Sziasztok!
Én is bejelentkezem már végre!!!
Reggel voltam szemészeten, minden rendben, tehát mehet a menet, és szülhetek természetes úton!

Király!
Aztán átmentem a nőgyógyászhoz, ott is szuper minden, 3000-t kaptam méhszájra, meg kiadták az igazolást a háziorvosnak a betegállomány miatt! A lényeg, hogy a doki szerint nem 30 hetes terhességnek felel meg a hasam, vagyis méhem állapota, hanem legalább 32-nek... Úgy nézem, hogy nagy babánk lesz!
És végül a háziorvosnál is jártam, aki kiakadt a 9 kilós hízásra, mert eleve sok volt, amiről indultam... Jól befenyített, hogy a vizesedést figyelni kell, meg emelett természetesen napjában 3x mérjem a vérnyomásom, ha 140/90, vagy e feletti, akkor irány a kórház! Ja, és vehetek a gyógyszertárba valamilyen stick-et, és azzal vizsgálgassam a vizeletem naponta, mert, ha megjelenik a fehérje benne, akkor az terhességi mérgezés, és azonnal be kell fejezni a terhességet! Hát picit ki voltam akadva, mert nem tudom, hogy miért kell riogatni, tudom, hogy kövér vagyok, az is voltam mindig, erre hízok 9 kilót, így a 7. hónapra, ami szerintem nem akkora para, és tessék, akkor jön a terhességi toxémiával! Apa mondjuk azt mondta, hogy nem kell azért ennyire túlzásba vinni a dolgokat, de mégis csak ő az orvos...
Picit szarul esett, de ez van!
Más!
Nálunk a XI. kerületben, mert anyunál vagyok megint, még mindig szemerkél, ha jól hallom... Lassan indulok is, mert megyünk haza, szóval remélem, hogy picit lehült, mert ez a hőség baromira megvisel!
Beleki!
1, nekem a nőgyógyász mondta, mivel a súlygyarapodás miatt ajánlotta, hogy egyek sok zöldséget, gyümölcsöt, hogy nézzük meg a toxo-t, és adott beutalót (negatív lett, így azt mondta, hogy az utolsó nagylabornál megismételjük a vizsgálatot!)
2, EKG, belgyógyász, hát a legelső alkalommal, még kiskönyvem sem volt, az első labornál csináltattam meg ezeket, illetve mentem el a dokikhoz, úgy 6-8 hetesen
a fogorvoshoz utána, de nem csináltak semmit, mert nem volt lyukas fogam
3, pecsét! nálunk (Bp) csak a tehesgondozást végző szakorvos pecsétjét kell gyűjteni, de itt mindenki annak számít, akihez akár SZTK kereteken belül elmész, és belefirkál a kiskönyvedbe, ráadásul nőgyógyász szakorvos, szóval nem függ attól, hogy választott-e, vagy sem! az igazolást pedig rutinból így is, úgy is kiadják mindenkinek, hogy aztán megigényelhessed az anyasági támogatást (egyszeri, állam által adott, kb. 60e Ft)
4, a férjem vércsoportjára senki nem volt kíváncsi, meg a tüdőszűrésről sem kellett hoznia semmit, viszont a legelső labornál néznek ellenanyagot, így, ha van összeférhetetlenség, azt kidobja már ott is szerintem! amúgy, ahogy Aproo írta, kb. egy injekció a szülés után az anyának, és a következő babánál sem lesz gond!
csajok jók a pocakfotók!!!
Lei
megmondom őszintén, hogy a tegnapi felkészítő kb. 1 és 1/4 órát tartott, egy nagyon "érdekes" orvos tartotta, de nem bántom, mindegy, nekem nem jött be már akkor sem, mikor egyszer pont hozzá kerültem az SZTK-ban...
szóval az előadáson nem igazán jegyzeteltem, mert a mai világban mindent megtalálsz az interneten is, így sok újdonságot nem hallottam, bár az jó volt, hogy most már tudjuk, hogy a kórház nyitott mindenre! EDA bármikor (éjjel-nappal), "alternatív" szülés, gátvédelem, papás szülés, szülés után 2 órás pihi a babával és a papával, inkább tényleg a természetes, vagyis beavatkozások nélküli szülést támogatják, de csakis a baba és a mama egészségének figyelembe vételével... Ági amúgy jegyzetelt, de tényleg nagy vonalakban arról volt szó, hogy mi az a három dolog, amit figyelnek ők (1. magzati szívhang; 2. vérzés; 3. magzatvíz színe/szaga), illetve mit kell figyelned neked, illetve mikor kell mindenképpen bemenned (1. vérzés; 2. ha elfolyik otthon a magzatvíz és az színes/szagos; 3. rendszeres 10 perces fájások)
Hát, nagyon nagyvonalakban írtam le, így előre is elnézést kérek, remélem, hogy Ági, vagy Csenge majd még kiegészít...