A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Banika
Én meg mondom őszintén egyenlőre nem szeretnék gyümilevet adni nekik,esetleg télen frissen facsart narancs levet,mert az a tapasztalatom,hogy sokszor csak azért isszák,mert finom és nem azért,mert szomjasak.És tévesen teltségérzetet okoz nekik.De ez csak az én véleményem,nem szeretnék emiatt nézeteltérésbe keveredni senkivel :roll: Most vizet iszunk és ha bejönnek a hideg napok,akkor majd készítek nekik meleg teát :wink:
Vendég

Tonti
Jók a képek!Anna tiszta anyukája :wink: :wink:
Vendég

Megyek,csajaimnál ebédidő lesz,turmixolom a vegyesgyümi-tálat :lol: És ha jól sejtem Noa drágám egy jó nagy adag szeretet csomagot készített nekem a pelusába :shock:
Vendég

Eszti
Én tényleg hülye vagyok,de meg kell kérdeznem.A gyümit kanállal eszitek?
Vendég

köszönjük a bokokat :D

Banika,nekünk a tájékoztatora az van irva,h. nem alhatnak hason és együtt és ezért nem szereltük össze :roll: Marcus nagyon édi :D Milán is igy szeretne ,csak én elforditom oldalra a fejét :oops:

Eszti,hogyan nézett ki kezdetben a hemangioma?Jázminnak is az van ,de még nem dudor formában .Mikor kezdett kidudorodni?
s.csilla

Tényleg elnézést kérek a hülye kérdéseim miatt,de nekem annyira hihetetlen még hogy kanállal etessem őket.A változatosságot biztos igénylik(nem is csoda amilyen undorító íze van a tápnak).
Vendég

Csilla
Nekünk a baby controll van(nem ikres),egy ágyban aludtak 3 hónapig.A védőnő mondta,hogy nyugodtan betehetem alájuk,mindenki a sajátján feküdt.Én pont a légzésfigyu miatt szedtem őket szét,mert már nagyon mozogtak.
Vendég

É is forgattam,de mindig felébredt.Aztán hagytam és elfordította magától.
Vendég

Na akkor átolvasom mégegyszer értelemesen a a tájékoztatot,mert lehet valamit nagyon elnéztem :oops: :oops: :oops:

ja és csajok,köszia dicst.,de a szopi csak kétszer sikerült ssegitséggel :oops: most egyedül vagyok és megsem probálom :roll:

már megint leragadtam a fényképeknél ,annyira édes mindenki babája!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
s.csilla

Csilla
Én nem akartam beledumálni.Magamtól én se tettem volna be alájuk úgy hogy egy ágyban feküdtek,de amíg olyan kicsik voltak,addig nem zavartak be egymás figyujának.Pláne amíg ott találtam őket ahova letettem.Nem úgy mint ma a Marcus.Hallottam hogy nyög,gondoltam biztos megint bukik.Bemegyek a szobába.lesem a kiságyat,gyerek sehol.Átfordult hasról hátra az ágy másik felébe és ott nézelődött békésen.Kicsit korainak gondolom,de le nem kötözhetem.
Meg ha már megvettétek akkor legalább használjátok ki :lol: :lol:
Vendég

Hahó csajok!
Annyit írtatok,hogy már elfelejtettem,hogy kinek mit akarok válaszolni... :roll:

Csilla!
Én is így szoptatok,bár nekem mindig van itt valaki,de hidd el ez a legjobb!Annyi időt lehet spórolni...Plusz még segitenek is egymásnak a szopinál,mert ahogy az egyik mellet szívja valamelyik,akkor megindul a másikban is a tej és fordítva!

Ma voltunk a dévényes nőnél,ki volt akadva,mert semmi bajuk a bébiknek.Azt mondta,hogy ez ikreknél meg a Marcink 7/8-as apgárjánál szinte hihetetlen.Kúsznak,másznak,tartják a fejüket,hason meg felemelik. :lol: Nem is kell menni hozzá többet.

Nincs szájpenészünk se,csak én voltam béna,mert a nyálmirigyeket néztem penészfoltnak! :oops:

Na,mennem kell etetni....
Majd jövök vissza! :wink:

binyek

Binyek

Nincs neked véletlenül már egy gyerkőcöd? :lol: :lol: Szegénykéket kezelted szájpenész ellen?Én meg itt nyammogok ezen a kanál kérdésen(csak senki nem válaszol :twisted: ).Olyan béna vagyok.
Vendég

Banika
Én válaszolok,csak etettem.Igen,kanállal eszünk és nagyon ügyik.Noa nagyon ügyin eszik kanállal,de nem iszik olyan ügyin pohárból.Száva viszont ügyin iszik pohárból,de kevésbé ügyi a kanállal :wink:
Vendég

Csilla
A hemangióma kezdetben nagyon pici volt és alig látszódott és szinte ki sem emelkedett.Amíg a kórházban voltunk,észre sem vették,én szóltam a gyerekorvosnak :shock: Azóta nagyon sokat nőtt és kiemelkedett.
Vendég

Banika
NEM VAGY BÉNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Binyek
Tök jó,hogy minden rendben :lol: :lol:
Vendég

Hűha.Fel kell kötni a gatyánkat.Ezek a Varga lányok nagyon ügyik.A Varga fiúk még cucliznak ezerrel.
Vendég

Majd most összeszedem magunkat.Hányszor esztek gyümit?Ebédre?Milyen súlyuak a csajok?Én pasijaim 6x esznek 120víz 4 kanál tápot(bár a 6 környéki kaja kicsit kevesebb),6kg és 5,2 kg környékén mozognak.Kicsit sokallom,de dokinéni szerint nem sok,mert a Marcus hosszú,a Bercus meg dolgozza le a lemaradást.
Vendég

A gyümilével úgy vagyok,hogy igazából az ízekkel való ismerkedés miatt adom nekik,mert ha szomjasak akkor megisszák a vizet is.
Vendég

banika: Mi kanalazunk 5 hós kortól. Főzeléket. De mi a hozzátápit is 4 hósan kezdtük. Vagy te tápit akarsz kanalazni? Ha az Én véleményemet kérdezed, akkor (de ez az ÉN véleményem, tehát tök lényegtelen!!! :oops: ), nemhogy a kanalazás de a HOZZÁTÁPI is KORAI 2-3 hósan. Persze mindenkinek magánügye, hogy eteti a gyerekeit, de én eddig azt vettem észre itt, hogy többen szülés előtt úgy vélekedtek, hogy addig szoptatnak/tápiznak CSAK, amíg lehet. Most meg van olyan baba, aki 2 és fél hósan gyümizett... És erre senki nem rak egy ilyen jelet: :shock:

De mint mondtam ez "hülye én"-vélemény, és semmi de semmi közöm hozzá, és nem is bántásiból, meg nehogy sértődés meg ilyenek :oops: :oops: :oops:
Vendég

Mindenki eltűnt :roll:
Vendég

Anny
Dehogy sértődök meg.Pont azért kérdem,mert mindenki másképp csinálja.Tápot nem akarok kanalazni(isten őrizz,egész nap ott ülnék mellettük.)Én speci szintén úgy gondolom,hogy amíg lehet,addig üveg meg táp.Viszont mostanság azt látom rajtuk,hogy úgy esznek mintha unnák(amint írtam nem is csodálom hisz íze semmi,bűze annál inkább ennek a hülye tápnak.)Vagy nem éhesek,de akkor miért ordítanak 3 óránként nappal addig amíg enni nem kapnak.Mint az óramű.
Vendég

Banika
Súlyunk 5200g és 5110g (ez kb.3napja volt,azóta nem mértem).Gyümit egyenlőre csak ebédre eszünk,egyébként táp.150ml vízhez 5 kanál=170ml.Reggel 8,12,du.4 és este 8-kor esznek,aztán hajnali 3-4 körül is kérnek,de akkor csak ilyen 60-akat esznek,valamikor annyit sem.
Vendég

Anny
Itt mindenki véleménye számít és senkié nem lényegtelen.
Vendég

Hú, a tápot én egyik nap "véletlenül " megkóstoltam. Éjszaka volt, és nem tudtam eldönteni, hogy mennyire meleg. (eddig nem kóstolgattam, mert a tejet is utálom). Nos, finoman szólva azt hittem kidomom a taccs!!! :oops: És kimenni sem tudtam, hogy igyak rá valamit, mert már etettem. Istentelenül rossz íze van!!!
Ez a BEBA HA start, ha valakit érdekel :D
Bát gondolom a többi se jobb...
Vendég

Anny
mi is azt esszük.undorítóóóóóóóóóóóóóóó
csoda ha unják?
Vendég

Nálunk egyik nap tök jól jött ki az etetés. Elöljáróban annyit, hogy mostanában Lili 10-ből 9-szer nem hagyja, hogy más etesse. Nekem kell.
Nos itt volt unokanővérem, és készült a Lili táplálásra. Lili feszeng, fintorog, forgatgatja a fejét, majd rám néz és közli: ana! :D :D

Pontosan tudom, hogy nem "anya" volt, mert máskor is mondja csak úgy, de jól jött ki :lol: És persze azzal áltatom magam titokban, hogy engem akart :wink:
Vendég

az olyan jó amikor anáznak,én is bírom nagyon.talán egyszer majd anya lesz belőle
Vendég

Szerintem a táp ize csak nektek undorító,a babáknak azért más még az ízérzékelése!Gondoljatok bele,hogy egy számunkra finom csirkepölköltre uborkasalátával milyen fejet vágnának. :lol: :lol:

Az én Majám még a vizet se hajlandó meginni,sőt cumisüvegből az anyatejet se!Neki nem lehet pótolni,bár nem is kell,mert 60-90-eket szopizik és nagyon boldog és kiegyensúlyozott tőle.Hangját nem hallom egész nap!Juppy! :wink:

Marcim lustább,főleg éjjel,akkor szokott kapni 20-30 anyatejet üvegből,mert csak 60-akat hajlandó szopni,igy mindig hamarabb lenne éhes,mint Maja,ezért kompenzálok neki.

Én is azon vagyok,hogy minél késöbb kapjanak bármi mást a tejen kívül,ha bírom....

Banika!
Szerintem ne add fel a kanál-dolgot,ha már elkezdted...Fém vagy műanyag a kanál?Nem lehet,hogy nem jó érzés az inyüknek a kemény kanál?Én anno a lányomnak puha, gumiszerű anyagú kanalat használtam.

binyek

Tök édik.....szopizás hátulról :lol: Kép

binyek

Binyek
még nem kanalazunk,csak elméleti síkon érdeklődöm a tapsztaltaktól

Tök cuki ez a kép.irigyellek ezért a cici dologért nagyn :( o
Vendég

gyerekeim ütik-vágják egymást a csörgőkkel :lol: :lol:
Vendég

Heni
gyomorégésre nekem a "dupla párna a fej alá" jött be. És este 6után nem ettem már semmit, vagy csak egy joghurtot.
Szólj, ha kell az utro, akár postázom is szívesen. Egyébként mi Hatvan mellett lakunk. :wink:

Csajok, kaffák a képek!!!

KépKép
tüccs

Csajok!
Császár után,ha már nem vérzik az ember lánya,akkor mikor lehet újra házaséletet élni? :oops:
Mert irtó régen volt már április....

binyek

Fanni,
Na akkor várom az arcfotót majd! :wink: Az biztos, hogy szuper dolog egy kicsit elmenni vásárolni egyedül. Én mindig elmegyek amikor anyukám itt van, egy kis kikapcsolódás szerintem kell. Én nem érzem önzésnek ezt, sőt olyankor mindig kicsit kikapcsolok, és újult erővel tudok velük foglalkozni. :oops: Sab Simplexet egyik ismerősömék használták, nekik nem segített.

Szofi,
Nem tudom hogy lehetett-e allergiás reakció növényre. Amúgy én is gondoltam erre. Majd megemlítem a dokinéninek, ha megyünk. Jók a képek! :wink:
Én kaja után vágom a körmüket, amikor látom hogy jól beájultak. Szerencsére nem ébrednek fel, így gyorsan végzek. Bár a lábukon nekem sem kellett még vágnom, csak a nagylábujjukon kicsit megreszelni.

Anny,
Szerintem se aggódj az ülés miatt, majd annak is eljön az ideje. Jók a képek, Jázminról süt a rosszaság a képen! :lol:
A tápot én is megkóstoltam, hát tényleg pocsék az íze. :D

Lanyané,
Örülök, hogy hazamehettetek! Az eredmények ma lesznek meg, nem?

Évi,
Szerintem teljesen normális a szurkálás. Főleg amikor pl felállsz hirtelen, nekem is volt sokszor. A légszomj az sajna marad is, bár nekem pl a végén jobb volt mint a közepe felé a terhességnek. Bizony lassíts!

Csilla,
Szerintem attól nyugodtan kapcsoljátok be a légzésfigyut, hogy hason vannak, meg együtt. Mi is bekapcsoltuk, egyik érzékelő az egyik alatt volt, a másik a másik alatt. Nem tökéletes így, de legalább működik. :oops: Én a körmüket még csak pár hete vágom. Szemével mi újság a kiscsajnak? Lehet hogy megnyomta kicsit. Ügyi vagy, nekem egyszer sem sikerült egyszerre szoptatnom.

Banika,
Jó ez a kép, érdekes az enyémek sosem aludtak így!
Szerintem menni fog az a kanalazás. Mi a vitamint kanállal adjuk nekik már kezdetektől fogva, és semmi gond nincs vele.

Heheni,
Örülök, hogy minden okés. Nekem is volt savam, bár annyira nem volt a helyzet vészes, én a Renit szedtem rá, sajnálom hogy neked nem jön be.

Sotske,
Én is pont azért kérdeztem, hogy miért kezdétek a hozzátáplálást, mert korainak gondolnám, de persze tiszteletben tartom a döntésed. Én is kérdeztem a védőnőt mit javasol, ő azt mondta, hogy majd ha megkapják a 4 hónapos oltásukat, az kb. 4,5 hónaposan lesz, utána elkezdhetjük majd almával szépen fokozatosan. Mondtam neki hogy egyes nézetek szerint csak 6 hósan szabad kezdeni, ő azt mondta, hogy a dokinővel együtt ők nem értenek ezzel egyet, az hogy kb. 4,5-5 hós korukban elkezdjük semmi bajt nem okoz.

Binyek,
Jó, hogy minden rendben! Ki mondta hogy menjetek Dévényeshez? :roll:
Ez a kép egyszerűen szuper! :wink:

Képzeljétek! Az én nagyjányaim mostanában csak 5-ször esznek egy nap. A legutolsó etetést, ami 23 körül lenne, már kihagyják, Próbáltam őket kelteni, de egyszerűen nem lehet. Napközben meg nem tudom jobban besűríteni, mert nem kell nekik sűrűbben. Mondjuk kiszámoltam, és kiló alapján pont kijön a minimális adag, de félek nehogy kevés legyen. :oops: Kíváncsi leszek visszaáll-e majd 6-ra valamikor! Na most viszont megyek, mert követelik! :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

Én sem kezdeném el a hozzátápit 4 hónál előbb. mi majdnem 5 hósak voltunk, és nem ittak anyatejet, szinte semmit....:( és mikor volt a váltás még betegek is lettek, alig akart elmúlni...de lehet ez csak az én gyerekeimnél van/volt.
Mi már csak négyszer eszünk, 2 szer táp, és egyszer gyümi, egyszer főzelék.
Fanni 7900 G, 70 cm, Gergő 7550 g, és 68 cm.
egyébként minden rendben. tegnap voltunk dokinál.

zsuzska80
Szombathely

Binyek,
Mi betartottuk a 6 hetet! :oops:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Binyek! ahogy érzed! :):) Mi sem tartottuk be a 6 hetet, mondjuk nekem nagyon fájt....

Szófi! Mi evangélikusok leszünk. vagyis én az vagyok a férjem meg sincs keresztelve. és nagyon nem is akarja hogy meg legyenek. na mindegy is ez egy másik történet ...

zsuzska80
Szombathely

ja és lehet kapni harisnyát kicsire, a Brendonban van 345 Ft-ért.

zsuzska80
Szombathely

Binyek,én is éreztem,hogy egymás ellen szivták a mellemet.de mivel nagyon ritkán ébrednek együtt.külön esznek.Jázmin nem hajlando két oránként enni,hiába unszolom.ma is 5 ora alvás után ébresztgettem.normális ez?hu,de egy dolgon jár az agyunk :P :wink: már nekem is alig van vérzésem,tuti,hogy nem várom meg a 6 hetet :!:

Rebe,sztem is csak megnyomta ,mondjuk mégegyszer bedagadt .édredés után elmult.

Zsuzska,mi is fogunk keresztelni(reformátusok vagyunk)majd tavasszal.Nálunk mindenki meg van keresztelve.
s.csilla

Hello!

Hozzatapi: 2-3 hosan en is nagyon korainak tartom a hozzaetetest Lanyok de ha a vedono mondta! :shock: :?
Mi 5 honaposan kezdtunk gyumivel es 6 honaposan zoldseggel+husival, ez itt az elfogadott.

Szex: mi sem vartuk ki a 6 hetet csak 3-at. :roll: :lol: Jooooooo volt ugy is! :D

Binyek: naggggggggyon jo ez a kep!!! :D

Csinaltam gyumilevest, fincsi lett es a picik is abbol kaptak uzsit. :D

KépKép
KépKép
tontica

sziasztok
hát, én írkálok egy-gyerekes fórumba is, de ami itt folyik :shock: :shock: :shock: csak lesek, milyen bevállalósok vagytok két gyerekkel! 2 hónaposan barack, alma és banán!? :shock: :shock: :shock: unják a tápszert???? :shock: :shock: :shock: Banika, ezt miből gondolod? :? mivaaaan? nem értem, komolyan. anyatejet kóstoltátok? az sem egy csirkepörkölt ;) de persze
MINDENKI AZT CSINÁL, AMIT AKAR

én a WHO ajánlást vettem figyelembe, és 6 hónapig anyatej, az ötödiktől este tápszerrel kiegészítve. 5 hónaposan adtam nekik almát, csak lestek, h 'ez mi, fuujjjj' :? utána is nagyon nehezen szerették meg. kb fél hónapig csak almát kaptak hozzátápinak.
csak írom, nem is érdekes, de a WHO vmiért csak kitalálta ezt. gondolom, sok-sok anya tapasztalata alapján. a védőnők pedig mindig bevállalósabbak. a doki is támogatja ezt a korai hozzátápit?

Binyek, ha nem szereti a cumisüveget, próbáld pohárból. vagy másik cumisüvegből. Petra is harcolt jó ideig az üveg ellen. jaj, de sz*r volt...

Kép
an°°di

Jó kis vihar kerekedett a biliben a kaja miatt.Pedig csak érdekelt ki hogyan csinálja.Legközelebb majd priviben érdeklődöm az érintettektől.
Vendég

Banika! Én spec nem is rád gondoltam, mikor írtam a korai hozzátápit. Elsősorban sotskére.... :oops:

Bár én, mint szakember véleményt, sosem a védőnőt hallgatom. Kizárólag az orvost. Mégcsak nem is a körzetit, hanem akihez a kórházba járunk. Hozzáteszem, mindhárman mindig mást mondanak. De nekem eddig csak azzal nem volt gondom, amit a kórházas mondott. Ha ő javasol valamit, azt mindig sok példával támasztja alá. Aztán eldönthetem, nekem mi a szimpi. Ő mondta pl, hogy a tejpéptől (kivéve sinlac), sok baba tej-allergiát kapott azok közül, akiket kezelt.
Mondta, hogy csak azt ne adjak soha.
Vendég

Anny
Látod ezt a tejpépes dolgot is jó hogy írod.Eszembe nem jutott volna.

Amúgy szerintem az anyatej íze még ha nem is csirkepörkölt,azért csak-csak más mint a táp.Illetve azért az nem mindig ugyanolyan,mivel befolyásolja hogy mit eszik az ember lánya.Abból gondolom hogy unják,mert a reggeli és az esti adagba teszem nekik a vasat.Ami ugyebár nem túl finom,de mégis szivesebben nyomják befelé(én így látom,de lehet csak bebeszélem) mint napközben.Kb 1 hónap múlva szeretném a gyümit majd fokozatosan(de lehet hogy csak 26 nap lesz belőle :lol: :lol: ).Először úgy terveztem,hogy majd a Marcus műtétje után,de mivel azt kitolják okt végéig,nem akarom majd akkor még a kaját is plusszban variálni.Persze a dokinénivel megbeszélem,azért nem magamtól találom ki én se.

Azért ha a Bercus kakija bedugul,azt a vizezett szilvás dolgot amit a Jucus javasolt,kipróbálom még ha keresztre is feszítetek :lol: :lol: ,mert nem vagyok hajlandó nézni ahogy szenved a kölköm a kakilással.Pláne most hogy a köldöke is szépen kezd alakulni.
Vendég

Banika
Írtam privit
Vendég

hahó csajok hinnya de lemaradtam beindultatok :D jó kis eszmecsere megy itt a hozzátápiról és én is a korán elkezdők közé állnék én is hamar szeretném elkezdeni annó anyáink is igy tették és mégis tök jól vagyunk :D :D :D
binyek cuki a kép :D hajrá ugorj rá apára :D nálunk tegnap történt a nagy lámúr :wink:
tonti én ma csinálok gyümilevest nyami :D
rebe szerintem a lánykáid úgyis szólnak ha kevés,velünk minden okes megnézték ami popóját és minden okes :D

lanyané

édeskéim ezt a képet megmutatnám a kórházban a dokinőnek :twisted:
Kép

jázmi eldobta magát :D
Kép

amikám a kis sakál,de ezen a képen hihetetlen hogy ő tud sírni is
Kép

lanyané

Lanyané
Tök jó,hogy minden rendben,nagyon cukik a fotók!

Lányok
Úgy látom,jól felkorbácsoltam a kedélyeket,esküszöm nem ez volt a szándékom,csupán válaszoltam egy kérdésre és leírtam a saját véleményem és tapasztalatom.Na mindegy.
Ti most azt gondoljátok,hogy én rosszat akarok a lányaimnak?
Azért kíváncsi lennék,ki miért gondolja korainak a hozzátápit.Vajon csak azért,mert mindenki a 4-6 hónapot szajkózza,vagy nyomos indokot van rá???
Vendég

Lanyané
Imádnivalóak
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?