A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Panna!
Valószínűleg már elég nagy, ahhoz, hogy kibújjon. Úgy, hogy szerintem ne aggódj, még pár nap és már nem is számít koraszülöttnek.
bende

Köszi lányok a biztatást!
Lehet, hogy igazad van Bende, és így legalább megspórolom a terhesség utolsó, legnyűgösebb heteit... :D

Nam aggódok ám Réka baba miatt. Azt érzem, és biztos is vagyok benne, hogy teljesen jól van, és egészséges, és a súlya sem kicsi már. Csak olyan váratlanul ért a dolog.
A Margitban sajnos a 38. hét előtt érkezetteket koraszülöttnek nyilvánítják és a 2500gr alattiakat meg kissúlyúnak (de gyakorlatban azért a 3kiló alattiakat is jobban figyelik), így attól tartok, hogy ha mostanság érkezik, tényleg inkubátorba teszik, és nem lehet velem a benti pár napban... Pihenni így mondjuk én lehet, hogy jobban fogok tudni, de neki biztos jobb lenne velem :(

Azért még bízok benne, hogy vár egy kicsit. Majd m egbeszélem vele a dolgokat :P

panna1

Sziasztok!

Sajnos én még tegnap délután is és ma reggel is dolgoztam itthonról, sosem lesz már ennek vége :(
Panna, egyrészt én is drukkolok, hogy még legalább 1-2 hetet kibírjon a baba, másrészt meg lehet, hogy jobb túllenni rajta kicsit haramabb, mielőtt óriásira nőne a kicsi. De azért még maradjon bent legalább a 38. hétig.
Barbi, nagyon édes a kisfiad, amikor megláttam egyből elszállt a szüléstől való félelmem, mert alig várom, hogy én is meglássam az én fiam.
Mecsi, asszem aranyér témában nálam többet senki nem próbált. Én úgy kezdtem, hogy sperti krém és kúp, aztán homeopátiás bogyók (nux vomica és sepia officinalis), aztán betadin krém, aztán most éppen a reparon krém+kúp kombón vagyok, de bevallom azt már alig használom, mert egyrészt beleuntam és beletörődtem, hogy nem fog elmúlni az aranyerem amíg meg nem szülök, másrészt mostanában mintha javult volna a dolog. Szerintem amiatt is, hogy véget értek az irodai kilenc órás ücsörgések.

Van még két tippem: az elsőt egy amerikai kismamahírlevélben olvastam, de itthon nem nagyon hallott róla senki, se a dokim, se a védőnő, de a dokim azt mondta, hogy nyugodtan kipróbálhatom, szóval megtettem és lehet, hogy az is hozzájárul a javuláshoz, mert azóta lett jobb a helyzet, szóval annyi, hogy este beülök vagy 20 percre nem túl forró vízbe (mert az ugye tilos), amibe szódabikarbónát szórok. Érdekes, mert amerikában, ha aranyered van, akkor ez az első, amit javasolnak: hogy szódabikarbóna!

A másik meg a Kriston féle intimtorna könyvből egy trükk, hogy minden nagy wc-zés után az ún. öblítő pózt kell felvenni, ami annyi, hogy négykézláb állsz és az alkarodon támaszkodsz, hogy a feneked magasabban legyen, mint a szived és így maradsz pár percet. Ezzel tehermentesíted az ereket a végbélben.

Sok szerencsét.

szuszu

Panna!

Ez nagyon érdekes. Nemrég beszéltem egy rokonnal, mondtam Neki, hogy 4 hete mérték 2,5 kilosnak a drágámat. Azt mondta az Ő gyerekei mikor kibújtak nem voltak ekkorák. Amúgy az összes könyv azt írja, hogy a 36. hét végére kész a gyerek. :) A nagyon koraszülötteket pedig 2 kilóval már hazaengedik. ASkkor most, hogy is van ez???
bende

Sziasztok Lányok!

Olvaslak ám titeket mindennel képben vagyok :P :P örülök, hogy úgy-ahogy mindenk rendben van.

Barbi, örülök, hogy már otthon vagy és remélem mihamarabb a gyerköcök is otthon lesznek :!:

Panni, kitartás még egy pár hétig, pihenj sokat. :P

Nem irok mindenkinek név szerint mert regény irhatnék:

Nagyon jók a pocakos fotók, és a gyerekszobák (irigykedem is) :P
Szerintem a fejéssel kapcsolatban legjobb tényleg a kézi mellszivó :!:
Pihenjen mindenki sokat és lassan szeretnék már képeket nézegetni :P :!: :!:

Rólam annyi, hogy lassan próbálkozhatunk Apával augusztusban kezdjük :!: :!: :!: de tudjátok, mostanság a sok bajban nem számítok rá hogy rögtön összejön ( :P de azért reménykedem :P )
Fizikailag még belső szúrásokat érzek elég sűrűn, de kibirom, lelkileg meg majd az idő vagy esetleg az újabb bébi meggyógyít. De a terhességet végig fogom idegeskedni az bizti :!: :!:
Na de nem panaszkodom nektek :P :P

Jövőhéten megyünk Párizsba, Disneylandbe 6 napra leglább hamarabb megy az idő :P :P

Na puszi mindenkinek

Gabi

Kép
Kép
minimano74

Én már azt is hallottam, hogy ha már tud csuklani a baba odabent, ami nálam pl. ezen a héten kezdődött, akkor már az is azt jelenti, hogy elkészült. Persze lehet, hogy ez nem igaz.

szuszu

Szia Gabi! Örülök, hogy hallok felőled!!! Nagyon klassz lesz Párizsban, az tuti! Irigykedem is egy pöttyet! ;) Mi tavaly voltunk, és hát nagyon klassz volt! Írj mindenképpen, hogy hogyan állnak az ügyeid, és mihamarabbi babavárást! ;)

Szuszu, tök érdekes, mert régebben írták már páran, de min. 1 hónappal ezelőtt, hogy érzik a baba csuklását. Én is amúgy a héten kezdtem érzékelni, szóval nem tudom, hogy akkor mikortól is csuklik a baba, de az tuti, hogy a 36. héten már kész a baba, szóval a tüdeje is, meg minden olyan, mint a 40 hetesen született társaié!

sophie27

Gabi! Örülök, hogy lassan ti is belevághattok újra a babaprojektbe :D De nem aggódni ám! Pláne nem feleslegesen! ÉS jó pihizést és Disneylandozást nektek!

Szuszu! Ha ez így van, akkor Réka már elég régóta kész :P Pár hete naponta csuklik, van, hogy többször is egy nap. És néha elég kitartóan nyomja....

Bende! Lehet, hogy van vmi kórházi szokás. Én is úgy tudom, hogy hivatalosan a 36. hétig koraszülött,aztán nem. De a szülésfelkészítőn meg a 38. hetet mondták. De az is lehet, hogy azt a két hetet a baba állapotától függően döntik el. Ha minden oké, és nem is pici a baba, jók az apgarjai, akkor lehet, hogy csak többször megvizsgálják... Hát majd kiderül...
Rékust múlt hét csütörtökön becsülték 2300 gr-ra. Gondolom egy hét alatt azért felszed magára vagy 200grammot. Ezért tippelem most 2,5 kilónak.

Telcsiztem még a dokimnak, azt mondta nem kell feküdnöm, éljem nyugodtan az életemet, ilynekor már nem számít igazán, és jobban érzem magam, ha nem köt az ágyhoz :lol:
A férjem kérdésére számszakilag is megnevezte a méhszájat: 1111, de mondta, hogy ilyenkor már ezeket a kódokat nem igazán használják, csak annyi, hogy bő egy ujjnyira nyitva... És szülés előtt és alatt is csak ezt fogják mondani.
UH-zni jövő hét kedden fog, ha addig kibírjuk...

panna1

Hááát szuszu, szerintem ez nem igaz, mert én már pár hónappal ezelőtt is éreztem csuklásokat, bár az utóbbi időben szinte mindennaposak:))

Barbi, nagyon örülök, hogy végre otthon lehetsz és remélem a kis lurkók is minél hamarabb hazakerülhetnek. Dönci baba nagyon, de nagyon édes, formás kisbaba, büszke lehetsz rá ;)
mit mondtak, mikor vihetitek haza?
Regő babával mi újság? remélem már jobban van, nagyon sokat gondolok rá!!!

Bende, esedezem és utólag is gratula a beforduláshoz és mindenkinek, akinek elfelejtettem volna gratulálni, most megteszem, Panna, Nici :)

Panna, elhiszem, hogy meglepődtél rajta, amikor a doki közölte a helyzetet, fel a fejjel és remélem én is hogy még egy picit bent marad Réka baba! Bár így ennek fényében nem nagyon utazgatnék én sem a helyedben.

fúú, nem emlékszem még kinek szerettem volna mire reagálni, de majd eszembe jut:)) addig megnézem a behűtött görögdinnyémet:))

Gabi! De jó újra hallani felőletek, szorítok, hogy minél hamarabb összejöjjön egy édes kis babuci nektek ;) hmmm Disneyland, nem rossz.... érezzétek jól magatokat!

Mecsi, nagyon jó a pocakfotó, igazán csini vagy!!!

Zsófi, sajnos a hév-es tapasztalataidat én is átéltem párszor, ha legközelebb menned kell, szólj és lehet, hogy szolidarítok veled:)
mert én mostanság itthon ülök és sokszor már kezdem unni a 4 falat, mehetnékem van, csak a testem nem úgy érzi:( na de már nincs sok hátra...:)

sniky

ja...

Ági pocakját szerettem volna még dícsérni, nagyon csinos, formás lett és szép nagy ;)

Eszti, gratulálok az új lakáshoz, biztos jó sokat dolgoztatok vele, majd várom ám én is a képeket róla:)

sniky

Gabi!

Nagyon-nagyon jó, hogy újra itt vagy. Csodálatos nyaralást kívánok Nektek és azt, hogy augusztusban megfoganjon a Picikétek. Kár, hogy nem kezdhetitek hamarabb a próbálkozást, Milyen romantikus lenne, ha Párizsban foganna meg.
Remélem minél hamarabb jössz a jó hírrel :)
bende

Újra itt. idáig mászkáltunk ma jól elfáradtam, de jó érzés hogy vannak még segitőkész emberek. Elmentünk okmányirodába a kocsiátiratás miatt és az egyik ügyintéző megkérdezte mire várunk és odahivott minket. Aztán az OTP be is még kellett volna várni de előre hivtak. Vannak még jó emberek!!!
Közbe beugrottunk a tescoba és vettünk uj rucikat mert akció van!!! vettünk egy kik oroszlános hálózsákot 2500ft egy kantáros nacit bodival1700 meg egy frottir kék csikos napozót750ft meg a aH&Mbe is akció van az arénába és egy snoopy pulcsit kapott áronka 809ft.ért.
Kép

Köszönöm a tanácsokat elvileg megyek délután dokihoz is azért megkérdezem őt is de szerintem kezdem egy speri krémmel. Még nem vészes hátha elmúlik REMÉNYKEDEM!

Gabi örülök hogy azért jól vagy, és drukkolunk az új probálkozáshoz és kívánom hogy minél hamarabb összejöjjön!! A pihenés jót fog tenni és lehet hogy jót tesz a termékenységnek is :D

Bende neked miért nincs vonalzód?

Panna húha közeleg a nagy nap?! :shock: azért szerintem pihenj ha tudsz talán akkor a bébikéd is jobban bent akar maradni. Az utazásról én már tuti lemondanék a helyedben.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, nagyon szép kis rucikat vettetek:) imádom én is ezeket a Tesco-s cuccokat, jó párat már mi is beszereztünk belőle.

sniky

Csuklással kapcsolatban csak annyit hogy már nekem is hetek óta van, és mostmár mindennapos és naponta többször is szokott, de barátnőim megnyugtattak hogy csak gyakorolja a levegővételt odabent.

Eszti tök jó hogy ti is végre készen vagytok nagy meló lehetett a felújítás. Milyen furcsa hogy mindenki ilyenkor áll neki a felujitásnak, végül is utánna meg már nem lesz rá idő se.

Niki ma mit főzöl ?? :lol: te minden napra tartogatsz valami finomat
én ma krumpliprószát avagy tócsnit lapcsánkát stb.... ki hogy hivja fogok sütni a melósoknak. olyan rég ettem már! még talán 9éve csinált drága anyukám.
Jaj lányok néha annyira eltudok keseredni, hogy nincs itt anyu és nem láthatja a kis unokáját. Pedig ő mindig is fiú párti volt. Ráadásul mostanában amúgy is annyira érzékeny vagyok, hogy rengeteget pityergek emiatt is.Biztos ő intézte ezt el nekem :D :D

Szuszu mi lenne ha nemet mondanál a melóra? biztos muszályból lenne aki megcsinálná helyetted.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

ja és mindenkinek köszi a bókokat, bár én is annyira csinosnak érezné m magam mint ahogy dicsértek :? :? Mobydick :lol: :lol:

viszont amit még irni akartam, hogy végre nem dagadok , se a bokám se a kezem se a fejem. inkább a combom löttyed meg a popim :twisted: minden este a szopipárnát összehajtva összekötöm és arra pakolom a két lábam és alig sózok. Ez most bevállt eddig 8)

Kép

KépKép[/url]
mecsi

én a napokban olyan vagyok mint egy kisbaba: estére elfáradok és sírós leszek és napközben is előfordul, hogy minden ok nélkül kikívánkoznak a könnyeim és nem is rossz érzés egyszerűen csak jól esik...(nem hiszti csak könnyek amik jönnek) :)
Vendég

Niki, oké, szavadon foglak! ;)

Mecsi, bár nem engem kérdeztél, de én ma zöldbabfőzeléket csináltam Niki habarásos technikájával, valamint magamnak sóskát, főtt krumplival! Nem biztos, hogy ez másnak finomság, de én nagyon főzelékes lettem! Sajna dinnyém nincs itthon, és nem is szeretnék egyedül hazacipelni egy 10kg-sat, szóval max. majd apával, ha jön hazafelé! Meggyem van még itthon, de nem tudom... Gyümi levest is csináltam nem olyan régen, nagy sikert aratott, de a tejszínem már lehet, hogy megromlott, így nem kísérleteznék vele!

Szóval ezeket eszem mostanság!

sophie27

bármilyen hihetetlen csajok, de ma nem főzök semmit, örülök, ha nem kapok hőgutát a panelban :)

a sírással meg nem vagytok egyedül, én is nagyon érzékeny tudok lenni, de olyan jó utána úgy megkönnyebbül az ember.... és nem azért sírok én sem mert vmi fáj, vagy bánt, csak úgy :)) biztos ezt is a hormonok okozzák...

Mecsi, anyukád biztos lát és büszke rád, hogy milyen csini kismama vagy és milyen jó anyuka leszel ;) én a nagymamámmal vagyok így, nagyon hiányzik és sokszor ezsembe jut, hogy most milyen büszke lenne...

Zsófi, remélem jól sikerült a főzelék és szólj, ha mehetnéked van ;) itt Csepelen szívesen sétálgatok rövidebb távokra ;)

sniky

csandikám, ma jöttök megint AVAR-ozni? roxerda van:)

sniky

Sziasztok!

Épp párom talárjára várunk, 2,5 órás sort kellene végigállni. Így most belopott engem az egyetemi netszobába, hogy addig se álldigáljak. Mert itt ugye előreengedésről szó sem lehet..... :?

Annyi mindent írtatok, próbálom követni:

Nagy gratula a beforduláshoz utólag is, tényleg nehéz mindenre reagálni, de ez nem azt jelenti, hogy nem örül az ember!!Tényleg!

Barbi, kislurkó csodaszép, gratulálok, reméljük nemsokára átveszi a mellszívó szerepkörét is!!!Regőnek sok puszi.

Pocakfotók nagyon tutik. Én már fel sem merek tenni. :oops:

Aranyér: Nekem a védőnő felváltva ajánlotta a körömvirágkenőcsöt és a Mastut. Főleg az utóbbire esküdnek. A gyógyszerészünk is.
Mondjuk nekem nem fáj, csak csúnya, de a soki múlt héten bíztatott, hogy majd fog. :?

Panna, ne izgulj, pihizz sokat. A másik topikban egy anyuka 3 ujjnyi tágulással is húzta még napokig, pedig nem is első baba volt.
Sztem azért amennyit tudsz, feküdj, mert akkor nem terheled a méhszájat.

Zsófi, nálunk amikor hazavittem a szopipárnát, páromtól úgy kellett elcsenni esténként, annyira beleszeretett.

Gyerekcuccok: Ma végre a gyerekdoki által majd felírandó és a homeos bogyókon kívül minden gyerekcucc beszerzését letudtam.
Már csak a családból kell összeszedni, ennek egyik felét ma, másik felét vasárnap. Akkor már "csak" a konyha szétverése van hátra, és nagyjából fellélegezhetünk. Próbálom kicsit pozitívabban nézni a dolgokat, csak néha már tényleg nehéz.

Ma este megyünk 5 hét után uh-ra!!! :D :D :D Már nagyon várom. Sztem összeszedtem valami fertőzést is, de nem érdekel, csak Prücsköm legyen jól. Kíváncsi vagyok mennyit nőtt, sztem sokkoló lesz az eredmény. És a doki mondta, hogy vihetünk pendriveot, akkor lesz felvétel is!

Eszti, hurrá a beköltözéshez!

Gabi, jó volt látni írásod. Párizst én is megjártam 3x, csak pozitív élmények. Élvezd ki minden percét és a Notre Dame-nál, ha átmentek az éttermi negyedbe, az arab kuszkuszt ne hagyjátok ki, mennyei.

:wink:

Niki, egy dinnyére most én is beneveznék, vagy legalább egy fagyira.hmmmm

Mindenki mást megszólítatlanul is sokszor puszilok, vigyázzatok magatokra így a finishben!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sniky!még nem biztos , mert 1/2 8-kor felugrunk hozzátok-os vendégeim lesznek...talán utána és talán kicsit, mert tegnap szétnyomorintottam a medencémet a padon, nehézkesen totyogtam haza :cry: szóval meglátjuk
próbáltam keresgélni itt a topikok között, hogy megtaláljam a helyem (Jánosban fogok szülni), de ez a legaktívabb lap és szimpi a csapat.a többi oldal használhatatlan , mertugye nem 6-8 éves infók érdeklik az ember lányát...vagy esetleg tud valaki valamit ajánlani csak nekem kerülte el a figyelmem?
kajajelentés : még van túrógombóc és ma fasirtot is gyártok :wink:
nem is értem, hogy miért nincsen a száját nyalogató smile????
Vendég

Sziasztok!

Visszatérek olvasó üzemmódból.

Barbi: Örülök, hogy jobban vagy és nagyon gratula a kis Döméhez. Csodaszép fiúcska! :)

Panna: Nem csodálom, hogy meglepődtél, hogy elvileg bármikor szülhetsz...Nekem azt mondta a doki, hogy igaz, hogy Győrben a 37. hétig koraszülöttnek számít a babó, de a betöltött 35. hét után már nem kell aggódni. Én épp tegnap töltöttem be és egész nap ez járt a fejemben, hogy igazából már nincs sok hátra. Fura érzés belegondolni!

Pocakfotók nagyon jók!

Lábam múlt hét csütörtök óta olyan, mint egy elefánté és néha feszül a kezem is. Ráadásul egy hét alatt 3.5 kg-ot híztam. Tegnap voltam védőnőnél és azt mondta, ne aggódjak, mert a vérnyomásom rendben van. Holnap azért kíváncsi leszek a doki véleményére. Kicsit parázok azért, nehogy toxémia legyen...

Cs.

Kép

Kép
csimby

Aproo, a gyógyszertári motyókat is meg tudtad venni??? Nekem is van egészségkártyám és érdekelne, hogy mit engednek rá megvenni... Ha lesz időd, leírnád nekem?

Jajj, lázmérő! Ti milyet vesztek??? Van már valami ötletetek? Digi? Higanyos? Fülbe rakható, vagy szigorúan popsis? Tudom, Mecsinek van cumis ;) Csak mi van, ha a gyerkőc nem fog cumizni??? :P

Ja és Aproo, tegyél fel képet, mert nagyon kíváncsi vagyok, mi ez a kissebbségi komplexus, nem is tudom, hogy mikor talizunk élőben! :)

Csimby, azért a toxémiának vannak tünetei! Egyrészt a magas vérnyomás... És az nem olyan, hogy egyszer van, aztán hetekig nincs, hanem folyamatos a dolog, szóval, ha mindig rosszul lennél, akkor kezdenék csak ezen filózni! Ha van otthon vérnyomásmérőd, akkor szerintem érdemes naponta mérni, min. 2x, de alapvetően biztosan nincs gond! A védőnő biztos találkozott már toxémiás kismamival, és az arcpuffadás is nagyon gyakori ilyenkor, szóval észrevette volna! Csak pozitívan!!!

Szt. Imrés lányok! A keddi előkészítőről tudna mondani valaki valamit? Jegyzeteltetek? Tudom, hogy rooming-in volt, és nagyon érdekelne, hogy mit kell tudni róla! Köszi előre is!

sophie27

Ja igen, és a hirtelen hízás! De ilyen időben simán lehet a 3,5 kg a víz is...

sophie27

Szuszuhoz hasonlóan nekem sem úgy telt az első munkamentes napom, ahogy elterveztem.

Hétfőn még este hatig gyártottam én is az átadási papírokat. Mivel én elemző vagyok, és elég sok jelentést, riportot készítek, jó pár dolog akadt. Csak a mellékletek listája lett másfél oldal...
És még így sem végeztem, úgyhogy tegnap is bementem délután, 1-től 6-ig viszont sikerült majdnem mindent befejeznem, összepakolni a személyes dolgaimat.
Alá is irattam gyorsan a főnöknőmmel, hogy mindent korrektül átadtam. Innen fogva reklamációt nem fogadok el. :-)
Danim szerencsére kocsival értem jött, hogy ne gyalog és BKV-val kelljen cipekednem (egyébként legalább 3 forduló lett volna a város másik végéből).
Az volt a vicces, hogy a netem már le volt tiltva. A HR támogatóm soha semmit nem volt képes elintézni, na ezt pont sikerült neki azonnal. :wink: Ez csak azért volt gáz, mert míg vártam férjemet, addig malmozhattam...
Jövő héten még egy órára bemegyek, mert át akarom más nevére iratni a számítógépem (éljen a nagy bürökratikus szervezet), illetve ki kell írni a gép tartalmát DVD-re.
Érdekes, mert gondolatban ma már eszembe sem jutottak a benti munkáim. Gyorsan ment az áthangolódás, iszonyúan élvezem a táppénzes kismamalétet! :D

És örömmel jelentem, hogy tegnap este, ha már kocsival voltunk, elugrottunk a Tesco-ba vásárolni, és megvettük Picike első pár ruhadarabját! Holnap lefényképezem (kicsit gyakorolnom kell rá), és rakok fel én is képeket.

Beus

Kép
félhold

zsófi
én azért lehet veszek fül hőmérőt is az asti láttam most van valami akciós.
most megyek tus, aztán doki és még mielőtt szabira megy mindenről kikérdezem!! :D

sziasztok

Kép

KépKép[/url]
mecsi

béna!
az astiban láttam valami újságban hogy most akciós a fülhőmérő. na hogy érthető legyek :? :oops: talán a kismama ujságba

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Halihó!

Mi még mindig itt, sorbanállás ürügyén. Kezdek igen hisztis pityák lenni. Nem igaz, hogy egyszerre iderendelnek 660 diákot, és egyenként felpróbáltatják a talárt mindenkivel. ÉS komolyan, egyszerre csak egy próbál. Aztán csodálkoznak az eredményen. :?

Toxémia: Nekem mindig 110 a mx vérnyomás, most 130-at mért a párom, rohadtul dagadok, de ez ettől még távolról sem toxémia. Azért mondom majd a dokinak, de ezek a tünetek az utolsó trimeszterben normálisak.+ Utolsó trimszter hízása sokszor az első kettő duplája. Ezt is szokták mondani, tehát no aggodalom.

Dagadásra petrezselyem, csalántea. Állítólag jó, nekem a csalántea tényleg segít, de mondjuk ha olyan sokat állok mint ma, illetve ügyeket intézek, akkor hiába megy le reggelre, délben már gázos. MOst pl. nem tudom hogy csinálom végig a délutánt, mert itt ülök a Nagyvárad téren, még ezer helyre kellene menni és kidagadtam a papucsomat 2 óra alatt. Nem jön fel, mezítlábazni meg azért egyetemen mégsem akarok. Vicces lesz a mai nap így.

Zsófi, vettem egészségkártyára avent kézi mellszívót, tárolókkal, egy cumisüveget, porszívós orrszívót, digit. lázmérőt, üvegmosókefét, kisollót, fültisztítót, tena bugyit, laktoherb teát, sudokrémet(mert ez receptre sem olcsóbb), steril gézlapot, vattát....szóval minden olyan mütyűrt, ami elszámolható és nem olcsóbb receptre. Anyósom még szerez homeos bogyókat holnap vajúdás, gátvédelem, fájdalomcsill....meg gátmasszázsolajat. Mert ezek nem voltak ma és ő nagyon ért ezekhez. Kb. ennyi. A babacuccokért múlt héten voltam az elefániban és a Dm-et is megjártam. Így most már tényleg minden kipipálható. Még az asztalost zargatom hogy cserélje le a rossz fogantyúkat a bútoron és még ki kell mosni a mai és a vasárnapi szerzeményeket, felállítani a bölcsőt, de ezek már amolyan szórakoztató dolgok. Úgyí néz ki, ha jövő héten megcsinálják a konyhát, akkor fellélegezhetek. Max talán áthúzódik az az utána hétre, de már szellősebb lesz.
Szóval ha holnap lefixálom az asztalossal a jövő heti rombadöntést, akkor már tudom mondani, hogy mikor dobbanthatunk Andiékhoz egy kis személyes talira+mondjuk fagyira. (mindenki hoz egy dobozzal, akkor az csak elég lesz, nem? :-) )

Szegény kolléganőm, 3 munkaköre mellé megkapott kettőt az enyémből, szóval most nálam is, mint Szuszunál forródrót van. Ma már 3x hívott, teljesen le van havazva. De annyira nincs már erőm ezzel foglalkozni úgy, hogy személyesen guruljak be. Így telefonon azért mégis kényelmesebb egy fokkal.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi! :D Értettem, de köszi a helyesbítést!

Én is lassan lépek itthonról, mert megyünk be a városba (Szigetszentmiklósra) ügyet intézni... :P Meg remélem dinnyét is veszünk! Nyammi!

sophie27

Mecsi, Ági!
Nagyon csinik vagytok.

Rita, Dia!
Nagyon szép a szobadekoráció és berendezés.

Barbi!
Örülök, hogy legalább már te otthon vagy. Nem volt olyan nap, hogy ne gondoltam volna rátok! A kis Döme egy tünemény! És biztos vagyok benne, hogy Regővel együtt mindkét kislegény ugyanolyan stramm, mint te vagy, és gyorsan hazamehetnek mindketten. :D

Szuszu!
A gyakorlati oktatásra én is megyek délután a Mozgásterápia stúdióba, remélem összefutunk.

Rita!
Zalánnak húzd meg a fülét a nevemben is.

Feliciának megy ezerrel a drukk, biztos minden rendben lesz.

Eszti!
Gratula az új lakáshoz, legyen sok örömötök benne!

Panna!
Bevállaltad végül a vonatutat?

Zsófi!
Én is nagyon szeretem a sóskát főtt krumplival.

Az előbb hívott az egyik kolléganőm segítségért. Aztán kiderült, hogy csak elő kell vennie azt a papírt, amit tegnap egy órág írtam, abban minden szájbarágósan benne van (pedig előtte személyesen is megmutattam neki)... De legalább bebizonyosodott, hogy nem dolgoztam vele hiába (a főnöknőm nem kérte, hogy csináljam meg, de valahogy éreztem, hogy nem árt részletesen mindent leírni, ha nem akarok folyton berohangálni).

Most rohanok még teregetni és mosogatni, aztán irány a légzéstechnikai gyakorlat, aztán este mozi az egyik barátnőmmel. Csak hogy ne legyen unalmas a napom. :D

További szép napot mindenkinek! :D

Beus

Kép
félhold

Köszi Aproo a listát! Nagyon király! ;) Akkor kitalálom, hogy mi kell, és elköltöm az összes pénzem... :P

sophie27

Zsófi, okmányiroda?

Hajrá!

Gondolj rám dinnyézés közben, úgy ennék most én is- nyammmm

Ja én sima digitálisat vettem, popóba fogom használni ha kell, 1 perces, nem vészes 780 volt.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Neeeem, képzeld, ma nyitott a TiGáz ügyfélszolit a Gyári úton... ;) Ez az egy még mindig nem a nevünkön fut, és még nem is fizettünk semmit! Szóval para, ha benyújtanak majd egy 20e Ft-os számlát! :evil:

sophie27

Zsófi, hajrá. Nekem még maradt légzésfigyelőre, de a cég Dél-Afrikai és augusztus végén szállítanak újra. Addig fagyasztás van. :?
VAgy megvárom, vagy veszek MBT cipőt, hogy ne fájjon így a derekam......majd meglátom.

Úgy tűnik végre indulhatunk!

Sziasztok

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, és a fagyis ötlet nagyon király! Remélem Andi is szereti! :P Mert én kész vagyok tőle... :lol:

sophie27

Zsófi: Én sem állok negatívan a dolgokhoz. Tudom, hogy a hiretlen hízás is az egyik jel, épp ezért lepődtem meg, hogy kerek 6 nap alatt szedtem fel 3.5 kg-ot, amikor eddig összesen 11-et.

Amúgy nem a vérnyomás felső értéke a mérvadó, hanem az alsó.

Na mindegy! Végülis tényleg a végét járjuk már! :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Nekem is vizesedik a lábam már vagy két hónapja, de máshová nem megy és mindennap mérnem kell a vérnyomásom ami viszont alacsony , így nincsen ok az aggodalomra.Bár engem olykor kiakaszt mert az ok , hogy csúnya, de olykor még fáj is!!azt mondta a dokibácsi, hogy van 1 nagyon jó gyógyír = ez a szülés :P :P és ne aggódjak mert lesz durvább is, olyan lesz mint amalacok lába és ez teljesen normális!!
Azt is mondta, hogy vízhajtózni szigorúan tilos!!SE CSALÁN SE SEMMI!!Egyébként meg úgysem hat, mert kíméletesen magam is próbálkoztam :oops: a felpolcolás sem hat különösebben max.kicsit alábbhagy a bőrfeszülése, de megfájdul a derekam...viszont sokat igyekszem sétálni mert jólesik mégha nagyon lassan is megy mostanság...még az öregasszonyok is beelőznek :roll:
szóval kitartás lányok!!
Vendég

sniky!1/2 8 körül jönnek hozzám, de mi lenne ha elötte avaroznánk?te mikor jönnél?
Vendég

Csimbi, nem tudom, nekem múltkor azt mondta a doki, hogy 140/90-nél induljak a kórházba! Mindegy, ilyen sok nem szokott lenni, illetve nem szoktam különösebben rosszul érezni magam!

Kitartást mindenkinek!!! ;)

sophie27

úgy látszik ez a vizesedés dolog is alkatfüggő...
én lekopogom, egyelőre nagyon jól bírom, nem érzem az említett dagadásokat, legalábbis nem ennyire durván és nekem nagyon bevállt az, hogy éjszaka felpolcolom a lábam, így másnap szinte semmi gondom!

Szóval kitartás csajszik, ahogy cs-andi is mondta:) már úgy sincs sok hátra!

Egyébként Andikám, ha átküldöd az adataidat, akkor szuszu téged is betesz a táblázatba, már ha van kedved hozzá. Bár nem is kell átküldened, mert tudom én is ;) életkor: 30, első baba, kislány: Csenge, 34+5 napos vagy ma, lakhely: XII. ker., szülés várható időpontja: 2008.08.08., és János kórház.

Az emailcímedet nem tudom fejből :oops:

ez egy nagyon jópofa kis táblázat, ahol nyomon lehet követni, hogy ki hol tart, illetve a fenti adatokat....

Avarba szerintem mi csak 8 körül megyünk, de Fercin múlik minden, mármint, hogy mikor ér haza értem, mert elég sok dolga van a hostelben ma, én pedig nem szívesen indulok el Csepelről egy több, mint egy órás tömegközlekedős útra....

sniky

nekem azt monda a doki, hogy 130 fölött szóljak neki de szerintem egész életemben nem volt még annyi!!

köszönöm az adataim pontosak+emilke: csobiandi@freestart.hu

avarügyileg meg majd elválik, mert eléggé fölfelényomulósan van ma a kicsike és nyomja a mindenféléimet...ki se mozdultam ma még :cry:
Vendég

Fel a fejjel babám, szolidarítok Veled;)

szuszu, megtennéd, hogy Andi barátnőmet is beteszed a táblázatba ;) nagyon köszönöm!!!

Andi, erre a maradék 37 napra ;) nem akarsz ilyen szép kis vonalzót magadnak? babafalván és a nagyonbabaán is vannak helyesek:)

Ferci most telefonált, jön haza értem és irány az Avar:)

sniky

Zsófi, amíg én dolgoztam folyamatosan 140 volt a vérnyomásom, amióta itthon vagyok 100 körül mozog, nem véletlenül...... nem idegeskedem túl magam ;)

sniky

nemtalálom sehol a profilom testreszabást!!pedig már mindent végignéztem :evil:
Vendég

Sziasztok!

Itt a tábla!

szuszu

Szuszu, megtennéd, hogy átírsz nálam 2 adatot a táblában?

1, lakhely: Szigetszentmiklós
2, szülés várható ideje: 2008.08.15. ez a vonalzómon is a számított időpont, a 20-t csak apa nyomja ezerrel, illetve volt erről is szó, de én szinte kizártnak tartom, meg különben is, ez van a vonalzón is! :P

Köszönöm!

sophie27

Zalánnak boldog szülinapot kívánok!

Barbi, Döme nagyon formás bab, remélem hamarosan hazaviheted!

Panna, lehet, hogy már tényleg jobb neked, ha már nem nagyon utazgatsz. Szegedről 1-1.5 óra alatt Pestre?? :shock: azt, hogy csináljátok?

Gabi jó utat és sok sikert a próbálkozáshoz!

Szuszu, az én pocaklakórm már a 30. hét óta csuklik, nem hinném, hogy akkor már "készen" lett volna.

A Szent Imrében is azt mondták a szülésfelkészítőn, hogy a 38 hét előtt született babákat gyakorlatilag koraszülöttnek tekintik.

Zsófi, a lényeg az volt, hogya gyerek legyen veled és szoptasd igény szerint.
Vendég

Jó jó,. nem egy óra, de másfél alatt fel lehet érni, ha az ember siet.
És az már a Bécsi úti célállomás....
Az tuti, hogy Pécsnek már nem vágok neki, Szegdet még lehet, hogy bevállalom...

panna1

Sziasztok!

Barbi! Csak én is csatlakozni tudok gratulálok Döme babához, tündéri babó!

Csuklás! Hát nekem is hetek óta napi 1* biztos csuklik!
Az Istvánban azt mondták, hogy a 34-hét előtt ne is oda menjünk, mert nincs koraszülött osztály! Ezek szerint utánna már lehet!

Gratulálok mindenkinek mindenhez a befordulásokhoz, de nekem is kihagy az agyam és sok mindent szeretnék írni, de mire oda jutok már elfelejtem!

Én is csináltam pár képet, bár nem csiniben vagyok rajta, hanem otthoni jó kis tescos ruciban, meg macinaciban, de azért felrakom!

Kép
Kép

Nemtudom még mire akartam reagálni, majd ha eszembe jut pótolom!

Szép alvós estét mindenkinek!
Ritus

Kép
rituspoc

köszi Csenge! :)

huh Ritus, jó kis pocak! ;) én még nem csináltattam apával, mert megint előjött az égető érzés... bárcsak hétfő lenne már, és a doki is megvizsgálna! nem akarom, hogy baj legyen, de tök kellemetlen, magamat meg nem fogom kezelgetni!

a másik, hogy próbáltam jól megmosakodni, de az meg olyan fájdalommal járt, mint még sosem, szóval most picit aggódom, hogy hétfőn mi lesz a manuális vizsgálattal... :(

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?