A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:35-kor.
hékás

Én már a 2 lánynál ezt kipróbáltam!
fél éves korukban már azt ették amit mi,csak kicsit összepépesítve!és azóta is jó evők :wink:
Vendég

Sziasztok!

Nekem tegnap Máté evett-aludt meg kicsit nézelődött.Nagyon jó gyerek volt!
DE!Éjszaka 2 óránként felkelt és most is olyan nyűgös. Talán a meleg?!De tegnap is meleg volt!

Mi jövőhéten szerdán megyünk szurira.

Kép
melike

Szilvi nálunk is hasonló a helyzet, bár lekopogom most már fél órája alszik. Eddig napközben volt egy nagy alvása egy jó 4-5 órás. Na ez eltünt és van helyette sok 15-30 perces. Semmit nem tudok csinálni, mondjuk egy fél órát még elnézeget a kiságyában, de többet nem!
Ma volt a védőnéni és azt mondta hogy ilyenkor állnak át egy új fajta időzítésre a babók! Kb 6-8 hetes korban, kialakul egy olyan rend hogy délelőtt és délután egy egy nagyobb alvás, és ez tartani fog kb 1,5 éves koráig, aztán átáll a napi egyre!
Úgyhogy Én most ezt az összevisszaságot betudom annak, hogy most rendezgeti magában hogy is kéne aludni! :lol: Remélem nem ez az új rend!!!!

Éjszaka az nekünk is tök jó, 8-9 körül elalszik, 3-4 fele eszik, és alszik is tovább, és 7-kor kel újra!

Nyugodj meg biztos nincs semmi baj, az is lehet hogy az idő viseli meg Őt is!

Ilyen cuccost bukni meg Levi is kb ilyen korában kezdett el, szerintem ennek sincs jelentősége. Annyi hogy most már jobban mocorognak, és összerázzák a kis pocakot!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

Szilvi privi ment!

Mi meg voltunk tanácsadáson és megkaptuk a szurit :( Nagyon sírt szegény, úgy sajnáltam :( Biztos megfeszítette a lábát és azért fájt neki. Most alszik.
1 hónap alatt 1400 gr-ot és 5 cm-t nőtt :) 5610 gr és 58cm. Azért kellett már az 56-os ruhák nagy részét leszanálni :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Ja és rákérdeztem, hogy a szüléskori oxigénhiány miatt (5/8/9 volt az Apgarja) Lát-e valami olyat ami miatt kellene valami terápia. Azt mondta teljesen normális a mozgása semmi hypotóniára utalót nem lát nála, nyugodjak meg :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:35-kor.
hékás

xxx
hékás

Már barackot is adtok!!
A nagyoknak én is adtam már ilyenkor mindent,de most beszaribb lettem...és a nagyok nem voltak hasfájósak!!

Szilvi ne készülj ki...én mit szóljak...nálunk ez nem pár napja tart :shock:

Stella...a nagyfiamnak is rossz lett az apgárja,és ő hipótóniás is volt,és nem csináltam vele semmit és nem lett vele semmi :lol:
Vendég

KÉT NAGYNAK BEVÁSÁROLTAM AZ ISKOLACUCC NAGGYÁT,HÁT KEMÉNY MELÓ,KEMÉNY PÉNZ!!
CSIRI,HOGY ÁLLTOK?TE IS 2 ISKOLÁSNAK VÁSÁROLSZ :lol:
Vendég

sziasztok!!

szilvi

mi is így vagyunk egypár napja! alig alszik, csak negyed, fél órákat, mondjuk most délután kifeküdt, már 2,5 órája alszik!
már délelőtt ki voltam borulva, nem ezt szoktam meg tőle. van hogy 50-et eszik, van hogy 150-et. ez is szokatlan ahhoz képest, hogy általában 100-120at szokott. de tegnap azt csinálta, hogy állandóan cicizni akart, aztán mégsem kellett neki, pár perc után megunta.az a szerencsém, hogy nem ordít, igaz többet sirdogál mint eddig. csak ez a nem alvás aggaszt.tegnap jó ha 4 órát aludt egész nap-aztán éjjel persze fel sem lehetett volna kelteni úgy aludt este 10től negyed 7ig.
most jó hogy mondod stella ezt az átállást!eddig a melegnek tudtam be, de mi pont ebbe a 6-8 hétbe vagyunk.

én még nem adok neki semm kajcit, hadd tejcizzen.

Kép
Kép
eyi

Csiri a kérdésem arra irányult ,hogy a bevásárlással kész vagy -e,mert visszaolvastam és félreérthető...olyan mintha azt kérdeztem volna,hogy anyagilag hogy áltok :lol: :lol:
Vendég

[quote="eyi"]s írta:eyiziasztok!!

én még nem adok neki semm kajcit, hadd tejcizzen.

Gondolom Csiri Zoéja is tejcizik attól,hogy kap napi 3 kiskanál almát :lol: :lol:
Eiy
Most látom a vonalzókat mi egy napon szültünk :shock: :lol:
Vendég

eyi: akkor kb ugyanabban a cipőben járunk??

képzeljétek az elöbb az oldaláról hasra fordult. Igaz az alsó kis keze "beragadt", de segítettem rajta. :D
Én még nem is láttam ilyet.

ma ezért egy kicsit talán jobb mint tegnap. de még hol a nap vége? tegnap mégcsak ilyenkor zendített rá igazán.... :roll: :roll:

Marcell nagyon kis vagány!!! és ő mindig olyan kis mosolygós :P :P

Stella: én is örülök annak, hogy rendben talált a doki mindent.

na megyek pakolok egy kicsit (amíg tudok)
bszilvi25

Sziasztok!

Bocsi, de nem név szerint, hanem a témákra reagálok. (Öregszem és már nem emlékszem, hogy ki mit írt. :oops: :lol: )

Orrszívó: elektromos. Szeretem, mert nem zajos, mégis szív rendesen. Még csak egyszer kellett használni, pár napig.

Fütyi: nem húzogatjuk. Doktornéni nézi neki mindig, minden rendben vele, azt mondta, hogy egy éves kor után kell elkezdeni.

Fürdető: gyógyszertári fürdető krém. Lehet, hogy ciki, de én szeretem. :oops: Néha még én is azzal fürdöm. :oops:

Sípoló légzés: :shock: :shock: Ilyen még nem volt nálunk.

Mensi: Egyelőre nincs, amit nem nagyon bánok. Pont elég volt az öt heti vérzés a szülés után. :roll:

Koponya, hasi uh: nem kötelező, de ajánlják az orvosok. Mi kivárjuk a sorunkat a Heim Pálban (szept. 12 :roll: ) és így nem kell fizetni érte.

Normaflore: nem tudok róla mit mondani. Mi már az Infacolt is abbahagytuk, Marcinak teljesen elmúlt a hasfájása. Pedig tegnap kelkáposztát ettem, de ezt sem érezte meg.

BCG: erre emlékszem, hogy te kérdezted Ancsika. Nem biztos, hogy újra kell adni, úgy emlékszem, hogy 6 hónapos korig megeredhet. Nálunk is csak most kezd begennyesedni.

Aranyér: lehet enyhe formája is, nem biztos, hogy annyira fáj, hogy ülni sem lehet tőle. Minél enyhébb, annál jobban gyógyul. Nekem a Reparon kúp vált be.

Alma, barack: hová ez a nagy rohanás? :wink: Marcin úgy látom, hogy szépen fejlődik a tejcitől is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára montana 2008.10.05 05:34-kor.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Montana Marcell egy tünemény!! :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:36-kor.
hékás

persze, gondolom,hogy tejciznek, nem úgy értettem.a tejci kéznél van mindig, ráérek még a reszelgetésre, pancsolgatásra, úgy gondoltam. ha a tejci elég neki, fél éves koráig nem szeretnék mást adni.

Kép
Kép
eyi

[quote="eyi"]p írta:eyiersze, gondolom,hogy tejciznek, nem úgy értettem.a tejci kéznél van mindig, ráérek még a reszelgetésre, pancsolgatásra, úgy gondoltam. ha a tejci elég neki, fél éves koráig nem szeretnék mást adni.

amíg elég, addig én sem!!!!!! 8) 8)
bszilvi25

Nekünk is van szupermen badink ugyan ilyen :lol: :lol: :lol:

És dávid simán hasról a hátára fordul naponta többször is,ilyet még én sem láttam de a dokinéni azt mondta,hogy ez még csak véletlen és nem tudatos.
Mindegy én akkor is nagy számnak tartom,és el vagyok halva a gyönyörtől,hogy forog :lol:
Ja és hanggal nevet,és baromi sokat mosolyog.
Ha nem sír nagyon édi :lol:
Vendég

MARCELL NAGYON SZÉP,EZT IS AKARTAM ÍRNI
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:36-kor.
hékás

montana Marci nagyon cuki

Kép
Kép
eyi

Hékás azért én is látom,hogy nem tudatos,de a másik kettő ilyen tudattalanul sem tudott ilyen hamar forogni :lol: :lol: :lol: :lol:

Kérdés:ti tudtok felüléseket csinálni,főleg a császárosoktól kérdem,ha nem próbáltátok akkor a kedvemért próbáljátok meg :lol: (én nem tudok még :twisted: )
Vendég

Bari: Nekem megy és képzeld, a Kristóf is a kezemben van :P Hála nagyon izmos "volt" a hasam :wink: 8 évig szertornáztam, elvileg rengeteg izom maradt még anno rajtam, na meg azért odafigyeltem, hogy maradjon is még jó sokáig :wink: Szóval a felülsé megy :wink: Viszont a lábaim kevésbbé bírják még a + 15 kg felesleget. :oops: :oops: Sebaj, egyszer csak eltűnik, legalább a fele :wink:
bluebox

na akkor holnap csinálok 100at ha meg szakadok is :lol: :lol:
Vendég

Csajok!
Minek kapkodtok? :roll:
Azért mert 10-15 évvel ezelőtt még az volt a divat, hogy már 2-3 hetesen adtak almát, stb. a gyereknek, miért kellene most is? A tudomány azóta fejlődött... rájöttek, hogy nagyon sok, később (esetleg csak felnőtt korban kialakuló) emésztőszervi betegség, allargia vezethető vissza a korai hozzátáplálásra...
A WHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlása szerint anyatejes babáknál 6 hónapos (tápszereseknél már esetleg 4 hónapos) korban kezdhető meg a hozzátáplálás...

Petinél én olyan 5 hónapos korában kezdtem...

Bari
Tomi is nagyon édi, ha nem sír... sőt Peti is, ha nem a butaság szállja meg :lol: :wink:

Stella
Én azért megmutatnám egy Dévényes gyógytornásznak...
Vendég

Sziasztok!

Bari 100 felülés????!! :shock: Az komoly! Én még szülés nélkül sem bírok ennyit, nem hogy most! :oops: :lol: :lol:
Mondjuk ártani nem ártana, mert hasam meg fenekem van! A többi részem elfogadható! :roll: 8) 8) 8)
Na majd egyszer nekidurálom magam! :D

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

xxx
hékás

Na jó, akkor Én csak simán lusta vagyok! :wink: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Jó reggelt mindenkinek!

A mai éjszakánk csodás volt a tegnapi 2 óránkénti felkelésekhez képest!
Csak 3kor és 6kor ébredt a drágám.Csak az volt a baj,hogy 6kor megint 5 perc után abbahagyta a szopit.Le akartam tenni,hogy majd simogatom és elalszik.Hát nem!Őt nem lehet átverni,mert éhes volt.Másik 5 perc alatt benyomta a lefejt 70et.
Sajnos Apa felkelt a nyüglődésre és bekapcsolta a tv-t.
Annyiból jó volt,hogy Máté visszaaludt én meg fél 8ig kimostam,kivasaltam,reggeliztem. :lol:

Én a felülésekre eddig csak gondoltam,de ha már ti csináljátok,akkor én is neki kezdek. :oops:

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:37-kor.
hékás

100 felülés vicc volt :lol: :lol: :lol: :lol:
örülök ha 5-10 sikerül :lol: :lol:

Gigi :ma azt olvastam,hogy tápszeresnek is meg kell várni a fél éves kort...a babakönyvemben meg 2 hónapos kort mond a gyümölccsel(1995-ös kiadás).
A 95-ös gyerekek még föl se nőttek,máris rájöttek,hogy rossz volt a gyümi korai adása :shock:
Na jó én ezt már nem értem,legalább mindenki ugyan azt mondaná!!
Dávid szerintem éhes marad ettől a rohadt táptól így is,hogy 3 óránként kapja,nem beszélve a kapkodó evéséről amivel egy csomó levegőt benyel!
Nekünk megváltás lesz a hozzátáplálás,majd a védőnőm dönt,hogy mikor...
Vagy aggyon valami táplálóbb tápot,mert ez a HA szerintem nagyon "ki van csontozva"
Vendég

Hékás:na,azért ritka ez nálam is.De most elég jól aludtam és ha már úgyis felkeltünk...

Kép
melike

Kép

MEGVETTEM DÁVID ELSŐ CIPŐJÉT ŐSZRE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Az antihurkákat látjátok? :lol:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:37-kor.
hékás

Bari: tök cuki cipi!
Nyugi Én meg azon aggódom hogy olyan dagadt lesz a gyerekem! Hát már akkora combja van, a térde nem is látszik! :shock:
Tényleg az anyatejtől el tudnak hízni? :roll:

Gigi hol vannak a keresztelős képek???

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna ma van a lányod szülinapja??

Kép
melike

Meli: Igen! :lol: :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

xxx
hékás

Viki boldog születésnapot!

Kép
melike

Brigi: Szülinap! :lol: :lol: :lol: Köszi!

Meli:Köszönöm szépen!!!!

Eszméletlen hogy megy az idő! Ő is nemrég született! :cry:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Vikinel én is BIOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK

Hát dávid nem lesz hurka gyurka,de már beletörődtem 3-ból nulla duci baba :lol:
Nem baj az orvosok úgy is a sovány gyerekeket szeretik,ha már én elégedetlen vagyok.... :?
Vendég

sziasztok!

Viki baba: Boldog szülinapot!

én azért nem kezdek el valamit csinálni, mert más csinálja. :roll: :roll: :roll:

Dávid cipőcskéje nagyon aranyos, és milyen jól áll neki!!!!
bszilvi25

Amúgy úgy tudtam,hogy csak a tászertől szoktak elhízni...na még szerencse,hogy dávid nem anyatejes,még soványabb lenne
Vendég

Bari: Mercike anyatejes és nagyon vékony szerintem......
Pedig eddigi gyarapodása heti 20 deka minimum megvan
bszilvi25

Bari, Szilvi Nektek is köszi!

Szilvi mit értesz azon hogy azért nem, mert más csinálja?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Ezt!!!!

[quote="melike"] írta:meliken a felülésekre eddig csak gondoltam,de ha már ti csináljátok,akkor én is neki kezdek. :oops:

Én mindig magamért teszek dolgokat......................... és nem azért mert más csinálja.
bszilvi25

Jaaa világos. Rosszul értelmeztem a mondatod! :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

xxx
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?