A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Dr.Spánik Gábor-OGYIK

Kép Kép Kép Kép

És a tegnapi túrótorta: Kép Kép
vumenke

Kép Kép Kép Kép

És a tegnapi túrótorta: Kép Kép
vumenke

Csak 1x akartam :) sorry!
vumenke

Sziasztok megint!

Tűkön ülök, úgy várom a híreket Krisztáékról :D

Vumenke: Szerintem tök jól gondolkodsz erről a gyerek-anyaság témáról. Én is hasonlóan vagyok ezzel :D , bár nem voltunk ennyire nyüzsgősek, mint ti, de azért mi is jöttünk-mentünk :D Sok mindenről le kell mondania az embernek a gyerekekért, és ezt nem is éli meg rosszul, de nem kell átesni a ló túloldalára sem. A gyerekkel család születik és nem szülőrabszolgák. Azzal, hogy imádja az ember a gyerekét, tűzbe menne érte szó nélkül, még ő is élni akar és kell is!!! És ebbe beletartoznak gyerekmentes esték, ha nagyobb a gyerkőc, akkor gyerekmentes hétvégék, stb. Na nem ragozom, egyetértek veled és kész :D:D Ezért is voltam szomorú (persze nem komolyan :D ), hogy Vivi az első szülinapján hozzá sem mert érni a tortához, pedig én azt vártam, hogy jól összetapicskolja, belemarkol, magára keni, és még a haja is tortás lesz :D:D De bízom Nikiben, hogy ő majd megteszi :D:D:D
lamme

Vumenke: Szerintem tök jól néz ki a gyerekszoba :wink: Biztos nagyon jól fogja itt érezni magát a babóca :wink: Nekem tetszik az ágy színe, és megy a falhoz is :wink:
A torta receptjét pedig sürgősen kérem :D:D:D Anyóssal megcsináltatom :D:D:D
lamme

Köszi Lamme a gyerekszobás dícséretet. Igazság szerint ez a hálónk egyik sarka. Sajnos még nem sikerült eladni a házat, ezért nincs külön gyerekszoba. lehetne az emeleten, de nem akartuk felújítani így, hogy áruljuk :)

Örülök, hogy más is hasonlóképp gondolkozik a gyereknevelésről :) Remélem, tartani is tudjuk majd magunkat az elveinkhez :)

Keresem a receptet!

A tészta hozzávalói:

30 dkg liszt
1 tk sütőpor
5 dkg cukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
1 csipet só

A krémhez szükségeltetik:

75 dkg túró
4 dl tejföl
1,5 dl olaj
30 dkg cukor (ez lehet több-kevesebb, ki mennyire szereti édesen)
2 tojás
2 ek citromlé
1 cs. vaníliás pudingpor
+ 2-3 evőkanál kakaópor (eredetileg cukrozatlan, de lehet hozzá tenni )

Összekeverem a tészta hozzávalóit, és kibélelek vele egy tortaformát (26 centis). Ha túl morzsálódós a tészta, 1-2 kanál jéghideg vizet tegyünk hozzá. A krém hozzávalóit egy nagy tálban jó krémesre összekeverem, majd megfelezem és az egyik feléhez hozzáadom a kakaóport.

Ezután egy merőkanállal elkezdem kanalazgatni a krémeket a tészta közepére. Egy kanál világos, aztán rá egy kanál sötét; így tovább, míg el nem fogy. Nem szabad simítgatni, kenegetni, magától el fog terülni ilyen csíkosra.

Légkeverésen 175°C-on nagyjából 50 percig sütöm. (Nem légkeverésnél 190-200°C.)
Én ezután a konyhapulton, majd hűtőben hűtöttem, úgy szeleteltem (mivel a krém elég lágy, félő, hogy melegen szétesik)

Megjegyzés:
1. nem lehet elrontani :)
2. a tészta kicsit kemény (másnap-harmadnap sztm jobb), lehet, hogy piskóta tésztával nyerőbb lenne.

Jól néz ki, könnyű és fini :))
vumenke

Vumenke: teljesen megértem, amit írsz, bár mi egy ellentétes kategóriába tartozunk, ami nálunk a lusta és kényelmes :) /Férjemmel, zsák a foltját 8) /. Mi nem vagyunk pörgősek, de utazni nagyon imádunk/imádtunk, az összes pénzünket erre költöttük eddig. Viszont amióta úgy döntöttünk, jöhet a baba (nálam már sok sok éve jöhetett volna) azóta nem izgat semmi más. Már nem érzem azt pár hónap után, hogy ha nem lépem át a határt, akkor megőrülök. Én attól félek, hogy az előzmények után nagyon elfogjuk kényeztetni a gyereket és majom szeretettel fogok/unk csüngeni rajta (szegény gyerek). Pedig szerintem is kellenek a kettesben töltött pillanatok. Régebben attól tartottam, hogy én jobban (vagy inkább másként) fogom szeretni a gyereket, de azt tapasztaltam az elmúlt hónapokban, hogy ettől nem kell félni, mert Andris szuper jó apa lesz. Viszont abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy én képes leszek e éjszakára másra hagyni a gyereket. Nem azért mert másban nem bízom, hanem mert annyira fog hiányozni... pedig az eszemmel azt gondolom, hogy kellenek ilyen napok is. Aztán majd meglátjuk.

Szép a szoba :) és a torta is jól néz ki!

Lamme: jót nevettem azon, hogy megcsináltatod anyóssal :) Ügyes!

Ma van Kriszta férjének a szülinapja. Azt hiszem szebb ajándék, mint Eszter, nincs is. :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

vumenke: szerintem teljesen jól gondolod, és hidd el, nem is lehetetlen: mi is így csináltuk/csináljuk. Időnként (két-három hetente) a hétvége egyik napját és egy éjszakát (van, hogy kettőt) anyámnál tölt Panna. Gyakorlatilag 5 hónapos kora óta van ez így. Muszáj szoktatni, hiszen akkor is ott lesz, amikor én kórházban leszek Maszattal. Persze ennek feltétele, hogy anyunál legyen minden ellátás - és van is. Van ott kiságy + helyi ágynemű, pelenkázó, pelenka, krém, kaja, tea, babakocsi (esernyőre csukható, de korábban volt egy rendes kétfunkciós, kölcsönkérve, most meg pluszban ott van a mi Peg-Peregonk, amit a lépcsők miatt már nem tudok használni itthon), alvómaci, cumi, satöbbi. Egyedül ruha nincs, mert nincs értelme, alig tudná használni. Azt mindig csomagolom neki. Plusz anyu gyakorlatilag nem is igazán nagymama, inkább anya. Értem ezalatt, hogy nem prüntyög a gyereknek, meg nem "bénázik", megtanulta pár perc alatt az új pelenkák használatát (mi korunkban ugye még mosós cuccok voltak), meg úgy egyáltalán, "anyaként" nyúl a gyerekhez, kezében a reflex. Nem tudom, érthető-e, de remélem.
Ezeken az estéken meg mi csak ketten vagyunk, nyugi van, béke, ha akarunk, vacsizunk egyet valahol vagy snooker-ezünk (párom fő hobbija), vagy bármi, de lényeg, hogy ketten. Merthogy nem rabszolgák születnek a gyerekkel, hanem szülők, akik ettől még nem szűnnek meg "emberek" lenni, "emberi" igényekkel. És szerintünk is a sikeres család alapja a szülők harmonikus kapcsolata, ami feltételezi, hogy nem csak a "pisis pelenka" a téma, ahogy igen jól megfogalmaztad. :D
Ja, és még egy pozitívum: ha időnként "kiadod" a kezedből a gyereket, kevésbé "növeszted" magadra. Azaz könnyebben veszi majd az akadályokat, önállóbb lesz picit. Persze nem old meg minden problémát, de ismerek olyat, aki mióta gyereke van (most 9 éves) még nem volt színházban, mert a gyereket nem hagyja másra. Szerintem kattant...

Szóval fel a fejjel, fog ez menni minden további nélkül nektek is. Csak az a lényeg, hogy legyen olyan "felvigyázó", akiben megbízol, és aki aszerint csinálja a dolgokat, ahogy megbeszélitek. Mert az is fontos, hogy ne "húzzon keresztbe" neked. A bébinek ugyanis ebben az időszakban a "megszokás" adja a biztonságot.

Na, abbahagyom, mert már sok belőlem, meg már megint megmondtam a tutit. :D:D

Ja, és gyönyörű a kiságy, a mienk is pont így nézett ki, csak sárga volt a fejvédő, és picit más mintájú a pelenkázó. De a többi abszolut stimmel... :D:D:D
A torta receptjét pedig szerintem nyugodtan írd meg, mert ezek szerint már többen buknánk rá... :D

Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Nah, mire megszültem az előző "szösszenetet", már meg is jött a recept, köszi, Vumenke. :D

Cosmo: szerintem előre ne izgasd magad. Én anno ugyanígy gondoltam, hogy soha senki, mindig én leszek ott mellette, satöbbi. De azért csak-csak nagyon hiányzott a kettes együttlét, és rájöttem, hogy más is látott már gyereket... :D Most meg azon parázok, hogy hogy fogom majd ha eljön az ideje egyedül iskolába engedni, mert én biztos nem engedem el egyedül, satöbbi. De szerintem, mire odajutunk, úgyis el fogom... Szóval előre ne izgulj, mindent a maga idejében.
A kényeztetésről: első gyereket mindig könnyű, igyekeztem én is de Panna talán... egy kicsit... de tényleg csak kicsit... :D Vagy inkább próbálgatja a határokat. Merthogy nem mindent engedek meg neki, és akkor kifeszül meg ordít. Igaz, hogy ez nem szokott meghatni. Szóval nem tudom. De azért ne hidd, hogy nem csüngünk rajta mi is majomszeretettel, de az nem ugyanaz, mint az elkényeztetés. Inkább csak tudni kell neki nemet mondani. Ettől még ugyanúgy szereted, és ugyanúgy várod, meg minden, de mégsem engeded a fejeden táncolni. És szerintem képes leszel éjszakára is másra hagyni, csak nagyon nem mindegy, hogy kire. És persze nyilván nem éjszakákkal kell kezdeni. Bár elég kicsi korban szinte mindegy, mert folyton alszik. :D Szóval kell találni valakit (anyuka, anyós, bárki), akiben megbízol és aki még nem felejtette el, hogy a gyerek nem szobanövény, hanem ellátásra szoruló tehetetlen "kisbéka" ;) akinek segítségre van szüksége. Keress ilyet (remélem, találsz is gond nélkül), és akkor hajrá! :D Ilyenkor kell leengedni, feltöltődni. És persze nem árt egy telefon, amin meg tudod kérdezni, hogy otthon minden okés-e. Persze nem kell telefonálni (csomószor egyáltalán nem is hívtam anyut), de tudtam, hogy ha bármi van, megtalálom, és ő is megtalál.
Úgyhogy ne ítélj előre, légy nyitott és optimista!!! :D:D:D

KépKép
KépKép
pannaanya

De jóóóóó Kriszta férjének. Én is arra a napra vagyok kiírva, amikor a párom született, de nem lesz akkora mákom, hogy Maszat pont akkor szülessen...

KépKép
KépKép
pannaanya

Optimizmus? az meg micsoda? :D Na, jó csak vicceltem, tudok az is lenni. Csak néha kicsit sok energiába kerül.

Amúgy meg: "Én is arra a napra vagyok kiírva, amikor a párom született, de nem lesz akkora mákom, hogy Maszat pont akkor szülessen.."
Pannaanya: LÉGY OPTIMISTA! :lol: Bocsi, ezt nem tudtam kihagyni.

Igazad van, kár olyanért izgulni, amiről még igazából fogalmam sincs, csak sejtéseim vannak. Szerencsére van olyam ember, akire ott merném hagyni, azzal nem lesz gond. Bár azt hiszem lesz egy-két dolog, amit majd hiába kérek, hogy ne tegyék, tenni fogják :twisted: ... szóval tuti szeret majd a nagyiknál lenni a gyerek.

Melyik nap mész cukrot inni?

Eszter jó meleg napot választott.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Napok óta olvasom, hogy Eszter baba megszülessen, nagyon izgulok!
Én még csak 15 hetes vagyok, decemberben babázhatok végre!
Üdv,
Ági
oroszági

Szia Ági!
Te is Spánik dokihoz jársz? Első baba?
Üdv. közöttünk :)

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Oroszági: Üdv. itt minálunk :D Mesélj magatokról :D

Cosmo: Igen, anyós imád, és tud is sütni, főzni, már volt, hogy vittem neki receptet sütiről, ami megtetszett :D és meg is csinálta :D Mondta is, hogy vigyek nyugodtan :D:D Én sajnos nem vagyok konyhatündér, és a csajok mellett nem lenne időm a kellő koncentrációra :D:D Én is gondolkoztam, hogy ma van Kriszta párjának a szülinapja :D Tényleg a legszebb ajándékot fogja kapni :D

Pannaanya: Tök szuperul leírtad ezt az anyaság dolgot :wink: Nálunk is így van, mint nálatok, hogy ruhákon kívül minden van anyóséknál is :D Mondjuk olyan, hogy pizsi, egy-két pár zokni van ott is, de amúgy én is csak rucikat szoktam pakolni :D
Belenéztem még tegnap a fényképekbe, annyira jók!!! És a kommentek hozzá, nagyon király!!! Még csak a második hónap közepéig jutottam (lelassult a netünk este), de mindenképpen végignézem :D Tökre tetszett, hogy az első időkben minden képen alszik Panna :D Még a nagypapa ölében is, és még fürdés közben is :D Ami még nagyon tetszett, az az a kép, amikor az apukájával fekszenek és néz rá Panna, és valahogy úgy hangzik a képaláírás, hogy "Szia Apa! Szeretlek!" Ez nagyon jó!!!
lamme

Szia Cosmopolita!

Igen, hozzá! :)

Kép
oroszági

Kép Pocakkal tegnap

Kép 12 hetes baba
oroszági

:!: :!: :!: HÍREK :!: :!: :!:
Irt Kriszta:
"Szülőszobán vagyok, ma már lesz valami."

Ha még kapok üzit, írok. :D
cosmopolita

Lamme: én, most hogy itthon vagyok egyre többet sütök, főzök. Hol jobban, hol rosszabbul sikerül :lol: Amúgy szeretek a konyhában próbálkozni.
Én ma méregteleníteni akartam, de úgy érzem mindjárt megveszek egy halas pizzáért. Nem tudom kibírom e.

OroszÁgi: csini vagy! Ha gondolod, írj magadról egy kicsit .

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo: Köszi a híreket :D Drukkolunk továbbra is Kriszta! :D

Szerintem rendelj egy halas pizzát :wink: :D Én éppen egy perce rendeltem gyrostálat :D Ma nem volt idő főzni :oops: :D

Oroszági: Csinos kismama vagy :wink: De jó újra ilyen uh-s képet látni :)
lamme

Mit szeretnétek tudni?

Idén leszek 28 éves, a férjemmel élek Budakalászon. Első babánkat várjuk. Közös vállalkozásunkban dolgozom amikor akad egy kis munka, általában itthonról intézem a dolgainkat. A férjem 30 éves, de még akkora gyerek Ő is, hogy jól elleszünk majd hárman. Van egy kutyagyerekünk Vito, Ő pont ma 2 éves!
Szeretek főzőcskézni, muffint sütni, most hogy jön a baba minden nap magamnak csinálok ennivalót, idáig többször rendeltünk kaját, de most odafigyelek, ki tudja miket ettem idáig :)

Spánik doki milyen pontosan mondta meg idáig, hogy mikor szültök? Bár Eszter babából kiindulva nem is érdekes az időpont :D

Kép

Kép
oroszági

Látom, Krisztáról még semmi konkrétum :( remélem, megszületett már Eszter, nem váratja tovább az anyukáját!
És ma van apa szülinapja, nem semmi!! :) Én párom júl. 27-ei, remélem addig ne várunk :?:

Cosmo: mesélj, merre jártatok eddig? Ha meglesz a bébitek,vele is tudtok majd utazgatni :)
Azért akármennyire imádod majd őt, arra figyelj, hogy ne kényeztesd el, legyenek majd szabályok. Neki is, és Nektek is jobb lesz úgy. (Hú, de bölcs vagyok, pedig még pocakbaba Panka :) )

Pannaanya: na asszem' Te gondolkodsz hasonlóan hozzám, majd ha jól elbizonytalanodom, jövök tanácsokért :)
Tök jó, hogy anyukádra lehet ilyen szempontból számítani. Az én szüleim már idősek (42 ill. 50 voltak, mikor születtem, mindkettőnek a 2. házassága) és betegesek, nem bíznám rájuk, max. amíg nem mászkál. Viszont anyósomék és párom öccséék nagyon jó fjek, sőt az én keresztanyám is, bármelyikükben megbízunk.

Ági: Üdv a topicon :) nagyon csini poci, és mekkora :) nemét még nem tudjátok, gondolom. Mit szeretnétek? Hogy kerültél a kedvenc dokinkhoz?

"Spánik doki milyen pontosan mondta meg idáig, hogy mikor szültök? "

Hát igazán nem ő mondja meg, hanem Te :) Hogy mikor volt az utolsó mensid első napja, ő (és mindenki) ez alapján számolja ki a szülés várható időpontját. Erre van egy halom kalulátor a neten, pl. itt is: https://www.babanet.hu/kalkulator.php

Én ma nagyjából semmit se csináltam... vagyis voltam erre-arra (hirdetésfeladás, DM, Kaisers, anyuék), aztán jött a párom és a 2 szgépet tettük rendbe. Holnap dél körülre kaptam időpontot uh-ra és ctg-re, jön valaki még ekkor? Kíváncsi vagyok, mit mond a doki vizsgálatkor... na meg arra is, hogy be kelle-e (kéne-e) feküdnöm szombaton, ha addig nem szülök. Már van pár szálláscímem Bp-en és Vecsésen, ha muszáj, inkább ott dekkolunk apával, mint benn vadidegenek között. Majd írok, hogy mi volt!
vumenke

Ági: tök jó, hogy együtt dolgoztok a Pároddal. Nekem a főzéssel a legnagyobb gondom az, hogy ki kell találni, hogy mit csináljak.

Vumenke: kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor hogy is van ez. Ha mondjuk nincsenek igazán fájások, akkor elég furi lehet a szülőszobán dekkolni, nem?

Sok szép helyen voltunk már, de nem akarom ezzel untatni a többieket. A múltkor említett ázsiai körútatoknál felcsillant a szemem, szívesen hallgatom az élménybeszámolókat és nézegetem a képeket. Ti is egyénileg utazgattok?

Az eszemmel tudom, hogy mit kellene és mit nem a gyerekkel, de majd meglátjuk mennyire tudjuk betartani. /Én az a gyerek voltam, akit nem lehetett levakarni anyuról :? /

Lamme: délután 5-ig tartottam magam, akkor feladtam :D Finom volt a pizza. Most meg megyek csokit enni :twisted:
Nesze neked méregtelenítés.

Kép
Kép
cosmopolita

Spánik dokihoz úgy kerültem, hogy anyukám kolléganője szült januárban és ő nagyon elégedett volt, így mentem hozzá!
December 12-t is a doki számolta ki UH méret alapján, mert a normális számolás nálam nem lesz jó, kb. tudom mikor fogant.
Mindegy, hogy milyen nemű lesz...a párom csak azért szeretne jobban fiút, mert tudja hogy elolvadna egy kislánytól és fél ettől :D
Majd a másodikra igyekszünk másik neműt mixelni, de előbb túl kell élnem az elsőt, nagyon félek a szüléstől...
Pláne a neten megnéztem egy gátmetszést és nagyon bevagyok.....

Utazni mi is imádunk, általában beülünk az autóba és kikötünk a tengerparton, már nagyon hiányzik.

A főzéssel még nincs gondom, szerencsére megkívánok vmit és azt főzöm, szerencsére közel van a cora így minden nap tudok menni és ha addig nem is, de ott biztosan meglátok vmi finomat.

A pocakom tényleg nagy, de anyukámnak is inkább előrébb jött a hasa mert nem volt hely belül, gondolom nálam is vmi hasonló van, a baba normális méretű és elvileg egyedül van :D

Sztem Kriszta már babázik, holnapra biztosan többet tudunk!

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Hajrá Eszter, Kriszta!!! :D

Üdv köztünk oroszági! :lol:

Annyi mindenhez hozzá szeretnék szólni!!!
Eltűntem péntek óta, de esténként arra még volt erőm, hogy felzárkózzak, de írni már nem.... El sem tudom mesélni mennyi minden történt azóta! A lényeg, hogy tényleg mindjárt kész a gyerek/hálószoba! Közben defektel megspékelve...női tűsarok :twisted:
Ma jártunk a kedvenc dokinknál, valamit "kiszúrtak" az uh-n, most azzon agódom :cry: :cry: Jobb vesemedencéjénél 8mm-es tágulatot észleltek és azon hüledezett a vizsgáló (sajna nem tudom a nevét) hogy hogy nem vette még észre??? :roll: :evil: De dokink nyugtat! Hallottatok már valamit ilyesmiről? :( Holnap megint el megy egy fél napom a honvédben, most kivételesen kedden lesz cukor-vizit... Utána részletesen szertnék írni hozzátok!
Mindenkinek szép, langyos estét 8)

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok,

Ági, üdv a fórumon! Tök csini kismama vagy! :D A szüléstől meg ne félj. Gátmetszést nézni terhesen amúgy nem bölcs dolog. :? Úgyhogy ezeket az élményeket most szerintem hagyd ki. Inkább csak arra gondolj, hogy szinte mindegy, milyen a szülés, mert jó kezekben vagy és amikor a végén kézbekapod a bébidet, addigra már úgyis teljesen mindegy lesz... Mondom ezt én, aki világéletemben féltem a szüléstől, tűfóbiás vagyok, és a 13 és fél hósom mellé most vagyok a 7. hónapban, pedig nekem igazán nem volt egyszerű a szülésem. :D
A dátumról meg annyit, hogy hiába nem tudod, mikor fogant, a "könyv szerint" számolnak mindent, ill. a doki ezt felül tudja bírálni UH-k alapján - ahogy tette is, ha jól értem. :D Bízz benne. Jó doki nagyon.

Cosmo: apa szülinapja kontra szülés: nálam ez nem optimizmus - realizmus. ;) :D 8)

Vumenke: nyugi, menni fog neked is. :D Csak hallgass az ösztöneidre. Nem hittem, hogy nekem vannak (mármint anyaiak), pedig de. És eddig nagyjából be is jöttek a dolgok. Persze a Férjem is sokat segít. :D:D

Kriszta szegénykém jól benyelte ezt a meleget - remélem már túl vannak rajta, és bőszen babázik. Bár az első napokat a bébi gyakorlatilag csont nélkül végigalussza... (Hogy visszasírom néha ezeket a napokat... Csak egyet kérek valamikor, lécci-lécci-lécci-lééééééccciiii.... :D)
Jól emlékszem azt írta, hogy valaki majd bejelentkezik a nevében és informál minket? :D Nagyon remélem, mert megesz a fene, olyan kíváncsi vagyok... :D:D:D

P.s. meguntam, hogy melegít a hajam és az én drága párom nekiesett egy ollóval meg egy nyíróval.. Isteni fíling... :D Majd csinálok fotót és felteszem. :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Oroszagi: Tökéletes bemutatkozás volt :D Én idén leszek 30, két pici lányom van, mindkettő a dokinknál született. Vivinél nem ő határozta meg a várható születési időt, Nikinél viszont igen. Figyelembe vette, hogy az első szülés után nem 28, hanem 30-35 napos ciklusaim voltak. Mivel Vivi relatíve hamar született (37+6), így szóban beszéltük, hogy Niki is várhatóan hamar jön, és úgy is lett (37+3) :D Én is féltem a szüléstől, még másodjára is, így az elsőnél nagyon könnyen rábeszélt a szülésznőm az EDA-ra :D , másodjára már eleve akartam. Nem bántam meg, abszolút fájdalommentes volt mindkettő, viszont mindig tudtam, hogy mi történik velem :) Kismamaként tényleg ne nézz ilyen "rémfilmeket" :D Amúgy a gátmetszés pont az, amit te nem látsz :D és nem is érzed :wink: Ja, nekem is nagy hasam volt mindkettővel, pedig nem is voltak olyan nagyok :D

Cosmo: Egészségedre a pizzát :D

Pepitanna: Nem tudom pontosan, hogy mi az a vesetágulat, de annyit hallottam róla, hogy születés után legtöbbször magától gyógyul :wink: Ha a doki nem idegeskedik miatta, akkor te sem :wink: Minden rendben lesz :wink:

Pannaanya: Jól láttam Panna honlapján, hogy 5 kilóval született? :shock: :D Várjuk a képeket az új frizuráról :wink: Igen, jól emlékszel, valószínűleg Kriszta nővére fog jelentkezni. Én is nagyon várom már az infót, de most már mennem kell, úgyhogy csak holnap fogom tudni elolvasni. Persze, ha még ma írnak :)
lamme

Nagynéni minőségben írok, mert a tesómék még ma kezdték meg a kórházi napjaikat, ugyanis a mai napon megszületett Toldi Eszter 3540 grammal és 58 cm-rel. Bőbebb információ majd egy pár nap múlva, amikor itthon lesznek. Annyit mondhatok, gyönyörű!
Sziasztok Csilla
toldikrisztina

:D :D :D Gratulálunk :!:
cosmopolita

Csilla: köszi, hogy írtál. Krisztának nagy gratula!!!! Ez egy óriásbébi! :D:D:D Várjuk a képeket!

Lamme: 3040 gramm volt Panna. :)

KépKép
KépKép
pannaanya

Jaj nagyon örülök Eszternek! Gratulálok!

Kép

Kép
oroszági

Kriszta, gratula Eszterhez, jó egszséget, sok tejcit, pihend ki magad!!! :lol: :lol: :lol:
Csilla, köszönjük az infokat :)

Cosmo: hát igen, én is attól félek, hogy egyszer fölöslegesen állítunk be hajnali x órakor a szülészetre. Vicces lenne :) viszont inkáb így, mint várni, majd autóban szülni :wink: nagyon kivi vagyok, holnap mit mond a doki, van-e már valami jele annak, hogy közeledik a vége.

Utazás: képek vannak itt: http://www.netstone.hu/magan/naszut/main.php?cmd=album
élménybeszámolót külön nem írtunk, lenne vagy 100 oldal :) na majd egyszer topictalin belemerülünk az utazós témákba :)

Egészségedre a pizzát :)

Ági: Párod de aranyos, hogy elolvadna egy kislánytól :))
Szüléstől ne félj, a gyerekkel jár, úgysem tudsz mit tenni. Egyébként pont a gátmetszésre mondja mindenki, hogy azt se tudta, hogy vágták, csak meglepődött, mikor elkezdték varrni. Ha meg kérsz EDA-t, semmit nem érzel varráskor sem. De ezeken még ne parázz :)

Pepitanna: szerintem se aggódj, ha valami komoly lenne, dokink küldene tovább mindenféle vizsgálatokra, ez 100%!

Pannaanya: párod ilyen kis ügye hajszobrász? Kérünk fotót :)

Mi: voltunk ma is borvárosban, lecsúszott egy fél dl édes muskotályos :)) király volt, de nem mertem (nem is akartam) többet inni. Viszont még 8-kor is oyan meleg volt, bahhh... remélem, holnap nem nyúlok ki az amb-n a melegtől, várakozástól.

Pusz, jó éjt Nektek!
vumenke

Kriszta
Nagyon-nagy gratula Eszterhez!
Minden jót, jó egészséget és sok tejcit és kitartást kívánok!
És nem utolsó sorban, gratulálok, hogy Apukával is sikerült egyeztetni az időpontot! :roll: :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Jó reggelt Mindenkinek!

4 óra óta nem tudok/tudunk aludni a melegtől és asszem az esti vacsi is közrejátszik... :?
De ennek ellenére nagyon "tüzes" hangulatom van! Bűntudat munkál bennem, ha van egy-egy nap, amikor nálam az autó, hogy könnyítse az orvoshoz jövést-menést, és így kicsi férjem a bkv-ra szorul. Ezért már fél6kor elvittem a dolgozójába, 7-kor kezd. De mivel imádja a munkáját, nagyon értékelte. :wink: Ezért baromira írigylem, hogy a hobbija a munkája is egyben! Valamelyikőtök kérdezte korábban, hogy mivel foglalkozik: sportújságíró. Megszállott! De ha épp nincs meccs a tévében (vasárnap vége az eb-nek!!!), mint pl. tegnap, akkor edzésre, focimeccsre jár, jó esetben heti kétszer... :roll: Inkább mint "kártyázni" :wink:

Kíváncsi lennék, hogy telt Kriszta éjszakája! Hogy telik az első éjszaka egy Anya életében... Remélem minden rendben Velük és minnél hamarabb élménybeszámol nekünk.

vumenke : nagyon tetszett az írásod/gondolataid, amit a családdá válás témakörben írtál! Fel is olvastam az uramnak! :wink: Teljes mértékben egyetértek/tünk veled/veletek! Igen is, kell a kosz a gyereknek! Na jó, nem csak ennyit szűrtem le belőle. :wink: Érezzük és mi is sokat beszélünk arról, hogy hogy őrizzük meg a szabadságunkat... Nagyon akarjuk Őt! Olyannak akarjuk nevelni (?) aki "bírja" a jövés-menést! Mi is nagyon sokat csavargunk, leginkább túrázunk, sátorozunk! Szeretnénk a kék-túrát végigcsinálni Vele, szeretnénk kajaktúrára vinni... Szeretnénk a színházat is megszerettetni vele, az sem maradhat ki az életünkből! Már rosszul érezzük magunkat, május végén voltunk utoljára, de én nem merem bevállalni nagy pocakkal, mert csak szenvedés lenne... Ha jövőre ismét megszervezésre kerül ez a kulcsos házas, gimis találkozó, akkor azt mi már sátorban képzeljük, a környezetünk nagy megdöbbenésére. És nem értjük, látva 1éves lurkókat, hogy ez miért nagy dolog... Aztán lehet, ha tényelg eljutunk odáig, akkor mi is meggondoljuk (?)... Volt most köztünk egy csajszi, 17hetes kismama, aki arról beszélt, hogy ha kutyát lát az utcán, akkor igyekszik minimum 5méter távolságban kikerülni és egy ideig levegőt sem vesz... és komolyan mondta... mindenki döbbenten hallgatta és kérdően néztünk a férjére, aki bólogatott... :oops: :evil: Milyen szülő lesz egy ilyen lányból? Ja, és ők voltak azok, akik tavaly kijelentették, hogy úúútálják a gyerekeket, és különben is, ők rögtön egy 2-3éves-forma gyerekkel szeretnének kezdeni...
Én minden gyerkőcöt becserkésztem, négykézlábvaztam velük a füvön, kicsit nagyobakkal mecsboxokat tologattam... ők ezt nem értették. Na! Nem vagyunk egyformák. ÁMEN
És egészségedre! Teljesen átérzem, hogy kell az a pohár borocska! Én, ebben a baromi melegben, nem tudom megállni, hogy esténként meg ne igyak 2-2 korty sört. :oops: :oops: Ugye nem baj?

oroszági : döbbenet, hogy már most van pocakod... Milyen érdekes, nekem a 24-46. hétig szinte alig látszott, aki nem tudta hogy állapotos vagyok, észre sem vette. De mostanában, úgy a 30. héttől, napról-napra hatalmas a változás! Ismét leszűrhetjük, nem vagyunk egyformák! :wink: :) Párom nagymamája úgy fogalmazott, hogy érdekes, hogy Anna milyen mély... :shock:

pannanya, vumenke : köszönjük a képeket, tök jó nézegetni őket és azonosítani benneteket azokkal, akikkel ismeretlenül egyre közelebb kerülünk egymáshoz. Igyekszem hamarosan én is felzárkózni.

Bocsi, hogy korán reggel így beindultam nektek :oops: Most megyek a honvédbe és leadom a vérem...
Utána még visszajövök! :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Kriszta: Gratulálok Eszterhez!!! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!!!!! /Csilla: Köszönjük, hogy írtál!/
lamme

Pannaanya: Megnéztem, és a honlapon 5040 g van írva :wink: "
lamme

Képzeljétek, mentem iwiw-re, és az üzenőfalon láttam, ahogy egy ismerősöm gratulál az újdonsült Toldi családnak :shock: :D Megnéztem az ismerősöm ismerőseit, és ott volt Kriszta :D
lamme

Lamme: Áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá, és ezt majd egy évig nem vettem észre... :shock: :shock: :shock: :oops:
Köszi, javítom. :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Hi Csajszik, gyors bekukk.

Megjöttük a dokitól. Volt ctg, uh, vizsgálat. Fájástevékenység nulla, méretei okésak (kb. 3400 gr), méhlepény még csak 2. fokban érett, flow ok, méhszáj zárt és egy cseppet sincs megrövidülve!!! Úgyhogy nem szülünk 8)

Doki mondta, hogy úgy sincs szabad szülőszoba :)
Pénteken kell újra menni, majd vasárnaptól naponta. Emiatt jobb lenne befeküdni. Mondtam, hogy mondja gyorsan a version 2-t. Mondta, hogy a naponta feljárás. Hát részünkről inkább ez... most már csak + 1 hétről beszélt, ez alapján jövő szombatig megismerjük Pankócit :)

Kár, hogy nem lehet előre tudni az időpontot... pl. most is lemehettünk volna hétvégén Balcsira fürödni.... így ez a nyáron már tutira kimarad, mert nem merült lemenni szülés előtt. Utána meg gyermekágyi vérzés 6 hétig... pedig imádok pancsolni és szuper lenne Pankát is bevinni egy gumicsónakban a Balcsiba feje fölött kis napernyővel...

Nemsoká jönnek háznézők, este írok még.
vumenke

Vumenke: most már téged küldünk majd szülni minden nap és ahogy elnézem, még egy darabig ez így is lesz :D
Megnéztem a képeket, szuperek. Angkor miatt triplán is irigy vagyok :lol: Azt én is megnézném egyszer, bár már nagyon uuuutálok repülni. :?
Pár utazás képe nekünk is fent van a neten, de azok elég régiek.

Háznézőkhöz drukkolok!

Lamme: vicces, hogy az ismerősök ismeri Krisztát :)

Annyira jó, hogy a férjem 3-kor végez mostanában, így sokat vagyunk együtt (mondjuk az előző 7,5 évben meg az ellenkezője volt). Ma délután is a cukiban kötöttünk ki. Hetente legalább 2x megtesszük az utat, mivel 10 sarokra van, így a fele kalóriát talán el is égetjük.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Ma nem volt net karbantartás miatt, de most itt vagyok! Végre esik és hűvösebb van :)
Hétfőn megyek AFP-re és egyéb vérvizsgálat miatt, melyik épületben van? Dokibácsi azt mondta mellettük, de az hol van? A Podmaniczky utcai épület?

Megnéztem Krisztáék adatlapját az iwiw-en, de még nincsenek fent képek! Ha én megyek szülni viszek laptopot és mobilnetet, ne kelljen ennyit várni, már nagyon kíváncsi vagyok Eszterre!

vumenke:
hogy hogy nincs szabad szülőszoba? egyágyas nincs?

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Vumenke: Pannád aztán bebetonozta magát a hasadba :D:D:D Röhej, hogy ennyire teltház van a szülészeten. Úgy értem, hogy miért nem tudták körültekintőbben megcsinálni ezeket a kórházösszevonásokat???!!! Vagy mondjuk a 30 m2-es szülőszobák helyett csináltak volna 20 m2-est, de lett volna több..... Tavaly nyártól a Szabolcsban is dömping volt, nekem is azért kellett plusz egy órát a szülőszobán maradnom, mert várnom kellett az ágyra. Mondjuk a szülésznőm intézte, hogy baba-mama legyen, úgyhogy nem bántam :D Főleg, hogy addig végig velem volt Nikibébi :D:D

Oroszági: Én ugyan nem ide a MÁV-ba jártam terhesgondozásra, de úgy tudom, hogy igen, a Podmaniczky u-ról nyíló Rendelőintézetbe kell menni laborvisgálatokra. Most nem azért, de ez is mennyivel jobb volt a Szabolcsban..... Kiváncsi lennék, hogy a dokinknak vajon melyik jön be jobban, a Szabolcs vagy ez az új MÁV? :P Már gondoltam, hogy rákérdezek, de talán túl személyeskedő lenne :? :oops: :D
lamme

Pepitanna: remélem, Nektek is sikerül majd a mostani elképzelésetek mentén nevelni az utódot... úgy gondolom, hogy agyerkőc oyan lesz, mint a szülők. Ha otthon ülős, kényelmes, akkor olyan. Ha a szülők pörgősek, társasági emberek, akkor meg olyan. A társadalmi normák csak később hatnak rájuk (kamaszkor, mondjuk én attól már előre félek, mert úgy gondoom, akkor tök mindegy lesz, mit mondunk neki). Legyen laza és bevállalós minden téren (mi is azok vagyunk), csak ne legen felelőtlen magával és a környezetében lévőkkel szemben!

Az a 17 hetes kismama de egy h. picsa lehet (már bocs!). Na majd megváltozik...

Lamme: nekem nincs iwiwem, csak a férjemnek (bár ő sem használja nagyon)

Nekem nem tűntek 30 m2-esnek a szülőszobák! Inkább olyan kis picinek, sztm max. 15. Még néztük is a férjemmel szülőszobalátogatáskor, hogy egy nagy ágy, mindenféle eszközök, kis székek dokinak, és annyi! Ahol van ágy, bordáfal, az is csak annyival nagyobb. Ráadásul nincs sehol ablak, szóval kicsit olyan "kamra"-szerű.

Cosmo: Angkor nagyon szuper volt, bár 2 nap után meg lehet unni a romokat, főleg, hogy a kövek között volt vagy 50 fok. Olyan fura, h 1 éve ilyenkor kinn voltunk, mintha már vagy 5 éve lett volna...
Különben Ázsia meglepően baromi olcsó, csak a repjegy húzós Bangkokig (de Ázsián belül mi 1-1 szakszért 3-4 ezer Ft-nak megfelelő maláj ringgitet fizettünk pl.) Ha lesz alkalmatok, menjetek ki!!

Tök jó, hogy ennyit tudsz a férjeddel együtt lenni! Hogyhgy így változott az időbeosztása? Más munkahelyre került?

Ági: Kezdődik neked is a vámpír-időszak :( én úúúgy utáltam ezt a vérvételes mizériát, főleg a vércukrosat :twisted: de muszáj, és a babáért mindent!
Laptop szerintem nálam is befigyel, bár lehet, hogy csak úgy, hogy a párom hozza-viszi, mert félnék, hogy ellopják (főleg, hogy céges). Volt az nlcafén egy csaj, aki még a szülőszobáról is írogatott :lol: na ezt én nem ígérem!

Ja, az összes (asszem 8) szülőszoba egyágyas, de állítólag babadömping van pár napja/hete, ezért zsúfolt az egész. Remélem azért nem a folyosón kell majd vajúdnom!!

Basszus most, hogy nem kell befeküdnöm azon aggódom, hogy nehogy szombaton (a napján) akarjon születni, mert a Santana koncert miatt szerintem fél Pest le lesz zárva...

Végre ide is elért a zápor, talán hűvösebb lesz éjjel... még az eső előtt kiültünk a kertbe a hétvégi grillcuccok maradékát megenni a férjemmel, szupi volt. Holnap tali a barátnőmmel, meg asszem' benézek az irodába sokkolni a népet a mammut testemmel :lol:
vumenke

Vumenke: és szülés után ha szeretnék egyágyas szobát magamnak abból mennyi van?

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Kriszta: Boldog szülinapot kívánunk!! :D

Vumenke: Ezt a 30 m2-t egy ott szült anyuka mondta :shock: :D Azt gondoltam, hogy kicsit túlzott, de azt nem hittem volna, hogy ennyire :D :D De azt már sok embertől hallottam, hogy mennyivel nagyobb, mint a Szabolcsos "fülkék", de akkor ezek szerint csak annyival másabb, hogy külön ajtajuk van és nem függöny :? Ráadásul azoknak volt ablakuk is.... A gyerekágyas osztályról nem is beszélve. Voltam itt a MÁV-ban látogatni januárban, szerintem szörnyű :( Mivel nincs saját ablakuk a szobáknak, így sötétek (a látogatók miatt ajánlatos elhúzni a sötétítő függönyt), és nyáron szerintem baromi forró lehet ott, meg állott a levegő. És a közlekedés és a parkolás is sokkal jobb volt a Szabolcsban, nem beszélve a hatalmas fás parkról..... Nekem nagyon hiányzik az a kórház :(

Oroszági: Egy másik fórumon pár hete azt írták, hogy még nincs kész az egyágyas szoba, de lesz valamikor. Talán decemberben már kész lesz :wink:
lamme

Jó reggelt! Ma éjjel végre tök jól aludtam :)

Ági: én is úgy tudom, hogy nincs 1 ágyas szoba a gyermekágyas részen! Mi, amikor eldöntöttük, hogy itt szülünk, körbejártunk mindent pofátlanul és kikérdeztük a csecsemősöket, szülésznőket személyesen. + voltunk szülőszoba-látogatáson, ezeket javaslom neked is!

Szóval az összes szoba 3ágyas, babás, saját fürdővel, WC-vel. Emellett 1 db 2 ágyas van, de sajnos azt sem lehet kibérelni úgy, h te + baba + apuka (én ezt akartam), mert mindig zsúfoltság van... (ha nem lenne, elvileg engednék), Van még egy lehetőség, ezt múltkor mondta a doki: vhol a 6-on van alapítványi szoba (1 ágyas, fizetős), de akkor 3 szinttel lentebb van a gyerkőc, az emiatt nem okés.

Szóval én pl. már lélekben készülök arra, hogy 3 napig nem alszom, de nem érdekel, mert legalább megismerem a kis utódot :) Ja, férjem szerint klímásak a szobák, de én ebben kételkedem, majd kiderül, vagy majd Kriszta jön és jól megírja :))

Tényleg, mi lehet velük?? :)) Ma van a szülinapja? Wow, sok boldogságot kívánok!! Lehet, hogy mire kijönnek és ír, én már benn leszek? Ha jól számolok, csütörtökön jöhetnek haza.

Lamme:
az ismerősöd erősen túlzott :)) kb. a mi nappalink 30-32 m2, durva lenne, ha ekkora hodály szülőszobák lennének :)
A Szabolcsban függönyös elválasztás volt? Az nagyon gáz lehet!!!

Többiekkel mizu? Betty mikor is jön haza?
vumenke

Vumenke: Szerintem Bettyna holnap jön haza, legalábbis úgy rémlik, hogy egy hétre mentek :) A Szabolcsban úgy volt függönyös elválasztás, hogy maguk a szülő "fülkék" normál csempézett fallal voltak elválasztva, a harmadik oldal maga az épület fala volt ablakkal, és a negyedik volt függönyös. Abszolút nem volt gáz. Mondjuk amikor kettővel arrébb üvöltött egy kismama a fájdalomtól, akkor még jobban vágytam az eda után :D :shock: , de igazából semmi gond nem volt a függönyös megoldással. A HIETE-s topikban vannak kb. 4-5-en, akik a MÁV-ban szerettek volna szülni (szeptember-november), de a Szabolcsban tudtak végül az átalakítás miatt. Teljesen ki voltak akadva, már előre utálták, főleg a szülőszobát, aztán amikor írták a beszámolókat, mindegyik azt írta, hogy tök jó volt, semmi gond nem volt a szülőszobával és a függönnyel, mindegyik kellemesen csalódott, és volt olyan is, aki azt írta, hogy ha nem szűnne meg, akkor a következőt is ott szülné :wink: Itt láthatsz róla képet:
http://www.ogyik.hu/gyogyitas/szuleszet ... php?lng=hu
Nikit ilyenben (lehet, hogy pont ebben :D ) szültem. Vivinél még jobb volt, mert akkor a szélsőt kaptam, annak oldalt és lejjebb volt az ablaka, nem a fejem felett, így ki tudtam nézni a hajnalodó városra, és mivel egyedül voltam, így függönyözni sem kellett :D
Kiváncsi vagyok én is, hogy vannak-e klímák a szobákban itt a MÁV-ban.... Az azért javítana a helyzeten, bár relatív, mert én pl. nem bírom a klímát, és nem hiszem, hogy újszülött babáknak jó lenne.... Na mindegy. Nincs tökéletes megoldás :? Ami biztos, hogy az ember úgyis élete egyik legszebb időszakát tölti majd ott, és legkésőbb utólag minden megszépül :D Lehet, hogy én is csak azért vagyok elájulva a Szabolcstól, mert két fantaszikus élmény köt oda, és egy pici rossz emlék sem :D
lamme

Sziasztok!
Jó sokat írtatok ma. Nálunk kis fúrás-faragás volt délelőtt, most meg sütök, főzök (kis túlzással)

Vumenke: tényleg baromi olcsó ázsiában minden. Mi mondjuk csak Thaiföldön jártunk, de életem egyik legkellemesebb élménye volt (1 hónappal a szökőár előtt). Hihetetlen mennyire kedvesek az emberek!

Igen, új munkahelye van a férjemnek.

oroszági: én sajna nem tudom, hogy hol van a vérvétel, mert máshova jártam.
Amúgy nekem is kell majd mennem jövő héten, pont az évfordulón. Csinálunk a férjemmel egy marha romantikus közös vétvételt :D Úgy alakult, hogy aznap 3x megyek dokihoz, úgyhogy nem nagyon fogunk ünnepelni.

Jövő vasárnap megyünk Brémába, de az csak szűk 3 nap lesz. Elmegyek 29 és hazajövök 30 évesen... csak kár, hogy közötte nem telnek el évek :D (vagyis igazából egyáltalán nem sajnálom). Aztán itthon leszünk pár napot, majd megint indulunk valamerre, de azt nem tudom merre, mert meglepi lesz. Párom elrabol :shock: Csak annyit tudok, hogy autóval megyünk és nem olyan messzire. Izgi.

Kriszta: én is nagyon boldog szülinapot kívánok Neked!

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Szülésznőt érdemes fogadni vagy lesz aki lesz alapon eldől kit kapok aznapra?!
Másik topicban olvasgattam, de remélem jobb tapasztalatokat írnak akik most szülnek. Tényleg 3 napot kell bent tölteni akárhogyan jött elő a baba? A császárosokat is kirakják a 3. napon? Azt hiszem elkell mennem egy előadásra, annyi mindent nem tudok még! Meg akkor meglesném a szülőszobát meg amit engednek, mert így csak rémképeket látok :)

Kép

Kép
oroszági

Oroszági: Sok mindent megkérdezhetsz a dokitól is, meg persze valószínűleg érdemes elmenni egy ilyen előadásra is. Én Vivit az ügyeletes szülésznőnél szültem, de másodjára elég zavaros volt a kórházi helyzet, nekem meg kiderült az a hülye strepto, szóval én úgy éreztem biztonságban magam, hogy fogadtam szülésznőt, azt, aki Vivinél is segített. Szuper szülésznő szerintem :D Amúgy én rákérdeztem a dokinál anno, és akkor azt mondta, hogy nincs olyan szülésznő az osztályon, akitől tartani kéne :D Szerintem most itt a MÁV-ban is szakmailag profik a szülésznők, biztos, hogy mindegyik érti a dolgát!! Kérdezd meg a dokit, hogy mit gondol a választásról, esetleg ő kivel szeret együtt dolgozni.

Cosmo: De aranyos a párod, hogy ilyen kellemes meglepetéseket szervez :D
lamme

Sziasztok!

Ági - én az afp vizsgáloton másik intézetben estem át, így ebben segíteni nem tudok... Csak utána kerültem közös dokinkhoz.
Szülésznő ügy nekem is gond, bár lassan eldöntöm, hogy nem kell. Bár még megvárom Kriszta tapasztalatát, mert múlt héten még vele egyeztettünk és ő is vacillált. De nagyjából egyformán gondolkodtunk e témakörben és végül úgy döntött, hogy nem lesz választottja. Dokinkat én is kérdeztem korábban, aki azt mondta, hogy tud ajánlani, ha nagyon ragaszkodom hozzá, de bárki kezébe kerülök, jó helyen keszek... Azóta sokat nyomoztam és én is jártam szülők iskolájában, ahol a szülésznő azt is megsúgta, hogy olyan helyzet is adódhat, hogy az általunk választott pont szabadnapos (és persze bejön a kedvünkért), akkor hírtelen sokan(?) lesznek, ami néha tényleg sok(k)... Nem tudom... De asszem én is választás nélkül bízom magam arra a személyre, aki épp akkor ott lesz. De kíváncsi leszek Kriszta friss tapasztalatára, persze ha lesz ereje erről is beszámolni :wink:

Kriszta - Boldog szülinapot! :wink:

vámpír-ügy 28. héten derült ki, hogy magas (épp eléri az alsó határt) a cukrom. Ehhez csak annyit fűznék hozzá - így utólag - már biztos vagyok benne, hogy túllihegtük a témát... 2hét múlva ismételt vérszívást rendelt a dokink, ami két tizeddel emelkedett és már indult is a kálváriám. :evil: Azóta kisebb-nagyobb szigorral betartott szénhidrát diétát tartok (napi 170g), ami arra jó, hogy nem hízom! :roll: :lol: De babócám szépen, egyenletesen fejlődik! Ő jól van, ideálisak a méretei! Én meg bombázó leszek szülés után! 8) Égi jelként (?) veszem tudomásul, ha már harminc éve nem tudok fogyni, akkor mikor ha nem most, a gyermekem érdekében! :)
A tegnapi eredményem épp a referencia érték alsó(!) határa! :shock:

Rólunk - tök jól telt a napunk, Laciapu szabadnapos (bár este foci!) és egész eddig engem kényeztetett :roll: Csak csendben megjegyeztem, hogy szeretném felfrissíteni a hajamat szülés előtt (kicsit vágatni a végéből...) és már hívta is a fodrászát, sőt már meg is jártuk! Múlt héten jártunk redőnyösnél, akik ma kijöttek terpszemlére és olcsóbban és rövidebb határidőben sikerült megegyeznünk! :shock: :D Aztán csirkecicit grilleztünk a teraszon... Szóval jó napunk van! 8) Jöhet a meccs, ami alatt végre :? vasalhatok!
Szép estét nektek!

Kép
Kép
pepitanna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?