül is lebeszéltem magam róla, így tudok kikapcsolódni, és a kollegákkal dumcsizni

Fleur, Lilla remélem jobban viseli az éjszakákat, hát nálunk is volt ilyen, kitartás, légkondi??

Viranka, de jó volt a keresztelős írás, és a képek is csudajók, azért nem lehetett egyszerű az a pár nap, még én is elfáradtam, ahogy olvastam :lol:

K.Timi, de jó még egy fogacska

Kiskolbi, Máté továbbra is nagy arc, neked meg kitartás a munkához

Hörcsög, 4. baba, ez igen, hajrááá, hát az én férjem, azt hiszem kettőnél megállna, én azért szemezem a hárommal, de egyenlőre ez az egy is elég :lol:

Juba, Bertus is csúcs, és milyen jól megy a fogyikúra, szuperrr

Silka, de jó, hogy ott folytattátok, ahol abbahagytátok, hát igen, ez az igazi barátság, hála istennek nekem is van ilyen, igaz mi azért sűrűbben talizunk.

Irina, én az elején nagyon betartotta, most már nem annyira, de azért az új ízeknél figyelek, és kb. 4 napig adom neki, aztán jönnek a régi ízek is, de miután az apja reggel a kezébe nyomja a kenyérhéjat, a kekszet, ezeket már nem vezetem be :lol:

l.Móni, jó kis súlyban van Grétike, hiszen ő már annyit mozog, tényleg, h megy a járás, mennyit megy, még mászik is, annyira kíváncsi vagyok Robesznál, h lesz, hiszen minden végigmegy kapaszkodva

No Robesz felébredt, mostanában többször alszik keveset, ez ugye meg semmire sem elég.

Kép
Kép
nektarin

Nektarin, jaj, de jó, hogy Robesz jobban van! :)

HENI, KÉRÜNK, JELENTKEZZ, HA TUDSZ!!! NAGYON VÁRJUK A HÍREKET RÓLATOK!!!

Lányok, savanyított tejtermékekből hetente mennyit adtok a babának? Lehet, hogy hülyeség, de maj joghurtszagú volt Ádi kakija, s az jutott eszembe, hátha sok még neki a heti 3 bébijoghurt...

Kép
Kép
irina

Lányok, nem tudom, ismeritek-e, talán segít a változatos babakonyhában:
http://www.babaszoba.hu/services/recipe

Kép
Kép
irina

Nektarin!
Örülök,hogy Robesz jobban van!

Irina!
Botond túrót és joghurtot eszik egyelőre. De én sosem adtzam nek i bébijoghurtot. Natur danone activiával kezdtük, és most is azt adok neki. Egy héten kb 2-3 szor van uzsira túrókrém vagy joghurttal összeturmixolt gyümölcs.
Hamarosan jön a sajt. Úgy gondoltam, ha minden oké, akkor a husimentes napokon teszek majd sajtot a főzibe.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Meryke!Sajnos még mindig utál a babakocsiba,kezdem már megszokni... Pedig kapott már újta,de ez se jött be neki :(
Hát abba,tuti van valami,hogy ha elindul akkor aztán lehet sprintelni utánuk,de amíg erre várok azért nyomok egy kis aerobicot is :lol:

Nektarin!Örülök,hogy Robesz jobban van :D !!

Irina!Én néha szoktam Bertusnak Danoninót adni,olyan heti két-három alkalommal,de változó,mert nem mindig vevő rá :?

Heni!Mi van veletek??Írj pár sort!!!

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs Bertus felállt a kiságyba,én a fürdőbe takarítottam,apa volt vele,kiabál ,hogy felkapaszkodott,de mire odaértem LEÜLTETTE :shock: :shock: Nem ám megvárt volna még odaérek és esetleg csinálunk egy fényképet vagy valami áááááááááááá minek?? :twisted: :twisted: :twisted: !!!!Kész vagyok ettől az embertől :evil: :roll:

KépKép
juba

Nektarin!
örülök,hogy jobban van Robesz :D

Juba!
Hát ezek a pasik már csak ilyenek :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

De hülye vagyok Juba Gratulálok Bertának!

Talira Diós süti jó lesz?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok !

Heni : ha úgy van és tudsz már a dologról írni akkor gyere öntsd ki nekünk a szívedet.

Bertusnak nagy gratuláció a felálláshoz.

Most ma Ádinak már nem folyt annyira a nózija.
Egyre jobban látszanak a fogacskák nagyon kis cuki.
Viszont most, hogy már kint vannak a fogacskái így estére vissza jött az étvágya és már nem kel fel éjszaka csak hajnalba de akkor is elég ha betakarom és alszik is tovább . Most este 240-et úgy kiszívta mint aki soha nem kapott még enni.
Lehet holnap estére többet keverek be neki.

Pocakosoktól akarnám kérdezni, hogy ti nem védekeztetek mondván, hogy szopi alatt nem esik teherbe az ember ?
Annyira irigyke vagyok de én úgy szeretném a másodikat, hogy amikor Ádi oviba megy de ha elöbb jön akkor sem dobom a kútba.

Tali : én már vettem Zöld teát remélem Anitja az jó lesz. És én beválallom a pizzás tekercs készítését meg persze viszek inni valót is.
Nálunk Ádi elvileg fél 10-10 körül ébred és akkor utána indulunk is.
Ti mit terveztek meddig maradunk ?
Csak kaja ügyileg kérdezem, hogy mennyit vigyek Ádinak.

Mindenkinek kellemes éjszakát.
20200310173350

HENI!!! MI TÖRTÉNT???? LEGALÁBB EGY SORT ÍRJ!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok Lányok!

Csak gyorsan (peeersze. ahogy szoktam, gyorsan egy kisregény.... :? :twisted: :lol: ), mert elég őrült napunk volt.

Reggel felhívtam a dokinénit, hogy lehet, tápszert kéne váltanunk, mert nem normális, hogy az én Fiam megint kel enni éjjelenként (tegnap este dolgoztam, aztán 1-ig nem tudtam aludni, n2-kor meg kelhettünk Apjával etetni). Azt mondta, TUTI nem éhes, csak Anya kell Neki, illetve hogy az uzsi után toljam későbbre a vacsit, akkor biztos megeszi a szokásos adagját, és akkor éjjel nem LEHET éhes (szerintem sem, feltéve HA megeszi az adagját.) Szóval, miután kiderült, hogy 5 hónapos kora óta csak ölben alszik el az Én Drágám (mióta mozgásfejlődik ezerrel), mondta, hogy most van itt az ideje az egyedül elalvásnak, mert ki fogja erőszakolni az éjjeli kaját csak azért, hogy az ölemben lehessen.

Az esti egyedül elalvás tök simán ment, leraktam, aztán énekeltem Neki egy picit úgy, hogy közben ne lásson, és kész. 8) Bezzeg napközben! Ebéd után 15-20 percet ordított a kiságyban (bennem meg Gergő tartotta a kraftot a konyhában :cry: ), aztán elájult. Mármint Máté. Igenám, de 25 perc múlva felkeltettem, én gonosz, mert mennem kellett fodrászhoz (Gergő holnap vizsgázik, most tanul, nem hagyhattam Rá). Gondoltam nem lesz gond, babakocsiban elszunyál ismét pikkpakk. Na ja. :? Odaértünk, rögtön csajozott a fodrász- meg a kozmi-csajszival, vigyorgott össze-vissza. Aztán eszébe jutott, hogy álmos, jött a "vörös köd", és lilává ordította a fejét. Csinálhattunk mi hárman bármit, ölben, kocsiban, szórakoztatva, itatva, hiába. Telefon Apának, Apa jön, Mátét átveszi tőlem, Máté amint Apa karjába kerül, azonnyomban elhallgat, babakocsiba be, és máris szunyál. Ez volt háromnegyed 3-kor. Hazajöttek (babakocsistól fel a harmadikra, mondván fel ne ébredjen :shock: :? :lol: ), és negyed 6-ig aludt. Persze uzsi elcsúszott, vacsit meg hiába toltuk későbbre, a fél hatos uzsonna miatt csak 140ml-t evett.
Én meg kivagyok, még dógoztam is az előbb, úgyhogy bocs Mindenkitől, inkább majd holnap jövök.

HENI-DRÁGA! JELENTKEZZ!!!! (Mondanom se kell, ezen is agyaltam éjjel, emiatt se tudtam aludni, állandóan az járt a fejemben, hogy ugye a Jóisten vigyáz Mátéra? És meggyógyítja Péterkét.)

Detti
KépKép
kiskolbi

Sense!

Még csak most olvastam vissza... húha!!!
Megvan a második pocaklakó kistesónk!!! Szívből gratulálok!!!! Küldöm a +++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok, most van egy kis időm, meg már ma meg is nyugodtam, mert egy szuper nap van mögöttünk:-)

Olyan mintha kirándulnánk, együtt kis családunk:-) a nagy pofámnak köszönhetően sikerült baba mamás szobát kikönyörögnöm ( eszem megáll, hogy ez még mindig nem automatikus :shock: :evil: ) Igaz fizetek érte 6000 Ft / éjszakát :shock: , és még csak szállodai szinvolnal sincs. A neurológián azt mondták, hogy széket tudnak biztositani a gyrekem ágya mellé, de az anya otthonban alhatok, és ha gond van éjszaka majd felhivnak :shock: megnézném melyik anya hagyja magára a babáját!

Ez a Magyarországi egészségügy!!!! :evil: :evil: :evil:

Szóval a mi rémálmunk pénteken 1 óra körül kezdődhetett. Mukika felébredt, szépen jáccot, majd az ölemben ülve elkezdett bágydni, egy pontba nézni, szóltam hozzá nem reagált, mint aki kómázik. Na akkor megint hideg viz, friss levegő, majd jobban lett. Ilyan jellegű kómázást produkált kb 5x 5ig, közben aludt is. Párommal nemértettük a dolgot, mert szuperul volt az egyik pillanatban, csapkodta az asztalt, majd elbágyadt és maga elé nézett és merendett. 5 óra körül bevittük a kóházba, ahol ugye már jártunk, rögtön vérvétel ( negativ ) , majd megint bambulást produkál, sőt a doktornő mondja, hogy grimaszokat is vág közben, mintha fájna valamilye. Olyan volt mintha görcsölne a hasa, ő meg próbálja összehúzni magát. Na erre kitalálták, hogy meglumbálják, mert hogy a tankönyvben az áll :shock: hogy minden gyanús csecsemőt lumbálni kell. Na már magától a vérvételtől, + még a lumbálás, branül elhelyezése, hosszú kinzások sora után amikor bekötötték az infúziót a gyereknek, hogy ki ne száradjon :shock: produkált egy görgyös ájulást, rögtön oxigénxhiányos állapot lépett fel nála, leesett a szaturáció, pulzusszám, igy mivel ebben a kórházban nem zudtak mit kezdeni a gyerekkel, rohammnető felhozott minket éjszaka 00.30ra a Heim Pál kórházba. Végig az úton infúzió csöpögött, meg oxigén maszk volt a gyereken. Pestre a kórházba érve Péterke felébred, majd udvarolni kezdett a nővérkéknek, annyira éde volt ahogyan beszélgetett velük, majd mindenféle kütyüt rápakoltak, és ismételten kb 1 óra viszgálódás után produkált még egy görcsös rohamot. Mondanom sem kell, megint oxigénhiány, igy lélegeztették, orrán lenyomtak egy csövet a gyomrába, ha ismétlődne a roham, hogy kiszivját a gyomor tartalmát. Kb. 3 körül alhatott el, mi egy szemhúnyást nemtudtunk csinálni mellette a széken, állandóan figyeltem a gépeket, hogy milyen értékeket mutatnak. Reggel üres gyomorra CT csináltak ( negativ lett) , megismételték a vérvételt, de mivel nincs vénája a gyereknek, kapott helyi érzéstelenitést a karjába+ lidokaint kábitásra. Minden ismételt labor szuper lett. Igy nem igényelt intenziv ellátást, azt mondták délben átküldenek a neurológiára, mert ez valószinű epilepszia. A délből este 9 óra lett, mert nem volt aki megirja a zárónkat. Péterke egész délután sirt, nem akart elaludni, látszólag menekült volna, leszerelt magáról minden kütyüt, végül már semmi nem volt rajta, és még mindig csak sir és sirt, az én sziven meg szakadt meg, csak énekeltem neki körbe körbe. Apa azt mondta, hogy szuper anya vagyok, mert nem hitte volna hogy ennyi türelmem van, pláne ilyen fáradtan. Kértem őket hadd vihessem le legalább az udvarra kisérettel, biztosan megnyugodna a gyerek, de ne lehetett.

Csajok ahogyan 9kor vittem át Péterkét a karomban a neurológiára az udvaron állt egy kocsi, ahogyan azt Péterke meglátta, minden erejével nyomta magát feléje és berregett. Biztosan azt hitte, hogy itt a vége a szenvedésnek, megyünk haza, de ahogyan beléptünk a z épületbe, megint elsápadt és sirt. Na de majdnem én is amikor megmutatták a kórtermet ahová helyezni szerettek volna. Kb 15 négyzetméte, ott 4 rácsos kiságy, mondván, hogy széket tudnak nekem adni :shock: Na akkor én már olyan fáradt voltam , hogy én úgy leorditottam a nővér fejét, hogy az csak lesett. Mondtam, hogy ez HU, baba mama barát hires Heim Pál kórház, szoptassunk 2 éves korig, aztán az anyák nem tudnak együtt lenni a gyrekükkel egy kórházba. Igy kerültünk be előszür egy félintenziv szobába a neurón, de ugye azér fizetni kell anyuka 3000 ft/ éjszaka :!: Szerintük engem érdekel a pénz ha a gyerekem egészsége a tét???? 2 napig lehettünk a szobában, mert utáána jött állitólag súlyosabb beteg, majd ismét átakatak helyezni a 4 kiságyasba. Maga az oszt. vezet. főorvos jött közölni a hirt, na hogy az mit kapott tőlem, aztnem vágta zsebre. Miután leorditotta a fejét, közölte, hogy 6000 ért tud baba mama szobát az ápolási osztájon. Hát nem ezzel kellett volna kezdenie, hogy van két lehetőség, melyiket választom???
Csajok én amúgy úgy tudtam, hogy a szoptató anyának kötelesek helyet biztositani ingyen a gyerekem ellé, legalább is Balassagyarmaton ez igy van.

Hétfőn aztán csináltag EEG vizsg, negativ lett, kedden 3 órás altatásos EEGT szintén negativ lett.
Szóval az epilepsziát nem tudják alátámasztani, meg azóta semmi baja a gyereknek. Ma közölték, hogy legjobb esetben is csak hétfő délután mehetünk haza :shock: totál kész vagyok!

Na de viszont jól érezzük már magunkat, sokat sétálunk, barátkozunk. Péterkét minden gyerek imádja, mind jáccani akar vele és ő ezt élvezi:-)

Nagyvonalakban ennyi, de higgyétek el, szörnyű volt átélni és látni a gyereket igy :cry:

Köszönöm szépen az aggódást:-) aranyosak vagytok!

Heni
KépKép
heni81

Heni! Minden elismerésem a Tiétek, Tiéd, a Férjedé és persze Péerkéé. Nagyon szorítok, hogy hamar kiderüljön, mi a baj, és hogy hamar otthon lehessetek ismét.
Köszi, hogy írtál még ilyen áldatlan helyzetben is, és szuper Anyuka vagy, hogy leordítottad a fejüket! :wink: Még szép! Az Anyatigris az Anyatigris!:twisted: :D
Jóéjt!

Detti
KépKép
kiskolbi

Bocsánat a hibákért :oops:

Átporgettem azért amit irtatok!

Sense gratulálok!!!!! Péterkének is tesó kell, imádja a gyerekeket!!!! Annyira szuperul elvan velük, nem is hiányol engem.

Kiskolbi őrült nap??? szerintem egy boldog nap, mert együtt voltatok:-)

Emesém kitartás drágám! Mindjárt kibújik kistesó :wink:

Juba gratula a kapaszkodáshoz! Nálunk is egyre több van kapaszkodásbó és négykézlábra való feltornázásbó is:-)

Ja azt el is felejtem irni, hogy már 4 fogunk van ám!2 most bújt ki:-)

Heni
KépKép
heni81

Heni!

Jajj nagyon-nagyon szorítok nektek.
És hát könnybe lábadtak a szemeim amikor olvastam
le a kalappal előtettek és küldöm a sok++++++++++++++++++
nektek továbbra is.
Azt viszont jól tetted,hogy kiálltál magatokért.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Heni!

Szuper anya vagy! Le a kalappal! Kitartást nektek, Péterke jó kezekben van, meg fog gyógyulni gyorsan és elfelejtitek ezt a rémálmot!
Mi amikor 4 hónaposan Marcóval kórházba kerültünk egy 6 ágyas lelakott kórterembe síró gyerekek közé azt hittem soha nem lesz vége!!! Büdös volt, igénytelen volt, én gyerekágyat kaptam, nem volt lehetőségem megfürdetni a kisfiamat... nem kaptam kaját, az apukája nem jöhetett be... á, szóval tudom mit éreztél! Én is fizettem a kórházba napi 4000 Ft-ot, holott csak anyatejes volt Marci.
Akkor erős voltam, amikor hazajöttünk akkor láttam csak igazán, hogy mire képes egy anya, hihetetlen erőnk van Heni! Küldöm az energiát!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Heni, szuper anyka vagy, le a kalappal előtted!!!!!!!! (És persze apa előtt is, hogy tartja benned a lelket!) Péterke pedig szuper kispasi, hogy még betegen is udvarolt, és ilyen jól tűrte ezt a rémálmot!
Csak kiderülne végre, mi okozta a rosszulléteket :evil: !!
Az egészségügyről ne beszéljünk :evil: :evil: . Azt kívánom, soha többé ne kelljen ebbe a helyzetbe kerülnötök, és egyikőnknek se!

Nagyon örülök, hogy jól van a kis manó :D !!
dettyk

Csajok!

Van köztetek olyan aki még nem menzeszelt? Mert én nem és most egy kicsit kétségbe vagyok esve, ugyanis rosszul vagyok és hányingerem van... én a kistesót 6 év múlva terveztem... jajj.....!!!!! :roll: :roll: :roll:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Henikém! Kitartást Nektek, reméljük hamarosan mehettek haza, és kiderül mi van Petikével, sokat gondolok Rátok ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ktimi! Az jó persze, mármint a tea, és szerintem is jó a 10 óra.
Akkor én 10 órától várlak ott Titeket :lol: A "meddig maradunk", meg igazából tőlünk függ, illetve a Manócskáktól :lol:
Kaja-pija: annyit és azt ami az erőnktől kitelik sztem...

puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Henikém! Te jó ég,hogy Te mikre vagy képes ilyen helyzetben elképesztő milyen erős vagy,annyira csodállak!!!!Péterkének küldöm az extra gyógy energiákat++++++++++!!!!!!!!Remélem mihamarabb kiderül,hogy mi okozta ezt a borzalmat!!!!És gratulálok a négy fogacskához!!!

Anikó!Csak nem ott a harmadik pocaklakó :wink: :lol: 8) ???

VikDaninak nagyon boldog hófordulót!!!!!!!
Kép

KépKép
juba

Drága Heni, nagyszerű anya vagy és nagyszerű szülő vagytok!!! Micsoda helytállás! Szívből örülök, hogy Petike jól van, erős kismanó! NAGYON SZORÍTOK NEKTEK A TOVÁBBI NAPOKRA IS!!!

Vikdant Isten éltesse nagyon sokáig!
Kép

Anikó: szerintem még többen (sokan?) nem menstruálunk (én sem).

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Heni olvasni is szörnyű volt hát még nektek átélni.
Csodálatos teremtmények az ANYÁK mindig van erejük a legkétségbe ejtőbb helyzetben is.
Örülök, hogy Petike jobban van és további sok erőt kívánok neked meg a párodnak.
Petinek meg mennek a +++++++++++++++++++

Nektarin egyre ügyesebb Grétike.
Most már van, hogy kapaszkodás nélkül feláll 8) mondjuk ilyet még ritkán csinál.
A lépegetést meg próbálgatja, megfontoltan és maximálisan rákoncentrálva :lol: :lol: :lol:
Amivel mostanában kiakaszt, hogy a fürdőkádban is állni akar, persze úgy, hogy semmiben sem kapaszkodik és nem akarja engedni, hogy fogjuk. Na ezt nem engedjük neki 8) :lol:
Örülök, hogy Robesz jobban van.

Irina köszi a linket. Holnap már főzők is az ottani receptekből :lol:

Gréta cica nem volt hajlandó megenni a brokkolit semmilyen formában. Eddig. Tegnap csináltam brokkolikrémlevest hát azt csak nyakalta befelé. A kis csalfa :lol:

Mennem kell ébredt.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok

Boldog Hófordulót Vikdnainak!!

Heni: Nagyszerű anya vagy kitartás nektek.Örülök hogy Péterke már jobban van.Gratulálok a fogacskához.

Kiskolbi: Megfogadtuk a tanácsod elmentünka játszótérre és beültettem Petrát a homokózóba és előre hajolt és egyből megkostólta mondjuk a cumi akadályozta mert azért az a szájába volt :lol: De nagyon élvezte fogdosta a homokot és szórta szét nagyon cuki volt.

Anitja: Üdítőt vinnék ha nem gond? Nem vagyok nagy süti sütő :oops:

Lmóni: Nagyon ügyes Gréti cica.Egyedül akar állni :lol:

Ági

Kép

Kép
agica1126

Csajok, szerintem Vikdan 26-án született :oops: .
dettyk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?