A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Kolbi! Szeli elég nyügi, nálunk a szél tuti bejátszik, már megfigyeltem, nem bírja... és asszem én se, tiszta ideg vagyok, pedig nincs semmi probléma... :roll: ...

Bár tegnap Apa kiakasztott, párizsit vacsorázott, mondtam, hogy Szelinek ne adjon most, mert mindjárt kapja a tejpépet, addig elpakoltam a fürdőben a játékokat fürcsi után, erre megyek ki a konyhába, és látom, hogy csempészi be a szájába a párizsit... :evil: Természetesen ezek után nem ette Szeli a tejpépet, párizsis kenyeret kapott. Mondtam neki, ha emiatt innentől az se fog neki kelleni, megfojtom (mármint Zsoltit). De szerencséje van, reggel bepuszilta Szeli a tejpépet! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!

Nem semmi, hogy Szeli milyen öntudatosan alakítja az étkezését. Végülis már Nagylány, minek tömnéd bébipapival, Anya?! :twisted: :lol: A léyneg, hogy megoldódott a problémátok, és újra szépen eszik. (Zsoltira meg annyti tudok mondani, hogy jellllllemzőőőőőőőőő... :lol: )

Mmarica: minednképp jelentkezz majd a 23-i UH után! Addig is mennek a Tesótapasztók. +++++++ Örülök, hogy Linike jól viselte a műtétet (sajna lemaradtam, milyen műtét is volt... :oops: ), most már minden oké lesz.

Palotajátékok: nagyon szeretnék egyszer elmenni, de minden évben egybeesik a bajai halászlé-fesztivállal, és az ugye nálunk majdhogynem kötelező buli (Apának legalábbis). Persze szuperjó (tavaly 3000 bogrács rotyogott :wink: ), de mégis.

Párizsi, felvágottak: valahogy egyelőre nem szívesen adnám Máténak a tartósítószer-tömeg miatt (Apja se eszi, csak én szoktam, jobb híján). Azt találtam ki, hogy gyűjtök egy csomó szendvicskrém/pástétom receptet (húsos, zöldséges, tejtermékes, fűszeres...), és azokkal fogok mahinálni, az mindhármunknak megfelelne. Elég off-topic a dolog, így ha valakinek van valami jól bevált receptje, plíz küldje el gmailre. A neten nem találtam olyan jókat.

Detti
KépKép
kiskolbi

Kolbi Gréti is nyügi :roll:
Szerintem az idő miatt.

Marica na végre jelentkeztél :lol:
23.-án tuti lesz szívhang :lol:
De jó nektek is :lol: :lol:
Örülök, hogy Linike túl van a beavatkozáson és hogy ilyen jól viselte.
Nyugodtan adhatsz neki alaposan megmosott héjas gyümölcsöt.
Gréti imádja úgy az almát :lol: :lol: A sárgabarackot az őszibarackot :lol: :lol: :lol:
Mondjuk a barackok után takaríthatok :lol: :lol: :lol: :lol:

Tali: Lehetne a szokásos 10 óra.
Maggiek is lelépnének már korán mert 2-re a szállásra kell érniük így meg lesz ideje körbepuszilgatni a csemetéinket :wink: :lol: Na meg mi is körberajonghatjuk Bercót :lol: :lol: és megállapíthatjuk, hogy az utolsó találkozó óta a babák mennyit változtak.

KépKép
Kép Kép
l.móni

marica: Neked is gratula a tesóhoz, én is drukkolok, hogy minden rendben legyen vele (és csendben picir irigykedem :oops: :wink: )

Móni: Zsófi inkább aludjon csak ötig, minthogy a három fiú örökre itt legyen :shock: Szép volt, jó volt, elég volt :wink:

Zsófi szerencsére mindenevő, kell neki a tápszer is, de kell neki a mi kajánk is :lol:
Vendég

Jaj Lányok, lenne egy kérdésem: kétszer jött meg eddig szülés óta, az első hét napig tartott, a második kilenc napig... Volt valakinek ilyen, ez szerintetek normális? :oops:
Vendég

Panndi: nekem azt hiszem, 5x jött meg, volt 2 alig-alig, egy háromhetes maraton, megint egy alig-alig, aztán egy négyhetes rémálom. A dokim azt mondta ne izguljak, majd beáll, a Cerazette is bekavarhatott. Foggalmam sincs mi a normális már etéren... :? most rendes fogibogyót szedek 2 hónapja, talán ez rendbetesz. :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

kiskolbi: köszi! A négyhetes az horror lehetett :shock:
Vendég

Gondolhatod! Már nagyon elegem volt. (Gergőnek is... :oops: :wink: :lol: ) Gyakorlatilag 2 havi összemosódott... :?

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok Lányok!

Timi26, így ismeretlenül is nagyon sajnlom. Ha lopnak az embertől, az olyan mélyen megalázó tud lenni... Pláne, hogy személyes tárgyakat (pl. zenésztől gitárt).... :evil: Engem egyszer zsebeltek ki villamoson, meg egy fél éve a kutyánkat vitték el (azt hitték, fajtattiszta), de hát ez semmi egy lakás kirámolásához képest.

Móni, hát a mosogatógép.... Itt a piacon kapható legolcsóbb, BEKO :shock: márkájú mosogatógépre kell gondolni, nem vagyunk mi annyira eleresztve.

Maggie: Hát igen, most már alakíthatunk helyi kollektívát :D . Amúgy ha jól emlékszem az utca nevére, ahol laksz, akkor pár méterre éltünk egymástól évekig. Mi a Mata János egyben laktunk (hogy ki az a Mata János, azt szerintem soha nem tudom meg), ami a Víztoronyból nyílik, de mivel az egyes szám, szinte inkább ott is van. Aztán terhes lettem, és mivel harmadik emelet lift és erkély nélkül, végül is a költözés mellett döntöttünk. Sokat nézelődtünk a kertségekben meg Debrecenen belül is, aztán Józsán is szemeztünk egy lakással, de végül Mikepércs mellett döntöttünk. De hát ez olyan igazi agglomerációs életmód nálunk, állandóan benn rohangálunk Db-ben és minden odaköt bennünket.

Irina: Szeptembertől a két napos munkahetedet hogyan sikerül majd megoldani?
Eddig én is így tanítottam, de most szeptembertől még nem mertem elkezdeni. Egy napom Db-ben lett volna, egy meg ingázás... Eddig csak Db-ben voltam, ahol minden szép és jó volt, még mikor elmentem szülni, akkor is. Megbeszéltük, hogy három szemesztert hagyok ki. De most a védések alkalmával már csak habogtak, hogy hát kevesebb lenne az óra, meg kevesebb a gyerek, és így max. egy nap, a megígért státusz meg sehol :evil: Azért is sürgős most hirtelen befejeznem a PhD-t, mert akkor hátha az új paraméterekkel szívesebben látnak. Csak hát az nem biztos, hogy hely is lesz. A lényeg: Te hogy oldod majd meg a gyermekfelügyeletet?

És hát a tegnapi vihar pozitívuma (mert az, hogy az ablakon befolyt a víz, az nem pozitívum): Gábornak sikerült lefotóznia egy villámot. Már évek óta próbálkozik :lol:

Kép

És itt van Neo kutyánk is (az ellopott Satu helyett):
Kép

Na, most már mennem kell. Viszlát, Vindolanda

Kép
vindolanda

Sziassztok Csatlakozunk a nyűgös babák táborához. Délelőtti alvásnál most nagyon sírt és hajnalba is elég sokat fennt volt. Félig tavaszias félig nyárias időt akarok!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Timi26 Teljesen megértelek. Pár évvel ezelőtt az irodánkat pakolták ki teljesen. Mindent elvittek. Újra kellett kezdeni az egész vállalkozásunkat. Kiakattam én is. ( Megjegyzem de csak halkan az én férjem betörési szaknyomozó. Eszméletlen miket mesél arról hogy ezek a szutykok hogy csinálják. Mint a filmekben. Megfigyelnek Várnak és a kellő időben lecsapnak. Még ha el is kapják a betörőket 30%-os a hazai arány ebből csak 5%-nál találják meg az értékeket. Az orrgazdák pillanatok alatt túladnak rajta. ) Ez nem túl biztató de ez van sajnos. :cry: :cry:

Kép
hajagosné szabó éva

Éljen Nolka, Isten éltesse a nagyfiút sokáig!

Marica, nagyon örülök a babának és a sikeres műtétnek is (fülkinövés volt, ugye? talán emlékszel, Ádinak meg nyelvkinövése volt, de azt 2 hetes korában levágták neki, mert félő volt, hogy leharapja -- fura módon tök ügyesen szopizott vele)!!!

Regi: azért az a párizsicsempészés nem lehetett látványra se semmi! ;-)

Panndi: nekem most jött meg először szülés óta, kíváncsi vagyok, milyen lesz. Egyelőre enyhébb görcsök vannak, jó lenne, ha ez így maradna...

Kolbi, Móni: a 10 óra szerintem is tök jó!

Vindolanda: munka: még minden bizonytalan (tartandó órák száma, fajtája stb.), ez új munkahely lenne, de mivel álmaim állása és végre egyetem (nem sznobságból, csak nekem a főiskola nem jött be), és most kellenék, hát nem is szabad haboznom (kb. 10 éve várok erre az állásra). Őszintén szólva nekem már mehetnékem is van, heti 1-2 nap jót tenne nekem, mert már látom magamon a tartós bezártság jeleit (persze volt már rosszabb is a nagyon sötét téli hónapokban, a hosszú betegeskedések alatt). Pár napot voltam eddig el, mindig fütyörészve jöttem haza, és semmi nem idegesített, amit Ádi csinált, úgyhogy azt hiszem, mindketten csak nyerünk a dolgon.
Hogyan oldjuk meg? 1 napot a férjem maradna Ádival itthon, szerencsére a mostani munkahelye ezt lehetővé teszi (kérdés persze: meddig), a maradék fél-egy napot úgy próbáljuk megoldani, hogy a férjem később megy be, apukám itthon van, rá is pár órára rábízható Ádi, vagy anyukám előbb eljön haza (ő még nem nyugdíjas, napi 8 órában dolgozik), ha minden kötél szakad, a legjobb barátnőm vállalja be a fiút (ő is tanár). Az extraprogramokra sajnos valakinek szabit kell kivennie. Férjem szüleire nem számíthatunk, mert szökőévente nézik meg a gyereket (így aztán Ádi nem is ismeri őket jóformán), anyósom le van is százalékolva. Kár... Te hogy tervezed?
PhD: az a vicc, hogy amíg nincs meg, addig folyton sürgetnek és éreztetik az emberrel, hogy bármikor megválhatnak tőle, aztán amikor megvan, akkor egyszeriben komoly tényezőként kezelnek. Ami egy marhaság, mert a PhD nem egy cezúra, de úgy kezelik. Tudod: tegnap még hülye voltam, ma meg már nem. ;-)
Neo gyönyörű kutyus!

Kép
Kép
irina

irina: egy nap mennyit leszel távol? Nekem kilenctől hatig lesz egyetem (csak én tanulok, és nem tanítok :wink: ), és picit félek, hogy túl sok idő ez... :?

vindolanda: az a villámos kép nagyon jó!

kiskolbi: elhiszem, hogy Gergő is unta :wink:
Vendég

Sziasztok!

Van pár perc nyugi azt hiszem...Gondoltam írok gyorsan.

Üdv az új anyukáknak! :D

Timi a hideg rázott olvasás közben. :( Hozzánk tavaly akartak bejönni amikor itthon voltam. Sikeresen megriasztottam a zárat piszkáló illetőt, de aztán mindig az járt a fejemben mi van ha bejut?? Ráadásul akkor már igencsak pocakos voltam. :shock:

Annyira jók a képek!!!! :D Olyan szép mindenki! :D

Kaqk: nem semmi dolog lehet készülődni, remélem hamarosan mi is fogunk. Ami érdekelne: repülőn kicsi gyerkőccel mit és hogyan lehet megoldani? Ugye a felvihető dolgok korlátozva vannak... A másik: a csomagfeladás hogy működik? Mi az amit fel lehet adni?
Húúúú....Belegondoltam én is... Ti honnan érdeklődtétek meg a dolgokat? Van valami honlap esetleg amin le vannak írva a dolgok bővebben? A reptéri infó édeskevés...

Pocilakós kismamik vigyázzanak magukra külön is!

Mi most várjuk a visszajelzéseket állás ügyben, aztán ha van valami pozitív akkor indul itt is a gépezet.

Keresztelővel kapcsolatban szeretnék kérdezni még: augusztus 2-án lesz Zétinek. Ha ilyen nagyobb gyerkőcnek van, akkor milyen ruhát szoktak adni rá? A keresztelő kisrucik felénk 74-es méretig vannak úgy látom... Én fehér ingre és sötét nadrágra gondoltam. Egyéb ötlet?

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

sziasztok!

igen-igen. jó pár napja nálunk is egész nap csak hümmög a gyerek. :shock: mivel nem látom, hogy egyéb baja is lenne, az időjárásra fogom. ráadásul ha lehet, még anyásabb, mint volt. bár azt hittem, ezt már nem lehet fokozni, de tévedtem...

szilárd kaja:
botondova mindent kinéz a szánkból. én már nem nagyon parázok: szinte mindenből kap is, kivéve a durván tejes vagy tojásos dolgokat. tegnap este például nem volt hajlandó meginni az esti tápit. mivel nem úgy nézett ki, mint aki aludni fog, ezért még kivittük a konyhába, amíg mi vacsiztunk. persze a pizzáért nyitogatta a száját. így tápszer helyett azt vacsorázott. :shock:

timi!
igazából nem tudok mit mondani. őszintén sajnálom, ami történt. tudom, hogy az értékek is gázak, de az emlékek és a munka pótolhatatlan. durva világban élünk! :shock: :cry:

marica!
jó hogy jelentkeztél. gondoltam rád sokat. most hányadik hétben vagy? mikorra vagy kiírva?

Kolbi!
2 hónapos menstruáció??????? :shock: :shock: horror!
ez a kérdés nálunk ismét megoldódott még vagy egy fél évre. :wink:

tali!
lányok! erősítsetek meg, kérlek!
26-án délelőtt 10 óra. hol is???

viranka!
szombati séta: nem tudok mit mondani mert balázs kidobta a meghívót. :evil: :evil: egyelőre fogalmam sincs hova és mikorra kell mennem. de ma megtudom. csak ciki lenne a menyasszonyt felhívni...

felvágott:
én sem merek adni botondnak. főleg a szója miatt!!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok, csak gyors reagálásra futja...

Panndi, én még nem menstruálok.... :shock: Néha már elgondolkozom rajta, hogy esetleg itt lenne az ideje.

Irina: ügyesek vagytok az idő-beosztással. Nekünk sajnos nincsenek szülők egyik oldalról sem a környékünkön, és Gábor sem tud minden héten szabadságot kivenni Marad a bébiszitter, ami itt, Mikepércsen relatíve olcsó, de jövedelem-kiesést fog jelenteni az egész, az biztos.
Itthonlét: hát, nekem is volt minden bajom az elején. Aztán elkezdtek lassan visszarendeződni a dolgok (konferencia - ha messze van, mint egy családi utazás :wink: , publikációk, egyéb munkák szigorúan feketén, aztán elkezdtem a felkészülést, és onnan már jó). Aztán majd várom a tapasztalatokat szeptembertől :)

Miléna: mi még 74-esben kereszteltük, abban tényleg volt fehér szett. Talán olyan darabokat célszerű beszerezni, ami később kombinálható, felhasználható... Mi a fehér ruciját többet nem is adtuk rá, de legalább a következő gyermeket is 74 cm-esen kereszteljük.

Mentem is, sziasztok, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok,

új anyukáknak és babáknak üdv. :)

Timi:
még olvasni is szörnyű volt. :( hihetetlen.
nagyon sajnálom.

Regi:
1 cipőben járunk, 3 napja Lilla sem eszi meg a tápit. :(
nem tudom mi baja. és én már sík ideg vagyok emiatt.
általában így eszik:
hajnali 5-6 180-200 ml tápszer. ( ilyenkor nem ö kel, hanem én itattam meg, vagy ha hallom, h mozgolódik akkor. )
ébredés 9 körül, így tízórai: fél10 250-270 g gyümölcs+ Sinlac ( a gyümi 1 doboz frutapura, vagyis 100 g ebből).
ebéd: fél2-2 1 üveg bébikaja( húsos-gyümölcsös -a zöldséges még mindig nem csúszik. ) és ezt keverem 60-80 g Sinlaccal tehát ez is olyan 260 g körül van.
uzsi: 6körül 270 g tejpép
és vacsi volt eddig 10 körül-lefekvés után 20 percel kb 200 ml tápszer.
eddig, de most pár napja nem issza már meg, csak csapkodja magát, h hagyjam békén és vígan alszik.
így ma 9kor evett először, tegnap 6 óta. :roll:
most nem tom mit csináljak.

a másik fórumon a csajok szerint sokat adok neki enni és ezért nem kéri már.
most asszem megpróbálom csökkenteni ezeket. és hátha..
ha meg így sem akkor tápszer kiiktat és helyette maradnak ezek a mennyiségek, csak 4 szilárd lesz és tolódik a tejpép vacsira. :?
van még valaki akinek ennyit eszik?

csajok,
leírnátok, h kinek mikor mennyit és mit?
:oops: köszi :oops: :oops: :oops:

Marica:
biztosan lesz szívhang már. :)

talira sajnos mi nem tudunk menni, messze vagytok. :(

Sense:
Marcim ugye mint kiderült, h szójaérzékeny, így ő sem ehet semmit amiben van.
van felvágott ami tuti szójamentes:
croko kid kölyök sonka ( glutén, laktóz és szójamentes)
croko kid kölyök párizsi ( ua. )
scooby-doo virsli ( ez is glutén, tejfehérje és szójamentes)

Kaqk:
annyira irigyellek ezért a hozzáállásért.
nekünk is lett volna már sok lehetőségünk, de én mindig visszatáncoltam, beszari vagyok.
jó pakolást. :)

Kép
Kép
h@jni

Miléna: mi fapadossal utazunk. A csomagokat raklapra pakoljuk és úgy fogják majd szállítani. bőrönd az csak 2 db+ 2 kézitáska. Sajna csak 100ml-nként lehet folyadékot felvinni a gépre, mondjuk a desszertek 100g-osak az ok. de a főzelékek...nem tudom, szerencsére mi este meg reggel repülünk. félúton megalszunk, csak így volt jegy ami jó olcsó vagy fél napot kellene várni a csatlakozásra és egy-egy út 1-1,5 óra így a kaját nem viszünk fel a gépre, hanem felszállás előtt vagy leszállás után eszik. Elvileg lehet a wc-ben pelenkázni, bár nekünk szerencsére nem kellett, szerintem ez olyna mint az úszás, akkor sem történik semmi, még pisi sem volt. persze indulás érkezéskor csere. viszonylag használhatóak a reptéri pelusozók. Vannak csak meg kell keresni.
mi 1-2 játékot meg vizet vittünk fel neki a gépre. 1 órát aludt eddig mindkét alkalommal. Most este 8 kor indul a hép és f 10-re ér oda, még nem tudom hogy nasit kap előtte vagy utánna. hát biztos borulni fog az éjszakája de sietünk a szállodába és dugjuk ágyba. ( velünk fog aludni) Reggel meg 8 kor megy gép, pont jó. 7 kor kel egyébként 10 kor 10 órai....
mennem kell rákszűrésre, kérdezz ha tudok válaszolok!

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindolanda, tényleg nagyon érdekes a "neved" eredete :D , szép a hangzása.
Bendegúzról nekem is a bakterház ugrott be, de egyébként sem ismeretlen a név, mert Bencémet sokat hívják Bendegúznak, ha valami kópéságot csinál :lol: .
Valami tüneménye zabálnivaló kis manó Rugód, annyira édes a képeken :lol: :lol: :lol: !!!

Heni, mi újság a fogacskákkal, kibújtak már :roll: ??

Sense, nagyon örülök, hogy Bogyóddal ( :D ) minden rendben van :D !!

Bongyi, jól emlékszel, sokat világosodott Panka haja :) , vannak szinte szőke tincsei is :D . Ha így haladunk, egy éves korára olyan tejföl lesz, mint apája volt (ő viszont most fekete, úgyhogy számíthatok majd a "Ki ennek a gyereknek az apja ?!" típusú kérdésekre :wink: :lol: :lol: .
Kép Kép

Panndi, Zsófid milyen vagány nagylány :wink: :D !! Pankának 8 foga van, a 7-8. még nagyon friss, de tényleg volt már téma, hogy majd rendeződik :D .

Kiságy, szerencsére mi most olyat kaptunk, aminek az oldalrácsait leszerelve gyerekágy lesz belőle :D .

Heni, nekem Bence ilyenkor már régen állt, lépkedett, Panka meg csak most állt fel, nálam nem jött be a statisztika :wink: :lol: . Pedig anno mindig azt mondták, a fiúk lustábbak, de szerintem ebben sem lehet általánosítani :D .

Regi, nagyon jók a Szeli-képek :D , nem semmi a kiccsaj , párizsis kenyér, az igen :D ! Dobozos kólát ne is mondd, Panka a dobozos sörre van ráindulva :oops: :lol: :lol: .

Mesi, köszönöm, teljesen érthető volt, de én ehhez sajna kevés vagyok :oops: , és nálam nincs kéznél ilyen ügyi apa 8) .
Hűű, te szegény, nem irigyellek a hormonok miatt, én tavaly tavasszal voltam bőgös p...csa, már ki voltam akadva magamtól
:roll: .

Viranka, a fényképek szokás szerint Isteniek :D !! Először azt hittem, Míra kezében Bálint van :oops: :lol: ...

L.Móni, Gréta cica tündéri, milyen édesen sétál (ez nekem olyan fura, Panka ugye épp' hogy felállt, Gréti pedig milyen régóta jár :D ). Látom, a tölcsér nála is bejött :wink: :lol: .

Irina, elhiszem, hogy kicsit el vagy keseredve, hogy 4 hónapja is itt tartottatok, de lehet, hogy Ádó (és a fogacskái is) úgy beindulnak, hogy 1 hónap alatt behoznak mindent :roll: :D !

Kispocc, én Pankával be sem mentem a szertartásra :oops: , úgyis jöhettünk volna ki, nem hiszem, hogy türelmesen végigülte volna...addig sétáltunk a templomkertben.

Kaqk, sok erőt és energiát neked a pakoláshoz :shock: , nem lehet könnyű mindent itthagyni, ha "csak" néhány évre is :cry: . Tényleg, mi lesz az új házzal?! Vagy már írtad :oops: ? Lemaradtam, bocsi :oops: .

L.Móni, mosogatógépet mi is kamatmentes hitelre vettük, havi 4 ezrével...én áldom, aki kitalálta, rengeteg időt spórol nekem, és képtelenség kézzel 8-12 liter vízzel elmosogatni :!:

Szilárd kaja: ma rántott zöldségeket (tojat nélkül, kukoricalisztből) csináltam Pankának ebédre...nyomta be...pizza széle már nálunk is játszott, falatkák (én párizsi helyett sovány sonkát szoktam neki adni), banán egészben (almától fuldokolt :? ), párolt répa kézben stb...de 8 foggal imád rágni :D .

Kiskolbi, én padlizsánkrémet csináltam már, nem volt benne semmi, csak padlizsán, hagyma és paradicsom, szerintem isteni, de majd megkeresem a pontos receptet, ha gondolod :D !

Folyt. köv., felébredt Panka, és sír :cry: ...
dettyk

Próbálom folytatni, bár extra nyűg van :roll: ...kicsit rekedt a hangja, lehet, meg is fázott :shock: :? ...

Kaja:
-reggel szopi,
-10-11 körül joghurt gyümivel v. anélkül
-1/2 1-1/2 2 körül ebéd, általában főzelék
-1/2 5 körül uzsira gyümi
-7 körül vacsira tejpép
-9-1/2 10 körül (újabban addig bulizunk :D ) szopi

Áááááááá, mennem kell :? ...
dettyk

Sziasztok ismét!

Leraktam a Kisembert, bár még biztos szól, hogy éhes, mert csak a fél adagját ette meg...

Hajni: akkor íme a mi étkezésünk (hozzáteszem, a reggelit készülünk kiváltani, de még nem mertem nekikezdeni):

f6-6: tápszer 200-240ml
f10: gyümölcs (joghurttal v anélkül)
12: főzelék, kb 300 +/- 100ml (vagy villával összenyomott darabos a miénkből) husival, sajttal, tojással, mikor mivel, amúgy már úgy főzök, mint a "felnőtteknek"
f4: uzsonna, ez nagyon változatos (tejpép, v joghurt kaláccsal, kenyérrel, kiflivel, holnap kockasajtot fogunk próbálni)
f8-8: tápszer 240-270ml

Mindehhez hozzátartozik, hogy Máté kb. 9 kg, szerintem a súlyt is érdemes hozzávenni, mielőtt aggódni kezd valaki, h mennyit eszik a gyerek.

Dettyk: Panka tényleg sokat szöszült, de szerencsére még mindig Punky Panna!!!!8) :lol: A receptet köszi, szívesen elolvasnám részleteiben!

Kaqk: én is becsülöm a bátorságotokat! Emmának viszont nagyon jó lesz, ha oviba is ott jár majd. Egy rokonunk Kislánya is nagyon könnyen beilleszkedett (igaz, Londont elhagyva, most Frankfurtban jár oviba.:shock: )

Hadd osszak meg Veletek valamit! Illetve két dolgot...

1. Máté tegnap óta nagyon szerelmetes hangulatban van. Magától odajön és kérés nélkül puszit ad (kérésre nem!), aztán mikor az Apja ledőlt szundizni, Ő odament és rámosolygott, majd megsimizte. Ilyet ma én is kaptam Tőle. Kicsit se olvadozok ám... :oops: A csúcs az volt, mikor hétvégén Apa nem volt épp velünk, és felhívott minket. Odatartottam Máténak a telefont, erre Ő elmosolyodott, és a telefont is megpuszilta! Azt hittem, megzabálom! :D

2. Robesz után szabadon Ő is megérti a "kérem", "köszönöm" és 'tessék" kifejezéseket!!!! 8)

Bocsi, most lépek, mert kéne valamit vacsizni, mielőtt Őurasága követeli a vacsija maradékát.

Detti
KépKép
kiskolbi

koszonom, nem felejtettek el :) olyan jooooooooooooooo

mutet: a fulenel volt egy borfuggelek (emlexem irina, csak nekunk nem javasoltak hamarabb, nem mind1 hol van, de ugyi volt adi is, h tudott szopizni, vagany kisfiuuuuu).

a talira a 10 ora nekunk korai, de megprobaljuk, ugyanis linike delig alszik!!!! :shock: :shock:
jah ma fel2ig aludt :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

nyugiiiiiiiiiii voltunk orvosnal, azt mondta nincs semmi baj. ugy alszik, ahogyan apukaja is nagyon szeret/ne. reggel folkel, de mrad az agyban es visszaalszik, kicsit jatszik, visszaalszik, kicsit trecsel a fuggonnyel, jatekkokkl es visszaalszik hmmmmm
azert megprobalunk ott lenni idoben!

vinni kell pledet vagy hogyan kepzeljem el???? hol lehetunk? mikro van? babakocsit vihetunk?

Kép

Kép
mmarica

sense: sztem marc 1, ugyh most vagyok 7 hetes 2 napos. vonalzot majd akkor csinalok,ha lesz szivhang, addig csak izgulok

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Újra a fedélzeten :wink: Köszönjük a hiányolásokat!
Köszönjük utólag is a köszöntéseket, mi is nagyon boldog hófordulót kívánunk az "iker"-tesóknak, Zitusnak és Lizinek, és nagyon boldog hófordulót a mostanában ünneplő többi Kismanónak is!!!

Üdvözlet Lédának és Vindolandának közöttünk! Majd tegyetek fel képet magatokról is!

Nagyon jók a babás, strandos, játszóteres fotók! Még én is lógok fotókkal, jó régen tettem már fel. (Most Dorkával épp nem vagyunk otthon, de majd pótolom)

Gremese, Sense: szívből örülök, hogy minden rendben van! :D Olyan szívesen nézegetnék már én is újra uh-felvételeket :oops:
Marica, biztos minden rendben lesz, és látod majd a Pocaklakó szívverését!

ezt most gyorsan elküldöm, biztos ami biztos... folyt.köv.

Kép
dotildi

Timi26, nagyon sajnálom a betörést!!! :cry: :evil:
Tudom, hogy nagyon nehéz lelkileg is túljutni rajta (hozzánk akkor törtek be, amikor az egész család otthon aludt az ágyában, és úgy túrták fel a lakást); az ember elveszíti a biztonságérzetét, és tehetetlen dühöt érez. Próbálj megnyugodni, márcsak a gyerekek miatt is....

Nálunk minden rendben van, Dorka szerencsére továbbra is többnyire átaludja az éjszakákat. Mióta feláll, akad 1-2 kisebb baleset, van pár lila foltja, de nem vészes.
Étvágya változatlanul nagyon nagy, és mindent meg akar kóstolni, amit mi eszünk/iszunk (ma épp kelkáposztafőzeléket kapott). A darabos kajával szerencsére már nincs gond, azt is vidáman megeszi. Csőrös pohárból már egyedül iszik: csak lekapja az asztalról, és már meg is húzza. Csak lestünk Apával, amikor először csinálta (olyan pohara van, amiből nem kell szívnia a vizet, folyik magától) :shock:

Darabos kajával kapcsolatosan akartam írni tippet.
Először Dorka is öklendezett tőle, ezért úgy szoktattam hozzá, hogy félbevágott kölesgolyókat adtam neki: az etetőszék tálcájára tettem, hogy ő maga csipegesse fel. Így tök érdekesnek találta. Amikor ment a félbevágott kölesgolyó-evés, utána már nem vágtam félbe. Ezután már megevett bármilyen darabos kaját.
Úgy élvezem, hogy most már nem kell annyit mixelni, a barackot, sárgadinnyét stb. simán megeszi kockára vágva.

Várjuk az unokatesó érkezését. Elvileg ma kellett volna kibújnia, de úgy tűnik, még nem akar... Viszont ha a héten nem bújik ki magától, valószínűleg a hétvégén megindítja a sógornőm dokija a szülést, mert épp ügyeletes lesz :evil: :evil: Nem értem, ok nélkül miért kell így beavatkozni a természet dolgaiba...

Kép
dotildi

Az evések nálunk a köv.képpen alakulnak:
fél7-7 körül: 180 ml tápszer (de lassan elkezdünk mi is "katonázni")
10 körül: gyümölcs + buláta v. kölesgolyó
12-13h között: 240-300 ml főzelék husival vagy reszelt sajttal
16h körül: uzsira gyümölcs túróval vagy joghurttal keverve
19h körül: főzelék vagy tejpép
elalvás előtt: 100-150 ml tápszer, de kb kétszeres higítással készítve, inkább csak folyadékpótlásnak (Dorka napközben elég keveset iszik)

Kép
dotildi

Irina, szerintem ne aggódj, Ádi is előbb-utóbb biztos elkezd majd mászni, felállni, csak a saját tempójában halad. Más területen meg biztos gyorsabban fejlődik majd, mint a többiek.
A Dévény-tornára viszitek Ádit mostanában is? Épp ma olvastam róluk egy cikket: olyan kisbabán is tudtak segíteni, aki még a fejét sem tudta mozgatni, és az orvosok teljesen lemondtak róla (azt mondták a szülőknek, hogy törődjenek bele, hogy a gyerekük csak feküdni fog). Ehhez képest a kisgyerek a D.-módszernek köszönhetően már járni is tud.

Kép
dotildi

Sziasztok Mamikák!
Csak féligmeddig olvastam...

Timikém! Nagyon sajnálom ami Veletek történt! Mielőbbi regenerálódást kívánok Nektek lelkileg és anyagilag egyaránt!

Linikének boldog 11. hónapot!

Mi pedig köszönjük a köszöntéseket és a hiányolást!

Kolbi!
Bármilyen zöldségből lehet pástétomot csinálni (nekem a zellerkrém a kedvencem)
Szóval: zöldséget megpárolod vajjal, sóval, esetleg hagymával, fokhagymával, leturmixolod, kihűtöd ( a vaj szépen krémessé teszi, ahogy megdermed)

Hajni!
Nolka nem fogadja el a bébiételeket, sem amit én főzök íztelenül, leturmixolva
Hajnal, vagy amikor felkel: 120-200ml tápszer
Utána kb. 8 körül együtt reggelizünk: banán, vajas kifli, keksz
(én nem adok neki felvágottat, viszont a tejes és tojásos dolgokat igen, pl a hétvégén csirkepörköltöt evett nokedlival)
9-10 körül ha alatatom adok neki még 100ml tápszert szopi helyett (majd lent írom...)
Délben ebéd: azt amit mi eszünk
3 körül: kefír, túrókrém, gyümölcs, nagy melegben tápszer
6-7 körül sinlac 150-200ml
és altatáshoz megint tápszer szopi helyett 100-200ml

Szopi: sajnos abba kellett hagynom, ugyanis gyógyszert szedek, a jobb térdem kipurcant (porckopás állítólag...)

Nolka hempergőzik továbbra is (de kizárólag ÁGYON, vagy SZIVACSON ami puha), illetve mászási kísérletek tesz néha - Irina! Nem aggódni, örülj, amíg nyugi van, pont ma gondolkoztam, hogy milyen furi lesz, ha közlekedik Nolka, úgy megszoktam, hogy 1négyzetméteren belül elvan... - viszont nagyon próbál kommunikálni
Íme:
http://www.youtube.com/watch?v=Yk0wlTfi7Os

Puszi csajok!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Halihó!

Ebben a mocsok időben elmaradt a buli, így itthon maradtunk, legalább tudtam olvasni. :lol:
Igyekszem nem hosszú lenni. Gyanús :wink: :oops:

Emese! Az már egyszer biztos. Alig várom a talit, utána a nyaraláson majd megint lerongyolódhatok.
Gergőt mi sem szoktuk becézni, mármint a nevét, egyébként sokféle megszólításra hallgat. Ő magát olykor Giginek hívatja. Egyébként régebben meg azt mondta, hogy ő inkább Botond szeretne lenni. Még le is hordott minket, hogy miért nem azt a nevet kapta. (A Kedves: Albert Botond) Engem mondjuk a Gerivel ki lehetne a világból kergetni. Apát meg állandóan Albizzák, de a rosszabb változat az Albika. A szőr is feláll a hátán. Viranka után (köszi ismét) kicsi Albert Bercó lett. :lol: :lol:

Heni! Jó pihenést!

Kaqk! Van feladatod rendesen. Minden jót Nektek!

Timi! Húúúúú! Szegénykém! Én nem is igazán találok szavakat. Borzalmas, rémisztő.... Neked is van akkor most mit csinálnod rendesen. Biztosítás remélem volt.

Móni! Akkor várunk és addig is ++++++
OK a 10 óra, ott leszünk!!!! :lol:

Marica! De jó, hogy minden rendben ment. Tesótapasz innen is megy! :lol: Bízom benne, hogy találkozhatunk. Nagy pusszancs a kis ügyes gyönyörűségnek!

Kolbi! Végre megvagy! (Úgy szeretem az írásaidat) Nálunk sem volt felhőtlen az utóbbi néhány nap, én már nem is igazán gondolkodom az okán. :oops:
Máté puszit ad?! Cuki! (irígy) :oops:

Regi!
:lol: Lelki szemeim előtt ott vagy, ahogyan pörölsz apával. :lol: Te is olyan szemléletesen tudsz leírni dolgokat.... Imááádom. Bízz Szelikédben, tudja ő, hogy mit akar enni.

Vindolanda! Satu, Rugó... :lol: Ki az ezermester a családban? :wink: :lol:

Panndi! Nekem is kétszer volt eddig, de csak amolyan szöszmötölés volt. Én nem ehhez vagyok szokva. Elhúzódó, erős szokott lenni. Az orvosom szerint ez a szoptatás miatt van. Szerintem idő kell ennek a visszaállásához is. De, ha megnyugtat, inkább hívd fel az orvosodat.

Miléna! Én nem vettem hófehér kersztelő ruhát Vacakocskának. :oops: Egyetlen alkalomra fiúnak.... (A keresztlányunknak is olyan fehér ruhácskát vettünk, amit később még esetleg felvehet) De a lényeg: sötét színű nadrág és ing (csíkos) volt a szerkó. Ezeket már azóta is használta legalább. Igaz nálunk eléggé meg kell gondolni, hogy mit veszünk meg. :oops:

kaja! Nálunk még erősen szopi van. Sőt a legtöbbször azzal is alszik el. Talán a délutáni már kimarad stabilan. Délelőtt kap joghurtot, ebédre v.milyen főzit, du-n gyümi, este tejpép. Mennyiségeket nem tudok. Eléggé rapszodikusak az egy-két kanáltól a kb. 200-ig minden van. Azt tudom csak, hogy megint hízott. Ha jól mér a karom, akkor nem is keveset. Éjszakai felkelések alkalmával is mindig kortyol párat a Szentem. Vigyázni kell a hurkicákra, ugye. Bár, majd meglátjátok, de szerintem szép arányos. Van rajta mit fogni, az igaz, de nagyon formás.
Szilárd kaja: próbálkozom, de sokszor öklendezik, olykor hány is. Nagyon óvatosan haladunk. De szinte mindent megkóstoltatunk vele, egyre ügyesebben használja a meglévő fogacskáit is. Próbáltam már a kezébe adni babakekszet, ezt-azt, de gyorsan ki kellett kotornom a száját, mert annyi darabot tömött be, hogy csak öklendezett tőle. Mindegy, gyakorlunk. Csak nem eszik örökké pépeket. :lol:

Dettyk! Imááádom az örökvidám, mindenérdekelvagányvagyok mosolygós szemű tündérkédet. Gyöööönyöööörűűűűű! Tényleg ő is kivilágosodott. A múltkor, amikor a szemészeten voltunk, akkor mesélt nekem a dokinéni a színekről. Albertnek olyan a szeme, hogy a kék részén körben apró pici fehér pöttyöcskék vannak. Erre mondta a dokinéni, hogy a pigmentvándorlás még nem fejeződött be, az majd csak kétéves korra teljesedik ki, addig változnak a babák színei.
Mosogtógéppel nagyon igazad van. Amikor a lakásbiztosítást kötöttük én direkt rákérdeztem, hogy az is biztosítva van-e?
:oops: Erről jut eszembe? Hogy áll a konyha-projekt???

Dotildi! De jó hallani Rólatok! Várom, várjuk a képeket!
dmaggie

Sense!
2008. július 26. 9.00 - 18.00-ig

Idén immár nyolcadik alkalommal is megrendezzük
a Nyári Babanet-Kölöknet találkozót. Mindenkit szeretettel várunk!

HELYSZÍN:

Millenáris - a Fény utca és a Kis Rókus utca határolta sarok területén

CÍM: 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

A Millenáris új játszótere, a Barátságos Park körüli részen lesz a találkozó. A gyönyörűen parkosított kertben biztonságos játszóterek, mászókák, homokozók várják a gyerekeket. A fák és napernyők árnyékában lesznek székek és asztalok, de a finom pázsiton tökéletes plédes pikniket is lehet rendezni. Az egészen kicsiknek berendezünk egy sátorral fedett babajátszót, a nagyobbak rajzolhatnak, festhetnek, csocsózhatnak.
Lesz lehetőség gyermekszemészeti vizsgálatra, babateszt kitöltésre, és a Kölöknet nevelési szakértői is rendelkezésetekre állnak.
A Pozsonyi Pagony és a Jaffa Kiadó gazdag kínálatából megtalálhatjátok majd azokat a könyveket, amiket valóban érdemes kézbe venni.
Érkezéskor mindenki kap egy kitűzőt, amire ráírhatja a nevét.
A netest, az igazit, vagy a munkásmozgalmit...

A részvétel ingyenes, minden babanetest és nem-babanetest is szeretettel várunk.

ÉTEL - ITAL: hagyományosan batyu-bál jelleggel, mindenki hozzon magával legalább annyit, amennyi neki kell, vagy talán még többet is, hogy másokat is megkínálhasson.
dmaggie

Nolkának, Linikének nagy pusszancs!
dmaggie

Már csak egy.

Bongyikám! Valamiért nem akar ez nekünk sikerülni, de én nem adom fel! Remélem Te sem. :wink: :lol:
dmaggie

Bertusnak boldog hófordulót! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!
Én babám ugyan októberi,mivel Ők már nem fórumoznak,ezért hozzátok szoktam benézni. (Mostanában elég sokszor :oops: )
Szeretném nektek megköszönni,hogy megosztjátok velem(velünk) a tapasztalataitokat,fejlődési,evési dolgokat. Nagyon sokat tanulok,tanultam tőletek. KÖSZÖNÖM!

Továbbra is mindenjót,sok boldogságot kívánok mindenkinek!

Kata
kékvirág

Sziasztok !

Mostanság olvasó üzemmódban de mindennap veletek vagyok.

Rólunk : Ádi az elmúlt két napban elég nyügike volt. Szerintem jönnek a fogacskák csak sajnos nem tudom, hol mert nem engedi, hogy benézzek a szájába. Sőt most már azt játsza, hogy ha benyúlok jól ráharap az ujjamra.
Kaja ügyileg jól állunk most már nagyon szépen eszik és még mindig csak az üveges kaja a menő.
Igaz a húslevesben főt zöldséget lével meg husival megeszi.
Étkezéseink :
8-kor 160ml tápszer
11-kor 1 üveg főzelék ( husos vagy gyümölcsös )
15-kor Sinlac
18-kor 1 üveg gyümi
21-kor 200 ml tápszer
Napközben megiszik kb 200ml vízet. Ja és Ádi 9280g.
Alvások továbbrai meg vannak. Reggel a 8 órás kaja után 10-ig aztán délután a 15 órás kaja után 17-ig.
Éjszaka kb kétszer kell de csak anya hiánya van vagy szomjas.
Múltkor éjjel felsírt oda mentem kivettem megsimizte az arcomat és aludt is tovább. Azt hittem megzabálom.

És akkor egy kis rossz hír.

Ma éjjel Ádi fél 2-kor kelt és nem tudtam az istenért vissza altatni. Elaludt vissza tettem az ágyába és kb 10 perc alvás után kelt. Ezt játszottuk fél 3-ig.
Amikor végre sikerült letennem ismét egy próbálkozás után.
Erre lefekszem az ágyba és furi zajokat hallok az utcáról. Persze nem igazán akartam felkellni mert tudtam, hogy akkor Ádi felébred.
Szólok a páromnak, hogy nézzen ki mert furi hangokat hallok.
Kinéz erre közli, hogy az autónkat piszkálják.
Rögtön kipattantam az á
gyból és szaladtam az erkélyre kikiabálta persze szaladtak el mint a nyúlak.
Mondom a páromnak szóljon apukámnak ( egy házban lakunk ), hogy együtt menjenek le.
Lemennek és képzeljétek az egyik oldalon az első kerekemnek az össze csavarját kiszedték a hátsóba meg maradt egy.
Szóval kellet nekik a könnyűfém felnim ami nem kis pénz.
Mondanom sem kell, hogy szegény gyerek felkellt és azt sem tudta, hol van mi ez a sürgés forgás. Nagy nehezen visszaaltattam mi meg kint virrasztottunk a nappaliba.
Monadnom sem kell, hogy nem tudtunk elaludni csak hajnali fél 6-kor. Akkor már úgy gondoltuk nem jönnek vissza mert már világos van meg nagy a mocorgás az utcán.
Így most vehetünk új csavarokat de bánja fene legalább nem vitték el és tudom, hogy nem a kocsira mentek csak a kerekekre.

Na lépek kiscit megpróbálok pihizni míg Ádi alszik.
Minden ünneplőnek sok boldogságot és kismamáink nagyon vigyázzatok magatokra.

Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

Hajni! Én már nem idegesítem magam ezen! Ha nem kell a tápszer, akkor beletömni úgyse tudom, így tejpépet kap helyette. A Sinlacot nem szereti... :?
Egyébként tényleg sokat eszik egyszerre, így szerintem elég neki 4x a kaja! Ez nem baj, szerintem!!! Szeli olyan 200-220 milliket eszik meg egyszerre.

Bár úgy tűnik, hogy vacsorára is darabosat akar enni, így reggelire és uzsonnára fogok tejpépet adni, és belecsempészek egy kanálnyi tápszert a vitaminok miatt. Tízóraira gyümi. Ebédre és vacsira meg eszi, amit én, de úgy főzök, hogy tudjak belőle adni (ma csirkehúsos zöldborsó leves lesz tele zöldséggel). A főzelékeket meg majd legfeljebb joghurttal készítem (mivel ugye tejet meg tejfölt még nem adhatok).
Gondoltam rá, hogy rakott zöldségeket is lehet a sütőben készíteni még, illetve a védőnő azt mondta, hogy pl. palacsintát is lehet adni, mert kevés tojás van benne. Tésztákat meg nem tudom, milyen szósszal, arra még nincs ötletem.

Silka! Adhatnál főzési ötleteket!!!! (Hol vagy egyébként???)
Dettyk! Te is leírnád kérlek, hogy pontosan miket főzöl Pankának? Örök hálám!!!
Látom Kolbi! Te bátrabb vagy kajálás ügyben! Én sem szándékozom „túlparázni” dolgot. (Ezt most nem azért írtam így, mert mások túlparázzák, hanem, mert nálunk a családban senki sem allergiás semmire...)

Heni! Szeli visszatért a 3x-i alvásra, mióta ilyen borús az idő... :roll:

Kolbi! Szeli is egyre jobban kimutatja a szeretetét: bújik, (tátott szájjal) puszit ad, ránkmosolyog! Ez olyan jóóóó érzés a szülőknek!!! :)

Anitja! Milyen gyógyszert kaptál porckopásra???

Kép

Kép
regcsiken14

Maggie! Muszáj volt pörölni, a szép szóból nem ért sokszor. ;)
Én azért még ellettem volna a pépes kajákkal egy pár hónapig... :roll: ...meg a tápszerrel...

Kékvirág! Üdv itt! Nyugodtan csatlakozz közénk, és írj-olvass rendszeresen!!!

KTimi! :(
Mi van itt???? Utálom, hogy ilyenek az emberek! :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Ktimi: :( Hülye egy világban élünk...
Vendég

Nálunk a gyümölcs sajna bébiétel, Szeli nem igazán komálja a friss gyümölcsöt, de próbálkozunk-próbálkozunk... A darabkák tetszenek neki, megkóstolja, kiköpi... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: ez a tátott szájjal puszi adás teljesen levesz a lábamról :lol: Amikor hazaérek spinningről, és Zsófi nyúl felém, hogy vegyem fel, és már tátja a száját.. hát elolvadok :lol:
Vendég

Anitja! Meg van az eredménye, hogy sokat tanítjátok Nolkát beszélni! Nagyon ügyes és okos! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!
Az a vicc, hogy nem tanítjuk, Ő néz ránk kérdően, hogy mondjuk a nevét dolgoknak. Például: reggelizünk, ablak nyitva, elmegy egy repülő, mondja: "ató"?, mondom:nem autó, repülő, és tátott szájjal figyeli ahogy kimondom, hogy repülő. Az igaz, hogy ismételgetni szoktam a szavakat.
A gyógyszer neve Dona, kenőcs meg Flector (amit mondtál, csak ez krém).

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Igyekszem mindenre reagálni - amire emlékszem -, míg Zsozsimozsi hagyja. :)

Timi26! Ez szörnyű.... :evil: Apával az a véleményünk, hogy a betörőket ismeritek, illetve ismernek Benneteket. Tudták, hogy nem vagytok otthon, mert egy betörő nem kezd el csokit enni, és esküvői fotókat nézegetni, hiszen az idő, és bármikor megérkezhetnek a háziak.
Én azt javaslom, nézzetek körül az ismeretségi körben, akár Viktor rajongói között!!!!!
Ezek nagyon jó nyomok, és úgy látom, ez nem veszett fejsze nyele!!!

KTimi! :shock: Ez botrány!!!!!!

Kékvirág! Szia, ha gondolod, írjál is, ne csak olvass! :D

Puszi: Jaj, ne is mondjátok! :D Zsófi is ad - Mátéhoz hasonlóan - sokszor magától. Csak úgy. És van, amikor a nyelvecskéjét is kinyújtja hozzá. :oops:
És simogatja az arcunkat. Ezt is sokszor magától. :oops:
Annyira édes.

Múltkor valami fájdamlat okozott (megcsípett, vagy már nem is tudom), én meg szomorú arccal mondtam, hogy aúúúú, ez fájt. Erre elkezd magyarázni, és két kézzel simizte az arcom. :oops: Meg kell zabálni!!!! :oops:

Evés:
7-8 között: vagy tejpép magában, vagy gyümivel, vagy szendvics katonák (félbarna kenyér, biovaj, sovány sonka, sajt, néha paradicsom mellé)

11 körül: gyümi (vagy üveges, vagy friss. Ez lehet ő.barack rizspehellyel sűrítve, gyümiturmix szintén sűrítve, olykor teszek bele kefírt vagy activiát is, néha kis szőlőcukrot), de a gyümi dominál.

14 körül: főzelék. Ha megyünk vlhova, akkor üveges, de már Ő is azt eszi, amit mi. A napokban: húsleves, spenót (ahogy a felnőttek eszik, tejjel), tökfőzelék. Csináltam már neki lecsót rizzsel és tojássárgájával,

17 körül: tejtermékes cucc.
Pl: Danonino kefírrel/activiával
gyümi túróval, kefírrel
gyümi kefírrel, amibe babapiskótát áztatok (ez darabos)
felnőtt joghurt magában vagy kis rizspehellyel.....
annyi félét adtam már neki

20.30 körül: vagy tejpép (de nem mindig eszi meg a meleg kaját, mert melege van), vagy szendvics-katonák. De volt már, hogy magában adtam Danonino-t, vagy valami kefírest, és az hűsítette is.

Mostanában többször előfordult, hogy kimaradt a tízórai - mert sokat volt fent, és utána jól átaludta-, ilyenkor tolódnak az időpontok, és marad a 4 étkezés.

A mennyiségek (még 4 kaja esetén is) jó, ha 150 ml-t megeszik. Az ebéd az más, ott 200 ml körül eszik.

Szóval nem eszik sokat (és nasit is szokott kapni napközben, ami sörperec /erről leszedem a sót/ vagy sajtos/köménymagos tallér).
Nem kap sok nasit, az nem telíti el, de azért kap. (Hupp, de értelmes voltam. :lol: )

Darabos kaja: Eleinte a nyelvével kitolta, de már nincs vele gond, a katonákat is simán megeszi.

Foci: Tegnap megtanítottuk rúgni a labdát. Azt látnotok kellett volna...
Ide-oda járkált, közben tátott szájjal nevetett, és rúgta a labdát. És így haladt. Ha elesett, a labda előtt felállt, és folytatta. Fel is vettük videóra, csak nagy lett. (Keresünk valami fájlkonvertálós izét, és megpróbáljuk a youtube-ra feltölteni).

Járás: Megy, mint atom. Át a szobán, kanyarodik, megáll, újra elindul... Múltkor úgy ment, hogy közben tapsolt.

Íme:
Kép

folyt. köv.

Kép
Kép
Kép
gremese

És így áll fel egy helyben izomból (persze még az iszi is a kezében van 8) ):

Kép

Anitja: Mutattam Apának a videót, meg azt is, amelyiken "Anya"-t mond. Teljesen el volt képedve. Nagyon ügyes kis Fiúcskád van!!! :D

Tali: Érdekes lesz, mert Zsozsó pont ebben az időben alszik. Mondjuk mi kocsival kb. 10 perc alatt ott vagyunk, de megoldjuk. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

köszönöm csajok a válaszokat.

tegnap ugye fél4kor evett Lilla utoljára, kevesebb mennyiségeket egész nap, mint szokott, h naaa majd így biztosan megeszi a tápit.
hát este alvás előtt próbáltam. alvás után kb 3x nem kell neki.
éjjel 3x ébredt ( SOHA nem ébred ) ,de nem itta meg.
és reggel 8kor evett tejpépet.
most elment apa venni vaniliás simát, hátha a HA nem kell neki, ha ez sem, akkor lesz 4 kaja
reggel tejpép
ebéd főzi
uzsi gyümi-sinlac
vacsi tejpép
a mennyiségek meg maradnak akkor a 250 körül
és ennyi, nem tudok mást csinálni. :roll:

Emese:
akkor Zsófi sem kap se anyatejet se tápszert már?

Kép
Kép
h@jni

Anitja:
nekem nem nyitja meg a videót. :(

Kép
Kép
h@jni

Ja, meg találtam még egy összehasonlítós képet - érdekességként. (Na lelövöm már magam. :oops: )

Kép 9 hetes Kép 10 hónapos

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni: Zsófi Kistesó miatt nem kap anyatejet, tápszert meg nem adok. A dokinéni azt mondta, elég, ha tejtermékeket adok neki (kivéve a bolti tej).
Ritkán kap bolti tejes dolgokat (ha az éppen habarás). Nem volt idáig gond belőle, se kiütés, se hasmenés, de azért madártejet még nem adnék neki. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

felébredt Csücsöriborsó. Mennem kell.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok, drága Lányok!
Isten éltesse Linikét sokáig!

Nem tudom, mi van, de Ádi kb. 3 napja tök kiegyensúlyozott, az életben még ilyen nem volt. Eljátszik akár magában is, nyügi csak néha van. El sem hiszem... Csak így maradjon!

Panndi: sok erőd van, ha kisgyerek mellett tanulsz, ügyes vagy!
Hát, ha dolgoznék, az reggeltől estig menne (máskülönben nem lehetne 1,5-2 napba zsúfolni), a reggeli szopi után indulnék is. De már volt nélkülem így Ádi (az apjával), és nagyon jól viselte, egyébként is nagyon jól elvan a többi családtaggal. Abszolút közösségi gyerek, ő az, akit szerintem már most sem köt le az az 5 ember, akit napi rendszerességgel lát, pedig 10 hónapos :shock:

Kékvirág: gyere közénk, nem hiszem, hogy fennakadnánk az októberen! ;-) Tudod: beszámoló, képek, várunk!

Dotildi: ez a kölesgolyózás remek tipp, ki fogom próbálni!

Ágica, Anitja
: édesek vagytok, próbálok nem aggódni, de most meg épp az evése aggaszt Ádinak. Annyira rapszódikus. És megnéztem: 5 hónap alatt mindössze fél kilót hízott! Oké, ebben volt betegség miatti fogyás is. Pedig mindig próbálkozom mással is, ha épp látom, hogy az adott kaját egy idő után nem eszi, sokfélét teszek elé. Igazából a tápanyagok, vitaminok miatt izgat a dolog, hogy elég jut-e be. Na majd ma kifaggatom a gyerekorvost.

K. Timi: nagyon sajnálom a kocsis dolgot, hihetetlen! :evil:

Lányok, egy kérdés: most jött meg először, de ömlik, mint a Niagara (mindig sok volt a menzeszem mennyisége, de ez már durva). Másnak is volt ilyen? Most elkezdtem vasat szedni.

Kiskolbi, Anitja: puszi és "autó"-zás? Nagyon ügyesek a srácok!!!

Kép
Kép
irina

ja, azt nem írtam, Lilla 9300 g.

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?