A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok lányok!

Detti, tegnap nekem is elszállt a hosszú levélkém.. ezért nem is írtam újra. Dettikém! Ma akkor tali a tonán, ugye?? Le kell adnom a hájacskámból! Ugye gyössz? (Örülök az édes kis kukacosodnak!!! És milyen tekintélyes méretek már most! Csodálatos!!!)

Fiona, ilyenkor nincs azért az emberben félsz?? ... Ha nagyon húzós volt az első szülés. Bár pont Zulunk esete adhat bíztatást.. első 14 óra, második 2... (jajj, de nekem az első..) Már úgy várom. Mindig szerdán forulok egy hetet, és olyan jó érzés, hogy minden hét közelebb visz ahhoz, hogy végre megbugyurgassam a kicsi fiamat Kép

Szia Kata, én is a Kútvölgyiben fogok szülni!
Ki az orvosod?

Ja, egyébként holnap megyünk a "Szülés-együttszülés" c. tanfolyamra... Párom első reakciója: "De most akkor úgy kell majd csinálni, mint az amerikai filmekben, hogy ülünk a földön, te az ölemben, és akkor együtt lihegünk??"
Ajajj. Most mondjátok meg, hogy egy határozottan okos krapekból hogy jön elő egy ilyen kérdés?? Kép
Majd mesélek.

Ann, mindig meghatódom, amikor malackádat látom.. tegnap mutattam a főnökömnek azt a képet, amikor a férjed nyakában lóg a kendőben Kép. A kis drága. Éjjel még mindig jól viselkedik?

Pocaktali O.K.
Dec. 5. az péntek.
Na, de ahol van már gyermek, akkor jön a Mikulás... Vagy jó a dec. 5. ???
FIONA, ugye hazaértek addigra?? Ugye?
Véleményeket kérnék szépen!

Puszika és jókívánság szeretettel mindenkinek:

Fruzsi
27+6 (Kép)
cinderella

Sziasztok!

Ezúttal nem panaszkodom, hogy nem győzlek olvasni Titeket. Kép Mi történt itt? mindenki nyaral, vagy szül, vagy csak alszik éjjel-nappal, mint én is? Merthogy újabban 24 órát vagyok ébren egyhuzamban, viszont 48-72-t meg átalszom, vagy kómásan fekszem ott, ahol utólér. Kép Még jó, hogy mostmár minden (viszonylag) rendben körülöttünk, kimosva-vasalva vár csomagolásra-költözésre, vagy éppen használatra (ez utóbbi a reálisabb ...). A család meg szerencsére elnéző: ha kapnak főttet, esznek, ha nem, akkor keresnek hideget. Kép Na de panaszból ennyi elég is! Ma megyek megszépülni, hogy Kicsikincsem azonnal beleszeressen anyucijába, amint meglát! Kép Lehet ezt érzi őkelme, mert egsz nap táncot jár és csuklik is sokat, pedig nem söröztem a tali óta! Kép

Kisbuksi, örülök, hogy jelentkeztél! Sokat gondolok Rátok, s hosszú-unalmas kórházi tartózkodást kívánok (még legalább 6-7hetet!)Gondolj arra, hogy már úgysem tart soká, s Vincze meg Regő megér ennyit! Vigyázz magatokra, s néha írass pár sort Kispapival, hogy tudjuk, minden OK. KITARTÁST és sok ERŐT! Kép

Fiona, szerinted a gyökeret rágjuk, vagy vegyünk inkább a patikában Calu-izét? Kép Jut eszembe, ha Mikulás előtt lesz a tali, akkor te nem leszel ott, ha meg Miki után, akkor lehet, hogy én nem. Most akkor mi és hogy is legyen? Kép

Tünde, fő, hogy minden OK. Lehet, nem nyomta eléggé a pocódra a hallgatózót a Vnő, azért nem hallottátok. Kép Azért azt az 1-2 dobbanást is biztos megnyugtató élmény volt hallgatni! Kép

Detti, Ti legalább már egyenesben élvezhetitek a kéjlakot! Jut eszembe, várjuk a beszámolót a hancúrról és a gátmasszázsról az új francián! Kép De nehogy aszondd, hogy eltiltott a doki, mert úgyse hiszem el! Kép Babód nagyon ari lehet! Kép

Kata, légy üdvözölve közöttünk minden szempontból! Kép December elején mikorra várod a babát? Mert én szentül megfogadtam, hogy Mikulás előtt nem engedem ki Kicsikincsem a meleg, puha összkomfortos fészkéből. Kép (Na jó, ha már nagyon jönni akar, akkor nem állok útjába, hanem segítek neki. Kép)

Vic, dec. 7-én nem lehet pocitali, mert akkor mi is ünneplünk. Kép
Különben is, akkor Szilvi nem biztos, hogy látna még pocósan! Kép

Judit, ügyes lány vagy Te, szépen megszervezel mindent, kiosztol mindenkit, s máris nem köll idegeskedned! Ne feledd: majd minden izgalom árt Dávid/Lénnának! Kép

Többi kismami: Manga, Noémi, Ribizli, Rebi, Ladányi ... és így tovább hol vagytok, mér nem jeleztek? Csak annyit dobjatok már, hogy még élünk, még vagyunk ... stb.
Kispocisokat se nagyon látok jelentkezni ... így kihal a nemzet!

Fruzsim, ha lesz tali, akkor vagy e héten vagy jövő hét elején legyen, mert utána már leteszem a a pocimat! Kép

Boróka 37+5 vagy még 15 nap együtt. Kép
Boróka

Sziasztok!

Ezúttal nem panaszkodom, hogy nem győzlek olvasni Titeket. Kép Mi történt itt? mindenki nyaral, vagy szül, vagy csak alszik éjjel-nappal, mint én is? Merthogy újabban 24 órát vagyok ébren egyhuzamban, viszont 48-72-t meg átalszom, vagy kómásan fekszem ott, ahol utólér. Kép Még jó, hogy mostmár minden (viszonylag) rendben körülöttünk, kimosva-vasalva vár csomagolásra-költözésre, vagy éppen használatra (ez utóbbi a reálisabb ...). A család meg szerencsére elnéző: ha kapnak főttet, esznek, ha nem, akkor keresnek hideget. Kép Na de panaszból ennyi elég is! Ma megyek megszépülni, hogy Kicsikincsem azonnal beleszeressen anyucijába, amint meglát! Kép Lehet ezt érzi őkelme, mert egsz nap táncot jár és csuklik is sokat, pedig nem söröztem a tali óta! Kép

Kisbuksi, örülök, hogy jelentkeztél! Sokat gondolok Rátok, s hosszú-unalmas kórházi tartózkodást kívánok (még legalább 6-7hetet!)Gondolj arra, hogy már úgysem tart soká, s Vincze meg Regő megér ennyit! Vigyázz magatokra, s néha írass pár sort Kispapival, hogy tudjuk, minden OK. KITARTÁST és sok ERŐT! Kép

Fiona, szerinted a gyökeret rágjuk, vagy vegyünk inkább a patikában Calu-izét? Kép Jut eszembe, ha Mikulás előtt lesz a tali, akkor te nem leszel ott, ha meg Miki után, akkor lehet, hogy én nem. Most akkor mi és hogy is legyen? Kép

Tünde, fő, hogy minden OK. Lehet, nem nyomta eléggé a pocódra a hallgatózót a Vnő, azért nem hallottátok. Kép Azért azt az 1-2 dobbanást is biztos megnyugtató élmény volt hallgatni! Kép

Detti, Ti legalább már egyenesben élvezhetitek a kéjlakot! Jut eszembe, várjuk a beszámolót a hancúrról és a gátmasszázsról az új francián! Kép De nehogy aszondd, hogy eltiltott a doki, mert úgyse hiszem el! Kép Babód nagyon ari lehet! Kép

Kata, légy üdvözölve közöttünk minden szempontból! Kép December elején mikorra várod a babát? Mert én szentül megfogadtam, hogy Mikulás előtt nem engedem ki Kicsikincsem a meleg, puha összkomfortos fészkéből. Kép (Na jó, ha már nagyon jönni akar, akkor nem állok útjába, hanem segítek neki. Kép)

Vic, dec. 7-én nem lehet pocitali, mert akkor mi is ünneplünk. Kép
Különben is, akkor Szilvi nem biztos, hogy látna még pocósan! Kép

Judit, ügyes lány vagy Te, szépen megszervezel mindent, kiosztol mindenkit, s máris nem köll idegeskedned! Ne feledd: majd minden izgalom árt Dávid/Lénnának! Kép

Többi kismami: Manga, Noémi, Ribizli, Rebi, Ladányi ... és így tovább hol vagytok, mér nem jeleztek? Csak annyit dobjatok már, hogy még élünk, még vagyunk ... stb.
Kispocisokat se nagyon látok jelentkezni ... így kihal a nemzet!

Fruzsim, ha lesz tali, akkor vagy e héten vagy jövő hét elején legyen, mert utána már leteszem a a pocimat! Kép

Boróka 37+5 vagy még 15 nap együtt. Kép
Boróka

Bocs az ismétlésért, nem tom mér történt ...

Hajrá TOP 4, húzzatok bele! Kép Én is akarok dobogót! Kép (Micsoda önzés!)

Boróka
Boróka

Szia Nőcikék! Kép
Megpróbálom szépen összeszedni azt a 100 oldalt, amit tegnap írtam, de egy szerencsétlen véletlen folytán egy rencergizda gépe is lehet bolondos.

Fruzsika! Drága vagy, és szívesen meglapogatnálak innen-onnan, de az Uramra rájött, hogy itt tényleg gyerek lesz hamarosan, és elkezdünk járni a szüléselőkészítőre a Jánosba, ami keddenként van 5-1/2 7-ig...
Mikor indultunk melóba, azt mondta, hogy elfelejtette beállítani a videót, és nem lát így valami fontos filmet. Mondtam, hogy akkor csak jövő héten kezdjük az oktatást - ezt a 20. héttől csinálom. Erre vigyorgatt egy jót, és kijelentette, hogy akkor 3/4 5-kor randi a Moszkván, és irány a János. Kép
Súlyosan elnyomott kismama vagyok.

Boró Drágám! A kéjlak szuper, az már nem annyira, hogy kb. 1 hete ülve alszom iccakánként 4-5 órát, mert a gyomrom távozni akar a számon keresztül, ami elsődlegesen azért csak bemeneti, és nem kimeneti nyílás volna..
De jó Néked, hogy már hamarosan a kezedben lehet a Kisbabád..

Ann Szivike! Tegnap az elszállt levélben áradoztam Hamiról, hogy milyen tüneményes Kiscsajszi! Én is valami hasonló, éjszakánként alvó típust szeretnék. Tegnap elkezdtem olvasgatni az LLL. füzeteit. Te abból tanultál meg szoptatni?

Kisbuksi! Olyan jó volt 1-2 sort olvasni Tőled! Minél eseménytelenebb, és unalmasabb benntlakást kívánok Nektek! Papitól pedig elvárjuk a heti legalább egyszeri helyzetjelentést! Kép

Judit! Olyan szép volna, ha nem kéne ennyit robotolnod! Már nagyon várom az új talit, akkor piros cucc, és "bunda"? Te még tudsz egyedül pedikűrözni?

Noi! Attól, hogy otthon lustulsz, még eccer-eccer 1-2 sor csak írhatnál! Mikor jó Neked a tali? Én csak akkor megyek, amikor Neked jó.

Az összes távollevővel mi van? Izguljunk? Zsazsa, Manga, Pocitesóka Szilvi, Ribizli, L. Kata! Mi van már Veletek?

Ha elszáll gyilkolok, ha nem, nem. Kép
Detti 31+4 +7kg csak a Fruzsi kedvéééért
Detti

Akkor ÉN SEM MEGYEK!!!!!!!! Kép
cinderella

Eeeez igen. Kép
Detti

Sziasztok kismamik!

Régen nem jelentkeztem, mert mióta kórházban voltam görcsöléssel, nem járok be dolgozni, otthon meg nincs internet. Amit tudtam, visszaolvastam, sajnos nem az egészet. Gratula a babásoknak, új pocisoknak üdv.
Közben kiderült, nekünk is fiúcskánk lesz(van), Gergő.

Victoria!

Nekem 30 hetesen a méretek:
BPD: 77,6 mm
OFD: 99 mm
AC: 260,9 mm
FL: 58,5 mm

becsült testtömeg: 1655 g

Szerintem nagyon hasonló a tiedhez.

Kisbuksinak jó hosszú pihenést a kórházban.

Fruzsi, Fiona!

Mikor lesz végül a pocaktali?

Judit!

Csak akkor dolgozz, ha nagyon muszáj!Kép Pihenj inkább, nehogy túlhajtsd magad.

Zsófi
32+3 (+9 kiló)

Kép
Kép
göndörzsóf

Fruzsika! Ne legyél mán megsértődve a torna miatt! Inkább szervezd a következő talit, mert Te olyan profin megszervezted az eddigieket is!!!
Puszi: Detti néni 31+4

Ja Lányok! Ha én nem akarom a védénővel tartani a kapcsolatot, van annak valami jógi következménye?Kép
Detti

Sziasztok! Először is gratula minden boldog kismamának! Én ma szeretnék tesztet csinálni.
1 éve nem szedek gyógyszert,és kb. 3 hónapja próbálkozunk "élesben" a párommal. Eddig mindig pontosan 28. napra jött meg a mensim. Az előző hónapban 31. napra jött meg, de valahogy másmilyen állagú volt, mint a megszokott. Most pedig már a 37. napnál tartok, és sehol semmi Kép Illetve kb. 2 hete érzek olyan görcsölés félét, ami mégsem az, és a hétvégén többször is olyan rózsaszines "foszlányok" jöttek belőlem. De ma már semmi. Ti tapasztaltatok-e ilyesmit? Persze holnap beszámolok a tesztről! Köszönöm, ha válaszoltok! Ju.
Ju

Sziasztok!

Fruzsi,
mókás lehetett a párod, ahogy kérdezett Téged az "ölbeülős- szuszogós helyzetgyekorlatról"...

Boróka, Ti mit is ünnepeltek dec. 7- én?!

Nekem jó a dec. 5- e is a pocaktalinak.

Detti, a gyomorforgásos élménnyel osztozom Veled, mert nekem is ez megy már hosszú- hosszú hetek óta...
Védőnővel kapcsolatosan: én is reménykedem, hogy nincs jogi következménye, ha valaki nem tartja a kapcs.ot a védőnőjével. Nálunk sajnos utca/házszám szerint vannak beosztva a védőnénik, s bizony egyáltalán nem szimpi nekünk a hozzánk besorolt nénike...

Zsóf, tényleg hasonlóak a "Pocaklakóink méretei".

Üdv,

Vic
(már csak 41 nap van hátra...)
Victoria

Dettibaby!

Ééééén? Megaharagudás? Haggyámá!

Csak nem fogok beautózni a városba tornázni, ha nem láthatlak.
Akkor inkább nyomulok egyet Kállai Ildikóra Kép Csütörtök se????? NAAAAAAAAAAA!!!!!

Kedveseim, pocaktali:

HÉTKÖZNAP IS JÓ?????

Végül is miért ne?

De, Boróka fenyegtőzik, hogy megsül, Detti meg nem jön Szilvi nélkül? Most akkor mi van??

Ne keserítsetek el! Lenin ősi útjait követve önkényesen jelöljek ki egy napot, amikor mindenkinek jó?

OK.!

Pocaktali, dec. 5., péntek!
Márkus étterem (jó???)

(Csak széljegyzetként megjegyzem: kedvencem a zselés és a vajkaramellás szaloncukor).

T Ü N D I K É M !!!!!!!

Help me, plíííz! H E L P!!!! Hívogatom a sulit, de nem bírok zöldágra vergődni (nem veszik fel!!!), a honlapon pedig nincs minden info ott!
Ha írok pár soros mailt, megkérdeznéd nekem a tanulmányin legközelebb??? De lehet, hogy tudod a választ vom Kopf (ugye, mennyire nemzetközi a kommunikációm? Da? Kép).

Na most megyek.

Fruzsi
27+5
+7 kg (hüpp-hüpp)
cinderella

Természetesen Boróka nem azzal fenyegetőzik, hogy megsül, hanem azzal, hogy megszül. Azzal sem igazán fenyegetőzik, csak úgy megemlítette. Maradjunk a realizmus szürke talaján.

F.
Kép
cinderella

KépTessék jelentkezni!Kép
Pocaktali, dec. 5., péntek!
Márkus étterem

Fru: Csak széljegyzetként megjegyzem: kedvencem a zselés és a vajkaramellás szaloncukor.
Detti: Nekem a marcipános.

1. Fruzsi
2. Detti

Fru! Csütörtökön mindenképp megyek tornázni. És Te is jössz, mert ha nem, brrrrrrrrr.

Vic! Te mit csinálsz, hogy tudj aludni éjszaka? Vagy Te is csak szenvedsz némán mint én? A régi lakásban, ami csak 1 szobás volt, kiültem a budira bőgni. A szép új lakásban pedig kaptam egy nagyon halványos kislámpát, hogy ne ébresszem fel az Uram, ha olvasgatok alvás helyett..
Detti 31+4 +7 brühühü.
Detti

Sziasztok!

Detti,
Nekem a doki a Tisacid nevű gyógyszert ajánlotta. Szét kell rágni, elég furi íze van (olyan, mintha ánizsos Quarelin lenne, szóval ne számíts fincsi cukorkára...), de nekem bevált, ha már nagyon nem bírom.
Éjszaka is beveszem néha, de amúgy már én is hetek óta nem fekvő, hanem félig ülő helyzetben alszom vagy csak magamban könyörgöm, hogy múljon már el ez a szörnyű égető érzés a nyelőcsövemnél.
Ja, és a tej is megnyugtatja a gyomromat, de lehet, hogy ez minden embernél más és más.

Szakavatottaktól kérdezem a szexis Tena bugyival kapcsolatosan:
Édes férjem bement ma a gyógyszertárba és a patikus néni azt mondta Neki, hogy nagyon sok fajta betét van ehhez a bugyeszhoz, s hogy a legvastagabb (valami maxi vagy mi) 90 darabos kiszerelésben van csak. Most akkor pontosan milyen betétet is kell vennem a szülés utánra?
A másik kérdésem, hogy ez a bugyi mennyire szoros? Mert ugye itt is vannak méretek, de nem szeretném, ha nyomná a hasamat, így meg kell gondolni, milyen méretűt vegyünk.

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok csajok!
Nagyon sok rohángálni valóm van igy az utazás előtt, ezért csak késő délután tudok benézni.
Ma voltam jógázni, kozmetikusnál (szempilla-szemöldök szépités), az utazási irodában a voucherekért, váltottam dolcsit is, vettem a gyogyszertárban mindenféle utipatika szert, átkötöttem a kötelező biztositásomat (mert nov. végéig lehet)....stb.
És egy csomó dolog holnapra maradt.Kép

Van egy rossz hirem a talival kapcsolatban. Én csak dec 5-n este érkezem repcsivel, ezért kizárt, hogy el tudjak menni. Persze miattam már ne szervezzétek át, mert a fényképek alapján mindig ugy beleélem magam, mintha ott lettem volna.
Remélem ugyis lesz legközelebb január eleje tájékán és nekem hétközben is jó.

Ja szombaton voltam bulizni és táncoltam is! Én jól éreztem magam és mondtam a páromnak, hogy igyon és mulasson nyugodtan, majd én hazaviszem. végül ugy alakult, hogy én mulattam (no alkohol nélkül) és ő meg morcizott. Valahogy nem sikerült feloldodnia. Éjfélkor nyügösködött, hogy menjünk haza és azt mondta a vendéglátoknak, hogy azért kell hazamennünk, mert "rosszul vagyok". Ezt a blamát!

Aznap csináltam egy táncolás előtti pocakos képet.Minnyá kicserélem a profilomban.
Kép

Fiona
29+1
fiona

Heló Lyányok, Asszonyok!

Olvasgatlak titeket, de mindig csak este és már olyan fáradt vagyok akkor, hogy nincs erőm a több órás olvasás után írni is.
Mi még egyben és úgy néz ki, nem hozza elő a babót a Mikulás, ahogy a doki pár hete azt előre megjósolta. Csütörtökön voltam, most azt mondta dec. 3-án menjek, addig biztosan nem történik semmi, méhszáj teljesen zárt, pocaklakó igencsak jól érzi magát odabenn. Szóval nyugi van, várunk türelmesen.

Boró!
Tegnap voltam NST-n (most bevallom, halvány lila gőzöm sincs, mi a különbség (már ha van) a CTG és az NST között). A babó jó sokat mozgott, meg voltak vele elégedve, míg a többi kismaminak ott lökdösték a hasát, hogy a babócák ébredjenek már fel odabenn. Nem lehetett valami jó érzés nekik.
Ultrahangra és a következő NST-re is hétfőn megyünk. Boró! Majd írjál nekem UH méreteket, jó? Köszike.

Fruzsi!
Vassal kapcsolatban hasonló leletekkel bírok, mint te. Szerintem a határ alatti érték egyáltalán nem vészes. Nekem május végén volt 119, szeptember közepén 123. És a közte lévő 4 hónapban minden nep szedtem vasat! Ennyire tudtam csak felnyomni és közben a székrekedés nekem is sok gondot okozott, de aztán beletörődtem, ha 3 napra, hát legyen.

Vic, Zsóf!

A mi méreteink is hasonlóak voltak.
BPD: 77 mm
OFD: 98 mm
Fl: 60 mm
Súly: 1403 gr.
A 29. héten (naptárilag), a leletre meg 30. hetet írtak. Nem értem ám miért. De megszoktam, hogy a doki, a Vnő és az UH-s is másképp számolja a heteimet.

Ha nem bújunk elő, nekünk OK a pocaktali, talán még dec. 5-én is. De ha előbb, még jobb.

Manga
37+4
(mivel a kilók két számjegyűek, ezt most mellőzzük)
manga

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, de a gépünket próbáljuk újraéleszteniKép Most épp megy, de ki tudja meddig...

Detti PociTesóm!Kép
Mostanában én sem alszom éjjel, pedig egyre aluszékonyabb lennék, ha a Kismanónk hagyna.Kép
A védőnők körzetek szerint vannak beosztva(nem szabadon választható és ha nem tartasz igényt a szolgáltatásaira, azt hiszem aláírhatsz egy nyilatkozatot és akkor nem fog keresni sem. Persze a babához sem fog kimenni, szóval gondold meg!

Pussz
Szilvi
31+4
sztigris

Vic! Ezt a Tisacidot én is kipróbálom már ma. Hátha tudnék egy kicsit aludni.
Tena: Pénteken voltam a dokimnál, és kérdztem, hogy mit ajánl. Receptre írhat, és akkor Tena rögzítő bugyi vm 80Ft 2db, 300 helyett, és nekem Tena Lady extra-t írt, amiben 24 db van, és nem a legnagyobb, hanem az egyel kisebb méret, és 1000 helyett 200 receptre.
A legnagyobb méret a Tena Lady Super. Mindenképp írasd fel!

Fiona! Ez olyan izé. Szomorú vagyok, hogy nem látlak. De úgyis csak irigykednék a frissen lesült bőrödre!!! Érezd jól Magad, biztos megint lesznek képek.

Pusza Mindenkinek: Detti
Detti

Ja,Fiona +10 kg
Kép
fiona

Sziasztok Kép
Manga, én eccer +kérdeztem CTG és NST közti kül-t és aszonták, h ugyanaz, csak attól függ, h hol csinálják, mert
ha még szülés előtt, akkot NST=nonstress test - elvileg stresszmentes helyzetben
ha a szülőszobán, szülés alatt, akkor CTG = cardiotocogram ? - szív és méhösszehúzódásmérő.
nos? oki vagyok? Kép Kép Kép

Hű Fiona, naon jól nézel ki, csajszikám! Kép

Boró, addig aludj, amíg lehet!!!! 1 évre előre! :oPPPPP

Ju, minden lehetséges, szorítok, h + legyen!

Dettikém, LLL naon jó, én is onnan tudom, amit tudok. Vértezd fel magad jó előre, h legyenek érveid - akár önmagadnak is - ha mások bele akarnak pofázni Kép Merthogy lesznek ilyenek. Melyik mellből, hány óránként, fejés vagy nem és mennyit és pótlás és tea meg minden... ollllllan szakértők vannak, hogy hajde! Mivel nekem nehezen jött meg a tejem, volt h elbizonytalanodtam, de asszem már minden ok! Ki kellett húznunk ezt az időszakot mindenféle bevatkozás nélkül és sikerült! Kép

Fru, éjjel még mindig édes, de 3 napja este nehezen alszik el... meg úgy általában nehezen alszik el Kép szegénykém Kép Ma délelőtt több mint 2 órát altattam (félálom), amíg sikerült és aludt is 1 és 1/4 órát Kép evvan!

Má nem is gyüvök ide, mer csak fájdítjátok a szívem a talival Kép

Na pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, nem tudtam mindenkit visszaolvasni.

Pocaktali ok, bár valószínűleg csak később fogok odaérni. Aznap megyek dokihoz.

Pocaktali, dec. 5., péntek
Márkus étterem

Fru: Csak széljegyzetként megjegyzem: kedvencem a zselés és a vajkaramellás szaloncukor.
Detti: Nekem a marcipános.
Tünde: mindegyiket szeretem, de ha már választani kell legyen a kókuszos (Ezt fogjuk kapni a Mikulástól? Kép )

1. Fruzsi
2. Detti
3. Tünde

Fruzsi, sulival kapcsolatban írjál nyugodtan. Megkérdezek és kiderítek neked mindent. Egyébként szerintem arról nyugodtan tegyél le, hogy telefonon eléred őket, nem szokták felvenni a telcsit.

Pusza mindenkinek
Tünde
rtünde

Detti, köszi a szexi bugyis tanácsokat/tippeket, akkor én is feliratom majd a dokival jövő héten!
Tisacid bevétele után nem szabad inni semmit 1 órán keresztül. Remélem, Neked is beválik ez a "cukorka".

Fiona, nagyon jó pihenést kívánunk

Üdv,

Vic
(...még 41 nap van hátra...)
(Ja, és + 8 1/2 kg:-(((
Victoria

Tündikém!

Most nem írok mailt, mert annyi hülye kérdésem lenne... de ha addig is, míg találozunk Kép jársz bent a suliban, főképp az érdekelne, indul-e keresztféléves képzés vmilyen szakon (jobban körbenéztem a kkf.hu-n, és igazából a szakok nagy része érdekel, éedekes (mármint a tantárgyakból köv.).

Amúgy meg már csak szenvedek itt bent a melóhelyen, még van 2,5 hetem, de tennivalóm az semmi. Eddig sem volt sok munka, most meg -hogy lassacsakán adogatom le- nulla.
Nemsokára lemegyek tornázni.
Szerintetek reális a 30. héttől abbahagyni a munkát? Szerintem bírnám tovább is a m u n k á t Kép.... , igazából a karácsony miatt lépek le, végre egyszer nem munkából rohanva kell a beszerzendőket hajtani... meg szeretnék sokmindent saját kezűleg megcsinálni kirittyenteni szép díszekkel a lakást ésatöbbi).
Vic, Te várod annyira a karácsonyt, ugye? Most én is nagyon, sütögetni fogok, stb. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy ez az első karácsonyunk a párommal kizárólag kettesben (csak tavasszal tudtuk a lakást megvenni).

Kép

Puszika

Fruzsi
28+0 Kép

Ui.: Nincs tolongás a tali körül Kép
cinderella

Ja, Tündi, utánakérdeztél, hogy BIZTOS elfogadják-e a tandíjmentességedet a köv. félévtől? Mert van intézmény, ahol nem (persze ezek nem állami intézmények).

Jajj lányok, úgy rúgdos a kicsi fiam, behoz MINDEN lemaradást... én ezt nem gondoltam soha, hogy ez ilyen jó érzés..
cinderella

Jajj, csajok kimaradt pár hozzászólás, most olvasom.

Fiona! Írtó csinos csaj vagy. Komolyan (ne szédíts a +10 kg-val, jó?? Kép)
Jó utazást, nagyon-nagyon irigyellek, szerintem ebben a búskomor időben ez a legjobb, amit tehetsz !!!!!!!!

Detti, a bugyival kapcs.: szerinted nekem milyen méret kell, vagy ezt a doki tudja ránézésből? Egyébként muszáj? Én is fel fogom íratni.
Szülés után azért nem kéne valami, ami tartja a pocit? Legalábbis anyukám valami ilyesmit emlegetett. ANN????

Szilvi, el tudsz jönni a talira?

Zsófi, nahát, de jó, hogy jelentkeztél, először azt hittem rosszul látok. Tudsz jönni????????

És Te, Borókám???? Édesem, ha sitty-sutty lebabázol Kép dobj ám SMS-t, mert megyek látogatni!!!!!!! Az biztos!!!! (Mostanában úgyis többet járok a Kútvölgyi felé!)

Ez a nyelőcsőégető érzés nálam is előjött egy pár estén, úgy 2-3 héttel ezelőtt, de azóta semmi, ugye reménykedhetek abban, hogy így is marad??

MANGA! Tudtam, hogy Rád megint számíthatok. 119-ről 123-ra feltornázni nem sok! Elhiszed, hogy megnyugtattál?? ;O
Sorstársam, mi van a zuraddal? Lassított a tempón? Az enyém az elmúl 3 napban mint a kisangyal szerelgetett otthon, ma jön velem a szül.felkészítőre, úgyhogy egy szavam sem lehet.. de tudom, hogy ez kb. holnapig tart.. Kép De mivel értünk dolgozik, a pénz meg kell (mert ugye a boltban nem igazán értékelik a ”csak egészség legyen” –t , mint ellenértéket) elfogadom.

Fruzsi

Die Beträge wurden schon fakturiert und auch schon bezahlt, so möchten wir etw. Kompensation dafür.

Bitte prüfen.
cinderella

Fruzsi,

Igen, én várom annyira a karácsonyt!!! Már október végén elkezdtem készülni rá... Egyszerűen imádok mindent, ami a karácsonnyal kapcsolatos!!! Szombaton megyünk az édes férjemmel megvenni a fenyőágakat, s készítjük is az adventi koszorút, hogy vasárnap este meggyújthassuk. Találtam egy olyan édes kis történetet, hogy advent vasárnapokon milyen angyalkák és mi célból jönnek le hozzánk a Földre..., hogy szeretetet gyűjtsenek egy kis serlegbe stb...Tényleg nagyon aranyos kis story.
Tegnap este pedig meggyúrtuk az első adag mézeskalácstésztát, hogy elkezdhessük kisütögetni és díszítgetni. Hmmmmm imádom a karácsony illatait.
Rengeteg- rengeteg receptet összegyűjtöttem már, amit majd el fogunk készíteni az ünnepekre. Szerencsére férjem imád sütni és sürögni- forogni a konyhában, így nagy szerencsém van. Legfeljebb majd azon fogunk "vitatkozni", hogy éppen ki használja majd a sütőt...:-)
Ja, és már beizzítottam a karácsonyi illóolajaimat, így az egész lakást átjárják ezek az isteni illatok!
Folytassam?!

Detti, na milyen a Tisacid? Neked segít, vagy nem igazán?!

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok!

Fruzsi, írtam neked mailt a suliról.
A munkaabbahagyás pedig szerintem teljesen reális. Én is már csak két hetet dolgozom. Most már kezdem érezni, hogy fáradtabb is vagyok, és az utazás is egyre nehezebb. (Másfél óra oda+ másfél óra vissza). Bár lehet, hogy még bírnám egy kicsit, de én meg főleg a vizsgák miatt leszek otthon.

Vic, hmmm, összefutott a nyál a számban a mézeskalácsra. Kép

Tünde
rtünde

Vic, hogy Te milyen aranyos vagy.. úgy szerettem volna mindig ilyen kis romantikus-sütögetős lenni, ehelyett, este 8-kor munka után rohanás a Mammutba (merthogy az van nyitva.. még valamit venni.. brrr..).
De most másként lesz!
Adventi koszorút én is szeretnék. Vagy lehet, hogy nem is adventi lesz.. Segítenél? Eredetileg én úgy terveztem, hogy lopok az erdőből egy szép ágat (venni hol vegyek, és kérdés meddig tart.. mikor vágták ki a fát??), drót segítségével koszorút formálok, és díszítem kis gyertyával, kis díszdobozkákkal (szaloncukor gyönyörű papírkájába becsomagolok egy fél gyufásdobozt), és még mivel? Jó az irány?

Illóolajom nekem is van, mikuláskor fogom előszedni + még veszek sokat. A narancsos a kedvencem. Én is azt szeretném, hogy ivódjon bele minden bútorba, mindenbe a karácsony, feldíszítem a lakást, ajándékokra pedig minimális időt és pénzt fogok fordítani, majd csinálok 1-2 meglepit is.
Asszem a mézeskalácssütés meghaladja az erőmet, munka (Kép) után haza, mindig van 1-2 órás tennivaló vagy program (doki, ma ez a felkészítő.., stb) este 8-9-re nagyon fáradt vagyok.

Vic, igenis folytasd, adj ötletet, ez olyan csodás!

Fruzsi

Tündi, most megyek, elolvasom a mailt, köszönöm.

Puszi, Fruzsi
cinderella

Háj Lányok!
Fruzsika! Holnap behozom a bugyigókat, a csomagolás hátán van métrettábla, és leírom. Az L-es az 90 cm-es csípőnagyság. Amúgy tökre nem kötelező, volt olyan az ismererősök közül, akik már szültek (20 éve), és költözéskor meglátták a cuccot. "Minek ez? Valami bajod van?" felkiáltással. A dokim meg azt mondta, hogy 20 éve vattával cihelődtek a nők, és ha én kényelmesebbet akarok, akkor ez jó lesz. A sima iccakai betétek is jók, ha nem vérzel annyira. Én úgy vagyok vele, hogy jobb a kellemetlenebb verzióra készülni, majd örülök, ha nem lesz olyan vészes. A bugyó meg hálós, és ha átáznál, nem a szexi csipke bugyódat kell vakerálni, hanem ezt a hálót, ami 20 perc alatt megszárad. A dokibá amúgy nem írt rá méretet, a patikában találtam ki, hogy mekkora köll. Ja, és úgy vettem észre, hogy nem szokta senki sem íratni, mert meglepődött a doki amikor fel akartam íratni, de ha 1500 helyett 200 Ft, akkor csak írja fel. A büdös életbe! Ja! És elég általános jogcímre.
Olyan jó, hogy rugdos a Babid!! Az én kis Cicókám is karatéjozik mint az őrült.

Vic! Este bementem a patikába, és a nőci azt mondta, hogy inkább Rennie antacidumot ajánl. Nem vitáztam. Viszont este 8-kor nagyon meg kellett ennem 1 sajtos pirítóst az Urammal vacsira, és nem volt semmi akció éjszaka. Ki érti ezt? Tuti, ha ma este is lenyomok egyet, kitaccsolok hajnali 3-kor.

Na megyek ebédelni.
Detti 31+5 Jesszusom!!!!

Kép
Detti

Tündi, nincs mail Kép
Még várok, nem a legjobb a rendszer..

Munka.. a budaörsi központba jársz ki? Az tényleg húzós!!!!! Nekem hál' Istennek 10 perc kocsival.
3 óra csak utazásra az elég komoly!

Akkor mi nagyjából egyidőben hagyjuk abba a munkát.

F.
cinderella

Sziasztok!

KépKépKépKépKép .. a taliról megint le fogok maradni... ugyanis Mikulásozni megyünk Csengussal... Nem gondoltatok szegény nem-elsőbabás pocakosokra Kép

Olvasó üzemmód továbbra is működik, csak elhavaz a tanulás-munka-gyerek-háztartás (bár azon nem látszik, hogy ténykednék benneKép) ...

... a nyelvvizsgámhoz már imáket kérnék, mert jól elsz@rtam Kép ... eddig csak az írásbelit, de nem ígérek több jót magamnak a szóbelire sem... Még azt sem tudom, mikor lesz...

üdv
Rebiék (27+0?)

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Detti, akkor holnap?
Amúgy tényleg ennyire rossz a helyzet gyomorügyileg? Szegénykém, úgy sajnálom.
A bugyogós tájékoztatást köszi, beszerzem majd én is.
De ez a hasitartás még mindig érdekelne.
Nem tud valaki erről?

Anyukám tényleg csak a 27 évvel ezelőtti dolgokat vágja..

Pusza
Fruzsi
28+0
cinderella

Sziasztok
Alig lehet benneteket követni, Csajszikák! Hál' Istennek, így van élet ideát is, nem csak odaát
Kép !
Úgy láttam hiában írtam jó sokat, és bánkódósat; rám se hederítetek, de én nem haragszom, mert már mindenki nagyon is a szívemhez nőtt!
Hétfőn voltam védőnéninél, aki nem rúgott ki, holott már nem is az ő kórházában fogok szülni ugye, hanem a Schöfiben. Utána voltam kardiológusnál, meg szívUH, mert az EKG-mon találtak vmi zűrt. A dokinénik zavaros szívritmust állapítottak meg, meg ne terheljem magamat (milyen helyesek, nem?) és kapok dec5én 24órás kicsikézikészüléket (Holter), amit a pocaktalin láthattok.
MERT PERSZE HOGY MEGYEK POCAKTALIRA, ÉS HOZOM A MINDENTLÁTÓ GÉPEMET!!! Hogy minden távol lévő de közénk tartozó ( Kép ) is lássa milyen jól voltunk!

Tehát:
1. Fruzsi
2. Detti
3. Tünde
4. Judit
Amúgy a Mikulás-napi piros pulcsi áll?? Mert akkor arra állítom be a szuperfénymérőt KépKépKép

Kisbuksi Kép
nagyon jó, hogy benéztél, és örülönk minden kis és nagy hírnek is. Tarts ki egy kicsikét, és nyugtasd meg a fiúkat, hogy ez csak átmeneti állapot, és milyen irtó jó lesz nektek otthon 4esben! És lehet nyűgösnek lenned, meg minden, ne fojts el semmit! Tényleg kérnénk a kispapidat,hogy írjon nekünk pár sort hetente rólatok. Az is hír, hogy minden rendben van, sőt az a legynagyobb hír!

Fio'
Nagyon irigykedem rád,és nagyon vagesz az a lépcsős beállás, én is felteszek holnap új képet. Ami a kilókat illeti, le kell sz@rni! Én +12nél tartok és még nem hánynak le az utcán, sőt tegnap egy fiatal kölökképű mindenáron hozzá akart jutni az elérhetőségemhez, mert annyira szépnek talált pocakosan. Hm, hát igazodjon el az ördög ezeket a pasikon!

AnnAnn
mi az az LLL? Mindenki olyan tudományosan beszél róla, de micsoda az?? És hogy van a gátsebed, és a köldökcsonk? Leesett? Nem féltél, hogy beleakad vmibe? És hát az a kendős kép kispapival, az nagyon édes, tényleg olyan mint egy Herceg és az ő Hercegnője!

Fruzsi
Munka abbahagyás tanácsos a 33.héttől, szóval a 30. nem ciki, sőt! Ami a nyleőcső égést illeti, nekem is szok' lenni. Háztartási kex és víz. Nálam bejött a citromos víz is, bár tudományosan nem kellene neki jót tennie, de fütyül a tudományra Kép

Vic
eza sütögetés, és kari illat nekem is a gyengém! Tegnap bűnbe estem, és vettem pár apróságot, hogy vas.ra kicsit feldíszítsem utsó hónapjait élő kicsinyke lakunkat. Lehúzható ablakfóliában és párologtatóban már erősek vagyunk Kép

Detti
Tena Lady Extra...., hát ezt szerintem még a víztelenítés előtt lőtte be magának rólad, mert most leginkább Tena Lady Slim-et kellett volna javasoljon. Hogy alszol mostanság? Ami a védőnénit illeti, és 3at kipróbáltam, szóval szerintem ha befogadnak, akkor mehetsz! Én a kerületi helyettesítőjével találkoztam 1x, aztán a kerületi júli 20.a óta nem is jelentkezett, a kórházi védőnő (minden kórháznak van ilyen!) befogadott, és nagyon tündéri. Mivel költözünk, majd megyek egy újhoz is. Majd! De védőnénihez szerintem kell menni, min3x! Menj az enyémhez, Péterffy-ben van, olyan mint egy elvarázsolt öreg tündér Kép

Rebi Kép
De jó, hogy bejelentkeztél? Én is megyek Mikulásozni az unokahugommal, de azért után aél a pocakzsúr! Ne szomorkod a nyelvizsga miatt, a pocako láttán majd segítenek biztosan!

Na eldugulok, mindenkit puszázom, drukk a TOP4nek! (Boró tessék vigyázni magatokra!)
Judit
(27+0!!!)
Ez minden rosszul alvó kicsinek, és anyát nem kímélő icipicinek küldöm:
Kép
holophernes

Fruzsi,
Az irány remek!!! Ha a Mammutba jártok kisbevásárolni (egyébként mi is), akkor biztosan el tudtok kanyarodni a Farkasréti tem. felé. Na, mi ott szoktuk megvenni általában normann fenyőből 2 szép nagy ágat (hogy mennyire friss? Szagold meg, s azonnal érezni fogod!), s drótokkal és damillal rögzítjük a szalmafonatra; fenyőtobozzal, gyertyával, szárított naranccsal vagy citrommal díszítjük...esetleg apró masnikkal, de ez attól függ, mert nem szeretem, ha túl giccses az adventi koszorú.
Itt van néhány hely, ahol találsz jó kis koszorúkészítési ötleteket:

http://vic.mkm.sulinet.hu/altisk/ugyeskedo/csmagad/adventikoszoru.shtml

http://legjobblap.hu/karacsony/dekoracio/koszoru.htm

http://www.mimi.hu/sajatkezuleg/adventi_koszoru.html

Ha esetleg érdekel még pár oldal, akkor szívesen keresgélek még Neked!

Én is nagyon szeretem a narancsos illóolajat+ van olyan, aminek az is a neve, hogy "karácsonyi" illóolaj+ nagyon fincsi a fahéjas, és nagyon jó a vaníliás illóolaj is!

Mi is általában hétvégén sütögettünk a férjemmel, de most, hogy már itthon vagyok egy kicsit könnyebb lesz napközben is sütögetni.

Lehet, hogy megpróbálkozom majd vmelyik nap a szaloncukor elkészítésével is, habár abból első nekifutásra nem merek sokat készíteni, mert a sógornőm mesélte, hogy Neki nagyon nem sikerült...Habár ez még nem jelenti azt, hogy nekünk ne sikerülne, nem?! Szóval próba- szerencse, mindenesetre már beszereztem pár szaloncuki receptet is.
Férjem pedig kitalálta, hogy valami különleges citromos pisztrángot szeretne hétvégén készíteni, azaz kipróbálni, hogy milyen, s ha beválik, akkor az akár szerepelhet a karácsonyi menüben is...

A karácsonyi ajándékokat mi már elkezdtük beszerezni, hogy ne nagy hóban kelljen majd lélekszakadva kocsikáznunk és az utolsó pillanatban vásárolgatni. Mi amúgy is már november elején el szoktuk kezdeni a karácsonyi készülődést mindenféle téren, hiszen én már akkor teljes karácsonyi lázban égek!

Na látod, annyira belelovallom magam ebbe a témába, hogy nem lehet ilyenkor lelőni, úgyhogy abbahagyom ezt a témát, mielőtt bárki is beszólna nekem...

Vic
Victoria

Sziasztok ismét,

Látom, szexis TENAbugyitéma van.
Leírom akkor, melyik milyen méretű, legalábbis az enyémnek a hátoldalán ez a táblázat szerepel:

Termék neve Csípőbőség Színkód
TENAfix Extra small (XS) 40-70 piros
TENAfix small (S) 60-85 c.sárga
TENAfix Medium (M) 70-100 kék
TENAfix Large (L) 80-120 barna
TENAfix Extra Large (XL) 95-130 zöld
TENAfix E-Extra Large (XXL)100-150 n.sárga

Valamiért összerántja a "táblázatom" szavait ez a rendszer itt, de remélem, hogy azért el ki lehet venni, mi is van...

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok Kép
Fru, én úgy tom, lekötés vagy súly az első 24 órában hasznos, méhösszehúzódásilag. De régebben emiatt még szurit is adtak v cseppeket (pl 28 éve). De ha szoptatsz, gyorsan összehúzódik. Nekem mire hazajöttünk naon össze volt húzódva, dokinéni el se hitte. Kép

Juditom,
LLL - La Leche Liga - A szoptatásért egyesület - www.lll.hu Kép Olvasd el!
Gátsebem bizti megvan, de már rég nem érzem.
Köldökcsonk kb 1 hete esett le, már azzal sincs gond Kép Nem féltem, csak akkor, amikor már majdnem leesett és vérzett. Kép Kispapit riasztottam, mert én nem mertem kezelni Kép

Rebi, csak ügyin azt a vizsgát!!! Kép

Mézeskali nyammmmmiiiiiii - de mi még később szoktuk. De jó, tényleg hamarosan karácsony! Kép Kép Kép

Judit, köszi a csillagot, reméljük, beválik!!! Kép

pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Fruzsi, a biztonság kedvéért elküldtem még egyszer. Remélem most már megkapod. Igen, Budaörsre járok dolgozni, arra jó az utazás, hogy addig szoktam olvasni a kötelező olvasmányokat, mert otthon már általában nincs erőm este tanulni. Szerintem pont egyszerre hagyjuk abba a munkát. Én dec. 12-én jövök utoljára.

Rebi, kitartás! Biztos sikerülni fog az a nyelvvizsga. Drukkolok nagyon!

Judit, mi ez a "kicsikézikészülék"? És hány napig kell ezt magadon tartani? Piros pulcsit nem ígérek, nekem nincs is piros pulcsim.

Vic, te nem jössz a pocaktalira? Ha már úgyis van szaloncukor recepted, esetleg letesztelheted rajtunk, hogy hogy sikerült. Kép

Tünde
rtünde

Sziasztok!

Még gyorsan bejelentkezek, azután sajna szemináriumi dolgozatot kell gyártanom, amit már 3 hete húzok-halasztok.

Fruzsi!
A vassal nem akartalak elkeseríteni, de ez van. Én is világéletemben vérszegény voltam. Úgyhogy nem csak mogyi, hanem vastabletta is.
A zuram el vidéken, pénteken jő haza. Azt ígérte, hogy onnantól kezdve itthon dolgozik és velem lesz egész nap! Na, mit szólsz? Micsoda változás! Akárcsak nálatok. Ahogy a tiéd is, váratlanul nagyon figyelmes lett, megkérdezte, megyek-e még UH-ra, mert ha igen, velem jönne!!! Leesett az állam. (Uis egyszer jött csak el velem, azt is úgy kellett kikönyörögni. Szülésfelkészítőre csak elkísért, de nem volt hajlandó a "szülés, együttszülés" c. előadáson részt venni. Utólag én is sajnálom, hogy azt végigélveztem, mert olyan videókat vetítettek, hogy azt mondtam, ha a szülés ilyen borzasztó, akkor vissza az egész. (Szegény pocilakóm!Kép) De biztosan mindenki másképp éli meg, te csak menj el az uraddal, NEHOGY AZT MONDD, HOGY MEGINT MEGNYUGTATTALAK!!!
Haskötő témában: hasleszorítónak híják, asszem azt is gyógyszertárban lehet kapni, de helyettesíthető szerintem mással is. A mamám azt mondja, vizes textilpelenka+olyan tornászós hasfogyasztós gumi (nem tom pontosan hogy hívják). A célja az, hogy a szülés után ugyi ott marad a lötyögős poci, kinyúlt bőrrel. Hogy ez szépen, minden nyom , ránc nélkül visszahúzódjon, ahhoz kell, és érdemes már a szülés utáni napokon elkezdeni használni. Bár szerintem ez is alkati kérdés, mint a terhességi csíkok, valakinek szépen magától visszahúzódik, valakinek akkor sem, ha minden praktikát bevet. Nekem a szülés utáni hasonfekvést ajánlották, még ha kényelmetlen is, mert az hasonló eredményre vezet(het).

Ann!
Köszi a felvilágosítást. Tőled szerettem volna megkérdezni végül vettetek babamérleget? Kell az? Ez az egy, amire biztosan nem szeretnék pénzt áldozni, de most körülöttem mindenki azt mondja, hogy legalább kölcsönözzek egyet, nehogy baj legyen. Vélemény?

Pusza mindenkinek! Kitartás, meg ilyenek!

Manga
37+5
(és mindenkit irígylek, aki 10 kiló alatt van a hízással)
manga

Csajszikák!
Míg lenyomtam a szép piros paradicsomos káposztámat ebédre (a közeledő Mikulás jegyében), itt aztán volt élet!!!

Juditom! Én most ezt olvasgatom itt munkában.
http://www.lll.hu/archiv/szfuzet/szf0.shtml
De jó lenne, ha Neked is lenne annyi időd, hogy olvasgass! Én úgy tűnik, hogy a 36. hétig itt leszek. Az Uramnak sincs már szabija, azt a 4 óra netezést meg csak kibírom majd valahogy..

Ja! Nekem sincsen piros pulcsim, de lehet, hogy a szakállam kinől addig.Kép

Vic! Tök jók ezek az adventi tippek! Én, mint írtam, egy muffinos topikot fosztottam ki, kb. százmillió muffin receptem van. Ha akarnátok sütögetni akkor jelentkezzen aki akar, és elküldöm mailben. Kb. 1 mega.

Tényleg Ann! Úgy rémlik, hogy Te sem vettél mérleget. Tényleg nincs rá olyan nagy szükség, vagy béreltél? Én valahogy úgy vagyok vele, hogy anyukám sem méricskélt, csak úgy szemre.

Detti 31+5
Detti

Szülés-együttszülés téma.
Jézus, lányok!!!
Manga! Tényleg videót vetítenek?
Kb. mennyi ideig tart az egész???? Óvatosan fel kéne készítenem a zuramat.
Pusza
Fruzsi
cinderella

Detti,

El tudnád küldeni nekem a muffinrecepteket?
Édes férjem imád muffinokat sütögetni, s mindig kipróbál valami újabb ízt.
Tegnap volt férfinap, lefűzném akkor ezeket a recepteket, s megörvendeztetném Őt vele.

Köszi,

Vic

Ui.: Tündi, a szaloncukrot nem ígérem biztosra, mert lehet, hogy olyan keményre fog sikerülni, hogy kiesik a fogatok, s nem tudom most bevállalni az új fogsorotok finanszírozását....de a pocaktalira szívesen mennék:-)))
Mit szoktatok ott enni? Van valami tárkonyos leves? :-)))
Victoria

No a mai napon még egy uccsó szó.

Lányok!
Most hívtam fel a Polg.i Hivatalt, hogy megtudjam, jár-e egyszeri pénzbeli támogatás az újszülöttek számára és örömmel jelenthetem, hogy IGEN! Sajna a 7. kerületben mindez egyszeri
10 000 ft, de sztem az is jól jön, feltétele, hogy a kerület állandó lakosa legyél, legalább 1 éve (A NEVE EGYÉBKÉNT MÓKÁS: "ERZSÉBETVÁROS IFJÚ POLGÁRA KépKépKép) Ez a támogatás kerülettől függő, mert a 11. kerületben bővebben nyitják a bukszát, ott 20 000 ftocskát osztanak, de ott 3 éve kell visszamenőleg állandó lakosnak lenni.
És most meg vagyok lőve, mert most akartam bejelentkezni ideiglenesen a 11. kerületbe, de mi van ha bejelentkezek és mindkét támogatástól elesek. Tud valaki valamit arról, hogy a lényeg ez esetben az, hogy a baba lakcímkártyáján szereplő lakcím a döntő-e, vagy a mamájáé? SEGÍTSETEK!
Volt szó korábban a Biztosítók által adható támogatásról. Arról tud valaki bővebbet?

Fruzsikám!
No para. Videó esetén szem becsuk Kép. A szöveges rész az jó, mert tudatosítja a papában, hogy milyen fontos, hogy ő ott legyen (az én kispapim, természetesen már az elején jelezte, hogy csak a szülésnél ne kelljen ott lennie, mert ő lesz az 1ső, aki elájul és akkor vele és nem velem foglalkoznának).Kép

Manga
manga

Manga! Honnan tudják azt, hogy ideiglenesen lax ott, mikor már évek óta nincs "ideiglenes lakcím"? Ha megnézed a lakcímkártyádat, már nincs is rajta ilyen rovat.

Vic! Mail megy, jó szórakozást hozzá! Nekem a Mikulás muffin sütőt, meg papírokat hozott előre, hogy jó sokat süssek..

Ja Fruzsika! Persze hogy holnap megyek tornázni. A csütörtök kötelező!!!

DettiKép
Detti

Csajszikák, mérleg téma:
Nehogy vegyetek!!! Nekem kölcsiben van itt, az is azért,mert ugye nehezen indult meg a tej, első 7en csak fogyott a drága - ezért pánikolt be a gyerekdoki... (vagyis ő utána pánikolt be, amikor "csak" 8 dekát hízott, de ennek az eleje még fogyás volt) Szóval: ha kis súllyal születik, ha nehezen indul be a tej, vagy csak akarjátok tudni, h hogy gyarapszik, az első hónapokra kölcsnözzetek.
Mi úgy 1 hétig mértük az evéseit, 1 hete már semmit, innentől csak heti 1 tiszta súlyt.
De végül is , ha megfelelő számú pisis (kb 6) és kakis pelus van, és jól van a gyerek, akkor nincs baj. Kép
Ann
annann

Detti, köszi, akkor várom a mélt! Még nem kaptam meg:-(((

Ann, a mérleget a kórházból is lehet kölcsönözni? Vagy inkább bölcsödékből szokták?

Vic
Victoria

Vic, vannak mérlegkölcsönzők - de vigyázz, mert nagy különbségek vannak az árakban: pl havi 1800 vagy 4000 ...
Nekem szerencsém van, mert a mi ovink régebben bölcsi is volt, de azt a részt bezárták, de a mérleg maradt Kép
annann

Sziasztok lányok!
Nyaralás előtt ez az utolsó bejelentkezésem. Még csak 80%-t csomagoltam be a cuccoknak és kezdek elég stresszes lenni. Ráadásul ma reggelre elöntött a takony, fáj a torkom és gyengécske is vagyok. Kép
Remélem holnap a napsütés jót tesz és nem +bacikat szedek össze.

Fruzsi, Ann, Holop,
Köszi a bókot, nagyon arik vagytok. Kép
A 10 kg-t szerintem a jövő hét végére fel fogom tornázni 15-re, mert all inclusive szállodában leszünk és én mostanában nem nagyon tudok parancsolni az étvágyamnak.

Támogatások téma:
1.Csak fél szemmel olvastam itt a babanet-en, hogy ha valakinek magánnyugdijpénztári tagsága van, akkor talán arra is jár valami szülési támogatás.
Tudtok róla valamit konkrétan?

2. Az igaz, hogy ha eddig költségtéritéses diák voltam, akkor a szülés után nem kell fizetni?
A sulimban az egyik kismama tavaly azt mondta, hogy Őneki nem kell tandijat fizetnie. Erre jól belelkesedtem. Most meg az egyik frissen szült kismama azt mondta, hogy neki ugyanugy kell perkálni a pénzt. Most mi lehet az igazság?
Van erre valami állami előírás?

Hasleszoritás téma:
Nekem elég sokat használt az előző szülés után, hogy miután hazamentünk a korházból 1-2 hétig napközben sport fűzőt tekertem a hasamra. Nem is igazán a kinyult és felpuhult bőrt rántotta össze, hanem a belső szerveket tolta vissza a helyére, hogy nehogy "kiessenek" a sok ujonnan felszabadult hely láttán. Kép

Fiona
29+4
fiona

Sziasztok Pocakosok!
De jó titeket olvasni! Remélem nemsokára én is közétek tartozom majd. Jó babavárást, szép szülést, és sok boldogságot mindenkinek!
Sziasztok.
Zsó
Zsó

Sziasztok!

A Tena "csipkecsodánál" figyeljetek arra, hogy nekem pl. anno csípőben jó lett volna ugyan (kilók alapján adta a gyógyszertári nőci)... de a szülés után kiderült, hogy combban kicsit szűk, úgyhogy rögtön ollóval kellett rajta segíteni... Kép

Fiona
Igaz, hogy már megvolt az utolsó bejelentkezésed, de talán nyaralás után elolvasod:
Mentesség az állami felsőoktatási intézményekben jár BIZTOSAN, ott mindenféle képzési formára... Ha nem állami, akkor intézmény függő, sokszor nem adnak semmit, esetleg féláron tanulhatsz, ha jóindulatúak. Az államinál is az van, hogy a félév kezdetén kell GYES-en GYED-en stb. lenni... ha közben szülsz, akkor sajna az a félév már fizetős. Most az őszi félévre okt. 20-ig kellett leadni, köv. félévben azt hiszem március 20-ig. Tehát a lényeg: a félév első napján min vagy Kép ... Ha nem munkahely intézi, hanem a Lőportár utcában, akkor készüljetek majd egy napi hideg élelemmel, mire sikerül elintézni vmit ... Kép Tudnék mesélni... Most a párom van GYES-en (hogy ne kelljen fizetnie Kép ... nekem meg úgyis vissza kellett menni dolgozni Kép)

Judit
Nem hiszem, hogy belefér az ide-oda cikázásba, hogy még oda is leugorjak Kép... esetleg amíg megfürdetik a Prücsköt... de ez is csak akkor, ha a szüleimhez jövünk, nem Anyósékhoz...

Na megyek, mert vééégre mehetünk haza... Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?