A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Pironya:nekem sem hasmenésem volt,csak többször mntem nagydolgomat végezni.

Kép
melike

melike köszi.és fájt?vagy hülye a kérdés??
mert ilyesztőnek ilyesztő.....

Kép
winona

Éreztem valamit,de olyankor már mindegy,az a legkevesebb. :lol:

Kép
melike

jah gondoltam :D
köszi a választ

Kép
winona

Lilianb
Sajnálom, ami veled történt :cry:

(éppen az ilyen esetekre gondoltam, mikor valamelyik nem arról volt szó, hogy egyes dúlák szerint jobb a repedés, mint a vágás) :cry:

Tappancs
Köszi!

Winona
Burokrepesztés... nem fáj, miután a magzatburokban nincsenek idegek :wink:
Semmi különös nincs az egészben, egy hosszú, tűszerű eszközzel megszúrják a burkot... stimulálhatja a fájásokat...

Nálunk tényleg hideg van... a szobában nincs 20 fok :roll: :cry:
Vendég

Bettica
Kép
Vendég

Pironya! Igen még vagyok de remélhetőleg nem sokáig! Méhszáj tegnap: 1111. Fájások vannak szép számmal és nem olyan régen találkoztam a nyákdugómmal! Tegnap a doki azt mondta már nem sok van! Ő azt hitte még este megyünk de nem mentünk! :lol:
Vendég

giga:köszi, Te mindig olyan tényszerűen és jókat válaszolsz.
A többiek is nagyon szimpik persze. Ha van valami kérdésem még akkor majd hozzátok fordulok!nagyon szakik vagytok!

Kép
winona

Winona
Gyere... kérdezz...

(szakmám :wink: )
Vendég

Sajnos újabb problémával szembesültem a napokban így újra csak segítséget kérek, mert fogalmam sincs már hogy mihez kezdjek. Szóval először is semmi, de semmi rendszer nincs a napjainkban, ami kicsit kezd aggasztóvá válni számomra. A párom nyugtat, hogy ez így rendben van, mit akarok még elvárni egy két hetes csöppségtől, de olvasva a ti írásaitokat, hogy ugyanilyen idős babák ugyanabban az időpontban esznek, fürcsiznek, nálunk semmi ilyesmi nincs. Kb. a 2,5-3 órát betartja Picur, de ezek nem ugyanarra az időpontokra esnek és a fürdetés is csúszik-mászik ezáltal, mert van mikor pont hatkor, fél hétkor kell, de van mikor csak nyolc, fél kilenckor van az esti fürdetés. A másik gond és valójában ez rúgja fel a napjainkat, hogy Zoló pár napja már nem csak eszik és alszik, hanem evés után egyszerűen lehetetlenség őt elaltatni: szopizik, szerintem sokat/eleget, aztán csak nézeget jobb esetben, de inkább sírdogál. Az ágyába berakni nem lehet, rázogatni a fenekét nem lehet, mert sír és cuppog, kérezkedik vissza a cicire, de sajnos mikor megkapja, nem szopik, csak bekapja, néha szív párat, aztán szundizik vagy nézeget. Ha kiveszem a szájából, sír. Sajna így elvagyunk sokáig, eltart egy etetés így 2 óráig is, ami szerintem nem jó. A cicim sem bírja, bár már bimbóvédő nélkül szopizunk de a végére fel kell raknom, mert már fáj, eláztatja..........A cumi nem kell neki, kiköpi. Mondja is a férjem milyen okos baba, hát mit gondolunk, hogy át akarjuk őt vágni egy cumival amiból nem jön semmi! Szóval így elég fárasztóak az etetések és hosszúra nyúlnak, ezért csúsznak el a napjaink is. Gondolom, ahogyan fejlődik, egyre többet lesz ébren, de mivel kössem le a figyelmét? Mert ő csak a cicit akarja a szájába! Egyenlőre hosszas küzdelem után úgy alszik csak el, hogy a szájában van és mikor elalszik, kiveszem a cicit, kicsit még laszik mellettem, aztán mikor mély álomba merül, átteszem a helyére. Nem tudom ez normális e ilyen korban, nem akarom elrontani a gyereket, de ha nem kap cicit, üvölt. Kérlek segítsetek, mit tegyek, ha van ötletetek, mert így én sem tudok pihenni. Köszönöm előre is mindenkinek aki válaszol!

Az új csöppségekhez mindnekinek gratulálok!

Winona - nálunk a burokrepesztés egy hosszú recés végű ollóval történt, én nem láttam, a férjem mesélte. Egyébként nem fájt!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

giga: áhhhá, már értem :D

Kép
winona

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:28-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:28-kor.
hékás

Sziasztok!

Örömmel tudatom, hogy megszületett kislányom Gréta, 2008.06.09-én
3720g és 56 cm. Itthon vagyunk kezdünk össze szokni, nagyon boldogok vagyunk!

Kép

Edina
edied78

Edina - szívből gartulálok Grétához! Jó babázást és sok tejcsit!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

sziasztok!

Végre van annyi időm, hogy benézzek. GRATULÁLOK AZ ÚJDONSÜLT ANYUKÁKNAK, IBM, BETTICA, SZISZKA, EDIED!! Jó sok tejcsikét, sok boldogságot kívánok!

Szóval azt kell, hogy mondjam eléggé ki vagyok purcanva én is, leginkább a Manka által leírtak hasonlítanak a mi napjainkhoz is. Nagyon sokáig akar cicin lenni, és csak nézeget utána meg szörcsög hogy tegyem vissza. A fürdetéseket végigsírja, nem tetszik neki az esti altatás sem, amint közelítünk a kiságyhoz vagy bármihez ahová letehetném a karomból rögtön kinyitja a szemét és nézeget egy idő után pedig sírdogál.
Tegnap és tegnapelőtt kivittük az erkélyre levegőzni, ma készülünk levinni a babakocsival is egy kis időre. remélem tetszeni fog neki.
Röviden ennyit rólunk, jövök amikor tudok... csak nem egyszerű....

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Ibm, Bettica, edied, sziszka:
gratulálok a babákhoz!

gigi:
ez tiszta sor, hogy nem mindig ugyanannyit eszik az ember. Csak most szeretném, ha tovább tudnék szoptatni nem csak 2 hónapig ezért kérdeztelek.
A táblázatba kiegészítésként: sima szülésem volt.

Mankabi:
köszi neked is, ki fogom próbálni amit írtál. Fejni a nappali etetéseknél mindig szoktam, csak estétől nem.
Szerintem rendszert még ne nagyon várjál a 2 hetes csöppségtől, még nem állt be, hogy éjszaka mennyit alszik mikor ébred ezáltal is csúszhat minden. A levegőztetés biztos nagyon fog tetszeni neki és jókat fog aludni a kocsiban! Kitartás!

Nálunk is beköszöntött a hasfájás, tegnap éjszaka fél 9-től éjfélig próbáltam nyugtatgatni Törpillát. Nálunk leginkább a szopipárnán való alvás jött be! Nagyon jókat alszik rajta.

Kép

Kép
éca

Nálunk is van/volt így,hogy félóránként éhes volt vagy mi.Igy a fürdetések nekünk sem mindig jól jöttek ki,de most már próbálom úgy csinálni,hogy jó legyen.Különben egy félóra ide vagy oda mindegy a fürcsinél.
Szerencsére fürdetésnél nem sír.Ma leesett a köldök csonkunk,úgyhogy még bátrabban pancsizhatunk. :lol:

Kép
melike

Sziasztok lányok!
Bettica,Edied!
Nagy,nagy GRATU!!!!!!!

Bari! Nagyon eltüntél!Minden okés?Mesélj!
Jobbak az éjszakák?

Ma volt itt a védőnő...csak azt nem értem,hogy bejelentkezés nélkül,csak úgy,minek jön.... :evil: :evil: :evil:
Vasalás közben jött,amikor rohangáltam még a konyhába a kaját is kavargatni,ráadásul a lányoknak ma volt az első nyáriszüneti nap,nagyon lazultak,minden szanaszét....és akkor erre beállít,úgy,hogy nem szól... :evil: :evil: :evil:

Még egy képet dobok... :oops: :oops: :oops:
Kép
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:29-kor.
hékás

Edina: Gratulálok Grétához!!
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:29-kor.
hékás

Edina: gratula a csöppséghez! :)

Manka, Buci: nekem anyukám javasolta azt már a legelejétől, hogy fél óránál tovább semmiképp ne tartson egy szoptatás, mert magamat is tönkreteszem és a gyereket is elrontom vele... és hogy 2 szopi között teljen el legalább 2 óra. mondjuk szerencsém van, mert Milán jó gyerkek (még? :D ), de a cicinalvás nálunk is megvolt az első héten. de azóta megfogadtam anyu tanácsát, és még ha nem is tetszett neki, akkor is elvettem a cicit fél óra után, és legkorábban csak 2 óra múlva kapta vissza. így megszokja, illetve rászokik arra, hogy fél óra alatt KELL jól laknia annyira, hogy azzal legalább 2 órát kihúzza. Milán pénteken múlt 2 hetes, és most max 15-20 perc alatt bekajál annyit, amivel 3-4 órát is elvan. így már sokkal könnyebb a rendszert kialakítani.

nálunk így vannak az etetések: reggel 6, 10, du. 2, 6, fél10. az esti uccsó etetés előtt van a fürcsi. fél óra csúszás +/- szokott lenni benne azért, szóval nem óramű pontossággal működik a dolog. de ha pl délelőtt 10kor evett, és délután 2kor még nem ébredezik, fél3-kor felébresztem, mondjuk tisztába teszem meg ilyesmi, és akkor érdekes módon egyből kaját követel. :) éjszakai kaja rendszerint fél3-3 körül van, akkor ki sem veszem az ágyból, cumisüvegből kap, és általában 60-at szokott akkor enni, félálomban. mivel hason fekve alszik, még attól sem félek hogy mi van ha nem büfiztetem...

kaja után általában 1-1,5 órát nézelődik mostmár, mindenféle dolgokat megfigyel. pl kendőt meg plüssbarit tettem a babakocsi napellenzőjére, ami a szemétől kb 25-30 centire van (ennyire látnak ők élesen), ezeket nagyon szereti nézni. vagy pl tisztába tételkor a pelenkázóasztalon megsimizem mindenhol, és mondogatom neki, hogy anya megsimizi a kezéét, a lábááát, a pocijáát, ilyesmi, közben ő néz nagy kerek szemekkel, láthatóan élvezi a törődést. szóval van hogy én beszélek hozzá és simizgetem, van hogy csak úgy elvan egyedül azzal, hogy nézelődik.

szerencsére elaltatni nem kell sosem, mert magától elalszik amikor megunta a nézelődést. persze nem biztos, hogy mindenkinél bejön, úgylátom hogy sokakhoz képest Milán egy áldott jógyerek. a védőnő azzal rémisztget, hogy lehet hogy ez a vihar előtti csend... :roll: de akkor majd jövök tanácsért. :wink:

mia_snow

xxx
hékás

A nagyfiam gégegyulladással korházba került...váltjuk egymást a korházban a férjemmel...mivel csak az anyuka alhat bent ezért éjjelre itt kell hagynom a kicsit,asszem beleőrülök ebbe.
Már a tejem az a kicsi sikeresen elapadt az idegtől...és ezerrel cigizek
Kérlek drukkoljatok,hogy a rémálomnak mihamarabb vége legyen
Vendég

xxx
hékás

Manka
Az, hogy legyen rendszer az életetekben, rajtad múlik!
Te vagy a "nagy és okos anya", neked kell irányítanod nem a "kicsi, butuskának" :wink:
Tomi ha hagynám, akár folyamatosan is cicizne... addig, hogy szétdurranna... de... tudom, hogy mikor "Döbrögi urammá" válik egy evés után, akkor biztosan nem éhes még 2 óra múlva...
Vannak napközben olyan időszakok, mikor őkelme se értékeli, ha le van téve... általában az éber időszakában... szórakoztatni kell...

Mia
Mi nagyon rokonlelkek vagyunk... :lol: :wink:

Éca
A stressz a legrosszabb. Nyugi... tovább fogod tudni szoptatni...
Pozitív szemlélet :lol: :wink:

Buci
Fürdés... lehet, hogy a víz hőfokát kell változtatni?

Csiri
Akkor vannak bébiszittereid :wink:
Vendég

És még azon kivül,hogy a nagy fiam meggyógyuljon hamar,azon is drukkolok,hogy a kicsi ne kapja el...
Egyenlőre nem jelentkezek,mert összetörtem...
Vendég

Barika
:cry:
Jobbulást nektek!
Vendég

Bari
Mi az, hogy csak anya alhat benn :roll:
Ilyen kikötésről még nem hallottam...
Emberség sincs bennük?
Vendég

Edina
Gratulálok!
Kép
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 11:30-kor.
pironya

Bárány - jobbulást a kisfiadnak, nagyon sajnálom! A cigit azért gondold át, vagy már nem akarsz/tudsz tovább szoptatni?

Gigi, Mia - az oké, hogy én vezetem be a rendszert, de ha már ettünk, pelusoztunk, nincs melege, nem fázik, nem a hasa fáj........stb. mégis, üvölt és csak és kizárólag a cicin nyugszik meg és a közelség kell neki még ha nem is szopizik, akkor mit csináltok? Hagyjátok keservesen sírni????????? Én sajna ezt nem bírom, vagy sírok vele én is. Most erősen gondolkodom egy hordozó kendőn ha ez folytatódni fog, bár délelőtt óta eddig minden oké, evés után elszunnyadt, kopp, kopp.....

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ma elértük a 3500 grammot, szóval boldog vagyok, ahhoz képest hogy másfél hete engedtek haza minket ez nem is olyan rossz! :lol: :lol: :lol:

Kriszta???????????????

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mármint másfél hete 3100 grammal. :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Csajok!

Mi, akik még nem szűltünk, induljunk neki, jó????
Ezek az utolsó napok finoman is szólva marha lassan telnek.
És az egészben az a legroszabb, hogy nem tudjuk, hogy még hány napot kell várnunk... :cry: :cry:
bszilvi25

Csajok, ti akik még nem szültetek: nyugiii! jó persze, én könnyen beszélek, de végülis a ti babáitok pontosan tudják, hogy mikor kell kibújni. és amilyen szar idő van mostanság, nem csoda hogy inkább bent vannak a jó melegben. :wink:

Gigi: rokonlelkek, jaja. :D

Manka: szerintem hagyd sírjni. azt írja a "nagykönyv", hogy csak 2-3 napig kell erősnek lenned, utána kialakulnak a dolgok.

mia_snow

Manka
Én sose hagyom egyik gyerekemet se sírni...

Ha már alszik a család, írok hosszabban Neked!
Vendég

Én sem tartom jó ötletnek a sírni hagyást és nem is lennék rá képes. Egyszerűen mások vagyunk, valakinek kisangyal a babája, az enyém talpraesett, egyből tudatja, ha éhes vagy valami nem tetszik neki és igényli hogy ha már ébren van, akkor foglalkozzunk vele, egyenlőre mással még nem tudom lekötni a figyelmét (vagy van már valami játék, ilyesmi pici babáknak? A játszószőnyeg mikortól használható?)..... (jelzők a suttogóból) Szóval nekem nincs szívem hagyni sírni, inkább keresem a lehetséges okokat, mert ő még csak egy pici baba, aki néha csak egy kis közelségre vágyik, nem is olyan régen még a pociban volt, hallotta a mamija szívverését, most pedig minden új és idegen neki, egyszerűen nem hiszem, hogy az ennyi idős babák manipulálni tudnának már ilyenkor. Persze később, ha már nagyobbacska lesz és tuti, hogy csak hiszti van......az már más kérdés, azt nem fogom hagyni, csírájában fogom elfolytani az ilyen viselkedés kialakulását. Egyébként sem én sem a párom nem voltunk hisztis, kezelhetetlen babák, tehát nem törvényszerű, hogy minden baba ilyen, csak tudni kell jól nevelni, és remélem megtalálom a módját, mint ahogyan a szopiba is belejöttünk, pedig nagyon rosszul ment és voltak bajok.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mankabi: Egyet ertek en sem hagytam a fiamat sirni,hiaba mondta nekem anyos vagy akarki hogy el fogom rontani..... Na es majd megjavul ha nagyobb lesz. Addig elvezd hogy van egy pici babad amig lehet mert elrohan az ido es mindjart nagy lesz amikor mar nem fogod tudni babusgatni.
Nekem sincs szivem hallgatni hogy sir inkabb en szenvedek ,de nem banom szivesen felaldozom az idomet es kenyelmemet a gyermekemert barmit.
Az teny hogy nem vagyunk egyformak en nem is itelek el senkit mert mindenki ugy csinalja ahogy akarja. :) ,nem az a jo ahogy en csinalom de en ilyen vagyok. Na es ha a babucinak kozelsegre van szuksege miert baj az ha megteheted es van idod akkor miert ne babusgatna az ember kicsit tobbet foleg ha nem sir ott melletted egy masik gyermek. Nekem pl kimondottan szuksegem van a babam kozelsegere, nem csak neki az enyemre.
Egyebkent Zolo meg csak 2 hetes ,Istenem meg olyan picike hat persze hogy kell anyuci hogy ne kene te vagy az egyetlen az eleteben (cici az illatod, arcod ). Te vagy az egyetlen megnyugtatas szamara.
Bocsi de hosszu voltam , ezert szerintem ne aggodjal. Mondjon mindenki amit akar csak azt csinald amit te jonak latsz, mert ahogy te erzel a gyermeked irant azt mas nem erzi :D

Anno amikor anyosom kint volt segiteni a fiam szuletesenel, 1.5 orankent szopiztunk az elso napokban ejjel es nappal de mint egy ora ugy ebredt a fiam. Gondolhatjatok semmit nem aludtam. Aztan ejjel 2-7 kozott ebren volt a fiam nem mindig sirt volt amikor csak bameszkodott. Teljesen rongy voltam. Nappal egyszer elvonultam aludni mondta a ferjem anyosnak hogy kicsit babusgassa a fiam amig alszom egy orat. Persze o is azt mondta elrontam a fiam mert olben van. Bementem aludni es anyos a nappaliban bealudt a fiamat letette es az alatt az egy ora alatt vegig sirt, hat gondolhatjatok en mennyit aludtam ez ido alatt. Nullat.
Sajna az elso 3 honpunk igy telt el szinte vegig olben volt , nehez volt de nem bantam meg. Jo anyas lett :lol:

Megegyszer minden uj anyukanak gratulalok a babahoz!
lilianb

Köszönöm Lilianb a megértő szavakat! Jól esett! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Jóóóóóóóóóóó reggelt Mindenkinek!

Babáknak, Anyáknak, Kismamáknak!!!!!!!!!

Az én kicsi Fiam, képzeljétek, ma egy ANGYAL (kop-kop-kop)!!!!!!
Én nem tudom mi történt ma vele :roll: :roll:
Az elmúlt 2 napban, szinte elmozdulni nem tudtam mellőle :cry:

Montana: Ma megyek a Templom téri postára :P :P Szerintem kb. 10 körűl. Esetleg egy randi, csakúgy véletlenszerűen????? Bár ezt most én terveztem, hogy kb akkor megyek, kérdeés, hogy Kristóf hogy tervezi :P
bluebox

Jó reggelt!
Ennyire ramaty éjszakát....! :roll: :cry:

Bari!
és akkor most bent alszol a kórházban?Mami van a kicsivel?Dávid javulgat?A cigi az nem jó..

Gigi!
igen,jók a bébiszittereim,kicsit túlzásba is viszik....ha alszik,akkor is foglalkozni akarnak vele....inkább "terhelő" mint segítő a babázásuk...de néha jól jön... :wink:
Vendég

Jó reggelt!

Helyzet változatlan. Nagyon jól érzem magam (és a lányom is). Hál' Istennek!!!
Képzeljétek azt álmodtam, hogy 8:25-kor született meg a kicsi! :wink:
(az elmúlt héten már vagy harmadszor álmodtam ilyet, hogy szülök) talán már szeretnék is!!! 8) 8)
bszilvi25

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 11:31-kor.
pironya

Pironya: én csüt-ön megyek CTG-re, ha addig semmi, esküszöm megkérdezem a dokit, hogy mit tegyek a cél érdekében???!!! De ha esetleg Te is kapsz ma valami jó tanácsot, szívesen veszem. 8) 8)
Na, majd jövök du!
Sziasztok!
bszilvi25

Sziasztok!

Edina! Betti! Gratulálok a babákhoz!

Márti! Csak most jöttem a babanetre, nem tudom úton vagytok-e már. Nekem csak olyan 11 felé lesz jó (10 óra már el is múlt 8) ) most fogunk szopizni. Én is megyek amúgyis arrafelé, mert megyünk 12-re tanácsadásra.

Manka! Nekem szerencsém van, mert Marcus nem sírós, de én sem hagyom sose, hogy sírjon. A szopási időt viszont én is limitálom. Ha már csak cumizik rajta, akkor elveszem tőle. Nem rakom le, az ölemben marad, énekelek neki, így is elvan és legalább a cicim nem ázik fel. Aztán ha látom, hogy álmos, akkor lerakom és olyankor már nem nyüglődik, elalszik.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Ezt viszont érdemes elolvasni:

http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Sziasztok!

Annyira szorítok már a pocakosoknak,hogy végre mehessenek szülni!

Bari nagyon sajnálom,fárasztó lehet.Kitartás és jobbulást Szilveszternek!

Mi az este nagyon nem akartunk elaludni,ezért arra kényszerültem,hogy magam mellé vegyem. :oops: Úgy aludt egész éjjel,mint a bunda.Nem szeretném,ha ezt megszokná,de én sem bírom hallgatni ahogy sír és persze én is aludni szeretnék.
Szerintetek mit kellett volna tennem?

Kép
melike

sziasztok,

ne értsetek félre nem úgy értettem hogy hagyni sírni a gyereket... csak ne a cicin nyugodjon meg szerintem. szokja meg, hogy a cici kajára való, x óránként (kinek-hogy) ;)

iszik valaki ilyen szoptatós teákat? hipp natal aktiv, laktoherb vagy ilyesmi?

mia_snow

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?