A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Monti azt a mindenit ,milyen hurkás marci :shock: :shock: :shock:
Te tényleg tudsz valamit,hogy ilyen jó a tejed :shock:
Szerencsés vagy,hogy nem hasfájós...a korházban azt mondták anyatejeseknél teljesen természetes a hasfájás...és nálatok még sem...hát írígy vagyok n agyon.. :oops:
Vendég

Megkérdezhetem újra,hogy melyikőtök adatja be a fakultatív oltások?Csak statisztika...(gigit tudom).ÉS magamat is,de mégis szeretnék egy mini felmérést készíteni...tudom,hogy már átbeszéltük de mindenki nem válaszolt
Vendég

Sziasztok!

Édesek a babák! :D

Bari: Az a katica ruha iszonyúan aranyos!

Montana: Mintha kicsit feszülne a gyereken az a ruci. Vagy csak ennyire megtömted a drágát? :lol: Nagyon kis formás Marcell baba is.

Én is mennék sétálni társasággal, csak a leányzó, aki itt lakik nem messze tőlünk, Ő most a héten nem ért rá :wink: Igaz, Andi? :lol: Na jó, majd szólj ha már aktuális lesz és akkor összefutunk :D

Rucik: Rengeteg ruhát kaptunk újonnan anno. Hát a kinőttek nagy része egyszer sem volt a gyereken. Mondjuk jó nagynak született a szentem, szóval nem csodálkozunk, dehát lassan be kell újítanunk pár rugit, mert azokból jó, ha van most 3 :shock: Holnap visszük a ruhatárunk felét a rokonokhoz, ahol novemberre várják a kisfiút. Talán ők használni is fogják a ruhák egy részét (bodykat nem valószínű mondjuk, de van még sok más is...) Kicsit bosszantó, hogy olyan ruhákat kell tovább adnom, amiket még nem is hordtunk és sajnos van benne egy pár, amit én vettem, mert olyan édi rucik! Ááá, fáj a szívem értük :D

Holnap megyünk rokonsághoz, imádni fogom a vályogház hűvösségét 8)

Bence is hihetetlen sebességgel fejlődik. Valamelyik nap benéztem hozzá, hogy alszik-e még és csak egy kiálló popót láttam :lol: kinyomta a szentem a fenekét :D A fejét már úgy emelgeti, hogy a könyöke is ki van nyújtva... :) Ja és persze a sarokból kipakolja a macit és a helyére költözik :lol: A gyereket minden alvás után a kiságy sarkából veszem ki :) Ééééés a legújabb szokása: hason fekszik, cumi a szájban és nem oldalra fordítja a fejét, hanem a lepedőt nézi kicsit felemelve a fejét :lol: Ha a cumi kiesik csak rá kell hajolnia :lol: Nyakerősítőnek is elmegy ez a mutatványa ;)

Apa lefotózta:
Felülről...

Kép

...és oldalról, nem túl jó sajna a minősége :(

Kép

Fáj a fejem... Ma Bence sem aludt egyhuzamban fél óránál többet. :roll: Kicsit ki vagyok emiatt, remélem éjjel beájul ;) Most persze, hogy apa hamarosan hazaér, bealudt a fiam... Na mind1, tegnap én altattam egyedül a gyereket, mert apának nagyon fájt a feje. Asszem ma cserélünk...

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
bettica

Amúgy én folyamatosan beszélek a gyerek helyett magammal...na ez nem volt érthető ugye???
Úgy mint ahogy monti írta a kommenteket
Ti is szoktatok,vagy én bomlottam meg? :oops:
Vendég

Bari!
A lányoknál sem volt plusz oltás 1 darab sem és teljesen egészségesek,szerencsére...évi 1-2 megfázás...én nem hiszem,hogy beadatom,de ez még nincs "átbeszélve" családilag...
Eléggé húzós az ára 3 gyerek mellett... :roll:
Vendég

Bari: Én nem adatok be mindent... Lesz egy pár, amit beadatok, mjd konzultálok a gyerekdokival... Asszem a rota vírus elleni kb. 25ezret kóstál... :roll: Ha nem lenne ilyen ro...adt drága, megvenném neki. Nem sajnálom a pénzt a gyerek egészségére, mert ha lenne/lesz rá keret beadatom neki, de a gyógyszergyártók pofátlansága az igencsak felháborító :evil:

Kép

Kép
bettica

Bari! Mi beadatjuk. Augusztus 5-én megyünk az első Rotarix-re, aztán szép sorban a többi. Pneumococus-szal megvárom a szeptembert, hátha tényleg ingyenes lesz, a meningococcust meg a doktornő egy éves kor után javasolta. Marcusnak is fáj a hasa néha, de az Infacol segít neki. Nem sír soha emiatt, csak látom, hogy néha húzogatja a lábát, meg feszítgeti magát. Ennyivel szerencsére megússzuk a hasfájást.

Bettica! :lol: Jól látod, elég passzos rá. :lol: Ez pont egy olyan rugi, amit megvettem, gondoltam a 62-es jó lesz neki, de sajnos ez egy olyan 62-es, ami kisebb, mint kéne lennie. :twisted: De azért ráadtam, hogy legalább elmondhassam, hogy volt rajta. :roll:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Bari
Én mindent magyarázok, megbeszélek a gyerekekkel... :wink:

Oltások
http://hoppa.ltime.hu/_baba&mama/vedooltasok.html
Vendég

Csiri
Popsikenőcs... anyatej...
Vendég

Nem tudom,hogy van ez de dávidkám még semmit nem nőtt ki legfeljebb nem lóg rajta annyira mint eleinte...amiket anyukám kötött rucikat azokat viszont hideg hijján mind kinövi...de annyira lelkesen kötögete őket,hogy én bizony ráfeszítem a gyerekre szeptemberben,csak ,hogy kedveskedjünk anyunak,aki annyit segít nekem(ünk),mint senki soha...

Tényleg nagyon szemét dolog a gyógyszergyárak,pofátlansága...tudják,hogy az ember a sajátján talán de a gyereke egészségén nem spórol...
Vendég

Betti: ma 'meglátogattunk' Titeket. Elsétáltunk egészen hozzátok, hát mit ne mondjak tényleg majdnem a lakótelep vége. Jövő hét hétfőn megyek a dokihoz a hathetes kontrollra (egyébként ma vagyunk hat hetesek). Aztán megbeszéljük, hogy mikor talcsizzunk jövő héten, OK?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Bari: nem tudom, hogy beadatjuk-e az oltásokat, pénz kérdés is...

Montana, Betti: Nagyon cuki babaképek.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Dorci tegnap alig aludt a front miatt, de ma nagyon jó kislány volt, szinte egész nap aludt az etetések között. Nagyokat sétálunk. Midnenkinek puszi, majd holnap dobok friss képet.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!!!

Nagyon édesek a Babák :P Senkit nem emelnék ki :wink: A rucik is mind-mind tündériek :wink: Mi beadatjuk az oltásokat. Apának a patikakártyáján van sok pénzecske :P Azért én is dobok egy mai képet :P A Nővéremnek szerettem volna kedveskedni a képpel, mert ma van a szülinapja. Tetszett Neki a kép :P

Kép
bluebox

Sziasztok!
Márti nem csoda,hogy tetszett neki :P
Na megyek mert dávid kint van,napközben már úgy sem tudunk kimenni...holnapra meg 37 fokot mondanak :shock:
Vendég

Blue jól látom,hogy kristófnak kihulott a haja?
dávidnak is hullik minden pelenka a feje alatt csupa haj,meg a sapijai belül...már alig van neki :(
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:07-kor.
hékás

Kórházban kapott oltás picike szúnyocsípére hasonlit...da nagyon meg kell nézni,hogy lássam olyan picike :shock:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:07-kor.
hékás

na ez meg nekünk tuti,hogy jó mert a korházban agyon dícsérték

mai képek
Kép Kép Kép
Vendég

na azért élőben ennyire ronda nem vagyok,csak kb fele ennyire :lol:
Vendég

xxx
hékás

Hékás:én már attól vagyok boldog ha a lányom gyönyörű :lol:

Furcsa is ,hogy mostmár ha együtt sétálunk őt nézik nem engem... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szépségkirálynő :lol: jó a humorod :lol:
Vendég

bari!
Ez a lány gyönyörűűűű!!!És a fiaid is!büszke lehetsz a gyerekeidre!!!

Hékás!
nekünk is szúnyogcsípésszerű az oltás a karján.Én megnézetném a helyedben...

Blue!
Az a virág a kiskezében... :wink: :lol:
nagyon jó az ötlet,ha ilyen fotót kapnék én tuti meghatódnék... :wink:

Lányok!
én már most kivagyok ettől a melegtől és ez még holnap fokozódik...Ráadásul egyedül vagyunk hétvégén...a lányok még nyaralni,apa meg dolgozik szegény... :cry:
most jó lenne valami víz mellett...de hát egyedül uncsi lenne...pedig halas napok vannak a Tiszánál... :cry: (nembaj,majd jövőre...) :roll:
Vendég

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
"1,csak 1 legény van talpon e vidéken???????" :shock: :shock: :shock:
Én ????? 8) :?
Vendég

Hello!

Én is bekukk, Dorci épp alszik. A cumi csodákra képes :)

Dobok egy friss képet, tegnapi a kis balerináról :) Kép .

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Ma reggeli. Kis gyanakvó :) Kép

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

sziasztok én is itt vagyok!
MI nagyon jó babák vagyunk, a fejünket emelgetjük és tartjuk rendesen, mindenkire és mindenre nagyon figyelünk, magyarázunk. Sokat szopizunk és sokat alszunk.Minden nap rácsodálkozom az én kislányomra, még mindig nem akarom elhinni, hogy anya vagyok. csodálatos érzés.alig várom mindig, hogy felkeljen, pedig becsületesen kialussza a 3-4 óráit. Este pl. 8kor etettem, hajnali 4kor kelt fel meg is lepődtem, fél 3kor szokott.aztán reggel7kor.

szopi:én mindent megeszek, kivéve a babot meg a káposztát, s mindig elégedetten alszik a kishercegnőm a "zsíros" tejemtől.

oltások: az 1. rotát már megkapta, a másodikat jövő hónapban kapja az első kötelezővel együtt. a pneumoval várunk szeptemberig mi is, a meningot pedig 1 éves kora után adatjuk be.

én is hallottam, hogy a rota nem mindegyik fajára jó, dehát csak a veszélyesebbekre adják ezt, nem?
megyek,mert felkelt a csöppöm.

Kép
Kép
eyi

íme a nyuszikánk:

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 1.1453.jpg[/img]

Kép

s közben készül a lak
Kép

Kép

Kép
Kép
eyi

egyik kép lemaradt

Kép

Kép
Kép
eyi

Jó ne lovagoljunk már ezen a zsíros szón... :wink:
Nem én mondtam...orvos....és nem azt hogy zsíros hanem azt hogy magas a zsírtartalma+nem minden baba hasfájós+lányok főleg nem
Vendég

DE ETTŐL ANYATEJ NEM ROSSZ HANEM A BABA SZÁMÁRA A LEGTÖKÉLETESEBB TÁPLÁLÉK...ÉS EZZEL EGGYET IS ÉRTEK

VILÁGBÉKE
Vendég

:idea:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 22:22-kor.
Vendég

Bari- világbéke:D :D én abszolút békés ember vagyok :D

és tuti, hogy ezért ilyen nyugis a babám-ez minden meggyőződésem, hogy a terhesség alatti nyugodtság, ének, meg beszélgetés a babával megtette hatását. A STRESSZ NEM JÓ én mindig helyetted is szarul voltam, ha stresszeltél, hogy azt átérzi a baba,ÉS Megmondom őszintén, h. sajnáltam szegény csüntit- látod így is lett, -próbálj minél nyugodtabb lenni-összeszorul a szivem, hogy mindig azt kell olvasnom, hogy mennyit sír-nem lehet könnyű látni a szenvedését.-és bocs hogy előhoztam ezt a témát, gondolom a könyökeden jön ki és tudod, de az a biztos, ha időnként emlékeztetünk rá!!IGAZ CSAJOK??

Kép
Kép
eyi

Ezt viszont elismerem ami igaz az igaz...
Vendég

Hát én Dávidodat nem találom :shock: Jkriszti
Vendég

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 22:22-kor.
Vendég

[quote="jkriszta"]a írta:jkrisztaz a dávidos kép, amelyiket dicsértétek.
emelgeti a buksiját rajta.

az a zétis amelyiken egy bucifejű kiscsávó szunyál...

Kriszta!
én észrevettem,de tagadtad... :wink: :lol:
Vendég

Jó reggelt!!!!

Nagyon kihalt a topikunk,de remélem azért mindenki jól van ebben a nagy melegben.... :wink:

D.bogi!
Nagyon aranyos Dorina!?olyen figyelmesen néz... :lol:
Írod,h a cumi csodákra képes..... Lehet,hogy én vagyok béna,de pár próbálkozás után én feladtam a cumira való szoktatást,mert úgy lökte ki a nyelvével,hogy nagyívbe repült kifelé... :?
Úgyhogy nálunk a cumitéma letudva... :roll:

eyi!
Mirabel már most igazi kiscsaj a kis csíkos szerkójában és a kiskalapban :wink:
A házzal pedig szépen haladtok...Mikorra van tervbevéve a költözés?

Minden nap rácsodálkozom az én kislányomra, még mindig nem akarom elhinni, hogy anya vagyok. csodálatos érzés.alig várom mindig, hogy felkeljen
Ezzel én is így vagyok!!!IMÁDOK ANYÁNAK LENNI!!! :lol: 8)

Kriszta!
[quote]M írta:a szét aludtuk magunkat!

Zoém is!délben elaludt és 5 kor ébredt!!!! :shock: :shock: :shock:
Kérdezted mi jót csináltunk....a lányom aludt,én meg szarrá untam magam!!! :?
Lassan jönnek haza a csajszikáim Hévízről,de sajna mennek is tovább,apa meg dolgozik mint a gép,(ma is),úgyhogy Zoémmal lesz/van időnk jól összeszokni,véd és dac szövetségünket megalapozni... :wink:

A mai progi pedig,hogy átsétálunk anyumhoz és főzöcskézünk...kb annyi kedvem van hozzá most,mint például trágyát lapátolni....szóval semmi...de akkor lenne sértődés... :?
(na ez szép hasonlat volt...)
Legyetek jók és vigyázzatok magatokra és kiscsaládotokra ebben a nagy melegben..
:wink:
Vendég

Ja és lenne egy kérdésem...
Van a combján Zoénak 1 "éranyajegy"...(olyan mint az anyajegy,csak vörös és kidudorodó)...Védőnő,dokinő szerint max 3 éves korára felszívódik vagy legalábbis elhalványul....
Volt valakinek hasonló,esetleg a nagyob gyerekeknél???
Tapasztalatokra lennék kíváncsi...a neten már utána olvastam,de én inkább az "élő" esetekre lennék kíváncsi....
Köszi-puszi
Vendég

Csiri dávidnak a homlokán és a tarkóján van...azt mondták nekem is hogy felszívódik...ha jól emlékszem hemangómia a neve....de lhet,hogy nem pont így írják :oops:
Vendég

na jó nem tudom lefotózni...annyira becsillan a vaku...levenni meg tudom a vakut
Vendég

Bocsi, hogy belekotyogok! Szerintem Csiri és Bari nem egyről beszéltek! Zoénak gondolom kidudorodik és puha + piros. Dávidnak csak piros és ha sír mondjuk akkor még erősebb. Az én fiamnak olyan volt, mint Dávidnak. VAn a homlokán és a tarkóján is. Roli most két éves és már idegeneknek nem tűnik fel, de én még látom, hogy ott van és ha mérges erősebbé válik.

Olyan ami Zoénak van, van az egyik ismerősöm kislányának. Ő most két és fél éves. A mérete és a kidudorodás ugyanakkora neki, mint volt, csak már nem piros, hanem bőrszínű. Azt mondják, mindkettő fajta elmúlik!

Kép
szly27

Hello!

Dorina is kilökte eleinte a cumit, de az elmúlt 1-2 napban teljesen rákattant, tegnap csak azzal aludt el. Utána mindig gyorsan kicsempésztük a szájából. ;)

Én is imádok anya lenni, és minden nap rácsodálkozom, hogy ez a gyönyörű kis baba tényleg az én lányom! :D

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sly helló :lol:
Igen dávidnak olyan ami nem dudorodik ki hanem mintha le lenne fröcskölve a homloka,és valóban ha sír még jobban látszik...
Vendég

Én nagymama akarok már lenni felnőtt gyerekekkel :lol: :lol:
Vendég

:?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 22:23-kor.
Vendég

Mi a szomszédban voltunk szülinapi zsúron de hamar hazasöpörtem a kicsivel...a két nagy ottmaradt.

Ugye dávid szokásához híven bömbölt a babakocsiban,és az anyukák felváltva nyomogatták a szájába a cumit!
Miért ilyen taplók az emberek?Pont az anyukák akiknek kisgyerekük van már nem emlékeznek,hogy kézmosás nélkül ilyen pici baba cumijához nem kéne nyúlni??
Ráadásul a fogantyu nélküli cumi amit úgy fogtak meg,hogy a kis szájához is hozzáérjenek
A tököm ki van ezekkel a bunkókkal...
És felváltva kérdezgették:miért sír,biztos éhes,vagy szomja,
Én meg magamban:igen ilyen hülye vagyok,hogy átviszem a szomszédba étlen szomjan és fogalmam sincs mi a baja...
Na jó mára panaszáradat megvolt :x
Vendég

Én mióta élek nem nyúltam idegen baba cumijához esetleg akkor ha kértek rá ,de nem egy 4 hetes babáéhoz akinek immunrendszere nulla,főleg,hogy nem anyatejes...
Most vagy túllihegem a dolgot vagy tényleg ennyire kiakasztó ...nem tudom
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?