A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Lányok azt hittem éjszaka már megszülök. Olyan fájásaim voltak, hogy már néztem az órát hány percesek, de sajnos ha pár 10 perces volt is utána átváltott össze-visszára, úgyhogy még mindig egyben vagyok! :(

Magzatvíz elfolyás:
A dokim utasítása, ha elfolyik nyomás a kórház, illetve ha piros vérzés van akkor is nyomás a kórház!

Oszmann:
első szülésemnél nekem is javasolta a doki a szexet, másnap estére be is indult a szülés, de hogy attól-e vagy mástól az sosem fog kiderülni.
Varratszedés kórházi távozáskor van általában. Szex 6 hét után vagy ahogy te érzed, mert hidd el nekem 6 hét után se azon fog járni az agyad, hogy jajj szexelni kellene már. :)
Vérzés is változó, nekem eleve nem volt erős vérzésem, csak olyan menstruációs típusú.

Én még ilyet nem hallottam, hogy ha elfolyik a magzatvíz nem szabad felállni, mert a baba "lezuhan" a hüvelybe!??! Alapból nem tágul senki pikk-pakk magzatvíz elfolyás után, és egyébként sincs szerintem annak a babának annyi helye, hogy zuhanni tudjon. Na de ez csak az én logikám mondatja velem.

eyi:
most én is gátvédelemmel szeretnék szülni, a dokim azt mondta hogy megpróbálhatjuk, de ha vágni kell akkor ne ellenkezzek, mert ha repedek az sokkal rosszabb, hát még úgy szexelni utána!

Kép

Kép
éca

[quote="éca"][ írta:écacolor=brown]Vérzés is változó, nekem eleve nem volt erős vérzésem, csak olyan menstruációs típusú. [/color]

Ha ezt egyáltalán lehet ehhez kapcsolni...... Nekem sajna már volt két abortuszom "fiatal koromban", és utána nekem meg sem indult a vérzés. Úgy kaptam rá asszem ergam cseppet, hogy legyen valami a görcsökön kivül. - Lehet, hogy ez is más és más.... De a Tena már megvan. 8) 8) 8) 8)
bszilvi25

Sziasztok!

Megvolt az (jó ideig) utolsó pedikűr.Sok ismerőssel találkoztam és mindenki szorít a szüléshez. :lol:
Annyi babakocsis anyukát láttam sétálni a jó időben.(nálunk meleg van) Én is,én is.

Úgy látom már mindenki szülni akar.Persze én is,de nem gondoltam volna,hogy egyszer ezt fogom érezni. :o

Kép
melike

Az engem is érdekelne, hogy szülés után meddig tart a vérzés... :roll:

Kép

Kép
bettica

És szép lett a lábad Melike?
Az én víztartályomra is ráférne egy renoválás :lol:
Vendég

Én eggyik szülésemre sem emlékszem pontosan,hogy meddig tart a vérzés :oops:
Sajnos nem tudok válaszolni sorry :oops:
Vendég

Igen,nagyon szép.Ilyenkor úgy érzem,hogy egy fél kilóval könnyebb lettem. :lol:

Fájogat a hasam. :shock:

Kép
melike

éca:
nekem azt mondta a dúla, hogy a szakadásra is tud kontrát mondani. ha vágnak, nem nézik hogy mit milyen ideget, sejteket vágnak át, csak a dokiknak az összevarrása is egyszerűbb egy vágott sebnek. ha viszont szakadsz a sejtek mentén szakadsz, nem szakad bele a bőr a sejtekbe, ennélfogva könnyebben összeillik az eredeti helyére. képzelj el egy papírt. vagy egy autónál a hajtókart régen elvágták (nem mintha annyira értenék hozzá), ma már eltörik, mert könnyebben összeragasztható utána.valami ilyesmi példát mondott.

Kép
Kép
eyi

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 10:10-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 10:10-kor.
pironya

A 4-5 nap még elfogadható.Nekem volt aki azt mondta,hogy 2 hét.

Kép
melike

......
pironya

Sziasztok Lányok!

Vérzés: nekem hála pont 1 hétig tartott. Hétfőn, már éppen hogy volt 1 csepp, kedden már semmi :P

Kristóf baba, ma teljesen kiborúlt :cry: :cry: Itt szakadt az eső, jól lehűlt az idő is, de Kristóf......... képzeljétek, óránként cicit kér :shock: :shock: eszik is, de inkább csak nyugtatja magát. A hasa egy picit szokott csak fájdogálni, de aztán belead apait anyait és telerakja a pelust :P
A pelenkát is óránként cserélhetem, mert ha nem cserélem ki, akkor a dereka közepéig pisis :shock: :shock: :shock: Hát Pampers pelust sem fogok venni többet :cry: Van itthon Liberó is, hát tényleg jobb :wink: Ez az én szerény véleményem :wink:
Apa elment a TB-be elintézni a gyerek tb kártyáját. Szegény, jó beetettem előtte :wink: :wink:
Minden elismerésem a pocakos Anyukáké, hogy így bírjátok még :wink:
Most lehet, hogy nagyon hülyének néztek, de én visszasírom a pocakomat :P Akkor csak enyém volt Kristóf baba :wink: Sokkal közelibbnek éreztem, mint most, pedig a kezemben tarthatom és mégis......... Azér jobb volt megszabadúlni a tehertől, csak mégis más......
bluebox

Márti örülök,hogy jól vagytok!!
Én leginkább a vizes lábaimtól szeretnék megszabadulni,a hasam kisebb teher számomra :lol:
Vendég

Szió Márti!

Gondolod az időjárás miatt ilyen Kristóf?Amúgy meg ne siránkozz,én már lennék a helyedben nagyon!
Én is Liberót vettem.

Kép
melike

Melike: Én is görcsölgetek... már nem is merek reménykedni abban, hogy ebből esetleg lesz valami... :(

4-5 nap? Azt még valahogy elviselem betéttel, a 2 hét már húzós lenne... :roll:

Húú, fájok rendesen, de tényleg attól tartok, hogy ez csak jósló, ami időnként visszatér...
Ja egy kérdés: A fájásokat hogy kell mérni? A sűrűségét? Milyen időközönként kezdődik és meddig tart? Ez alapján a 10 perces fájás is van? Meddig kell tartania egy tart egy-egy fájásnak?
Lehet, hülye kérdések, de én akkor sem tudom :oops:

Kép

Kép
bettica

Én sem tudom igazán,de nem is mertem megkérdezni.
Most még össze-vissza fájok.

Kép
melike

Ez alapján a 10 perces fájás is van? = Ez alapján a 10 perces fájás hogy van? :oops:

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Megjöttem...
Tegnap jöttünk haza a Klinikáról 72 óra után (császár után).
Aránylag nyugodt éjszakánk volt,evett fél 8-kor,aztán hajnali 1-kor,majd fél 6-kor.Eszik-alszik.
Tejem most kezd csak beindulni,Holda tápszert kap.
Bimbóm leválófélben,iszonyúan fáj (rosszabb,mint maga a császár),egyelőre nem tudok szoptatni.

El vagyok még havazva,fáj a sebem is,de minden rendben velünk.
Később majd próbálok visszaolvasni,hiszen azt sem tudom,hogy kik szültek meg azóta(látom bárány még nem).
Találkoztam Stellával a gyerekágyas osztályon,hiszen 1 nap különbséggel szültünk.Neki besárgult a kisfia Kristóf,egyelőre nem mehetnek haza.

Majd később jövök fotókkal!
Puszi nektek..

Kép
orsitigris

Csajok
Nyugalom... ne találjatok ki mindenféle parát itt a végére!
Burokrepedésnél az a leghelyesebb, ha minél rövidebb időn belül kórházba mentek.

Oszmann
Orgazmus kiválthat fájásokat, az ejekulátumban vannak olyan anyagok, amik a méhszájra hatnak...

Vérzés
Én már tisztasági betéttel jöttem haza...

Márti
P. pelus nálunk se szuperál... szerencsére, hogy csak kicsi csomag volt... úgy kaptuk egy ismerőstől... nekik kimaradt...én Liberot és Babylove-t veszek...
Nekünk már megvan Tomi anyakönyvije, TAJ-kártyája... már a pénzeket is intéztük :lol: :lol: :lol: :lol:

Itt olyan szép idő van... délelőtt csavarogtunk...
Vendég

[quote="eyi"] írta:eyica:
nekem azt mondta a dúla, hogy a szakadásra is tud kontrát mondani. ha vágnak, nem nézik hogy mit milyen ideget, sejteket vágnak át, csak a dokiknak az összevarrása is egyszerűbb egy vágott sebnek. ha viszont szakadsz a sejtek mentén szakadsz, nem szakad bele a bőr a sejtekbe, ennélfogva könnyebben összeillik az eredeti helyére. képzelj el egy papírt. vagy egy autónál a hajtókart régen elvágták (nem mintha annyira értenék hozzá), ma már eltörik, mert könnyebben összeragasztható utána.valami ilyesmi példát mondott.

Fogom a fejemet és tépem a hajamat ikon kellene ide... :evil:

A magánvéleményemet inkább nem írom le... :evil:
Vendég

[quote="bettica"]
írta:
betticaHúú, fájok rendesen, de tényleg attól tartok, hogy ez csak jósló, ami időnként visszatér...
Ja egy kérdés: A fájásokat hogy kell mérni? A sűrűségét? Milyen időközönként kezdődik és meddig tart? Ez alapján a 10 perces fájás is van? Meddig kell tartania egy tart egy-egy fájásnak?
Lehet, hülye kérdések, de én akkor sem tudom :oops:

Tágulási szakasz látens fázisa
5-20 percenként jelentkező, 30-45 másodpercig tartó, enyhe és középerős fájások...

Aktív fázis
Egyre erősödő, 3-5 percenként fellépő 50-60 másodpercig tartó fájások....
Vendég

Orsi
Majd kérünk fotót Holdáról!
Vendég

gigi
pedig ésszerűnek tűnik

Kép
Kép
eyi

Baba képeket én is kérek!!!!
Vendég

Gigi írd le a magánvéleményedet lécci
Vendég

Gigi: Kérhetek Tőled egy pici segítséget? Olvastam, hogy Ti már intézitek a pénzes papírokat. Mi csak a TB kártyán vagyunk túl. Ha nem túl nagy kérés, helyreigazítanál priviben, hogy milyen nyomtatványokat, honnan tudok letölteni, és merre induljunk???? Köszönöm előre is.
bluebox

[quote="eyi"]g írta:eyiigi
pedig ésszerűnek tűnik

Ha ezt komolyan gondolod, akkor kívánom, hogy repedjél és ne vágjanak.... :cry:
Vendég

Márti és persze mindenki

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... am20060213
Itt megvannak, hogy milyen ellátásokat lehet igényelni...
És a nyomtatványok is...

És hogy hol kell igényelni?
Nálunk apa a bérügyesekhez ment el...(TGYÁS-t onnan kapom, meg majd a GYED-et)... családi pótlék, anyasági támogatás meg a MEP-hez ment...
Hogy Pesten hogy van, azt nem tudom...
Vendég

Lányok!
Bocs,hogy belekotyogok,de nekem nem fogadták el a letöltött nyomtatványokat,nekünk ott újra ki kellett tölteni az általuk adott eredetit!
Hétfőn intéztük és jöv hét szerdáig meg kell jönnie az anyaságinak,a májusi 10 napi (május 20.-án születtünk)családinak és gyesnek és júliusban már rendesen kapom a júniusit!
Vendég

Barika
Privi ment!
Vendég

Sziasztok!

Mi is ma voltunk intézni a papírokat. Anyakönyvi kivonat, lakcím kártya, TAJ kártya megvan, viszont mire átértünk az Államkincstárba (kb.12 órakor) már annyian voltak, hogy nem adtak sorszámot. De rendes volt a nőci, adott űrlapokat és mondta, hogy küldjem be postán, felesleges sorbaállnom vele.

Gátrepedés: a ciki benne az, hogy a legkisebb ellenállás felé reped, az pedig a végbél, tehát még mindig jobb ha vágnak. De ezt csak elméletből tudom, merthogy nekem a hasamat vágták. :?

Vérzés: én például még mindig vérzek. Na, nem erősen, olyan gyenge mensisen. :roll:

Hasfájás: Marci nem hasfájós. Mi 2950 gr-mal jöttünk haza a kórházból, most 3600 gr a súlya. Egy alkalommal 100-120 gr-okat eszik. Szerencsére nem bukik, nem fáj a hasa. Viszont már nem keltem szigorúan három óránként, hagyom, hogy magától ébredjen.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Hűha! :shock:

Eyi, én is olvastam a repedés "jobb" dologról...amúgy sztem is ésszerű. :wink:

(én az elsőnél nem egyeztem bele a metszésbe, repedtem...mivel nem vágtak még , összehasonlítani nem tom, de a varrásnál rosszabb emlékem nem nagyon van a szülésből)

A másodikat szülősámlin, gátvédelemmel, szuper volt! :lol:

Vérzés: 4-5 nap erős, de nekem az enyhe rózsaszínes eltartott másfél hétig.

Szex: 3 hétig bírtuk nélküle... :oops:

mvíz: a doki + bába szerint is akkor mielőbb irány a kori, de szó sem volt azonnal fekvésről, mentőről. :shock:

Kép
zmimi

Montana
Akkor szépen fejlődik Marci :lol:

Én nem igazán tudom, hogy Tomi mennyiket eszik... hajnalban olyan 100-150-ket (azt cumisüvegből... a többi ciciből megy... és nem mérem állandóan... :oops: )

Petit gátvédelemmel szültem... most vágtak, a nagy baba miatt... nekem igazából különbség nincs... nem fáj, ülni tudok...
Vendég

Most hogy így a vágásokról beszélgetünk eszembe jutott,hogy a császár után 6 hétig nem mehetek strandra :shock:

Basszus 6 hét szinte az egész nyár :twisted: :twisted: :twisted:

Ezt most tapasztalom először mert a lányom dec a fiam aug.vége

Az eggyikkel még a másikkal már nem strandoltam :shock:
Vendég

Sziasztok!

Tegnap elállt a vérzés, tényleg csak a vizsgálat miatt volt, de persze egész éjjel azt vártuk, beindul-e a szülés. Ma is sokat keményedek, de jóslófájás kevesebb van. Holnap megint CTG, kiváncsi leszek tovább tágultam-e.

Nekem is azt mondta a doki, hogy magzatvízfolyás vagy vérzés esetén esetén azonnal indulni a kórházba.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Én sem mértem eleinte, de a dokinénink ragaszkodott hozzá, hogy mérjem pár napig. Így kölcsönöztem egy mérleget és innen tudom. Tegnap voltunk tanácsadáson, ott mérték a 3600-at és mondta a doki, hogy már nem kell ennyire tervszerűen etetni, úgyhogy azóta nem is mértem. 8)

Én már nem szoktam fejni a mellemet, van a mélyhűtőben elég tejcsi, leadni nem akarom, gondoltam hagyom, hogy beálljon szépen a kereslet-kínálat. Viszont ma ahogy öltöztem át, hozzáértem a mellemhez és nagyon kemény és csomós volt a jobb. Gyorsan lefejtem a tejet, mert még bőven van időm a következő szoptatásig, és 160 ml-t fejtem le belőle. :roll: Most úgy néz ki a jobb cicim, mint egy leeresztett lufi. :shock: Kicsit megijedtem, nem szeretném, ha begyulladna.

Kép Kép
montana

[quote="bárány"]M írta:bárányost hogy így a vágásokról beszélgetünk eszembe jutott,hogy a császár után 6 hétig nem mehetek strandra :shock:

Basszus 6 hét szinte az egész nyár :twisted: :twisted: :twisted:

AUGUSZTUSBAN MÉG MEHETSZ!!! :wink: :wink: :wink: :wink:
bszilvi25

Naponta 3-4-szer fejek... éjszaka én ugye nem szoptatok... és ha úgy alakul, akkor leadom... (miért ne segítsek szegénykoraszülött, beteg babákon)

Barika
Aug. elejére már letelik a 6 hét :wink:
Vendég

Augusztus :( Az sosem jöne el...és ha el is jön pár hét és vége a nyárnak :cry:
Én pedig imádom a nyarat :cry:

Gátsebbel is 6 hetet kell várni?
Vendég

csak,hogy nektek se legyen jobb :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

eyi:
nem értek hozzá, de nagyon megbízom a dokimban, úgyhogy úgy lesz ahogy ő akarja.

bettica:
vannak 10 perces fájások, általában azzal indul a szülés és pontosan 10 percesek. Ezek igazán elviselhetők még tudsz beszélgetni közben ha akarsz, de az 5 percesnél már inkább befogod a szád és várod hogy vége legyen a fájásnak. :wink:

Orsi:
kitartás és jobbulást!! És persze még egyszer gratulálok a kis Holdához! :)

Fájásaim nekem is jelentkeznek még, ma délelőtt zötyögtem a 4-es villamoson fél órát, majd a buszon 10 percet, gyalogoltam egy kicsit. Lefeküdtem aludni, most feltakarítok, úgyhogy remélem ez kicsit besegít, hogy éjszaka rendesen beinduljon a szülés! :)

Kép

Kép
éca

Sziasztok,

jaj de le vagyok maradva...

Látom Orsi megszült, gratulálok, jó egészséget, sok tejet kívánok :)

Másvalaki? Nincs időm visszaolvasni.

Nekem 2x vágták a gátam, ebből egyszer begyulladt...nem volt vészes egyik sem. Most repedtem...és egyáltalán nem éreztem, már mintha ott se lenne...azért a vágások sokáig érzékenyek voltak.
Nekem még tart a vérzés, erősebben az első 3 nap volt, mostmár enyhébb...de a gyermekágyi folyás az eltarthat még tovább is (az nem vérzés, hanem olyan sárgás folyás). Irigylem akinek hamar vége van.

Na Bari, mikor lesz a csaszi? Végül még vár a doki?

Képek:
május 29. a hazaérkezés Kép

Kép Simon fáradt

Puszik

Dana

Kép
danaaia

Dana!

Nagyon édi Simon!

És olyan jó, h sikerült természetes úton!

Rengetegen szültek, asszem 1-2 oldallal előbb van egy tábla!

Kép
zmimi

Sziasztok!

Megszülettem!

Nevem: Király Kitti
Súlyom: 3900 g
Hosszam: 55 cm
Születésem ideje: 2008.05.30

Andóca

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Nahát Andóca! Sejtettük ám ;) Gratulálok Kittihez!

Hűűű Simon is nagyon szép babó :D

Sok-sok tejcsit a babáknak és rengeteg örömet a szülőknek!

Kép

Kép
bettica

sziasztok, megjöttünk mi is. :)

Milánbaba kezd megjavulni, úgy látszik - szerencsére. a szülés... hát így utólag belegondolva nem is volt olyan vészes, de azért tegnap amikor felmentem a szülőszobára (búcsúzni a szülésznőtől), akkor azért összeszorult a gyomrom. :D

ilyenek vagyunk:

Kép
Kép
Kép

tejcsivel úgy-ahogy alakulunk, már van vagy 3-4 deci a fagyasztóban, szopival vannak kisebb gondok. vasárnapra elkezdett sárgulni Milán, és aluszékony volt emiatt, ezért nem evett rendesen, akárhogy próbáltam páróránként keltegetni. viszont éreztem hogy majd' szétfeszül a mellem, úgyhogy elkezdtem fejni. vasárnap éjszakára is velem volt a kórházban, hogy megszoptathassam éjjel is bármikor, de nem jártunk túl nagy sikerrel, hiába mondták hogy a tejcsivel tudok a legjobban segíteni, egyszerűen elaludt a cicin, a lefejt tejből adtam neki cumisüvegből, hogy egyen valamit. hétfőn reggel közölték hogy bizony besárgult, majd déltől délután 6ig kék fény alatt volt, na ez a rész lelkileg nagyon megviselt, kb 10 percenként néztem az órát, hogy mikor hozhatom már ki, nem tudom leírni hogy mennyire hiányzott... jajj nem is akarok rágondolni. persze fejtem szorgalmasan, a csecsemősök pedig odaadták neki cumisüvegből... a hétfő éjszakát is még a fény alatt töltötte, kedd reggel 6kor már sírva várt, és sikerült is szopizni valamennyit, úgyhogy úgy voltam vele ez már fél siker. a tegnapi nap nem volt túl szorgalmas szopi-ügyben, a kórházi védőnő tanácsára próbálkoztunk úgy, hogy 20perc egyik cici, 20 perc másik cici, aztán cumisüvegből annyi, amennyit kíván. tegnap este 9kor itthon már bajlódtunk, mert a 20-20 perc nem volt túl sikeres, hol elaludt rajta, hol pedig csak sírt szegénykém, éjfélkor ébreszteni kellett, már evett valamennyit ciciből + 30ml-t üvegből, éjszaka 4-kor ébresztettem, csak üvegből ha jól emlékszem 40-50-körül, reggel fél7kor viszont már magától kelt, és 3/4 órán át próbáltam szoptatni, egyik cici, másik cici, fekve, ülve, mindenhogy, de szegénykém csak lázadt. aztán megjött anyu, mondta hogy valószínűleg éhesebb, mint amennyi türelme van most szopizni, úgyhogy adjunk neki üvegből annyit, amennyit csak kíván. na be is cupákolt 80-at, aztán délig aludt. 4 óra eltelt, már kezdtem aggódni, aztán felébresztgettem, de már sokkal egyszerűbb volt, mint eddig... és 40et kajált csak ciciből, majd délután fél4-kor magától kelt, és megint 40et kajált csak ciciből, aztán még egy órát nézelődött, tisztába tevés közben meg nyomott még egy akkora rotyit hogy a pólómra is került belőle. de komolyan mondom, már örültem neki. :D

most az estétől kicsit félek, nem tudom hogy ébresszem-e vagy sem, meg hogy mikor fürödjünk... szerintem megvárom a 7 órát, aztán megpróbálunk egy szopit, 1-2 órára rá meg a fürcsit... vagy nemtom még. néha elszomorodok, mert nehézkesnek tűnik minden, bár tudom, az elején ez természetes...

bocsi ha túl hosszú voltam.

mia_snow

dana nagyon cuki Simon

mia MIlán is tündéri

Andóca! NAGY NAGY GRATULA

Kép
Kép
eyi

Andóca! Gratulálok Kitti babához!

Dana! Simon nagyon cuki!

Mia! Én is átmentem ezeken a megpróbáltatásokon. :? Nálunk is nehezen szopizott Marci, de pár nap alatt belejöttünk. A fürdetéssel egyszer úgy voltam, hogy addig tipródtam, hogy mikor fürcsizzünk, hogy a végén egyáltalán nem fürdettem meg. Másnap egy kicsit jobban osztottam be az időt és így jutott erre is. Minket úgy engedtek haza a kórházból, hogy amíg sárga, addig keltsem éjszakánként is. Most hagytuk abba a keltegetést, hogy már szépen gyarapodott a súlya. Meglátod, pár nap és szépen összerázódtok. :wink:

Kép Kép
montana

Helló!

Mindenkinek tündéri kisbabája van!
Örülök,hogy otthon vagytok!

Andóca nagy gratula!

Mi voltunk Apával egy-két helyen meg lakógyűlésen.Mondták az öreg asszonyok,hogy de szép kismama!

Csajok nekem tényleg fáj a derekam meg görcsöl a hasam.
Olyan bizonytalan vagyok,hogy ez mi és mikor kell menni?!
Ha tudok aludni éjszaka,akkor ez még nem komoly?

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?