A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hello Lányok!

Puszi:
Jajj de szeretnék már én is kapni. Olyan jó lehet. Botondnak még semmi ilyen "szeretetmegnyilvánulása" nem volt. Max lerakja a fejét a mellemre vagy a fejemre és így bújik. De ez is ritka. No de mit akarok?! Egyszerűen nem ér rá az ilyenekre, mert megy egész nap, mint a mérgezett egér.

Maggie!
Köszi a talis infokat. Mi ott leszünk, hacsak vmi eget rengető nem jön közbe.

Marica!
Én is így voltam vonalzó ügyben, aztán az utolsó UH előtt pár nappal meggondoltam magam, és teljes bizalommal mégis megcsináltam : szívhang nélkül. Szerencsére nem volt gond. :lol:

Ktimi!
Kocsis ügy durva. Kár hogy nem láttátok ki volt az.

Beszéd:
Botondovánál most már több mint egy hónapja a "d" betű ismételgetése megy mindenféle magánhangzóval: dededede, dődődődőd, didid stb. De ezt mindenféle hanerővel és hanszínben tudja mondani. Olyan, mintha beszélgetne vele. azért már én is várom az "értelmesebb" megnyilvánulásokat. :oops:

Járás:
Őszintén szólva nem értem, hogy miért nem indult még el magától. Mr több mint 2 hónapja közlekedik kapaszkodva, és jó ideje ebből már előrefele is. Elvben már meg kellett volna próbálnia. Kicsit azért aggaszt ez (is).
Zsófi eszméletlen cuki a "járós képeken.

Kaja:
Ma hajnalban Botond felébredt, még féllomban elkezdett cicizni. Amikor mellett váltottunk teljesen felébredt és már nem akart szopizni. Pedig tök éhes maradt, mert negyed óra múlva benyomott 200 ml tápszert. Úgy látszik elválasztja saját magát. Nagyon furi érzés. És nem is örülök... Persze tudom, hogy így helyes, amúgy ismeg kellett volna tennem hamar.

5 körül: szopi (?)
7 : tápszer: 200 ml
10 : gyümi (általában üveges, ezt jobban szereti)
13 : főzelék, vagy az amit mi eszünk
17: gyümi vagy joghurt (többnyire emberjoghurt) vagy túró
20: tápszer: 200 ml

Ezen kívül mindig kér és kap, ha látja, hogy mi eszünk.

Körkérdés:

Mostanában Botond 2-3 szor kakil naponta, és elég sokat. Nem híg, nem kemény, szerintem a színe is normális. Szerintetek oké, hogy egy 10 hónapos gyerek 2-3szor kakiljon naponta? :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Csak gyorsan Sense kérdésére:

Panka minimum 2x kakil naponta, ebéd és vacsora közben :oops: :lol: , és rendes mennyiséget, normál állaggal 8) .
dettyk

sense: Zsófi is kb ennyiszer kakil :oops:

mesi: Zsozsó még mindig gyönyörű :lol: Azt jól értem, hogy főzsénél tejet simán használsz és nincs semmi baja?

Anita: Nolka tényleg nagyon ügyes baba, Apának is megmutattam a videó, el volt hűlve :D

irina: ez tök jó. Nálunk Zsófi nagyon anyás, ezért is tartok tőle. Meg nagyszülők messze vannak, szóval maradnak Apa és a barátnők.
Vendég

Sziasztok!

Ááá, a puszit dobó, járó és beszélő babák nagyon ügyesek. Hát, ehhez képest mi még nem vagyunk sehol. Az integetési szintet már elértük, na meg bútorokba kapaszkodva lépeget Rugó.... De hát majd idővel :roll:

Aminek örülök, az viszont az, hogy elég ritkán van komolyabb problémája, sőt, igazán komoly betegsége még nem is volt. Volt ugye tejkiütése (az elég ronda volt, így a képeken visszanézve), két hónapig egy masszívabb koszmója és terpeszpelenkája, de eddig pl. életében egyszer folyt az orra, és a betegségeket ennyivel megúsztuk. Valószínű, hogy nem az én immunrendszeremet örökölte. Szerencsére.

Anitja, Irina: nálunk is megfigyelhető volt az, hogy a puha felületen mentek előbb az egyes mozgástípusok. Ez nagyjából olyan 2 hónapnyi differenciát jelentett.

Ktimi, sajnálom...

Kajálás:
hajnalban szopizik, olyan 4 óra körül, majd visszaalszik
reggel hat-hét körül megint, és újra visszaalszik, ez tart olyan fél kilenc-kilencig 8)
fél tíz körül húsos bébiétel, olyan 200 gr plusz vizet iszik
egy körül szopizik, majd kap gyümölcsöt és kekszet és vizet
öt körül főzeléket kap (200 gr) krumplival vagy sajttal, vizet iszik, plusz valami desszertet
este fürdés után szopizik majd gyümölcsöt eszik, ha még kér

A víz mennyiségét nem tudom megbecsülni, mert sem cumsiüveget, sem itatós poharat nem hajlandó a szájába venni (nemis cumizott soha, pedig próbáltuk). Így pohárból adagaoljuk, de hát utána felmosás jön...

Plusz kap egyéb kajákat, ha mi is eszünk: fagyitölcsér, levesből hús, zöldségek, kevés édességet :oops:
Gyümölcsöket frissen nem eszi, csak bébikajában. De a leveszöldséget bevágja.
Joghurttal, túróval, sajttal és tojással csak óvatosan bánunk, mert allergiás-ekcémás stb. vagyok. Bár eddig nem volt reakció ezen ételekre, de valahogy mégis tartok tőle.

Maggie:
a nevek-becenevek az én agyszüleményeim

Dotildi: a kép kérése, azt hiszem, jogos. Nekem Ti olyanok voltatok szinte mint egy sorozat-szereplők. Minden nap megnéztem, mi újság veletek, aggódtam azért, akinek gondja-baja volt, és persze mindenkiről tudtam egy csomó dolgot - pl. hogy hogyan is néz ki. Úgy hogy most következzen egy esküvői fotó rólunk.
Kép
Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Gremese: Zsozsó Puszikirálynő egy tünemény!

Most volt a dokink, sikerült megnyugtatnia. Remélem, másokat is sikerül (magamon kívül) azokkal, amiket leírok :-) A gy. dokink szerint a kb. 9 kiló tök oké egyéves korra, a hossz is úgy 75 cm körül (lehet kicsit több, kevesebb is). A lényeg az, hogy változatosan kapjon enni a gyerek, ha éhes, úgyis enni fog/kér. 1 és 2 éves koruk között jellemzően 2 kilót (!) híznak a gyerekek már csak. Ja: a születési súly egyáltalán nem meghatározó a későbbi hízás szempontjából, a szülők alkata annál inkább (magasság, csontozat). Így ne csodálkozzak, ha a gyerek hosszú, vékonyabb alkat, és ez már most látszik.

Dotildi: ki is próbáltam a kölesgolyós dolgot felaprított bulátával, tök jó volt, Ádi először gombfocizott velük, ill. nem értette, miért ragadnak a vizes kezéhez a darabok, majd amikor a szájába pakoltam, "jé, ez érdekes" arckifejezéssel elnyammogta őket. Már csak rá kell vennem valahogy, hogy magának tegye a szájába (persze minden mást -- akármit! -- berak a szájába az ételek kivételével :lol: )

Timi26: hogy vagytok? Pont ugyanarra gondoltam, amire Gremeséék, hogy ezek a betörők ismertek titeket valamilyen fokon, más nem magyarázhatja ezt a szelektív és fura lopást. Én még Viktor konkurenciájára is gondolnék... vagy tényleg valami őrült rajongó(k).

Kép
Kép
irina

Marica: Gremese nosztalgiázása engem is beindított ;-) Felteszek egy képet Ádi egyhetes korából, ahol jól látszik a kis nyelvkinövése. Ezt anno babonából nem mutattam meg itt a fórumon, de most már szívesen (amúgy azt mondták rá a kórházban, amikor észrevették a kinövést, hogy "egy kis táltos" ;-)).
Kép

Kép
Kép
irina

Hajnikám: és még Te aggódtál Lillus evése és súlya miatt?! Mi még 9 kilósak sem vagyunk! 8)

Sense: Ádi ugyanezeket mondja (tete, dede, tejte, és időnként "hangrohamok" hagyják el a száját, az egyiket úgy hívjuk az apjával, hogy "Petőfi", mert nagyon úgy hangzik :-))
Kaki: Ádi minimum 3-szor, de inkább 4-szer kakil, általában rengeteget. Szerintem nyugi. :lol:

Panndi: írd majd meg, hogy oldottátok meg a Zsófi-felügyeletet! De biztos vagyok benne, jól fogja bírni a pici lány az apukájával! :D

Vindolanda: csajszi, nem csak a neved szép!!! Gyönyörűek voltatok!

Na megyek, mert itt töltöm a napot! :wink:

Kép
Kép
irina

Sziasztok...

Irina: szólj már a dokidnak légy szíves, hogy konzultáljon a védőnőmmel is :wink: . Nálunk a születési súly 3,7 volt, most 8,3. Hú, nyelvkinövésről még nem hallottam. Ez micsoda? Rugónak amúgy meg le volt nőve a nyelve, de szülés után kb. egy órával meg is vágták neki.

Panndi: hasonló cipőben járunk, mert nálunk is nagyon anyás a gyermek... Kíváncsi vagyok Rátok, hogy hogyan sikerülnek majd a távollétek.

Sense: 0 és három között. Van, hogy egy nap kimarad, utána általában bepótolja :lol:

Kékvirág: én is azt mondom, hogy gyere nyugodtan, bár még csak öt napja írogatok ide :wink:

Hajni: talán az is számíthat, hogy mennyire mozgékony egy baba.

Szeretet-kimutatás: minket Rugó csak kékre-zöldre harapdál, szóval még van hová fejlődnie.

Most már tényleg mentem, mert ha kinyitom a szekrényajtót, rámdől a vasalnivaló.
Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Vindolanda: ilyen nyelvkinövést még nem sok orvos látott, legalábbis azt mondták nekünk. Viszont anyukámnak érdekes a nyelve vége (nincs kinövése, de nem olyan, mint másnak, kicsit csúcsos középen), lehet, hogy tőle örökölte vmilyen módon... Amúgy nem indult viccesen a dolog, közvetlenül szülés után bejött vki és közölte: "van vmilyen fejlődési rendellenessége a babának" -- na, itt megállt a szívem, "vmilyen nyelvkinövés" - itt meg megkönnyebbülten sóhajtottam. Azt mondjuk láttam, hogy ujjacskái rendben, egy feje van stb., de azért ez az intro... :evil:
Verve szerető gyerekek: D. Tóth Krisztának van erről egy írása a Lolával az életben, lehet, hogy a neten is fent van, de majd előkeresem.
Na, én is tényleg megyek, majd este visszanézek.

Kép
Kép
irina

Tényleg utolsó: DOTILDI: ne haragudj, hogy leágicáztalak (de Ágicának is szólt a dolog a mozgásfejlődéses téma miatt)!!! Igen, járunk még Dévényre, eddig 6-szor voltunk.

Kép
Kép
irina

Irina:
Marci 8.86 kg és 70 :!: cm volt 1 évesen. :lol:
Neki az ujján van egy kinővés, majd elkell kötni, de egyelőre nem foglalkoznak nagyon vele. :oops:

képek nagyon jók. :) minden baba-lassan már nem is baba, hanem kisgyerek- csodaszép.

Emese:
van valami oka, amiért nem akarsz tápszert vagy csak azért, mert sok tejterméket eszik?

Kép
Kép
h@jni

Panndi! A tejjel óvatosan bánok, mert Zsozsónak is ekcémára hajlamos a bőre, mint az Apjának. Ritkán kap olyat, amiben tej van (tegnap pl spenótot), meg olyanokat, amit habarni kell.

Kapott már gyümölcsturmixot, de azt babatejből csináltam.

Hajni! Nekünk egy nagyon alapos gyerekdokink van, és Ő mondta - miután abbahagytuk a szopit -, hogy ha gondolom adjak tápszert, ha gondolom, akkor ne, de akkor naponta fél liter tejterméket kell megennie.
Ezért nem adok tápszert, inkább változatosan kap mindeféle jót. :D
A bőrét figyelem, és nincs gond.

Én olyan pipa lettem.
Ugye én a tgyás után gyes-t voltam kénytelen igényelni (a gyed-et elszúrtuk - ezt írtam is a g-mail-en... na mindegy...).

Hívok két számot napok (hetek óta). Most felvették. Mondja a nő, hogy 19-én (június :!: ) megérkezett valami egyeztető papír, így nincs akadálya a folyósításnak. Ott elmotyogta, hogy ez és ez rendben, így a jövő héten felvezeti, és megkapom az összeget.
Ami január 31-től jár :!: :!: :!:

Hát majdnem úgy tettem le a telefont, hogy "még jó b.zdmeg"!

Ha nem telefonálok, akkor meddig ülnek a sz.r papírokon, amik amúgy rendben vannak???? :evil: :evil: :evil:

Elképesztő! :evil:

Zsozsóval a játszótéren voltunk, és spontán elkezdett simogatni egy kislányt, és az anyukáját, ők meg olvadoztak. :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja! :shock: Nem semmi a kis Nolka!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Esküvőn voltunk, csak gyorsan egy kép, mert ugye pakolnom kellene....

egy hét és indulunk..juj.... :shock: :D :lol:

Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Mesi! Én is úgy adnám tejjel a főzeléket, ahogy mi esszük. Te biztos vagy benne, hogy nem lesz ebből baj??? Én még dilemmázok... :roll:
Tejpépet nem muszáj melegen adnod! Én nem melegítem ebben a melegben!

Zsófi nagyon ügyes! :) Szeli is már úgy menne, de még nem mer próbálkozni sem, csak ha fogjuk a kezét, de úgy teper mint atom! :lol: Meg a járássegítővel is szinte szalad, de néha felborítja, és akkor megijed... :?

Azt nem is írtam tegnap, hogy Szelinek kibújt a másik felső 1-ese is! :) Így 4 foga van összesen.
És nagyon ízlett neki a borsóleves!!! Csak úgy falta! :) Nem pépesítettem, hanem kisebb darabkákat csíptem neki, és úgy adtam kanállal, a levét nem igazán, mert az fura volt neki. Viszont a sárgarépát egészben ette a kis kezéből! :)

Hajni! Szerintem is hagyd a mennyiségeket, ha már ezt szokta meg, inkább egyen csak 4x. Még úgyis változhat a kajálásuk!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Sense! Szeli 3-4x kakil egy nap, valamikor golyót (ezt jobban szeretem lepucolni ;)), valamikor hígabbat.

Kép

Kép
regcsiken14

Kaqk! Nagyon csinik vagytok mindhárman!

Vindolanda! Jó a fotó, de inkább a férjed arca látszik... :lol: Nincs valami olyan, amin látunk is? ;)

Kép

Kép
regcsiken14

Nosztalgia fotó: :)
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi, köszi a tejes infot! Én úgy vagyok vele, mint Regi, nagyon megkönnyítené a dolgom, ha adnám, de nem merem. :oops:

kaqk: nagyon szépek vagyto ka képek!

vindolanda: Ti is az esküvőin :wink: Hjaaa, a miénk is már lassan két éve volt :roll:

Na ha képek, akkor én is beszállok :lol:

Kép Zsófi 1 naposan

Kép Zsófi majdnem 10 hónaposan
Vendég

Boldogságost Nolkának, Linikének, Bertusnak!!!!!!!!

Tej: Én is óvatos vagyok vele!!! Idáig jó, ha háromszor kapott olyan kaját, amiben tej volt.
De egy éves kora után már bátrabb leszek. :D

Vindolanda! Szépek voltatok nagyon! :D

Regi! Bandzsi Szeli csúúúúúúúúúúúúcs!!!!!!!!!!! :lol:

Panndi! Zsófid igazán szép hölgyemény! :D

Irina! Nagyon jó, hogy feltetted ezt a képet. Egyrészt Ádi csodaszép Pici Baba volt, másrászt jó látni, milyen egy nyelvkinövés.
Amúgy meg aki ilyet kijelent, hogy rendellenesség, meg mifene, az elmehet a sunyiba. Semmi empátia... :evil:

Mmarica! Mennek a tesótapasztók! +++++++++++++++++
23-án már tuti lesz szívhang!!!! :D +++++++++++

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok

Minden kis ünneplőnek boldogságot!!!

Üdvözlők minden új mamit akivel még nem találkoztam „virtuálisan”.

Lmóni: Köszi a hiányolást de megtudtam milyen az egésznap Petra után rohangálni…A talira mi is megyünk!!!

Maggie: Legalább egy picit tudsz pihenni ha már a találkozó elmaradt!!

Irina: Nagyon sokat gondolok rátok és remélem Ádó megunja a pörgést előbb utóbb és megmutatja milyen kis ügyes baba szívből kívánom és drukkolok nektek!!

Heni: Jó utat,pihenj azért valamennyit!

Timi26: Mekkora pofátlan emberek vannak borzalmas ami veletek történt kívánom hogy mielőbb megbűnhődjenek az elkövetők.

Marica: Megy a drukk+++++++++++++ De jó hogy Linike ilyen jól viselte úgymond a műtétet. Tényleg jó sokáig alszik és mikor szoktad lefektetni?

Kolbi: Édes lehet a puszilagtós Máté.

Anitja: Nagyon édes okos kis Nolkád van.

Dotildi: Nagyon ügyi Dorka hogy ilyen szépen megeszi a darabosokat.

Mesi: Egyszerűen meg kell zabbantani Zsófikádat ahogy áll és persze megy….De nagyon szépen tartja a lábfejét az figyeltem egyáltalán nem áll már úgy neki.

Kaqk: nagyon jó a kép a kis családról. Jó utat nektek és minden jót a kinti életetekhez.

Sense: Petrus is mindennap ennyit produkál hol keményebb hol lágyabb :lol:

Rólunk: Sajnos nem sok időm marad Petra ha épp nem alszik rajtam lóg egy kicsit leköti a mászás de az is egy darabig utána kezdődik az anya ugráltatás a” semmi nem jó”esete…..
Sajnos a mi családunkra rászállt most az ördög Az ikertesóm kórházban, a nagyimnak azt mondták hogy csoda hogy még él, az anyumnak előjött a lumbágója. Tehát teljes a káosz jelenleg.Ja és rossz lett az autónk ki kell cserélni a váltót ami nem kevés…..Ezek után elgondolkodom mi jöhet még….
És nem tudom mire vélni de Petra két napja reggel 5-6 között elkezd sírni és nem bírom megnyugatatni csak ha magam mellé veszem persze most oda tudom mert apa éjszakás de hárman nem nagyon férünk el.Nem tudom szegénykém miért sír? :roll:
És képzeljétek Petra oldalazva bejárja a kanapét kapaszkodva oda vissza :D Kép 2 naposan
Kép 9 és fél hónaposan

Ági

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok,

No túl vagyok a nagy pakoláson, belefértem egy nagy és egy kicsit bőröndbe, és egy kézipoggyászba:)
Ja +a babakocsi:)
Voltunk tanácsadáson, és 8.900 gramm, hát jól belehúzott, mert 1 hónapja 8.400 g volt, gondolom a betegség miatt, de annyit jön megy, hogy csodálkoztam, mondjuk rengeteget eszik.

No és végre olvastam.

Emese, jaj a képek, nagyon jók, sztem tök jó, h az apja nevét kapja, ezzel mi is bajban voltunk, ugye nekem is két Róbertem van, így hát a kicsi Robesz a nagy pedig Robi. Majd jön a becenév, bár mondjuk most csipszinek hívom Robeszt, mert imádja a csipeszeket.

Heni, nagyon jó pihit nektek!

Kaqk, hát kicsit átéreztem a pakolás alatt a helyzetedet, nagyon jó a kép.

Timi, úristen, rémálom, sztem is ismerősők lehetnek, vagy legalábbis nem teljesen idegenek, bár a mai világban, lehet, hogy csak kifigyeltek, borzasztó.

Móni, elvileg megyünk a talira, de mivel csütörtökön jövünk haza, még nem 100%, de én szeretnék.
Nagyon jó volt a video, eszembe jutott az én esküvőm is, szépek voltatok. Grétike egy tündérlány.

Marica, ++++++++++++++++ hú de izgi, minden rendben lesz, Linike is ügyes, és jó, hogy túl van rajta.

Kolbi, Máté puszit ad, de jó, Robesz is szokott, annyira édes akkor, és ugye nagyon jól tudnak kérem,tessék, köszönömözni:)

Regi, sztem is Szeli tudja mi a jó neki, ha nem akar valamit enni, akkor úgysem tudod beletömmi. Meg fog ez is változni, biztos.

Panndi, nekem eddig kétszer volt, mindkettő kb. 5-6 napig tartott, és 30 nap volt a kettő között, igaz oltárian fájt az első két nap, és csak úgy ömlött, már bocsánat.

Dmaggie, sztem nem is kell külön keresztelő ruhát venni. Bár mi annak idején kaptunk, ari volt az ért benne.

Evés, hát nálunk most brutál mód sokat eszik
reggel szopi (5, 6 óra felé)
gyümi, joghurt, kenyér, ami jön elvileg gyümi, de az én reggelimből is kér (9-10 óra)
főzelék + kis gyümi (2 óra)
gyümi (6 óra)
kis joghurt vagy a mi vacsinkból kenyér, túró (8 óra)
szopi (9 óra)
Már nem öklendezik, valahogy megtanulta, eszik, kenyeret, kiflit, bulátát, kölesgolyót, túrót, krumplit, gyümit egyben, és elég ügyes, bár néha azt veszem észre, hogy gyűjti a szájában, és csak kéri, kéri.
A mennyiségek általában 200 ml, de hát az ebéd az ugye minimum 300 ml, szóval van étvágya.

Dettyk,
nagyon szééép:)

[b]Sense,[/b] hát megértem, mikor megijedtél, ma Robesz esett az ágyról, fejre!!! Van egy piros pukli a fején, jaj nagyon megijedtem, de a nagy pakolás közepette, hát 1másodpercre nem figyeltem.
De jó, már te is mindjárt túl vagy a büvős 3. hónapon.

KTimi, hát ez nagyon durva, egyszer a férjem ébredt arra, hogy lopják a kocsit, kisgatyában ezerrel robogott kezében a telefon, az utolsó percben érkezett, bár ez már vagy 6 éve volt.

Kékvirág, szia!

Amúgy két kézzel fogva, sőt néha már egyel sétál, megáll magától pár másodpercre, de még magától nem indult el, néha látom az arcán, hogy gondolkodik rajta, de aztán lehuppan és teper négyképzláb, kíváncsi vagyok mikor indul el.

Hát lányok, remélem jól sikerül a nyaralás, és Robeszkám jól viseli az utat és az új helyet, és nem lesz beteg, drukkoljatok.
Ja tele van szúnyogcsípéssel, már múlik, de olyan kis béna, ahogy ott van a lábán, kezén.

Na eldugolok ja és még egy nosztalgia kép:)
1 percesen és 10 hónaposan
Kép
Kép

Kép
Kép
nektarin

Irina, Ádi, annyira szép most is, tényleg ilyen egy nyelvkinövés, még sosem láttam.

Sense, sztem teljesen normális , Robesz is 2-3x kakil, de meg is lepődnék ha nem, ennyi kaja mellett.

Kép
Kép
nektarin

Ezek az "akkor és most" képek nagyon jók :lol:
Vendég

Bertuskám, hát a Jó Isten éltessen sokáig!!!

Isteniek ezek a kicsibaba--nagybaba-fotók, olvadozom Szelinán, Zsófin, Petruson, Robeszen!

Regi: állat a bandzsi-fotó ;-) Gratu a fogacskához!

Gremese: MÁK :evil: A barátnőm ugyanígy járt, neki is most folyósítanak vagy 5 havi gyest, mert a mhelyi ügyintéző meg a MÁK-os képtelenek felemelni a telefont. Biztos azt gondolják, megvannak a népek e nélkül a pénz nélkül is... :?

Ágica, aranyos vagy, köszönöm szépen! Nagyon örülök, hogy Petrus mozgása ilyen gyönyörűen beindult!
Sajnálom a családi gondokat... :-(
Hajnali sírás: ilyen nálunk is van, csak nálunk elég megszokott, és a legtöbbször teljes felébredés a vége. Mondjuk Ádinál elég valószínű, hogy valami mozgásfejlődési dolog, mert mindig hasravágódással indul az egész meg mellkastologatással, és attól teljesen felébred. (Csak tipp: nem lehet, hogy a családi gondok miatti feszültséget érzi? Ezek a babák hihetetlenül ránk tudnak hangolódni...)

Nektarin: dettó ez volt (még a súlyadatok is stimmelnek), Ádi is pont fél kilót hízott 1 hónappal a kórház után. Szabályosan zabált. Most vagy feleannyit eszik, no ez mondjuk Robeszre nem igaz ;-) Szép nyaralást!

Kép
Kép
irina

Szuperek az akkor és most fotók! :D

Nálatok hogy jelzik a bébik, hogy elég a kaja? Szeli a darabosnál egyszerűen kiköpi, de a kanalazásnál csapkodja a kanalat, aminek a tartalma természetesen röpül mindenfelé. Más gyerkőc is csinálja? Bár már nagyon jó a reflexem! ;)

Nektarin! Szeli is így van az elindulással, egyik kezét alig fogom, és nagyon ügyesen jár, de vacilál, hogy egyedül elinduljon-e. Egyelőre még nem mer. Pedig elég sokszor megfeledkezik magáról, és hosszú másodpercekig kapaszkodás nélkül ácsorog.
Szerintem nemsokára elindulnak! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Rugót most az apja felügyeli, így gyorsan írok egy kicsit. Először is egy születés utáni és egy tegnapi kép!
Kép
Kép

Regi: majd keresek olyan képet is, amin látszom :roll: Nálunk mikor van elege az ételből a babának? Elkezdi a kanalat kikapkodni a kezemből, dörzsöli az arcát, esetleg nyöszörgni kezd.

Mesi: gyed.... ne is mondd, mi is így jártunk majdnem, az ügyintézőkön is múlott, hogy visszaadták a papírokat, hogy átírhassunk ezt-azt.

Panndi: hogy micsoda kis kisimult baba volt Zsófi :D

Irina: na, hát ez nem semmi szituáció lehetett, az biztos :evil: De minden jó, ha vége jó. Találtam egy harapdálós fórumot valahol amúgy (amit írtál, azt a neten nem leltem), és úgy látszik, elég gyakori a dolog.

Nektarin: szúnyogok... úgy nézünk ki, mint ha himlősek lennénk. Vettünk kb. egy hete szúnyogirtót, összeraktam, és csak csipdesett minket tovább. Gábor megnézi ma este a készüléket, persze nem is működött eddig, olyan ügyesen összeszereltem.
Jó utat nektek. Hová mentek amúgy? Kocsival vagy repülővel? Persze biztos írtad már, csak nem figyeltem. Ha kocsival mentek, majd adhatnál egy-két jó tanácsot, mert egy 8-10 órás út előtt állunk. 3-4 órát szoktunk utazni szinte havonta, de ez most ugye több lesz.

Most már mennem kell, mert nyűgi van. Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

És persze mindenkinek köszönjük a fotó-dícséreteket :oops:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Isten éltessen minden ünneplöt!

Holnap részletesebben jövök.
Jól vagyunk! :D :D :D :D

A képek fantasztikusak! :D :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Sajna most nem jövök, csak FLEUR nevében írok, ma délután hívott telefonon. :D

Azt üzeni, hogy már rengeteg jegyzete van, hogy végre megírja a hozzászólását, de Lilla mellett nem sok ideje van. Tasmán Ördög Kisasszony pörög ezerrel, egyelőre 4 fogacskája van (2 most tört át), pakol, rámol, önveszélyt okoz állandóan, és Mátémhoz hasonlóan kapaszkodva sasszézik a bútorok mentén. És Ő is nagy romnatikus puszilgatós-simogatós fajta! Sőt, van egy-két saját szava és kézjelzése is, amiket következetesen használ, és imádja a darabos kajcsikat. 8)

Hirtelen ennyit sikerült megtudnom, meg azt, hogy hamarosan mennek Egerbe a Nagyszülőkhöz (meg előtte még másik Nagyszülőkhöz), de azért Fleur próbál benézni, ahogy tud, és SOK PUSZIT KÜLD, ÉS KÖSZÖNI A HIÁNYOLÁST!

Az akkor-és-most képek gyönyörűek, ihletet kaptam, úgyhogy mindjárt megterrorizálom Máté-nagyit. :twisted:

Holnap szeretnék jönni és reagálni, majd meglássuk, mert ezer dolgom lesz.

Puszi!

Detti
KépKép
kiskolbi

Ha már nosztalgia:

http://www.youtube.com/watch?v=anFNXnniPz4

Hát én mindjért elalszom, még rendet raktam Zsófi után, Apa dolgozószobáját kicsit leamortizálta :shock:

regi: Zsófi is így van, egyedül álldogál tök sokáig kapaszkodás nélkül, de ha rájön, hogy nem fogja senki, akkor rögtön négykézlábra ereszkedik. Sétálni már úgy sétál, hogy csak az egyik kezét fogjuk, szerintem neki sem sok kell :)

Na még akartam egy csomó mindent, de nem emlékszem :roll:
Vendég

Ja igen: van pár DM-es kuponom, ha valakinek kell, szóljon, írja meg a címét, és küldöm postán!

AVENT tanulóüvegszett (300 Ft)
Manner piskóták (200 Ft)
Gabi lanolinos krém, vagy babapúder (100 Ft)
Johnson's baby babaápoló (200 Ft)
Weleda bio körömvirág krémfürdető (200 Ft)
milupa Milumil 3 tejalapú, anyatej-kiegészítő tápszer (300 Ft)
Nestlé tejpép (170 Ft)
Hipp tejpép (100 Ft)
Kecskeméti bébiital (50 Ft)
Jessa intim törlőkendő (100 Ft)

Augusztus 31-ig és szeptember 30-ig válthatók be.
Vendég

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket :D !!!!
Szuper jók a nosztalgiafotók,majd én is keresek.
Tegnap voltunk mázsáláson 9650 gramm és 78 :shock: centi

Vindolanda!Nagyon jó az esküvői képetek,de egy nem elég :wink:

Irina!Táltosnak azokat is szokták hívni akik hat újjal születnek(illetve 11-el)nálunk van is ilyen kisfiú a faluba de azt hiszen neki már megműtötték a kezét.
Örülök,hogy Ádó "átment" jó fiúba!!Csak maradjon is így!!

K.Timi!Nagyon durva!!!Brutális emberek vannak :twisted:

Zsófika a járós képen egy tündér!!És különben is :wink: !!!

Regi!Nálunk Bertus úgy jelzi,hogy elég neki a kaja,hogy pl elkezd öklendezni :roll:
De van olyan is ,hogy rázza a fejét,hogy nem kell!Akkor meg lehetne zabállni,csak nem mindig lehet neki hinni,mert néha rázza a buksiját,hogy nem de közbe meg tátja a száját :lol:

Nektarin!Jó nyaralást!!

Ágica!Minden rossz után valami jó következik!!Jobbulást az egész családnak :wink: Petra nagyon ügyes,látod,hogy beindult,már oldalazva megy!!

Na mára ennyire futotta!

Jó éjszakát!

KépKép
juba

Kép Akkor (1 naposan)

Kép És most (2007. július 2., majdnem 10 hónaposan)

(Máténagyi - terrorizálva :twisted:) :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Köszönöm a kedves invitálást,akkor magunkról: Bence 2007 október 15.-én született a SOTE I. klinikán.
Nagyon jó baba,mostanában nagyon anyás,kicsit nyűgös a foga miatt.
Hmmm,mit is írjak még magunkról?

A kismamáknak szeretnék gratulálni!!!

A képek nagyon jók,minden baba csodaszép!
Teszek én is:

Kép

Kép
kékvirág

Beni csudaédes! :D

Máténagyi! Köszönjük a fotókat a csodálatos Mátéról! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Panndi! Nagyon jó a Zsófi klip!!! :D Én is fűzöm Anyut, mert neki is van egy ilyen progija, de még nem találta meg hozzá a megfelelő zenét... :roll: (vagy inkább mindig mást csinál vele :evil:)

Kép

Kép
regcsiken14

Tök jók ezek a képek!!!!!!

Regi! Zsófi úgy jelez, hogy elég a hamiból, hogy elfordítja a fejét, és még a kezét is nyújtja a kanál felé, mintha el akarná tolni. De Ő nem "pacsál" szerencsére, "tisztán" jelzi, mit szeretne. Olyan édi olyankor! :oops:

Öklendezni egyáltalán nem szokott.

Panndi! Nagyon jó a klip! "...csinálj sok-sok gyermeket!" :wink:

Máténagyi! KÖSZIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kékvirág! Aranyos a kis Benid!!! :D

Apa pár napja beteg (vírusos torokgyulladás, plusz az arcürege is tele). Nekem meg ma reggelre kezdett fájni a torkom. :( És Zsófi is úgy kelt, hogy szörcsögött. :(
Jaj, Ő még nem volt beteg!
De az a szerencse, hogy tanítgattuk már kifújni az orrát. Valahogy úgy, hogy mi fújtattunk, és Ő is fújtatott, és így nem egyszer kifelé jött a trutyi. Ez nagyon jó (a gégész anyukám is megdicsérte, hogy egy 8 hónapos baba ilyet csinál), és ez most nagyon jól jön. Most alszik, és szépen az orrán veszi a levegőt.

Remélem nem lesz beteg!

Ma fodrászhoz kéne mennem... és a holnapi Kiskolbi-tali is bizonytalan... :(

Örülök, hogy Fleur-ék jól vannak, és remélem Tazi engedi majd, hogy írjon pár sort.

Kép
Kép
Kép
gremese

Érdekes ez a vonalzó. Mindig a betöltött hetet mutatja.
Ma töltöm be a 15. hetet, (de holnapig még 14-et ír), holnap már a 16.-at kezdem.
És már látszik a pociiiiiiiiiiiiiiiim!!!!!!!!! :D
Na majd a talin lecsekkoljátok! :wink:

Juba! Ugye jöttök a talira? :!:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi! Azért remélem, hogy minket (akik nem tudnak menni a talira) nem fosztasz meg a pocid látványától!!!!!!!!!!!!!!! héééé!!! ;) Képet!!! :twisted:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziazstok !

Hát minket is kezd utolérni a TÁPSZERT nem eszem anya élet.

Este elkezdtünk enni evett 80 ml-t aztán kiköpte és olyan hisztit levágot, hogy csak lestünk a párommal mind a ketten.
Kb fél órát próbálkoztunk még közbe persze néha jöttek a hiszti rohamok aztán a végére még behúzott 100 ml-t.
Egyszerűen nem értem miért .
Kap még két napot ha nem fog kelleni neki akkor mi is rátérünk az esit pépes kajára.

Nagyon jók a nosztalgiás képek.
Teszek én is.

Kép 2 percesen
Kép 9,5 hónaposan

Mesi pocak képet kérünk !!!!!!!!!!!!!

Na lépek pihenni míg hercegem is alszik.

Mindenkinek kellemse napot.
20200310173350

Sziasztok!

Most csak akkor és most fotók.
Később jövök reagálok.
Kérek szépen házvásárlós vudukat :roll: :roll:

Kép 1 órásan

Kép alig 10 hónaposan július 3.-án

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jut eszembe még egy kis nosztalgia.

Kép 29 hetesen pont egy évvel ezelötti kép

Csak mert Mesi miatt nézegettem a pocakos képeimet.
20200310173350

Köszönjük a klip-dicsiket :)

Mesi: hihi, hát igen, Ti már sok-sok gyermeknél tartotok :wink: sense és marica is, és olyan jó lesz Nektek nemsokára :) Jobbulást a családnak!

regi: én is remélem, hogy kapunk pocis képet Mesitől és a többiektől ;)

timi: a pocakos fotó nosztalgia is tök jó!

Zsófi éjjel két órát virrasztott. Nem sírt, csak feküdt mellettem (közénk tettem, hátha...), és nézelődött. Jaa, meg csipkdett :shock:
Vendég

Maggie, konyhaprojekt áll :evil: ...állítólag őszig készen lesz, de hiszem, ha látom :cry: :roll: ...

Kékvirág, szia!! Tök jó, hogy csatlakoztál, soha nincs késő :wink: :D !

K.Timi, tök jó az új avatarod :D !! Kocsi :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: . Komolyan durva, milyen világban élünk...

Regi, ha nincs időm, csak feldobok egy zöldséglevest, éppen mi van itthon, répával, zöldséggel, krumplival, foghagymával, karalábéval stb. Sűrűre főzöm és villával töröm. Általában 2 napra elég.
Rántott zöldségek: zöldségeket (répa, krupli, padlizsán, akármi :D )(Pankának a répa jött be legjobban) puhára főzöm, kukoricalisztbe, 2dl vízből és kukoricalisztből készült, tojás állagú masszába és (recept szerint gluténmentes) morzsába forgatom. Nálunk nincs gluténmentes morzsa :oops: , én kétszersültet daráltam és abba forgattam, mert morzsa sem volt itthon, de sok mindennel lehet panírozni. És végül kisütöm.

Tegnap palacsintalepényt sütöttem, Pankának külön. Eredeti recept asszem' Stahl: 10 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 1 kk cukor, csipet só, bors összekever, külön tálban 1 dl tej, 1 tojás, 2,5 dkg vaj összekever, hozzákever a lisztes cucchoz, majd 3-4 héjastól lereszelt almát, reszelt citromhéjat és kevés citromlét hozzákever. Palacsintasütőbe evőkanálnyi halmokat tesz, ellapít, mindkét oldalát megsüt.
Pankának: 10 dkg teljes kiörlésű rozslisztet 1 kk sütőporral, 1 kk cukorral, fél csipet sóval kevertem, 1 dl babatejet 1 tojással, 1 tk vajjal kevertem, almát, citromhéjat kevertem bele, ugyanúgy sütöttem. Aki bátor, baracklekvárral a legfinomabb, de én még nem mertem adni neki, az alma miatt egyébként is finom.
Most csak ennyi, mert apa zaklat :evil: ...

Ja, még egy uccsó :D :
Kép Kép
dettyk

LMóni! Megy a vudu!!!!!!! ;)

Kép

Kép
regcsiken14

KTimi! Tényleg nagyon jó az új avatar! Így legalább Te is rajta vagy! Jó a hajad! :)

Dettyk! Köszi a receptet! :) Szeli már kap glutént, úgyhogy...

Tegnap volt szó a lisztérzékenységtől (TV2 vagy RTL, nemtom :roll:), hogy bármikor előjöhet, és nem gyógyítható, folyamatosan "diétázni" kell annak, aki lisztérzékeny. 1 éves kor után ajánlotta a csaj.

Egyébként felhívtam a védőnőmet, és mondta, hogy habarást nyugodtan csinálhatok tejföllel. Tejet ne használjak, csak 1 éves kora után, helyette ajánlotta a 3-as tápszereket főzelékekhez. Jó minőségű sovány pulykasonka, virsli mehet, tojássárgája (megfőzve természetesen) mehet, kifőtt tészta mehet túróval vagy sajttal. Lekvárt mondta, hogy még ne adjak.

Kedden meg mehetünk mérésre, kivi vagyok, mennyit hízott a kisasszony (mert hízott, az tuti ;))

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! De jó, hogy írtad ezt a habarás-dolgot. Az én dokim a Humana 3-ast ajánlotta (ha akarnék tápszert adni), de lehet, mégis beszerzek egyet csak azért, hogy tej helyett használjam. Vagy még a babatej is jó lehet habarásra. Bár az elég édes... Nem tudom, talán a tápszer is édes... :roll:
Minden esetre jó ötlet! :D

A torkom fáj, Apa nagyon beteg, Zsozsimozsinak hőemelkedése van, és folyik picit az orra. Most alszik a Szentem, remélem nem lesz rosszabb az állapota.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi! Jobbulást nektek! :(
Hát a tápszer egyáltalán nem édes, egyszerűen sz.r íze van, nem is csodálom, hogy Szeli nem kéri már. Bár az ízesítettek biztos finomabbak, vaníliást, banánost láttam, de azt meg nem tudom elképzelni főzelékben.
Én nem hiszem, hogy vacakolok a tápszerrel, inkább tejfölt teszek a főzelékekbe, vagy joghurtot.

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?