A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Csiri: Ha van benne link, akkor az img előtti részt töröld. Nekem így be szokott férni ;)

Egy elég érdekes éjszaka van mögöttünk. Csak hogy legyen mindig min aggódni :twisted:
Bence az este 8-as szopi után nyűgös volt megint, egészen 1/4 10-ig ordított (védőnői tanács nem jött be, még kézben is üvöltött :? ). Aztán bealudt és egészen 1/2 6-ig aludt :shock: :shock: Bakker egy 3 hetes gyerek 8 órát szunyált egyhuzamban. Aztán etetés és 6 óta még most is alszik... Pedig ilyenkor nyűglődni szokott, meg nézelődni... Nagyon gyanús nekem ez... Persze örülök, hogy ilyen jó éjszakánk volt, de aggódom is, azért mégsem evett majdnem 10 órán keresztül...

Ja és a bébiőr is besz.rt... Ááá, nem is hiszem el... Éjjel hangos recsegéseket produkált a vevő, miközben a gyerek békésen aludt. 2x keltünk erre a recsegésre, párom tökre örült, hogy kivételesen alhatna, de most a bébiőr kelti :?

Kép

Kép
bettica

Vendég

Bettica a vérdarabkát teljesen normálisnak találják és gyakorinak...egy kicsit sem lepődtek meg rajta sem a korházban se a védőnő se a körzeti...sőt csodálkoztak,hogy egy 3 gyerekes anya etől megijed :shock:
Az üvöltés viszont aggasztó...mert ő jórészt tápszeres...anyatejeseknél a doki normálisnak tartja a délutáni 3-4 órás üvöltést...

Gigi szerintem te boldogulnál vele...
Ne nézzetek hülyének de ma már éjszaka is cirkuszolt és levittük a dunapartra...na ott aludt...nem vagyunk normálisak ugye?
Hajnalban a péknél vettünk kaját kocsiba megetük...mire hazaértünk a férjem indult dolgozni...jó szarul van gondolhatjátok!

csiri amikre te mondtad,hogy ajálott kaja azoknak 90 %-ára v édőnőm azt mondta,hogy tilos..áááá elegem van
Vendég

Ja és azt is mondták a korházban,hogy hőmérővel kakiltatni TILOS,attól is lehet egy kis vér a kakiban...de én nem hiszem,hogy attól volt,olyan sokan alkalmazzák...
Ja és azt is mondták,hogy a görcsoldók semmit nem érnek...szóval azt se adjam :shock:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:01-kor.
hékás

Bettica
Ezért nincsen nekünk ilyen kütyünk... :oops: :wink:
Suttogó és egyéb gyerekneveléssel foglalkozó könyvek, cikkek... mindenkinek az tetszik, ami a nevelési elveivel megegyező módszereket javasol...
Nekem pl. nem tetszik a Kismama magazin, a Sears-könyv...a LLL-s oldalakon szeretem a technikai leirásokat, viszont nekem néhány dolog nem jön be onnan...

Csiri
Pedig be lehet tenni 3 vonalzót is... :wink:
Vendég

SIKERÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Bari!
Ezeket nem én ajánlottam,hanem itt találtam a neten...be is linkeltem!!!!
Szerintem NE HALGASS A VÉDŐNŐRE,MERT MINDEN GYEREK MÁS ÉS NEKED KELL KITAPASZTALNOD!!!!!!
Vendég

sziasztok!

Ez is vicces. az egyik cikk, meg ember azt mondja , hogy x kaját lehet enni a másik meg azt, hogy tilos, nem ajánlott. Legyen okos az ember és döntse el, hogy mit ehet és mit nem. Nekem pl. a tejtermékeket azt mondták, hogy ne egyem, mert tejallergiát okozhat a babánál. A cseresznyét sem ajánlották pl.. Szóval érdekes, tehát már én sem tudom, hogy mit ehetek és mit nem.

Gigi: a Suttogó azt írja, hogy van a 4É módszer. Nekem egy csomószor kaja után belszik Kitti. Vagy pl. nekem nincsen el egyedül a kiságyában, de egy csomószor itt a nappaliban a nagyágyon sincsen el egyedül max. 10-15 percre. Ja és magától nem alszik el. Én szeretném alkalmazni ezt a módszert, de nem nagyon tudom. Sokszor kíván ölbe lenni. Ott elvan nem sír, de lent az ágyon igen.

Hogyan lehet rászoktatni, hogy magától elaludjon? És hogy 'elszórakoztassa' magát?

Más: Kitti bőre elég száraz. A védőnő és a gyerekorvos azt javasolta, hogy a fürdetőkrémet használjam testápoló gyanánt is. Nektek mit javasolt a védőnő vagy a doki? Van valami patikai szer, amivel lehet kenni a babákat?

Brigi: én nem kelteném fel. Én hagyom aludni, addig amig ő szeretne, utána úgyis jelez, ha van valami 'baja'.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Hékás
Marci nem cseréli fel a nappalt és az éjszakát? Mennyit alszik nappal?

Bari
Dávid életében, a mindennapokban van valami rendszer? Állandóság?
Vendég

Andóca
Enyém Majmocska szoktatás alatt van... egyre hosszabb időre lerakom... és nem kapom fel az első nyekergésre... :oops:

4É... bevezetéséhez következetesség kell...
Vendég

gigi igen van rendszer fölkel sír én meg ringatom több kevesebb sikerrel...utána ha végre elalszik,örülök...de álltalába rövidesen újra fölkel és sír...ha szerencsém van levegőt is vesz közben...

ébren 3 percnél többet még nem volt sírás nélkül...és sajnos nem túlzom el...
hogy lesz így mosoly?

mi az a könyv amit olvastok?
Vendég

[quote="andóca"]M írta:andócaás: Kitti bőre elég száraz. A védőnő és a gyerekorvos azt javasolta, hogy a fürdetőkrémet használjam testápoló gyanánt is. Nektek mit javasolt a védőnő vagy a doki? Van valami patikai szer, amivel lehet kenni a babákat?

Nekem is ugyanezt javasolta a védőnő!!!! (de én nem vagyok elragadtatva tőle)

Mostmár tényleg mit csináljak a vonalzómmal, hogy jól működjön????
már 2 hetes és 2 napos!!! :roll:
bszilvi25

most minden nap vonalzót kell csinálnom???????

Kérdés: volt aki levélben adta fel az anyasági ellátáshoz és a csp-hoz az igénylőpapírt??
bszilvi25

Sziasztok!

Szilvi Én igen, de csak 2.-án adtam fel, és ma jött vissza a tértivevény.

Csajok Nekem megjött a mensim! Legalábbis remélem hogy az! :shock: Egész jól elmúlt a gyermekágyim, bár még az is volt iciri piciri, tegnap meg felfigyeltem hogy úgy görcsöl a hasam mint mensi előtt, és reggelre rendesen vérzek is! :oops:
Gigi nyugtass meg hogy az, és nincs bajom! Megkérdzhetem hogy mi a szakmád, hogy ennyire toppon vagy a kérdéseinkben?

Olvasgattam róla hogy a 6. héten jelentkezhet és megváltozhat a tej íze tőle, és Levim tiszta nyügi reggel óta, és furin is eszik, sokszor kitolja a cicit, és sír! Ezekszerint ezért?! Remélem nem hagyja abba a szopit emiatt! :cry:

Vikimnél csak a szopi elhagyása után, jött meg!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Bari
Hogg-Blau: A suttogó titkai I-II., A suttogó titkai
Sears: Éjszakai gondoskodás (ez nem az én világom)
Kenéz Kíra: Az első 12 hónap titkai (ez is nagyon jó)

Andóca
A fürdetőkrém nagyon jó... :lol:
Vendég

Anna
Peti születése után nekem is 6 hét után megjött... előfordulhat, hogy pár napig ilyenkor megváltozik a tej íze... az, hogy Levi szopizik tovább, vagy feladja, rajtad múlik... nem szabad egyből tápszerhez nyúlni...
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... _problema1
http://www.lll.hu/node/12
(okleveles ápoló vagyok a végzettségem szerint)
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:02-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:02-kor.
hékás

Gigi köszi! Nem adom fel a szopit, eszemben sincs tápszert adni, nincs is itthon!
De Levi még csak 5 hetes lesz szombaton! Előfordulhat ilyen korán??

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

Szilvi: Én levélben adtam fel, de még semmit sem kaptam, ha ezt akartad kérdezni :P

Gyereknevelés -evés: Én nem olvasom és nem kérdeztem, hogy mi az amit szabad, illetve nem szabad ennem innom. Kérdezés nélkül is adták a jobbnál jobb tanácsokat :twisted: Igazából mindenevő vagyok, illetve lettem. Mindent eszem, csak módjával. Egyfalyta kajából nem akarom degeszre zabálni magam, így inkább változatos étrendet csinálok magamnak. Nem tudom,hogy mire hasfájós Kristóf. Szerintem már mindenre. Akkor én most ne egyek semmit?????????????? :roll: :roll: Mostani állás szerint minden másnap van csak 1x széklete. Rengeteget ordít, de migpróbálom nem kézben tartani. Inkább odafekszem mellé, ha éppen fekszik és magyarázok Neki. Ilyenkor Ő is elkezd magyarázni :P Mindennek hangot ad :P Imádom a hangját. Most tanulja a hangját kezelni, még Ő is meglepődik olykor, hogy milyen hangokat tud kiadni. Mosolygást elcsípni még mindig nem tudtam :cry: Nagyon keveset alszik, szinte egész nap ébren van. Vagy ordít, vagy gagyorászik, vagy eszik vagy éppen csak csendben fekszik.
bluebox

[quote="hékás"]
írta:
hékás
Andi, én nem szoktattam rá Marcit, ez valahogy jött magától. Ami tuti segített nekünk, az ágy fölé akasztott zenélő játék. Azt imádja. Éjszaka meg annyi sem kell. Ha kibüfizte magát, és leteszem az ágyba, elalszik magától. Néha apával röhögünk, hogy akkorákat nyög, hogy az elképesztő, de ez kell neki az elalváshoz. Meg magyaráz a játékainak, és attól is el szokott aludni.

A száraz bőrre én megvettem a Johnson's Baby testápolóját, azzal kenegetem. Még az én sarkamat is rendbe rakta, nemhogy Marci bőrét :D

De írigyellek titeket. Én is szeretném ha Kitti ilyen lenne. Szeretek foglalkozni vele, csak jó lenne, ha lenne egy kis időm magamra is. Szóval jó lenne, ha ellenne magában is egy kicsit. Remélem, hogy nemsokára már ő is eljátszik a kiságyában. Én is feltettem neki az a lógót a kiságyába, de kb. 5-10 percig volt el vele, aztán ordítás anya után!

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
hékás

sziasztok
lépzeljétek, valameik este becsapott hozzánk a villám, és tönkrement a számítógép. akkora csattanás volt, a szivem majd' kiugrott a helyéről, kezem-lábam remegett. most apa kis kütyühéről írok, de innen meg nehézkes a visszaolvasás. :(

MÁK: kb 3hete igéyeltük postai úton+ múlt hét hétfőn adtuk fel a hiánypótlást, ma a számlámon volt az anyasági. ;)

éjszaka: én nembébresztem Milánt... és képzeljétek, már ott tartunk, hogy tegnap este 9től ma hajnal 5ig aludt. fél5kor arra keltem hogy folyik a tejem... akkor jöttem rá, hogy a fiam elfelejtett 3kor felébreszteni. :D vpersze aztán 2szer reggelizett: 5kor és negyed8kor. :D

tegnapelőtt voltunk utlevelet csináltatni, vicces lett a kisTökiről a fotó, majd ha jó lesz a gépünk, bescannelem és megmutatom. :)

Milán egész jól elvan egyedül, bár egyre hamarabb ráun a dolgokra. kaja után böfi, akkor elszunnyad, aztán tisztába teszem, az nagyon tetszik neki, teljesen felélénkül. aztán félórát játszom vele, félórát meg elvan és elalszik 1 órára kb, majd kezdődik elölről, kb 3órás ciklusokban az este 8as fürcsiig.

fürdetökrémet nekünk eleve ugy javasolta a védőnő, hogy fürcsi előtt kenjük be vele a babát, a vizben meg mossuk le. igy több krém éri a babát és nem szárad ki a bőre. nálunk bevált, bár lehet, hogy amúgy sem lenne száraz bőrű.

mia_snow

Én johnsonnal fürdetem ,kenem,és hintőporozom dávidot,ja és olajozom is...popsikrém meg baby love a dm-ből...gondolom a védőnőmnek felállna a haja ha tudná,de nekem a másik kettő is johnson baba volt :oops:
Azt a fürdetőkrémet utálom,el sem olvad a vízben :twisted:
De ne hurrogjatok le miatta,biztos van aki szereti,én már odaadtam a terhes barinőmnek aki 36 hetes :oops:
Vendég

A fürdetőkrémet mi ki sem váltottuk... :oops:

az aloe verás johnson jött be nekünk,az az új zöld...a sima johnsont se bírta...
Vendég

hintöpor??? arrol minket letiltott a védőnő és a dokinő!

mia_snow

[quote="csiri-biri"]A írta:csiri-biri fürdetőkrémet mi ki sem váltottuk... :oops:

az aloe verás johnson jött be nekünk,az az új zöld...a sima johnsont se bírta...

hogy érted, hogy nem bírta, mi történt?

mia_snow

Köszi lányok!

Igazság szerint azért kérdeztem meg, hogy volt-e aki igy adta be, mert nekem is ezen jár az agyam.
Amikor elhoztuk a formanyomtatványokat a Váci útról, kaptunk egy papirt hozzá, hogy milyen dokumentumokat kell csatolni az igényléséhez, ill. a családi pótlékhoz.....
Te szig-od, lakcímkártyád másolata
Gyerek szül. anyakönyvi kiv. másolata
Orvosi igazolás a terhesgondozásról
Taj KÁRTYÁK másolata
és még??? (kell még valami egyáltalán???)
Jó a formanyomtatvány. OK!
Csak nem akarok ezekkel hónapokig vagy hetekig pótolgatni semmit.. :roll: :roll: :roll: :roll:
bszilvi25

Sziasztok!

Én egyelőre nem használok Johnsons termékeket, nagyon sok baba allergiás rájuk. Megvárom míg Boni nagyobb lesz akkor majd kipróbáljuk. Nem terhelem még ezzel is. Van így is mivel küzdenie. A gyógyszertári fürdetőt feloldottam egy kis vízzel, így már kezelhető és nagyon jó a bőrének.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Az államkincstárról töltöttem le:

Anyaságihoz:

Az igénybejelentéshez a személyes adatokat igazoló okmányokon kívül az alábbi okmányokat kell bemutatni, illetőleg benyújtani:
a) a gyermek(ek) anyakönyvi kivonatát vagy annak másolatát;
c) az igénylő és a gyermek(ek) TAJ-számát igazoló hatósági igazolványát;
d) a terhesgondozást végző orvos igazolását arról, hogy a szülő nő – a terhesgondozási könyvben rögzítettek tanúsága szerint – a szükséges alkalommal vett részt terhesgondozáson; (Amennyiben a szülő nő hitelt érdemlően igazolja, hogy a terhesség időtartama alatt legalább 5 hónap időtartamig egybefüggően külföldön tartózkodott, úgy a terhesgondozást végző orvos igazolását nem kell az igényhez csatolnia.)

A Taj kártya jó másolat is? Itt nincs írva és Én az eredetit küldtem be!
:roll:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Altatás. Bonika most evett, büfi után leraktam a játszószőnyegre, ott nézelődött kb negyed órát, aztán nyüszi, felvettem, de ott sem volt jó. Beraktam az ágyába, nézelődött kicsit, aztán egyedül elaludt. Sokszor van úgy hogy kézben nyafizik, ha meg larakjuk az ágyába csöndben van, vagy elalszik.

Kép

Kép
[/url]
stella40

sziasztok!

Próbáltam visszaolvasni mindent, de hú mennyi sokminden történt nálatok..

Bari:nagyon sajnálom, hogy ennyit küzdessz Dáviddal, nekem pont ilyen volt Hunor,sokszor sírtam vele,és nem értettem hogy miért csinálja ezt.Akkor sokszor eszembe jutott a Pelenkás bajkeverő című vígjáték..Biztos ismeritek..
3hónapos koráig csak sírt sírt és sírt..Aztán egyik napról a másikra abba hagyta..Kitartás..Annyira szép baba, és egészséges..nincs neki semmi baja hidd el..

Látom mindenki babája jókat hízik és nől..Detre már 5600gramm,és 60cm..És visszajött a tejci,hála itt sokaknak..

Nagyon szépek a kisbabák, de annyira eltudok csodálkozni a kislányokon, hogy mennyire szerettem volna egyet én is:DDe majd hoznak a fiúk..legalábbis olcsó vígasz, de kivárjuk..
(vagy nem) :oops: :lol:

Na cici időnk van, mennem is kell..Mindenkinek sok sok pozitív energia az éjszakákhoz, és a nappalokhoz :wink: :wink: :wink:
honorius

sziasztok!

Próbáltam visszaolvasni mindent, de hú mennyi sokminden történt nálatok..

Bari:nagyon sajnálom, hogy ennyit küzdessz Dáviddal, nekem pont ilyen volt Hunor,sokszor sírtam vele,és nem értettem hogy miért csinálja ezt.Akkor sokszor eszembe jutott a Pelenkás bajkeverő című vígjáték..Biztos ismeritek..
3hónapos koráig csak sírt sírt és sírt..Aztán egyik napról a másikra abba hagyta..Kitartás..Annyira szép baba, és egészséges..nincs neki semmi baja hidd el..

Látom mindenki babája jókat hízik és nől..Detre már 5600gramm,és 60cm..És visszajött a tejci,hála itt sokaknak..

Nagyon szépek a kisbabák, de annyira eltudok csodálkozni a kislányokon, hogy mennyire szerettem volna egyet én is:DDe majd hoznak a fiúk..legalábbis olcsó vígasz, de kivárjuk..
(vagy nem) :oops: :lol:

Na cici időnk van, mennem is kell..Mindenkinek sok sok pozitív energia az éjszakákhoz, és a nappalokhoz :wink: :wink: :wink:
honorius

Én fürdetőkrémet használok, meg gyógyszertári popsikenőcsöt...
A Johnsons-ról szakmai körökben nem hallottam semmi jót.... :cry:

Kép Anya egyik szerelme
Vendég

Honorius,kösz a biztatást rámfér :oops:
Közben már kaptam néhány privit is olyanoktól akik szintén síros babával küzdöttek az első hónapokban...
mindenkinek köszi :lol:

Gigi nagyon helyes "anya"1-es számú szerelme!
Na mit szól magamtól rájöttem,hogy nem Tomi van a képen :lol:
Vendég

Bari
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép

ritka pillanatok eggyike
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:03-kor.
hékás

hékás:én azt szeretném ha folyton ilyen kis mosolygós lenne

de találtam egy megnyugtató cikket...hátha valakit érdekel rajtam kivül
http://www.anyalettem.hu/sir-a-baba--cikk
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:03-kor.
hékás

Nagyjából kipróbáltam,de megnyugtató látni,hogy nem egyedi az esetünk és ez egy gyakori létező probléma :?

Azért az együtt lubickolást,térdre fektetést,még nem próbáltam,meg még egy párat
Vendég

Viszont mindenhol úgy írják,hogy 3 hónapos korig tart...na ez már nem annyira megnyugtató...
És utánna jön a fogzás...azt viszont a nagy fiammal szenvedtem meg nagyon
Vendég

xxx
hékás

én is beleőrültem...de már a terhességbe is.. :(
Tényleg elköltözök Gigihez mindhárom gyerekemmel... :lol:
Vendég

Szép napot!

Mindenki eltünt :roll: :cry:

Bari
Csak Dávidról volt szó, hogy jön hozzám... :wink:
Vendég

Gigi ismered a mondást:a kisujjad nyújtod... :lol:

Csak ,hogy lássátok éppen most,hogy gépezek:íme:
Kép
Vendég

szilveszter is fogzik :lol:
Kép
Vendég

[quote="bárány"]G írta:bárányigi ismered a mondást:a kisujjad nyújtod... :lol:

De Dávidnak éppen az kellene, hogy a TE zaklatott környezetedből kikerüljön... :wink:

Ma úgy főztem, hogy a konyhapulton ült Tomi a hordozóban...
Vendég

[quote="gigaboszi"]
írta:
gigaboszi
De Dávidnak éppen az kellene, hogy a TE zaklatott környezetedből kikerüljön... :wink:

Az egész családomnak az kelen...akkor lehet,hogy csak nekem kéne elköltöznöm valahova? :shock:
Hárshegy? :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bari: Oda már hiába költöznél, megszűnt :cry: :wink:
bluebox

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?