A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Vica, nem rossz hétvégi program ebben a melegben. vagy már akkor klimatizált szobákat festettetek? :)

mtunde

Tünde,
Klíma már üzemelt, csak a festés miatt nem volt bekapcsolva... (nem akartunk megfázni + azt akartuk hogy gyorsan száradjon meg...) Inkább szenvedtünk ezerrel :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica!
Ahogy nyüzsizel, hamarabb megszülsz, mint én. :)

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Isten éltesse az ünnepelteket!

Vica, akkor megvolt a hétvégi kismamatorna. Csak óvatosan! Azért a légkondi miatt kicsit irigykedem.

Mi most először hónapok óta mozi-hétvégét tartottunk. Egy csomó dvd-t elhoztunk anyósoméktól, mert náluk nagyüzemi letöltés megy. (70 dvd van már, 6 filmmel dvd-ként)
Nagyon jó volt, dumcsiztunk, ettünk, aludtunk és filmeztünk. Ilyet sztem az elkövetkezendő évtizedekben úgysem sikerül majd megvalósítani, de nagyon jól esett.

Szülinapozás megvolt, nagyon jól sikerült, csak ez a fránya front kissé elszúrta a tegnapi napomat. :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Judit!
Sajnos én meg pont 3 olyan storyt tudok, ahol a kutya ellenére törtek be. :oops: Ráadásul ahol én eddig jártam és volt kutya ott a kert ….. :oops: szóval nem volt valami szép. :oops: Egy kutya meg = +1 gyerek. Bár a leírtak alapján úgy néz ki, hogy nem szeretem a kutyákat, ez nem igaz, de nem biztos hogy tartani is szeretnék. :oops:
Kistarcsán mi a Baross Gábor utcába járunk (HÉV megállótól megy befele egy utca, aminek az elején van egy közért). Majdnem a víztoronynál lakik anyukám mamája. Általában szombat DU 4-7-ig vagyunk ott.

Tünde!
Bábakoktél: én is úgy tudom, hogy csak akkor segít, ha a babucinak egyébként is hajlandósága van kijönni. De az állítólag tény, hogy alhasi vérbőséget csinál.
Bepisilés: Hát ez így tényleg kicsit … de talán nem lesz baj ha nem kap pelust!

Vica!
Tényleg nem ártana egy kicsit lassítanod!!! :D
Klíma nálunk is van, pedig mennyire ellene voltam. Most viszont délutánonként tuti nem tudnék 2 percet se pihenni.

Kriszta!
Nagyon szorítunk!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz: bepisilés ügyében abban bízok, hogy Bene, mint mindig, most is sokkal önállóbb és ügyesebb lesz nélkülem. Mindig ez van, ha mások vigyáznak rá: ügyesebben eszik, alszik, szeret önállóskodni, nagyfiút játszani, de közben jó anya pici fiának lenni, ha velem van. :)

Úgyhogy annyira nem aggódok. Ma is ugyan 2x becsurrantott, de utána meg 3x szaladt a bilihez, direkt nem szóltam bele, és 3-ra kakilt is. Ez már komoly haladás, így remélem, hogy ez a pár nap is sokat számít. Amúgy meg óránként majd ráültetik a bilire. :)

Ha most megint pelusoznánk 1,5 hétig, az nagy visszaesés lenne. :(

mtunde

Aprooka, irigyellek a filmes hétvége miatt. Jó is az nagyon. És talán nem 20 év múlva lesz a következő :)

mtunde

Sziasztok!

Jó rég voltam, most is csak beköszönök, meg dicsekszem a "nagy" kisfiammal, Zétivel. Ma volt meg a 2 hós mérlegelés: 6180g-ra sikerült felhízlalni a gyereket, ez 2730g hízás a születési súlyához képest! :oops: :lol: :lol: :lol: Nőni nem nagyon akaródzik neki, "csak" 4 cm-t nőtt 2 hó alatt, így 58cm. :)
Kapott szurit, és a dokink adott egy rotavírus elleni "oltást" ingyen!!! :shock: :) Így csak a köv. kettőt kell kifizetnünk, ami ugye nem kevés, de megéri!
Zsombor nagy hóhányó amúgy, szóval ő sem változott.

Ja, voltunk az ortopédián a Zéti lába miatt, de az ottani doki szerint sem kell egyéb, mint a torna (kényszertartás).

Andi, nagyon sokat gondolok Rátok!

Kriszta, Rád is, frontokkal hogy állsz? :wink:

KépKép
KépKép
anittik

veronikusz, hehe, pont ugyanezek a problemaim nekem is, a haz lakas viszonylatban, en jobban biztonsagban erzem magam egy lakasban, a parom meg kertes hazban nott fel, neki az jonne be jobban... es en is inkabb a budai oldalt szeretem, nemtom miert...:)
hozzank meg nem tortek be, csak a kocsimat loptak el egyszer, az nagyon rossz volt, utana sokaig ugy jottem haza, h attol feltem, a lakasajto is fel van torve...viszont olyan remhireket is hallottam mar, h nem gond a betoroknek az emeleti lakas, volt, h az erkelyen keresztul masztak be a harmadikra, es ugy pakoltak ki, ami eleg nehezen elkepzelheto, de lehet, h tul szegenyes a fantaziam...:)

banana

Banana!
örülök, hogy megértesz. :D Tudom kicsit furán hanzik a paranoiám. :lol: :lol: :lol: Szerencsére a férjemnek nem rögeszméje a ház, csak látja hogy, elgondolkoztam rajta, így most reménykedik. :lol:

Tünde!
ez a sátor nagyon jól hangzik. Én is láttam ilyet, kifejezetten babáknak, ami UV-szűrős is. :D Nagy ötlet. :wink:

Vica!
de irigy vagyok a CTG-k miatt. :D :D :D festeni meg én is gondoltam, hogy kifestek, de ahhoz jó lenne ha nem lennének itt a lányok. :oops: :D Picasso-nk alias Szofi :D már majdnem telepingálta az összes fehér falat. Meg úgy szerettem volna kitapétázni náluk olyan lányos hercegnő figurákkal. :roll:

Most beszéltem a szemközti nagynénémmel. :roll: Mondta, hogy a hugával azon gondolkodtak, hogy vajon hogy fogom megoldani a lányok vigyázását míg kórházban leszek. :shock: :shock: :twisted: :twisted: Nem ám, hogy felajánlanák, hogy vigyáznak rájuk, hanem CSAK KIVÁNCSIAK, HOGY HOGY FOGOM MEGOLDANI!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Igaz már megint én vagyok a hülye. :oops: Férjem is mindig mondja, hogy vegyem úgy hogy tényleg NULLA segítségünk van, aztán ha mégis valaki segít, akkor örüljünk neki. :roll: :?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Tegnap éjjel a nappaliban nosztalgiáztam, visszaolvastam egy évvel ezelőtti írásainkat és jókat mosolyogtam a fotókon is. De jóóó volt!!!
Köszi-köszi mindenkinek a köszöntéseket!!!

Petya Boldog szülinapot Neked is!!!

Pocakosok tök jóóóó Nektek! :lol: :lol: :lol:

Időnként jövök ám, mert kíváncsi vagyok az "új" bébikre, de ezek a mai mamák nem kényeztetnek minket édes újszülött képekkel!??
Lécci-lécci, gondoljatok az egyéves után rohangáló "elfoglalt" ám annál kíváncsibb sorstársaitokra is! :wink:

Pusza mindenkinek
B

és a képek:

Kép Ilyen volt...

Kép ilyen lett

Kép

Kép
vkbrigi

Brigi!
WOW! mekkora volt ez a "CSÖPPSÉG"????? :shock: ha jól látom ő is megvolt vagy 4 kiló???? :D Szofi volt kb hasonló gyömöszke. :lol:
Ha nem haragszol írnék privit!!! :roll: :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Nagyon köszönjük a köszöntést Mindenkinek!!!!

Brigi: isten Éltesse Kristófot is!!!! Én is nosztalgiáztam tegnap illetve teganp előtt éjszaka... Nagyon jók a képek Kristófról! Sajnos nekünk nem készült ilyen tortás kép,mert kameráztunk és elfeljtettem közben fotózni :-(( Bár apa megígérte, hogy megpróbál a DVD-ről képekt kivágni

Veronikusz: Ez nagyon durva! Én szerintem ettől kezdve nem is szólnék a nagynénéimhez. Szerintem ha már ott az idő, akkor nem árthat a babakoktél.

Brigi meghozta a kedvem és én is teszek fel születés utáni képet :-))

Kép

KépKép

KépKép
cukorfalat

Cukorfalat Brigi!
Pedig mekkora lett volna, ha a két Petyának ugyanazon a napon vana a szülinapja! :shock:

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta: Ugyanazon van, csak én hajnalban szültem, Brigi pedig valamikor napközben és mindketten Vidadokival :-)) Csak azért írtam,hogy tegapelőtt éjszaka, mert nekem 12-én kb 11 körül indultak a fájásaim és hajnalban lett meg Petya.

KépKép

KépKép
cukorfalat

De ha még az én Petyám is.... :oops:

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok lányok,
vagyok ritkán, mint a fehér holló. De azért Rátok szoktam nézni, igaz csak futólag :oops: mert a kis zsarnokom nem igazán hagyja.

A kis szülinapos fickóknak nagyon boldog első szülinapot kívánok!!!!!!
Hej, de tud az ember nosztalgiázni. Ahogy itt nézem ezeket a csöpp képeket..... Ma voltam megint az ötödik emeleten és épp jött ki egy hatalmas apuka a kezében egy kis csomaggal a szülőszobáról. A fél karjáig ért a csomagocska , olyan megható volt..... Ilyenkor mindig megfertőz valami "vírus" de aztán magamhoz térek...... Most más terveim vannak, de az elkövetkezednő 5 évbe még beleférhet egy harmadik kör. :lol:

Veronikusz: nekünk nem éppen kis kertünk van, de én imádom rendben tartani. Jólesik füvet nyírni, söprögetni stbstb. Kimondott kikapcsolódás és a gyerekek is elszöszmötölnek mellettem. Szóval ne félj tőle....
A nagynénid meg :twisted: megáll az eszem, komolyan.

Kriszta basszus, ma komoly percekig gondolkodtam azon, hogy Te ülsz-e a folyosón kórházi hálóingben vagy nem. De nem "néztél" rám, úgyhogy elkönyveltem magamban, hogy csak valami hasonmásod lehet. Azért ennyire nem volt szar az arcmemóriám. Drukk, hogy Petya Vidadokinál szülessen. Meddig is van? Azt mondta nekem is , hogy jövőhéten már Balcsin lesz......

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
az a helyzet, hogy én is imádok mind füvet nyírni, mind söprögetni, sőt én is szeretek havat lapátolni :oops: tudom beteges (na persze nem reggel munkába indulás előtt leizzadni :lol: ) csak annyi a "bajom" hogy felnőtt koromra lejárt a szavatosságom :lol: és most már a fűnyírástól 3 napig mint a csapból, dől beltőlem a taknyi és a szemeim is bedurrannak. Még arc maszkot láttam, de azért teljes szkafander ruhát nem vennék fel. Tiszta dili!!! a macsakákat is szeretem, de allergiás lettem a szőrükre. :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

nem is meséltem!!!
írtam, hogy Szofin - főleg mikor kint hidegebb van (ősz, tél), de újabban már a nagy hőségben is, ill. Balatonon a vízbemenetel után - pici csípésszerű pöttyök jelennek meg, attól függően, hogy mennyi ideig fázik, egyre többen és egyre nagyobbak lesznek. Kiderült a vérvételből, hogy tavaly nyár végén átesett egy bakteriális fertőzésen, ami cseppfertőzéssel terjed és ennek következtében JÓ IDEIG, hideg+melegallergia alakulhat ki, sőt!!!! akár nyomásra is kijöhetnek ilyen pöttyök!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ezt csak azért írom, mert engem megdöbbentett, hogy ilyen van! Én már elkönyveltem, hogy allergiás lett. A doki nő azt mondta, hogy szeretné ha továbbra is beszámolnék róla, hogy hogy alakulnak a dolgok és ősszel vár minket vissza. :shock: :oops: Mondtam, hogy a fertőzések kezdete előtt, megpróbálok még visszamenni a két kisebbikkel! :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Veronikusz: majd sasollak :D Nincs olyan messze tőlünk az az utca, mi meg az Auchan melletti új lakóparkban vagyunk...
Durva ez a fertőzés sztori... És hogy lehet ezt a bakteriális fertőzést megúszni?? Remélem Szofinál elmúlik!!!

Betörés téma: tuti recept szerintem nincs ellene. Inkább az a lényeg, hogy ki mitől érzi biztonságban magát... Nekem ez a kutya, főleg mert utálom a rácsot. De persze megértem azt is, aki a riasztóban hisz.
Csak hogy nevessetek kicsit: apámék most szereltették be a riasztót, pedig most is van kutyájuk, nem is pici termetű, csak mostanában a kutya állandóan velük utazik a nyaralóba, mert nem tudják otthon hagyni, és éjszaka is belülről őrzi a házat :D Volt olyan, hogy éjszaka elkezdett ugatni, anyám lejött az emeletről, hogy kiengedi, kutya meg nézett rá hülyén, hogy ő belülről is tud ugatni, nem gondolja anyám hogy kimegy éjszaka??? :twisted:

Brigi, külön a Te kedvedért :D
Kép Kép

Az igazság az, hogy napok óta nyűgösködik, nam nagyon tudok fotózni - hacsak nem hisztis képet :(

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

nam=nem

Na jó, rakok egy hiszti-közelit is - sírás előtt 1 másodperccel...
Kép

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Judit!
nagyon kis éééédes!!! :D:D:D:D szegénykét is lehet hogy megviselik ezek a fránya frontok. (állítólag még a napkitörét is érzeik :shock: szóval sokkal érzékenyebbek :oops: :oops: :oops: ) Nekem az első kép jön be leginkább. Kis GONDOLKODÓ! :lol: :lol: :lol: :lol:
Hol van az a lakópark az Auchan mellett? én nem járok az Suchanba, csak a 3-as főúton. Arra a sok most épülő új családi házra gondolsz, amik Göddöllő fele menet bal oldalon vannak??? :roll:
Fertőzést nem tudom, hogy hogy lehet kivédeni. :roll: Ez olyan lehet mint az influenza. :oops: Minden ellen meg nem tudod beoltatni szegényt! És öröm az ürömben, hogy ez az allergia neki nem kellemetlen. Csak a szülőkre hozza a frászt, hogy ez mi. :?

Különben meg olyan ciki. :oops: :D Elővettem a pici ruhákat, de nem tudom még elképzelni se, hogy mekkora lesz Panni. :shock: De furi lesz megint egy minden irányba dölöngélő/eldőlő baby. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

bocsi a hibákért :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Haligali! :lol:

Vica!
Elvileg 2 hét múlva megyek dokihoz, a terheléses cukorra, jó lenne összefutni! Te milyen napokon mész ctg-re? Én tuti kedden fogok menni.

Anittik!
Úgy néz ki nagyon, hogy mi is a solarba megyünk a 20-ai héten.

Veronikusz!
Nagynéni! :( Ja és velünk is találkozhatnátok, ha már itt jártok! Ott van az a tök jó kis cuki:lol: :lol: , Judynak már mondtam.

Brigi!
Nagyon meghatóak a képek! Főleg a szülés utáni! Helyes kisfiad van!

Cukorfalat!
Jajj Petyáról is tök jó a kép! Itt mérés, mosdatás előtt?

Judy!
Nagyon édes Anna! Szerintem sírás közben is cuki!

Kriszta?
Nem kérdezek semmit csak, hogy minden oké?!

Rákszűrés: most beszéltem a dokimmal teljesen jó lett, abszolút negatív!!!!!!!!!!!!!! Hurrááááá! Úgy örülök, mindjárt sírok!

Más: vasárnap óta hasmenésem van, igyak én is normaflore-t? Szegény Martin is, de neki vírusa van.

Na szép napot mindenkinek! Mi tegnap du. hazafele a dokitól jól eláztunk :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Veronikusz: igen, az az :D Szerintem is a frontok bántják, mert pl a tegnapi viharban is minden villámlásnál összerándult szegénykém...

Steffi: köszi :D A cukrászda nincs ám elfelejtve :oops: Mostanában kezdek kimászkálni vele sétálgatni, hamarosan partiképesek leszünk :D - főleg ha ezek a nyamvadt frontok elhúznak... :(

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Hali!

Brigi, Kristóf nagyon szép kisfiú!

Cukorfalat, Petya is édi baba!

Boldog szülinapot nekik!!!!!!!

Judy, aranyos a pici lány!!!!

Lakás: Férjem egyszer eljött hozzám az albérletbe, amíg tanultam. 1 nap után hazament, mert nem bírta a bezártságot. :)
Én is jobban szeretem a kertes házat, de mi falun lakunk. Itt azért másabb. Viszont, ha választani kellene én is inkább Budára szavazok. De nagyon jók a Budapest környéki helyek is!!!!!

Steffi, nekem múlt héten volt hasmenésem. Együttérzek. És gratula a jó eredmányedhez!!!!

Bábakoktél: Unokatesóm mesélte, hogy barátnője kapott bábakoktélt. Beszéltek telefonon, és mesélte, hogy nagy a rohanás a klotyóra otthon, nem is tudja mi lesz ebből. Letette a telefont és 1 óra múlva megszült. Azért ez nem rossz.

Jók ezek a képek. Megnyugtatnak. Alig várom, hogy majd én is lássam a pici fiamat!!!

Kép
Kép
gabi82

Steffi, gratula a rákszűrés eredményhez!! Tudtam én hogy nincs ott semmi gond :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Kriszta,
Nem áll szándékomban beelőzni.... Sőt, én még szeretnék legalább 3 hétig egyben maradni :lol: :D MI volt a CTG-én???? Petyus alkotott valamit???

Steffi,
Hát elvileg keddenként kellene mennem, mert akkor van Hegedűs az onkológián... Amúgy jövőhét kedden tutira megyek, mert a laborban jelenésem van + strepto-t is akkor veszi le..... A holnapi CTG-é csak azért van, mert Gabi jövőhéttől szabin lesz ill. Hegedűs holnaptól van már....

vica10

Steffi,
Ja és örülök, hogy rendben van a rákszűrésed!!!!!!!!!!!!!!! :D

vica10

[b]Srácoknak BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/b]

ahogy most kinézek az ablakon, nehéz elhinni, hogy múlt pénteken a Római strandon pihegtem a melegben Dórával. gyerekek remekül érezték magukat, jót csúszdáztak az apjukkal. számomra meglepő módon még sokan sem voltak. (azért már most mondtam, hogy szeretnék akkor is elmenni oda, ha már fürödhetek is. nem vagyok egy hidegvíz párti, de jól esett volna egyet úszni. most nincs ilyen ingerenciám. :) )
képek is készültek, de a gép most nincs nálunk, így a képek még váratnak magukra.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Először is, utólag bár, de boldog szülinapot Petyának és Krsitófnak! Írtó jók a képek!!!

Meg az összes többi is, amit feltettetek!

Kriszta! Neked drukkolok, hogy 18áig kiváncsi legyen a külvilágra Péter. Én sem hallottam még a dokiról, aki átvesz téged.

Veronikusz! Jó lehetett a mexikói est! Te fogsz menni valamelyik előadásra? Nem semmi a nagynénéd!!!

Lilluska! akkor végül bejutottál múlt hétfőn Tóth dokihoz? Gondolom elkerültük egymást, én 11-től kb negyed órát voltam ott, de ennek nagy részét az Uh-szobában, merthogy meglepő módon rögtön behívtak, időpont alapján. Remélem minden oké volt!

Vica! Én is irigyellek a légkondi miatt!

Manóka! Már strand? Nem semmi! És Dórának hogy tetszett? Várjuk a képeket!

Rólunk: Uh-n minden oké volt, még mindig kislány! Tóth doki jókedvében volt, még egy nyelvnyujtogatós képet is kaptam! :lol:
Hétvégén meg nagyon lazák voltunk, Lénát "lepasszoltuk" 2 napra (szombat déltől hétfő délig) anyunak, kimentek Fótra a telkünkre, mi meg lementünk a Balatonra, vasárnap még a Balatonsound-ra is elmentünk. Azért gyakran hívtam anyut, de Léna szerencsére nagyon jól érezte magát!
Én legközelebb jövő csütörtökön megyek a Kútvölgyibe este, de a rendelőintézetbe... Gondolom nem jön senki?
És ciki, nem ciki, de én örülök, hogy végre nincs akkora meleg...

Szép napot!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Zsófi, szívemből szóltál! Bár nekem még ennél is sarkvidékebb kéne, valahogy akármit teszek, még mindig melegem van. :oops:

Én is a 28.-i héten megyek ctg-re és laborra, bár nem tudom még hogy oldom meg egyszerre a két helyen jelenést. :oops:
Azt hiszem ctg-re majd csak nagyon késő délelőtt jutok fel.

Steffi, éljen az örömhír!

Dóra baba ilyen aprón strandol? Hú, nagyon bátor vagy. Nálam még akkor is kerekedett egyesek szeme, amikor mondtam, hogy én biztosan nem zárom négy fal közé a babát az első hetekben és bizony megyünk majd sétálni, illetve kiteszem majd babakocsiban a kertbe. Nagyon berögzülhetett az a régi 6 hetes lakásfogság szabály......Bár az még kérdéses, hogyan teszem ki, mert az eb igen kíváncsi, főleg ha "zajos" a kis csomag. :) Tuti közelről akarja majd vígasztalni. Nem bírja elviselni, ha valaki szomorú, akkor úgy bújik, hogy mindenkit felborít. Majd lesz rajta mit nevelni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hahó!
Voltam CTG-n, hát képzelhetitek, milyen, ha Vida doki két puszival elbúcsúzott tőlem. :lol: Petykó alkot, csak én nem. aránylag rendes gyerek íyg CTG-ileg, eddig csak egyszer szivatott meg. Hétfőn megyek legközelebb, Ferenci Erzsike akkor lesz. Aztán majd megkeresem a másik dokit. Mondtam Vidának, hogy szerintem ez a gyerek olyan jól elvan bent, hogy lehet, hogy még megvárjuk.

Judy!
Nagyon édi ez a lány, és a hiszti előttin sem látszik, hogy mindjárt hiszti lesz.

Veronikusz!
Nekem kevesebb van hátra, és még most is nehezen tudom elképzelni, hogy megint egy ilyen mini gyerekünk lesz. pedig hétvégén gyakorlaoztam a sógoroméknál a kicsilányon. És ő már 2 hónapos, és mégis olyan picinek tűnt.

Heni!
A múltkor én CTG-n ültem, amikor egy méretes apuka egy nagyon pici csomaggal kószált a szülőszoba folyosón. Én is majdnem bőgtem.

De én amúgy az elmúlt két-három napban állandóan bőgök valamin, csak az nem jut eszembe, hogy min. Biztos hormonális. Csak abban bízom, hogy ez is a közelgő szülés jele. :lol: Már amúgy is elég volt egy kicsit. A héten mindennek nekimentem a hasammal, rossza gyomrom, és állandóan vérzik az ínyem. Mondja valaki, hogy ez nem terhes.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Aprooka!
Már hiányolni akartalak! Ha 29-én mész délelőtt valamire, szólj és akkor most legalább köszönjünk egymásnak :D Én is azt mondtam, hogy nem zárom 4 fal közé, de én személy szerinte 1 hónap után, mikor a látogatók kézről-kézre adták a kilincset és állandóan csak jöttek, borult állandóan a napunk, mást sem csináltam, csak mosogattam, főztem akkor azt mondtam, hogy a következőnél másképp lesz. És másképp is lesz. De ez mindenkinek a saját döntése az enyém pont ilyen. Egyébként én sem zárom be magunkat, csak a látogatóknak lesz stop, mi is megyünk majd játszóra, sétálni stb, Martint nem lehet a 4 fal közé zárni.

Kriszta!
Mikor jön vissza Vida? Ez bizti hormonális, gondolom már amúgy is unod a várakozást meg minden... Panka jól van? Kórházi csomi készen?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!
El is felejtettem írni, hogy örülök a rákszűrés eredményednek!
Nem tudom, mikor jön Vida, asszem három hétre megy el.
Pankával meg itt nyűjük egymás idegeit második hete, unatkozik szegény, én meg nem tudok mit kitalálni már neki, főleg tegnap meg ma volt a csúcs, hülye eső. Ragasztottunk, meg vágtunk, meg ilyenek.

Most megint nem akar enni, mert ugye csütörtökön hányt, és kitalálta, hogy ha eszik, akkor hányni fog. Ki vagyok tőle.

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Steffi: Igen, még fürdetés előtt készült a kép.Örülök a rákszűrés eredményednek!

Kriszta: Azért még ne add fel a reményt!!

Manóka: Nem semmi,hogy Dóra már stradnol :-))

KépKép

KépKép
cukorfalat

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:39-kor.
Vendég

Hunor,
boldog szülinapot!

Ezt most olvastam:
aki nem szereti a spenótot, az egy parajellenség.

Kép
Kép
paklincs

Steffi, köszi itt vagyok. A vendégeket én sem szívesen.....sőt, nálunk már a kórház is nagy kérdés.
Páromék heten vannak tesók. Persze nagyszülőknek nem mondhatom, hogy ne jöjjenek, de azért jó lenne, ha nem 10 ember vonulna ne hozzám szüláés után egy nappal. Ezt még valahogy le kell beszélni, remélem nem lesz nagy sértődés.
Otthon meg jöhet mindenféle segítség, gondolom úgyis kivan az ember ilyenkor, de a vendégjárást nem vezetjük be.
Csak azt akartam írni, hogy ha már van kert, akkor nem szeretnék totál "steril" környezetet, szóval nem zárom be augusztusban négy fal közé a kis drágát.
Sajna, úgy tűnik, hogy mégis elkerüljük egymást, mert párocskám kedden mentőzik, így ha azt szeretném, hgy sofőrködjön mellettem, akkor hétfőn megyünk ctg+laborra. Szerdán megyek majd dokihoz, és ha hétfőn levesznek mindent, akkor szerdára meglesz az eredmény is.

Szerencsére engem még nem ért utol az állandó sírhatnék, de ami késik, nem múlik.
Ínyem nekem is folyamatosan vérzett, de a cserszömörcés öblögetés majdnem teljesen elmulasztotta.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Steffi!
Rákszűrés: Nagyon örülök a jó eredményednek!!!! Tudtam, hogy minden rendben lesz. :D
Tali: :D cuki se rossz, bár most én tartok ott mint múltkor Vica :lol: 1 kiló fini gyümivel hamarabb elcsábítható vagyok. :lol: Talit meg összehozzuk! :D
Hasmenés: nekem is szokott lenni, de én SMECTÁT ittam. Sajnos Katával a Kútvölgyiből hasmarssal jöttem haza :cry: azóta tudom, hogy babuci mellett ezt lehet szedni. :oops:

Dorka!
hol vagy???? minden ok????
Tegnap óta nagyon gondolok rád, mert írtad, hogy nincs irányban a baby!!!! :oops: Szerintem nekem is visszafordult a drága. :cry: Tegnap óta nem a rekeszizmomnál érzem a mozgást, hanem a húgyhólyagomat tapossa. :cry: Szuper! Azóta beindult a para. :oops: tudom még van ideje megfordulni, de akkor is … :cry:

Zsófi!
De rég nem voltál! Jó hogy jöttél!
Nem, én nem megyek előadásra. Fontosabb helyekre se tudok a lányok miatt eljutni. :oops: ráadásul én még Kata születése előtt ELŐRELÉTÓAN elmentem az összesre :D

Aprooka!
:D:D:D én megértelek meleg terén. Eddig mindig a férjemnek volt melege, de most már olyan szinten kívánom a hideget, hogy a kocsiban már nem bírta elviselni az én sarkvidéki légkondizásomat és magának ki is kapcsolta. :lol:
Szülés utáni látogatók: én úgy oldottam meg, - nekem így volt jó, - hogy azt mondtam, aki látni akarja a gyereket, az jöjjön be a kórházba. Még a szembe szomszéd nagynénimnek is megmondtam ezt. Be is jött. A kórházban úgy sincsenek sokáig és ott nincs más dolgon csak etetni a babát, míg otthon már mosni, vasalni, főzni, takarítani, másik gyereket/gyerekeket ellátni a férjemről már nem is beszélve. Szóval nekem nem okozott gondot, hogy oda bejöttek. Én úgyis csak éjjel aludtam. Napközben mászkáltak a szobatársaim, beszélgettünk, jött a vizit, jött a kaja stb. Különben nálunk volt sértődés! Pont ez az említett nagynéni mondta, hogy nagyon bezárkózom. Ami nem volt igaz, csak a rám negatív hatással lévő embereket zártam ki. :D

Kriszta!
Panna mennyivel született előbb vagy később a kiírthoz képest???

Lilluska!
Hunornak nagyon sok boldogságot kívánunk szülinapja alakalmából!!!!

Nem is írtam!
Hetek óta akkora ínhüvelygyulladásom van mint a HÁZ!!!! Mindenki szörnyülködik, hogy inkább nem is mutassam. :oops: :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Nem biztos, hogy visszafordult, a kezével is bír gyurmázni. Én is éreztem most is, meg Pankával is. Meg amikor lefejeli.... :shock:

Panka egyébként 5 nappal jött előbb. Egyébként én most úgy érzem, ezen a héten nem lesz semmi. Bár mintha jobban nyomna a feje, úgyhogy lehet, hogy lentebb van már. mindegy, jön, ha úgy érzi.

Ma 4-kor keltem, nem bírok aludni. :evil: Meg bőgtem egy kicsit. remélem ez kiváltja a szülés utánit. :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Isten éltesse Hunort! Milyen szép név.....na jó, már nem változtatunk.

Veronikusz, ez a megoldás is nagyon jó, de valahogy a kórházas pár napot, főleg ha az ember nem pikk-pakk szül, valahogy nem tudom úgy elképzelni, hogy még a családi rohammal is meg kell békélni. Persze azért van pár olyan közeli családtag, akiket nagyon szívesen, mert azért a teljes elzártság sem jó, de amikor nagy a család, akkor azért határokat kellene húzni, csak azt nem tudom, hol. :roll:
+ ha bejönnek a barátnőim, akkor a család legritkábban látott tagjainak nem mondhatom, hogy bocs, de ne. No, majd meglátjuk, ez a szüléstől is függ.

Kriszta, fel a fejjel, már nincs sok hátra!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kriszta!
Kata nekem is 5 nappal jött hamarabb. Mondta is Mészáros, hogy a 2. hamarabb szokott mint az 1. Na persze! :D Szofi csak egy nappal volt hajlandó hamarabb kibújni. :lol: Addig növesztgette a kis hátsóját odabent. :lol:

Bocsi, de én még mindig ott tartok, hogy Vida mért nem a PAJTIJÁNAK adott át! :shock: :roll: :?: :D :D :D

Sajnálom hogy nem aludtál. Én kivételesen csak egyszer keltem éjjel, mert KAta újabban minden éjjel felkel 1x pisilni, így nem pisil be éjjel. :D Reggel 7-kor Szofi matatására ébredtem. Behívtam is hívtam a hálóba, odafeküdt mellém és vigyorgott mint a tejbetöki :D :D :D Tök jó volt így kelni. Rögtön nekem is felfele görbült a szám. :D

Azt meg megértem, hogy most már minden terhes!!! :oops: Sajnos nekem már most minden az! mi lesz itt később??? :oops: Tegnap is olyan formában voltam, hogy - bár a két lány "segített" - két üvegkancsót is eltörtem.

Ja! az előbb fent is éreztem pici mozgást! remélem tényleg igazad van!!! :? :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Aprooka!
persze, persze! Te tudod, hogy mekkora TÖMEG :lol: rohanná meg a kórházat!!! :lol: csak nekem Katánál az aki csak 5 percre ugrott fel épp hogy csak megnézni, se 5 percig volt. :x A kórházban meg viszonylag hamar letudtam. Ja! és megmondtam, hogy csak kajával várok a kórházban látogatót! :lol: :lol: :lol: (okulva Kata szülése utáni kórházi éhezésből :lol: ) Nem vagyok egy nagy zabás, de belőlem úgy kiszedett minden energiát a szülés és bár semmi bajom nem volt a koszttal, de NAGYON ZÓNA KAJA VOLT. :lol: A szobatársaimmal sorra mentünk ki este 10-kor még kajálni. Ott röhögtünk a folyosón. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

No a frontok arrébbmásztak, kicsit javulgatunk mi is :) Délelőtt bebugyoláltam egy takaróba és kiültem vele a teraszra 1 órára, egyből elájult :D Hiába, nyithatom én az ablakokat, az mégse ugyanaz, mint kint lenni...

Aprooka: Nekünk egy nagyon normális védőnőnk van, ő azt mondta, hogy hivatalból neki azt kell mondani, hogy két hétig a szobából se vihetem ki, de ha ebben a rohadt melegben 11 előtt és 4 után pl a teraszra árnyékba teljes lelki nyugalommal tegyem ki a gyereket levegőzni. Úgyhogy nekem is már 1 hetesen kint sziesztázott délután a babakocsiban. Szerintem most ez is hiányzott neki már napok óta, mert az esőben nem tudtam kirakni... :? Azért sétálgatni csak 2 hét után mentem ki vele, meg a családon kívül mást még nem hívtam - bár ez nekem is jobb így, épp elég dolgom van vendégek nélkül is... De ez meg úgyis egyedi...

Hozzám is sokan jöttek a kórházba, néha már kicsit kifáradtam, de úgy voltam vele, hogy ott úgysincs más dolgom, csak a babóra kell figyelnem, itthon már nehezebb...

Lányok, tegnap én is úgy kiakadtam anyósra... Telefonon... Tudni kell, hogy nálunk elég speciális a szitu, apóssal együtt lakunk, akitől 20 éve - nem épp békében - elvált, úgy, hogy a két gyereket is otthagyta, és lemondott az ő részéről a lakásban, hogy ne kelljen tartásdíjat fizetni. Ergo ő nem tud minket meglátogatni após miatt. Tegnap lecseszett telefonon, hogy ezt én hogy gondolom, miért nem állunk a sarkunkra a párommal, hogy ő idejöhessen amikor csak akar, hogy ő most el van tiltva az unokájától, holott neki joga van ahhoz hogy lássa, pláne, hogy a másik nagymama már hányszor látta... Már egy hónapos a gyerek és ő még csak a kórházban látta. (Persze, mert eddig nem nagyon hurcoltam, főleg, hogy ő 2db perzsa macskát tart a lakásban) És hogy ő pénteken jön Kistarcsára a nagymamához, legyek szíves átvinni a gyereket. Mondtam neki, hogy hívjon fel hogy mikor jön, és megbeszéljük, mert ha épp nyűgös és üvölt akkor nem indulnék el vele. Erre közli, hogy nincs porcelánból a gyerek, hadd üvöltsön, nem lesz semmi baja... :evil: :evil: :evil: Úúúúgy el tudtam volna küldeni a fenébe... Nagyon felhúzott. Főleg, hogy láttam mit művel sógornőméknél - amikor ekkora volt a gyerek ott ült minden este, felvette a gyereket, majd a sógornőmet szórakoztatta egész este, vagy nézte a tévét... Sógorom hazajött munkából, és nem tudott hármasban lenni a feleségével meg a gyerekével, mert anyós mindig ott koptatta a kanapét... Ja és most is mondta sógornőm, hogy véletlenül se akkor megy anyós gyereklátogatóba, mikor a gyerek ébren van, hogy esetleg vigyázna rá és sógornőm tudna pihenni - szigorúan mindig akkor, mikor a gyerek alszik. És mikor ezt szóvátették, akkor megkapták, hogy persze az jó volt, mikor az első napokban főzött nekik és hozta a kaját, hogy most meg milyen hálátlanok...

Bocs lányok, ez most kijött belőlem... Elnézést ha sok voltam... :(

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!
Benével is és Villővel is hamar kimentünk sétálni. NEKEM szükségem volt rá, és tudtam, a gyereknek meg nem fogok ártani vele. Villő persze Bene miatt mindent még hamarabb csinált, de ez sem volt gond. Pláne nyáron a jó időben nem mindegy? A kórházból is hazahozzuk valahogyan!

Én néhány nehezebb rokonnak mondtam, hogy tartsuk be a gyerekágyat, másokat viszont szívesen hívtam hamarabb, főleg barátnőimet. :) Ők úgysem árultak volna el. :) Villőre meg már sokkal kevesebben voltak kiváncsiak :roll: a harmadiknál már 1 látogatóm sem lesz :)

mtunde

Judit!
fúúú! én úúúúúúúúgy ... rugnám ha lenne ilyen anyósom. :twisted: :twisted: :twisted: Azért nagy mákod van az apósod miatt. :D

Tünde!
3. gyerek látogatói :lol: :lol: :lol: :lol: ez aranyos. Nekem sajnos nem lettek kevesebben. :oops: :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Paklincs!
válaszoltam a prividre, de pont akkor szállt el a gépem. Szólj ha nem kapnád meg!!! :?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok, hat igen, a korhazi latogatok, akkor vhogy annyira nem kivantam oket, allni alig birtam, es folyton ki kellett maszkalni hozzajuk...de legalabb hamar elmentek...:) a babat csak az uvegajton keresztul nezhetik meg, de igy le is van tudva a dolog... es vhogy a nagy csokor viragnak meg pezsgonek sem tudtam orulni, szemet vagyok? :) felvagott hassal...inkabb vmi finom keksznek vagy sutinek orultem volna...
korhazi kaja: hat jo kicsi adagok vannak, es delutan 4-kor hozzak a vacsit, az az 1 db zsomlet vmi felvagottal, aztan reggel 8-9-ig semmi, eleg vicces!

banana

Sziasztok!
Én az előbb férjre akadtam ki. Egész nap rohangálok a gyerek után, ő meg hazajön, eléje teszem a kaját (gombaleves, tejföl, a túrós csusza most sül) és közli, hogy ezt a tejfölt ki kell dobni. Legközelebb odanézek, minden elpakolva, tejföl otthagyva. Ha ki kell dobni, miért nem dobja ki??? Mi vagyok én, cselédlány?

Kórházi kaja: Amikor én voltam, akkor is elég tré volt. Karfiolleves (szoptatósoknak???), spenót bazi fokhagymásan, meg ilyenek. Én otthoni felvágotton éltem.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?