Marcell ma lett 6 hetes (igazából majd este fél 8-kor),így hivatalosan holnaptól már nem újszülött, hanem csescsemő. Lezárult egy korszak.
A napirendünk is kialakult. Este 10-től alszik reggel 10-ig. Eközben kétszer van szopizás, 2-kor meg 6-kor, de szinte fel sem ébred közben, utána rögtön visszaalszik. Ez az alvás mindig a saját ágyában van. 10 órai szopi után kihozom a nappaliban, 13-ig elég éber. Ha fent van akkor próbálunk játszani, énekelek neki, ő nézelődik, néha ölbe kéretkezik, ha elfárad szundít egyet, de csak 10-20 percet. 13-kor szopi, utána alvás a saját ágyban megint 16-ig. Akkor újból szopizás és megint egy éberebb, játszósabb szakasz 19-ig, a következő evésig. 8-kor fürdés, majd a nappaliban szunyókál a 10 órás evésig, utána megy megint a saját ágyába és ott alszik.
Alvással nincs gondunk, mindig egyedül alszik el, ha néha felriad csak megsimizem és alszik is tovább. Ébredni sírás nélkül ébred, a-a-a hangokkal jelzi, hogy ébren van. Ha nem hallom meg időben, hogy felébredt, akkor egyre erősít a hangerőn, de idáig csak kétszer fajult el sírásig a helyzet. (Kint voltam a konyhában és nem hallottam meg a jelzéseit.
Hason feküdni utál, oldal vagy háton fekszik, de ilyenkor is mindig oldalra fordítja a fejét, úgyhogy oldalt kis lapos a feje, hátul meg egy kicsit csúcsos. A pocakban is mindig alien-nek hívtam, hát ezzel a fejformával most is kiérdemli ezt a jelzőt.
Mosolygással elég fukarul bánik, néha már rám mosolyog, de leginkább akkor fordul ez elő, ha nincs rajtam melltartó, úgyhogy szerintem ez inkább a cickóknak szól.
Rossz szokásunk is van már: a cumi.

CSAJOK!!!!!!

mert teli a poci