Sziasztok, most van egy kis időm, meg már ma meg is nyugodtam, mert egy szuper nap van mögöttünk:-)
Olyan mintha kirándulnánk, együtt kis családunk:-) a nagy pofámnak köszönhetően sikerült baba mamás szobát kikönyörögnöm ( eszem megáll, hogy ez még mindig nem automatikus

) Igaz fizetek érte 6000 Ft / éjszakát

, és még csak szállodai szinvolnal sincs. A neurológián azt mondták, hogy széket tudnak biztositani a gyrekem ágya mellé, de az anya otthonban alhatok, és ha gond van éjszaka majd felhivnak

megnézném melyik anya hagyja magára a babáját!
Ez a Magyarországi egészségügy!!!!
Szóval a mi rémálmunk pénteken 1 óra körül kezdődhetett. Mukika felébredt, szépen jáccot, majd az ölemben ülve elkezdett bágydni, egy pontba nézni, szóltam hozzá nem reagált, mint aki kómázik. Na akkor megint hideg viz, friss levegő, majd jobban lett. Ilyan jellegű kómázást produkált kb 5x 5ig, közben aludt is. Párommal nemértettük a dolgot, mert szuperul volt az egyik pillanatban, csapkodta az asztalt, majd elbágyadt és maga elé nézett és merendett. 5 óra körül bevittük a kóházba, ahol ugye már jártunk, rögtön vérvétel ( negativ ) , majd megint bambulást produkál, sőt a doktornő mondja, hogy grimaszokat is vág közben, mintha fájna valamilye. Olyan volt mintha görcsölne a hasa, ő meg próbálja összehúzni magát. Na erre kitalálták, hogy meglumbálják, mert hogy a tankönyvben az áll

hogy minden gyanús csecsemőt lumbálni kell. Na már magától a vérvételtől, + még a lumbálás, branül elhelyezése, hosszú kinzások sora után amikor bekötötték az infúziót a gyereknek, hogy ki ne száradjon

produkált egy görgyös ájulást, rögtön oxigénxhiányos állapot lépett fel nála, leesett a szaturáció, pulzusszám, igy mivel ebben a kórházban nem zudtak mit kezdeni a gyerekkel, rohammnető felhozott minket éjszaka 00.30ra a Heim Pál kórházba. Végig az úton infúzió csöpögött, meg oxigén maszk volt a gyereken. Pestre a kórházba érve Péterke felébred, majd udvarolni kezdett a nővérkéknek, annyira éde volt ahogyan beszélgetett velük, majd mindenféle kütyüt rápakoltak, és ismételten kb 1 óra viszgálódás után produkált még egy görcsös rohamot. Mondanom sem kell, megint oxigénhiány, igy lélegeztették, orrán lenyomtak egy csövet a gyomrába, ha ismétlődne a roham, hogy kiszivját a gyomor tartalmát. Kb. 3 körül alhatott el, mi egy szemhúnyást nemtudtunk csinálni mellette a széken, állandóan figyeltem a gépeket, hogy milyen értékeket mutatnak. Reggel üres gyomorra CT csináltak ( negativ lett) , megismételték a vérvételt, de mivel nincs vénája a gyereknek, kapott helyi érzéstelenitést a karjába+ lidokaint kábitásra. Minden ismételt labor szuper lett. Igy nem igényelt intenziv ellátást, azt mondták délben átküldenek a neurológiára, mert ez valószinű epilepszia. A délből este 9 óra lett, mert nem volt aki megirja a zárónkat. Péterke egész délután sirt, nem akart elaludni, látszólag menekült volna, leszerelt magáról minden kütyüt, végül már semmi nem volt rajta, és még mindig csak sir és sirt, az én sziven meg szakadt meg, csak énekeltem neki körbe körbe. Apa azt mondta, hogy szuper anya vagyok, mert nem hitte volna hogy ennyi türelmem van, pláne ilyen fáradtan. Kértem őket hadd vihessem le legalább az udvarra kisérettel, biztosan megnyugodna a gyerek, de ne lehetett.
Csajok ahogyan 9kor vittem át Péterkét a karomban a neurológiára az udvaron állt egy kocsi, ahogyan azt Péterke meglátta, minden erejével nyomta magát feléje és berregett. Biztosan azt hitte, hogy itt a vége a szenvedésnek, megyünk haza, de ahogyan beléptünk a z épületbe, megint elsápadt és sirt. Na de majdnem én is amikor megmutatták a kórtermet ahová helyezni szerettek volna. Kb 15 négyzetméte, ott 4 rácsos kiságy, mondván, hogy széket tudnak nekem adni

Na akkor én már olyan fáradt voltam , hogy én úgy leorditottam a nővér fejét, hogy az csak lesett. Mondtam, hogy ez HU, baba mama barát hires Heim Pál kórház, szoptassunk 2 éves korig, aztán az anyák nem tudnak együtt lenni a gyrekükkel egy kórházba. Igy kerültünk be előszür egy félintenziv szobába a neurón, de ugye azér fizetni kell anyuka 3000 ft/ éjszaka

Szerintük engem érdekel a pénz ha a gyerekem egészsége a tét???? 2 napig lehettünk a szobában, mert utáána jött állitólag súlyosabb beteg, majd ismét átakatak helyezni a 4 kiságyasba. Maga az oszt. vezet. főorvos jött közölni a hirt, na hogy az mit kapott tőlem, aztnem vágta zsebre. Miután leorditotta a fejét, közölte, hogy 6000 ért tud baba mama szobát az ápolási osztájon. Hát nem ezzel kellett volna kezdenie, hogy van két lehetőség, melyiket választom???
Csajok én amúgy úgy tudtam, hogy a szoptató anyának kötelesek helyet biztositani ingyen a gyerekem ellé, legalább is Balassagyarmaton ez igy van.
Hétfőn aztán csináltag EEG vizsg, negativ lett, kedden 3 órás altatásos EEGT szintén negativ lett.
Szóval az epilepsziát nem tudják alátámasztani, meg azóta semmi baja a gyereknek. Ma közölték, hogy legjobb esetben is csak hétfő délután mehetünk haza

totál kész vagyok!
Na de viszont jól érezzük már magunkat, sokat sétálunk, barátkozunk. Péterkét minden gyerek imádja, mind jáccani akar vele és ő ezt élvezi:-)
Nagyvonalakban ennyi, de higgyétek el, szörnyű volt átélni és látni a gyereket igy
Köszönöm szépen az aggódást:-) aranyosak vagytok!