A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

[quote="csiri-biri"] írta:csiri-biri
[quote="bárány"]C írta:báránysiri ezek nálunk kötelező vizsgálatok!!
Agyi hasi ultrahang...szerintem nálatok is
áááá nem tudok írni Dávid nem marad :twisted:

NEM KÖTELEZŐ!!!
1 hónapos és 2 hónapos vizsgálat közti időszakban nincs semmi,csak a "kedves" védőnő...
Ez tuti!Még csípőszűrésre sem kell mennünk! :roll: :oops: :shock:
DE ÉN MEGNYUGTATÁSUL MENNÉK...

Petit hordani kellett koraszülött utógondozóba (a hónap végén is kell mennünk)... akkor elküldtek ilyen vizsgálatokra...

Nektek nem kell koraszülött gondozásra járni?
Gyerekorvossal nem tudod megbeszélni, hogy adjon beutalót?
Vendég

[quote="bárány"]c írta:báránysiri ezt nem értem itt kötelező....

a kedves védőnő meg 3 naponta jön :twisted:
ma is volt én megőrülök tőle :twisted:

És legalább ad használható tanácsokat?
Vagy miért megy?
Vendég

gigi a védőnő ugyan azt monja el 3 naponta...pl fakultativ oltások,és az ultrahangra való bejelentkezés helye ideje meg ilyenek...d vitamin stb....

na jó én megfogadtam,hogy nem leszek paramami de tegnap óta szenvedek,mert dávidnak is néha kilátszik a szemfehérje a szembogarai fölött...akkor ő is olyan naplemente tünetes?
áááá kár volt megtudnom,hoy ilyen létezik :twisted:
Vendég

[quote="gigaboszi"]M írta:gigabosziegjöttünk a klinikáról... anyuka rendben, gyerek rendben :lol: :lol: :lol: :lol:
Gyerek 5190g és 60 cm :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gigi mit csinálsz ezzel a gyerekkel? :D

én assetom mikor mire kell mennünk... a doktornőnk azt mondta hogy 6 hetesen akarja látni Milánt, akkor menjünk. a védőnő meg azt mondta pénteken hogy hoppá, a doktornő pont most megy 2 hét szabira... úgyhogy legközelebb csak 2hónaposan fogja tudni látni, amikor a védőoltást kapja. akkor ezek szerint mi 2 hónapos koráig semmiféle vizsgálaton nem veszünk részt?? nem mintha bármi baja lenne a kölöknek, veszettjól érzi magát... és jól is viselkedik. pisil, kakil (időnknt az anyjára :roll: ), vigyorog, dumál (egyelőre főleg kézzel-lábbal, de azért ad már hangokat is), nappal sokat van ébren és jófiú, sokat eszik, keveset bukik, szóval nem úgy néz ki, hogy bármi baja lenne... csak hát mégis, fura hogy titeket vizsgálgatnak, velünk meg nem foglalkozik senkise. jövő héten jön a védőnő.... hozzánk 2 hetente jár ki. amúgy kedves csaj, én csípem. főleg amióta jóváhagyta a szeptemberi nyaralásunkat. 8)
(nem mintha a jóváhagyásától függött volna a dolog, na de mégis... :D)

mia_snow

Na jó...nem alapírtunk egy sírós babák topikot,mert nem akarok mindenkit ezzel zsibbasztani...én csak panaszkodni tudok,már szerintem őszülök,csak sír meg sír...én meg amortizálódok!

Van egy ilyesmi topik de ott már rég nem a témáról beszélgetnek :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Sétálni sem merem kivinni mert kint is ordít...

valaki adjon tanácsot...ti mit csinálnátok a helyemben???
Vendég

éjjel 2x3 órát alszik nappal nullát,a kiságyba meg sem kisérelem betenni,néha a babakocsiban el van 10 percet de akkor is ezerrel ringatom,én már nem bírom
Vendég

bari: nagyanyáink ötletére alapozva azt tudnám mondani, hogy tegyél egy kis kupica páleszt a kajájába. :wink:

mia_snow

Para-mami Bari
És miért sír Dávid? Mert a te idegeskedésed rá is átragad...
Közelebb lennél, megráználak, hogy a pszichéd helyrerázódjon :wink:
Egyébként meg... próbálj valami rendszert kialakítani az életében...

A képeken szépen néz Dávid... a naplemente-tünetnél egyenes, előre nézéskor nem középen van a pupilla...hanem úgy mintha lefelé nézne, és akkor látszik ki a szeme fehérje

Mia
Pumpálom... nyújtom...
:lol: :wink:
Vendég

Mia :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Vendég

Gigi:írtam privit...
Neki egyenes nézéskor középen van csak akkor nincs ha lefele mereszti a szemét,és kancsalít is néha
Vendég

Bari
Ilyenkor még természetes, hogy kancsalítanak...
A 2 szemmel való látást tanulni kell!!!!
Vendég

Barika
Válaszoltam.

Apa megcsinálta a MSN-t a gépemen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép

ezt most csináltam és már kb 30 perce nem ráztam meg a babakocsit :lol:
Vendég

ez meg egy "régebbi"

Kép
Vendég

Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:47-kor.
hékás

[quote="bárány"] írta:bárányjjel 2x3 órát alszik nappal nullát,a kiságyba meg sem kisérelem betenni,néha a babakocsiban el van 10 percet de akkor is ezerrel ringatom,én már nem bírom

Bari!
Most lehet,hogy genya leszek előre is bocsi!!!!

de emlékszel,amikor azon paráztál,hogy ahhoz képest amikor Te felkeltél,ha 16 percen belül nem ébredt fel,addig "zargattad",amíg meg nem mozdult...MOST EZ A BOSSZÚ RÉSZÉRŐL... 8) :roll: :P :wink:
Vendég

Sziasztok!

Most lett újra netünk, karbantartás miatt ma nem volt.

Csiri: Gyönyörű a nagy lányod!(is)

Bari: Írtam pü-t. És köszi a válaszod :P

Gigi: Én is eszem rendesen :roll: :P Remélem :P

Ma megint itt volt védőnéni, és majdnem dobott egy hátast, hogy mekkora lett Kristóf :P Nagyon megdícsért minket :P 30-án megyünk oltásokra :P (3 db)
Már gyúrok lelkileg előre a szuri miatt :P [/b]
bluebox

sziasztok!

kicsit eltűntem, mert még nem tudom rendesen beosztani az időmet, igyekszek pihenni, enni, apázni amikor Andrisom elalszik, de olvasni szoktam :) csak mire a végére érek mindig felkel.

Néha elkeseredek, mikor látom mindenki babája olyan szép hurkás és szépen gyarapszik az enyém meg olyan lassan hízik. Ma 1 hónapos és 3360 volt a szül súlya és most tegnap 3970 volt. Dokinéni ma mondta nem hízott valami sokat, most két hétig mérnem kell mikor mennyit eszik Csak hát néha annyira kapálózik és ordít hogy megmérni sem egyszerű... mindegy majdcsak megoldom. Pedig van tejem és szopizik is bőven mégis alig hízik. A sárgaság még mindig látszik rajta, ezért lustin szopizik, 1-1,5 óráig is eltart mire benyom 90 grammot. Aludni persze nem akar így ledolgozza hamar sírdogálással és kapálózással amit bekajál. A napirendünk is változó, tegnap éjszaka tágra nyílt szemekkel kukucskált, meg nyögött, itt ringattam fél 3-5 ig. Hátha ma jobb lesz, bár most még alszik a teraszon.

Hasfájás: nálunk is van, az Espumisan nem vált be, az Infacol most nagyon jónak tűnik.
Tegnap felment a lázam 37.8-ra és fáj a mellem. Ma már nem volt lázam, fejtem és jobb lett de még mindig fáj. Állandóan beleszúr. Van valakinek hasonló gondja? Mit kell vele csinálni azonkívül hogy szoptatom és fejegetem a tejet?

Varrat: nekem a külsőt kiszedték, a belső felszívódó, már láttam darabokat a wc-ben. Még mindig barnázok van amikor még vér is jön. Meddig normális ez?

Mindjárt teszek fel egy képet Andriskámról.
Csajok! Ti hogy álltok a depivel? Rám olyan gyakran rámjön a sírás. Van amikor örömömben ahogy látom a kincsemet milyen kis gyönyörű, cuki jó gyermek, de néha elkap nagyon a rosszkedv, hogy olyan béna vagyok...

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Fürcsi: néha szereti néha ordít, attól függ milyen passzban van
Kép

Kép

Kép

buci79

amikor jóízűen alszik a kiságyban. Amúgy utálja a kiságyat, alig lehet betenni
Kép

Kép

Kép

buci79

És már július van....

Egy kis statisztika

25 fiú, 11 lány babánk van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Az átlagos születési súly: 3442,84 g
Az átlagos születési hossz: 52,97 cm

És ami a leglényegesebb... olyan igazán koraszülött babánk nem lett, mindegyik baba épen, egészségesen született meg :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
1214933583.6965.xls
Vendég

Csiri:csak annyit mondhatok JOGOS!!És te előre megmondtad :x

Buci:Először is nagyon tetszett ez az őszinte beszámoló,annyira így érzek én is!!
Másodszor:(ezt én is őszintén írom),szerintem tök szép és fejlett baba Andris,eggyáltalán nem vékony...bár tényleg nem egy hurka gyurka de Dávid sem hurkás!!És én is nagyon szeretném....
Harmadszor:kezdek megnyugodni,hogy nem csak nekem megy egy kicsit nehezen a kezdet...de minden kezdet nehéz nem?
Blue neked is köszi... :lol:

Gigi tök jó...imádom a tábláidat a fotóalbumot,és a statisztikákat...tartsd meg a jó szokásod!!!!
Vendég

Buci
Nem is hízott keveset Andris! Még ha a születési súlyától számolom is...
Mennyi volt a legkisebb súlya?
Olyan hosszúnak tűnik a képen :roll: Hány centi?
Vendég

ilyet sem láttam még(tejgyüjtő kagyló) :shock:
Vendég

ÁTLAGOS növekedési adatok:

(A gyarapodás üteme és mértéke változó)
Súlygyarapodás:
0-3 hó 140-245 g/hét
4-6 hó 119-126 g/hét
6-9 hó 84-91 g/hét
9-12 hó 63 g/hét

Hossznövekedés:
0-6 hó 2,5 cm/hó
6-12 hó 1,25 cm/hó

Fejkörfogatnövekedés:
0-12 hó 7,5 cm
Vendég

Valamint a WHO adatai (angolul):

http://www.who.int/childgrowth/standard ... boys_p.pdf (fiúk)
http://www.who.int/childgrowth/standard ... irls_p.pdf (lányok)

ÉS!!! Fontos hangsúlyozni, hogy óriási eltérések lehetnek két baba közt, és nagyon sok minden "normális". Figyelni kell a súly mellett a hossz- és fejkörfogatnövekedésre is, a pisis pelenkák számára, a fejlődésre, bőr állapotára, baba kedélyére, alvási szokásaira, stb.
Vendég

Gigi változó de még is mindenki azon drukkol,hogy minnél többet hízzon a babája...
Vagy csak magamból indulok ki?????????
Vendég

Buci!
Aranyos Andris!Szerintem is elég az amennyit hízott!Van még ideje összeszednie magát! :wink:

Gigi!
És ami a leglényegesebb... olyan igazán koraszülött babánk nem lett, mindegyik baba épen, egészségesen született meg

Tényleg össze tehetjük a két kezünket,nekem is sokszor eszembe jut,hogy milyen szerencsések vagyunk!!!! 8)
Vendég

[quote="csiri-biri"]
írta:
csiri-biri
Gigi!
És ami a leglényegesebb... olyan igazán koraszülött babánk nem lett, mindegyik baba épen, egészségesen született meg

!!! 8)

És minden anyuka remekül van...kivéve aki depressziós idegbeteg lett :lol:
Vendég

És a nap utolsó képe..címe:
Nyugi Zoé azért lesz esküvő :wink:

Kép
Vendég

A fotóalbumban vannak hiányosságok... :cry:

Az illetékes anyukáktól kérnék majd egy-egy újszülött kori képet a csemetéről!!!!
Vendég

[quote="bárány"]G írta:bárányigi változó de még is mindenki azon drukkol,hogy minnél többet hízzon a babája...
Vagy csak magamból indulok ki?????????

Én nem akarom, hogy többet hízzon... :lol: :wink:
Vendég

Bari
Mit akarsz? Dávid hörcsögképű, nyaka nincs és vannak ott combikák is :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

EZ AAAAAAZ!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Mi is tegnap voltunk 1 hónaposak! Velünk minden rendben, a Picúr 4270g-al mérlegelt (születési súlya 3300 g volt), szóval szépen fejlődik, csak nappal elég nyűgös. Elkeseredett mamik kitartás, nem vagytok egyedül (Buci, Bárány) nálunk sincs nappal alvás, de ami a legrosszabb, hogy ha nyitva a szeme, akkor sír, mindegy hogy hol van (ölben, kocsiban, kiságyban.........stb.) Már mindent kipróbáltam, de hiába, így marad a várakozás, majd csak túljutunk rajta egyszer, aztán pedig majd jönnek a fogacskák......... :cry: Én totál kimerült vagyok, ma a konyháig nem jutottam el, nemhogy háztartást vezessek, de ez van, mi nehezebben boldogulunk.

1 hónapos orvosi vizit meg volt, minden rendben, ma voltunk csípőszűrésen is, sajna az egyik oldala kicsit fejletlenebb, pedig a kórházban anno negatív lett az eredménye. Na mindegy. Szóval kaptunk vállpántos terpeszbetétet és 6 hét után kontroll. ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, írja meg légyszi hogy kell ráadni gyerekre. Nekem a lába közé lenne logikus, de úgy tűnik előre kell a ki kukijára, szóval akkor hogy is? Nem magyarázták el sajna, de nem akarom rosszul ráadni.

Nálunk a védőnő elég gyakran jön, én nem bánom, mert nagyon kedves, mindig vannak új kérdéseim, neki pedig hasznosítható tanácsai, és persze megnézi Picúrt (vizsgálja) így én is nyugisabb vagyok.

Depi - sírás nekem is könnyen megy, főleg ha már nem tudok mit kezdeni vele és csak sír keservesen..... :cry:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!
Mi is elkezdtük a mai napot...szokásos módon egy kis sírással...pedig éjjel aludt és azt hittem még most reggel is alszunk eggyet...de ne legyek telhetetlen ugye?

Most úgy nézem ez már az egész napos sírásának a kezdete :twisted:

Remélem mankának igaza van és egyszer csak jobb lesz...én már csak azon drukkolok,hogy éjszaka maradjon ilyen mert ma is csak evett és aludt vissza egyből(persze nem a kiságyban :twisted: )

Terpeszbetéttel kapcsolatban sajnos nem tudok segítei...

Rajtam 9 kiló fölösleg van többiek,hogy álltok a kiinduló súlyotokhoz képest??
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:47-kor.
hékás

Jó reggelt!

Nálunk is elkezdődött a nap... már az egyik gyerek reggelizett, most eszik a másik is... és anyuka is evett már :lol:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:48-kor.
hékás

Bari
És miért sír?

Én a versenysúlyomnál vagyok... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vikka
Hajrá!
Vendég

Sziasztok!

Detre éjjel lázas volt,és elvittem dokihoz, azt mondta hőgutát kapott,csak azt nem értettem hogy miért,és hogyan,hiszen annyira vigyázunk rá.. Erre a doki azt mondta hogy a szűrt fényben is kaphat napszurást,és a kicsit ne vigyük ki 10óra és délután 4közötti időben még árnyékba sem.. Szóval ez engem iszonyúan meglepett..

bárány:még mindig nem akar enni Detre sem, de lehet hogy itt a magyarázata..Viszont egyik ismerősöm ajánlott homeos bogyókat,és ma veszek kipróbálom, kiváncsi vagyok nagyon..a neve urtica urens ch5..hallott valaki róla, vagy használtátok? Mert nekem most nagyon nincs tejem:(

gigi: igen rád gondoltam :oops:
nálunk is nagyon érzékeny Detre,és vele is elég csak hangosabbra venni a hangnemet, de annyira sajnálom, mert érzem rajta hogy ez így neki nem tetszik..

Mennem is kell, mert hozzánk is elég sűrün jár a védőnő, pedig ez már a 3.gyerekem,nem tudom miért van arra szükség, hogy jöjjön, újat úgysem tud mondani:D

Mindenkinek szép napot..
dobok egy képt Detréről.. Kép

hunormagor

jó reggelt,

mi is túlvagyunk a reggelin, Milán már alszik is... az a legújabb, hogy evés után 2 órát ébren van, aztán 1et alszik. de ha ébren van, akkor nézelődik és kézzel-lábbal magyaráz. tegnap kiakadtam, voltak itt rokonok, és látva hogy nem alszik a lurkó a babakocsiban, felváltva rázogatták. én meg mindenkire rászóltam hogy ne rázogassák, szemmel láthatóan jól érzi magát, nem sír... nézelődik. beszéljenek hozzá, vagy játszanak vele, csak NE RÁZOGASSÁK! még a végén hozzászokik hogy így alszik el, aztán sorra hívom majd az éjszaka közepén a rokonokat, hogy jöhetnek rázogatni a gyereket.... :twisted: örülök hogy magától elalszik.

bari, buci: azért van ott toka, nem kell aggódni. ;)

Milán 1 hónapos korára 1 kilót hízott és 3 cm-t nőtt. ő sem hurkás, de tokásodik meg vastagodik... a legkisebb pelenkát is combban hízta ki, nem pocakban. :D a babylove mini meg túl széles. remélem jó lesz később, mert van belőle 3 csomag... :roll:

+ kilók: 15 jött fel, 9-10 ment le.... most úgy néz ki hogy megállt a dolog, úgyhogy kezdeni kéne magammal valamit.

Gigi: szerintem mindenki sejtette hogy te a versenysúlyodnál vagy. :P :D

depi nálam nincs, bár szerintem ez annak is köszönhető hogy nyugodt gyerkőc Milán, és hogy nálunk állandó a jövés-menés... tegnap is bográcsozós party volt, csülökpörkölt, vörösbor... vasárnap szalonnasütés, szombaton grillparty... szóval nemhogy megállt volna az élet, inkább most indult be igazán. tervezgetjük a nyaralást szeptemberre, szóval pörgés van, nemcsak a gyereksírás, kakis pelenkák, ilyesmi. szerintem akinek sírós a babája, próbáljon meg napi 1 óra segítséget kérni valakitől, bárkitől, és menjen el sétálni valahová, shopingolni, piacra, vagy bármit, csak el otthonról. szerintem ez rengeteget számít, és a babának is jót fog tenni, hogy egy kicsit kipihentebb anya tér haza a csavargásból. ;)

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:48-kor.
hékás

JÓ REGGELT LÁNYOK!!!!!!!!!

VIKKA NAGYON DRUKKOLOK RAJTAD A VILÁG SZEME, MEGTUDOD CSINÁLNI :P

Manka: Sajnos én sem tudok segíteni betét miatt, hála nekem Tominál nem kellett, remélem Kristófnál sem lesz rá szükség :wink: De ha ilyen kedves a védőnéni, nem tudnál inkább tőle hasznos segítséget kérni?

Urtica Urens, szerintem nekem bejött, bár fogalmam sincs, mivan akkor, ha nem szedem. Annyi tejem lett a mellgyulladás után, hogy nem győzőm fejni :P Ja, meg persze megvettem a tápszert is.

Tejapadás: ha emlékezetem nem csal, sajnos elmehet a tejcsi egyik napról amásikra, de szép lassan fokozatosan napról napra kevesebb is lehet. No para, még minden lehetséges :wink:

Képzeljétek, ha minden igaz akkor ma el tudok menni fodrászhoz. :P :P :P Már teljesen le vagyok strapálva külalakilag. bár belűlről sem érzem magam valami pompásan.

Alvás: Hát Kristóf visszatapsolta az előző éjszakai műsorszámát :cry: Hajnali 3 órától üvöltős számát mutatta meg :cry: Aztán jött a bohócos előadás, a -hogyan szivassam anyucit - című másfél órás műsorszám :cry: én annyira nem díjaztam az előadását, ezért fogtam, és átvittem a bátyja szobájába (ugyanis Ő tegnap kimenőt kapott, így üres volt a szobája) ha hiszitek ha nem, ahogy betettük a lábunkat a szobába elaludt. Visszavittem a mi szobánkba elaludt. Megint visszavittem a bátyó szobájába, megint elaludt. Szóval nem tudom mi van abban a szobában, de nekünk nagyon bejött. (a titkok kamrája) És hagy ne mondjam, hogy most hol van és mit csinál??????????? :roll: :roll:
Természetesen a bátyó szobájában és édes-deden horpaszt :wink:
No összeszedem magam, sietek elmegyek tataroztatni, aztán jövök vissza.
Egyébként én már nagyon fáradt és álmos vagyok de ha szabad időm lenne én akkor is a csavargást választanám. Max felmosnak az utcán :wink:
bluebox

Jó napot!

Bari:Dávid nagyon édes és van ott mit fogni!

Este megint szenvedtünk a hasfájástól.Egy fél óráig ordított,akár mit csináltam vele nem volt jó.Tegnap egyáltalán nem volt kaki.
Meddig nem kell aggódni,ha nincs kaki?

Aztán oda tettem magam mellé mikor megnyugodott kicsit és olyat aludt,hogy éjszaka nem is evett csak fél 6kor! :shock:
Mindig meglep ez a gyerek.

Kép
melike

Hunormagor
Én akkor még magamat se nagyon viszem ki... max. a teraszunkra, ahol teljesen árnyék van...
És a gyerekek fejére akkor is teszek valamit...
Tejszaporítás... minél többször cicire tenni a gyereket... vagy fejni... meg lehet próbálni a 7-5-3-1 módszert...
(7 percig fejed egyik cicit, majd a másikat, aztán 5-3-1 percig)

Mia
Én se vagyok depis... pedig Tomi nem olyan jó gyerek, mint Peti volt...
Petit megetettem, leraktam a kiságyba, vagy valahova és elszórakoztatta magát... Tomi jobban igényli, hogy foglalkozzunk vele...

Hékás
Alvás... feküdj le te is a gyerekkel... :wink:

Nekem fokozatosan apadt el a tejem.
Vendég

Ja és igazat adok Miának.Szerintem is kell egy kis lazítás.
Bár nekem bejön az is ha Mátéval megyek,csak kimozdulhassak.

Kép
melike

[quote="gigaboszi"]B írta:gigabosziari
És miért sír?
!

Kérdezem én folyamatosan de nem válaszol :twisted:

Detre hőgutát kaptt?? :shock:
Látnád Dávidot most azonnal levetköztettem,még a zoknit is levettük
Vendég

Nagyon fontos, hogy az embernek önmagára is jusson ideje!
Szerintem ezért is kell egy normális napirend!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?