A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Sziasztok!

Röviden bejelentkeznék erre a fórumra. Tavaly szeptemberben én is elkezdtem a BMC-ben a lombikot, novemberben volt az első beültetetésem és most itt szuszog mellettem Gabi Dani.

Azért írok - amellett, hogy pozitív példával szolgáljak -, mivel maradt némi gyógyszerem, amit szívesen felajánlanék annak, aki úgy érzi, hogy ez anyagilag segítség neki, esetleg máshogy nem lenne lehetősége újabb próbálkozásra. Amit el tudok küldeni:

1. 3 adag Merional 2009. júniusig felhasználható
2. 3 adag Orgalutran 2009. júniusig felhasználható
3. Metypred - ebből csak pár szem kell a leszívás után 2012. májusig jó

Szóval, jelentkezzen, akinek szüksége lenne a fenti gyógyszerekre.

Kívánok mindenkinek sok szerencsét és sikert!
olgika

Erről jut eszembe: Ha nekem sikerül az inszem, akkor nekem is lesz 3 db. Merionalom. Szivesen adom.
vicky79
Budapest III. kerület

Szia Rony!

Én is úgy jártam mint Te, először véletlenül Konc dokit hívtam, ő mondta, hogy majd visszahívnak! Azt hittem ez a lerázós szöveg aztán 1 nap múlva felhívott Mártika és nagyon rendes volt!
Ja és nekem már privit is írt egy kérdésemre!

Maggie!

Nagyon nagyon gratulálok Neked, így kell ezt csinálni! :)
A táblába már odatettem a nevedhez a kis szivecskét, de a kismamik közé csak 12 után tennélek át, ha nem baj!
Vigyázz nagyon Magatokra!

PAPÍR-téma:
Én az I.sz. Klinikán jártam úgy, hogy nem adták ki a leleteimet, még azokat sem amit magán-orvostól vittem!
Tudom hogy mennyire tud ez idegesítő lenni, de én inkább hagytam a búsba, legyenek Vele boldogok!
Még szerencse, hogy én minden leletet (amit tudok) itthon beszkennelek a gépbe és csak azután adom le az orvosnál, hogy legközelebb ne lehessen ilyen probléma!

Noki!

Sajnálom, hogy átmész máshova, de kívánom, hogy ott nagyon nagy sikerrel járj már rögtön az elején!
Örülök, hogy mostmár nem rossz szájízzel hagyod el a BMC-t!
Vigyázz Magadra!

Táblát rakok fel hamarosan, még vissza kell egy kicsit olvasnom, hogy kivel mi történt az elmúlt 2 hétben!

ÜDV az újaknak!

Bocsi, hogy hosszú voltam, nem gakran írok, de azért olvaslak Benneteket!

Kép
akire79

Sziasztok!

Lányok, mindenkinek köszönöm a gratulációkat, nagyon jól esnek, remélem minden rendben lesz majd velünk.

Noki,

Örülök, hogy helyükre kerültek Benned a dolgok, meglátod, így lesz a legjobb, szeptemberben kipihenten tudtok újra kezdeni :)

Akire,

Köszi, persze, nagyon jó lesz így a táblázat, csak még annyit kéne javítani benne, hogy időközben sajna betöltöttem a 33-at :?

Puszi
Maggie
maggie75

Sziasztok!

Ma nagyon gyorsan végeztem a BMC-ben, alig voltak. 7 előtt már ott voltam és én voltam a 4. és után sem álltak nagyon sokan. Wiegandt dokihoz kértem magam, fél 8 után pár percel már szólított is. Nagyon kedves volt. Tulképp megbeszéltük hogy progiszurit fogok most kapni és hogy jövőhét csütörtökön kell visszamennem. Ennyi volt.

Akire!
Magadról nem írtál. Veled mi újság?
A táblába majd beírnád hogy 1. lombikból lesz fagyis beültim és 14-én lesz uh-om.
Köszi!

Maggie!
Biztos minden rendben lesz!!! :wink:
Ez a baba világra akar jönni, nem hiába fogant meg spontán.

NOki!
Rád fér a pihenés! Kell egy kis kikapcsolódás és figyelem elterelés.
Próbálj megnyugodni és ne emészd magad a történtek miatt, főleg hogy Irénkével megbeszéltétek a dolgokat. Ami történt megtörtént, változtatni nem tudsz rajta.
Akkor a Cirisben tegnap nem is voltál?

Kép
vucuska

Sziasztok!

Maggie, hatalmas gratula!!!!!

Valaki kérdezte, hogy Szűcs doki meddig van szabin. Ha jól tudom, augusztusban.

Noki, megkíméltél egy litánia írásától. Köszönöm. Hidd el, mindenkinek szüksége van pihenésre ilyen beavatkozások után. Én lassan 2 éve járok ide (4 sikertelen lombik). Szívem szerint a sorozatos kudarcok után azonnal folytattam volna, de mindig inkább az eszemre hallgattam, mert rájöttem, hogy muszáj a lelkemet is helyretenni a kudarcok után. Sok sikert a továbbiakhoz és örülök, hogy sikerült tisztáznod Mártikával a dolgokat. Nem érdemlik meg...
süni76

Sziasztok Lányok!

Bocs most nem nagyon van időm visszaolvasni, mert sok a munkám, csak annyit akartam írni, hogy 13.-tól szúrom a Decát, 26.-án kell mennem vérvételre meg uh-ra, és ha minden rendben onnan indul a stimuláció. Ha jól számoltam szeptember első vagy második hetében leszívás. Ma kezdem puhítani a főnököt, hogy mostmár tényleg élesednek és változnak a dolgok, találja ki, hogy hogy legyen. A körzetivel már beszéltem a betegácsiról. Szóval ennyi. Tegnap kiváltottam a Decát meg a Gonal F-et azt hittem hanyatt vágom magam, mikor kifizettem. Számítottam rá, de még életemben nem költöttem ennyi pénzt gyógyszertárban. Szerencsére.

Jövő héten folytatják az építkezést!!!!!!!! 30-án költözünk....öhhh asszem más nem történt.... :D De ennyi elég szerintem. Ja férjem már a Kaukázusban kergeti a jetit, vasárnap indult és ma értek oda.

Ja, lányok fontos info: Szeptember 3-ig zárva lesz a János Patika legalábbis ezt mondta a nő. Azt hiszem mától ebben nem vagyok biztos, de lehet a héten még vannak.

Merionált a Déli patikában is lehet kapni, de a Gonalt meg a Decát gyorsan kiválottam.
vic12

Vucuska!
A progiszurit nekem is mondta Konc (mondjuk még maradt múltkorról, úgyhogy nem kell kapkodnom a beszerzéssel). Mikortól kell kapnod?
vuki124

Vuki!
Nem tudom, talán mintha azt mondta volna hogy a beülti előtt már kell szúrnom magam. Majd jövőhéten csütörtökön kapom meg, de ott a BMC-ben adják oda és ott fizetek érte. Agolutin, ez a neve.

Kép
vucuska

Sziasztok,

Noki,

Nagyon örülök, hogy így alakult, és hogy tisztáztátok Mártikával az eseményeket. És annak is, hogy pihizel kicsit, rád fér, meglátod, újult erővel másképp fogsz sok mindent látni.
Hajrá pihi! :)

Edóra,
Nekem nagyon tetszett a vicc, aranyos :D Hát igen, most már igazán arra járhatna a gólya, ahol már nagyon várják. Én az utóbbi évben annyi gólyát láttam, ha jelentene valamit, akkor már óvodát nyithattam volna :lol: :lol:
Amúgy teljesen megértem, hogy számolgatod az időt, hogy mi lett volna ha… ezzel sajnos én is így vagyok, hiába mondják, hogy ezt ne… de nem lehet ezeket a dolgokat elfelejteni :cry:
Igen, az is igaz, hogy minél korábban veszíted el, annál „könnyebb”, de ami fáj, az fáj… Tudom azt is, hogy közhely, de idővel egyre könnyebb lesz, de igazán tényleg csak a megszületett, egészséges kisbabáink felejtetik el a szörnyű múltjainkat.

Vic,

Hogy bírod a „férjtelenséget”? Puszi!

Öcsimama,

Köszöntelek a csapatban! :D Szívből kívánom Neked is, hogy minél előbb anyuci legyél! :)
Minden kérdésedre én sem tudok válaszolni, de a lombik-program árai attól függnek, hogy milyen protokolod lesz, mely a vizsgálati eredményeidtől függnek (long, short, antagonista), és a gyógyszerek összesen, ha jól tudom a mostani árakat összesen olyan 150-200 ezer Ft körül van. Sajnos nem kevés :roll: A szurik igen, hasba mennek, de ne aggódj, borzalmasan hangzik, de egyáltalán nem fáj. Nagyon-nagyon vékony és pici a tű (olyan, mint a cukorbetegeké, az inzulinhoz), és mikor beszúrod, vagy beszúrják, nem is lehet érezni egyáltalán (főleg, ha van egy kis husika a pocin :lol: :oops: ). Az, hogy hány napig kell adni, függ a protokoltól, és hogy hogy reagálsz rá, ezt UH-val figyelik, és ha kell csökkentik/emelik az adagot. Az ellenőrzésekre változó, hogy kell-e kivenned szabit, sajnos ezt nem lehet előre megmondani, mert nekem volt, hogy 1-2 óra volt az egész, de volt, hogy reggeltől délután 3-ig ott voltam, annyian voltak, szóval erre nem tudok válaszolni sajnos.

Kovácsné Kati,

Ez akár lehet a beágyazódástól is, nem feltétlen jelent mindig rosszat a pocifájás! Azóta már lehet, hogy tudod is az eredményt… ha erre jársz, írd meg feltétlen :) Drukkolok!

Vuki,

Köszönöm, hogy tettél fel képeket, nagyon-nagyon szép helyeken jártatok!!! :D:D:D Kicsit irigykedem, jó? :wink: :lol:
Amúgy én is nagyon hajlamos vagyok a fertőzésekre, és felfázásra is :roll: Amit tudok ajánlani, nekem bevált – lekopogom gyorsan -, az a Tőzegáfonya kapszula, ez segít a hólyag és a pisivezeték erősítésében, és regenerálódásában, amióta szedem, szerencsére nem volt semmi gondom, pedig én olyan vagyok, hogy ha csak ránézek egy hideg kőre, felfázom… :roll:
Ha érdekel, priviben megírom, hogy melyiket szedem, ami árban is viszonylag jobb, és hatásilag is jobb.

Rony,

Sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre…

Timi,

Sajnos igen megterhelőek a gyógyszerek árai… Sajnos a remek állami támogatás miatt :evil: Persze hogy olyanok döntenek erről, akiknek bármire telik… Nekünk meg nem elég ezen lelkileg, fizikailag átesni, még borsos árat is fizetünk a patikában… :roll: Sajnos ilyen világban élünk :cry:

Olgika,
Gratulálok a manócskádhoz! :) Ha szeretnél, tudsz csatlakozni az egyel lentebbi, babás fórumba :wink:

Sünci,
Puszi neked! :) Mikor tequilázunk már egyet? :wink:

Sok puszi, jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci, vigyázz, szavadon foglak :D A szeptemberi kezdés előtt meg kellene ejtenünk, már annyit beszéltünk róla :wink: Hmmmm :?:
süni76

Sünikém,

Én benne vagyok! :D De tényleg! :wink: Úgyis szeretnélek már megismerni :)

Tényleg csajok, nem kellene összehoznunk valami találkát? Lassan mindenki kinyaralta már magát, így akár össze is tudnánk valamit szervezni! Vélemény? :wink:

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok Lányok!

Én mondhatni régóta járok a BMC-be!
Már van egy kislányom is akit szegről -végről nekik is köszönhetek.
Tegnap visszakaptunk a lefagyasztott babóinkból 3-at, és most próbálok pihizni 18-ig, ugyanis akkor megyünk vissza az eredményért. Van aki szintén akkor megy eredményhírdetésre?

Mártikáról: Valamelyik nap a kislányommal és anyukámmal mentünk a BMC-be, a drágám nagyon unatkozott már, Mártika nagyon kedvesen odajött és rajzolgatott vele. Majd késöbb szegénykém beesett két szék közé és ő kedvesen hozott egy vizes gézt, mert eléggé vérzett a ,kislányom szája. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy abban a felfordulásban ami néha ott van, hihetetlen milyen kedves volt. Nagyon kellemeset csalódtam benne!
klimon

Drága lányok!!

Noki kérlek szépen már ne emészd magad emiatt!!! Hibát követtél el, de mentségedre szóljon, hogy a lelkiállapotod miatt volt. És megbántad, bocsánatot kértél mostmár fátylat rá!! Most csak a pihenésre koncentrálj!!!! Kapcsolódj ki , töltődj fel!!!!!!!!!!

Vicky druuukk!!! ++++++++++++

Néha bekukkantok azért ha nem bánjátok:)

Mindenkinek mielőbbi babásodást!!!:)
babu69

babu69: A ma reggeli tesztem ugyan negatív lett, de lehet hogy még korai volt. Az esélytelenek nyugalmával megyek így hétfőn tesztelni. Te mikor mész?
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!

Még nem nagyon volt értelme a tesztnek, többször meséltem már, hogy én is csináltam tesztet, negatív lett, és nagoyn elkeseredtem, majd a vérvétel előtti nap reggelén teszteltem és nagoyn nagyon halvány csík volt csak, de ott volt :) Kitartás!

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

witch: Köszönöm, csak már nem bírtam magammal. De a reggeli elkeseredés után most valahogy lenyugodtam. Tényleg úgy megyek oda hétfőn, hogy ez most nem sikerült (de azért beszélgetek a babával/babákkal) és ha igen, akkor nagyon boldog leszek. Már nem tesztelek addig.
vicky79
Budapest III. kerület

Zsókuci,

Néha kicsit nehezen bírom a férjem nélkül, de nem azért mert annyira hiányzik, persze,hogy hiányzik, de hirtelen nagyon sok minden a nyakamba szakadt. Eddig nem is nagyon volt időma zon gondolkodni, hogy de rossz nekem nélküle.
Képzeljétek jövő héten folytatják az építkezést, az új lakó költözne a hó végén, mi kifelé, és észrevettem, hogy a szomszédtól beázott a nappali falunk. Ők szabin a Balatonon, én dolgozom fix munkaidőben, a kivitelezőnek mindenféle papír kellene, amit nem tudom, honnan szerzek be, százfelé nem tudok szakadni, egyedül nem tudok dönteni, a mostani lakás csak a férjem nevén van lassan félig az új lakó nevén, szerintem én nem is intézkedhetek, azt se tudom hová kapjak. Lehet, ki kellene bontani a falat, de akkor mit mondanék az új lakónak. Egy biztos,amíg haza nem jön nem nyúlnak ott semmihez.
Ilyen szempontból meg nagyon rossz, hogy nincs itt, és ittmaradtam egyedül ezzel a sok szarral, és baromi ideges vagyok, mert fix munkaidőben dolgozom, csak szabival tudom megoldani, ha valami baj van.

Ráadásul már a férjem kolléganői kezdenek hívogatni, hogy úristen csak nem ott van a férjem ahol most a harcok vannak, merthogy már állítólag az oroszok is beszálltak a dél-oszétiai harcokba Grúziában. Nem, mondom, az orosz oldalon van a hegy túlsó oldalán, onnan nem messze, dehát......basszus....ma beszéltem vele minden oké azt mondta, több magyar csoport kint van, hogy meghódítsák az Elbruszt, de azért most jól belém tették az ideget......ugye nem lesz semmi baja, mert abba én belehalok az tuti...de csak hazamenekítik őket, ha durva lenne ott a helyzet nem?????

Szóval most minden nagyon para nálam, és jövő héttől még a stimu is kezdődik.
vic12

Sziasztok!

Ha lehet csatlakoznék hozzátok!

Mi kb 1 hónapja kerültünk a BMC-be és mivel már szinte minden vizsgálatom megvolt (leszámítva a párom tenyésztését) ez a hónap a kontroll vizsgálatokra ment el.

De mos tmár úgy néz ki mehet a 2. inszem!

Ezért is jöttem közétek, hogy jól kiokosítsatok :lol:

Hogy megy itt az inszem (nekem az előző a Forgács intézetben volt)?
Milyne gyógyszereket szoktak felírni?
Milyen sűrűn kell uh-ra bemenni?
Kell at inszemnél vmit fizetni?

És a legfontosabb a véleményetek lenn hogy milyen is ez a hely!
Mer tmár annyi dokinál voltam és csak remélni tudom hogy Wiegandt doki tényleg jó!

A segítséget előre is köszi!!!

Niki

Kép
pamilla

Viky:
NAGYON szoritok neked, hogy hétfőn pozitiv teszted legyen!!!!!!

Nekem csak szept. közepén kezdődik a lombikom, mert a páromnak most bacit találtak és előbb azt ki kell kezelni. De utána belevetjük magunkat:)

Pamilla én is a BMC-be járok, nagyon meg vagyok elégedve velük. Elég sokan vannak, de szerintem ha korán mész általában egész jól lehet végezni. Wiegandt az orvosom, nekem nagyon bevált, és fizetni nem kell, hálapénzt is csak ha akarsz. De nem várta el soha!! Kicsit futószalagszerü azért, de a kérdésemre mindig választ kaptam. Én szeretem a dokibácsit:)
Kivánok neked mielőbbi babásodást!!!!!!
babu69

babu69: hajrá lombik, remélem ebből már lesz nálatok baba. És köszi a drukkot, hétfőn jövök, de csak este, mert a főnököm berendelt még a vizsgálat után dolgozni és ott ugye nem tudok belépni.

pamilla: Nekem is Wiegandt doki az orvosom, de most az 1. inszemet Zeke doki csinálta nekem és ő is rendes volt, bár a futószalag nála is maradt. Rohadt sokan vagyunk sajnos. Hálapénzt én sem adtam és tudomésul vették. Hajrá baba!
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Ezerrel dolgozom, és levegőt venni sincs időm, de tudd Vicky, h nagyon-nagyon szurkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kedden megy a párom sperma tenyésztésre és csak remélni merem, h végre nem lesz bacink, mert sajna ez a spontán hónap sem sikerült. Már mennék az inszemre!!! :roll:

babszika

babszika: Köszönöm, bár olyan, mintha egy kicsit barnáznék. Ha mégis megjön, akkor hétfőn már kaphatom a szurikat a következő inszemhez. Remélem lassan nálatok is meg lesz az első.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Mindenekelőtt köszi a válaszokat :lol:

még az is érdekelne hogy itt hogy megyen az inszem?
Szuri vagy gyógyszer a pé támogatás és utánna kap az ember progi pótlást?

Vicky!

Neked most volt ezek szerint az első inszem!?
Az jó akkor ha jól értettem és látom mostanság kell tesztelned!
10000000000 drukk!!!

Niki

Kép
pamilla

pamilla: Köszi, hétfőn megyek tesztelni. Merional szuri peteérőnek, utána Ovitrelle szuri tüszőrepesztőnek és Utrogestan hüvelygolyó progipótlásnak.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!
Én azért nagyon szurkolok neked! Hiszen kinek szurkoljon az ember, ha nem a 2-szeres topiktársának! :lol: :lol: :lol: :lol:
Viccet félretéve: tényleg szurkolok és remélem, h nem lesz szükséged a 2. inszemre!

Egyébként bevallom nektek, h én azért kezdek ám besz*rni ezektől a szuriktól..... magamnak kell beadnom? Az nagyon durva!!!!
Legalább egy órát fogok előtte izélni.... ha nem is hisztizni, de .... :oops:

babszika

babszika: Köszönöm, de sajnos szükség lesz a 2. inszemre, mert ma megjött. Holnap megyek a dokihoz uh-ra és a szurikért. Ne félj a szuriktól, én is megtanultam, pedig nagyon be voltam tőle parázva. Te mikor kezded? Inszem lesz, vagy lombik?
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!
Hogy az a ....... !!!!!!!! Sajnálom!

Inszem lesz.
Háát, hogy mikor? Azt én is szeretném tudni.
Kedden ad apa anyagot és ha nega, akkor a köv. ciklusban már indul a mandula. De tartok tőle, h nem javult, mert csak tegnap kapta meg a 2 hete keresett intim mosakodógélt.... 3 nap alatt kevés az esély a javulásra.
Pedig jó lenne kezdeni, mert szabin leszek pont (a tervezett) inszem idején. :roll:

Jut eszembe!
Mit láttam....... a Viasat 3 Emberi történetek c. műsorát.
Sajna nem láttam az elejétől.
De a lényeg: fiatal párnak már volt egy kislánya, és akartak még (nagy családot terveztek). De közölték, h nem lehet.
Aztán vmi kezelést kezdtek el, de 18 hónapig hiába.
Majd végre sikerült és 4-es ikreket vártak. Állati boldogok voltak.
Amikor megszülettek a bébik, igaz, h kicsik voltak, de egészségesek.
Majd aig 4 hónaposak voltak a babák és úgy döntöttek, h ÚJRA babát akarnak.
A doki nem akarta, hiszen regenerálódnia kellett volna.
De amikor a babák 6 hónaposak lettek, újra nekivágtak és AZONNAL TERHES LETT ua-zal a gyogyival, csak kevesebbel.
Mit ad Isten: 3-as ikrek! Majd a köv. uh-n kiderült, h 4-en vannak!!!!!
A 4. baba a 22. hétben meghalt. Így meg kellett várni, h beinduljon a szülés, addig a pocakban maradt.....
Most 8 gyerekük van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De ez még nem a poén!
12 gyereket akarnak legalább!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hát, nem semmi.
Csak nézni is fárasztó volt ennyi babó..... de Isten is arra teremtette őket, h babájuk legyen, mert eszméletlen boldogok voltak. :roll:

babszika

babszika: Én csak belenéztem, de én azt hittem, hogy 5-ös ikrek voltak. 8 baba!!! Atya világ. Nekünk egy is elég lenne igaz-e? :) Remélem nekem a 2. inszem azért sikeres lesz, már unom a szurikat. Most megpróbálom majd inzulinos tűvel is, mert állítólag azzal is lehet. Nekem eddig olyan volt a beszúróm, hogyy vékony volt, de min. 3 cm-es. És az első szurinál a doki azt mondta, hogy tövig be kell szúrni. Hát majd kipróbálom. Remélem holnap nem talál a doki nagyobb cisztát és kezdhetem a szurikat. És ahogy egyik topictársam szokta mondani...a bacik mondjanak le!!! :)

Ma Párkányban voltunk és Esztergomban és olyan jó volt. Nagyon elfáradtunk, de nagyon szép idő volt és pont sétára való.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Bocsi, hogy mostanában nem jelentkeztem, de a sikertelen lombik után belefeledkeztem a munkába.

Noki!
Nagyon sajnálom, hogy "itt hagyol" minket, de kívánom Neked, hogy a másik Intézetben sikerüljön minden úgy ahogy kívánod.

Meggie!
Nagyon-nagy gratuláció a babóhoz! Remélem hamarosan mi is csatlakozhatunk hozzád!

Vicky79!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült az inszemed, de másodjára biztos, hogy sikerülni fog!

Babszika!
Hajrá inszem! És remélem apával és a kiskatonákkal minden rendben lesz!!!!!!!!!

Ja velem még annyi történt, hogy megnézettem az inzulinomat, háááát mit ne mondjak sz*r lett az eredmény, majd megyek megbeszélni a dokival mi legyen mert most egy kezdőorvos csináltatta a vizsgálatot és beszélnem pedig egy szakorvossal kell. Elkenődve nem vagyok, mert legalább tudom, hogy mi a baj.

U.I. Üdv az újaknak!!!

További szép napot mindenkinek!

gyoreneildi

gyoreneildi
Köszönöm kedvességed,de csak részben hagytalak el benneteket!
Azért nincs olyan nap,hogy ne olvasnálak benneteket és ha drukkolni kell vagy gratulálni esetleg együtt érezni valakivel(bár remélem ilyet ritkán kell majd olvasni) Én akkor is itt leszek!

Drukkolok és Minden jót kívánok mindannyitoknak !

Kép
noki&potyi

Sajnos tényleg nincs baba és nem kezdhetek a mostani ciklusban, mert maradt két nagy cisztám. Kaptam Orgametrilt, amit 3 hétig kell szednem és miután megjött, akkor kell visszamennem. Szóval most pihi.
vicky79
Budapest III. kerület

Bakker Vicky!
Ez nagyon durva!

A ciszta miatt nem lehet????
Akkor nekem sosem lesz inszemem???!!!! Mert én a pcos miatt tele vagyok mindig. :? :shock: :(

Ildi!
Ez az inzulinrezisztancia lassan népbetegség!
De fel a fejjel! Mielőbb rendbehoznak és összejön a babó! :wink:

babszika

Szia Viky!!

SAJNÁLOM, hogy nem sikerült!!!!! :( A ciszta a következő mensinél szerintem szét fog pukkani, legalábbis nekem igy volt. Elég nagy 5mm-es cisztám a mensivel szépen távozott!!!
Most akkor pihi kicsit, de utána HAJRÁ inszemi!!!!!!!:)
babu69

babszika: Ne aggódj, én is pcos-es vagyok, amiatt nem volt gond, csak nehezen lehetett beállítani az adagolást. 1/2-től nem volt 1 tüszőm sem, 1 egésztől/nap pedig már elég sok. Nekem most az egyik oldalon 32 mm-es cisztám maradt, a másik oldalom nem 25mm-es. Erre már nem mert stimulálni a doki. Valószínűleg ezek azok a tüszők, amik az inszemkor még nem voltak megrepedve.

babu69: Remélem ezek a ciszták is távoznak mensikor, lehet hogy már a mostanival. Neked mikor is kell menned szeptemberben? Nekem is akkorra lesz esedékes.
vicky79
Budapest III. kerület

Igen tudom, h te is az vagy Vicky, csak ez olyan fura.
De most, h írtad a méreteket, értem már, h miért nem stimuznak most.

(egyébként jól elkerüljük egymást írásilag... :lol: )

babszika

babszika: Ezt már én is észrevettem :D
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Íme a tábla, remélem nem írtam el semmit!
Akinél nem stimmel valami, annak BOCSI és írjon, hogy javíthassam.

Kép
Kép
Kép

Jó éjt mindenkinek!

ui:
Vicky nagyon sajnálom, pedig szorítottam !

Kép
akire79

MEGMARADT GYÓGYSZEREK!!!

- Decapeptyl 0,1mg inj.
3 x 7 db bontatlan dobozban 2009.04.-ig hűtőben tárolva.
2 db 2008.10.-ig hűtőben tárolva.
2 db 2009.04-ig hűtőben tárolva.

- Ovitrelle 250mikrog. 0,5 ml 1 db 2008.12-ig hűtőben tárolva

- Progesteron 25mg 4db 2011.06-ig hűtőben tárolva

- Metypred 16mg 26db 2012.05-ig

- Hipp Natal 2 x 120 ml 2009.01.31.

Ha bármi érdekel légyszike pü vagy e-mailt írj.

bonya

Kép

Kép
bonya

Szia Gyorfitimi !

Ahogy ígértem, írok Neked az első konzultációnkról.
Tegnap voltam Konc doktor úrnál, de sajnos nem kecsegtetett jó hírekkel.
Megvizsgált és látta, hogy egy szép nagy csokoládécisztát növesztgetek, amit laporoscopiával el kell távolítani ahhoz, hogy baba lehessen. Valamint közölte, hogy elég súlyos fokú endometriózisom van, amitől soha nem lesz természetes úton babánk. :(
Így hát most elmegyünk 2 hétre nyaralni és amikor visszajövünk, szeptemberben megyek laporoscopiás műtétre, aminél egyben a petevezetékeimet is megnézik, hogy átjárhatóak-e.
Utána az előzetes terv az, hogy fél évig hormonkezelést kapok, majd kb. tavasszal indul az első lombikom (inszeminációt nálam kizárták).
Persze addig a férjemet is alaposan kivizsgálják, remélem legalább nála nem találnak problémát, mert akkor még nehezebb a dolgunk.
Most egy kicsit el vagyok keseredve, főleg amiatt, hogy ilyen sok időt kell várnom az első lombikig, de a végcél érdekében összeszedem magam és végigcsinálom ! :)
Remélem Nálad nem lesz ekkora gond és mihamarabb elkezdhetitek a babázást !!
Kérlek majd te is számolj be, hogy Nálad mi volt !
Egyébként az első benyomásom nagyon pozitív volt, megnyugtató volt a Tanár Úr és a Doktornő is, én hiszem, hogy jó intézményt választottam !!

Madrin !
Láttam Neked is endometriózisod van !
Neked is kellett fél éves hormonkezelést kapnod, mielőtt elkezdték a lombikot ?
Te már a 3. lombiknál tartasz !....mit mond a Tanár úr ?
rilla_

Rilla! :D
A babát várunk topicból írok, de én is itt kezdtem!
Szóval ugyanabban a helyzetben voltam, mint most te!!!
Nekem is endometriózisom van, csecsemőfőnyi csokoládécisztát növesztettem, volt két hasi műtétem meg egy laparoscópiám.
Csak félig átjárhatóak a petevezetékeim, így nálunk is csak lombik lehetett! Én is kaptam fél éves GnRh kezelést, nekem nagyon jó volt, nem fájt a hasam és a ciszta sem jött vissza! Most április végén pedig indult a stimuláció, rögtön az injekció kúra után!
És az első lombik sikerült!!! Már 20. héten járunk és kislányunk lesz!!!! Csak bíztatni szeretnélek, hogy bár én is nagyon féltem, meg az orvosok sem kecsegtettek túl sok jóval, mégis sikerült!!!
Neked is fog, csak higgyj benne!!! És írtsd ki az endót, menj el minél előbb a műtétre, ne nőjön túl nagyra a ciszta, mert az tönkreteheti a petefészkeidet! Sok sikert kívánok és szorítok!
Adri
adri1983

Sziasztok Lányok!

rilla_ igen neekm is endo műtétem volt bal petefészken volt egy fránya alma nagyságú csokiciszta. Azt laparral leszedték.Utána én szerencsére nem GNrh kúrát kaptam hanem "csak" Orgametrillt ami leállította a petefészket ezt 3 hónapig, után volt két beültetésem sajna sikertelenül,de most már tudom hogy ennek már semmi köze nem volt az endóhoz.
Azt tudom tanácsolni hogy endó műtét után nagyon erősítsd meg az immun rendszeredet meg állítólag a savtalanítás is segít, én már ezer dolgot utána olvastam...
Egyébként meg a barátnőmnek is súlyos endója volt ő már olyan stádiumban volt hogy összeesett az utcán,és 6 hónapos Gnrh kezelés után spontán teherbe esett így nekünk is lehet reményünk...
Sajna nekem annyi a nagy baj hogy emelt adag hormonokkal is épp hogy 3 tüszőm lett....De ez van ezen nem lehet segíteni, így fagyiba egy sem ment :(

Egyébként meg mint kiderűlt a pajzsmirigy antitest vizsgálaton a rossz eredménnyemmel foglalkozni kell és erre majd szteroidot kapok :? :? :? :?
Annak ellenére hogy a pajzsmirigyes doki csak legyintett az egészre :evil: :evil: :evil:

Lányok akik régen is írtatok miért tűntök el? :(
Pl néztem a táblázatot Kata80, Brumi, Manda, Lexi,Anett, Törpe(?) olyan jó lenne ha legalább néha jelentkeznétek,lassan teljesen kétségbe esem hyog csak én maradok itt nagy öregnek :)

Egyébként ha összeszedem magam talán szeptemberi kezdés lesz de kicsit félek de azt hiszem ez így normális :)
madrin

Bocsi LÁnyok ez nagyon hosszú, de akit érdekel egy cikk az endórol, sajna link nincs mert e-mailben kaptam

Az endometriózis diagnosztikájának és kezelésének nemzetközi ajánlásai

Endometriosis: egy vitatott betegség

Vitatott kórkép

Az endometriosis egy olyan kórforma, amely során a méh nyálkahártyája, mely a méh üregét béleli (idegen szóval: endometrium), a méh üregén kívül „bárhol máshol”, azaz kóros helyen fordul elő. Endometriosis érintheti a kismedencében megtalálható valamennyi szervet: a hashártyát, a méh izomzatát, a méh tartó szalagjait, a petefészket, a petevezetéket, a húgyhólyagot, a húgyvezetéket, és a beleket is.

Az endometriosis napjaink egyik legfőképpen vitatott nőgyógyászati kórképe. Szakmai körökben vitatémát ad a kialakulásának eredete, előfordulási gyakorisága, diagnosztikai lehetőségei és a kezelési eljárásai. A vitatottságot többek között az adja, hogy míg a betegség megjelenési formáit megpróbáljuk kategorizálni, - azaz stádium beosztást készíteni - addig a különböző súlyosságú megjelenési formák más-más tüneteket okoznak az egyes pácienseknek. Mivel egyes formái nem okoznak specifikus panaszt – az előfordulása nehezen megbecsülhető.

A kórkép különböző megjelenési formái miatt annak kialakulási folyamata sem magyarázható egyértelmű mechanizmussal. Ezen viták alapját legfőképpen a megjelenési formák sokfélesége adja. Endometriosis előfordulhat cisztás formában, illetve hólyagos és heges formában egyaránt. Szín szerint lehet vörös, barna, fekete, kék és akár fehér endometriosis is. A betegség kialakulásának eredetében jelentős szerepet játszhat az ún. retrográd menstruáció, azaz a méh üregéből a menstruációs vér nemcsak a hüvelyen át, hanem a petevezetőkön keresztül a hasüregbe is távozik. A retrográd menstruáció a menstruáló nők 85-90%-ánál jelen van, de természetesen endometriosis nem alakul ki ilyen nagy arányban. Kialakulását elősegíti az immunrendszer gyengesége, a stresszes életmód, a genetikai adottságok, és nagyobb valószínűséggel alakul ki az első szülést megelőző időben (a szülések számának növekedésével egyre kisebb valószínűséggel jön létre).

Milyen diagnosztikai lehetőségekeink vannak?

A betegség diagnózisának felállítását nagyban megnehezíti, hogy a probléma panaszokat gyakran csak előrehaladott stádiumban okoz. Betegséget négy stádiumba sorolják, az első stádiumot szinte lehetetlen klinikailag diagnosztizálni, csak a tipikus tüneteket említő páciensek elmondásából lehet erre következtetni. Tünetek: erős, alvadékos, görcsös menstruáció, középidős fájdalom, fájdalmas szexuális együttlét, fájdalmas széklet és vizelet menses alatt, teherbe esési nehezítettség.

Ambuláns nőgyógyászati vizsgálattal csak néhány formát lehet felismerni. Ilyenek a petefészek csokoládé cisztája, a méh izomfalának endometriosisa, a méh tartószalagjának és a hüvely-végbél közötti kötőszöveti sövényének heges endometriosisa. Diagnosztikai segítséget nyújt az ultrahang, a nőgyógyászati vizsgálat - mely során gondolnunk kell a betegségre -, valamint néhány laboratóriumi teszt, melyek pontossága jelenleg még kérdéses.

A korábban felsorolt egyéb formák diagnosztizálásában nemzetközileg elfogadott eljárás a hasüregi tükrözés – laparoscopia. A modern operatív nőgyógyászati endoszkópia megjelenése óta a betegség diagnosztizálása jelentős iramot vett a múlthoz képest. Ezt annak köszönhetjük, hogy a nagyfelbontású, jó képminőségű endoszkópos eszközökkel, már extrém korai fázisban is észlelhető az endometriosisos elváltozás. Egyes nemzetközi szakirodalmak szerint az egyéb okból operált pácienseknél talált tünetmentes enyhe endometriosis előfordulási gyakorisága azt feltételezi, hogy a kórkép sokkal gyakoribb, mint azt gondolnánk (néhány szerző a reproduktív korban lévő nőkben 70-80%-ra becsüli előfordulását).

Kezelési alternatívák

Hazánkban a terápiás eljárások, illetve előirányzatok különböznek a fejlett egészségügyi kultúrával rendelkező országokban érvényestől. Régóta kérdés volt az, hogy hormonálisan, vagy operatívan kell fellépni a betegség ellen. Azon országokban ahol az endoszkópos lézersebészeti eljárások szinte a legtöbb intézetben elérhetőek - és a kezelőorvosok is endoszkópos készséggel rendelkeznek – azt vallják, hogy az endometriosist egyértelműen operálni kell, mert a hormonális kezelés nem oldja meg a tüneteket, és nem gyógyítja meg a betegséget.

Nagy multicentrikus tanulmányok szerint az endometriosis kezelése - a tünetmenetesítés, és kiújulás tekintetében is - sebészi kell, hogy legyen jól képzett operatőr által. Azaz jól felszerelt endoszkópos centrumokban, - ahol mind tárgyi, mind a személyi készségek rendelkezésre állnak – kell a műtéteket elvégezni.

Gyógyszeres kezelési lehetőségek:

Fogamzásgátló: Műtétet követően el kell különítenünk a gyermeket tervező és nem tervező hölgyeket. Amennyiben éppen nincs családtervezési szándék, akkor egy gestagen tartalmú egykomponensű fogamzásgátló tablettát ajánlunk, amely a havi menstruációkat kontrollálva csökkenti az endometriosis újra kialakulásának esélyét. Amennyiben pozitív családtervezési szándék áll fenn, akkor a műtétet követően nagyon hamar ajánljuk a teherbeesést, természetes, vagy – szükség esetén – mesterséges úton.

Immunerősítés: Az egyik etiológiai teória szerint a legyengült immunrendszer elősegíti a betegség kialakulását. Ennek megfelelően műtét után - teljesen kitisztított kismedencét hátrahagyva – érdemes immunerősítő étrend kiegészítők alkalmazása, mint pl.: grapefruit magolaj, aloe-vera termékek, C-vitamin, speciális vitamin és nyomelem komplexek. Homeopathia Szintén az immunrendszerünkre és hormonrendszerünkre hatva hívhatjuk segítségül a homeopathiát. Jól képzett homeopathiás szakemberek segítségével a - kiújulást tekintve - nagyon jó műtét utáni eredményeket tudunk elérni
madrin

Adri !

Köszönöm, hogy ezt leírtad nekem, minden percben a sírásroham tőr rám, de ezt ugye a munkahelyemen nem tehetem meg.....most pedig , hogy ezt elmesélted nekem, felcsillant a remény !
Remélem, hogy nekem is sikerülni fog, és még egyszer köszönöm neked a bíztatást !!!!!!!!!
Neked pedig boldog babavásrást kívánok ! :D

Madrin !
Nem nagyon értem, hogy mi a pontos bajod !!.....írtad, hogy nem az endód miatt nem sikerül a baba, hanem valami más miatt ?...de mi az pontosan ?...és azt hogy kezelik ?
Hogy erősítsem fel az immun rendszeremet ? Mit tanácsolsz ?
Nagyon kívánom , hogy a következő lombikod sikerüljön !!!
A cikket elolvasom, engem érdekel !!
rilla_

Lányok !

Most elmegyek nyaralni , ezért a válaszokat csak legközelebb 2 hét múlva tudom majd elolvasni, de szeptembertől itt fogok lógni mindig ! :)
Köszönöm a bíztatásokat és mindenkinek drukkolok, hogy mielőbb baba legyen !!

Puszi nektek !
rilla_

Rilla!
Sajnálom, hogy ilyen rossz híreket kaptál tegnap, de hidd el, segíteni fognak, jó kezekben leszel!
És most egy picit felejtsd el, élvezd a nyaralást, töltőldj fel!

Vicky!
Sajnálom, hogy nem sikerült, ezer drukk, hogy elmúljanak a ciszták és újrakezdhesd!

Babszika!
Neked is megy a drukk, hogy mielőbb kezdhessétek az inszemet! Meglásd, bele fogsz jönni a szurizásba!

Én most tegnap óta naponta járok UH-ra, figyelik, hogy mikor lesz pé. Azt hittem, adnak tüszőrepesztőt, de Konc még ezt a hormonterhelést is próbálja elkerülni. Bár ma azt mondta, ha csütörtökig nem történik semmi, akkor mégiscsak kell az a szuri. Utána már csak azon kell majd drukkolni, hogy felébredjenek a babók (és hogy maradjanak velem 9 hónapig, meg majd sok-sok évig, de egyelőre csak a következő lépést látom...)
vuki124

Viky!! Nekünk szeptember közepén kell menni, attól függ mikor jön majd meg a mensim. Lehet, hogy fogunk újra talizni?? Jó lenne, és mielőbb babásodnánk:)

Babszika megnéztem a képeket, csodálatos pár vagytok!!!! Szép helyeken jártatok!!! Remélem hamarosan a gólya is bekopogtat hozzátok!!:)

Rilla!! Kikapcsolódás most jót fog tenni, utána pedig a mütéttel szépen megszüntetik azt a fránya csokicisztát aztán jöhet a baby:)

Vuky drukk a babóknak!!!:)

Akire szeptemberben kezditek??? Ugy látom mozgalmas lesz itt a szeptember:) Kivánom, hogy hamarosan kismami legyél!! És persze mindannyian:)
babu69

Köszi Babu!!!! :oops: :oops:
Hááát, ha máshogy nem megy, majd keresünk egy gólyát és megmutatjuk neki, h hol lakunk! :lol: :lol:

Vuki!
Azért az tök jó, h próbálja elkerülni a hormon adását, ha nem muszáj.
Emléxem, jártam én olyan helyre, ahol bármire képesek voltak........ :( :evil: :evil:
És mennek a szurkok!!!

Rólunk!
Ma voltunk a BMC-ben és a Mártikát elvarázsolta az én drága férjecském! :D "Kezit csókolom" - mondta és Mártika olyan boldog volt. Mondta, h tök ritkán hallja ezt. Nekünk ez azért volt furcsa, mert férjecském minden nőnek így köszön, tehát természetesen, spontán jött.
De olyan aranyos volt (nekem meg dagadt a májam).

Remélem, h végre javulunk.
Bár, ma nem volt időm ezen agyalni, mert megcsináltuk a lenti fürdőnket. Végre, jöhet hozzánk vendég, mert van hol aludnia is és fürdenie is. Ugyanis eddig csak a mi hálónk és fürdőnk volt kész. (de most már egyre többen jönnének látogatóba és így...) :roll:

babszika

Sziasztok Lányok!

Lenne egy kérdésem, volt valakinek valamilyen mellékhatás,a mikor a Decát szúrtátok? Nekem beszúrás után nagyon viszketett a helye, utána fél órával rám jött egy pár hőhullám. Gondolom ez normális.
Kicsit tartok attól ez csak fokozódik majd napról napra.

Kinek milyen tünete volt?
vic12

Babu, Babszika!
Köszi a drukkokat!
Tényleg nem kellett hormon szerencsére, tegnap megvolt a pé. Mától viszont kapom a progeszteronszurit és az Utrot, hétfőn lesz a beültetés.
Újra meglepődtem: azt hittem, mind a 3-at felengedik egyszerre. Ma megtudtam, hogy külön van 2 és 1 baba lefagyasztva. Megkérdezték, melyik "csomagot" engedjék fel. Kicsit váratlan volt a kérdés, de végülis a 2-est mondtam. Nem tudom, jó döntés volt-e, de így talán nagyobb az esély...

Vic!
Sajnos Deca-ügyben nem tudok segíteni, nekem rövid protokoll volt. De drukkolok, hogy jól bírd, és minden rendben legyen a stimuddal!
vuki124

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?