sziasztok!
szerintem a teljes név felesleges. úgysem szólítjuk úgy egymást! a keresztnév bőven elég.
részemről: Edit-28év-2009.03.04.-István kh-Léna/Milán-uh:július 11-tesó: Linda
Dytt, sajnálom, hogy ilyen szörnyű emlék a szülésed. dokit-kórházat nem tudok ajánlani, mert neked kell eldönteni, mi a fontos. legyen koraszülött-intenzív/háborítatlan szülés-vagy nem/-bababarát kórház vagy nem, rooming in vagy sem, stb stb stb.
éppen itt a babaneten, nagyon jól lehet informálódni kórházakról, dokikról is. célszerű először kórház mellett dönteni, utána keresni ott orvost. és minél hamarabb, mert a népszerűbb orvosok hamar "betelnek".
az, hogy elhatározzátok, az egészséges gyerek legyen fontos, klassz dolog, de egyrészt arra sehol sem lehet garanciát kapni, másrészt a szülés igenis fontos esemény az életünkben, nem mindegy, hogy milyen bánásmódban részesülünk.
a gyermekágyi depressziótól pedig nem kell félni, tudni kell, hogy van ilyen, fel kell ismerni, és nem szégyellni segítséget kérni. egy enyhébb fajtáján én is átestem, amit elsősorban annak köszönhetek, hogy a dokim "érdekesen" bánt velem, és nem mindig a szakma szabályait betartva cselekedett.
nem véletlenül kerestem másikat...
aki szeretne már most olvasgatni, szívből ajánlom Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez c. könyvét. nekem sajnos csak szülés után jutott a kezembe.
Vanda, örülök hogy nem fáj a fejed! azt hiszem panadolt lehet bevenni, pár napja volt ketteském a pocakban, amikor lázas lettem, és bevettem egy szemmel. de persze elsősorban az orvost kell megkérdezni, aki kezel.
sajnálom a refluxos babát

4 óra szülés az szupergyors! arra azért készülni kell, hogy már onnan kezdve, hogy várandósok lettünk, a picibabánk csak és kizárólag nekünk, meg a párunknak a legfontosabb. senki nem fog mindent megtenni érte, csakis mi. hallgatni kell az ösztöneinkre, és ha kell, kiverekedni a vizsgálatokat.