A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Én itthon leszek na hétvégén, párom elutazott, de mindenkinek szép hétvégét kívánok.

Feliciának még egy fokkal szebbet, mint a többieknek:)
bende

szuszu, szerintem is jó így a táblázat, a színét én személy szerint rád bízom;)
igen, császáros volt Barbi szülése.

Köszi mindenkinek az együttérzést és a jókívánságokat Barbiéknak, természetesen továbbítottam;)

sniky

Sziasztok!

Én is jobbulást és mielőbbi örömteli babázást kivánok Barbinak!! Szegénykém, biztos nagyon nehéz lehet neki! De őt "ismerve" hamar rendbe jön!

Remélem mindenki jól van! A tegnaphoz képest én is sokkal jobban. Úgy tűnik, hogy a görcsök már-már sokunknál jelentkeznek. Úgy látszik ez a normális!

Jó hétvégét mindenkinek, sok sok pihenéssel! :D

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Felicia - en is nagyon sajnalom, ami veletek tortenik, de kitartast, minden rendben lesz! Remeljuk hamar felepulsz es a baba is nagyon sok oromet fog hozni - es persze, hogy te fogod felnevelni!

Barbinak mihamarabbi gyogyulast es gratulalok az elso forumos babahoz - jo, hogy legalabb a baba rendben van!

Zsofi - igen, a Kati boltba megyunk - azt mondta, hogy 3 het az atfutasi ido, valamikor a honap elejen rendeltuk meg a butorokat, talan 9-en.

Mar csak 3 nap a munkahelyemen - en is varom, hogy vege legyen.Ma este kipakoltunk a kisszobabol, holnap tapetazunk - remelem gyorsan kesz leszunk vele. Ha bepakoltunk, en is szeretnek mindent osszekesziteni mar a korhazra.

Szuszu, nekem kb. ket hete voltak ilyen osszehuzodasaim. Elegge fajt akkor,meg is ijedtem egy kicsit. A vedono aztmondta, hogy ilyenkor erdemes lefekudni, pihenni es az segit rajta.

Titi - udvozlom Juditot - kitartast neki is :)

Kellemes hetveget mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!
Kicsit eltűntem, de mozgalmas napjaink voltak. Kifestettük a hálót, itt kap majd egy fél szobát a babónk :) Szerintem nagyon szép lett, bár sokat is dolgoztunk vele, de megérte. A nagytakarítás is kész, ebben anyum volt a segítség, szóval egész jól állunk, Ma megyünk egy kerti partyra, holnap pedig elmegyünk egy napra a Balcsira pihenni. Szóval szerintem hétfőig újra eltűnök, de kicsit fel kell töltődni. Szerencsére a mi babánk is nagyon aktív még, de ez biztos baba függő, hihetetlen hogy már csak 4 hét és a fórumos babák követik Döme példáját :)

Nagyon sajnálom, hogy Barbinál így alakult, szerencse, hogy mindketten jól vannak, bár ha Regő tüdőgyulladásából indulok ki, akkor egy nyugodt perce sem lehet, amíg az anyukája meg nem érkezik. Neki is Felíciának is nagyon sok pozitív energiát küldök!Természetesen az én gratulációmat is add át Niki :)

Felícia: tudom hogy egy kicsit már a helyzet mint a nálatok, bár csak a baba miatt. Másfélé ve a sógoromnál nyirok rákot állapítottak meg (3 kislánya van) fél évig kezelték, teljesen meggyógyult, és azóta is tünetmentes!!!!! Szóval nem is kérdés, hogy ki neveli fel a babát, természetesen ti ketten, csak a következő néhány hónap lesz nagyon keserves, de én is hiszek az agykontrollban! Nikinek igaza van!

Apró: örülök, hogy minden rendben, nagyon jó nyaralást nektek, rád fér a pihenés!
Mecsi: mi rengeteget utazunk, és nagyon jó bírja a baba, szerintem indulj neki nyugodtan! Ha valami történik, akkor még bőven van idő eljutni a kórházig!
Julcsi, köszi a tippet a topikról, ha lesz egy kis időm, akkor mindenképpen megnézem. Katicával vajon mi lehet? Újra eltűnt....
Panna: nagyon tetszettek a képek, édes nagyon rajta a babátok!

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Gátmasszázs továbbítva Nikinek és Eszternek, ha kell még valakinek, szóljatok nyugodtan!!!! Nagyon szívesen küldöm :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Nicike!
Pár nappal ezelőtt kérdezted hogy mit kell vinni a babának a sotéra.Ha még aktuális,az én szülésznőm ezeket mondta.
Nekünk kell vinni bodykat,pelenkát,popsitörlőt,popsikenőcsöt.A szüléshez javasolt ásványvizet,szölöcukrot,citromot.És azt kérte hogy azt a csomagot amit a szülőszobára viszel tedd külön,hogy ne az izgatott apuka küzdön a böröndből való előszedéssel.

Veronika
l.veronika

Felicia,
ha a dokid azt mondja, akkor biztos nem okoz bajt az altatás!!!! Vigyázz magatokra, és továbbra is küldjük a sok pozitív energiát!!!!

Bende,
nekem is nagyon aktív a kicsifiú, a Praxisban azt mondta a doki, hogy mivel nekem is kicsit több a vizem, így bőven van helye megfordulni, akár a végén is. Minden rosszban van valami jó...

Sziszka,
nekem is lécci küldd át a gátmasszázsos cikket: rhrita@freemail.hu Köszi!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziszka,

Köszi szépen:)) és jó pihenést nektek a balcsira:)

sniky

Köszi a biztatást, most is szét rúgja az oldalamat :) A több magzatvízről annyit, hogy nekem azóta mindig kihangsúlyozzák, hogy átlagos mennyiségű. Az egész csak arra volt jó, hogy heteken át parázzak és bújjam a netet.
Már én is hiányoltam Katicát...
bende

Köszi Veronika,felírtam. Ki lesz a szülésznőd?

A popsikrémet nem a doki írja fel ha megszületett a baba?addig mit vigyek?sudocrem-et?

nicike

Sziszka!

Majd nekem is küld el kérlek a gátmasszázst!

Köszi
Szilvi

rizsimami

Nici!

A popsikrémet már most fel lehet iratni a gyerekorvossal! Állítólag érdemes a fürdetőt is vele feliratni, és kiváltani a patikában, mert így sokkal kevesebb illatanyaggal találkozik a baba, mintha a boltban vennénk meg valamelyik cég termékét.

Szilvi

rizsimami

Sziasztok!

Barbi! Én is gratulálok Döme babához és remélem, hogy mielőbb együtt lehet a család!

Apro, Zsófi! Nekem bármikor jó, akár a jövő héten is. Kedden egy körül megyek ctg-re, csütörtökön meg 17h-ra uh-ra, de amúgy bármikor okés.

Én Sudocrem-et készítettem, mert az én gyerekdokim csak szülés után tudja felírni a popsikrémet, fürdetőnk meg van itthon, mert a nagyobbik is azt használja még.

Megyek, mert mi is kerti bulira vagyunk hivatalosak. További jó hétvégét mindenkinek!

Andi

KépKép
jazmin2005

Nici,
A Sudocrem szerintem jó, mert minden gyerekdokinak saját popsikrémje van. Mi amikor dokit váltottunk Zalánnal, az új dokinéninek olyan büdös halszagú kenőcse volt, hogy végül nem is használtam. Ki kell tapasztalni azt is, a sudocrem is egy orvos házaspár által kifejlesztett popsikrém.

Bende,
nekem sajna nem mondták később, hogy átlagos a mennyisége, de a cukor ingadozásra rá lehet fogni. Majd meglátjuk, a dokim úgyis elküldött volna vizsgálatokra, ha indokoltnak tartaná. Remélem...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Nicike!

A szülésznőm Borsodiné Erzsébet,őt az orvosom ajánlotta.Ő is a sudocremet mondta,de elvileg van a kórházban csak mindenki abban turkál.Egyébként gyógyszertárban recept nélkül is adnak általános popsikrémet,ha az orvos nem irja fel előre.

Veronika
l.veronika

sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy csak így bepofátlankodom.... Még az elején én is írtam 2x-3x ide a topicba, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem igazán tudom tartani veletek a lépést :D :lol: De az olvasóüzemmód azért megmaradt. :D

Viszont most szeretnék egy kis segítséget kérni:
Nincs valakinek véletlenül egy kórház cuccos listája kéznél??? 2 éve szültem a kislányomat, de most úgy érzem hogy kicsit szét vagyok esve és gondolkodni sem tudok, hogy mit is kell még vennem... Ez a meleg teljesen kikészít. Sajnos látom, hogy nem csak minket visel meg a vihar :cry:

Dia,
Olvastam, hogy Neked többször kellett kúpot használnod... Nekem a múlt héten talált a doki valami baktériumot, amire antibiotikumot és kúpot írt fel. Már 3. napja bőgők, hogy nem e lesz ettől a babának valami baja.... Bár a kúpra az van ráírva, hogy terhesek és szoptatós anyukák is használhatják, de a gyógyszerre nem ezt írták... Az orvosomban teljesen megbízom, és mindenki azt mondja, hogy nyugodjak meg, mert ennyi idősen már nem árthat a babának.... Te tudsz ezekről valamit??? Ne hari, de kicsit elvagyok kenődve miatta....

Barbi,
Így ismeretlenül szeretnék Neked gratulálni, nagyon sok erőt és jó egészséget kívánok Nektek!

Mégegyszer ezer bocsánat a zavarásért!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Szia Vica!

Nekem is volt folyásom én nem kúpot kaptam, hanem egy egyadagos krémet, amit a megfelelő helyre kellett fecskendeznem. A papírra az volt írva, hogy terhesek, a kockázatok orvosi mérlegelése mellett használhatják. Én megbíztam a dokimban és nem hiszem, hogy lett valami baja a picinek.
Kórházas lista, csak úgy nagyjából, mert mindenütt más az elvárás, elsősorban a baba terén:
Szóval:
1 pár papucs
+1 pár papucs zuhanyozni
Hálóingek
köntös
Eldobható bugyi, tena vagy bármilyen más- én bababoltban vettem
papír wc ülőke (DM)
nedves wc papír (DM)
tena betét, egészségügyi betét (gyógyszertár)
wc papír
szoptatós melltartó
bimbóvédő
bimbóvédő krém
szoptatós tea
fogkefe, fogkrém, fésű, tusfürdő, sampon, törölköző
homeos bogyók,
fertőtlenítő tabletta, vagy folyadék
mellszívó
szülőszobára: ásványvíz, szőlőcukor, keksz, cd, vagy kazetta

babának- sapka, kiskesztyű- karmolás ellen, pelenka, popsitörlőkendő, popsikrém, eldobható pelenkázóbetét, 2-3 db textilpelenka- a többit nálunk adják
bende

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de megjegyezném, hogy a lista nem biztos hogy teljes.
És ne kérj bocsánatot!!! ha tudsz gyere gyakrabban, hátha többet tudunk egymásnak segíteni.

Rita: biztos szólt volna a doki, ha gond van. Szerintem a gyerkőc a nagymedencét kedveli :)
bende

Szia Vica!
Sztem abszolut nem zavarsz, sőt, irj csak bátran bármikor! :D
Hát sajnos a gyógyszerről nem tudok nyilatkozni, mivel nekem csak kúpot kellet használnom a múltban. Esetleg keress rá az interneten, hátha találsz róla infót. Viszont ha az orvosod irta fel, akkor sztem nincs miért aggódnod, mivel biztosan nem irna fel olyat, ami káros lenne a babára! Valószinű a baktériumok nagyobb kárt okoznának ha esetleg szülés közben is jelen lennének és a baba úgy elkapná! Szóval én azt gondolom, hogy nincsen miért aggódnod! :)

Kép
Kép
dia123

Bende, Dia
Köszönöm a gyors válaszokat!

Ezek szerint van még mit pótolni a csomagból! :D De legalább látom, hogy még mi hiányzik.

Dia,
Én is erre gondoltam, hogy azért adott antibiotikumot, mert nagyobb kárt okozna a baktérium szülés közben, mint most. Csak azóta kissé ideges vagyok, mert ennél a második terhességnél nem egyszerű folyásom van... Emiatt már volt hüvelyváladék vizsgálat, de akkor semmit nem találtak... Aztán volt egy kisebb műtétem (tályog felnyitása) és nagy valószínűséggel akkor kaptam el valamit.
De talán azért annyira nem félek, mert a 31. heti Uh-on minden rendben volt, és azóta is mocorog rendesen... :D :lol:

Annyira jó kis csapat vagytok :D , láttam a talis képeket is! :D :lol:

Na most mennem kell, mert a lányom hív homokozni...

Szép hétvégét mindenkinek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok csajok!

Mindenkinek kellemes 7végét kívánok!

Barbinak kitartást és javulást, és hatalmas drukk a pici Döme babához!!!

Felicia! Neked is erőt és kitartást, minden rendben lesz, Veled is és a babussal is.

Nyaralóknak, pihenőknek pedig kellemes időtöltést és jó időt. Bár Niki erről gondoskodott úgy látom :wink:

Nekem egy hete baromira fájdogál a hasam. Mintha késsel szúrkálnák a hasam alját. Tegnap már bementem a doktornőmhöz a kórházba, volt CTG-m, mégszáj vizsgálatom, UH, de nőgyógyászati okot nem talált. Tehát Noel baba jól van szerencsére.
Javasolta, hogy sokat pihenjek, meg Mg...de ezt eddig is ezerrel szedtem.

Noelnek annyira nem tetszett a CTG, hogy mocorgott ezerrel, így a szívhagnál 190-es értékek is kijöttek :lol:
Viszont egy tanulság: nyári ruhában nem érdemes menni, mert a nyakamban volt egész vizsgálat alatt :lol:

UH-n megnézett, lepény I. Babus továbbra is fejjel lefelé fekszik.
Méretei hatalmasak:

BPD:94,7mm
HC:330mm
AC:330mm
FL:75mm

Becsült súly: 3200gramm. Méretei alapján 37+6 naposnak felel meg. Ha még 4 hetet bentmarad (jó lenne), akkor tuti meghaladja a 4 kg-ot ez a kispasi.
A hasam is nőtt 3cm-ert a héten, most már 106 cm a körfogat.

pöttömpanni

A melegfrontok miatt iszonyat sok kismama szült meg az Istvánban. Szerdán 10, csütörtökön 16. Így összesen 50 valahány babus van bent, így pótágyak vannak berakva a szobákba, és még a nőgyógyászatra is sok kismama lekerült...
Nem szívesen lennék most bent...

Lenne egy kérdésem. Aki vesz bimbóvédő krémet, az melyiket veszi? Mert én vettem garmastamot, de a védőnő szerint azt csak akkor kell, ha már sebes, ugyanis az hámosító.
Néztem DM-ben, volt az Avent, meg a babylove-os, persze iszonyat árkülönbség volt köztük.
Tapasztalat van esetleg melyiket érdemes? Ami jól használható szoptatáskor is, nem kell lemosni stb stb.

pöttömpanni

sziasztok!

vagyok én is, csak ma voltak itt anyumék a hugával, hogy megnézzék a kérót! szóval elvoltunk, aztán lementünk a férjemmel ide a ház közepében lévő kertbe, ücsörögtünk a padon, beszélgettünk, most meg jól bevacsiztunk, én fórumozok, férjem pedig gitározgat mellettem! Beni nagyon élvezi a dolgot, olyanokat hullámzik! ;) nagyon édes! remélem, hogy apukája zenei tehetségét örökli, mert nekem ugyanis nincs ilyenem! :P

Andi (Jázmin), köszi az invitálást! nekem sincs mostanában semmim, ami fix program lenne, szóval a tali részemről is tökéletes lenne! majd akkor egyeztetünk pontos napot, illetve időpontot, ha Aproo is hazajött a Balcsiról! ;)

úgy látszik beindultak a grillparty-s hétvégék! mi holnap megyünk az unokatesóm lányának a 4. szülinapi zsúrjára, ahol rendszerint sütés is szokott lenni! nyami! de holnap azért főzök is, hogy drága uram tudjon magával ebédet vinni!

hát kb. ezek vannak nálunk!

jajj, Mazska, még egy kérdés a bútorral kapcsolatban... ti végül most mit is rendeltetek onnan? mert mi ugye azt a sarokszekrényt is, szóval annak úgy említette a nőci, hogy olyan 5 hét az átfutása, de ők július 25-vel nyaralni mennek, szóval előtte meg kell lennie! már annyira izgatott vagyok... ki is pakoltuk úgy 80%-ban a gyerekszobát, szóval akár jöhetnének is a bútorok! ;) aztán az öntapadós bordűr, végül a rucik mosása, illetve a maradékok beszerzése, és akkor már csak Beni fog hiányozni! ;)

dokihoz legközelebb 7-én megyek, szóval még egy teljes hét, akkor kapok azt hiszem beutalókat az utolsó laborhoz, meg beszélünk végre a szülésről is... CTG-re nem tudom, hogy hogyan szokás menni, ha nincs választott szülésznőd!? majd kiderül... aztán 11-én megyek a védőnőhöz! amúgy azt ti tudjátok, hogy akkor most így a 34-35. hét környékén már hetente kell járni az orvoshoz? vagy hogyan?

sophie27

Pöttöm, én a Kenguru Gold boldok szórólapján szoktam látni hirdetést bimbóvédő krémről, amit nem kell lemosni... az a baj, hogy a neve nem jut eszembe, de megpróbálok most utánakeresni...

meg is találtam:

http://www.babamama.co.hu/cms/index.php ... 1&Itemid=1

de ezt amúgy miért vennéd? ha netán kisebesedik? vagy mindenképpen kenni akarod, ezzel esetleg megelőzni a kisebesedést? lehet egyáltalán ilyet?

sophie27

boldok = boltok :D

sophie27

Sziasztok!

Én azt olvastam vmi kismamás könyvben,hogy az anyatejjel kell bekenni a bimbót ill. körül szopi után,akkor nem szárad ki.Ez akkor érvényes,ha nincs semmi baj.

A "halszagú" popsikrém:-) Ung.Infantum (gyermekkenőcs magyarul)
akkor jó(és olcsó) ha piros a popsi,máskor a sima koleszterines bőven elég.

A kis DÖMÉ - hez én is szeretettel gratulálok!!!!!
Kis fórumos barátai érkeznek nemsokára libasorban;-)

Ti kértek fájd.csillapitást????A maszk állitólag túrót se ér.Gerincestől meg félek.1:többeknek féloldalasra sikerült 2:nem tudom mikor kell nyomni
3:túl későn nyomják be,akkor meg minek?
4:mindig is volt gerincproblémám(becsipődés stb) az kéne még, hogy ez fokozódjon
4:vkinek iszonyú fejfájása lett utána napokig
Na most légy okos.....Megpróbálkozom sztem simán....
És Ti?????

Balcsisok csuklotok????De jó Nektek!!!!!!!!Én most jegesfrappével vigasztalódom.Apa erdőbe táborozik gyerekekkel.
Ha hazajön szép feladat vár rá;-)Ugye Sziszka????Köszi gátmasszázs rp-jét.Én képtelen vagyok már ilyen mutatványra.

Jó 7végét Csajszik!Eszter
ivaneszter

Sziasztok!

Én azt olvastam vmi kismamás könyvben,hogy az anyatejjel kell bekenni a bimbót ill. körül szopi után,akkor nem szárad ki.Ez akkor érvényes,ha nincs semmi baj.

A "halszagú" popsikrém:-) Ung.Infantum (gyermekkenőcs magyarul)
akkor jó(és olcsó) ha piros a popsi,máskor a sima koleszterines bőven elég.

A kis DÖMÉ - hez én is szeretettel gratulálok!!!!!
Kis fórumos barátai érkeznek nemsokára libasorban;-)

Ti kértek fájd.csillapitást????A maszk állitólag túrót se ér.Gerincestől meg félek.1:többeknek féloldalasra sikerült 2:nem tudom mikor kell nyomni
3:túl későn nyomják be,akkor meg minek?
4:mindig is volt gerincproblémám(becsipődés stb) az kéne még, hogy ez fokozódjon
4:vkinek iszonyú fejfájása lett utána napokig
Na most légy okos.....Megpróbálkozom sztem simán....
És Ti?????

Balcsisok csuklotok????De jó Nektek!!!!!!!!Én most jegesfrappével vigasztalódom.Apa erdőbe táborozik gyerekekkel.
Ha hazajön szép feladat vár rá;-)Ugye Sziszka????Köszi gátmasszázs rp-jét.Én képtelen vagyok már ilyen mutatványra.

Jó 7végét Csajszik!Eszter
ivaneszter

Sziasztok!

Isten hozott Döme baba! Barbinak gyors gyógyulást kívánok!
Hogy tud szétrobbanni a petefészek? :oops: :shock:

Én is simán indulnék neki a szülésnek aztán majd meglátjuk.... lehet mire odaérünk már könyörgök,h adjanak valamit ...nemtom....

Mi ma a léghajós újraélesztős mindenfélés tanfolyamon voltunk, nagyon jó volt, bár hosszúnak éreztem az 5 órát,de megérte.....

Mindenkinek szép 7végét!

Azt hisezm Levi befordult az éjszaka, folyamatos hólyag püfölés van és bordarúgások és teljesen máshol csuklik,mint eddig....remélem jól érzem a dolgot....

Nicynek gratu a beforduláshoz!!!
makadu

Sziasztok!

Én is csak "időnkénti" olvasótok vagyok, láttam téma a kórházi lista, amit egy másik fórumon találtam. Megosztanám Veletek, hátha ebben is van olyan, amit v.ki hasznosnak talál:

http://angolbabaruha.extra.hu/index.php ... view&id=26

További jó babavárást (én aug. 29-re vagyok kiírva...), majd figyelem az itteni eseményeket, tudjátok a kíváncsiság........... :wink:

lola77

Bende,
Nem bánnék egy vállas vizipólóst :D

Eszter,
csak egyfajta halas kenőcs van? A barátnőméknek is ilyesmi volt, de mégsem pont ugyanez. Különben én egyszer recept nélkül akartam kiváltani, és 1000 Ft-ot akartak kérni érte :shock:

Pöttöm
Én aventes bimbóvédőkrémet használtam, és igaz, hogy 2000 Ft körüli az ára, de nem fogyott el a fele sem a tubusnak. Párszor kellett csak használni, az elején, amikor még nem szokott hozzá a cici az igénybevételhez, meg később néhanapján. Már most is bekentem egyszer vele, és másnapra semmi baja nem volt a cickónak. Nem kell ezt sem lemosni, és icipicit kell csak rákenni.
És majd elfelejtettem, Jókora a kislegény :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Pöttöm!
Gratula a méretekhez! Én holnap megyek dokihoz, nem tudom megkukkolja-e a gyerkőcöt, de remélem. Már majdnem 4 hete nem láttam és akkor becsülte 2,5 kilósnak. Pocakkerület 103cm.

Rita! ez a vállas vizipólós gonosz volt:) A 9. hónapban vagyok és hirtelen beugrott a magyar pólóválogatott képe. :)Már kezdem elfelejteni, hogy nő vagyok. Még bálnának sem vagyok jó, mert partravetett vagyok ebben a melegben.

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem éjjel már sehogysem jó. Ha az oldalamon fekszem, zsibbadok, ha hanyatt nem kapok levegőt. A bal lábfejem nagyon fáj és a jobb kézfejem folymatosan zsibbad. Néha már nem érzem, hogy megfogtam-e, mait akartam vagy sem. A babó úgy fekszik, hogy nyomja ezeket az idegpályákat. Tegnap este aranyom kirúgdosta belőlem a vacsorát is, tehát ismét találkoztam a rókával. Mielőtt terhes lettem nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen rutinosan fogok hányni :) Szóval én nem bánnám, ha nem 40 hétre születne. A barátnőim a 38. héten szültek, ezzel boldogan kiegyeznék én is.
A szoba kész, ruhák, kimosva, kivasalva, csak a kiságyat kell összecsavarozni, meg a babakocsi huzatait kimosni.

Ivaneszter- nekem nincs spk választásom, az itteni kórházban csak kéjgáz van, szóval probléma kipipálva. Fájni fog és kész.

Zsófi! elovadok, ezt a romantikát:) Apa itt ül mellettem és gitározik....Az én párom max. énekel néha, de azt meg borzasztó hallgatni.
bende

Sziasztok!

A "halszag";-) az oleum jecoris(csukamájolaj) nevezeű alapanyag, ami több kencében benne van.
Amit irtam,az egy minden patikában már tutti készen levő dolog, mivel az alapcikk.Ezen kivül benne lehet ez más dr. által felirt készitményben is.
A pontos árakban nem vagyok naprakész,de elképzelhető az 1000-es is,rp. nélkül.A "kedves" TB levette a készitendő cuccokról a 90%-os támogatást kb.1-1 1/2 éve 50%-ra.
Tehát:Ami addig Rp nélkül 1000ft-os 100 ft volt,az most 500 lett!!!!
Nagyon durva,főleg ha 3-4 félét veszel.Kúpot,kanalast,pilulát stb.

A nemrégszült egyik barátném tegnap telcsiben azt mondja:most legyél nőies:-),mert nekem semmire nincs időm....
Ilyeneket mond,mikor én is bálna vagyok,és bár Apa "szép"nek lát,és hát az anyaság az anyaság, de hogy nőcis legyek?....;-)))))
ivaneszter

Sziasztok lányok!

Mindenkinek jó reggelt :lol:

Köszi a válaszokat, és a linkeket.
A kórházi lista szép teljes volt.

Én már a 34. héten összecuccoltam amit lehetett, de tegnap férjemnek eszébe jutott a fertőtlenítő kendő, nagyon jó ötletnek találtam, és erre ma itt volt a listán. Meg is fogom dicsérni az én életem párját :lol:

Rita!

Az aventes krémet néztem én is a DM-ben, csak azon vaciláltam, hogy vajon mennyivel tud többet, mint a DM-es ennyi pénzért.

Kitti!

Reméljük tényleg befordult a babusod :wink:

Bende!

Nos, ha 4 hete mérték 2500g-nak, akkor most 1 kg-val simán lehet nehezebb a picur, szóval a Ti méreteitek sem semmik :lol:

Az anyatejjel bekenem verziót is hallottam már, de azt akkor hagyni kell megszáradni...hát a zsúfolt szobában a sok látogató előtt nem hiszem, hogy jó megoldás lenne előlhagyni a cicit. Az inkább itthon megoldás.

pöttömpanni

Az éjszakáim nekem sem fényesek, nekem a bal kezem, kézfejem zsibbad ezerrel. Meg az izületeim is fájnak a kézfejemben és a bokámnál.
Éjjel minimum 4-szer megyek ki pisilni, plusz előjöttek a hőhullámok is. Nálunk a férjem elmondása szerint tök jó idő van a fsz-en a lakásban, ő majdnem fázik, én meg tépem le magamról a ruhát.

Most éjjel minden szomszéd "megbolondult", ment a kerti party ezerrel mindenhol, hangoskodás, és zene bömböltetés...de az ablakon viszonylag jó levegő jött be, muszáj volt nyitva tartani, szóval tűrni kellett. Na majd jól visszakapják jövőre :wink:

Én is egy bálnának érzem magam. Ha a párom itthon van ő segít felállni, mert már nagyon nehezen megy. A derekam is szét akar szakadni, és gyakran érzem a menstruációs görcsökre hasonlító dolgot is, ami erősen kisugárzik hátrafelé.
És az utóbbi hetekben a kilók megint jól felugráltak, már 16 kg plusszom van, gondolom az izületeim sem bírják már, soha nem voltam 70 kg :cry:

pöttömpanni

jóó reggelt:)

Pöttöm, 70 kg :shock: irígykedem!!!
nálam se fényes a helyzet, alvás, mozgás terén, bár én a 93-at taposom:(( és 67-ről indultam, ami ugye ha jól számolom: +26......
na mindegy, már nem sokáig....

tegnap találkoztam egy kedves barátnőmmel, aki május 6-án szült egy gyönyörű, tündéri kisfiút:) hát mit mondjak, anyukán nem látszik, hogy szült volna :wink:

szóval én emiatt nem aggódom, biztos rá kell majd kicsit segíteni a visszaalakulásra, de nem félek, leszek én még 60 simán:))

na megyek kotyvasztok vmi kaját mire Ferci hazaér Franciao.-ból, mert megint elutazott szerdán, na de ez volt az utolsó, legalábbis, ami a nyarat illeti:)

sniky

Bende,
ne aggódj, a zsibbadás a vizesedés miatt is lehet, azt meg az első héten kipisiljük. Én Zalánnal 18 kilót szedtem fel, amiből 8 kiló az első 3-4 nap távozott a pisivel. Most mákom van, még nem vizesedek, csak estére elnehezedik a lábam.

Pöttöm,
Nem használtam a DM-es krémet, de általában jók a babatermékei. Nekem semmit nem használt az anyatejes rákenés akkor, amikor korrekt seb képződött a cicin. Mondjuk Zalánnak olyan vákumja volt, hogy már a szülőszobán mosolygott a szülésznő, hogy nem kell nagyon tanítgatni neki a technikát :D Azóta is ciciimádó a szentem 8)

Eszter,
Mondjuk nem csak a szaggal volt gondom, hanem az állaggal is. És tényleg jó drága lett!!!

Nem akarom elkiabálni, de olyan, mintha befordult volna a baba... Eléggé fájdogál a hüvelyemnél, amikor mocorog, szóval, úgy érzem. Olyan jó lenne, ha igazam lenne! Még 2 hét, amíg meg tud nézni a doki. Mondjuk én farosan is megszülöm, csak még nem beszéltem senkivel, aki farosan szült, és kicsit tartok a dologtól. Ti ismertek valakit? Milyen lehet úgy szülni?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

jóreg csajok!
általában olvasó üzemmódban vagyok Nálatok, olyan jó kis csapat!bár mostmár holnaptól nem dógozom :D
sziszka:elküldenéd nekem is a gátmasszásos cuccot?
köszi
barbi:nagy gratu az első itteni babushoz!!!!
szép vasárnapot!

Kép
winona

Sziasztok!

Nem olvastam még végig, most nincs időm, csak Barbiig jutottam...

Gratulálok DÖméhez, örülök, hogy a korai születés ellenére is jól van a kislegény!
Barbinak (és Regőnek is!) gyors gyógyulást, és mielőbbi felépülést kívánok. Még az a jó, hogy tényleg nem történt tragédia, és mindketten jól vannak. Remélem othon náluk is minden rendben van, a férje összekapta magát, és végre helytáll a gyerekek körül is... Szegény Barbinak most tényleg pihenésre lenne szüksége, hogy gyorsan gyógyuljon, ne kelljen még emiatt is aggódnia!
Nagyon drukkolok nekik, hogy minden rendben legyen!

Titi! Mákszemnek puszi, és kitartást kívánok továbbra is. Ügyes, hogy ilyen jól bírja a fekvést! Remélem nem lesz náluk semmi gond!

Majd még beugrok ha lesz egy kis időm, most ezer program van.....
Pusz: Panna

panna1

szia!

Tudnál árakat is irni mit mennyiért ?

Köszi Mecsi

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Hello Lányok!

Óriás meleg van remélem mindenki hüsöl valahol. Nekem a szoba jutott, mert faterom jól elcseszte a gyerekszoba tapétázását és bontani kellett az egész szobát nem is akarok inkább beszélni róla annyira el vagyok kenődve emiatt!!!!!!! :cry: :cry:

Barbinak Gratula a kis Döméhez, nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nekik!!! :D

pocakméret nekem is 103cm és most vagyok 72kiló tehát 14plusznál járok :shock: :shock:

további jó pihit mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Most jöttünk meg balcsiról, hát spontán ötlet volt és jó fárasztó is. Éjjel alig aludtam pár órát, mert kegyetlenül fáj a hasam éjjel. Nem tudom ez mi lehet, de alig bírom az egyik oldalról átrakni magam, mert iszonyúan fáj. Gondolom valami ideget nyom a kis csajszi!

Ígértem a szoba képeket, hát itt van 2 belőle!
A képek a következőkben mennek, csak le kell kicsinyítenem!

Ritus

Kép
rituspoc

na szóval két kép! az egyik a teljes bababútor, a másik a dekoráció! Szegény kiscsajszinak csak egy fél falnyi hely jutott, de majd lesz ez máshogy is :)
Kép Kép
Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Ritus nagyon jó lett a babafal!
Egy apró kérdés: nem lenne jobb a forgót a fal felől feltenni? Nem lesz helyed berakni a Babaust szerintem... :oops: , de bocsánat,ha nem így van vagy így szeretted volna...remélem nem bántalak meg a dologgal.... :oops:

Mi befejeztük végre a kerítésünket...anniyra élvezem,h végre zárt az udvarunk....
jól elfáradtam ma is....

jó pihenést Mindenkinek!

Niki valami hír Barbiékról?
makadu

Sziasztok!

Én is itthon. Csodálatos volt, annyira távolinak tünt minden gond!!!

Gyorsan átfutottam mindent:

Ági, Istenke éltessen!

Barbiéknak gyors gyógyulást és Isten hozta a kislegényt közöttünk.

Jázmin: Mi most egyeztettünk párommal a jövő hetet illetően, sajna mivel szét kell verni a konyhát(amihez be kell vásárolni), közben meg még be kell mennem melózni, és 3 előadás is lesz a kórházban, úgy tűnik a hét eleje nagyon rázós.+ köztisztviselői nap, az önkorival kirándulás... A csütörtök délelőtt és a péntek jó nekem, de sajna pénteken is csak olyan 5-ig.
Ha esetleg lehetne tolni jövő hétre, akkor már "csak" a munkások utáni takarítás marad feladatul, ami max 1 nap, szóval talán szellősebb. :oops:
Tudom, nagyon gáz, kicsit félek is ettől a héttől, na de rápihiztem a témára azért kissé. A Balcsi csodás, és alig voltam a napon, mégis rákvörös lettem. Most nyalogatom sebeimet..... :roll:

Megyek ágyba teszem magam, mert holnap még melóhely. Remélem nem egész napos, ebédre haza szeretnék érni!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok:)

Ritus, gyönyörű lett a "babaszoba", nagyon tetszik, Zorka baba imádni fogja;)

Kitti, nincs azóta semmi hírem Barbiékról...

Ritus, apró, örülök, hogy jó volt a balcsi, kicsit irígykedtem ám rátok, én szinte ki sem mozdultam otthonról, a tegnapi babázást leszámítva;)

most meg várom, hogy apa hazaérjen, a kaja már rég kész, tejfölös gombás csirkét sütöttem pataki tálban krumplipürével, nyamih:) jó finom lett, de azt hiszem apája már csak holnap eszik belőle, ha egyszer hazaér végre :cry:

ja és éljen Spanyolország:))))

sniky

jó reggelt!

már fent vagyok... :( elég ramaty volt az éjszakám! nagyon melegem volt, szóval nem igazán volt pihentető az alvás...

Ági, utólag is boldog szülinapot!!! nagyon sok boldogságot!

Ritus, nagyon szép lett a babasarok! ;) kb. ilyen színű bútort rendeltünk mi is :P bükk-cseresznye! :) azt szeretném kérdezni, hogy a dekorációt hogyan kell felszerelni? illetve hol lehet felszerelni?

Niki, klasszul hangzik ez a gombás husi. remélem Ferci hazaért épségben az éjjel! ;)

nálunk a férjem a nagy utazó, bár ő nem a zenéléssel kapcsolatban utazik, mert most nincs is bandája, szóval csak engem, illetve minket szórakoztat a prüntyögésével, de imádom! :) hanem a munkahelyén kell utazni, és pont mennie kellett volna megint Svédországba, amikor beléptem a 30. hétbe, de ő lemondta, mondván, hogy az "asszony" már 30 hetes terhes, ő nem megy sehova! :) szóval ilyen az én uram! :) imádom!!!

picit irigykedem a Balcsizókra! annyira vágyom valami vízbe! bár mikor lent voltunk mi, akkor még csak 21 fokos volt a víz, azt pedig túl hidegnek ítéltem... lehet, hogy mégis meg kellett volna próbálkoznom vele! mert mostanában már mindig csak sóvárgok, ha látom a tv-ben, hogy mások hogyan pancsolnak itt-ott-amott.

sophie27

Jó reggelt Lányok!

Ritus, nagyon jól néz ki a szoba. Nekem is hasonló pozícióban van a babaágy a szobában, azaz a ajtó mellett, de nekem ott van a pelenkázó, ahol neked a fiókos szekrény. Majd küldök én is képet, ha elkészülök végre, mert egyelőre olyan puritánul néz ki dekoráció meg polcok nélkül.
Hétvégén voltunk kicsit vásárolgatni a Kenguru Gold-ban, de megint beleesetem abba a csapdába, hogy ha túl nagy a választék, akkor az engem annyira összezavara, hogy inkább nem veszek semmit. De azért mégiscsak becsúszott a kosárba egy kis takaró és hozzávaló rácsvédő, de az szerelem volt első látásra. Már fel is van szerelve, de majd persze ki kell mosni. Megvettem a DM-es cuccokat is, egyedül cserélhető pelenkázóbetétet vagy mit nem találtam. Azt többen is írtátok, hogy vettetek. Valaki elmondaná, hogy mi az és miért kell? :oops: De hogy én milyen hülye vagyok. Tegnap majdnem éjfélig sütit sütöttem és most is azt csinálom már reggel 7 óta, mert ma van az utolsó munkanapom és megígértem a kollégáknak, hogy lesz süti. Persze háromfélét is sütök, mert meg kell felelni. :( Ráadásul pénteken elköltöztünk új irodaházba, ahol még sosem voltam, parkolóhelyem sincs, de kocsi nélkül meg nem tudok ennyi sütit elvinni. Már most görcsben van a gyomorom, hogy hogy fogok odatalálni. De holnaptól már csak Andrisra koncentrálok!

szuszu

Megdöbbenve olvastam Niki tudósítását Barbiékról.
Barbi, nagyon remélem, hogy gyorsan felépültök mindannyian és nagyon nagy gratula a babához. Annak ellenére, hogy ilyen hamar érkezett nagyon szép súlya van és biztosan minden rendben lesz vele! Remélem, hogy akad segítséged ebben a nehéz időszakban!

Hétévégén mi is kirándultunk, alig érkeztünk vissza időben, hogy férjecském megnézze a döntőt. Az M7-es be volt dugulva rendesen, de végül csak hazeértünk. Mi is jó messze voltunk, Nagykanizsa környékén, gyönyörű kis faluban, 148 lakosa volt :) madárcsicsergés, erdei vonat, kirándulás, fürdés, semmi térerő vagy más zavaró tényező. Zéti nagyon élvezte a társaságot és a fürdést. Egy 50 fős bandával voltunk, sok gyerekkel.

Ági, szerintem a keddi előadás pont arról fog szólni, amire kíváncsi vagy. Különben én sem tudom mit kell vinni, igaz én nem is izgatom magamat ezen :lol: egyrészrt vannak elképzeléseim, meg majd a szülésznőtől megkérdezem, ha találkozunk. De az még sokára lesz. Kár, hogy nins torna, most tudnék menni :( az előadáson remélem találkozunk holnap. Nem tudtam, hogy szülinapod volt. Ezt meg kell ünnepelnünk :wink: esetleg kedden az előadás után ráérsz???

Köszi Titi a híreket. Juditnak üzenem, hogy kitartás, nehéz lehet nyugton maradni és annyit feküdni, de megéri.

Vica, ne aggódj az antibiotikum miatt. Én az első terhességem alatt kétszer is kaptam és megbíztam az orvosomban, hogy olyat ír fel, ami tényleg nem árt a babának. Azt tudnod kell, hogy minden gyógyszerre azt írják, főleg az antibiotikumokra, hogy terheseknek nem ajánlott. Mégpedig azért, mert nem végezhetnek vizsgálatokat terheseken, ezért biztos, ami biztos ráírják.

Pöttöm, ha jól emlékszem Lanesome volt a neve annak a mellbimbóvédőkrémnek, amit használtam és nagyon jó volt. Pici kell belőle, nem kell lemosni.

Eszter, mi az említett Ung.Infantumot használjuk , a kék-fehér tubusost, mert azt hiszem több fajta is van, de ez nem halszagú és nekünk nagyon bevált. Csak akkor használok mást, pl. Neogranormont ha nagyon bepirosodik a feneke Zétinek.

Szuszu, eldobható pelenkaalátét bababoltokban kapható, én a Brumi Maciban vettem a Mester utcában, de több helyen láttam már. Arra jó, pl. ha mentek dokihoz vagy vendégségbe, akárhová, azt leteríted, tisztába teszed rajta a gyereket, biztosan steril és nem koszolsz vele össze semmit :lol: Pl. nem pisili le a gyerekorvosi rendelőt (csak ha messzire hord :D )
Vendég

Szuszu, hát akkor gratula az utolsó munkanaphoz! ;)

A DM-ben még nem vásároltam be, de a pelenkázó, amit kérdezel azért jó, mert, ha éppen nem otthon a saját kis pelenkázótokon teszed tisztába a bébit, hanem máshol, akkor az mégis higiénikusabb, mint csak egyszerűen letenni a földre, ágyra, akárhova. Amúgy a DM-ben a kollégámmal ezt a Fixies típust vettük, itt van egy link róla, hogy esetleg könnyebben el tudd képzelni. ;)

http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.php?a ... Popsitorlo

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?