A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

irusc:

igazad van én sem erőltetném nekem a párom bent szeretne lenni velem.Miért beszélsz csunyán a pároddal a vajudásnál-szülésnél?ez mindenkinél igy van?köszönöm hogy ezt megosztod velünk.gátat minden esetbe vágnak?

Reni: köszi szépen ez tök jo.

000kata

Kata!
Én nem beszéltem csúnyán (amúgy sem szokásom), inkább az volt a jellemző, hogy sürgetőbb voltam, ha pl. szomjas voltam, vagy pl. mikor a szülésznő megkért, hogy 5 fájásonként forduljak át mindig a másik oldalamra, és a férjem számolt. Én akkor már azt sem tudtam fiú vagyok-e, vagy lány, a mozgás pedig egyenesen már kínszenvedés volt, a férjem pedig pontosan be akarta tartani az utasítást, és próbált irányítani, ilyenkor kicsit ingerültebb voltam, de elküldeni nem küldtem el....
Nekem nem volt gátmetszésem, szerintem most sem lesz!!! (kopp-kopp-kopp)
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Én se erőltetem a páromnál,hogy bejöjjön velem.Ő mondta,hogy szeretne bejönni csak nem bírja a vért így mondtam neki,hogy van még ideje eldönteni mit szeretne.De ha ő mégse jönne be akkor hugom lessz bent velem.Ő mondta,hogy szivesen bejön velem,ha párom nem akar.Így tuti lessz mellettem valaki :D

Kata:Igen szerintem is jó :D

Kép
Kép
reni_24

Sclara,Reni,Kata
ok.akkor aug végén mikor megyek a dokimhoz ígérte h.hozza a tájékoztatót.Van szülésrefelkészítés ahova apa is jöhet, szülőszobalátogatás, és kismamatorna is. Azt mondták alapítványi kapsz egy csekket és arra befizethetsz amennyit gondolsz.

Ancsa
köszi az infót vizesedesés ügyben...
nálam nagyon gáz a helyzet. :cry: a doki "nyugtatott" h. ennél dagadtabb már nem lesz, és h. korai m,ég 26 hetesen, és így most nap mint nap mérem a vérnyomásom, amíg alacsony nincs baj. De holnap szólok melóban h. ne számítsanak már rám 100%-ban, mert lehet egyik napról a másikra már nem tudok jönni....soha nem vártam még így az őszt... :roll:

Málnalevéltea
: én is csak jót hallottam róla, tesóm első gyerek, 3 óra alatt megszült.Ő ennek is tulajdonította.
apa témában is őket tudom felhozni példának: sógorom két kitolás között elájult!! :lol: :lol: A személyzet feltámasztotta, kiment majd újúlt erővel visszatért pár perc múlva. Ő sem bírja a vért, de vette a bátorságot és élete legszebb élményének tartja. :D Először az én párom is tétovázott hogy bejöjjön-e?- aztán sok olyan párral találkoztunk mostanság ahol az apukák bent voltak,iés gazán nagy élményként mesélték el a szülést, így mostanra megért benne az elhatározás és igen szeretné!!! :)

Gátvágás elavult??? Ez nekem új! ok jobb ha sikerül nélküle, de ha nem megy sztem jóbb ha vágnak mintha reped.

És igen a kiabálást tényleg nem díjazzák, az energia elmegy vele - állítólag. :shock:

Eszti
Köszi az infót ruha ügyben!!!!!
Én már láttam tegnap a C&a-ban téli cuccokat igaz nem túl nagy választékban de már van.Bundazsák pl. 5000 körül volt.

Kép
katica_75

Sziasztok!
Kihagyok egy délutánt, és hogy lemaradok már megint... :lol:

terhestorna: én nem jártam Benivel, vettem kazettát, és itthon tornáztam, ha volt energiám. Munka után már nem volt erőm még bárhová is elmenni. A barátnőm járt, és ő azt mondta, hogy nem tudta hasznosítani az ott tanultakat. De biztos vagyok benne, hogy olyat is lehet találni, aki esküszik rá.
Most sem járok, most Beni miatt. De az is biztos, hogy lehet barátokat is szerezni alatta.

tea: Én is ittam, 36. héttől, naponta kétszer. Sajnos nincs arra vonatkozó tapasztalatom, hogy használt-e vagy sem. Én 12 órát vajúdtam, aztán végül megcsászároztak: Beni nyakára kétszer rá volt tekeredve a köldökzsinór, így be sem tudott illeszkedni a feje, nemhogy tovább jönni. De sztem most is fogom inni a teát, ártani biztos nem árt, tehát legfeljebb segít... :lol:

apás szülés: Nálunk bent volt a férjem, és nekem nagyon sokat jelentett. Hogy ki mit és hogyan mond a szülés alatt, az szerintem nagyon temperamentumfüggő is. (A barátnőm mindennek elmondta a férjét, nekem eszembe se jutott.) Neki amúgy tényleg nehéz volt az, hogy látta, hogy szenvedek, de nem tudott segíteni. De mondtam neki, hogy nekem már az is hatalmas segítség, hogy foghatom a kezét, amikor jönnek a fájások. És ebbe belenyugodott (mást nem tehetett). Szerencsére ismer annyira, hogy ilyenkor nem kezdett el vigasztalgatni, nyugtatgatni, csak szép csendben fogta a kezem és amikor elmúlt a fájás, megsimogatott. Szerencsére a Rókusban a császár alatt is benn lehetett az apa, azt biztos, hogy nagyon nehezen bírtam volna nélküle.
Aztán kb. a vajúdás felénél megkaptam az EDA-t, akkor már kicsit jobb lett. Ha jól csinálják, akkor továbbra is érzi az ember a fájásokat, csak nem annyira intenzíven. És utána is én szólhattam, hogy mikor kérem a következő adagot: persze mindig csak akkor kértem már, amikor megint kezdett elviselhetetlen lenni a fájás. Nem akartam, hogy teljesen elnyomják a természetes dolgokat.
És hogy fogok-e kérni most is? Bevallom, nem tudom. Nem zárkózom el előle, de ha kibírom, lehet, hogy most inkább kihagyom. És remélem, hogy most végre összejön egy hüvelyi szülés.

[quote][ írta:b]Csuri írta:
Szerintem sokan elvárják a férjüktől, hogy ott legyen a szülésnél, de én olyat sose kérnék, amit én magam sem tennék meg szívből!!!
Kiváncsi vagyok a többiek véleményére!

Csuri! Szerintem igazad van! Nálunk azért volt apás szülés, mert mindketten így szerettük volna. De ha valamelyik fél is ódzkodik ettól, akkor sztem jobb, ha kihagyják...

beszteri

Katica!
Köszi az infót a bundazsákról! Nem is rossz ár érte? Volt olyan "igazi csajszis"? Egy fiú után ez fő szempont... :lol:

beszteri

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ennyire elhanyagoltalak titeket. Most megint nem volt valami rózsás a hangulatom. Kezd nagyon rámtörni a depi és mivel most sokkal érzékenyebb vagyok, így elég gyakran bömbölök mint egy gyerek. És itt nem valami enyhe pityergésre gondolok, hanem tényleg zokogásra és gyerekes bömbölésre.

Málnalevél
Én is fogom inni, mert csak jókat olvastam róla, de lehet csak a 37. héttől, nehogy hamarabb jöjjön a kislány.

Gátvédelem
Első gyereknél én úgy tudom nem minden orvos támogatja, de én is szeretném a nélkül megúszni.

Ti hogy vagytok ezekkel a fránya terhességi csíkokkal? nekem megjelent az első 2 a hasamon. melleim már totál napsugarasak! Hiába kenegetem, maszírozom, ilyen alkatú vagyok, nincs mit tenni.

Harivera
Gratulálok a kislányhoz!!!! tesók mit szóltak?

Kép
Kép
nati80

Nati!

Nekem is megjelentek Benivel elég korán a csíkok, bár bevallom, nem is mindig kentem - általában, amikor kiléptem reggel az ajtón, munkába indulva, akkor jutott eszembe.
De amúgy alkatilag is ilyen vagyok: nekem pl. a mellemen tini korom óta megvannak a csíkok, sosem múlt el.
A hasamon viszont szépen elhalványodtak szülés után. Azt nem mondom, hogy nem látszik, de sztem nem zavaró. (Mondjuk alkatom miatt eleve nem bikinit hordok, így nem sokan látják... ) :oops:

beszteri

Én is mondtam neki hogy ha nem akar bejönni akkor nem jön be. Van több vállalkozó szellemű barátnőm a tarsolyomba de megszülök egyedül is csak a végkifejlet örömét oylan jó valakivel megosztani aki közel áll hozzám.

Én se káromkodtam hanem én inkább csak rászóltam hogy jajj ne ezt most ne.
Pl a csabinál volt az hogy a vége felé mikor jöttek a brutál tolófájások és nemtudtam hogy az és állva kivártam és az iszonyat fáj akkor ott csitítgatott hogy : itt vagyok itt vagyok.
Na erre szóltam rá erélyesen hogy : tudom hogy itt vagy nem kell mondanod!!!

Meg a Balázsnál mikor a barinőm is bent volt ő meg alapból imád viccelődni és mikor koncentráltam egy fájásra akkor nem tudtam még őrá is figyelni és röhögni a hülyeségén és akkor mondtam neki szépen hogy ha látja hogy a légzést csinálom akkor fogják be :lol: :lol: :lol:

Egy kis félelem persze hogy van mert tudom milyenek a fájások. De tudom milyen a végkifejlet és ez megér minden szenvedést. Hála nekem tök rövid vajjúdásaim voltak. Remélem tartom a formámat :))

ha érdekel valakit bemásolom a szüléseimet :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Eszter
bocsánat h. előbb le-Esztiztelek! :oops:
Igen szép róóóózsaszííííín :lol: valami kis minta is van benne. Nekem tetszett bár csak futtában néztem.És volt egy édi fehér-rózsaszín szett is amiben volt kocsikabát gatyó és felső meg talán sapi is, bár ebben nem vagyok biztos, és az is 5000volt. Még nem vettük meg, de sztem beszerzünk 1et. Jó vastag az anyaga.

Nati
már multkor is utaltál a depire...de mi a baj??? :roll: Miért nem érzed boldognak magad ebben az áldott szép állapotban?
Csíkokkal még lekopogom jól állok. Nem jött még, bár kenem is reggel este.A köldökömnél viszont körben mintha vékonyodna a bőr.
:shock:

Kép
katica_75

Katica!

Semmi gond. Én Eszternek hívom magam, de általában azok szoktak Esztinek becézni, akik közel állnak hozzám. Amúgy a nevem minden formáját szeretem, úgyhogy szólíts nyugodtan úgy, ahogy jól esik... :lol:

Nati!

Én is kíváncsi vagyok a válaszra! Már feltéve, ha publikus.

beszteri

Nati!
Ez nem csak a hormonok játéka???
Nem akarom elbagatelizálni, de én ilyen tájban, aztán meg a szülés után bőgtem mindig. Nem kellett hozzá sok... (szerintem tudtam bőgni egy időjárás-jelentésen is).
Most egy kicsit jobb, de nem hiszem, hogy így marad.
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Jó reggelt!

Az a vicc, hogy nagyon-nagyon boldog vagyok, pont ezért nem tudom, hogy miért is bőgök ilyen gyakran. De lehet tényleg a hormonok okozzák, csak elég sz@r érzés. Nem is akarok erről a családnak beszélni, mert .... nem is tudom, csak egyszerűen nem akarok.
Legkevésbé sem izgat, hogy növekszik a súlyom és hogy csíkosodok, mert tudom miért teszem, vagyis miért vállalom ezt. Párom sem panaszkodik, hogy híztam, csak annyit kér? hogy utána ne hanyagoljam el magamat, ami totál természetes nekem. Most sem zabálok össze mindent csak azért mert most lehet, mert babát várok.
Na szóval egy szó mint száz nem bánatomban sírok, inkább csak érzékenyebben reagálok le dolgokat mint előtte. no de előtte is érzékeny voltam, képes voltam elsírni magam az utcán egy szirénázó mentő láttán is. Vannak napok mikor így ébredek és akkor nincs mit tenni, sírni kell és utána elmúlik.

Kép
Kép
nati80

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:17-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:17-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Katica:Az nagyon jó,hogy alapítványi és nem mondják meg hogy mennyit fizess be :D Akkor valószínű,hogy menni fogok.Te is jössz?Sajnálom,hogy ennyire vizesedsz :( És nem tudnak semmit vele csinálni?Dinnyét szoktál enni?Az is jó vízhajtó.Legalábbis nekem eddig bevált.Igaz kis vizesedés azért nálam is van,de annyira már nem vészes.Én is amondó vagyok,hogy inkább vágjanak,ha kell csak ne repedjek.Tényleg nem drága annyiért a bundazsák.Volt kisfiús is?Mondjuk egy már van nekünk,de azért jól jön még egy :D

Nati:Teljesen együtt érzek veled.Velem is ugyan ez van csak pepitában sajnos :cry: Nekem az is a bajom,hogy itt van a nyakamon a családom akit nagyon nem érdekel,hogy mi van velem.Egyedűl párom az aki törődik velem.Segít amiben csak tud.De a többiek teljesen kikészítenek :cry: Nem érdekli őket az,hogy bírom-e a házimunkát elvárják,hogy minden pöpec legyen.És,ha valamiért nem csinálok meg mindent akkor meg jönnek a szemrehányások.És így eléggé depis lettem már.Persze vannak jó napjaim,de az akkor van amikor párom itthon van.Ezért is várom már nagyon a szeptembert,hogy végre elköltözzünk innen.És utánna már csak a babára és a páromra fogok koncentrálni.

Akkor nem fogok üvöltözni nem akarom,hogy leszídjanak.Nem is tervezem csak mi van akkor ha mégis kiszalad kicsit :oops:

Ancsa:Sajnos a keményedésben én nem tudok segíteni :( Nekem ritkán van hál istennek.De azt mondják,hogy a 24.héttől állítólag normális dolog.De gondolom csak akkor,ha hosszú séta vagy házimunka után jelentkezik.És pihenés után elmúlik.Minden féle képpen beszélj a dokiddal,hogy ha lehet akkor csináljon NST-t.Amit elkezdtél szedni az sem jó már a keményedésre?A málna levél teát nekem egy gyógynövényes nő ajánlotta és utánna olvastam és ott az egyik kismama mondta,hogy csak a 36.héttől szabad inni a szülésig és,hogy neki használt.Ezért mertem ajánlani másoknak is,hogy ha lehet könnyítsük meg egy kicsit a szülést :D De előbb nem szabad elkezdeni.

Kép
Kép
reni_24

Harivera:Engem is érdekel :D

Kép
Kép
reni_24

Harivera: engem is érdekel másold be légyszi.

Ancsa: nekem is keményedik a pocim és én még csak a 25 hétbe vagyok.hát reméljük nem lesz semmi baj.pihensz sokat?

láyok kszönöm hogy megosszátok az élményeiteket.

000kata

irusc:

te melyik kórházba szültél?hogy hoyg nem volt gátmetszésed?ez mitő függ?sokáig vajudtál?

000kata

Sziasztok!

Meglett a cukoreredményem, és minden rendben :D .
A vérképem is nagyon szupi lett. Megnyugodtam, mert tartottam tőle, hogy nem lesz jó, a sok rossz tapasztalat miatt, amit olvastam.

De minden ok, és most nagyol jól vagyok :D

Amikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Kata!

Az Istvánban szültem 2 éve, és most is ott fogok. A dokim azóta más, de a szülésznőm ugyanaz. Szerintem az, hogy nem volt gátmetszésem sok mindenen múlik:
-alkati dolog (ezt nem lehet tudni előre, és még a gének sem mérvadóak, mert a nővéremnél és az anyukámnál is vágtak mindig)
-a szülésznő hozzáállása (az enyémmel akkor találkoztam először, de nagyon profi volt)
-Te hogy állsz a dologhoz (én igyekeztem mindent és mindig úgy csinálni, ahogy mondták,baromi nagy önfegyelem kell hozzá, mert pl. amikor a baba feje megszületik, de még a vállai benn vannak, és legszívesebben minden erőmmel nyomnék, hogy elmúljon az a pokoli feszítő fájdalom, akkor is csak akkor lehet nyomni, amikor újabb méh-összehúzódás van... én azt hiszem ekkor kiabáltam először és utoljára, hogy nagyon fáj)
Nem akarok ezzel senkit megrémíteni, de tényleg sok múlik ezen. Nekem egyébként hosszú vajúdásom is volt, de mindenért kárpótol a baba, aki rögtön megnyugszik, amikor a mellkasodra fektetik...
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Eagleszem!
Grat a jó eredményhez, én ma megyek dokihoz, remélem nekem is jó lesz a cukrom (így a 3. próbálkozás után).
Üdv:
ui. már a 27.hétben vagyok, húha!!!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Anikó:Örülök,hogy jó lett a cukor eredményed és a vérképed :D

Irusc:Remélem minden rendben lessz.Szurkolok!

Hát csajok azért kicsit tartok a szüléstől.De egyben nagyon várom is,hogy végre kezemben tarthasam a babót :D Köszönöm én is,hogy megosztjátok velünk az élményeket.

Kata:Remélem,hogy nem lessz baj.Szedsz magne B6-ot?Pihensz sokat?

Kép
Kép
reni_24

Van egy elég kínos kérdésem.Nálam úgy tűnik,hogy most kezd elő jönni az aranyér :oops: Tudtok rá valamit?Mert félek nehogy rosszabb legyen.Pedig székrekedésem nem nagyon van.Segítségeteket előre is köszönöm!

Kép
Kép
reni_24

Reni!
Csak gyorsan. Reparon kenőcs v. végbélkúp. Ezt terhesség és szoptatás alatt is lehet használni. A kúp gyorsabban hat, de ha nagyon kinn van, akkor elég nehézkes felhelyezni. Én most kenőcsöt használtam, és 3-4 nap alatt rendbe jött.
Aztán ki lehet rá próbálni fekete nadálytövet, körömvirágot vagy aloe vera-t tartalmazó kenőcsöket. (Ezeket nem próbáltam, csak olvastam.)
Én kiegészítésképp vettem körömvirág gyógyteát, és langyos borogatást raktam rá, az is tök jó volt.
Emellett rostdús táplálkozás és sok-sok folyadék!!!
Remélem, segít valamit!

Többiek!
Bocs, egyelőre nem tudok reagálni, mert szólít a fiatalúr. De ami késik, nem múlik... :lol:

beszteri

irusc:

hát köszönöm szépen.Én nagyon félek a szüléstől. :(
még azt szeretném kérdezni hogy szülés után?nagyon fáj?meg ugyan ugy vissza megy eredeti méretbe ott lenn?

Reni: szedek magne B6ot 3*2, és pihengetek is.

Anikó: tök jo hogy minden rendben van.

000kata

Kata!

Minden fájdalom elviselhető szülés után. Nagyon érzékeny a hüvely és környéke még sokáig, de már közel sem olyan fájdalmas, mint előtte. A gátseb biztos baromira fáj, de arról én nem tudok nyilatkozni. Én annyit éreztem, hogy nehézkes a pisilés, a kakilásról nem is beszélve, de ha figyelsz a megfelelő higiéniára, hamar rendbe jön. Nekem kb. egy hétig volt egy kis dudorom, ami ha rosszul ültem le, fájt. Azt pedig már korábban is írtam, hogy nekem bizony az első hetekben gyakran volt vizelet csorgásom, ha mondjuk tüsszentettem, vagy köhögtem, de aztán elkezdtem kicsit "tornáztatni" (ehhez vettem is egy könyvet), és rendbe jött. Most szerintem teljesen olyan, mint "újkorában"....
Nekem sokkal meghökkentőbb érzés volt, a mellbimbó fájdalma. Amíg hozzá nem szoktam, és nem kentem, mint az állat körömvirágkrémmel, meg a Garmastan kenőccsel, addig minden szoptatás alatt (az első napokban volt, hogy óránként, fél óránként evett a lányom -kb.meggy méretű a gyomruk ilyenkor és hamar kiürül) csillagokat láttam...
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri:

köszönöm szépen.Hát nagyon félek de már alig várom hogy megszülessen a pici.Neked kisfiú vagy kislány lesz?a nevét tudod már?

nemtudod hogy kell átalakitani egy képet?bmp -s az ultrahangos képem és igy nemtudom felrakni megmutatni pedig nagyon szeretném.

000kata

Harivera!
Engem is érdekelnek a szülés-történeteid. A hüvelyi szülésről nem sokat tudok, csak az előtte történtekről.

Nati!
Biztos a hormonok teszik. Én szerencsére ebből kimaradtam, de a gyerekkori barátnőm pl. várandósan másfél órát tudott bőgni azon,hogy nem sikerült neki kinyitnia egy konzervet...

Ancsa!
Irigyellek ezekért a rövid vajúdásokért... :lol:
Apás szülés: ezen mostanában én is rengeteget gondolkozom, hogy hogy legyen Picitesóval. A húgom akkoriban fog kezdeni egy új munkahelyen, lehet, hogy épp akkor lesz Németországban betanulni. Anyukám messze van. Anyósomékkal meg elég hullámzó a (v)iszony. Így nem nagyon tudom elképzelni, hogy kire tudnám rábízni Benit úgy, hogy ne azon idegeskedjek, hogy mi van vele. Szóval lehet, hogy apa nem tud benn lenni. Na, majd kitalálunk valamit...
Pocikeményedés: ebben sajna nincs tapasztalatom. Benivel alig volt ilyen, a jóslófájások is kimaradtak. Most is csak nagyon-nagyon ritkán keményedik a pocim, és ahogy ledőlök, el is múlik.

Reni!
Nem lehet egyszerű. Szerencsére mi a kezdetektől külön lakunk, és a férjem sosem várta el, hogy csilli-villi legyen minden. (Végül is a lakás van értünk, nem mi érte...) De már csak egy hónap van szeptemberig! Kitartás!

Anikó!
Örülök, hogy rendben van a cukrod és hogy jól vagytok! :lol: A privit megkaptad?

Kata!
A normál szülésről nem tudok írni, de a császárt el lehet viselni. Én a császár utáni másnapon már úgy közlekedtem, hogy a nővérek is azt mondták, hogy nem is látszik egyáltalán, hogy tegnap császároztak. A fájdalom teljesen elviselhető volt. A baba szerintem mindenért kárpótol. Amikor már ott volt Beni, egyáltalán nem figyeltem arra, hogy velem mi van! Nekem a hasam is elég gyorsan visszahúzódott, de azért arra készülj fel, hogy szülés után kb. 3-4 hónapos terhesnek azért kinéz a poci.

beszteri

Reni
privi ment!

Látom akkor azért nem vagyok nagyon egyedül ezzel a síról, depis hangulatommal.
na de ma nagyon jól vagyok!!! 4sajtos pizzát sütöttem és megettem hozzá egy fél üveg pepperónit is, jó csípőset.

Kép
Kép
nati80

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:18-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Reni!
Köszi! :)

Pipal!
Neked is! Így kell írni... :)

Ditta!
Örülök az eredményeidnek, meg a többi pontnak is! :) Aranyosak a gyerkőcök! Én meg sárgulok... :P Ha most otthon maradhattam volna még, akkor én is pont ugyanezt csinálhatnám egy hasonló szerzeményben. Ehelyett ülök Londonban az esőben, és minden nap órákat trappolok a városban. Hurrá! :P

Katica!
Örülök a kiscsajnak! :)

Eszter!
Nagyon arik a képek! :)
És egyébként nagyon tetszik a Benedek név, ha kissrác lett volna a csajszink, ő is Benedek lett volna. :) Aranyos lehet, ahogy fut és dumál közben. :)

Katinka!
Mit vesztek majd az Ikea-ból a gyerkőcöknek? Azért kérdezem, mert mi is ott vásároltunk. Jó nyaralást nektek!!!
Én a Trofast hosszú szekrényt vettem piros ajtókkal, és egy fele magas keretet, amiben 2 nagyobb piros és 2 vékonyabb fehér doboz van...ez megy majd a kiságy mellé a pelenázós végére. Én ugyanis mégis úgy döntöttem, hogy nem kell pelenkázószekrény. Ebbe a hosszú szekrénybe bele tudtam gyömöszölni mindent, rengeteg hely van benne...pedig higgyétek el, tényeg rengeteg rucija van a kiscsajnak, így az alsó rész dugig van, újszülött mérettől, már a jövő nyári cuccokkal együtt minden benne van. A felsőbe pedig egy akasztót tettünk, ez is tele van ruhákkal, alatta pedig apróságok vannak, mint textil pelenka, cipők, sapik, zoknik, stb. A dobozos részben lesznek majd a pelusok, törlőkendők, váltás lepedők és takarók, meg apróságok. Így aztán ennek a rengeteg cuccnak sem kell több hely, a pelenkázót meg tudom, h nem használnám ki, mert Aidant is kb 6hós kora óta az ágyban, illetve mikor lejjebb került a matrac,onnantól a földön pelenkázom, és nekem teljesen jó így. Ő már nagyon rég csak ficánkolt és majdnem leugrott a pelenkázóról, mert azért a fürdőben volt neki egy, és azt használtuk fürdés után...de utáltam, nem voltam nyugodt tőle. Szal én rendeltem egy ágyra rakhatóst, meg vettünk hozzá egy ari szivacsot, ez jó lesz mondjuk 6hóig, aztán jöhetnek az alternatív megoldások. :)

Harivera!
Nagy gratula a kiscsajhoz! Asszem jó dolga lesz majd, ő lesz a család kis hercegnője! :)

Sclara!
Köszi! :D Egyébként tudom, hogy korai volt a vásárolgatás, de azért intéztük így, mert most itt vannak a szüleim Londonban egy hétre, és egyrészt ők akartak megvenni pár dolgot (a végén szinte mindent ők vettek meg :P), másrészt pedig inkább velük rendeztem le ezt a dolgot, mert élvezték is, daddyvel meg asszem csak csúnya vége lett volna a dolognak, csak összevesztünk volna minden alkalommal. Utál vásárolni, gyerekcuccokat meg főleg, attól pedig totál rosszul lett volna, ha látja, h mennyi minden kell neki...és tényleg, én is meglepődtem! Így jobb a béke, én is megnyugodtam, mostmár igazából megvan mindenünk. Már csak babaápoló szett kell (kisolló, csipesz, hajkefe, lázmérő, stb), egy vízhőmérő, vastag takaró, pelenkakuka, meg esetleg egy párologtató, de ezt még nem dönöttem el, h tényleg kell-e.

Almi!
Örülök, h minden ok!

Gabi!
Örülök, h neked is jó az eredményed! Neked is jó vásárolgatást!

Dalma!
Örülök, h te is jól vagy! Köszi a dicsit! :)

apás szülés: Én szeretném, ha bent lenne. Igaz első körben azt mondta, h megvár kint...de ha szeretném, biztos be fog jönni...remélem. A látványtól tuti nem lesz rosszul, úh ettől nem tartok.

tea: Én sztem már 34 hetesen el fogom kezdeni, mert hamarabb fog jönni valszín a kiscsaj...mivel már érik a placenta.

Nati!
Sajnálom a hangulatváltakozást! :(
Csíkjaim nekem még nincsenek, 2x kenem naponta a pocim olajjal...

Na most ennyi voltam, rohannom kell, mert a család már nyavalyog h induljunk megint órákat caplatni. Camden Town és Madam Tussaud a program ma. Meg egy kis park még közte. Hurrá! :P Már rohadtul unom, meg fáradt vagyok, meg minden...De hála már csak 2 nap!!!!
Majd este még lehet jövök.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Na latom jo kis temat vetettem fel meg lapokkal ezelott :)
De belelendültünk a téma kivesézésébe. Nekem nincs tapasztalatom, ezért is jó hallani/olvasni masok véleményét, tapasztalatait...

Kata: A bmp-t pl át tudod alakitani photoshop-ban, de lehet hogy a paint is tud esetleg olyan verziót, hogy save as és ott a filetipusnal kiválasztod h jpg (a photoshopban igy van, de a paint-et nem tudom mert azt nem használom)

Én most már tanitom be az uj kolleginat, csak sajnos a fonokeim ugy gondolják, hogy akkor most 2x melot is lehet adni haha :D

Pipal

Kép
pipal

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:20-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Pipal:

nem találom sajna.Nemtudod megcsinálni nekem ha elküldöm neked e-mailbe?olyan jo lenne.

Ancsa:

szerintem nem szabad sokat szedni a gyogyokból.Nekem se nagyon használ a magne b6 ,pedig 3*2 szedek és ugyanugy keményedik a pocim.Eleget pihizel?

000kata

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:21-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa:

szerinted akkor én is váltsak a magnezi citritre?vagy beszéljem meg az orvossal?amugy a magnézium mire jó?

000kata

Sziasztok!

Épp most nosztalgiáztam és tettem fel a blogra Beni születés-történetét. Ha valakit érdekel, itt el tudja olvasni. Mivel Beni császáros baba volt, inkább nem másolom be ide a dolgot, senkit nem akarok elriasztani/megijeszteni. De összességében én így is fantasztikus élményként tartom számon a születését.

beszteri

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:25-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa: köszönöm szépen,sokat segitettél.

eszter: elolvastam a szüléstörténetedet,és néztem a képeket nagyon édes a kisfiad,kis gyönyörűség :lol:
Miért kellett megműteni pici korába?

000kata

Andrisom

20 éves voltam 1995. október 7-én házasodtunk össze a férjemmel.Már itt készülőben volt a baba,és karácsonykor meg is fogant. 96.október 05-re voltamkiírva.95 kg-val kezdtem a terhességet és a 6-ik hónapterhesen már 85 kg-ra fogytam le.( nem fogyóztam) Sajnos toxikózis gyanú miatt be kellett feküdnöm a 37-ik héten a Váci kh-ba. Pont bent feküdt egy barinőm aki ikreket várt.(Sajna neki orvosi felelőtlenség miatt meghalltak a babái)A gyönyörű higiénia miatt el is kaptam egy kis fertőzést. Október 9-én reggel szóltam hogy hasmenésem van és a lábam triplára volt dagadva. Na a hasmenés miatt nem kellett volna szólnom, mert pont másnap jött a köjál és így engem elkülönítettek. Wc-t és zuhanyzót is. A többiek akik kb 30 emberkéről szólt egy zuhin és 2 wc kellett osztozniuk. A dokim csak aznap volt utoljára mert utána ment vadászni. Mondtam neki hogy csináljon valamit hogy ma megszülhessek. Megnézett és mondta hogy már 2 ujjnyira nyitvavagyok és valamit csinállt velem amit később tudtam meg hogy a belső méhszájat birizgálta meg, mert arra felszabadul az a hormon ami megindítja a szülést.Ez 13-kor volt. kb. fél 16-kor elkezdődött egy 5 perces méhkeményedés és 16-kor szóltam a nővérkének hogy akció van. Leborotváltak, beöntés és lementünk a szülszobára ahol feltették a ct-t. Közben annyira megfeledkeztem mindenről hogy a férjem is jött be és nem talált az ágyamba meg ő nem is tudott az elkülönítésről. A lányok mondták meg neki hogy a szül.szobán vagyok. Akkor még kimentem hozzá, Ez 16.30-kor volt. 17-kor burkotrepesztettek és bekötötték az oxitocin infuzíót. Sajna feküdnöm kellett ami nagyon kellemetlen volt, mert rögtön erős fájásaim lettek.A doki odaszólt a szülésznőknek hogy majd kb. 22 körül megnéz.A férjemet is elküldte hogy ebből csak 23 óra körül lesz baba. Na 18 órakor már egybefüggő fájásaim voltak és a nővérke kérdezte hogy ennyire fáj? Én mondtam hogy igen. Megnézett és felkiálltott, mert eltűnt már a méhszáj és hogy szóljanak a dokinak. Idáig csak vigadalom volt ami ez után kezdődött, mert úgy kellett nyomnom ahogy ők mondták és a végén már el is sötédedett minden pár másodpercre. A doki csak úgy vette észre hogy a lábam el kezdett rángatózni. Ez 19.15-kor volt. Itt már velem volt 5 szülésznő és 2 doki. A dokin láttam hogy nagyon ideges. Az utána levő nyomásoknál már bele is könyököltek a hasamba(ami nekem nem fájt).Így lett meg 3200 g-al és 52 cm-mel 19.35-kor. A férjem pont akkor telefonált a szül.szobára mert a barinők fent az osztályon azért tudták értesíteni a férjemet (aki akkor ért haza, én mondtam neki hogy maradjon)mert itt a megszületés előtt csöngetnek fel a csecsemőosztályra és akkor csak én szültem.
A két órás megfigyelés alatt a férjem is megérkezett és lennt várt a sok kismamákkal rám.
21.45-kor felvittek tolószékben az én elkülönített szobámba és azt az élményt amit a többiektől kaptam akkor SOHA nem fogom elfelejteni. Az egész terhes patológia vagyis az összes lány kint várt engemet és tapsoltak nekem. Nagy élmény volt.A férjem meg nem fért oda.

Csabim

Ő vele a szülinapom tájékában lettem terhes vagy is márciusban 1999-ben. Pont az évezred fordulóra vártuk így beneveztem az akkori milleniumi babára. Nem volt problémamentes terhesség,mert a 16-ik héttől keményedéseim voltak. A karácsonyi bulin még dolgoztam kint a mínuszokban. Ezt eddig minden évbe mentem és a főnököm ekkor is engem szeretett volna, de mondtam hogy ha ott jön rám a szülés akkor szervezze meg. De nem doliztam csak 12-éig. Nem mertem vállalni tovább és jó volt a megérzésem, mert aznap este mikor hazaértem és kitakarítottam a wc-t és a fürdőt utána a tv előtt leülve este fél 9-kor elkezdődött 5-10 perces keményedések. Vártam vele fél 11-ig mikor szóltunk az anyukámnak hogy a fiamra vigyázzon,és mentőt hívtunk. Pontban éjfélre beértünk az István kh-ba. Ott az ügyeletes orvos megvizsgállt és mondta hogy még nem repeszti meg a burkot, de már nyitva vagyok 2 ujjnyira. Szépen gyűlni kezdtünk mert jöttek utánam is. Kint zuhogott az eső. Hajnali 4-kor megrepesztették a burkot, mert csak keményedéseim voltak. Míg én dumcsiztam a többiekkel addig a párom aludt a vajjudóágyon. A burokrepesztés után is csak a keményedések voltak A dokim Befutott reggel fél 8-kor és akkor már 8 centire ki voltam tágulva. Még mindig nem voltak fájásaim. Adott egy kis szurit ami meghozta a jó erős fájdalmat és beinvitállt minket az egyik szül.szobába. Én még nem voltam biztos hogy tolófájásaim vannak, de a harmadik ekkor már erős összehúzódásnál szóltam a szülésznőnek és amikor megvizsgált rohant a dokiért, mert már kint volt a feje teteje a gyereknek. És akkor december 13-án reggel 7 óra 55 perckor megszületett 2850 g-mal és 51 centivel Csabi Fiam( amit 10 nap múlva egy fertőzés miatt a heim pálban 49 centit mértek).
Sajnos ő sárga let így kékfényezni kellett.

Petim

Vele 2001-ben lettem terhes egy vetélés után. Ő iker terhesnek indult, de elment az egyik és Petikémről csak később tudtam meg hogy a pocimban van. 2002.április 30-ra voltam kiírva. Zavartalan terhességem volt (ő vele is dolgoztam a mega-toysban ahol 8 hós terhesen kirúgtak). Április 26-án pénteken bementem egy barinőmmel (aki szintén Erzsébeti volt és szintén a dokimnál szült)a kh-ba, mert a doki mondta hogy ha úgy akarom szülhetünk aznap. Ki is voltam vele tágulva már 3 ujnyira. Reggel 8-kor felrakott zselét nekem meg a barinőmnek is de ők hazamentek. Én nem mertem amit jól is tettem, mert 10-körül mestruációs gyenge fájást észleltem. A doki megnézett és felmentük a szül.szobába ahol fél 11-kor megrepesztette a burkot. Telt ház volt ráadásul volt fent egy rubeolás abortuszos is aki a műtétjére várt.(ez majd később lessz érdekes) háromnegyed 11-kor már kezdtem érezni a fájásokat, ami elég sűrün jöttek. Szóltam is negyed 12-kor hogy kérek fájdalomcsillapítót, mert nagyon fáj. (A férjem a motyómért ment de előbb a legkissebb csemeténket helyezte el, mert pont otthon volt.) Szóltak a dokimnak aki szülőszobát keresett, de mind foglalt volt.(kettőben szültek a harmadikban meg egy doki szenvedett, mert becsípődött a dereka és nem tudott felálni)Így a vajjudóágyra visszatérve megnézett és már el volt tűnve a méhszáj. A szülésznők kicuccolkodtak a vajjudóhoz és kiküldték a többi kismamának a párjaikat. Nekem már nyomnom kellett és amikor nyomtam sajna nagyon bekakiltam. Ki is kellett cserélni alattam a lepedőt hogy a gyerek ne abba szülessen. Petikém 2002.04.26-án déli fél 12-kor 3350 g-al és 50 cm-mel született meg az apukája nélkül, mert ő kint rekedt. Akkor ért ide amikor már velem foglalkoztak és nem tudták behívni. De mivel jajgattam így hallotta az akciót, és mikor megszületett szóltam hogy engedjék be és ő látta először. Visszagondolva örülök hogy nem volt bent, mert ez a szülésem fájt a legjobban és nem tudtam visszatartani magamat, meg zavart az is hogy az abortuszra váró lány is végignézte a szülésemet meg sokan mások.
Sajnos ő betegen született. Nem kell nagyon roszra gondolni, csak egy kész kálvária volt amíg kiderítették hogy kórosan bukik amibe szerintem ha én nem megyek vele dokihoz a körzetim közönyössége miatt akkor ő már nem lenne, de szerencsére nem hallgattam rá. Ezt a betegségét műteni kellett. Van még neki egy pyelon tágulata ami nem szűkület miatt van hanem izomelhalás miatt.Eme betegség gyógyítására most várunk. Vagy is műtétre. Vissza van e miatt maradva a beszéd és mozgásfejlődése egy évet.

Bazsim

Jelenleg az utsó fiamat nagyon lánynak vártam. Vele 2003.nyarán lettem terhes. Zavartalan terhességem volt vele is. 2004.03.01-re voltam kiírva és azon imádkoztam ne hogy február 29-én szülessen. Megbeszéltük a dokival hogy mivel nyitva vagyok elsején megindíthatja. Be is mentem, csak rossz helyre és így ezt a dátumi szülést lekéstem. Másnap már a jó helyre mentem és de-őtt 10-kor bementünk a dokival a szülszobára. Megrepesztette a burkot mert 23 ujjnyira nyitvavoltam vele is. Ráraktak ct-gre és mivel megint telt ház volt, (a vajjudóban feküdtek a megszült kismamák a babákkal mert lent nem volt hely)az ikeás szobába kellett mennem ahol egy másik kismama vajjudott. A férjemre és barátnőmre várva beszélgetni kezdtünk. Nagyon jó élményem volt hogy a szülésznő bemutatkozott és mondta hoyg ő lessz aki segít nekem és ha van valami szóljak. Rám is nézett 10 percenként.Elég jól kontrolálható fájásaim voltak, csak mivel a barinőm egy vicces lány így szóltam neki hogy mikor látják hogy tornázom ne szóljanak hozzám, mert nem tudok a fájásra is meg rá is figyelni. Amikor felszabadult egy szülőszoba akkor bementünk,és nagyon jó hangulatot teremtettünk mi hárman. 1 órakor még mosolyogtam a fényképezőgépbe. Fél 2-kor a doki mondta hogy már teljesen eltűnt a méhszájam. kettő előtt nem sokkal a dokim adott egy izomlazítót, mert a babucim nagyon mozgékony volt és mindig elment a feje. szólt hogy rám néz 15 perc múlva de pár percre rá szóltam hogy jön a baba. A szülésznő bejött és látta a fejét a gyereknek. A dokim nagyon eltűnt és ott kiabált orvosért, mert nálam a gyerek fejét kellett fognia. Nyomnom nem szabadott, de így is jött kifele. Na mikor a dokim előkerült egy nyomásra kint is lett,2004.03.02-án du-án 2 óra 2 perckor 3250 g-al és 52 cm-mel de mivel nem sírt fel le kellett szívni a váladékot(itt nem nagyon szokás) és ütögetni egy kicsit. De minden oké vele.

harivera
Budapest XXI. kerület

Kata!
Beninek 4 hetesen pylorus stenosis-a volt. (Belinkeltem, hogy ez micsoda pontosan.) Éppen egy hónapos volt, amikor megműtötték a Madarász utcai GYerekkórházban. Szegénykém pár napig nem is szopizhatott, csak infúziót kapott. Másból sem állt az egész napja, csak sírt, meg néha el-elszundított... Majd megszakadt a szívem. De szerencsére a műtét után hamar rendbejött. :lol: De azért azt a pár hetet nem kívánom senkinek!

beszteri

Harivera!
Köszönjük a szülés-történeteket, nagyon érdekesek voltak! :D
Petit mikor műtik?

beszteri

És egy érdekesség. A férjem egyik tankönyvében találtam ezt a szívhez szóló szülés-fogalmat: :lol:
"Szülésnek nevezzük a szaporodás élettani folyamatának azt a szakaszát, amelynek során a magzat mellékrészeivel együtt kiürül az anyából."
Ennél személytelenebb megfogalmazást még nem olvastam. Szívesen megdícsérném, aki kitalálta.

beszteri

harivera: köszönjük a szüléstörténetet.

Eszter: juj szegényke de már minden rendben vele ugye?

ez az idézet :oops:

000kata

Harivera
olyan jó, hogy megosztottad velünk a fiúk születését. nagyon jó volt olvasni és a leírásod alapján látszik, hogy nincs is mitől félnünk. Csak jó emlékek fognak megmaradni.
Petinél nem kaptál beöntést vagy kúpot? Mert gondolom csak akkor fordul elő ez a kis baleset a kitolásnál, nem? Ezt egyébként hogy reagálják le a szülésznők és a dokik? mert gondolom nem túl jó, ha ilyenkor elkezd szorongani az ember, hogy jaj mi történt.

Eszter
Még egy ilyen sz@r megfogalmazást! Még hogy kiürül az anyából??? :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
nati80

van egy iwiw-es meghívóm, ha kell valakinek küldje el az email címét.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!
Már rég nem írtam, de azért néha beleolvastam a levelekebe. Szerdán a Márk annyira belekapott a szemmembe, hogy azt hittem megvakulok...most cseppeket kell használnom, szerencsére már javul.

Haskeményedés:
1 hete már nekem is keményedik+sokszor görcsöl, a görcs elmúlik ha egész nap fekszem, de a keményedés nem. Tegnap voltam dokinál szerinte minden rendben: zárt a méhszáj, pihenjek és ne stresszeljek...napi 3-4 250 mg magnézium pezsgőtabletát iszom, ennyinek elégnek kellene szerinte..remélem nem lesz semmi baj...
+csütörtökön voltam magzati szív uh-n és ott is mindent rendben találtak, pedig már akkor is kemény volt a hasam.
más:
Márkkal tegnap voltunk a Madarász utcai kórházban 6 hetes kontroll röntgenen: azt mondta a doki, hogy ha nem tudná, hogy hol volt törve a feje, nem tudná megmondani, hogy törése volt:)))reménykedtem ,hogy ez lesz az eredmény, mert bár nem írtam meg nektek de az esemény után kb bő egy héttel apósom hozott SZent Filoména olajat (ez Dél Olaszországban található szt. Filoména sírja melletti lámpásból szármázik és betegségekre használják, bár nincs gyógyászati hatóanyag benne) és bekentük vele a Márk fejét egy hétfő este és kedd reggel amikor megnéztem nyoma sem volt a 4-4 cm vérömlenynek sem 2 forintos nagyságú zöldes sárga foltnak:)))))
Szóval Márkkal most koponyaügyileg minden rendben:)
bea
kumpibogar

Kata! írtam privit!

Kép
pipal

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?