A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Kedves OriAndy!
Köszi a fogadtatást.
A hőmérőzéssel én is hadi lábon állok még.
De hátha sikerül nélküle is a babóca.
Szorítok neked is.

Mónika. Nagyon sajnálom, hogy megjött.
Ne légy szomorú.
picimami

Picimami : köszike nem vagyok szomorú. tudod én úgy vagyok vele ha jön akkor hurrá és tényleg nagyon szeretném ha lenne kistesó de ha nem akkor sem leszek nagyon bús hiszen itt van nekem a kisfiam :) de azért nem adjuk fel :)

nika70
Salgótarján

sziasztok!

ma nyugis napom volt, az osztályozóval meglettünk délután 1 órára.

Tegnap voltunk könyvesboltban nézegettem a babás könyv kínálatot. A csodálatos utazás könyv nagyon szép, de szerintem nem ér 9000Ftot. Ami jobban megfogott, az a Kismama terheskönyve, nem annyira drága, és tényleg elég széleslátókörű. Van még egy, ami érdekel, kicsit vékonyabb, kék könyv, az a 9 hónap, azt hiszem, ez a címe, és 4 szülész-nőgyógyász írta...a kettő közül valamelyiket biztosan meg fogom venni...(vagy sugallom majd a Kedvesemnek, vagy a családnak, hogy vegyék meg nekem)

amúgy nekem is ma jött meg, szinte menetrendszerint...próbálom úgy felfogni, hogy ez jó mert a ciklussal minden rendben, így elvileg odabenn az alkatrészeim sem hibásak.:-)

Kép
arwen***

ja, és Cat: egyetértek a dememberi esküvő favorizálásával: nekünk 2006ban, december közepén volt, imádtuk, hogy nincs hőség, hogy a fotózáson nem köszönt velünk szembe vagy 5 plusz leendő házaspár, imádtam, hogy köpenyem van(ez nyáron nem lehetett volna), hogy nem folyik el a sminkem, hogy mindent olcsóbban tudtunk beszerezni...és mivel épp karácsony előtt voltunk, fenyőfák, karácsonyi szimbolika volt mindenhol...szóval mi nem bántuk meg, sőt...a családunknak is bejött, anyósom nem lett rosszul, meg a nagyik is bírták, a vendégek azt mondták, végre valaki télre teszi, amikor van idő mulatni...(nyáron sokmindenvan, főleg falun,sok rokounk odavalósi, búcsú, meg szüret, meg egyéb dolgok)...mi mindenkinek azóta is csak ajánljuk...
itt van pár kép: vikizsoltieskuvo.kepeslap.com[/img]

Kép
arwen***

Arwen!

Megnéztem a képeket! Tetszettek. :D :D :D

Örülök, hogy másnak is jó emlékei vannak a decemberi esküvőről. :D
Vendég

Arwen!

Ez volt az a könyv?
Bokor Attila; Krasznai Péter, Dr.:
9 legszebb hónapom - A fogamzástól a szülésig
Kép

Erre én is kíváncsi vagyok. Még nem láttam, de az egyik aki írta a nőgyógyászom, a másik Beni gyerekorvosa. :D Ők szerintem nagyon jók a saját szakterületükön, így a könyv sem lehet rossz.
Vendég

Andy!

Milyen volt a hétvége?
Szerintem ne hagyd abba a hőmérőzést! Folytasd pár nap kihagyással! Bár te tudod...

Nika!

Előbb megjött? Legalább nem kell izgulnod még egy hétig! :D Hamarabb jön el a következő lehetőség!
Vendég

Sziasztok! Szép estét mindenkinek!

NIka! Sajnálom! Én tényleg azt hittem, de nem! még jó, hogy akkor nem mentem oda ahoz a hölyikéhez! De sebaj! 8)

Csajok! Tegnap este meg volt az utolsó gyogyis estém! Szoval szerdán doki! Fogalmam sincs mi lesz a következő lépés, de azt tudom, hogy már akár holnap jöhetne is Mikike és akkor a következő hónap már lehetne akár a miénk is apácskával!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :lol:

Kép

Kép

Kép
nócika

Nócika!

Szorítok, hogy a doki majd jót mondjon! Kérünk beszámolót!
Aztán pedig gyorsan jöjjön piri! (Ilyet sem nagyon kívánok itt embereknek! :D ) De aztán ez legyen az utolsó pár hónapig! :D :D :D
Vendég

Jó éjszakát annak aki még jön ma este!
Én elteszem magam holnapra...
Vendég

Cat! Köszönöm! De valahogy éán sem vártam eddig ennyire még sohasem! De majd meglátjuk! Jó éjt neked!

Kép

Kép

Kép
nócika

Jó reggelt!

Úgy döntötem ma reggel, hogy én is várom pirit! Jöjjön előbb! Ha már nincs pém, akor legyünk túl ezen a hónapon!
Vendég

Elkeseredésnek vége!
Pozitív gondolkodás! +++++++++++++
Úgy döntöttem nem adom fel! Ma van a 22.CN. Lehet még most is PÉ. :wink: És akkor jöhet a baba is!
A remény hal meg utoljára. Amíg nincs piri, van remény!
Vendég

Sziasztok!

Megint vagyok, csak mostanában annyi a dolgom, hogy fél percem sincs leülni a gép elé...
Ma reggel megint megmértem a hőmet és csak 36.3 volt. De nem tudom lehet csak azért mert a mérés elött 2 óvával ismét fel kellett kelnem Danihoz. Már nem tudom, mit gondoljak!?
A hétvége szuper volt, én imádok az anyósoméknál lenni!
Rengeteget tudok ilyenkor pihenni, és most olyan jól esett!! :lol: :lol:
Cat!
Tényleg ne add fel! Amíg piri nincs mindenre van remény. Én sem tudom mit higgyek vagy gondoljak, mert a hasam sokszor úgy görcsölget, mint mielött meg szokott jönni. Márpedig 1 hét múlva esedékes, és pont 1 héttel elötte szokott nekem ilyen hasi görcsöm lenni. Erről ennyit! :(

Kép
oriandy

cat: én sejtettem hogy mensi után egyből volt pém igy pont rá két hétre jött mensi de nem voltam benne bizti mert tojásfehérjém volt de azt hittem ez még a mensi vége :):):) de ezek szerint pé volt :) amúgy mostanában igy jön meg egyszer 22-24 napra a küövetkezőben meg 33-36 napra most elvileg hosszú hónap jön igy most ráedzünk ezerrel :):):):):

nika70
Salgótarján

sziasztok!

képzeljétek, mégiscsak véglegesítettek! Úgy örülök neki! Legalább ez az akadály már nincs a babával kapcsolatban...és nem is tudtam, úgy mentem be a gazdaságiba, hogy csak hosszabbítani fogják majd a szerződésem...

remélem, mindenkinek ilyen jól telik a napja...

ja, és tegnap mégsem jött meg...görcsöltem délután enyhén, azt hittem, ennyi volt, de mégsem...ilyet még sosem csinált, nem értem...

Kép
arwen***

Sziasztok!
Cat! Nem tudtam mág ma írni. Továbbképzésen voltam.
Iszonyú fáradt vagyok.
Örülök, ha mégsem adod föl.
Neked? Nektek hogyan telt a napotok?
picimami

Arwen!
Szorítok, hátha nem jön meg. És picike van a pocakodban.
picimami

picimami!

nem hinném, mert a görcsök azért megvoltak tegnap...ha babás lennék, gondolom, nem lennének...meg nagyon kicsike az esélye...

Kép
arwen***

Arwen!
Én azért szorítok.
Olyan fura, ez az egész
Eddig nekem mindíg 28 napra jött meg.
Múltkor késett 5 napot. És előtte is kettőt.
Amióta nem védekezünk.
Milyen érdekes a szervezet.
Én csak most kezdtem el figyelni a hőmet. És ma kicsit magasabb volt, mint eddig.
Bár még igazából nem tiszta minden.
Ezen a téren.
:?
picimami

Arwen: gratula a véglegesítéshez :):):) és drukkolok hogy ne is jöjjön meg :)

nika70
Salgótarján

Arwen!
Ha babás vagy, is lehetnek pici görcseid!!
Amikor én Danival voltam terhes, végig azt hittem, hogy meg fog jönni, mert én annyira görcsöltem, hogy minden pillanatban pirit vártam (aza pont nem vártam :D ), ráadásul akkor volt az esküvőnk, tehát azért imádkoztam, hogy ha már egyszer nem lettem terhes, várjon 1-2 napot. Ne az esküvőm napján jöjjön meg. Mert mondom, annyira görcsöltem, mint egy mensis napon!!!
Szóval ne add fel!!!!!

Kép
oriandy

Ja, és akkor ott Dani már 6 hetes volt!

Kép
oriandy

Ráadásul és azt hiszem a 8. hétig barnáztam is vele. Tehát minden jel arra mutatott, hogy baba egyáltalán nincs. (semmi terhességre utaló jelem nem volt, csak a mensi késése - de ez fel sem tűnt a barnázás miatt!!) És mégis!!! Itt ez a kis Tökmag!!!

Kép
oriandy

Ráadásul és azt hiszem a 8. hétig barnáztam is vele. Tehát minden jel arra mutatott, hogy baba egyáltalán nincs. (semmi terhességre utaló jelem nem volt, csak a mensi késése - de ez fel sem tűnt a barnázás miatt!!) És mégis!!! Itt ez a kis Tökmag!!!

Kép
oriandy

Sziasztok! csak annyira ugrottam be hozzátok, hogy elmondjam holnap megyek vissza kontrollra a dokikához! Szoval ma még egy kis para és reggel minden kiderül!+++++++++++++++++++ No para!!!!!!!!!! Holnap este jövök a beszámoloval!

Kép

Kép

Kép
nócika

Csak jó éjszakát kívánok mindenkinek!
Reggel jövök bővebben...
Vendég

Sziasztok és jó reggelt!

Jobbat, mint ami nekem lesz, ha elhagyom a hálószobát... :roll: Itt van anyósom. :shock: A férjem úgy jött vissza elköszönni tőlem, hogy nem hívjuk többet. :roll: Már kora reggel megjegyzést tett, hogy miért a férjem vasalja az ingét magának. Még jó, hogy nem hallottam. Amíg nem éltünk együtt, addig is magának vasalta, és most is meg tudja tenni néha. Én nem szándékozom mindenben kiszolgálni őt, ahogy anyósom elvárná. Szerencsére erre a férjemnek sincs igénye. Anyósom bezzeg csak úgy tud eljönni hozzánk két napra, ha előre szólunk, mert akkor főzni kell apósomnak, bevásásrolni, mert éhen halna magában... :roll:
Ráadásául tegnap a kocsiban hazafelé végighallgathattam, hogy ki hány kiló, mennyi fölösleg van rajta, mennyit kellene fogynia, és persze az egész lényege az volt, hogy Ő milyen csinos és pont ideális a súlya... :shock: :shock: :shock:
Ja, és amikor pakolta be a táskába a cuccait, azt mondta, hogy tesz be rövidnadrágot is, mert az enyémbe háromszor beleférne... Ki mondta, hogy egyáltalán odaadnám neki?????

Na jó, anyóssal végeztem, keresek végre egy jó, megbízható babysittert. Nem tudtok ajánlani?

Ettől eltekintve jól vagyok. A hőm még mindig a béka s* alatt. :?
És bocs, hogy így kifakadtam kora reggel!

Arwen!

Gratulálok a véglegesítéshez! Gondolom nagy kő gördült le a szívedről. Akkor most mégis jöhet a baba? Vagy vártok?

Nika!

Szerintem nálad azért váltakozik a rövid és a hosszú ciklus, mert egyik hónapban az egyik, másikban a másik petefészekből származik a tüsző. Vagy most hülyeséget mondtam? :oops:

Andi!

Örülök, hogy kipihented magad az anyósodéknál! Jó neked, hogy jóban vagytok! Én is kipihenhetném magam náluk, ha nem idegesítene fel folyton a hülyeségeivel...

Egyébként amikor én terhes voltam Benivel, nekem is voltak mensis görcseim hetekig. Állandóan azon aggódtam, hogy most fog megjönni. De úgy tudom, hogy ez természetes.

Picimami!

Remélem kipihented magad!
A hődet vezeted is valahol? Mert csak akkor látod igazán.

Nócika!

Szorítok, hogy a dokibácsi mindent rendben találjon! Várom a híreket!

Lányok!

Nem tudja valaki véletlenül, hogy a római katolikus keresztelőnél elég egy keresztszülő, vagy mindenféleképpen kell minimum kettő? És az elég, ha meg van keresztelve, vagy kell elsőáldozónak is lennie, vagy esetleg bérmálkoznia?
Benit olyan régen szeretném megkeresztelni, de sajnos nem találunk megfelelő keresztszülőt.
Vendég

Szép jó reggelt Mindenkinek.
Cat!
Nem igazán pihentem ki magam. Én valahogy állandóan fáradt vagyok. :cry:
Megértelek az anyósod miatt.
Az enyém is borzasztó. Nem szeret engem, pedig mindent megteszek.
Ő a tökéletes, és a szép. Igaz szerintem undorító.
Csak az a jó, amit ő csinál. Még a saját fiát sem tudja szeretni.
Igen vezetem a hőmet.

És figyelem is.

Én úgy tudom, elég egy keresztszülő.
Hisz a másik, majd a keresztszülő párja lesz . (férje vagy felesége)

Szép napot mindenkinek
picimami

Picimami!

Anyós... :evil:
Nálunk inkább az a baj, hogy a fiát tartja a legtökéletesebbnek (saját maga és a lánya mellett), és én nem vagyok méltó hozzá. De én már nem is karok megfeleni neki. Egyszerűen csak azt szeretném, ha nem akadnék ki folyton a hülyeségein. De inkább nem is részletezem.
Különben szerintem senki nem lenne elég jó a fiának, ha az én helyemben lenne. Persze mindenki más jobb nálam, akinek esélye sincs. Az összes volt barátnő tökéletes volt, miután mi összejöttünk. Addig egyik sem. Szerintem ez jellemző.

Remélem igazad lesz a keresztszülőt illetően. Olyan nehéz találni. Vagy csak nekünk?
Vendég

Cat!
Sajnálom, hogy neked is ilyen az anyósod.
Én sem vagyok elég méltó az ő fiához. De csak azrét, mert neki nem hódolok be.
Nem ugrálom körül, ahogy ő szeretné. Mert van saját személyiségem.
És még azért utál engem. Mert nem akarok vele élni. Mert ugye az jó lenne neki, lenyúlhatná a fiát anyagilag. Élhetne a luxusban.

De ez az amit nem kap meg tőlünk.

Unokatesók, tesók, is lehetnek keresztszülők, vagy barátok. Bárki akit te megkérsz. De majd a nagyim megkérdem, ő tudja ezeket.
Mi mindannyian meg vagyunk keresztelve, áldozva, bérmálva...
De a keresztszülők, a szüleim tesói...És általában még pici babaként megvan a keresztelő.
picimami

Én is mostanában szeretném a kersztelőt végre!
Nálunk a testvérek nem jöhetnek szóba. Sem a hugom sem én nem vagyunk megkersztelve. A hugom férje református. A férjem nővére pedig szintén más vallást képvisel.
Eddi egyetlen barátunk került szóba, de neki jelenleg nincs senkije, és nem volt elsőáldozó sem...

Mennem kell. Beni felébredt.
Vendég

Az szuper!
Tényleg bonyolult.
De, ha a tesók szeretnék megkeresztelni, ők is lehetnek. Ha előtte ők is megkeresztelkednek.
És az nem kizáró ok, ha a barátnak nins senkije, és sem baj, ha nem áldotozot meg.

Okés futás Benihez.
Puszi
picimami

sziasztok!

még mindig nem jött meg, ez a 29. nap. gondolom, ma biztosan megjön. Nem érzek nagyon semmit, annyi, hogy tegnap este meccs közben kicsit húzódtak a mellbimbóim...elég kellemetlen volt :? :?

Ja, ha már piri és esküvő: nekem pont aznap volt meg...gondolhatjátok :D :D :D illetve már korábban 2 napja megjött, tehát görcsök nem voltak, de nagy ruhában betétet cserélni...nem leányálom...Kedvesem segített :D :D

anyós:

mi három évig vele laktunk...a végére lett elegünk már egymásból...most, hogy mi pesten vagyunk ő meg miskolcon, és két-három hetente látjuk egymást, így abszolút helyreállt a kapcsolatunk...nem volt olyan vészes addig sem, szeret engem,lányának tekint, másfél hónapja jártunk együtt Zsoltival, amikor kérte, hogy onnantól tegezzem...sokmidenre megtanított, főzés-és egyébügyileg...bár baromi akaratos, makacs, és csakis neki lehet igaza... :D :D

Kép
arwen***

Cat: előfordulhat bár Gege előtt mindig pontos mensim volt 28 napos ciklussal :)

Anyós nálunk is ilyen ikor ideköltöztem mindenbe belekötött:) mostanra már megtanultuk egymást tisztelni de szerintem nem igazán szeretett meg engem sokszor van hogy kérdez tőlem valamit válaszolok rá de nem fogadja meg de a lánya ugyanazt mondja pepitában azt meg minta szentmisét hallana:) na mindegy azért egész jól kijövünk csak ne kelljen több órát egy helységben összezárva lennünk mert abból veszekedés lesz :)

Keresztelő: mi is szerettünk volna de itt az a divat hogy a szülők testvére a kersztszülő mondom nem elég ha nagynéni vagy nagybácsi? ez sokkal szorossabb mint a keresztszülőség. na mindegy nem akrok ebből is balhét így most arra várunk hogy legyen rá keret :) igaz templomi kerseztelő nem lehet mert sogór baromira nincs megkeresztelve így ez ugrik. Anyós meg erőltetné mondtam neki hogy akkor Kerezsteltesse meg Sanyikát és akkor már rég túl lennénk rajta pedig kersztszülőjelőlt lett volna már több is de emiatt most a gyerek nincs megkeresztelve

nika70
Salgótarján

Babysittert akarok!!!!!!

Holnap a hajnali busszal mehet haza, vagy... Inkább nem írom le, mert a végén felhasználhatják ellenem. :evil: :evil: :evil:
Szerencsére most a férjem is hasonlóan vélekedik, és nem érzi úgy, hogy eltúlzom a dolgot. De azért befogom a szám, és nem szólok vissza az anyósnak.

Úgy irigylem azokat, akiknek kedves, aranyos, szerethető anyósuk van és ki is jönnek vele! Én is ilyet akarok! Vagy ezzel már elkéstem? Nem lehet lecserélni?

Nika!

Nálunk is az a szokás általában, hogy a szülők valamelyik testvére lesz a keresztszülő, de nálunk ez nem megvalósítható a fentebb említett okok miatt. Most a férjem egy gyerekkori barátjára gondoltunk, akit én is már 17 éve ismerek. Ráadásul Beni is szereti. :D

Arwen!

Ha nem jönne meg ma sem, akkor én vennék egy tesztet a helyedben. :D Persze csak ha nem vagy biztos benne, hogy most még nem lehet baba a pocakodban.
Vendég

Cat!
Én szívesen elmenék segíteni.
De nem tehetem.
Dolgozom.
Lehet pé, menszesz után egy héttel?
Olyan tüneteim vannak, és voltak páfrányok is...
picimami

Picimami!

Köszi, hogy segítenél! :D
Most töltöttem ki egy kérdőívet a Micimackó babysitter közvetítőnél. Remélem lesz valaki, aki szimpatikus lesz.

Pé nyugodtan lehet egy héttel mensi után. Ez hanyadik ciklusnap neked? 12?
Vendég

Cat!
Miért szükséges most a bébyszitter?
Biztos találsz majd valakit.
Aki aranyos lesz.
06.10.-én jött meg a menszim.
Fájdogál a hasam, szurkál.
Jónás naptár szerint, ha 19 én együtt vagyunk apával, kislányuk foganna...
Lehet érdemes lenne kipróbálni.
picimami

Picimami!

Néha el kell intéznem egy-két dolgot. Ma például műkörmöshöz megyek, azért van itt az anyósom.
De hamarosan be kellene fejeznem a szakdolgozatomat is. Addig is jó lenne, ha valaki vigyázna Benire amíg elmegyek adatokért pár helyre.
És néha Apával is elmennénk színházba, moziba, esetleg barátokhoz bulizni. Ezekhez mindig nagyszülő segítségét kell igénybe vennünk. Mostanra viszont már kicsit sok lett belőlük. Legalábbis nekünk. Beni imádja őket.

Azt ugye tudod, hogy nem azon napon kell együtt lennetek Apával amikor a Jónás nap van, hanem előtte? Ha 19. jött ki neked, akkor a mai nap az akcióé!!!!

Ha 10. volt az 1. cn, akkor ez még csak a 8. cn. De akár ilyenkor is lehet pé, és ha holnap lesz Jónás is, akkor nagy az esélyetek! :D
Vendég

Cat!
Igen ilyenekre gondoltam én is.
Nekünk is el kell menni egy két helyre.
Én is imádom, ha a körmeim rendben vannak. És a hajam. Néha csak kettesbe romantikázni.
És megértem, hogy sok a nagyszülőkből.
Jól teszed, hogy keresel egy bébicsőszt.

Igen, tudom hogy előtte kell. Vagyis ma!!
Kettőig melózom. És beavattam a páromat is, hogy ma igazán velem kellene romantikáznia. És nem a munkáé kell legyen a főszerep.

Hát majd meglátjuk hogyan alakul. És pont jó, mert kislány jött ki.
:D :P
picimami

Haza akarok menni.
Olyan rossz idő van...
És dolgozni kell. :shock:
picimami

Sziasztok! :P :P

Hát az idő nagyon-nagyon rossz, alig birtam reggel felkelni :twisted:
De jó mert 2 nap szabit vettem ki és igy lesz egy hosszú hétvégém :P :P :P :P :P :P :P

Picimami olyan jó hogy te már most (pont ma) próbálkozhatszzzzzzzzz :!: :!: :!: :!:

Gabi

Kép
Kép
minimano74

Szia Gabi!
Milyen jó is neked szabin lehetsz.
Itt is szakad az eső. :cry:

Igen, ma esélyes ha minden igaz.
Már alig várom hogy menjek haza. :oops:
Ölrülnék ha sikerülne.

nehéz a várakozás időszaka.

Szép napot neked.
És pihenj sokat.
Szoríts értem :D
picimami

Oké!!!!!!!!! Szorítok és megy a drukkkkk+++++++++++++++ :P :P :P :P :P :P

Hamár nekem nem legalább neked legyen most :P :P :P

Próbálok pihizni, habár takarítani kéne, holnap megyünk biziért a suliba, pénteken meg kozmbetik+fodrász :P :P

Kép
Kép
minimano74

kozmetika, sorry

Kép
Kép
minimano74

Okés, akkor most nekem. Utána neked sikerüljön, amikor már okés neked!!! :D
Én szombaton takarítottam. Csilivili tiszta minden.
Főznöm sem kell.
Én most csak bújni szeretnék. És pihenni és bújni, és pihenni.

jajj de jó lesz neked, egy kis kényeztetés.
Én majd hétfőn megyek, manikűr pedikűr...

Pihenj azért. Ebben a rossz időben.
Puszika
picimami

Okés, akkor most nekem. Utána neked sikerüljön, amikor már okés neked!!! :D
Én szombaton takarítottam. Csilivili tiszta minden.
Főznöm sem kell.
Én most csak bújni szeretnék. És pihenni és bújni, és pihenni.

jajj de jó lesz neked, egy kis kényeztetés.
Én majd hétfőn megyek, manikűr pedikűr...

Pihenj azért. Ebben a rossz időben.
Puszika
picimami

sziasztok!

még mindig nem jött meg eddig. 29.napon vagyok. alapvetően ez még simán belefér, bár nekem mindig 26-28 napos ciklusaim vannak...nem tudom mire vélni...

Kedvesem azt mondta, kicsi az esélye a kiskatonák átjutásának...bár volt olyan alkalom, hogy szinte a szeretkezés végén vettük fel a munkaruhát...passz

teszt még korai lenne, nem?

Kép
arwen***

picimami: lehet:):) nekem is úgy volt elmúlt a mensim és tojásfehérjém volt és rá két hétre meg is jött :):):):)

nika70
Salgótarján

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?