A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Mindenki!

Képzeljétek el, hogy mit történt velem tegnap! Ilyet még sosem éreztem, azt hittem a picivel van valami gond! Fürdés után lefeküdtem, hogy nézem még egy kicsit a tv-t. Egyik pillanatról a másikra elkezdett fájni a mindkét sípcsontom, aztán a bőröm, majd elkezdtem vacogni, mintha -20 fok lenne! Biztos, hogy lázas voltam, de a hőmérőnk rossz volt, így nem tudtam lázat mérni! Férjem beakart vinni a kórházba! Gyorsan megnézte a neten, hogy mi van ilyenkor, és a net szerint 38,5 fokig nem lesz baja a babának, utána viszont .............bármi történhet! Soha nem éreztem ilyen érzést és rettegtem............. :(
Volt már valakinek hasonló érzése? Ma meg dolgozom! Kicsit még fájnak a csontjaim, de már jobban vagyok!

Kép
vanda1980

Sziasztok!

Udvozlok minden kismamat! Konnyu, boldog babavarast mindenkinek?

Csatlakozhatok?

Kb. 4-5 hetes terhes vagyok, 3 het mulva megyek elso vizsgalatra.

Sokat fajdogal a hasam, nem erosen, de azert zavaro. Remelem, ez nem gond.

Szep vasarnapot nektek!

Udv,

HAjna;
hajnalvos

Napok óta nekem is fájdogál a pocim....
Én úgy tudom,hogy ijenkor nyulnak a szallagok.

Kép
zümis

Hajnalvos, Zümis,

Nekem ma reggel annyira fájt, hogy ránéztem és a görcstől szabályosan be volt horpadva.
Én nem tartok a hasfájástól, mert mindenhol azt olvasni, hogy ez természetes, eltart kb a 12. hétig. Úgyhogy mindenkinek nyugi! :wink:

Vanda,

én sajnos nem vagyok otthon a homeos szerekben, ezért csenben szenvedek a fejfájástól.
A láz miatt ne aggódj, biztos nem lett semmi baja a babának, de azért egy lázmérőt érdemes beszerezni.
Ma dolgozol? Kitartás neked és vigyázz nagyon magatokra.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Monic,

Sajnos minden hétvégén dolgozok, vagy szombaton vagy vasárnap! Kell a pénz, főleg most! Ügyfélszolgálaton dolgozom, nem megerőltető, bár most jobban esne az otthoni pihenés!
Lehet, hogy ma bemegyünk a Bajcsy kórházba meló után, már megint fájnak a csontjaim! Félek, hogy baj lesz! Pedig semmi olyat nem tettem, amivel árthattam volna! A hasfájás és az apróbb görcsök, azok normálisak! De a végtag fájdalom szerintem, NEM!
Bár kitudja, hogy a hormonváltozás mit okoz! :cry:

Kép
vanda1980

Vanda,

jó ötlet, hogy bemész a kórházba, így legalább megnyugodhatsz, hogy minden rendben.
Mivel még soha nem voltam terhes fogalmam sincs, hogy milyen tüneteket produkálhat, az is lehet, hogy egy megfázás bujkál benned mert az tuti okozhat végtag fájdalmakat.
Nem fáztál meg esetleg? Klíma? Az is okozhat ilyet.
Vizsgáltasd meg magad, és nyugodj meg, a babád nagyon jól érzi magát a pocakodban! :wink:

Én a lombik miatt 2 hete táppénzen vagyok és még egyet maradok, aztán szeptemberig dolgozom (mert így egyeztem meg a főnökökkel), utána már végig táppénzen leszek. Nekem a lombik miatt nagyon kell vigyáznom magamra, ráadásul ha tényleg ketten vannak akkor eleve veszélyeztett leszek.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Monic,

Csak a melóhelyem van klíma, otthon nincs! De az orrom sem folyik! Ez úgy hirtelen rámtört! Igazából nem tudom, hogy tenni ezt az érzést! :cry: Félek! :cry:

Kép
vanda1980

Sziasztok!

Hajna,Monic,üdv közöttünk!Gratulálok Nektek is!
Elárulom,persze nem bírtam megállni,hogy ma ne csináljak még egy tesztet és ha halványan is,de pozitív! :D

Vanda!
Van egy olyan érzésem,hogy amint megmondod,hogy terhes vagy,semmit sem fognak csinálni veled.De a saját megnyugtatásodra,természetesen menj csak el!Én csak azt tudom mondani,hogy ilyenkor a testedben olyan folyamatok indulhatnak meg a hormonoktól,amiket eddig még sohasem éreztél és én bízom benne,hogy csak ez lesz az ok.Egyébként 7 évig szülésznőként dolgoztam,meg tapasztalatból is mondom.Ne ijedj meg,szerintem nem lesz semmi gond!Estére nekem is elő szokott jönni,hogy úgy érzem,tüzelek,de ez is a hormonoknak tudható be.
Ha megérkeztél az orvostól,feltétlenül írjál,hogy mi volt!
Vendég

ha már szükségetek lenne kismamaruhára találtam 1 oldalt:
http//kismamaruci.hu

Kép
zümis

Kép
zümis

Sziasztok!

Halványan ugyan, de nekem is két csík lett...a kezdeti sokk után, már megnyugodtunk és várjuk a kistesót!!!

Érdekes ez a hasfájás, nekem is van, egyfolytában, mintha ,menstruálnék...

Kép
dytt

Tyutyulolli, Dytt,

gratulálok a + tesztetekhez, nektek is boldog babavárást kívánok.

Én is fogok tesztet venni jövő héten és megcsinálom, hogy legyen emlékbe. Mondjuk nekem uh képem is van már, a beülti után kaptam, lényegében csak a követő buborék látszik rajta, az mutatja, hogy hova kerültek a picikéim.

Nagyon várom már a következő uh-t, hogy lássam minden rendben és végre megnyugodhassak... De addig még 16 nap :?

Vanda,

nekem is csak a munkahelyemen van klíma, a fülem rögtön megérzi, van, hogy be is gyullad tőle...
Mesélj, hogy mi volt a dokinál!

Kép}
monic80

Sziasztok,

Nem voltam végül dokinál, munka után hazajöttem és aludtam egy jó nagyot! Kicsit jobban vagyok! A főnökömmel megbeszéltük, hogyha nem vagyok jól, akkor holnap mindenképpen elmegyek dokihoz! Majd megláthuk, hogy mit hoz az éjszaka! :? A férjem közölte ma velem, hogy kicsit elviselhetetlen vagyok mostanában! Az a rossz, hogy én nem veszem észre magamon a változást! Ti, hogy vagytok a hangulatváltozással?

Kép
vanda1980

Vanda,

hangulatváltozásaim nekem is vannak, egyik pillantaban nevetek, aztán olyan harapós vagyok, hogy nem lehet hozzám szólni.
Mondjuk én észereveszem magamon, próbálnám de nem igazán tudom kontrollálni. :roll:
Engem inkább az zavar, hogy állandóan aludnék, reggel felkelek8-kor, de 10-kor már olyan álmos vagyok, hogy ülve el tudnék aludni. És ez így megy egész nap.
Pihend ki magad, remélem holnapra jobban leszel!

Kép}
monic80

Vanda,

mi újság veled? Hogy érzed magad?

Kép}
monic80

Sziasztok!
Mindent végigolvastam, és én is szeretnék csatlakozni. Pénteken és ma reggel teszteltem csíkosakat! 1.baba lesz, egy kicsit hihetetlen még, de nagyon örülünk!
Néha nekem is van hasfájásom, és a melleim is feszülnek, de más tünet nincs :)
Ha jól számoltam, akkor 2009. márc. 02 lesz a nagy nap, de néhány hét múlva az orvos majd pontosít!
Egyébként holnap este már a Horvát tengerparton sétálok, és ha jó meleg a víz biztos fürdeni is fogok! Úgy olvastam az úszás nagyon hasznos, mert erősnek kell lennünk!
Móni
monka76

Monka,

üdv közöttünk, akkor kb 1 héttel lehetsz idősebb terhes mint én, mert nekema kalkulátor március 9-et ír :wink:
Jó nyaralást kívánok nektek!

Kép}
monic80

Sziasztok,

Voltam dokinál, de semmi extrát nem mondott. Algopyrint adott, de érdekes, mert a gyógyszer tájékoztatóján az van, hogy az első 3hónapban szigorúan tilos szedni! Ezen igazodjatok ki! :? Nem értem! Azt mondta,hogy a végtag fájdalmak a felborult hormonháztartásnak és az időjárás változásnak köszönhető. Azt mondta,hogy pár érdekes tünet még biztos lesz! Most kaptam 2 nap pihenőt, legközelebb csak csütörtökön megyek dolgzoni, addig pihi! A hasam fájdogál, de már kezdem megszokni. Márcsak 8 nap és ultrahang! :) Azt nem tudjátok véletlenül, hogy ha valaki nem magánrendelésre megy, hanem SZTK-ba, akkor is adnak képet a babáról? A magánrendelés egy vagyon! :(

Kép
vanda1980

Szia Monka,

Üdvözöllek körünkben! :)
De jó neked, hogy holnap már Horvátországba leszel! Kicsit irigykedem! :) Mi is Horvátországba megyünk Júli 26-ról 1 hétre Rab szigetre! Ti hova mentek? A Tengerbe szabad fürdeni, mert a sós vízben nincsenek bacik, de azért óvatosan! :)

Kép
vanda1980

Vanda,

örülök, hogy a doki nem talált semmi gondot nálad. Az SZTK-ban is adnak képet a babáról, de érdemes az uh előtt mondani is, nehogy a doki elfelejtse kinyomtatni.
Én is annyira várom már az első uh-t!

Kép}
monic80

Cres szigetére megyünk, egy kempingben béreltünk házikót. Már nagyon jó lesz egy kicsit felhőtlenül lazítani 8)
Utána pedig kérek időpontot ultrahangra!
Békés várakozást mindenkinek, ha megjöttünk jelentkezem!
monka76

Sziasztok Lányok!

Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm a jókívánságokat, nagyon jól sikerült a hazaút :) Vasárnap este vissza is értünk, csak azóta hulla voltam, nem tudtam jönni. Visszaolvastam nagyjából, próbálok reagálni :)

Tyutyolli, Monic, Hajna, Monka! Üdvözöllek titeket én is közöttünk, és nagy szeretettel gratulálok a pozitív teszthez, mint ahogy neked is, Dytt :)

Láttam, sokat esett szó a hangulatváltozásról .. nem tudom, az engem vagy elkerült eddig, vagy csak nem veszem észre, és nem szól senki. Mondjuk az tény, h könnyebben elérzékenyülök, de egyelőre ennyi, olyan még nincs, h egyik pillanatról a másikra más kedvem lesz. Eddig :roll:

Vanda! Köszi a privit, édes vagy :)
Remélem már minden okés, jól vagy!!! Elég rémisztő volt olvasni, h mi történt veled, örülök, h a doki végül megnyugtatott! Sikerült pihizned? Vigyázz nagyon magatokra :)

Kép
szöszke.

Jaj, Kölyök, neked akartam még írni, csak lemaradt :oops: Nagyon kedves vagy, nagyon köszönöm a gratulát :)

Csajok, talán még kicsit korai, de azért én felvetem az ötletet .. mit szólnátok, ha lenne táblázatunk? Szívesen elvállalom :)

Kép
szöszke.

Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni,bár lehet egy kicsit korai még :roll: Csak 3.-án kellene megjönnie,de ma csináltam egy tesztet és 2 csikom van!Az egyik ugyan halványabb de ott van! :lol:

Én 28 éves leszek idén és van egy kislányom aki szintén márciusi születésű és most lesz 16hónapos.

KépKép
vicuska

szöszke!
Remélem jól telt a hétvégétek.
Ma már vettem kismamagatyót :oops: sajna a többi gatyóba már nemférek bele :oops:
Nekem nagyon tetszik at ötlet a táblázatról.Már akartam én is kérdezni de azt nemválalnám ,hogy töltögessem!
Már láttam másik forumon is !

tyutyulolli mere vagy?
monka!jó utat nektek.....

Kép
zümis

Szöszke

Örülök,hogy minden rendben volt az hazaúttal is! Jó,hogy újra itt vagy! :)
A táblázat, nagyon jó ötlet szerintem! Köszi, előre is!

Vicuska

Üdvözöllek a csapatban!

Kép
vanda1980

sziasztok!
sok szeretettel gratulálok minden új kétcsíkosnak! :)

Szöszke, én benne vagyok, hogy legyen táblázat, főleg ha vezeted is :)
mi legyen benne?

Vicuska, szinténzenész, nekem is ekkora a lányom, és a korunk is stimmel, bár én már elmúltam 28 :lol:
úgy látom a 80-as korosztálynak volt valami a levegőben idén júniusban :wink: 8)

hangulatváltozás nálam is van. azon elsírom magam, ha a férjem felhív... nem emlékszem, amikor Lindát vártam is ilyen volt-e. :oops:
és álomkór... ma délben 3 órát aludtam... 8)

Kép
Kép
mamacsibe

Szöszke,

jó ötlet a táblázat, majd mondd meg, hogy milyen adatok kellenek :wink:
Nagyon jó ötlet, hogy látjuk összeszedve, hogy épp kinek mikor és miért kell drukkolni.

Mamacsibe,

engem a hangulatváltozás nagyon kikészít. Főképp azt vettem észre, hogy minden apróságon hamar begurulok. Délután is valami apró hülyeségen úgy felhúztam magam... Pedig ennek az időszaknak a nyugalomról kellene szólnia, és én alapvetően egy nagyon nyugodt természet vagyok, ezért gondolom, hogy ezeket az érzelem kitöréseket a hormonok okozhatják. :roll:

Kép}
monic80

Csajszik, nagyon örülök, h tetszik a táblázat ötlete :) Én nagyon szívesen elvállalom! Arra gondoltam, h jöhetne bele a rendes nevetek, esetleg a kor, h mikorra várjátok a babát, a kh ahol szülni fogtok (ha megvan már), meg esetleg ha van vmi neve a babának, akkor az is. Jó lesz így, van vmi, amit még tegyünk bele, vagy olyan, ami nem kell? Mondjátok meg!!! :)

Vicuska! Üdv itt, és gratula :)

Kép
szöszke.

Szöszke,

szerintem mindenkinek legyen egy olyan oszlopa (mondjuk az utolsó oszlop) is amibe azt írod, hogy aktuálisan éppen ki milyen vizsgálatra készül és melyik nap, hogy tudjuk, hogy kinek mikor kell szorítani. Pl: monic80-07.15. első uh (meg persze a többi adat amit fent írtál)
Ez csak egy ötlet, ha nem tetszik nektek akkor nem kell beletenni.

Kép}
monic80

[quote="monic80"][ írta:monic80color=blue]Szöszke[/color],

szerintem mindenkinek legyen egy olyan oszlopa (mondjuk az utolsó oszlop) is amibe azt írod, hogy aktuálisan éppen ki milyen vizsgálatra készül és melyik nap, hogy tudjuk, hogy kinek mikor kell szorítani. Pl: monic80-07.15. első uh (meg persze a többi adat amit fent írtál)
Ez csak egy ötlet, ha nem tetszik nektek akkor nem kell beletenni.

Tényleg, ez a hülye fejemmel lemaradt :oops: Szóval ez is :)
Akinek tetszik, az írhatja az adatokat ;)

Kép
szöszke.

Sziasztok,

A táblázat szerintem a következő oszlopokat tartalmazza:
Valódi név-Fórumos név-születési dátum-Szülés ideje-Kórház-Baba neme (majd ha kiderül)-a baba neve-Uh- Illetve a nagyobb vizsgálatok időpontja

Persze csak ha ez így mindenkinek tetszik! :)

Képzeljétek el, beszéltem ma az egyik barátnőmmel, aki nem rég szült! Elmesélem nektek! Maga a vajúdás és a szülés 4 óra lefogása alatt volt meg. Mondta, hogy a legnagyobb görcse egy menstruációs görccsel ért fel. Viszont ami baromira fáj neki, az a gátvarrás volt! Még el is sírta magát, azt mndta, hogy inkább 10 szülés, mint még egy varrás!:( Furi, de szerintem itt az orvos cseszhette el, mert a varrást általában nem is szokták érezni! Nem?Amikor hazamentek akkor derült ki, hogy valami nincs rendben a babával, mert ahogy vízszintes helyzetbe kerül egyből sikítva ordít! A gyerekorvost nem igazán hatotta meg az, hogy a barátnőm 4 napja nem aludt és a gyerek csak akkor nem üdöltött ha kézben volt és picit függőlegesen! Aztán a barátnőm utána olvasott, és kiderült, hogy a gyereknek refluxa van, nem fejlődött ki neki a gyomor záróizma és vissza jött neki a tej, amikor hanyadt fektette. Egyből bemetek vele a kórházba, bent is tartották őket, és igaza lett! Szóval, én a helyébe a gyerekorvost feljelentettem volna! 8( Mondta, hogy az első gyerek igazán próbára tezsi a kapcsolatot, mert ugye, nincs szex az első 6 héten, a gyerek üvölt találd ki mi a baja, és mellette a háztartás.........................ja és a pénz is kevesebb! Szóval, nem lehet könnyű, de úgy érzem, hogy ezt hamarosan mindannyian megfogjuk tudni. Kicsit félek én is ettől, meg a szülés utáni depressziótól, az borzalmas lehet! Az én férjem családcentrikus, csak a lakásban ne kelljen egy tűszálat sem arrébb tenni! Szóval, nálunk is kemény lesz szerintem az első pár hónap!

A fejem kb. 1 hete fáj folyamatosan! Úgy érzem, hogy sosem fog elmúlni! Nincs valakinek valami jó ötlete, ami csökkentené a fájdalmat? Nem merek Algopirynt bevenni, félek, hogy ártok a babának hiszen még olyan pirinyócska! Egész nap feküdtem ma, húz az ágy! :( Remélem mire megyünk nyaralni, ez már elmúlik, mert szeretnék lazítani egy kicsit, még "kettesben" utojára!

Puszi, mindenkinek!

Merre laktok amúgy? Ha Pesten hanyadik kerületben?

Kép
vanda1980

Szöszke

Szőkéné Süki Vanda-Vanda1980-1980.02.21-Szülés ideje a net szerint 2009.03.02.-Bajcsy kórház- Neme:????- Benjamin vagy Dominika- Első UH 2008.07.08.

Kép
vanda1980

sziasztok!

Ha lehet akkor még a testvérkék neveit is tegyük oda és az uh-ról képet?!
Ki ,hogy birta a mai meleget?
Nemmondom elég gyorsan szült a bnöd!A gyerekorvosnak biztos megmondtam volna a magamét!Felelötlen!!!!!!!!!

Kép
zümis

vanda
!Szia szerintem nyugodtan vehetsz be 1 algopirynt,vagy cataflamot.A kislányomat mikot vártam akkor fülgyulladásom volt és a orr-fül-gégész cataflam v3-at írt fel .Semmi baja nemlett a kislányomnak pedig 1 dobozzal beszedtem!De ha nemvagy biztos senkiben akkor kérdezd meg a gyogyszerészt vagy hívd fel a dokidat.

Kép
zümis

sziasztok!

Jó ötlet a táblázat!

Gratula az új 2 csikosooknak!

mi tegnap babatalin voltunk a kislányommal egíidős babáka találkoztunk, jó volt nagyon!

Mi tv-nél dolgozunk, vagyis egy határon túli TV-nek pontosabban, férjem operatőr én szerkesztő és mi is vágjuk az anyagokat. Nagy a hajtás, hétvégén 11 eseményről készítettünk anyagot, annyira fáradt vagyooook!!!

fejfájás az van, kegyetlen, nálam is.bonitámnál is volt. :shock:

A szülés miatt irigylem, a gátseb varrását lehet érezni, de ki lehet bírni, bár lehet nekem azért nem volt annyira sz.r, mert kegyetlen volt a szülésem, borzalmas, majdnem meghaltunk, sőt nálam műhiba is volt!!! De hihetetlen abba sem haltam, bele, mert a gézbuci amit bent hagytak kiesett az 5. napon...nagy mázlim volt, ettől volt a lázam is...ja jó sok bucit használtak nálam, mert erem is erepedt a szülsénél :shock: na de nem részletezem...rettegek a következőtől :shock:

A héten kéne dokit keresnem, újak vagyunk Pesten. tud valaki ötletet???

Kép
dytt

Kép Kép

Kép
dytt

Olyan furcsa, hogy mennyiféle szülés van. A baráti társaságunkban szinte mindenkinek babája van, így hallottam sok jót és sok rosszat is a szüléssel kapcsoltaban. Komplikáció nem volt senkinél. Van aki többet vajúdott vagy aki pikk-pakk megszült. De ez sovány vígasz a számunkra! Én bízom abban, hogy minden simán fog menni. :) Fő az optimizmus! Engem nem is a szülés foglalkoztat, hanem az, hogy egészséges legyen a gyerekem! Van 2 cicám és anyósékkal meg kell harcolnom szó szerint. Ők azt szerették volna, hogyha terherbe esek,akkor dobjam ki a macskáimat.2 Thai Sziámi lány cicám van. 6 hetes koruk óta nevelem őket,nekem ők olyanok mind a gyerekeim. Ezt csak az tudja átérezni, akinek még nincsen gyereke, de van valamilyen állati, aki családtag! :) A cicáim nem járnak ki,szobacicák, nem esznek nyers húst, minden oltásuk megvan, tisztán vannak tartva (szilikonos macskaalomot használok, mert az fertőtlenítő és szagsemlegesítő egyben)velünk alszanak, most már 4 éve vannak nálunk. Szóval én egy érző ember vagyok, és nem tudnám kidobni őket, se idegennek odaadni. Mondtam a nőgyógyászomnak is, mondta, hogy csinálunk majd toxoplazma vizsgálatot, de a családok 60%-nál van otthon cica. Szóval, rengeteget olvastam utána és nagyon sok barátunknál is van cica, és a gyerekek mindenhol egészségesek. Anyósomék leragadtak annál, hogy állat nem legyen ilyenkor a terhes nő közelésben! :( Persze, most én vagyok a felelőtlen a szemükben! (EZ VAN) Imádom őket, és nekik itt a helyük mellettünk!Az megsem fordul a fejükben, hogy a nyers zöldség, nem jól megmosott gyümölcs, a föld, a nem jól átsütütt hús is toxoplamát okoz! Na mindegy, csak gondoltam megosztom veletek!

Ma úgy ébredtem, hogy nem fáj a fejem! :lol:

Kép
vanda1980

Sziasztok!

Először is köszi a tippeket a táblához, az első két sort már megcsináltam, Vanda és én már megvagyunk :) Várom az adatokat a többiektől is, összeszedtem h mik kellenek:
név - kor - szülés várható ideje - korház (ha megvan) - baba neve (ha van) - következő vizsgálat - tesó
És akkor nekem az az ötlet is tetszik, h a végére majd szúrjunk be egy UH képet, ahogy Zümis javasolta, felőlem mehet, ha meglesznek majd végre az első sztárfotóink, akkor beteszem ;)

Vanda! Azért nagyon jófej a barátnődéknél a gyerekdoki .. meg se vizsgálta a babát? Kötelessége lenne, azért fizetik .. szegény csaj, remélem már jobban vannak! A 4 órás szüléssel mázlista volt! Én is úgy tudom, h a gátvarrást nem lehetne érezni, de hát ki tudja :roll:
Örülök, h ma reggel már nem fájt a fejed, de én úgy tudom, h egy Algopyrint lehet bevenni. Nem vagyok benne biztos .. de így rémlik. Ha legközelebb is fájna (bár inkább ne), akkor konzultálj dokival, sztem engedélyezni fogja.

Dytt! Látom már írtad, h lehet érezni a gátvarrást .. hát én még nem vagyok tapasztalt az ügyben :oops:
Nem semmi szülésed lehetett .. elhiszem h félsz a következőtől :(

Rólunk: tök jól vagyok, csak nagyon várom már a 18-át .. és nagyon nehezen akar menni az idő. Még 16 nap :shock: Hát majd eltelik .. éjszaka felkeltem 4-szer pisilni, eddig ez sem volt rám jellemző. Fura dolgok ezek :)

Kép
szöszke.

Sziasztok! Köszönöm a kedves fogadtatást!

Szülés:én rendesen szültem-komplikáció mentesen.Nekem a vajúdás 10-11 óra volt és nekem ez volt a legrosszabb.Fájt és nem láttam mikor lesz már vége!?Bár a szülés és a gátvarrás nem volt fájdalmas.

dyt:Bonita nagyon édes!

mamacsibe:mi tényleg majdnem egyformán időzítettünk!

KépKép
vicuska

Szöszke

Rosszul írtam az UH időpontját nem 8-án hanem 9-én megyek!

Kép
vanda1980

sziasztok!
szerintem a teljes név felesleges. úgysem szólítjuk úgy egymást! a keresztnév bőven elég.
részemről: Edit-28év-2009.03.04.-István kh-Léna/Milán-uh:július 11-tesó: Linda

Dytt, sajnálom, hogy ilyen szörnyű emlék a szülésed. dokit-kórházat nem tudok ajánlani, mert neked kell eldönteni, mi a fontos. legyen koraszülött-intenzív/háborítatlan szülés-vagy nem/-bababarát kórház vagy nem, rooming in vagy sem, stb stb stb.
éppen itt a babaneten, nagyon jól lehet informálódni kórházakról, dokikról is. célszerű először kórház mellett dönteni, utána keresni ott orvost. és minél hamarabb, mert a népszerűbb orvosok hamar "betelnek".

az, hogy elhatározzátok, az egészséges gyerek legyen fontos, klassz dolog, de egyrészt arra sehol sem lehet garanciát kapni, másrészt a szülés igenis fontos esemény az életünkben, nem mindegy, hogy milyen bánásmódban részesülünk.
a gyermekágyi depressziótól pedig nem kell félni, tudni kell, hogy van ilyen, fel kell ismerni, és nem szégyellni segítséget kérni. egy enyhébb fajtáján én is átestem, amit elsősorban annak köszönhetek, hogy a dokim "érdekesen" bánt velem, és nem mindig a szakma szabályait betartva cselekedett.
nem véletlenül kerestem másikat...
aki szeretne már most olvasgatni, szívből ajánlom Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez c. könyvét. nekem sajnos csak szülés után jutott a kezembe.

Vanda, örülök hogy nem fáj a fejed! azt hiszem panadolt lehet bevenni, pár napja volt ketteském a pocakban, amikor lázas lettem, és bevettem egy szemmel. de persze elsősorban az orvost kell megkérdezni, aki kezel.
sajnálom a refluxos babát :( 4 óra szülés az szupergyors! arra azért készülni kell, hogy már onnan kezdve, hogy várandósok lettünk, a picibabánk csak és kizárólag nekünk, meg a párunknak a legfontosabb. senki nem fog mindent megtenni érte, csakis mi. hallgatni kell az ösztöneinkre, és ha kell, kiverekedni a vizsgálatokat.

Kép
Kép
mamacsibe

sziasztok!
szerintem a teljes név felesleges. úgysem szólítjuk úgy egymást! a keresztnév bőven elég.
részemről: Edit-28év-2009.03.04.-István kh-Léna/Milán-uh:július 11-tesó: Linda

Dytt, sajnálom, hogy ilyen szörnyű emlék a szülésed. dokit-kórházat nem tudok ajánlani, mert neked kell eldönteni, mi a fontos. legyen koraszülött-intenzív/háborítatlan szülés-vagy nem/-bababarát kórház vagy nem, rooming in vagy sem, stb stb stb.
éppen itt a babaneten, nagyon jól lehet informálódni kórházakról, dokikról is. célszerű először kórház mellett dönteni, utána keresni ott orvost. és minél hamarabb, mert a népszerűbb orvosok hamar "betelnek".

az, hogy elhatározzátok, az egészséges gyerek legyen fontos, klassz dolog, de egyrészt arra sehol sem lehet garanciát kapni, másrészt a szülés igenis fontos esemény az életünkben, nem mindegy, hogy milyen bánásmódban részesülünk.
a gyermekágyi depressziótól pedig nem kell félni, tudni kell, hogy van ilyen, fel kell ismerni, és nem szégyellni segítséget kérni. egy enyhébb fajtáján én is átestem, amit elsősorban annak köszönhetek, hogy a dokim "érdekesen" bánt velem, és nem mindig a szakma szabályait betartva cselekedett.
nem véletlenül kerestem másikat...
aki szeretne már most olvasgatni, szívből ajánlom Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez c. könyvét. nekem sajnos csak szülés után jutott a kezembe.

Vanda, örülök hogy nem fáj a fejed! azt hiszem panadolt lehet bevenni, pár napja volt ketteském a pocakban, amikor lázas lettem, és bevettem egy szemmel. de persze elsősorban az orvost kell megkérdezni, aki kezel.
sajnálom a refluxos babát :( 4 óra szülés az szupergyors! arra azért készülni kell, hogy már onnan kezdve, hogy várandósok lettünk, a picibabánk csak és kizárólag nekünk, meg a párunknak a legfontosabb. senki nem fog mindent megtenni érte, csakis mi. hallgatni kell az ösztöneinkre, és ha kell, kiverekedni a vizsgálatokat.

Kép
Kép
mamacsibe

ó, bocs, hogy kétszer ment :oops:

Kép
Kép
mamacsibe

[quote="mamacsibe"]a írta:mamacsibe szülés igenis fontos esemény az életünkben

Nagyon igazad van .. én nagyon tartok a szüléstől, hiszen első lesz, nem tudom, mire kell felkészülni, és attól is tartok, h felléphet vmi komplikáció, de egyben egy csomó pozitívat is érzek ezzel kapcsolatban. Azt tudom, h szülni magabiztosan akarok menni, minden félelem nélkül, akár természetes, akár császár lesz. Ismerek egy csajt, aki császárral akar szülni, mert fél a fájdalomtól .. én, ha lehetőségem lesz természetes szülésre, biztos, h meg akarom csinálni, mert életem egyik legnagyobb élménye lehet ..

Betettelek a táblába :)

Kép
szöszke.

na erről csak annyit, hogy a lányom császárral született, de a második szeretném, ha természetes úton jöhetne. a műtét sem óv meg a fájdalomtól, csak azt máskor, más formában kapja meg az ember lánya.

szuperül állsz hozzá :)

Kép
Kép
mamacsibe

Veronika_32-2009.02.25,szent János kh, Judit/Zoltán első uh 2008.07.04?? Tesok:Deby,István,Zsófia.

Kép
zümis

Zümis! Betettelek téged is :)

Mamacsibe! Köszönöm :) És amúgy megint csak egyet értek .. szorítok nagyon, h összejöhessen a természetes szülés!!! Lindánál miért kellett csaszizni? :oops:

Kép
szöszke.

Sziasztok,

még nem tudtam visszaolvasni, majd este.

SZöszke,

adatok: Mónika- monic80- 28 év- szülés várhatóan: 2009.03.09.- kórház még nincs,- név még nincs, - tesó- nincs- első uh: 07.15!

Kép}
monic80

Betettelek, Monic :)
Szépen bővül a táblink, Csajok ;)

Kép
szöszke.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?