Edina: gratula a csöppséghez!
Manka, Buci: nekem anyukám javasolta azt már a legelejétől, hogy fél óránál tovább semmiképp ne tartson egy szoptatás, mert magamat is tönkreteszem és a gyereket is elrontom vele... és hogy 2 szopi között teljen el legalább 2 óra. mondjuk szerencsém van, mert Milán jó gyerkek (még?

), de a cicinalvás nálunk is megvolt az első héten. de azóta megfogadtam anyu tanácsát, és még ha nem is tetszett neki, akkor is elvettem a cicit fél óra után, és legkorábban csak 2 óra múlva kapta vissza. így megszokja, illetve rászokik arra, hogy fél óra alatt KELL jól laknia annyira, hogy azzal legalább 2 órát kihúzza. Milán pénteken múlt 2 hetes, és most max 15-20 perc alatt bekajál annyit, amivel 3-4 órát is elvan. így már sokkal könnyebb a rendszert kialakítani.
nálunk így vannak az etetések: reggel 6, 10, du. 2, 6, fél10. az esti uccsó etetés előtt van a fürcsi. fél óra csúszás +/- szokott lenni benne azért, szóval nem óramű pontossággal működik a dolog. de ha pl délelőtt 10kor evett, és délután 2kor még nem ébredezik, fél3-kor felébresztem, mondjuk tisztába teszem meg ilyesmi, és akkor érdekes módon egyből kaját követel.

éjszakai kaja rendszerint fél3-3 körül van, akkor ki sem veszem az ágyból, cumisüvegből kap, és általában 60-at szokott akkor enni, félálomban. mivel hason fekve alszik, még attól sem félek hogy mi van ha nem büfiztetem...
kaja után általában 1-1,5 órát nézelődik mostmár, mindenféle dolgokat megfigyel. pl kendőt meg plüssbarit tettem a babakocsi napellenzőjére, ami a szemétől kb 25-30 centire van (ennyire látnak ők élesen), ezeket nagyon szereti nézni. vagy pl tisztába tételkor a pelenkázóasztalon megsimizem mindenhol, és mondogatom neki, hogy anya megsimizi a kezéét, a lábááát, a pocijáát, ilyesmi, közben ő néz nagy kerek szemekkel, láthatóan élvezi a törődést. szóval van hogy én beszélek hozzá és simizgetem, van hogy csak úgy elvan egyedül azzal, hogy nézelődik.
szerencsére elaltatni nem kell sosem, mert magától elalszik amikor megunta a nézelődést. persze nem biztos, hogy mindenkinél bejön, úgylátom hogy sokakhoz képest Milán egy áldott jógyerek. a védőnő azzal rémisztget, hogy lehet hogy ez a vihar előtti csend...

de akkor majd jövök tanácsért.