A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Ancsa.köszönjük a híreket Szly-ról!hatalmas gratula nekik,negyon ügyesek voltak!! :D
Szép nagy Csaj Jázmin! :D

Kép
Kép
Kép
kike

Szly: Isten hozta a kis csodat! Azert ismet egy szep meretes baba:)Es de jo hogy termeszetes uton kibujt a baba!

Es Szilvieknek is kivanok gyors gyarapodast!

Csilla pihike es elvezd az otthont! HA majd idod lesz irj picit errol az elmult hosszu idorol!

A KAta: en mar miota tervezem a nagybevasarlast, csak mivel mi mashopz vagyunk kotve, mert nincs autonk, igy azt sme csodalnam, ha semmi nem lenne belole:( A lista megvan es csak varom legyen valami belole, de mar elegem van abbol hogy minden heten elmondjam ferjemnek hogy kerje mar meg apjat...
Szoval lehet holnap felmalhazom ot egy nagy hatival magam es hugom egy kisebbel, es amit tudunk elhozunk, en nem varok senki "kegyes" segitsegre....

No mi meg jol haladunk: bolt megvolt, lakas ragyog, meg az ablakok is! MAr csak a konyhaban kell surgolodnunk, de nem viszem tulzasba, kis husgolyokat sutok, egy sali, es vettunk bagettet, amit felkarikazok. Tulajdonkepp nem jollakni jonnek :lol: Hanem osztani az eszt :evil: :twisted:
Vendég

Szly gratulálunk a pici-nagy lányodhoz!!! Ügyesek voltatok! :lol:

Kép
dittke

szly, nagy gratula nektek!

KépKép
muffin

Szilvi, nagy gratula Bendegúz babához!!!!

Szly, neked is gartulálok Jázminhoz, nagyon ügyesek voltatok!!!!

Csillala, örülök, hogy újra hallunk felőled, sőt, felőletek!

Ugye kapunk tőletek történetet és képeket is, ha lesz egy kicsike időtök?

(sajnos a babanet tönkrezúzta a szép színes betűimet az előbb.. most már nem cifrázom, csak ne szálljon el :roll: )

KépKép
szkagi

ilyen hírekre érkezni a munkahelyemre!!! Egyre jobban élvezem ezt a munkát, no 8)

jó hallani a sok csemetéről!!!

Babuli, a jó időt sikerült idevarázsolnom :D . Szabi baba sajnos nem hallgat rám, úgy látom. Valamire vár, de vajon mire? De vasárnap akkor mindenképpen történni fog VALAMI...
már nagyon várjuk!!!!

KépKép
szkagi

Nagy-nagy gratula Szilvinek és a kicsi Jázminnak ( aki nem is olyan kicsi...:) )
Jó egészséget, sok örömet!!!

Mi hétvégén megyünk nagybevásárlásra! Addig még tuti egyben vagyunk!...Úgy döntöttem ! :D

Kép
andkata

Most nézem, tegnap volt Levente nap!!!
Titi, boldog névnapot kívánok utólag is az ifjú Leventének!!!!
Olivér egy tündér lehet, hogy ennyire haza akar már menni... lesz sírás, örömkönnyek... na mindjárt én is rázendítek, elég elképzelnem

KépKép
szkagi

Ma délelőtt összeszereltem végre a kicsinek az ágyát. És mégsem szültem meg!!!
Majd Zoli jól le fog tolni (hogy inkább a mosogatógépet pakoltam volna be 8) ) de az nem motivál eléggé, hiába :D

Szóval alakul a kölkek szobája, le is fényképezném, ha azt a gépet is meg tudnám szerelni. Apjuk azzal van elfoglalva, hogy az internetet megrendelje, na meg jön pénteken a szúnyoghálós fickó, szombatra bejelentkezett a kéményseprő...
de a babakocsi huzata még nincs kimosva, és egyelőre Szonja használja kiskocsinak :wink:

ja meg takarítani is kellene, de hát ahhoz végképp nincs kedvem.

KépKép
szkagi

Igazad van, az nem érdekes. A kiságy összeszerelés jobb! És a látvány is szebb! :lol:

Kép
dittke

Sziasztok lányok!

Sly és Szilvi, nagyon nagy gratula a gyerkőcökhöz, sok-sok tejcsit és jó egészséget!

Potyka, nekem annyi rémlik Szilviékről, hogy a farosság miatt akarta befektetni a dokija, amit mi nem értettünk, talán neki is volt fehérje a vizeletében és arra már nem emlékszem pontosan, ő dokija mondta-e, hogy súlya ha még nő, akkor nem vállalja? Ez utóbbiban nem vagyok biztos, hogy Szilvi dokija volt. Meg ő mintha sokat is idwegeskedett volna.
De reméljük, nemsoká jön és mesél.

Csillala, jó hosszú két hónap lehetett, kiscsaj is biztos nehezen bírta. Fotókat várjuk ám nagyon!

Nicike, igen, ha nem felejted el, megkérdezed?

Bondi, drukk az orvoshoz!

Gratula minden hétfordulósnak!

Babu, Szabi babát hiába szuggerálja itt vagy 15 csaj!

MA voltam diabon, jó lett, de ami ott volt, férjem vitt el, mert én kicsit nem éreztem magam jól, ő meg totál kiakadt, hogy itt milyen túlélési harcot kell folytatni, hogy behívják az embert időben, mert itt ugye 1 órás értéket mérnek, mondjuk ma minden kismaminak csúszott az 1 órája vagy 20 perccel. Aztán labort kivárni és az eredménnyel kell menni ugye a dokihoz, aki rendes, mert mindig behívja először a kismamákat, egy öreglány majdnem fellökte az egyik kismamát, úgy be akart előzni, pedig mi jóval hamarabb ott is voltunk, mint ő, csakhát laborba, pisilni stb elmászkáltunk.
De remélhetőleg már csak egyszer kell mennem! :D

Találkoztam egy szülésznőjelölttel, szimpi volt. Tőlük ugyanúgy meg kell kérdezni, hogy mi a tarifájuk és akkor ugyanúgy bejön, mint a dokik?

Meg hát még mindig nem tudom, ha faros lesz a kiscsaj, császárra fogdjak-e szülésznőt.

Bébi nálunk is úgy befeszíti magát, hogy nagyon bír fájni.

És elutaztak anyósék 4 napra!

Kép
teó

sziasztok!

Hát, csak most értem haza, és látom, Ancsa már hozta a jó hírt!

Kb 1 órája jött nekem is az sms, de nem tudtam gyorsabban jönni... Sajnálom! :oops: :oops:

de legalább hamarabb megtudtátok!

Most pihizek, mert Bábolnán voltunk, egy új emberkét felvenni, és kicsit megterhelő volt az utazás. Hazafelé jópárszor bekeményedett a pocakom, hogy az milyen kellemetlen tud lenii, kocsiban.... :shock: :shock:
Vendég

Teó,
nem tudom, szoktak-e császárhoz szülésznőt fogadni. De biztos vannak itt, akik tudják!!!
A szülésznő szerintem univerzálisan jó dolog, én minden aggodalmammal őt hívom, és a dokit csak vészhelyzetben zaklatom, ha muszáj :?

Anyós... nálunk még mindig napi program az anyós autóztatása. A férjem már panaszkodik, hogy mire visszaér a munkahelyére, nincs ingyenes parkolóhelye, aztán fizetheti a lóvét a parkolásért naponta...
de hát ő dönt ebben

nem mintha lenne sok pénzünk
épp tegnap mondták neki, hogy feltehetőleg csak csökkentett munkaidőben tudják ott tartani, mert nem tudnak fizetni (amúgy nem is csodálom, alig van bent mostanában a munkahelyén :oops: )
úgyhogy keressen állást

én felajánlottam, hogy a szabad délelőttjeimen el tudom vinni anyóst kórházba, nincs túl messze a színháztól, csak visszafelé nem tudom az utat, de utána be tudnék valahogy jönni dolgozni
de azt mondta, hogy inkább pihenjek
ettől ezer lett a vérnyomásom persze
de tudom, hogy örült, hogy felajánlottam,
de mégis az ő anyja, fiúi kötelességének tartja, hogy életét, vérét és anyagi javait áldozza a szüleiért

úgyhogy nem tudom, miből fogunk megélni, főleg, ha a 180 nyavalyás nap előtt megszülök az idegességtől, és nem kapok rendes pénzt a szülés után :shock:

KépKép
szkagi

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!
Megpróbálom röviden leírni, hogy mi történt.
Múlthét hétfőn be kellett feküdnöm a kórházba. Két naponta volt OTT-m. Oxytocinos infúzióval kis fájásokat csinálnak és közben nézik a bébi szívhangját. Pénteken lett volna a 3. Csütörtök este 9-10 perces fájásaim voltak, de csak menzesz-szerű görcsök. Szóval bírtam volna aludni, de az egyik drága szobatársnőm bolygó hollandit játszott, így egész éjjel nem aludtam. :twisted:
Reggel fél 6-ra kellett mennem OTT-re. Mondtam a szülésznőmnek az esti fájásokat. Megvizsgált, de még csak 1 ujjnyira voltam nyitva. Kérdezte hogy nem vettem-e észre magzatvíz folyást. Mondtam hogy nem, de amikor ezt kimondtam, elkezdett folyni. És zöld volt... :?
Egyből felrakott CTG-re, de nem voltak elég erősek a fájások. Kaptam oxytocint, és pillanatok alatt beindultak a fájások. Aztán beöntés. Kértem volna EDA-t is, de nem volt rá idő, mert szűk 2 ujjnyiból 3/4 óra alatt teljesen eltűnt a méhszáj. És ezután jött az igazi tortúra. :?
Jöttek a tolófájások, de nem volt eléggé lent Luca feje. Szóval nagyon sok tolófájást meg kellett várnunk, hátha... De nem mozdult a fejecskéje. Akkor kitalálták, hogy nyomjak, közben egy doki is feküdt a hasamon és onnan nyomta. Ez is elhúzódott egy jó darabig, de szinte semmi változás.
Aztán elkezdett esni Luca szívhangja és kimondták a császárt. De az altatásos mellett döntöttek, mert az gyorsabb és elég sűrgető lett a helyzet. :cry:
Végül pénteken 11 óra 57 perckor megszületett a pici lányunk. Szerencsére jól végződött, bár a műtőasztalon volt egy nagy atóniás vérzésem, meg péntek este az első felkeléskor is nagyon véreztem. :?
A legrosszabb az volt az egészben, hogy csak 3 órával később láttam a lányomat.
De már jól vagyunk, gyönyörű, rengeteg tejem van, és már most kiharcolja, hogy mellettem aludjon... :wink:
Most megyek.
Gyorsan egy kép, majd még írok!
Gratula mindenkinek a babához!!!!!

Kép

Kép
sziszka82

Szly: nagy nagy gratula Jázmin babához! Szép nagy csajszi!
Vendég

Potyka: H. Szilvit, én úgy tudom, hogy elégtelen lepényműködés miatt fektették be (legalábbis az biztos volt neki mert gyógyszert is kapott rá) meg hát azért is tartom valószínűnek mert 35. héten az 1800 gramm kicsit kevés, szóval szerintem azért császározták meg mert bent már nem tudott a baba fejlődni! (én így gondolom az emlékek alapján)
Vendég

Sziszka!
Még egyszer nagy gratula!! Nagyon szép Luca baba! És jó, hogy végülis jó kimenetele lett a szülésnek, és minden rendben ment!

d.dodó

Ági: hány nap van még hátra a 180 napból?
Vendég

Sziszka!

Nagyon szép baba Luca!! Gratulálok! :lol: :lol: :lol:

Örülök, hogy végül minden jól alakult!
Vendég

Kata, július 1-ig kell dolgoznom, és kibírnom egyben. Utána jöhet az özönvíz, a magzatvíz, minden, főleg Nándi 8)

KépKép
szkagi

Én is mindnekinek gratulálok!!!!!! Ügyesek vagytok Lányok!!!!

Kép

potyka

sziszka, gyönyörű a kislányod! És nagyon rafinált, hát persze, hogy Anya mellett a legjobb aludni :D
Neked sem volt könnyű szülésed, de csudálatos a kislányod!
pihenjetek, aztán várunk minden hírrel, mit csinál Luca baba!

KépKép
szkagi

Sziasztok!

Ez tök jó! Olyan jó babahírre érkezni!

Hatalmas gratula az újdonsült Anyuciknak!! Na meg persze a babáknak!!

Mi meg hazaértünk. Olyan jó gyerek volt az úton. Úgy látom szeret majd kocsikázni. Végig csendben volt, még a tanácsadóban sem sírt, csak jól lepisilte a doktornénit. De szerencsére nagyon aranyos a dokinő, imádja a gyerekeket!! És tuti nagyon okos is! Sokat beszél, de nem baj.

A hasi már alakul, de most a doktornéni írt neki görcsoldót. Ettől biztos jobb lesz.

Na megyek, mert vasalnom kell. Rájöttem, hogy kevés a tipegő. Vennem kell még...

Remélem még tudok ma jönni.

Még egyszer gratulálok a gyönyörű babákhoz!

sz.andi

na csináltam egy jó kis prezentációt a terhességemről. :) Már csak a végét várom, hogy feltehessem, hogy és tévedtek a dokik, mert a kis agya rendben, a többit meg megműtik... Szívesen tenném hozzá már ezeket a slide-okat...

KépKép
muffin

Andi, Viki már két hetes... de jó!!! :D
(jófej, hogy lepisilte a dokinénit - tesztelte, hogy jófej-e. És jófej 8)
szerencsések vagytok!)

A tipegő az a rugdalózó? Vagy melyik is? Van lábfeje is? Na és mennyi volt kevés, és szerinted mennyi lesz elég?
Mire számítsak?

KépKép
szkagi

Muffin,
eljön annak az ideje is, meglásd :D

KépKép
szkagi

sziszka, örülünk hogy te is visszatértél. :) És nagyon édi a bébi. :)

KépKép
muffin

Szly, szívből gratulálok nektek! Isten hozta kicsi Jázmint, nőjön nagyra!

Sziszka, te is rendesen megszenvedtél ezek szerint, de látom már rájöttetek, mekkora kárpótlás a közös szunyókálás :)

Babuli, meg sem lepődöm, hogy te még mindig itt... :) lényeg, hogy jól vagytok!

Vkata, biztosan nem fogsz holnap szülni. Szugera-szugera!

Teó, sajnálom, hogy bokszmeccset kellett vívnod a nyanyussal. Rám egy hét múlva vár egy szumómérkőzés... Dokinőm mondta, hogy ha esetleg nem sikerülne időpontot kérnem strepto-vizsgálatra meg ctg-re, akkor is menjek be, kopogtassak, legyek bunkó nyugodtan... hát igen, épp az az alkat vagyok... :lol:

Amúgy Nati baba megfordult, ahogy éreztem, végre megint lent van a feje (faros mamik, semmi sem lehetetlen!). Szép nagy, 2600 g körül van, és olyan hosszú a combcsontja, hogy nem fért be a képernyőre :D (na meg jó izgága is volt az uh-n :) ) Minden rendben velünk.

Na, rohanok tovább. Sziasztok!

Kép
Kép
bondi

csak még: Andi, ti is milyen strammok vagytok! Viki édes!

Kép
Kép
bondi

visszanéztem, és szilvit amiatt fektették be, mert a lepény 2. fokban érett volt és emelkedett az RI (arra nem írta, hogy mi).
De ez vicces, mert nekem amikor még az eredeti dokimnál voltam uh-n, azt hiszem a 32. héten, akkor volt 2. fokban érett a lepény. Azóta meg ugye nem csináltak uh-t, úgyhogy lehet, hogy azóta még rosszabb a helyzet és senki meg sem nézte... Na mindegy, most ezen nem stesszelem magam. Megjött a férjem, úgyhogy távozom. :) 8)

KépKép
muffin

Szly gratulálok neked, és sok sok egészséget kívánok! :)

Babuli hát pedig már kezdtem reménykedni. De már nem sok van hátra. Tuti hogy napok vagy órák kérdése. :lol:

Kép
linda24

Hatalmas Gratula Szlynak és Jázminnak! Sok Boldogságot és Rengeteg Tejcsit!

Potyka! Általában 30 napos ciklusaim voltak!

Szkagi! Nem tudom mire vár de valamire biztosan! Azon kivül, hogy vizsgálat lesz és befekvés nem tudom, hogy mi lesz! A doki ennyit mondott! Azért reménykedek, hogy Szabi nem várja meg a vasárnapot!

Teó! Tegnap mondtam Apának, hogy lehet azért nem akar kijönni mert nem fiú hanem lány és zavarja, hogy Szabinak hívjuk! :lol: :lol: :lol: A lényeg, hogy jó lett a cukid! Örülök neki! :D

Sziszka! Üdv újra a babaneten! Luca baba nagyon aranyos!
Vendég

Bondi! Már Én sem lepödök meg! Szabi nem jön mert jól érzi magát! Ez van! :oops:

Linda! Jó is lett volna! A remény hal meg utoljára! :D
Vendég

Babu, nekem a túlhordott leányka akkor született meg (betöltött 41, és három sikertelen indítás után),. mikor átneveztük.... :lol: :lol: :lol:

potyka

Potyka! Remélem ezzel nem azt akarod mondani, hogy válasszunk új nevet! Vagy átverni is ér? :oops: Ha lány lesz nem lesz rucija mert mindene fiús színű! :shock:
Vendég

Babu, próbáld megvesztegetni :lol: . Íglrj neki a 18.ra ferrarit, úgyis elfelejti... (én meginnám a bábakoktélt, az sicher)

potyka

Potyka! Megpróbálom remélem szereti a ferrarit! Lehet, hogyha nem az első gyerkőc lenne akkor Én is meginnám de így félek mert nem tudom, hogy mennyire indul be gyorsan! Ha gondolod elküldöm Neked E-mailbe! Van Ricinuskoktél receptem is! :D
Vendég

Sziasztok!
Vagyok még én is.... csak apácska ma már 4-kor hazaért! :lol: Jól meglepett!! És hozott nekem fincsi epret is!!

Most ő alszik egyet, mert este a többi magyar fiuval számítógépes játékot játszanak (egyszer egy héten szoktak). És mivel holnap nem kell melózni menni......meg az egyikk hazautazik, igy mára lett rakva a játék!!

Nekem meg fél órája folyamatos mensis görcsöm van!! Nem fájások, azaz fáj mint a rohadás, de folyamatos...mintha meg akarna jönni!!

d.dodó

Dodó! Apa nagyon rendi, hogy vitt Neked epret! Meg jönni csak nem fog! :shock:
Vendég

hali!

grat az uj babákhoz! jó hogy jönnek a hirek :D

viki!
veled mi van? hol tartasz? remélem hamar jelentkezel! idegesít hogy egy idősek vagyunk és nem vagy itt...

lányok!
hogy nekem milyen vicces pasim van :twisted:
kérdeztem hogyan jutok el egy fodrászcikk kereskedésbe. itt van nem mesze, csak olyan sok kis utca van erre, hogy megkérdeztem hogy a legrövidebb.
erre kitalálta hogy a bluepanthert vigyem el magammal. rácsatolja a pocimra és betervezi vele a legrövidebb utat hogy ne kelljen sokat sétálnom :twisted: mondhatom nagyon vicces... nem tehetek róla hgoy nagy a pocim és nem esik jól sokat gyalogolnom és ráadásul a tájékozódási képességem is nulla :D :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

babuli!
Hát a mensim nem hiszem! Na de ehhez tudnám hasonlítani...mivel igy első babára várva máshoz nem tudom hasonlítani!! :)

d.dodó

Szly: nagy-nagy gratula nektek!!!! Jó egészséget és sok tejcit kívánunk!!!

Képzeljétek amilyen jól indult a tejcim most szinte üres a cici, pedig legutobb csak kb.: 30-at tudott kiszívni. Kezdek aggódni. Csak egy nagyon kevés van a hűtőben, mert egész délelött szinte rajta lógott és mind a kettőt kiszívta. Meg Olivér is épp akkor jött haza, így fejni sem tudtam. Nagyon bízom benne, hogy ha legközelebb felkel lesz elég neki. Nem tudom mit fogok csinálni éjszaka, ha nem tudom kielégíteni az igényeit. Ja és még aludtam is délután, szerencsére mind a két gyerkőc egyszerre aludt el.

Olivér nagyon édes volt amikor megjött, egy nagy ölelés és puszi után egyből kereste a kistesót. Egyfolytában simogatta, nagyon kellett vigyázni, hgogy nehogy nagyon megnyomja. Tetszik neki a kistesó, de már most látszik rajta, hogy mennyire féltékeny és nem tudja még kezelni a helyzetett. Segített pelenkázni és nem győztem megdícsérni milyen ügyesen segít nekem.
Próbálok mindent elmagyarázni neki és mindenre válaszolni amit kérdez és éreztetni vele mennyire szeretem. Hát nem könnyű, de majd belejövünk. Nagyon fárasztó az biztos.
Most lent vannak a nagyival a játszótéren. Gondoltam, hogy Levente úgyis alszik és inkább én mennék le vele, de sajna én nem tudom beletenni a hintába meg lökni a sebem miatt.

Na megyek lefekszem hátha begyorsul a tejtermelés. Nagyon aggódom mi lesz, ha nem lesz elég. Levente főleg éjszaka szokott mennyiséget kíszívni és ameddig nem tömi magát degeszre addig el sem tud aludni. Van, hogy 3 órán keresztül cicizik és közben próbál elaludni.
:evil: Már megint ez a hülye tej mizéria. Olivérnél is állandóan azon aggódtam, hogy legyen elég mire felébred. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ja és elfogyott a laktóherbem. Nagyon bizom benne, hogy Tamás nem felejt el hozni este. Kértem tőle homeós bogyot is. Nem tudja valaki, hogy melyik a legjobb tejtermelés fokozására?

Segítség!!!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Timi! Tegnap üzent Viki! Jól van fekszik mert sokat keményedik a pocija! Kedden megy dokihoz!
Vendég

Dodó! Gondoltam! :D
Vendég

Sziasztok!

Na mire végig olvastam megint nem nagyon maradt időm írni, mert Nóra királykisasszony ébredezik.

Előszöris szeretnék gratulálni Csillalának, Szlynak, Szilvinek és Sziszkának a babákhoz! Sok-sok tejcsit és hosszú boldog életet nekik! :D :D

Sziszka - gyönyörű a kis manód! Sajnálom hogy neked is ennyire meg kellett szenvedni érte :( . Sok boldogságot nektek! :wink:

Hírek:

Amiékat ma engedték ki a koriból, tegnap este beszéltem vele telefonon, azt mondta minden rendben velük, ő is gyógyulgat lassan. Reméljük 1-2 napon belül be tud jelentkezni az újabb hírekkel! :wink:

Maverik is írt hogy jól vannak és még egyben!!!! Jól bírják bent a csajszik, de reméljük most már hamar kibújnak.

Eperről beszélni mostantól nem ér!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:

Nóri baba elég nyűgös, keveseket elszik és bealszik cicin. A gyerekorvos azt mondta akármilyen keveset eszik ne adjak neki 2 órán belül újra mert hozzá szokik és sose fog többet enni. De kinek az idegrendszere bír ki 2 óra éhesgyerek-sírást???!!!!! :shock: Hát az enyém tuti nem, úgyhogy adok neki ha kér. Főleg hogy még csak most kezdjük megközelíteni a születési súlyát, mert sokat fogyott szegénykém az első napokban.

Ja! És nagyon-nagyon köszi a tejcigyűjtős infókat, Apa holnap megy és vesz nekem, mert változatlanul csöpögök rendesen. Sokszor csavarni lehet a melltartóbetétből 1-2 óra alatt is... :cry:

Jah! És már csak 7 kiló van rajtam (a 19-ből) :D és egész jól megyeget le a pocakom. Bár azért még mindig bőven van minek lemenni... :lol:

Cuppa
Vendég

Na kicseréltem a vonálzómat. sajna a babafalvás nem működik így most ilyet csináltam.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Wera! Köszi a híreket Amiékról és Maverickékről! Bugri Nórinak Puszi a pocijára! :D

Titi! Szupi a vonalzód! :D
Vendég

babuli!
Megkaptam.... érdekes :)
Ha nem is a bába koktélt, de a többit kipróbálhatod, hátha beválik neked :D!

Nekem sznet nélkül fáj a hasam.....

d.dodó

Dodó! A sex nem jött be! Már egy hete próbálgatjuk mindennap!
Vendég

Babuli:Mi ez a megindítós koktél??

Kép
Kép
Kép
kike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?