A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Tündi: ja ja, engem is már az elv is dühít, másutt is olvasok ilyen férfimegnyilatkozásokat (pl. "fel tudtam nézni rá, mert a 2. feleségem a gyerekek mellett megtanult spanyolul is, míg az első csak bepunnyadt" -- hány ilyet olvastam már!).
(Amúgy persze, van, aki megírt már szakdolgozatot gyerek mellett (de éjjel), én mondjuk érdemi kutatómunkát tartalmazó ilyen szakdolgozatot még nem láttam, inkább szakirodalom-összeollózásokat..., de az én mintám csak egy a sok közül. ;-))
Ezért is tetszik nagyon, amiket Kaqk írt, mert a skandináv szellem szerint ez már elképzelhetetlen. Szerintem amúgy nagyon jó ötlet az apukákat is otthon tartani min. egy fél évig a babával. Megszűnnének a "jaj, mit csináltál itthon egész nap?" típusú kérdések is. (Az egy dolog, hogy nekem nem olyan férjem van, akinek egy ilyen kérdés egyáltalán az eszébe jutna, de nem ez a jellemző sajnos.)

Kép
Kép
irina

Irina, Drága!

Én már régóta teszek az ilyen megjegyzésekre. :evil: Annó még én is azt gondoltam naívan, hogy egy csomó mindenre lesz időm gyerek mellett (pl. megtanulok festeni), oszt koppantam, pedig az én Fiacskámra nem lehet panasz. Látod, most is esténként melózok (napközben ritkán sikerül, ilyenkor az általad leírt tevékenységek zajlanak), és persze a Párom látja a kárát. Mert ugye jó Anya és háziasszony mellett még Feleségnek is lenni kell. (Most ez a "kell" nem negatív, egy kapcsolatban mindkét félnek igénye van rá, szerintem. Illetve ha nincs, akkor ott baj van). Szóval lekakkantom, ki mit mond, legyen férfi vagy nő. Én én vagyok, lehet hogy joghurt és nem terhelhető, de nem leszek más csak azért, mert elvárnák tőlem. Bek@phatja mindenki, még az is, aki azzal jön, hogy bezzeg ez vagy az (vagy épp ő) így meg úgy megszervezte, és az egész csak akarat kérdése (volt ilyen eset sajnos). :evil:
Mellesleg valamikor nekem mégiscsak össze kéne majd raknom egy értekezést... szép lesz... :roll: :oops: :evil:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kolbi! Nagyon ügyesek vagytok az alvással! :)

Kaja: Szeli már egy hete tejpépet kap uzsonnára, mert nem volt neki elég a 2 gyümölcs. Aztán eszembe jutott, hogy a védőnő is azt mondta, hogy 4 főétkezés legyen, és 1 gyümölcs.

Szeli már néhány másodpercig megáll önállóan (nem kapaszkodva!) a lábán, de aztán eldől. De néha úgy szalad a kanapé mellett oldalazva, kapaszkodva, hogy csak lesünk! :shock: :D

Beszéd nálunk egyáltalán nincsen. :oops: Mármint babanyelven dumál, de tudatosan nem mond szavakat, még csak hasonlókat sem...

Egyébként Szeli tegnap nevetett először úgy rendesen! :D Eddig mindig olyan furán „röhögött” csak, tegnap viszont jóízűeket nevetett, miközben játszottunk! :D Úgy hiányoltam már tőle ezt a kacagást!

Irina! Persze, lehet nyelvvizsgázni meg diplomázni... na, de milyen eredménnyel??? :roll:
Én egyébként örülök, ha elvégzem a házimunkát, főzök, meg elintézem az egyéb dolgokat. Persze, amikor kaját rendeltem, akkor több időm volt... de most jobb ez így! 8)
Meg én úgy vagyok vele, hogy ezt a kis szabadidőmet inkább magamra fordítom, kikapcsolódok.

Kép

Kép
regcsiken14

Kiskolbi, teljesen igazad van.
És szerintem is csak este (és éjjel) lehet dolgozni, de azt én is szívesebben töltöm a férjemmel :-) Ő tud éjjel is amúgy dolgozni, én sem nem bírok 11-nél tovább fennmaradni, sem nem tudnék 5-6 között ébredni és Ádóval napot kezdeni.

Kép
Kép
irina

Szelikémnek megy a hasa. :cry: Ma már egyszer át kellett öltöztetnem. Aztán az előbb megint rottyantott egy adagot. Szegény! :( Holnap krumplit kap meg banánt, az tuti!!!
Egyébként vettem neki puha körtét, tök fini turmixolva! Azt is tehetem a krumplihoz édesíteni?

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, nem értem a védőnéniteket, milyen 4 FŐétkezésre gondolt (nekem nincs 4 főétkezésem, bár nem tudom, ez itt számít-e)? Csak 1-szer gyümölcs?

Kép
Kép
irina

Irina! Azt mondta, hogy ha 2x CSAK gyümölcsöt kap, nem lakik jól (és valóban). Szerintem arra gondolt, hogy az uzsiban a gyümölcs legyen dúsítva, vagy legyen tejpép, ilyesmi. :roll:
Végülis úgy értette, hogy főétkezés = nem csak gyümölcs.

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: nagy gratula Szelinek az álldogáláshoz és a göndörkacajhoz!!!! 8) A hasmenés pedig biztos hamar elmúlik. Jó is, hogy körtét adsz Neki (nyugodtan tedd a krumpliba), az megfogja elvileg. Nagyon.

Kaja: nálunk is 4 főétkezés volt eddig, de ha így folytatnánk (a mellékelt ábra szerint :? ), akkor ugrana a vacsi, napi 4 étkezés meg kicsit gáz lenne. Átmenetileg most 2 gyümi lesz, aztán meglátjuk, hogy alakul a Fiatalúr étvágya.

Különben monadnom se kell, nem nagyon tudtam visszaolvasni :oops: , mert Máté felébredt, aztán bankban voltunk, ezelőtt dolgoztam kicsit, és most megint ébredezik, ahogy hallom... :roll:

Mindenestre Grétinek boldog névnapot, Silkának utólag boldog Szülinapot, és minden Hófordulós Menő-Mászó-és Gurulómanónak boldog fordulót!

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja, hogy úgy! Hát nálunk a gyümi gyakran megy joghurttal vagy keksszel!!!! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

De hülye vagyok! :shock: :oops: VIRANKA? NEKED BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! Nem baj, Silka, akkor előre Neked is... :oops: :lol: :lol: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Szerintem a joghurt nem valami laktató, én azt tízóraiba szoktam tenni.
Tényleg, Irina! Végülis kiderült, hogy a joghurtnak és a kefirnek van-e valami maximuma, hogy mennyit lehet adni a babáknak??? Asszem nem válaszolt senki... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

KÜLDTEM NEKTEK GMAILRE EGY RÉGEN BEÍGÉRT VIDEÓT!!!! :D :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Grétinek és Maggienak boldog névnapot :)

Regi!
lehet h. fog?vagy a körte? Bálint dumál ha Míra hagyja,vagy morog főleg kaja közben :) általában bbbbbbbabbbbbbba,mmmmmmmmmammmmmmmmmmmma(szerintem kaja) aaa(lágyan kedvesen ejtve s közben Apára néz )
s sikíttt (Fleur :lol: )
Igen varrtam Móninak Meitai-t :oops: 8)

Fleur!
Míra polcokról könyvet,konyhából edényeket soha nem,de videokazikat előszeretettel pakolt,amíg meg nem untam és nem pakoltam vissza a polcra :oops: aztán nem volt érdekes :) Bálint folyamatosan a szekrényeket nyitogatja a konnektorokat piszkálja,pasi a lelkem :)MOndjuk én hülyeségnek tartom azt h. akkor mindent felpakolunk/elpakolunk a gyerek elől,amit meg akar lesni,el akar érni azt ugyis megcsinálja :)
Amúgy kistazmánka csudapofi :)

Irina!
én most keltem fel Bálinttal,Mírával Apuék voltak 8) eszembe nem jutott az h. takarítsak,tanuljak,stb...
S igaza van Kolbinak anya,feleség+tanulás v. munka rohadt nehéz lehet kölyök mellett.De aki ezt csinálja (pl.Kolbink,Marica :) )minden elismerésem az övé :) bazi nehéz lehet.S ilyen írásokat már elsem olvasok :)

Ágica!
rokonok :(
pl. ezt is találtam,de sok gyerek csinálja,szerintem semmi gond nem lesz Petrával :)
https://www.babanet.hu/faq/csecsemo34.php

Heni!
otthon vagytok már? Anyudnak is boldogságosat :)

Mi megyünk talira :)

Aludnom meg muszáj volt :( elkészült az allergiavizsgálat eredménye s teljesen taccsra tett :( annyira utálom a megérzéseimet,még mikor írtam tán januárban h. ekcéma s miattam van,de igaz volt :( Tojásfehérje 4X (de jó h. csak sárgáját kapott kb. 2*,ez is kilőve),tej 3X,búzaliszt,narancs :shock: ,földimogoró is keresztes :evil: kb. két hete eszembe jutott a lisztérzékenység,mert ha nem fogyasztok tejterméket mi a franctól vakarózik fiam :roll: lassan vagy le kell szoktatnom a cicriől,vagy étkezési szokásaimon kell változtatni(vega leszek a végén,ha így folytatjuk)

halál-új élet: írtam már nagymamám halála előtt pár nappal teszteltem két csíkosat ,neki nem mondtam el,pedig voltam bent nála.

no mék előkerült Mimó is :)

KépKép
viranka

Köszi a választ, Regi! Nem tudom, mi a joghurt stb. maximuma, így csak ráérzésre adom neki (de nem minden nap). Szóval dúsítsam a gyümölcsöt? Nem rossz ötlet...
Amúgy én hús mellé sokszor szoktam gyümit is betenni (krumpli vagy rizs mindig van az ebédben, amellé husi és gyümölcs, ha a zöldség nem elég fantáziadús vagy finom szerintem -- kivétel, ha túróval dúsítok, akkor amellé már nem nagyon kell más).

Kép
Kép
irina

Juba!
Te meg dinka vagy 8) az 5 kiló szerintem naon jó s még a harmadánál sem jártál akkor a fogyókúrának :) nehogy feladd már :!:
Bertus arcai :) :)
emberek meg tiszta dilik :( persze minket is tömtek 6hetesen (anyámnak állítólag rengeteg teje volt,mégis a kor szokását követvén hozzátáplált korán)már mindennel,aztán tessék... most szívok minta a torkos borz :( de aki hülye az hülye.ha ezt súlykolják h. adjon túrót meg mi egyéb mást,magára vessen...nálunk is állandóan mondták míránál,h. teáztassam,adjak már kaját neki 6hetesen stb... aztán abbahagyták unokatesóméknál már nem mondták :)

feladtad a csomit?

KépKép
viranka

Sziasztok Lányok,

Húúúúúúú de régen jelentkeztem...

Viranka
Kép

szóval megvolt a fellépés.....annyit erről, h aznap 11-től próbáltunk a 7kor kezdődő előadásra....másnap Lindával aludtam, amit talán újszülött kora óta egyszer tettem.... :D

Majd lesz videó, elvileg, mert nem az én ismerősöm csinálta.

Csak ezt az oldalt tudtam visszaolvasni és ez is azt igazolja, hogy a doki,
Irina,
sosem nevelt gyermeket....
Nagyon futkorászós, energiát igénylő Linda, pedig csak egy átlaggyerek (nem iker, nem fogfájós, stb...).
Én úgy látom, a mai nők jobban figyelnek saját igényeikre (is) és ez nem ördögtől való dolog, legalább nincs annyi gyereklélek-gyilkos, zsarnok, mártir (nincs hosszú i-m) anya, akiktől a jóisten óvjon. Akit érdekel, talál erről egy érdekes cikket a mostani Nők Lapjában. Éppen ezért lehet, h párunkkal foglalkozunk inkább, vagy "lustulunk", vagy szimplán kinézünk a fejünkből a szabad 10 percben. Én azt vettem észre, hogy napközben teljes mértékig igénybe vesznek az intéznivalók és a házimunka (természetesen Linda alvása alatt), a hetilapokat csak akkor tudom elolvasni, ha Robi itthon van, este pedig kumma energiám sincs, de lelkileg tök oké minden, mert van úgy, hogy 10 percig csak az alvó kislányunkat nézzük....

Na, ha tudok, még jövök.....

Kép
granda

Ja és majd rakok fényképeket is, csak jelenleg a telcsimmel fotózunk, azt meg hosszabb letölteni..... :)

Kép
granda

Verőfényes szép reggelt kívánok Mindenkinek!

De jó újra itt lenni!
Kicsit betegek voltunk, aztán internetproblémánk lett, közben a számítógépünk is benyelt valami vírust és nem volt hajlandó megnyikkanni. Hát ezért nem voltam jó sokáig....
Azért itt-ott próbáltam olvasgatni, ha pl. anyukámnál jártam, de nem állítom, hogy 100%-osan követtem az eseményeket!

Ha hiányoltatok, köszönöm, ha nem hiányoltatok, megérdemlem, amiért úgy eltűntem!

MInden ünneplőnek utólag is sok boldogságot kívánok és köszönjük Zita hófordulós köszöntéseit (igaz, még nem olvastam vissza, de biztosan kapott!)

Most próbálom legalább az utolsó pár oldalban képbe hozni magamat, atán remélem, a gépem is engedi, hogy újra benézzek.....

Addig is:

Kép

KépKépKép
bongyi

Áronnak és Marcinak boldog hófordulót! :D

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Viranka! A körtétől lehet hasmenése??? Kolbi azt írta, hogy az megfogja a székletet.
Egyébként azt nem kapott előtte való nap, szilvát viszont igen, igaz kis mennyiségben, de ebédre meg sárgarépa volt, szerintem az tett be... :roll:
Ma már rendeset kakilt reggel! :)

Na, megyek tornázni, majd jövök!

De azt még leírom, hogy Szeli fél 6-kor kidobta a cumit a kiságyból, visszaadtam neki, és aludt még negyed 7-ig!!! :D Jól besötétítettem egy plusz pléddel az ablakot éjszakára!
És tegnap végre kikönyörögtem a dokitól a 2-es tápszert!!! Mondtam, hogy szerintem nem elég Szelinek már a Start! :) Ezzel a megjegyzéssel egy szó nélkül felírta! :) Este kipróbáljuk!

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! És tegnap éjjel szerintem a hasa csikart, azért sírt egy órát szegény. :(

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok !

Mindenkinek sok boldogságot akire vonatkozik.

Nálunk sajna a helyzet változatlan Ádinak még mindig folyik a nózija.
Hála istennek ma jön a doki néni remélem mond valamit, hogy ez most mi.
Párom szerint lehet allergia. ( ő minden növényre allergiás )

Regi : mi 6 hónapos kora óta a 2-es tápit esszük és 4 lyukú cumiból.

Heni : mi ujság felétek ?

Kaja : nálunk a menő a Brokkoli az a fő kedvenc .

Csajok ha Ádinak szombaton is folyik a nózija akkor sajna nem megyünk nem szeretnék senkit fertőzni.

Na mennem kell mert vár a paprikás krumpli amit meg kell főznöm.

Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

Szép napot :)

Áron,Marci boldogságosat :)

Kolbi,Granda köszönöm :)

Regi!
tök jó ötlet a pléd ablak elé rakása :) tegnap este azt feltettem a sötétítő elé s láss csodát Bálint igaz h. felkelt 1/2 5kor szopizott,majd aludt tovább :lol: :lol:
körte hasfogó :shock: ezt nem tudtam :oops: engem még pl.a savanyúkáposzta is meghajt

Bongyi!
végre :) szerintem sokat gondoltunk Rátok :wink:

Sense,Mesi hogy vagytok?

KépKép
viranka

Torna kipipálva! :D
Szeli még alszik, de szerintem nemsokára ébred.

Egyébként most hogy Szelit letettem aludni, és kiesett a cumi a földre, azt hajtogatta, hogy mimmimmi, szerintem ez lehet a cumi, mert máskor is ezt kiabálja ilyenkor! :) Lehet, hogy dumál ő, csak jobban oda kéne figyelnem erre! :oops:

Pakolás: Szeli még előszeretettek pakol a polcról könyveket (főleg a nagy angol szótár érdekli), és a testápolós, kézkémes stb. tubusokat! :)

Viranka! Szegény Bálint... :( És ezt majd kinövi, vagy sosem ehet ilyesmit??? (Nem értek hozzá...)

Bongyi! Már hiányoztál! Napok óta jársz a fejemben, hogy mi lehet Veled/Veletek! Akkor most már mindenki makk egészséges, ugye? :)

És többekkel is vagyok így, hogy napközben eszembe jutnak, csak mire ideülök, már nem írom le... :roll:
Szóval minden keveset jövő vegye úgy, hogy HIÁNYZIK ÉS TESSÉK ÍRNI!!! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

K.Timi! 4lyukú is van? :shock: Hát képzeld, hogy Szeli reggel simán benyomta a 230 ml tápszert (elvileg ennyi az adagja a doboz szerint) még a Startból (ezt még megeszi, aztán váltunk). És csak azért, mert a 3lyukút használjuk, a 2-esből meg alig evett 100 millit, mindig eltolta magától magától a cumisüveget, és utána sem reklamált!
Szegénykém, itt éheztettem... :oops:
Na, mindegy, leszállok már erről a témáról...
De tényleg, sokszor olyan nehéz eltalálni, hogy mi a jó a piciknek!

És éjjel csak 1x ébredt! :)

Nálunk is a brokkoli az első dobogós kaja! :D

Viranka! Muszáj volt ötletelnem, az 5 óra nagyon korán van... :?

Heni!!!! Hazaengedtek már Titeket???

Kép

Kép
regcsiken14

Hörcsög
Köszike, most igazán nagyon megnyugodtam :lol: :lol:

Kolbi
:) hogy jól sikerült a 7vége és Máté jól aludt.

Maggie neked is boldog névnapot!
Kép

Boldog hófordulót Molli, Áron, Marci!
Kép

Regi
Korábban írtam, h a pakolás engem sem zavar, csak pont ez a parám van nekem is, h odacsukja az újját. Amúgy mintha kezdené megtanulni. Vettünk fiókzárat, de nem lehet a mi fiókunkra felszerelni.
Ragasztó jó ötlet. Köszi az étvágyvudut. Szerintem ideért mert tegnap már jobban evett sokkal :)
Nyugodtan teheted.
Ügyi vagy a tornával! Én is járok 3 hete szorgosan és olyan büszke vagyok magamra :) Te is joggal lehetsz :)

Talira mi sajnos most nem tudunk menni. Anyósom itt lesz és vasárnap programunk is van délután, a kettő sajna már nem összehangolható.

Irina
Én már fel sem veszem ezeket. Aki bírja csinálja oldja meg, aki meg nem az meg ne. Annyi mindent írnak az okosok aztán mindenki csinálja ami jó neki!
Még szerencse, h az én áldott jó uramnak nincsenek különösebb lakástisztasági és kajabeli elvárásai, így csak saját magammal kell megküzdenem ezen a téren és szerencsére már be tudom venni néha a lesz@rom kapszulát.
Na és Kolbi uezt írta :)

Kolbikám
Nagyon egy véleményen vagyunk! :lol:

Viranka
Akkor összezárjuk őket hogy sikítozzanak egymásnak :lol:
:(:( allergia :(

Granda
Gratula a fellépéshez! Csak azt felejtetted el írni, hogy hogy sikerült :)

Bongyi
Jó hogy jöttél!

MI betegek vagyunk :( úgyhogy értelem szerűen ma nem mentünk a védőnőhöz, csak odacsörögtem neki. Tegnap nekem volt 38 fokos lázam, ma neki :( már hőemelkedéssel kelt reggel és szépen kúszott felfelé.
:( szerencsére szopin kívül már evett egyszer és iszik is rendesen és sokat alszik. Most is.
Ma ilyen pihenős, fejből kinézős nap lesz.

KépKép
KépKép
fleur

Hello Lányok,

próbálok nagyon gyors lenni, mert Kismókus beszundított és őt ismerve van még kb 15 percem. Meg nekiálltam kidzsuválni a hűtős fiókokat. Annyira utálom, h belerohad a gyümi/zöldség...

Grétinek, Maggie-nek nagyon sok boldog névnapot!
Áronnak, Marcinak boldog hófordulót!

Regi, nem azért írtam ám a harisnyát! :lol: Csak eszembe jutott az öcsém, aki másfél éves koráig csak mászott, de azt 30 km/h-s sebességgel. Akkoriban még rokonoktól-rokonokig vándoroltak a babaruhák. És anyukám legnagyobb bánatára, öcsémről semmit nem lehetett továbbadni, mert mindennek kimászta a térdét :lol: :lol: :lol:

Granda, Bongyi, jó, h jelentkeztetek! Tessék gyorsan fotókat dobni! :lol: Olyan régen láttuk már a csajokat!

Ma nagyon frissek voltunk. Reggel negyed 9-kor elindultunk sétálni, aztán jól meglepődtem, h a posta csak 9-kor nyit. Meg a játszótér is. Úgyhogy tettem még 1 kört hintázás előtt, posta meg skippelve holnapra.
Képzeljétek, láttam egy szomszéd utcában lakó anyukát a kislányával. 2 héttel idősebb Lizinél, de futott. :shock: Nem totyorászott, futott, mikor hívta az anyukája. Ez aztán a teljesítmény!

Nálunk most nagyon gázosak a napok (és akkor most innen is csókoltatom a cikk íróját :twisted: ) Lizi nem hajlandó egyedül ellenni. Játszanom kell vele megszakítás nélkül, mert ha csak szimplán leülök mellé, akkor rám mászik és nyüszög. Ha meg ne adj isten dolgom lenne pár percre akkor úgy hisztizik mint akinek tépik a karját. Esetleg utánam mászik és felkapaszkodik a lábamba, h vegyem föl. Ha nem teszem, ordít. Tegnap tőlünk zengett a ház. Nem kéne nekik most már eljátszadozgatniuk magukban??? Kicsit fárasztó egész nap, "hol a labdát" megy egyebeket játszani. Nem beszélve az egyéb teendőimről... Ma már hagytam néhány percre hisztizni, hátha tanul belőle :roll: Tapasztalt valaki hasonlót? Mi lehet a megoldás?
Ja, és én még korábban azt terveztem, h gyerek mellett másoddiplomát szerzek. Ja, meg a macinak a nagy .... Bár biztos sok múlik a gyerek habitusán is.

silka
silka

Fleur,
ezt még elfelejtettem: eperlekvár :lol:
Egyébként szerintem tök jók a tecógazdaságos cuccok! Szépek és jó minőségűek. És úgy tűnik hasonló az izlésünk.

Minden betegeskedőnek mielőbbi gyógyulást!

silka
silka

sziasztok,

Bocs, eltűntem
Minden kedves ünneplőnek sok boldogságot

Köszönjük a köszöntéseket

Hát, Robesz visszaesett, vasárnap estére hőemelkédése lett, evett már rendesen, csak olyan anyás volt, egész hétvégén, le se tudtam szinte tenni. Sajnos később lázas lett, így visszamentünk az orvoshoz. Be van duzzadva az összes nyirokcsomója, lázas, csak gyümit eszik és szopizik, és nagyon nyűgős. Mára kicsit jobb, eszik úgy ahogy, de még mindig lázas, de legalább sokat alszik. Holnap megyünk vissza kontrollra.
A súlya megelpő módón 20 dkg nőtt, 8300 g
Szóval ez van velünk, szinte egész nap semmit nem tudok csinálni, mert az ölemben pihen.
A talira tuti nem tudunk menni :cry:
Antibiotikumot kapott, remélem hamar jobban lesz, de gyerekek közé minimum jövő hétig nem viszem.

A képek annyira jók.
Olvasni azért nagyjából sikerül.

Puszi remélem jövünk hamarosan.

Kép
Kép
nektarin

Óh Mesi, őszinte részvétem!!!!

Remélem Sense, Mesi jóóóóól vagytok, sokat jártok az eszemben!

Kép
Kép
nektarin

Silka
Szerintem attól nem tehetsz többet, h időnként hagyod kicsit hisztizni és közben elmagyarázod neki mi mást csinálsz...de tudom nem könnyű.
De először csak kis időre hagyd és mindig többre, persze, ha lehet/engedi.
Eperlekvár nyammm :)
ízlés ja :lol:

Cica annyira kivan :( még mindig 38 fokos láz, azaz megint, pedig azt a fránya kúpot csak napi 3x lehet adni, az azt jelenti, h fél 6kor legközelebb :(
Csajok akinek már volt lázas babó mit tett? Nekünk az a n betűs kúp van.
Szegénykém rám van gyógyulva egész nap, olyan kis elesett...inkább lenne tazi....
Azért tudok írni, mert megint alszik...

KépKép
KépKép
fleur

Ledőltem Szelivel aludni, de negyed óra múlva jött egy hangos autó... szerencsére csak engem ébresztett.
Kicsit fáj a fejem. Egyébként itt a vihar! :evil:

Silka! Biztos, hogy van valami baja Lizónak, vagy a foga vagy bármi... Tudod, Milénánál is kiderült végül, hogy miért volt Zéti olyan nyűgös! Pláne, ha eddig nem volt ilyen, és eljátszott egyedül is.
Szerintem legalább is. Én Szelinél szoktam látni, illetve hallani, amikor direkt erölteti a sírást... olyankor tudomást sem veszek róla, mert egyértelműen hiszti. Pl. el akarja venni a telefonomat, pedig tudja, hogy nem szabad (tönkremegy a sok nyáltól). :lol:

Szeli ma olyan kiegyensúlyozott volt délelőtt! Most már állíthatom, hogy 2 órát simán kibír ébren. Főleg, hogy a kaja is elég, nem olyan nyöszörgős! ;)
Ma egyébként ráültettem a mérlegre, a reggelit leszámítva 9,05 kg! :D

Lillának és Robesznek jobbulást! :(

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Nincs sok időm csak Fleurnak gyorsan:
Amikor Marcinak folyamatosan 38-39 között volt a láza akkor az ügyeleten azt mondták (és ezt egyébként aztán a saját dokink is jóváhagyta), hogy Panadol szuszpenziót, Nurophen kúpot és Suppositorium Antipyreticum (ezt csak receptre) kúpot adjunk 3 óránként felváltva.
Ezeknek más más az összetevőjük és így a két azonos lázcsillapító bevétele között eltelik 9 óra.
Ha már akár 2 fajtád van akkor is folyamatosan tudod adni és 6 óra így is eltelik.

Jobbulást Lillának!

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Timi
Köszönöm a segítséget, most megint alszik, de lemegyek gyógyszertárba és veszek Nurophen-t is és van még Viburcol kúpom is itthon, az meg homeopátiás.

KépKép
KépKép
fleur

Nektarin
Puszi Robesznak is! Most olvasom ő sincs túl jó bőrben :( azért remélem nálunk nem húzódik így el a dolog.

KépKép
KépKép
fleur

Éppen múlt héten kezdett tök jól ellenni magában. Még mondtam is h. végre ez is eljött, büszke vagyok rá. Ezek szerint elkiabáltam :cry: Másfél óráig pakoltam most a kinőtt cuccait, végig rajtam lógott. Nem hinném (remélem) h beteg lenne, mert amint figyelek rá, nevet és boldog. Ha meg kiléptem a szobából, jött a műbalhé. Olyan, mintha egyedül unatkozna...

Nyerkit, ez nagyon szupi ötlet! Remélem nem kell egyhamar alkalmaznunk.

Fleur, kicsi TazLillának lázmúlást!

silka
silka

Lányok,

a panzani tészta tojásmentes?

silka
silka

Sziasztok!

Hát önző leszek és magunkról írok mert NAON elvesztettem a fonalat... :oops:

VikDan jól van, csuda édes pofa!!! :D
Szombat óta felül és fel is áll...mindenhol...csak az a bibi, hogy felállásból nem mer leülni, tehát addig ordít amíg valaki oda nem megy és le nem ülteti... :shock:
Felül 2 fog kibújt, de nem sorrendben. Mikor azt hittük, hogy a felső jobb egyes jön, nem vettük észre, hogy a bal kettes már kint figyel egy ideje... :shock: Most a bal egyes készülődik. Tehát össz 4 fogunk van + ami készülődik.
Pakolás nálunk is van, és kivétel nélkül mindent megrág! Csak úgy repül a cumi, ha valamit meglát és úgy gondolja, hogy meg kell kóstolni!!!
Nálunk a fogzás nem étvágytalansággal, hanem hatalmas étvággyal jár!!!! Eszméletlen mennyiségű kaját eszik! Ráadásul állandóan éhes!!! Hiába eszik reggelire 3-as tápszert 1 óra múlva már olyan éhes mint aki 2 napja nem evett!!!
Fürödni is imád, és nagyon sokat játszik vele a nővére!

Rebeka is jól van, hivatalosan már csak holnap van ovi, aztán jövő héten kézműves tábor, utána jön az őrület!!!!
Ugyanis jövő héttől visszamegyek fél műszakba dolgozni!!!
És mindkét gyerkőc velem lesz. Hogy hogy oldom meg, azt ne kérdezzétek. Majd kialakul valahogy...
De muszáj visszamennem, mert sehogysem jövünk ki ebből a fizuból, pedig apa szó szerint éjjel-nappal dolgozik, hogy pénzt keressen!
Kb most úgy állunk, hogy nyaralásra még csak nem is gondolhatunk... :( ez így nem okés!

Sok puszi az ünneplőknek!
Gyors gyógyulást a betegeskedőknek!
Pocakosoknak puszi a kis pocikra!!!

Kép
Kép
timi26

Jaj, azt elfelejtettem írni, hogy tegap megvolt az első biciklis utunk a városba! VikDan nagyon élvezte, visszafelé még el is aludt!!!

Kép
Kép
timi26

Fleur, igen amit Timi írt, az jó
Hát Lillának is jobbulást, ma már kicsit jobb volt, csak reggel volt lázas, azóta nem, de az antibiotikumot alig tudom beadni.
És hát rajtam lógna egész nap, ami nem baj, csak gyógyuljon meg, de fárasztó.
Megyek is!

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok!
Gyors leszek mert eszméletlen amit Bertus művel :shock: :cry:
Silka!!!!Nálunk ugyan ez a műsor megy :shock: :cry: :cry: Én nem tudom,hogy mi lehet,de megőrülök!!!!Semmi nem jó neki!!Állandóan sír,hogy fogjam,de ha leteszem magam mellé már üvölt,és úgy ahogy Te is írtad mászik rám :shock: :shock: Ha ez így megy tovább nekem végem lesz,még wc-e se lehet tőle elmenni...
Ha megtaláltad a megoldást légyszi oszd meg velem is !!!

Robesznek és Lillácskának jobbulást!!!Küldöm a gyógy puszikat!!!!!

Áront és Marcit Isten éltesse sokáig!!!!

Bongyi!De jó,hogy megvagy,én nagyon hiányoltalak!!!!Most már ne tűnj el!!!!!

Granda!Várjuk a felvételt,és képeket Lindáról is minden mennyiségben!!!

Emese!Jól vagy??

Timi26!Hát igen ezek az anyagi dolgok nekem is az agyamra mennek...
Remélem sikerül megoldanotok!
Én nem tudnék sajnos Bertustól dolgozni,még a házimunkát is elég elintéznem :?
Azért ha lesz egy kis időd jelentkezz!!!

Na most lépek mert őrület van... :cry: :cry: :cry: [/b]

KépKép
juba

Isten éltesse sokáig Áront és Marcit!

Gremese, Sense, jelentkezzetek! Hogy vagytok, duplamamik :-)?

Gyógypuszik a betegeskedő babáknak:
Fleur, jobbulást Lillának! Igen, kombinálni kell a különböző hatóanyagú lázcsillapítókat, ha szükséges. De a Germicid-C-t (nem a sima Germicidet) nem szabad paracetamol tartalmúakkal kombinálni, mert a dokink szerint valamiért ütik egymást. A sima Germiciddel mehetnek azok is. Amúgy ha javasolhatom, még a kúpok, italok előtt érdemes kicsit hűtőfürdőzni (és nem fordítva), nekünk bevált. 37 fokról kicsit hűteni a vizet. MINDIG leviszi a lázat és semmilyen hatóanyagot nem juttatsz a babába. Amikor Ádinak 39 feletti láza volt, csak ez hatott, semmiféle szerkombináció sem.
K. Timi: Ádámodnak is gyors gyógyulást, remélem, ott lesztek a talin!
Nektarin: Robesz is mielőbb gyógyuljon meg!

Lányok, mi is csak akkor megyünk vasárnap a talira, ha Ádi náthája eltűnik, de akkor aztán biztosan!

Granda: nagyon kíváncsi vagyok a fellépéses képekre, okvetlenül tegyél fel!

Bongyi: örülök, hogy jól vagytok! Pár kép Tőletek és Rólatok is elkélne! ;-) De most látom, már más is hiányolta!

Silka, Juba: nálunk az ilyen anyás napokat a fogzás, front és betegség szokta kiváltani. Ha minden oké, akkor Ádi egész szépen eljátszik magában (egyelőre). Ma ő is nyügire váltott délután, úgyhogy szerintem a Kedves Hidegfront az, ami megérkezvén feldúlta gyermekem hangulatát. Lehet, hogy nálatok is ez zavart be. :evil:

Timikém26, nahát gratulálok Vikdaninak a nagy mozgásfejlődéshez![/b] Szomorú vagyok, hogy anyagi okok miatt vissza kell menned dolgozni :cry:

Maggie, Te merre vagy?

HENI, KÉRÜNK, JELENTKEZZ, MIZÚJS, MIKOR LESZTEK OTTHON?

Egy kérdés: aki vett rizspelyhet, hol kapott?

Puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Ui: l. móni: Mónikám, lakásprojekt még nincs ejtve, csak rájöttem, hogy a lakástakarékom pár hónappal később jár le, mint gondoltam, addig még lehet agyalni, keresgélni. :D Puszi!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Hát, ma nagyon hosszú napunk volt, a 9. hónapos szülinapunk elég nyűgösre sikerült.
Köszönjük a köszöntéseket Marci nevében is!

Annyira szar idő van, egész nap nem mertünk elindulni, apa dolgozott a reptéren, mi itthon voltunk, nála jégeső esett, nálunk sütött a nap, de nagyon el volt borulva az ég, kb. 2 óra hosszáig gondolkoztam, hogy elinduljunk-e, aztán mentünk, hát azóta sem esett az eső, csak sütött a nap!
De egész nap fájt a fejem és biztos hogy Marcónak is nyomta az idő a kutacsát, nyűgi volt, pedig ő nem szokott nyűglődni!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok Mamócák!
Gyors leszek mert még csomó dolgom...

Regi! Igen pont ezt akartam mondani, hogy szerintem beszélnek már csak oda kell figyelni és megérted. Nolka újabban: KÓKA (ez Ő, vagyis Nolka :lol: ) KAKÓ vagyis autó, és amikor pelenkázom mondja, hogy KAKA :oops: :lol: Most a "K" betű a menő 8)

Juba! Nem próbáltatok bébikompot? Nolka tüneményes ahogy elvan benne, jön-megy, élvezi az önállóságot :lol: Tegnap elvittük Anyósomékhoz is (mármint a kompot) kergette a kutyát vele Nolka :shock: :lol:
Én már túl vagyok mindenki véleményén, ültetem is amennyit jól esik neki, és nyugodt, kiegyensúlyozott baba.
Ja és Silka! Nem tudod magaddal vinni ? Én mindenhova viszem Nolkát, vagy a kompba ültetem és úgy dörömböl a WC ajtón amíg dolgomat végzem :oops: Szóval Nolka is kiakad ha magára hagyom, de a jelenlétemben eljátszogat.

Tali! Akkor hánytól legyen vasárnap? Jó lesz 11-től, akkor a délelőtti alvás talán mindenkinek belefér :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina!Igen lehet a front az oka :? ,elmentek apával sétálni(kézbe vitte ,a kocsiba be se mertük tenni :? )de hamar visszajöttek mert útközben is nyüszögött... Szerencsére most beájjult,kaja közbe,remélem már nem ébred fel!
Holnap megyünk vizeletvételre,buszozunk,jó lenne ha holnapra elmúlna neki ez a nyűgös hangulata!!

Anitja!Van nekünk is kompunk de abba se szeret,néha beleteszem de pár perc után üvöltve gurul utánam és tépi a lábamat,hogy vegyem ki :roll: egyszerűen nem tudom mi lehet a megoldás :cry:

KépKép
juba

Anitja! Nekem a 10 óra tökéletes!
De ha nagyon nem jó sok mindenkinek, lehet 11-ig, csak akkor megint nem tudunk sokáig maradni... :(

Szeli is mindig jön velem a wc-re! ;) Tulajdonképpen szinte mindig jön utánam, ahova éppen megyek, és ott elfoglalja magát valamivel.
De én még mindig azt mondom, hogy nem véletlenül nyűgös ennyire egy baba!
Juba! Szerintem Bertusnak tuti, hogy van valami, ami zavarja, vagy a foga, vagy az időjárás... vagy ki tudja...
És igaza van Anikónak, nekem is egész nap fájt a fejem, és tuti, hogy a babák is lehetnek rá érzékenyek!!!
Silka! Lizónál meg pláne csak magamat tudom ismételni, hogyha eddig eljátszott magában.
...szerintem... ;)

Kép

Kép
regcsiken14

mármint 11 óra (az "-ig"-et nemtom mér' írtam...)

Kép

Kép
regcsiken14

...bár ez is attól függ, hogy Szeli alszik-e a babakocsiban majd... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

jaaaaaj mááááár! Nem a babakocsiban, hanem az AUTÓBAN!!!
Megyek, lefekszem... :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?