A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Sziasztok!

Ez ám a konfliktusmegoldó képesség, durr egy pofon, üss vissza te is. Ezért tényleg érdemes oviba adni a gyereket, tanuljon már valamit :cry:
Azért ez szomorú :?

Tünci, édesek a nőcik, ahogy szeretgetik egymást :lol:

Judit

jucicuki

Binyek: Nekem van egy egyszemélyes babakocsim. Azt is csak fektetni és ültetni lehetett. De én megszeparáltam. Házi módszerrel félig fölültettem :lol: Persze ikerkocsinál lehet, hogy nem ilyen hatásos. Meg mégiscsak jobb, ha gyárilag olyan, de ha nincs más megoldás. Ha érdekel, lefotózom. Nem látszik, hogy én csináltam :lol:

Ma a csajok fél 5-ig aludtak. Ez tök jó, meg minden, csak ilyenkor max 1 órára tudom őket visszafektetni. Már jó ideje itt vigyorognak a szőnyegen. Féltem, hogy éjszaka fölébreszti őket a vihar, de semmi.

Lili olyan keveset eszik reggel és este... Hízik ő is, de Jázmin (aki az elmúlt fél évben kevesebb volt egy picit végig, mostanra jól túlhaladta. Nem vészesen, de remélem nincs baja. Csak a meleg vagy a foga?

Kép
Kép
labasv

Jucicuki: Én is csináltattam képet a nagyonbabán, de még nem reagáltak...Mennyi idő míg megcsinálják?

Kép
Kép
labasv

sziasztok!

köszi Mindenkinek a dics-dicst :)

Binyek, ezt már fél lábon is simán. :)
nekünk fél évesek lassan,és fekve viszem őket, sztem ez a legjobb. majd ha ülnek akkor állítom.

Riddencs, mindjárt olvasom, és válaszolok:)

Nekem is alig esznek, én is megijedtem, de aztán, jó húsban vannak, nem véltem őket, biztos a meleg.

Tünci, édesek a Lányok, szeretik biztos nagyon egymást.

Banika! dehogynem összeborulnak állandóan, most is melegítik egymást..

zsuzska80
Szombathely

Sziasztok!

Labasv, nekem kb. öt nap volt, de gondolom attól is függ, hogy éppen hányan igényeltek.

Lányok, enyémek is rosszabbul esznek a melegben, főleg darabosat, arra figyeljetek, hogy eleget igyanak, én is ezen vagyok, akkor nem lehet gáz.

Judit

jucicuki

Lányok :?
Volt másnap is streptococcusa :( ? Hogyan kezelték?
Köszi...
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
Streptococcusa volt mellettem egy lánynak, mikor szültünk. Neki nem vették észre (vagyis nem szűrték előtte..) a babának lett tőle fertőzése és antibio-t kapott már a kórházban. Ez hüvelyi szülés volt és úgy kapta el a baba is. Nem tudom császárnál ez lehetséges-e, úgy emlékszem neked csaszi lesz.
Szerintem érdemes mindenképpen kezeltetni, a dokid biztosan tudja mit lehet.

KépKép
tüccs

Tüccs :P
Köszi! Igen, császárosoknál ritkább, hogy a baba is fertőzött lesz... de végre sikerült elérni a dokimat és Augmentint kell szedjek... Szerintem nálam sem szűrték volna, de szerencsére a helyettes dokim -amíg a sajátom külföldön volt- levetette a kenetet...
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

hello mindenkinek! es gratulalok a sok szep babakhoz

elsore bocsi az irasom miatt, nagyvaradiak vagyunk de veronaban lakunk es mivel roman iskolaba jartam nem nagyon vagyok kozel a magyar irrashoz

en altalaban egy masik topikon szoktam lenni, de meg kerestelek beneteket mivel ikreket varunk mi is es szuksegem lenne tudni hogy hany kg-ot szabad fel szedni, az en nogyogyaszom az elejen aszt mondta hogy 12, de mivel 22+5 hetes vagyok es mar +9 kg-nal tartok, a pocim pedig 108 cm, a 12 kg bizti nem lesz eleg, de mivel nem szeretnek semmit tulzasba vinni a babak miat legyetek szivesek irni nekem ha ra ertek

elore is koszi!
moni

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Szia Moni!

Nekem azt mondta a doki, hogy 16 kg a max ikrekkel is, én 13-mal szültem a 31+5 napon, tehát szerintem nekem is több lett volna ha maradnak a csajok rendes ideig. Itt is nagyon különböző mértékben szedtek fel a lányok/asszonyok :lol: .
Gondolom a terhességi cukrot nálatok is nézik, az a lényeg, hogy próbálj meg minél egészségesebben, változatosabban étkezni, felesleges szénhidrátot kerülni és ebben a nagy melegben (nálatok is az van?) sok folyadék...

Jó babavárást!

Judit

jucicuki

Szia Móni!

Szerintem ezen ne agyalj, mennyit szedsz fel, étkezz egészségesen, most úgyis sok friss gyümölcs, zöldség van, édességeket, sok szénhidrátot, cukrozott löttyöket kerüld!
Minden orvos és védőnő más-más nézőponton van ezügyben egyébként :shock:
A fontos: rendszeres vérnyomás, vizeletben fehérje ellenőrzés, ezeket ált. a védőnő csinálja, fontos, hogy norm. maradjon, ha hirtelen tapasztalsz túl nagy súlynövekedést, vagy erőteljes láb/kéz/arcduzzadást, akkor orvoshoz!!
Egyébként kb. 12-18 kg hízást tekintenek normálisnak....
Személy szerint én eddig 22 kilót híztam, de senki sem érti, hova :shock: babák, lepény, magzatvíz, plusz vér, oedema....azért egy pici plusz zsír is van... :)
Amíg jól érzed magad a bőrödben, addig nincs gond! :)
Bocsi, kicsit hosszú lett!

Gratula a babákhoz!
Szép napot!
R.

Kép
riddencs

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/d ... En4b4WHjhd

Dorka találékony kislány, bármivel el tud játszani, akár a tízóraira kapott gyümölccsel is :wink: anyja haja meg hullik :lol:

Judit

jucicuki

kedves Judit es Riddencs! koszonom valaszotokat, remelem nem leszek tobb mint 18... a vizeletem normalis szokot lenni, cukrot legkozeleb kel merni kb 3 het mulva, sajna most a melegben a bokam szokot dagadni, de szerintem eleg normalis, kaptam a dokinotol egy dietat ami nem is lenne nagyon koplaltato amit kb 10 napja csinalok de sokal tobb gyumulcsot eszek mint ami ki van irva es aszt mondta hogyha csak a gyumolcsel tulzok az nem baj mert szuksegunk van ra.
Eddig meg a fagyit is be nyaltam napponta, de most inkab le mondok rola es szerencsere a vizen kivul nem iszok mas dolgokat.

Judit! nagyon edik a kislanyaid, miert szultel enyire koran? ha szabad meg kerdezni...

Riddencs! gondolom nehezen birod a nagy melegben, de mar nem soka ki bujnak a te baboid is

Kép

demoniq13

Szanet,
Tündéri szépek a csajok, szerintem nagyon egyformák!:wink:

Sotske,
Szépek a babák, és szépen gyarapodnak! Jaj, már én is úgy várom a sétát! Nemsokára mehetünk azt mondta védőnő, a hétvégén már kézben levegőzhetünk egy picit, majd egyre többet, jövő héten pedig már mehetünk estefelé sétálni is.

Binyek,
Jól nézel ki! Örülök, hogy minden okés veletek, így tovább! :D

Banika,
Nem vagy szörnyeteg, van amikor ez a megoldás. Na mi ezt nem tudjuk kivitelezni, mert velünk egy szobában vannak. :oops: Sajna nálunk Blanka hisztizik kicsit éjszaka, idegtépő. Zsanna szerencsére alszik, és nem ébred fel. Persze a kis piszok tudja mi a jó, ha magamra veszem, nem telik el egy perc és már durmol is. :wink: Csak erre én sem akarom rászoktatni.
Amúgy édesek, jók a képek! Nagyon tetszenek a Varga fiúk!

Juci,
Borzasztóan aranyosak a csajok, és már milyen nagyok, hihetetlen!

Zsuzska,
Szépek vagytok!

Tonti,
Tényleg rengeteget nőttetek!

Tünci,
Hát nem semmi amit leírtál! :evil: Szomorú, hogy pont egy óvónő mond ilyet! A csajok nagyon cukik!

Fanni,
Már meg is kaptad a választ! Elvileg kötelező levenni a kenetet!

Moni,
Üdv itt, gyere gyakrabban! :D
Szerintem nincs ilyen előírás mennyit szabad hízni. Jó persze, kb. 13-18 kg-t tartanak elfogadottnak, de ez alkat és egyén függő, úgy gondolom. Ha a hízás mellett az értékeid, a cukrod rendben van, szerintem nem kell aggódnod. Még az sem baj, ha nagyon vizesedsz, nekem is olyan volt a kezem, lábam mint egy mammuté, ha a vérnyomásod rendben van mellette.
Én 18 kg-t híztam, ettem, ittam mindent ami jól esett, most nincs egész 4 kg plusz rajtam, szóval szerintem felesleges aggódnod, az a lényeg hogy jól érezd magad. Amúgy én a vége felé már nem szedtem fel sokat, inkább a közepe felé a terhességnek.

Így alszunk a melegben:
Kép
Szerencsére tudnak aludni a melegtől, pedig 28 fok van kb. a szobában! :shock: Csak azt tudnánk Blanka miért nem akar elaludni éjszaka evés után. Olyan mintha még éhes lenne. Már azon is gondolkodtam, hogy éjszaka picit emelek az adagon. A védőnő úgyis azt mondta, hogy nyugodtan ehet többet is.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Ja, lányok, a haskötőt meddig hordtátok?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe :P
Nem, nem kötelező a strepto szűrés... kórház és doki függő...
Nem tudom, milyen nálatok az éjszakai szopi, de én pl. nem tudtam, hogy éjszaka csak "épphogy" fénynél érdemes szopiztatni és pelust sem kell cserélni... hacsak nem áll full pisi-kakiban a gyerek... állítólag akkor könnyen visszaalszanak! Bocsbánat, ha így csinálod, csak leírtam, amit hallottam 8)
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni,
Hát ezt nem tudtam, azt hittem kötelező :oops: , mert nekem mondta is a dokim automatikusan, meg kérték is a szülés előtt az igazolást róla.

Éjszaka csak tápszert adunk, és "alig" fénynél. Zsanna alszik is mint a bunda utána, Blanka viszont nyűgi. Még jó, hogy nem mind a kettő! :lol:

Jaj, az előbb azt el is felejtettem írni, hogy tegnap mi történt. Azt hittem megszakadok a röhögéstől. Apa éppen Blankát fürdette, én meg már készítettem elő Zsannát a fürcsihez, készen is lettem vele, és odamentem apához a fürdőbe, hogy segédkezzek, meg hogy beszélgessünk közben. Megyek vissza a pelenkázóhoz, látom ám hogy Zsanna baba odakakált, és nagy nyugodtan nézelődik. Összeszedtem a kakit, megtörölgettem, megint visszamentem apához. Megyek ismét a pelenkázóhoz, hát nem fogjátok elhinni, megint odakakált. Azt hittem bepisilek a nevetéstől. :lol: :lol: :lol:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe :lol: :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Rebe
Én a haskötőt addig hordtam amíg ki nem jött a meleg,mert én megdöglöttem benne.Kb 3 hét volt.Utána már nem is kellett,mert a derekam nem fájt már.
Hát igen,az iccakai etetésnél vigyázni kell,nehogy feléledjenek,mert akkor nehéz őket lenyomni.A rajtam alvás a Bercusnak is bejön(hülye voltam,mert amíg fájt a hasa az elején,akkor hagytam neki)Most meg követelné,de nem hagyom.Mi is egy szobában alszunk velük,csak a másik kiságy van az ő szobájukban.

Móni
Üdv minálunk.
Én speci 20kg-t híztam és 35+4 -re szültünk.Van még belőle kb 5,de majd lemegy.Mások egy gyerekkel híznak 15-öt.Tök mindegy.

Túl vagyunk a vizsgálaton,amint megvan az eredmény,ütemezik a műtétet.Jó lenne már azon is túl lenni.Voltak ott 3 hetes babával(ua a probléma ami nálunk),csak ott a szülés után vették észre hogy gond van.Nekik hidegzuhany volt.Nekünk legalább volt időnk felkészülnierre a lehetőségre is.
KIcsikéim megint elfáradtak,egy órát küzdöttünk az elalvással.
Vendég

Rebe
Nálunk rendszeresen a csempére pisilnek fürdés közben.Vagy rám.

Most is nyög vmelyik.Apa meg hulla nyugodtan alszik.Tud élni :twisted:
Vendég

sztem a kilok miatt ne agyaljon senki. én a 25. hétig talán 4-5 kilot híztam, aztán a végére 25 lett belőle. sztm az utcsó két hónapban hízunk sokat. legalábbis én akkor.

Kaki: ne is mondjátok! mostanában mióta főzeléket is eszünk, napi 5-6szor kakilnak. Gergő drágámnak az a mániája, h látom kakikt de csak pár bogyót, aztán rakom tisztába, aztán még ott nyomja.... ezt kb 5 penelkázásnál 4 szer eljátsza.
aztán ha kakil, jön a szökőkút is..... mindenfelé...a fiúk már csak ilyenek. :):):)

zsuzska80
Szombathely

Szia Moni!
Üdv közöttünk!Én is már 21 kg-nál tartok,de nem foglalkozom vele....Majd leszaladgálom a 2 bébi mellett! :wink:

Ezek a kakis-pisis történetek nagyon aranyosak....Erről jut eszembe,hogy nem is tudok kukit "takarítani"! :oops: Még jó,hogy apa már rutinos ebben a témában! :lol: :lol: :lol:

Rebe!
de édesek!nagyon jó a póz! :)

Babakocsin van középállás,csak teljesen más módon kell rögzíteni,mint a másik 2 állást,így egyedül nem jöttem rá....Kevésnek bizonyult a diplomám hozzá.... :oops: :oops:

ELEGEM VAN MÁR A TERHESSÉGBŐL!BABÁZNI AKAROK! :x

binyek

Móni, aznap reggel az UH-on folyadékot találtak Dorka mellkasában.

Judit

jucicuki

Moni

üdv itt!!!!
én 85kg-mal mentem szülni. 58ról indultam.+27 :shock:
pont mértem magam egy hete.megint 58vagyok.én ettem mindent.édességet is(persze nem ebéd helyett :D )csak cukros löttyöket nem ittam, szinte csak vizet.

amúgy hiába vagyok megint 58kg kicsit kövérebbnek nézek ki, mert a derekamon lett egy kis fölösleg, meg a hasamon még van egy kis lötyi bőr :? :cry:

Rebe

édes pofák a gyerkőceid!
nem ébresztik fel egymást, ha ilyen közel vannak. én nem mertem így tenni őket soha.most sem, m ha közel vannak, tuti egymás szemében turkálnak :lol:

szanet

Sziasztok!

Mivel a spanyolok megvertek a ruszkikat es a sok okor kint dudal, kiabal meg petardazik es nem tudok aludni beneztem. :evil: :roll:

Tundi: annyira edesek ahogy szeretgetik egymast, azert nagyon jo lehet ikernek lenni! :D

Juci: nagyon edike Dorka!!! Latom Nalatok is megy a sikoltozas, nalunk is, mar a megsuketules szelen allok. :lol:

Labasv: nalunk is nagyon keveset esznek mostanaban szerintem a nagy meleg, nekem sincs kedvem annyit enni.

Fanni: nekem volt streptococcus az elso fiammal, nem kapta el, nem lett semmi baj, kikezeltek es az ikrekkel mar nem volt. Emiatt ne aggodj, nagyon sok nonek van es csaszarnal meg annyira se veszelyes!!!

Demoniq: gratulalok a babakhoz!!!!!!!!!!! Milyen nemuek? Szerintem a kilok miatt ne aggodj, en 18-at hiztam es le is ment, szerintem a legnagyobb suly a sok viz ami ilyenkor rank megy.
Jovo het csutortokon megyunk feletek :D Milano-Verona-stb. talan tudsz nekunk segiteni hogyan talalhatok hotelt valahol Genova es Milano kozott a neten. En bena vagyok ehhez meg olaszul sem ertek. Jo lenne egy parat elore kivalasztani es esetleg lefoglalni. Te hogy kerultel oda ki? Nekem spanyol az uram. :D

Rebe: tunderiek, az enyemek ket honaposan voltak ilyen nagyok. :lol: Kaki :lol:

Banika: remelem hamar tul lesztek a muteten es nem kell sokat varni!

Annanak kibujt egy fogacskaja felul es jon mellette ketto masik. :D Alex meg mindig kis vampirka, csak a felso szemfogai es az also ketto van meg Neki.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

megint jó korán indult a nap... :? 5 óta fent vagyok. Jázminbaba azt hiszi ez a hancúr ideje :?

Én nem fogytam vissza. Persze fogytam kicsit (2 nappal később mát 10 kilóvaal voltam könnyebb) de azóta semmi. Legalább 8 kiló rajtam van. Én ugye nem szoptatok, talán aazért. Meg úgy általában is én kizárólag akkor fogyok, ha marha sokat tornázok és keveset eszek. Nos, ez utóbbi még megoldható, de a tornára semmi időm és energiám. Este 10-kor meg kedvem sincs nekiállni.
Így viszont marad a csinos menyecske külső. A nagybátyám roppant tapintatosan múltkor meg is kérdezte, hogy mikor akarom összeszedni magam :? Neki meg ott figyel szépen a sörpocak.

Kép
Kép
labasv

Labasv!

Boldog feledik szülinapot a csajsziknak! :lol:

Judit

jucicuki

Köszi szépen :lol: :lol: :lol:

Olyan nagy lányok :lol:
20 centit nőttek szülétésük óta, és 7 kilók :lol: Kis sózsákok :lol:

Épp fejvédőt varrok nekik, már amikor alszanak. Jobban mondva huzatot rá, és így nem kell 3 ezer forintért venni, de mégis új és földobja az ágyikót :lol:

Kép
Kép
labasv

biztosan szép lesz, kérünk majd képet!

Judit

jucicuki

Én ezt készítettem a móri Dévényesnek, akihez ma megyünk elköszönni Kép

A4-ben nyomtattam ki és vettünk egy doboz csokit hozzá.

Judit

jucicuki

nekem nagyon tetszik!!! :D

Csuda kreatív anyukák vagyunk :D :wink:

Kép
Kép
labasv

Juci nekem is tetszik :) nagyon szuper :) biztos örülnek neki és kiteszik :) én is küldtem be képet az ikerekről a kórházba a nőgyógyira ahol feküdtem. ott is kinn vannak a faliújságon :)

Fanninak kibújt az első foga, észre sem vettük eddig, csak azt hogy nagyon jó kedve van mostanában, és a nyelvét dugdossa.
Gergő béka meg forog, mintha muszáj lenne. visszafelé nem nagyon megy neki, aztán ilyenkor hisztis.

Lanyane! hogy vagytok??

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska, gratula Fanninak az első foghoz :lol:

Judit

jucicuki

Hulladék vagyok a tegnapi naptól,gyerekeim iccaka két és fél óránként ettek.Azt hittem megőrülök.Mi ez?Fejlődési ugrás?Ma volt kilómustra- Berci 3460gr, Marci 4250gr
Azt hiszem száraz kenyér-vízre ítélem a kis dagikat.Katasztrófa,hogy mit összekúsznak az ágyban.De imádom őket nagyon.
Kilók
Nekem is van 5-6 plussz(a szülés előttihez képest)-a versenysúlyomhoz képest +10.Kéri valaki?Ingyen elvihető!!!
De azért én ma is benyomok 3 gombóc fagyit.
Vendég

Kép
[/img]
Kép
Varga fiúk vonatoznak

Kép
Juci ezt csak Neked[/img]
Vendég

banika

fiúk nagyon édesek!

képzeljétek ma el tudtam végezni a házimunkát. nem ülök egész nap a gyerekek mellett :lol:
és tudjátok ez minek köszönhető?
van hordozókendőm :lol: amelyik gyerek hiszti azt belerakom és magamon cipelem :D most is itt van rajtam Janka.békésen szunyókál :D :lol:
ez a kendő komolyan mondom egy áldás!

szanet

Banika, olyan kis édes, egyem meg :lol: annyira bírtam a csajokat is, amikor így elhagyták magukat :D

jucicuki

Szanet
Hogy bírja a derekad meg a hátad?Nem nehéz?És mennyire meleg?Mi már az etetésnél úgy összeizzadunk,hogy csuda.

Juci
Megzabálom ahogy a Lili eszik.
Vendég

Banika :P
Annyira tündériek a kisfiaid, imádom nézni a képeiteket!

Szanet :P
De jó :D Nekünk is van hordozókendőnk 8)

Lányok :P
Ma voltunk ctg-n és vizsgálaton. Úgy néz ki, annyira jól vannak bent a kissrácok, hogy programozott császárom lesz 07.07-én.
Nálam mindkét baba faros ill. oldal/faros, azért nincs is mivel kinyissák a méhszájat... Szóval még 10 nap, de már most pokolian szenvedek. Minden tiszteletem azé, aki legalább eddig hordta a pociját, mint amennyi már most vagyok, az előtt pedig le a kalappal, aki addig, amíg szülni fogok 8)

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lanyané :?: :?: :?:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
Nem csoda hogy szenvedsz.Minden elismerés a tiéd és atöbbi pocakosé.Kitartás.
Vendég

Kép
én is végeztem házimunkát,vasaltam

Most meg kicsit teregetek(talán nem esek ki az ablakon :lol: [/img]
Vendég

szisztok!

koszi szepen a sok valaszt! akor most kezdek picit nyugodtab lenni, remelem rendben lesznek a vizsgalataim is es akor megy nyugodtab leszek

tontica! hetfotol ra erek veled keresgelni valami hotelt, mert most delutan megyunk a tengere es majd vasarnap este erunk haza, mentek spanyololsazgba? ha igen nem muszalj milano fele menyetek, szerintem valamit kerultek igy, mi tavaly voltunk Barcelona mellet es Brescia utan Piacenza fele es az utan Genova fele. Ha adsz tobb infot hoza latok hetfon keresgelni.

a mis kis ikreink egy kislany es egy kisfiu

olyan edik itt ezek a sok kis ikrek! alig varom mar en is hogy babazak

Kép

demoniq13

Moni

Élvezd ki a pocakosságot,olyan gyorsan eltelik.
Vendég

Demoniq: nem tudom elmentetek-e de mindegy majd hetfon. Nem spanyolba hanem spanyolbol magyarba megyunk es nem megyunk fol Milanoig, Genova-Piacenza, szoval az az utvonal amit Te irtal. Koszonom hogy segitesz majd!!!

KépKép
KépKép
tontica

Hú, Fanny, biztos izgulsz :D
Én mivel nem számítottam a lányokra idejekorán, ezért ez a minden pillanatos izgalom kimaradt :cry:

Kép
Kép
labasv

Banika: nagyon edesek ahogy egyutt alszanak, szerintem nagyon jol teszed hogy igy szoktatod Oket!

Fanni: mar csak 10 nap! Eleted leghosszabb 10 napja lesz! :D :wink:

Juci: megneztem a videokat, aztan takarithatsz Lili utan! :lol:

Zsuzska: gratula az elso fogacskahoz, nagyon koran kibujt! :D

Kepzeljetek Anna is maszik. :D
Most aztan tenyleg futkoshatok utanuk! :lol:
http://s202.photobucket.com/albums/aa19 ... 0020-1.flv

KépKép
KépKép
tontica

KépKép
KépKép
tontica