A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Julcsi! Gratu a vizsgádhoz!

panna1

Képzeljétek, úgy tűnik mégsem kell bébiőrt vennünk, mert egy másik ismerőstől kapunk. Ezt a mákot! :P

panna1

Nici!

Te tudod, hogy a bébiőrre mennyire lesz szükség... Ha kicsi lakásban vagytok, nem nagyon kell, mert bárhol meghallod a baba mozgolódását. Ha kertes házban lesztek, esetleg sokszor mentek szülőkhöz vagy olyan helyre, ahol kicsit távolabb is keveredtek a gyerektől, akkor nagyon hasznos tud lenni.
Nekünk azért praktikus, mert a fenti szinten van a gyerekszoba, és kert is van itt Pécsen, illetve mindkét nagyszülőnél.

panna1

Sziasztok Lányok!!!

Yuyu,Aprooka!
Én is csatlakozom hozzátok, 2007.szept.29.én volt az esküvőnk, és a Babuci sitty-sutty megfogant, "ahogy a nagykönyvben meg van irva":-)
Köszi a névadó kalkulátort,a mi Pöttömkénknek sincs még konkrét neve,van 5-6 ami tetszik,de egyik se "átütő"
Pussz
ivaneszter

Hát íme a 33. heti pocakom (és én) :lol: :lol:

Kép

Kép

panna1

Panna, szép pocakod van :-D

Köszi mindenkinek a gratulációkat!

yuyu79

Még mindenki alszik...
Én is mindjárt visszabújok a takaró alá még egy kicsit :lol:

panna1

Sziasztok:)

Újból vagyok, hazaértem a kényeztetésből:) időm még nem volt visszaolvasni, annyi mindent írtatok, így csak a végére reagálok:)

Panna, gyönyörű a pocakod, hogy csinálod, hogy csak oda gömbölyödsz? :)))

Ritus, Kitti, jöttök ma a szülésfelkészítőre?

na megyek kávézni:)

szép napot mindenkinek!

sniky

Jó reggelt!

Képzeljétek, ma van az utolsó hivatalos munkanapom, mert 2 napra bezár a hivatal. Ma tudtuk meg.....
Utódom még nincs, jegyzőkönyvem se, így tuti hogy jövő héten még be kell jönnöm párszor, de remélem már kissé szellősebben, nem 8-16ig.
A lényeg, hogy ma még lepakolok 2 szekrényt és utána szabííííííí! :D :D :D :D

Már nagyon rámfér, mert reggelente igen megszenvedek minden felkelést.
Illetve a lista, amit el kell intézni szülésig, egyre csak duzzad, szóval kezdek teljesen ráparázni a dolgokra. :oops:

Tegnap tudtam meg, hogy elvileg kaphatnánk mi is légzésfigyelőt, de csak olyat, ami sajna fix ágyba jó.
Most megpróbálom megszerezni patikán keresztül azt a pelusra tehetőt, ha nem sikerül, akkor elkérem a kölcsönt, és amiíg ringatom a bölcsőt, addig kikapcsolom, de az éjszaka többi részében, amikor áll a bölcső, akkor bekapcsolom. ez nagyon gáz megoldás?

És még valami: Nagyon tudom ajánlani a cseresznyebefőttet délelőtt, facsart narancsot délután kombinációt, a szorulásos problémákra. Én nem bírtam tegnap ellenállni, de meg is lett az eredmény. Szóval egészséges, természetes és igen hathatós. :lol: :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Panna!
Szebb a pocid,mint Demi Moore-nak!;-)
Csini kismama vagy.....
Én inkább "bálnás",de azt se bánom!;-)

Aprooka!
Akkor ez boldog nap,ha az utolsó!!!!Jó sokáig birtad,én már a 22.héttől itthon,igaz épitkezünk ezerrel,és az se piskóta!

Nincs vonalzóm;-))))) még mindig!Az nem lehet,hogy ilyen béna vagyok!Megcsináltam többfélét is,sikerült is,és nem engedi betölteni.
Szóval 58 nap (papiron) Pöttömke érkezésééig!Holnap genetikai UH,hogy tényleg pici-e a Pici, vagy mi van most????Izgulok!!!!!
ivaneszter

Sziasztok!

Panna: Csini a pocakod! Én sajnos mindenhová hízom és nem nagyon tudok ellene mit tenni! :(

Aprooka: Örülök, hogy végre neked is eljön a "pihenősebb" időszak! :) A jövő hét meg gyorsan eltelik, még ha be is kell menned dolgozni, és utána már csak a babóra tudsz koncentrálni.

Tegnap délután voltam dokinál, megnézte a UH-ás papírom és szerencsére mindent rendben talált. A méhszáj és méhnyak állapotára viszont 2000-ret kaptam. Mondta, hogy 32. héten már normálisnak számít, hogy a méhnyak kicsit megrövidül.
Azt hiszem tegnap fogtam fel, hogy már nincs is olyan sok idő a szülésig... :D

Cs.

Kép

Kép
csimby

:? Reggel megint nem volt jó a cukrom. Már alig várom a hétfőt.Remélem tényleg nem lesz baja ettől babucinak.
Az se érdekel ha innentől kórház csak Ő jól legyen. És most néztem nem csinálhatom h null szénhidrátos dolgokat eszem és akkor szinten lesz a cukrom,mert a baromi okos szervezet akkor acenton kezd el termelni ami meg méreg. Hétfő.hétfő,hétfő :shock:
Olyan messze van.

Apa meg jövőhét végétől nyaral,eddig nem bántam de most félek egyedül.

Panna szép a pocid,nagyon formás.
Aproo Péternek sikerült a vizsga?Örülök h végre pihenhetsz és nem kínoznak tovább a hivatali majmok :D

nicike

Csajok! Van valaki, akinél esetleg hasonló már előfordult?
Szóval van egy hely a mellem alatt a pocakom tetején, ahol ha hirtelen ülük fel az ágyból, vagy állok fel székből, vagy nagyobbat tüsszentek, akkor hirtelen belenyilal a fájdalom, mintha kést szúrtak volna oda. Nagyon rossz érzés, és már többször fordult elő ilyen az elmúlt hónapokban....nem tudom, mi lehet pont ott, de zavar. Valakinek tehát volt már hasonló, vagy csak én küzdök ezzel?
lei

Ági, Sophie, Mecsi!
A tegnapi kórházi előadásról tudnátok írni valamit nagyvonalakban? Milyen volt? Mikről volt szó?

Tegnap a céges bulin megleptek a munkatársak, mert kaptunk a párommal egy babás ajándékot! Egy tündéri világoskék bébi fotóalbumot! Úgy meghatódtam, nem számítottunk rá, hogy készülnek valamire :)

Aproo: de jó neked! Végre tudsz majd pihizni! Én is úgy várom már a jövő hét pénteket, az utolsó napomat!
yuyu: GRATULA a vizsgádhoz! Ügyes vagy! :!:

panna: tényleg tök jó pocid van és máshol nincs is rajtad felesleg! Jól nézel ki!
lei

Szép napot mindenkinek!

Niki: el kellene menni, de valahogy ma nagyon meleg van és tutti ma sem kapjuk meg a légkondit! Apa semmiképp nem jön, mert dolgoznia kell, így ezentúl egyedül megyek! Ha jössz elhoznád a múltkori papírt amit kaptatok az ügyek intézésére?

Lányok: hát nemtudom, de az én kislányom fejből tutti visszafordult, mert tegna előtt éjjel addig küzdött a lábacskájával az oldalamon, míg végre fogást talált és hatalmasat lökött magán, valami olyat éreztem mint még soha. Átbukfencezett! Nem fájt, de mintha minden felfordult volna odabennt! Érdekes érzés volt, de kicsit tartok tőle, hogy nem fog visszafordulni és, hogy a nagy forgolódás közepette az a fránya köldökzsini meg..... Tudom ilyenre nem szabad gondolni, de azért kicsit parázom! Ma nagyon nem aktív, ha beszélek hozzá akkor ma még rám sem bagózott és a hajnali rugikat sem kaptam meg! Biztos élvezkedik az új helyén, kényelmes neki, így kakil anyura :)
Azért küldhetne pár pocakdöngetőt, hogy tudjam jól van.

Ritus

Kép
rituspoc

Eszter, ha megírod, hogy hol csináltad a vonalzódat (melyik oldalon), akkor segítek neked betenni. Nem olyan ördöngős. És a profil képet is megcsinálom, ha akarod, már korábban is felajánlottam, hogy ha elküldöd a szuszununu@gmail.com címemre, akkor lekicsinyítem neked és megírom, hogy hogy kell betenni.

Panna, úgy nézel ki, mintha fele annyi idős terhes lennél, mint én.

Lei, nem lehet, hogy neked is épp valami ideget nyom a baba? Mert nekem meg a combomban volt ilyen nyilallás.

Jelentem tegnap röpke két óra alatt, némi férjes segítséggel sikerült összetakarítanom a kávét a konyhából. Sajnos a plafont újra kell majd festeni, de a többi rész tiszta lett. Ma reggel bevállalósan nekifutottam mégegyszer a kávéfőzésnek és ezúttal nem robbant fel :D
Tudok én, ha akarok.

Elvileg ettől a héttől már délben hazamehetek otthonról dolgozni, de eddig még egyik nap sem sikerült. Már csak két és fél hét! Sajnos utódom még nekem sincsen.

Múlt pénteki kép:
Kép

szuszu

szuszu: hogy megnőtt a hajad! :lol: és csini vagy!
hát én is csak ilyenekre tudok gondolni, hogy lehet ott valami ideg, vagy izomköteg, ami be tud nyilalni.

ritus: ma reggel én is azért dumáltam a lurkóhoz, hogy rugizzon, hogy tudjam minden OK odabent, mert ez a tegnapi benyillalás kicsit megijesztett és azóta nem olyan aktív a drága. Ma már éreztem pár gyengébb mozgolódást, de remélem azért majd beindul a box odabent. Erre a köldökzsínóros dologra már én is gondoltam egyszer, de gyorsan elhessegettem még a gondolatát is. Szóval csak pozitívan hozzáállni, és mondogatni, hogy minden rendben van! Két hét múlva akarok menni 4D-re, az majd megnyugtat remélem.
lei

Sziasztok!

Üdv Niki itthon!

Köszönöm a bókokat, tisztára elpirultam itt a gép előtt :oops:
Továbbra is úgy gondolom alkati kérdés, hogy csak pocakra "hízok", nem csinálok semmit. Anyumnak is pici volt a pocakja mindkettőnkkel.
A doki a múltkori vizsgálatnál azt mondta a méhemre, hogy szép nagy, egyúttal azt is megállapította, hogy a magas lányokban szinte "elveszlik" a baba, mert vhogy több hely van. Úgyhogy Szuszu biztos ez is közrejátszik a pocakméretben.
De a te pocid is nagyn formás ám! Én néha kicsit baparázok attól, hogy mindjárt szülünk. Basszus! 7-8 hét aztán nem rugdos bent többé a lurkó, hanem kint gőgicsél majd! Azt hiszem fel sem bírom fogni....

Lei! Nekem tüsszentésnél akkor szokott szúrni (de azt hiszem a szívemnél), ha meg vagyok fázva. De szerintem is valami ideggel lehet kapcsolatban, amit a babó nyom. Próbáld egy kicsit odébb masszírozni a drágát, hátha akkor elmúlik.

A köldökzsinór miatt meg ne aggódjatok. Elvileg nagyon-nagyon nehéz úgy megcsomóznia a babának, hogy teljesen elszorítódjon.
De az biztos, hogy a baba mozgását is figyelni kell. Ha kicsit is érzed, hogy mocorog,napjában többször is, már nem lehet baj. Csak lehet, hogy nyugisabb napja van...

panna1

Apró! Örülök, hogy végre te is tudsz majd pihizni.

Lei, Szuszu! Kitartást a munkába még, de azért próbáljatok egy kicsit lazítani is!!

panna1

Szuszu, nagyon szép vagy, mint mindig! Nem semmi, azért, hogy miket művelsz:))

megtennéd, hogy beírod a táblázatba a kisfiam nevéhez, hogy Barnabás? Végre megegyeztünk apával, hogy így fogjuk hívni:)

Ma nagyon aktív, lehet azért mert névnapja van és odabent bulizik?! :))) meg is orroltam egy picit rá, mert hatalmas fájdalmat okozott a pici lábával:( a bordáim közé próbálta beékelni....

Ritus, még hezitálok én is az elinduláson, mert így a lakásban ülve is folyik rólam a víz, ha kimegyek a szabadba nem tudom mi lesz, hőgutát nem akarok kapni. Sajnos én is tartok tőle, hogy nem lesz légkondi megint és ott fogunk megpusztulni. Még kb. két órám van eldönteni az indulást.... viszem a papírt ha megyek, bár nem tudtam lefénymásolni:(((

lei,

nekem bal oldalt a mellem alatt szokott nagyon erősen nyilalni, a védőnő szerint egy ideget nyom el olyankor a baba, nem kell miatta aggódni, csak pozitúrát váltani. Kellemetlen, de nem vészes.... nem vmi ilyesmit érzel Te is? Nekem főleg akkor jön elő, ha a bal oldalamra fordulok, dőlök...

sniky

Szia Panna:)

én is pont a napokban gondolkoztam azon, hogy hogy telik az idő és már mindjárt mehetünk szülni. Nagyon fura, várom is, meg nem is:) kicsit parázok a fájdalmaktól, mert elég nehezen viselem, na de bent meg nem maradhat a baba. Az vígasztal, hogy nem én vagyok az első és utolsó aki átesik ezen a hihetetlen természet csodáján:)

sniky

Drága Barbi!

Tudod már, hogy mikor jöttök haza? Előre is köszönöm a cuccokat, a bútor viszont tárgytalan, de azért köszi. A pelenkázó lenne csak érdekes belőle, de a többi nem, ő meg azt mondtad egybe szeretne megszabadulni az árutól...

Többen örülnénk szerintem ha ma már itthon lennél és hoznál egy kis hűvösebb levegőt, mert én például nagyon szenvedek!!!

Felteszem a beígért epres túrótorta receptjét a kajás topikba:) nagyon finom és nagyon egyszerű!!!

sniky

niki: pont ez van nekem,amit írtál, hog ya bal mellem alatt a hasam tetején van ez a pont, ami fájni szokott. Egyik reggel, mikor oldalról felpróbáltam tornászni magam az ágyról, a hirtelen felüléskor éreztem ezt a szúrást megint. szóval ugyanaz lehet, mint neked. akkor nem aggódom! Tényleg biztos egy ideg!

Iszonyat meleg van ma....itt bent az irodában folyik rólam a víz. a légkondi meg egy idő után kikapcsol, ha elér egy bizonyos hőfokot. Megőrülök.... :oops:
Szerencsére ma nem kell mennem sehova, úgyhogy meló után majd tudok pihenni otthon.

A szülés nekem is egyre többször hut eszembe és egyre jobban kezdek félni. Pedig az elején úgy gondoltam, hogy ez majd ösztönből úgyis menni fog, és kismamák millióji szülnek ezekben a percekben is éppen, szóval nem lehet semmi gond. De azért csak elgondolkodom néha a részleteken, meg a fájdalom lehetőségén...
lei

Sziasztok!

Már nagyon régen írtam...

Örülök, hogy mindenki (kisebb rossz pillanatokkal) jól van és szépen növekszik a pocakja.

Ma voltam a háziorvosnál, mert átjelentkeztem... Hát lenne pár kérdésem.

1) Toxoplazmára magától elküldött benneteket a védőnő, orvos, vagy ti kértétek?
2) Kiskönyv: belgyógyászai vizsgálat, EKG, fogorvos? Voltatok? Én most szembesültem vele...
3) Én kaptam az Istvánba "ambuláns leletet" az uH-ról, de nem pecsételtek... választott orvosom nincs. ???
4) a férjeitek, párotok vércsoportját tudjátok? vagy elküldött?

Szép napot mindenkinek!

Egyébként ez a 2. hetem itthon és fantasztikus, bár baromi gyorsan telik az idő, pedig már szinte mindenünk megvan.

K.
Vendég

lei,

szerintem ne aggódj ezen a szurkapiszkán, tudom, hogy nem jó érzés, de nekem már nagyon régóta van, szinte a 3. hónaptól, így a bal oldalamra nem is tudok nagyon fordulni, meg ülni sem esik jól sokáig, mert elkezd zsibbadni, szúrni.

Jövő hét hétfőtől megyek jógázni az astoriára megint, mert ez a hét kimaradt, a hétfő a párom hazaérkezése miatt, a holnapi pedig a pocaktali miatt:)) szóval, örülnék, ha csatlakoznál. És még vmi, június 21-én lesz szülőpozíciós jóga is ott, amire mi tuti megyünk Fercivel. Szerintem a honlapon találsz róla bővebb infót:)

sniky

Szúrás...

Nekem mind a két mellem alatt szokott, azt mondta a dúla, hogy "valamit" felnyomott a bordákhoz és az okozza a fájdalmat, meg a görnyedt testtartás még alva is. Nekem is volt már, hogy így keltem.

Nem kell aggódni, ha kedve van akkor nem nyomkodja oda.... :)
Vendég

Szia Beleki:)

tényleg jó rég voltál, remélem minden rendben veletek is?! Holnap pocaktali ismét, ha tudsz gyere Te is.

na itt (Csepelen) közben elkezdett esni az eső:) el sem hiszem, csak emlegetni kellett:)))

Szóval a kérdéseidre az én válaszom:

1) Toxoplazma: nálam kimaradt, nem volt indokolt, így nem tudom az hogy működik.

2) A kiskönyvet nekem addig ki sem adták, amíg nem voltam EKG-n, vérvételen, belgyógyászaton, fogorvosnál, illetve a páromtól kértek tüdőszűrő leletet.

4) nem volt érdekes a párom vércsoportja, pedig direkt rákérdeztem, hogy kell-e, egyébként én sem tudom a vércsoportját a mai napig...:( a tüdőszűrő leletéhez viszont ragaszkodtak!

sniky

az esőről ennyit, már el is állt és száraz újra minden, ezerágra süt a nap...... nem volt hosszúéletű az enyhülés:(((

sniky

na megyek, elkezdek készülődni, megpróbálom elvonszolni magam az István kórházig:))) Ritus úgy döntöttem mégis megyek, elvégre a múlt heti kimaradt, hátha mondanak vmi okosat:)

sniky

Hülye fejemmel nekiálltam sütni és olyan meleget csináltam a lakásban, hogy mindjárt elpuszulok. :(

Beleki:

1. Én nem voltam, de nem is hiszem, hogy indolokolt lett volna a vizsgálat. Mondjuk se a doki, se a védőnő nem kérdezte meg soha, hogy mi a helyzet.

2. Háziorvosomhoz kellett elmennem "hastapogatásra" meg EKG-ra, azt hiszem a 3. hónap körül. Fogorvosnál még nem voltam, de készülök elmenni.

4. Nem kellett sehová a férjem vércsoportja, de bevallom, nem is tudom. :oops:

Cs.

Kép

Kép
csimby

beleki,

A fogdoki kb 10 perc, bármelyik fogad, főleg ha előre felhívod.
A belgyógyászati vizsgálatnál nekem a saját háziorvosomhoz kellett mennem és ő írta bele, hogy minden rendben, újabb 2 perc.
A párod vércsopija csak akkor fontos, ha Te 0Rh- vagy, mert akkor lehet ütközés. De olyankor automatikusan szúrnak szüléskor és lökik beléd az ellenanyagot. Nálunk mindenki doki,+ a párom is, és nem vették olyan komolyan, mivel én nem vagyok az említett vércsoportú, szóval akkor nem lehet nagy gáz. A 12. heti laboron rajta van a Te vércsopid.
Szemészet, csak ha nagy dioptriás szemüveged van, vagy megnyugtatásul érdemes elmenni....sztem az sem túl hosszú.
Ekg, toxo: igen vicces, mert a 12. heti nagylabor KÖTELEZŐ részei. Szóval azt mindenképp meg kell ejteni. Ha legközelebb mész dokihoz, ezeket újságold el neki, tuti ad beutalót.
Pecsét: most már úgyis elég esélytelen összeszedned a 4 pecsétet a dokiktól, illetve másik 4-et a védőnőtől. Azzal lehet kiküszöbölni, hogy az a doki, akinél szülsz, majd ad egy igazolást arról, hogy jártál végig kismamagondozásra. De ezt is mindenképp említsd meg annak a dokinak akihez legközelebb mész, mert szokták előre is kiadni ezt az igazolást, hogy ne kismamaként kelljen ezen aggódnod!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nicike, köszi az érdeklődést, sikerült.
Igazándiból azért izgultunk nagyon, mert egy 5000 tesztkérdést tartalmazó könyvből válogatnak, szóval azt végigcsinálta, de jókat nevetett, mert tele volt/van hibával.
Szóval olyankor a rossz választ kell bevágni, mert javítókulcs szerint dolgoznak rajta.
Innentől kezdve ez az egész móka nem is a tudásról szól, hanem a szivatásról.
Amúgy még én is jókat nevettem, mert az igazságügyi orvostan résznél voltak jogi kérdések is, amiknél rossz volt a megoldókulcs válasza. Totál bambaság az egész.

Ma reggelre meglett az eredmény, 3 lett, de még alakulhat, mert egymás után mennek be a reklamációk, pont a rossz válaszok miatt. Reggel fél7kor már fennvolt a tájékoztató, hogy 3 kérdést már töröltek is......azóta nem tudom mi van, de ez így is évfolyamátlag feletti.
:wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Ma, Erős Antónia jóvoltából :D, megmérettem a vércukrom a patikában. Az éhgyomri 4 lett, a reggeli utáni meg 6,5. Ma megyek be a dokihoz, majd rákérdezek, mert a patikában a nő ajánlotta, hogy ha gondolom menjek be máskor is.

Szépek a pocakfotók, hozzátok képest az enyém tényleg hatalmas. Ma a patikában megjegyezte egy cigányasszony, hogy látja fiam lesz. Mondtam, hogy az elég érdekes lenne magzatvíz mintavétel után. :shock:

Megyek, lassan indulunk. Anyu is bejön velem.

Andi

KépKép
jazmin2005

niki: tehát június 16-án hétfőn és június 19-én csütörtökön mennék veled a jógára az Astóriára. Hánykor is kezdődik?

amúgy a kismama jógás Kriszti írt, hogy nála is lesz szülőpozíciós óra valamikor júliusban. Neked is szólt erről?

beleki:
1. én szóltam a dokinak, hogy kéne, és ő kért a toxoplazmára is laborvizsgálatot.
2. A kiskönyvbe szerintem abban a kórházban kell pecéstet kérni, ahova terhesgondozásra jársz. Ha nincsen fogadott orvosod, akkor meg mindig annak a dokinak kell szólni, akihez éppen mész, hogy írjon és pecsételjen a kiskönyvedbe. De tényleg a végén kérni kell egy olyan papírt is, hogy igazolja a doki, hogy résztvettél a terhesgondozáson. Ez majd kell az anyagi juttatásokhoz is.
3. Az EKG-t, a labort, a belgyógyászati vizsgálatot, a szemészetet, és a fogorvost én már az első 3 hónapban megcsináltattam. Ha nincsenek meg, akkor a háziorvoshoz kell elmenni, és ő ad majd beutalót az EKG-ra, meg elvégzi a belgyógyászati vizsgálatot. A szemészetre érdemes, de nem kell szerintem, a fogorvoshoz viszont ajánlott és neki be is kell írnia a kiskönyvbe, ha voltál.
4. A párom vércsoportját nekem a védőnő kérdezte, és be is írta a kiskönyvbe. De ez tényleg a vércsoport összeférhetetlenség miatt kell csak.
lei

Niki!

Ti kaptatok az Istvános felkészítőn vmi papírt?
Nekünk anno nem adtak semmit...esetleg én is kaphatnék belőle egy példányt? Nagyon megköszönném. :oops:

pöttömpanni

Tegnapi képek, a kollégáktól kapott ajándékot nézem éppen. :lol:

Kép

Kép
lei

Francba, írtam egy kisregényt, és elszállt.

A lényeg:

Lei, nekem is van ez a szúrás, van mikor egész nap, de már vagy 2 hónapja. Szerintem is nyom valami ideget a babó, nem nagyon lehet ellene semmit tenni, a védőnő se tudott rá mást mondani...

A vizsgálatok közül nekem minden megvolt (toxo, ekg, fogorvos), a szememmel viszont nincs gond, így nem kellett.

Itt is esett délben az eső, de csak 10 percig. Biztos azért, hogy elázzanak kicsit a délelőtt kiteregetett ruháim ;-)

yuyu79

Niki,
Nagyon szép név a Barnabás, én szerettem volna már Zalánnál is, de a páromnak annyira nem jön be.

Panni, Lei, Szuszu,
Tényleg csinik vagytok, és Panni, nagyon szép a fürdőszobád :D

Én őszinte leszek, hogy fogorvoshoz nem megyek el, mert az enyém nem nyúl hozzám, amíg kismami vagyok. Azt mondja, hogy egy sima fogkőlevétel is tud fertőzést okozni, így ha nem sürgős, akkor nem piszkál. Ha megszültem, akkor elmegyek.

Apró,
Gratula a vizsgához!

Yuyu,
neked is nagy gratula a vizsgához!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Niki!

Isten éltessen utólag is!!! :lol:

pöttömpanni

Köszi, Rita!

Niki, a kisfiadnak boldog névnapot :-)

yuyu79

Csajok!

Itt a világvége, már biztosan!
Tegnap de. elvonszoltam magam a döglesztö höségben az autóalkatrészekért. Egy órát gyalogoltam egyik irányban, közben még leadtam a köttetnivaló cuccost is. Alkatrészeket megkaparintottam érs pont jött az igen ritkán járó busz, így egy köztes gyaloglós résszel hazabuszoztam, de így is kész voltam, mint a mateklecke.
Kaját nem is tudtam már fözni, valamit tápoltam, aztán irány az ovi barkácsolni a beiskolázási papírtölcsért. Fél ötre kész is lettünk, haza. A párom még mindig otthon, nekem is jött, hogy az semmi volt, hogy elhoztam az alkatrészeket, elvihettem volna a szervízbe és beszerelhettem volna, mert az az igazi segítség. Mellesleg vigyek magammal egy akksit és szerszámot, mert ugye két csavar feje tönkre van menve... Hát elküldtem a kedves férjemet melegebb éghajlatokra...
Bevágta a durcist és elment ö. Zárt ajtók várták, felhívott habzó szájjal, hogy így meg úgy, de én közben már elkezdtem megszervezni, hogy ki tudná oda elvinni az akksit és a szerszámokat. A párom már éppen hazafelé jött volna, mondta neki, hogy húzzomn vissza az autóhoz és mindjárt jön a cucc. Az egyik segítökész magyar barátunk beiktatta az életébe ezt is és így mehetett a buli. Hamar el is készült, be is indult az autó. Ez azért már valami, csak az akksik van meghalva. Kell még motorolajat cserélni és visszadobni a kipufogót, aztán mehet a buli. Ha ez ma mind meglenne, éjjel indulnánk Bécsbe, majd Budapest, Salzburg, szombaton meg Rotterdam. Ha meg nem, én maradok itt a kölykökkel és ö megy egyedül, de hogy hogy fogja kibírni, az nekem rejtély. Szóval holnaptól vagy esö, vagy nem! :-) Észre fogjátok venni...

Ma meg mennem kell a bekötött 20 kg-os pakkért és éjjelig elökészíteni egy másik anyagot. Nagyon szar dolog olyasmit csinálni, amihez nem ért az ember.

A csajok ma erdöben voltak az ovival, remélem nincs túl sok kullancs bennük! Regö meg egész de. hemzsegett és összesen 4x esett el, egyszer megsértette a száját belül, így a pólóm is csupa vér ahogy magamhoz öleltem, de arra se volt idöm már, hogy frisset vegyek fel, mielött elmentem a többiért az oviba.
Ott meg az egyik anyuka hagyott nekünk túrótortát, de elfelejtettem elhozni, mire eszembe jutott, már nem volt ott senki. Szerencsére a gondnokot elértem és ö betette a hütöbe, ha holnap leszünk, akkor legalább sütike is lesz.

Na megyek is, mert leég még a végén a kaja!

Szuszu kedves! A kávé nem egészséges, látod!? :-) Légy óvatos!
Yuyu szintén! Én is kozmáltam a napokban, nem is jött ki az edényböl. :-(

Barbi
Vendég

Az én serpenyőm kiállta a próbát, úgy látszik nem bóvli :-) Legalább ez is kiderült ;-)

yuyu79

A férjed nem semmi, Barbi, tisztában van vele, hogy 7 hónapos terhes vagy?? ;-) Ha utaztok, akkor szerencsés utat!!

yuyu79

Barbi,
Ide mától viharokat, esőt jósolnak, úgyhogy szerintem jöttök lassan hazafelé :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Elfelejtettem írni, hogy amikor Zalánt vártam, én is féltem a szüléstől. De amikor indulni kellett a kórházba, akkor már csak izgultam, de jóleső érzés volt, és tudtam, hogy nemsokára a karomban tartom a babánkat. Akkor már csak arra koncentrál az ember lánya, hogy a lehető legtöbbet tudjon segíteni a picúrnak. Nekem nagyon szép emlék a szülés, remélem mindenkinek az lesz majd! Bocsánat az ömlengésért, de ez kikívánkozott :oops:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Én is bejelentkezem már végre!!!

Reggel voltam szemészeten, minden rendben, tehát mehet a menet, és szülhetek természetes úton! ;) Király!

Aztán átmentem a nőgyógyászhoz, ott is szuper minden, 3000-t kaptam méhszájra, meg kiadták az igazolást a háziorvosnak a betegállomány miatt! A lényeg, hogy a doki szerint nem 30 hetes terhességnek felel meg a hasam, vagyis méhem állapota, hanem legalább 32-nek... Úgy nézem, hogy nagy babánk lesz! :P

És végül a háziorvosnál is jártam, aki kiakadt a 9 kilós hízásra, mert eleve sok volt, amiről indultam... Jól befenyített, hogy a vizesedést figyelni kell, meg emelett természetesen napjában 3x mérjem a vérnyomásom, ha 140/90, vagy e feletti, akkor irány a kórház! Ja, és vehetek a gyógyszertárba valamilyen stick-et, és azzal vizsgálgassam a vizeletem naponta, mert, ha megjelenik a fehérje benne, akkor az terhességi mérgezés, és azonnal be kell fejezni a terhességet! Hát picit ki voltam akadva, mert nem tudom, hogy miért kell riogatni, tudom, hogy kövér vagyok, az is voltam mindig, erre hízok 9 kilót, így a 7. hónapra, ami szerintem nem akkora para, és tessék, akkor jön a terhességi toxémiával! Apa mondjuk azt mondta, hogy nem kell azért ennyire túlzásba vinni a dolgokat, de mégis csak ő az orvos...

Picit szarul esett, de ez van!

Más!

Nálunk a XI. kerületben, mert anyunál vagyok megint, még mindig szemerkél, ha jól hallom... Lassan indulok is, mert megyünk haza, szóval remélem, hogy picit lehült, mert ez a hőség baromira megvisel! :(

Beleki!

1, nekem a nőgyógyász mondta, mivel a súlygyarapodás miatt ajánlotta, hogy egyek sok zöldséget, gyümölcsöt, hogy nézzük meg a toxo-t, és adott beutalót (negatív lett, így azt mondta, hogy az utolsó nagylabornál megismételjük a vizsgálatot!)
2, EKG, belgyógyász, hát a legelső alkalommal, még kiskönyvem sem volt, az első labornál csináltattam meg ezeket, illetve mentem el a dokikhoz, úgy 6-8 hetesen
a fogorvoshoz utána, de nem csináltak semmit, mert nem volt lyukas fogam
3, pecsét! nálunk (Bp) csak a tehesgondozást végző szakorvos pecsétjét kell gyűjteni, de itt mindenki annak számít, akihez akár SZTK kereteken belül elmész, és belefirkál a kiskönyvedbe, ráadásul nőgyógyász szakorvos, szóval nem függ attól, hogy választott-e, vagy sem! az igazolást pedig rutinból így is, úgy is kiadják mindenkinek, hogy aztán megigényelhessed az anyasági támogatást (egyszeri, állam által adott, kb. 60e Ft)
4, a férjem vércsoportjára senki nem volt kíváncsi, meg a tüdőszűrésről sem kellett hoznia semmit, viszont a legelső labornál néznek ellenanyagot, így, ha van összeférhetetlenség, azt kidobja már ott is szerintem! amúgy, ahogy Aproo írta, kb. egy injekció a szülés után az anyának, és a következő babánál sem lesz gond!

csajok jók a pocakfotók!!!

Lei

megmondom őszintén, hogy a tegnapi felkészítő kb. 1 és 1/4 órát tartott, egy nagyon "érdekes" orvos tartotta, de nem bántom, mindegy, nekem nem jött be már akkor sem, mikor egyszer pont hozzá kerültem az SZTK-ban...

szóval az előadáson nem igazán jegyzeteltem, mert a mai világban mindent megtalálsz az interneten is, így sok újdonságot nem hallottam, bár az jó volt, hogy most már tudjuk, hogy a kórház nyitott mindenre! EDA bármikor (éjjel-nappal), "alternatív" szülés, gátvédelem, papás szülés, szülés után 2 órás pihi a babával és a papával, inkább tényleg a természetes, vagyis beavatkozások nélküli szülést támogatják, de csakis a baba és a mama egészségének figyelembe vételével... Ági amúgy jegyzetelt, de tényleg nagy vonalakban arról volt szó, hogy mi az a három dolog, amit figyelnek ők (1. magzati szívhang; 2. vérzés; 3. magzatvíz színe/szaga), illetve mit kell figyelned neked, illetve mikor kell mindenképpen bemenned (1. vérzés; 2. ha elfolyik otthon a magzatvíz és az színes/szagos; 3. rendszeres 10 perces fájások)

Hát, nagyon nagyvonalakban írtam le, így előre is elnézést kérek, remélem, hogy Ági, vagy Csenge majd még kiegészít... ;)

sophie27

Jajj, még egy kérdés, azokhoz, akik már rendeltek bútort a Kati bababoltban... Mennyi előleget kell fizetni a megrendeléskor? Vagy esetleg a teljes összeget ki kell fizetni?

Szombaton megyünk mi is, és megrendeljük a szekrényt és kombi ágyat, de jó lenne tudni, hogy mennyi pénzt vigyünk, esetleg bankkártyával lehet fizetni??? :P

Köszi előre is!

sophie27

Sziasztok!

Nekem tegnap ota valamit nagyon nyom a baba - mert eleg nehez levegot venni. Nagyon sehogy sem jo ulni, talan a hanyatfekves meg a legjobb. :shock: Remelem azert jobb lesz, a labaim is elegge bedagadtak es fajnak megint. Jo lesz ha mar nem kell dolgozni! Nekem szerencsere meg van az utodom, csak eppen nincs sok ideje a treningekre.

Zsofi,

5000 Ft-ot kert butoronkent elolegkent - kartyaval nem lehet fizetni. Szerintem vigyetek tobb penzt, hatha elcsabultok :wink: - mi vettunk legzesfigyelot, mellszivot, agynemut, pelenkazoalatetet - mert minden nagyon jo aron volt es igy legalabb ezek mar meg vannak.

Rita,

Holnap hogy menjunk?

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Zsófi engem ezzel a fehérjés vérnyomásos történettel kb 16 hetesen riogatott az orvos.
Gondolom elkell mondják vagy Én nem is tudom.

nicike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?