A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Banika
elhiszem, h így sikerült elérni, h magától aludjon el, de a hiszti fogalma kizárja, h egy 3 hós csecsemő hisztizni tudna. Nem tud ő még semmit, csak sír, ha baja van. Sírhat akkor is, ha unatkozik - írja a szakirodalom. De nem hiszem, h elalváskor azért sír, mert anya le akarja őt tenni, hiszen ezt nem tudja még magának megfogalmazni. Ettől függetlenül megértem, h nem bírja idegekkel az ember, és hagyja sírni, csak zavar, h hisztisnek neveztek valakit, aki még nem tud gondolkodni. Én hisztizek, mert el akarok érni valamit. A 3 hós csecsemő is el AKAR érni valamit? Akarni csak tudatosan lehet.
Bocsi, és istenbizony nem bántásból lovagolok ezen.
Valószínűleg ezer olyan dolog lehet, ami miatt egy csecsemő az adott pillanatban sír, és soha meg nem tudjuk, mi volt az...

KépKép
lili73

Lili
Azért egész nap nem cipelhetem kézben.Amint felveszem,elmúlik minden baja.Oké,hogy unatkozik,látni szeretné a világot....stb,de kössem magamra reggeltől estig?A másik gyerekem mitől találja fel magát?őt miért nem kell cipelnem?
Vendég

Mielőtt szadistának titulálna valaki,nem hagyom egész nap ordítani.

Altatni is mindenki úgy altat ahogy neki jó,az én derekam nem bírta az állandó cipelést.

Ettől nem szeretem őket kevésbé.
Vendég

Lili
Könyvből nem lehet gyereket nevelni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Lányok,
ki beszél itt könyvből nevelésről, meg arról, h bárki szadista lenne, mert nem cipeli a gyerekét egész nap. Olvassátok el még egyszer figyelmesen, amit írtam. Én a hisztiről írtam. Arról, h az anyák azt mondják a pár hós csecsemőre, h. hisztis, mikor az még effektíve nem lehet hisztis, mert a hiszti onnantól létezik, amikor a gyerek már tudatosan akar valamit. Lehet, h ősi ösztönös félelem miatt sír, lehet h. ösztönösen szüksége van az anyai testre, meg hasonlók. Teljesen félreértettétek a mondandóm.

KépKép
lili73

Banika,
nézd, idézem magam:
"Ettől függetlenül megértem, h nem bírja idegekkel az ember, és hagyja sírni"
Látod? nem támadtalak én, miért érzed úgy? Én sem vagyok egy szent. A másik gyerek meg azért nem sír, mert ő más. Nálunk is teljesen két különböző karakter jött össze.

Eszti
az, h. (idézem magam):
"Sírhat akkor is, ha unatkozik - írja a szakirodalom"
neked úgy jött le, h szerintem könyvből kéne gyereket nevelni? Miért?

KépKép
lili73

Banika
Nálunk is tegnap bőgésbe aludt be mindkét gyerek, ugyanis már a tegnap is úgy telt, hogy egyik végigbőge az éjszakát, a kezemben, meg az ágyban, meg mindenhol. Aztán tegnap éjszaka, amikor rájuk csuktuk az ajtót, 5 perc alatt csend lett! Pedig előtte már egy órája nyugtattuk őket. Szóval igen is van olyan, hogy "hagyjál békén" sírás. S ilyenkor ha felvesszük, lerakjuk, attól neki nem lesz jobb. Fáradt, csönd kell neki, s akkor elalszik. És hiszti is van. Már 6 hetesen is, szerintem is. A "hiszti" szó jelentése, annak az értelmezése lehet mindenkinél más. Én is hisztiként aposztrofálnám a tegnap estét.
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Nálunk 3 hósan mindig a hasfájás volt magyarázat. AZtán vagy igaz volt, vagy nem...
Csakhogy! Idősebb rokonok annyira meszokták, hogy hasfájósak, hogy a mai napig ha nyüsszen egyet valamelyik, egyből rákezdik: Fáj a hasikád? :roll:

Ez a hasikád szó amúgy is idegesít.
Anyóséknak van 1-2 szavajárása, maitől a falra mászom. Pl. Jázmin= Jámika :evil: Kaki=kaka (ezt nem szeretem így használni, mert NEKEM közönségesebbnek tűnik. Olyan, mintha a pisi helyett pisát mondanánk :oops: ), poci=hasika, aludjál= alucikálj :shock: . Ja, és hónapokig hívta anyós Lilit KÓFIC-nak! :shock: Na most a Kófic egy kisfiú az egyik meséből. És a hülye apjuk minden ilyen rettenetet átvesz a szüleitől :evil:

Nem tudom miért zavarnak ezek, de szerintem azért, mert nem akarom, hogy így tanulják meg a szavakat.
Mert a LOCS-POCS az nem LECS-POCS, és a kacsa az HÁPOG, és nem HÁPiCSÁL :shock: :shock:
Vendég

Jó reggelt!

Hápicsál ez jó.

Nálunk is anyós szerint minden nyekkenés hasfájást jelent.

Fanni
Igen olyan is van valóban ez a hagyjál békén.A Marci egyértelműen tudatja,ha arra vágyik hogy hagyjuk békén,majd elalszik.Az a legrosszabb amikor nyugtatgatod,mert azt hiszed úgy jobb lesz,de csak ordít,aztán leteszed és hipp-hopp elalszik.csak a maga kis közegére vágyott,mert már mindenből elege volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.08.14 07:30-kor.
Vendég

[quote]S írta:zóval igen is van olyan, hogy "hagyjál békén" sírás. S ilyenkor ha felvesszük, lerakjuk, attól neki nem lesz jobb. Fáradt, csönd kell neki, s akkor elalszik.

Ilyen tényleg van, nálunk is, ha túl fáradtak, azért is sírhatnak. Tiszta sor. Ilyenkor beteszem őket a kiságyba, és azonnal el is alszanak.
A hiszti fogalmáról meg - amint látom - tényleg fölösleges vitáznom. Akkor hát hívja ki minek akarja az ok nélküli sírást.

KépKép
lili73

Lili
Nem akarok vitatkozni,isten őrizz.Épp elég frontos az idő így is.
Mit jelent az ok nélküli sírás?
Az is lehet,hogy nem hiszti a hiszti,de én nem tudok rá jobb szót,mert 5 éves gyereknél is azt látom,hogy amikor a keresztlányom fáradt mondjuk már estefelé,akkor minden szarságon sír ha nem ugrasz neki és nem csinálod azonnal amit ő a fejébe vett.(hozzáteszem 3 hónaposan is ilyen volt)A Bercus dettó ugyanezt műveli ha nem veszem fel.Az anyukám is mondogatta,hogy biztos fáj vmije.Aztán felvette és mondta,hogy ez a gyerek olyan lesz mint én voltam.Hisztis :lol: Ha már az elfogult nagyi is ilyet mond,akkor azért az gáz.
Vendég

Nálunk mostmár kőkemény hiszti van. Nem akarok megijeszteni senkit, de nálunk is úgy volt, hogy Lili sokszor egyedül akart elaludni. Nos, mióta nyaraltunk, fél órákat altatom. Mert a sírást sem hagyja abba, ha csak leteszem. No meg Jázmint is fölkelti.

Viszont napról-napra jobban fedezik föl egymást. Tegnap percekig hangosan kacagtak egymásra, és "produkálták" magukat a másiknak :lol: Annyira édesek voltak :lol:
Vendég

Lili, megkérdezhetem, hogy nálatok a mozgásfejlődés hol áll?
Vendég

csajok én mindenkinek az érvelésében találok igazat és a tapasztalatokban is meg a magaméban is és azért vagyok egy kicsit elkeseredve mert igazából azt szeretném tudni mikor sír,örjöng amira,hogy mi a baja mertha tényleg fáj valamilye milyen rossz lehet neki ha a hülye anyja hagyja sírni hát kihez forduljon ha nem hozzám,de ha meg csak hisztizik mert akkor meg tényleg kikészití idővel a tesót is meg a szülőket is és ,nem birom ezt a 3kg-os kisbabát sem a fájós bekattanós derekammal cipelgetni kézben ringatni őket.
labasv ezek a hülyeségek úristen hápicsál :shock: :oops:

lanyané

Lanyané
Nálunk a hasfájás tipikus sikítozós,megfeszülős sírás volt.
Van a fáradt vagyok,átestem a holtponton,semmi se jó sírás amikor csak ártok ha nyugtatom,ez 5-10 perces és alszik.(na ilyen régen volt már)

Igazából akkor tudtam meg milyen amikor azért sír,mert fáj vmi,amikor az oltást kapták.Azt az arcot a krokodilkönnyekkel míg élek nem felejtem el.

És van a megfejthetetlen.Ha leteszem görbül a szája,olyan arcot vág mint egy kismajom és ha nem veszem fel akkor kajakra belelovallja magát.Vonaglik,csapkod.Elég rémisztő látvány.Ha felveszem és cipelem(leülni nem lehet,nem mindegy merre közlekedünk) minden baj elmúlik.Tegnap meg kellett zavarnom a konyhaszekrény tanulmányozása közben,mert a Marci is felébredt,olyan rikácsolást levágott mint akit ölnek.
Én nem tudom ez milyen sírás,de nekünk ilyenünk van.Biztos ilyenkor unatkozik.Közben meg alig lát már ki a fejéből,de el nem aludna.Akkor már fáradt sírás :lol:
Na ezt jól leírtam.
A tegnapi bőgésbe elfáradtak,ma 6-kor ettek,Bercus 7-től alszik,Marcus 3/4 8-tól.Én meg itt ülök rajtra készen,ha ébrednek és éhesek lesznek akkor tudjak ugrani.Ha elővettem volna a vasalódeszkát,már tuti ébren lennének(persze megvárják mire kipakolok :lol: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.08.14 08:36-kor.
Vendég

A gyerekeink különbözőek, akárcsak a tapasztalataink, véleményünk. Én mindenesetre az ilyen korú gyerekeknél semmire nem tartom elfogadható megoldásnak, hogy oldja meg egyedül. Nekem eddig mindig sikerült másképp kezelnem a helyzetet, pedig ők sem csodababák. Szerintem pont arról van szó, hogy nem csak szélsőséges megoldások léteznek. Ha az alvásnál maradunk, nem csak aközül lehet választani, hogy ringatom, de akkor ezt majd 20 kilósan is meg kell tennem vele, vagy hagyom sírni és elalszik magától. Ezért jöttem Tomi példájával. Ő el akart aludni, aminek a legegyszerűbb módja, ha kézben van, én pedig nem akartam őt az idők végezetéig hurcolni. A kettőt lehetett szép lassan közelíteni egymáshoz. Ha felveszem - vagy engedek a hisztinek, kinek, hogy tetszik - nem azt jelenti, hogy rögtön rászoktattam valamire, ami nekem nem jó hosszú távon. Eredmény 4 hónaposan: ő az esetek nagy részében alszik önállóan, nekem nem kell egész nap rázni a kis fenekét, mindenkinek jó. Nálunk erre a helyzetre ez vált be, nem állítom, hogy ez minden babánál bejön, én is próbálkoztam. Ettől függetlenül lehet, hogy egy év múlva én fogok itt a legjobban panaszkodni, hogy nem tudok mit tenni, mert a gyerekeim fölhöz vágják magukat a boltban, de továbbra is úgy gondolom, hogy azért ilyen picin még nem kezelhetetlenek. Röpke négy hónapos anyaságom alatt azt láttam, hogy vannak sírósabb és kevésbbé sírós gyerekek, és vannak rosszabb, nyüglődősebb napok, amik nekünk nagyon fárasztóak, de nem hiszem, hogy bármelyik baba ok nélkül sírna mindig egész nap. Az anyukájánál előbb vagy utóbb minden gyerek megnyugszik. Én a magam részéről kivárom az utóbbot is, nem hiszem, hogy ezzel elkényeztetem.

És senkiről nem gondolom, hogy nem szereti a gyerekét, vagy nem jó anya. Egyrészt nem tisztem megítélni, másrészt ennyiből nem is lehet. Ez csak egy dolog volt, amiben más a véleményem. Aki jól átgondolta és azt tartja elfogadhatónak, az tegye, szive joga. Akiben pedig volt némi bizonytalanság a kérdéssel kapcsolatban annak én voltam egy másik vélemény. Más kérdésben én is szívesen olvasok különböző véleményeket, sokszor formálja a sajátomat. Ez nem tartozik azok közé.

Kép

Kép
szofi74

Ma vagyunk 3 hónaposak 8)
Vendég

Boldog hófordulót Varga lányok!!!!!
Vendég

Sziasztok!
Ritkán jövök- két csajom minden percemet a sajátjaként kezeli :) -plusz az oviban is szünet...
Tonti hihetetlen mekkorák a gyerekeid - szépek és nagyon jófejek hogy olyan remekül bírták az utazást -nálunk még egy Balatoni túráért is reklamálás van :)
...érdekes amiről beszélgettek ez a hiszti nem hiszti kérdés -szerintem teljesen szubjektív a dolog és nem csak a megítélése hogy mikortól hiszti a hiszti hanem a szó használata is.Én magam nem szívesen használom a negatív kicsengése miatt. Pici babákra meg pláne nem.Nem gondolom hogy bármelyik gyerekem hisztis lenne inkább időnként zajosabbak a megszokottnál :) .Az hogy egy pici baba miért üvölt amikor a hasa tele a pelusa száraz a hőmérséklet megfelelő stb. azt meg a nálam sokkal okosabb viselkedés kutatók sem tudják :) Rossz kedve van vagy túl sok inger érte aznap vagy valóban egy kósza hasfájás vagy egyszerűen tele van a töke azzal a nappal :)
A gyerekekben az a klassz hogy semmilyen sémát nem lehet rájuk húzni -mint ahogy arra sem miként lehet az üvöltést lecsendesíteni.
Van akinél ez jön be van akinél az.Erről legtöbbet a lányaim tanítottak nekem akiktől én balga elvártam volna egypetéjüségük alkalmából hogy egyformán működjenek.
Nnna mindent összevetve nekem az a bajom a hiszti szóval hogy mélyen hiszek a kimondott szó erejében -ahogy lehetőleg tartózkodom a rossz kislány vagy -és egyéb hasonló feddések alkalmazásától is ...nehogy valóban egyszer csak azzá váljon :)
Labasv -anyós valóban meredek :) Ismerek olyan kisfiút akit hasonlóan szépbeszédű csapat- ott a szülők is és a nagyszülők is csak így gügyögtek- a teljes romlásba döntöttek ...

Kép
Kép
panni7

Eszti
Boldog hófordulót a lányoknak!

Banika
ok nélküli sírásnak nevezem, aminek mi (szülők) nem tudjuk az okát (holott valami oka bizti van).

Anny,
Barnus forgolódik hasról hátra, hátról hasra. Aliz ezen felül már kúszik, illetve felemeli a hasát a földről, kutyázik, ahogy írni szoktátok. Ugye az az, amikor felemeli a popsiját és ringatja előre hátra?

KépKép
lili73

Igen, az kutyázás. Nálam Lili már kezdi a talpát lerakni kutyázáskor, és húzza magaaláa lábát. csak azt kéne még megtanulni, hogy ilyenkor jobban jár, ha a kezét is előrébb rakja, így nem esik pofira :lol:

Jáz,min csak most kezdi a kutyázást megalapozni.
Vendég

Gézengúz Alapítvánnyal vagy BHRG-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Tegnap jártunk neurológusnál kontrollon és úgy néz ki Tominak nem elég a Dévény torna, mellette még máshova is járnunk kell. Ezt a két helyet ajánlotta a doktornő, nekem kellene választanom.

Kép

Kép
szofi74

Hű lányok, megint egy érdekes téma merült fel. Ahogy végigolvastam a hozzászólásokat, ugyanúgy mint Lanyané én is mindenkiében találok igazat. Én úgy gondolom, hogy nem jó szó a hiszti ezekre a sírásokra (bár én is sokszor használom, mert nem tudok rá jobbat :wink: ). A hiszti szerintem is majd akkor jön el, amikor már tudatosan akarnak valamit a gyerkőcök, majd 1-2 éves kor körül. Most még csak sírás valami miatt, ami nem jó nekik, de szóban nem tudják elmondani.
Nálunk is van sokszor ilyen „hiszti”, amikor pl. Blanka kézben akar lenni. Amikor leteszem rákezdi és nem úgy sír mint akinek fáj valamije, ahogy felveszem abbahagyja és vigyorog rám. Mondjuk én ilyenkor nem szoktam ringatni, dajkálgatni, hanem pl. leülök a tv elé, őt meg az ölembe fektetem és hagyom nézelődni. Már attól megnyugszik, hogy érzi a közelségem. Vagy beszélgetünk! :D Aztán kis idő elteltével visszateszem a saját helyére. Aztán olyan is van nálunk, hogy elalszanak kaja után szépen, majd később felébrednek valami miatt a két kaja között, na ilyenkor általában semmi nem jó. Hiába veszem fel, simogatom, ordítanak ugyanúgy. Ha látom, hogy nem megy máshogy a dolog (ez azért gyorsan kiderül) hagyom őket, kb. 5 perc és abbamarad az ordítás. Tehát én is egyetértek azzal, hogy van amikor ez a megoldás. Szerencsére nálunk magával az elalvással nincsen gond, megy maguktól is.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Szofi,
Ha jól emlékszem Juciéknak volt kapcsolatuk a Gézengúzzal! Majd jön vasárnap vagy hétfőn és megmondja! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe
Ez a két kaja közti felébredés ez nálunk is megy.Pedig húzom az időt az elalvással,mert múltkor olvastam,hogy akkor ébrednek fel 20-30 perc után ha nem fáradtak el eléggé.A fiaim egy pukira is felébrednek.ha olyankor csak nyekereg,akkor én nem igazán csinálok velük semmit,mert nem sír csak nyekereg,szeme csukva.Ha simizem,kinyitja,vigyorog aztán onnét semmi nem jó.
Azt hiszem te fogalmaztad meg jól.Azért mondjuk,hogy hiszti mert nincs rá jobb szó.Az ok nélküli sírás(aminek nálunk ilyenkor az az oka pl,hogy kézben akar lenni. :lol: :lol: :lol: )
Vendég

Tök igaz...
Csakhogy én már napok óta szédülök a fáradtségtól, és fáj a fejem. Nekem most minden hiszti. :cry: Aztán mikor minden "hepi", nyugodtabb vagyok, vagy csak sikerült 4 óránál többet aludnom, akkor azt is könnyebben viselem, mikor Lili veri magát a földhöz fáradtságában, de nem akar aludni, vagy rúgdossa a kezem, miközben tartom neki a cumisüveget. Vagy föl sem veszem a nyafogást.

SZóval szerintem anyuka-állapot függő is, hogy az adott helyzetet miként ítéljük meg. Mármint anyuka-fáradtság-függő. :wink:
Vendég

Anny
Ez így van.Ezért írtam,hogy minél többet sírnak,annál feszültebb vagyok ami visszaragad rájuk....

Mai napunk eddig
6-kor kelés,kaja.bercus 7-ig nézelődött,utána alvás.Marci 3/4 8-ig nézelődött.alvás.10-kor keltek,ettek,kb fél 12 körül kezdtek nyűglődni,ásítozni.Kicsit ölben mindkettő,simi,ének,nyugi.Bercus elaludt 2 perc alatt az ágyban,Marcust ki kellett vennem,kicsit bújni,de 5-10 perc után ájulás.Most kb 20 perce felváltva gyenge nyekergés(persze egyik sincs magánál)Gondolom megint éhesek lesznek,pedig most többet kaptak mint szoktak.
Mivel visszaalszanak 15-20 percekre,nem igen tudom eldönteni hogy együnk vagy ne együnk?
Ilyenkor én megvárom az egyértelmű sírást.De ötleteket szivesen fogadok ki hogy csinálja,csinálta ,vagy csinálná.
Vendég

Nekem igazából az a fárasztó, hogy Lilinek már kelés után 5 perccel elkezd nem tetszeni semmi. És az idő előrehaladtával ez csak fokozódik.

Most már tényleg csak a fogra tudok gondolni, mert ennyi idő alatt vissza kellett rendeződnie a nyaralás okozta sokknak. De egyre rosszabb.
Jázmin nem nyűgösebb, mint általában, ő viszont elég fura pofikat vág 2 napja. Ilyen nyelvkidugósat, de nem a szokásosat.
Vendég

Lányok, egyetértek én is! :wink:

Banika,
Én megvárom amíg az egyik egyértelműen sír! Az 3-4 óránként van!
Mi 11-kor ettünk, utána be is ájultak rögtön itt a nappaliban. Aludtak egy órát, aztán Blanka félálomban elkezdte rugdosni Zsani fejét (mert persze a hülye anyja így tette le őket :lol: ), így bevittem őket a helyükre, újból elaludtak. Az előbb mindkettő elkezdett sírni, egy kis simi, Blanka ismét alszik, Zsani meg nézelődik. :D Kettőnél előbb nem eszünk. Én betartom a 3 órát minimum. Nincs értelme előbb adnom, mert vagy nem eszik meg az adagot, vagy visszajön több.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Hű, lavinát indítottam el a nevelési elveimmel.
Azért ne gondoljátok, hogy én egy gonosz anyuka vagyok, aki hagyja sírni a gyerekét. De mit csináljak, ha sehogy se jó neki? Se az ágyon, se a földön, se a pihenőszékben, se a hintában. Nem éhes, nem szomjas, nem kakilt be. Ringatom, akkor elhallgat, de amint leteszem üvölt tovább. Hát azért azt nem játszuk, hogy reggeltől estig hurcolászom. Így is ki van már a hátam. Szóval egyszer eldurrant az agyam, be az ágyba, ajtó becsuk és lám-lám elkussolt. Szóval valszeg csak nyugalomra volt szüksége, mert túlpörgött. Előtte azért mindig végigpróbáljuk az összes lehetőséget, nem mindig az ágyban köt ki.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla
Üdv a szadisták táborában :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Enyémek fél2-kor bevágtak 170ml!!!!!!! kaját,utána játék,kaki,peluscsere.........elájultak itt a nappaliban(már izzítottam a vasalót).Aztán kb fél óra alvás után 3/4 4 körül elkezdték a nyekergést.Nincs hideg,nincs meleg,kaptak inni,felvettem őket,nem hajlandóak semmit csinálni az ordításon kívül.Szintén sehol se jó nekik.Betettem én is őket az ágyukba,5 perc sírogatás tekergés,most alszanak.Én nem bírok egyszerre kettőt cipelni,nem tehetek róla.Ha éhesek lettek volna,akkor nem alszanak el.(szerintem)
Vendég

Ja!és apukánk ma megint nem ér haza fél 8-nál előbb,tehát megőrülök ha nem pihenik ki magukat.Ha felébrednek eszünk,aztán séta.Tudom,hogy jobban aludnának ha tudnánk napközben is sétálni,de 40 fokban hova vigyem őket?
Vendég

Felejtsétek már el ezt a gonosz meg szadista dolgot! De most tényleg, senki nem gondol itt ilyesmikre. Nem is értem, miért gondoljátok...nem is erről szólt az egész eszmecsere. :P

KépKép
lili73

Van valakinek valami fincsi,könnyen és gyorsan elkészíthető sütireceptje?(csak hogy témát váltsunk) :wink:
Vendég

Jelentem,szurikat megkaptuk,ROTA-t megkaptuk,csajaim egész nap esznek és alszanak,esznek és alszanak...Ilyen is ritkán van :roll: Lehet,hogy minden héten kellene kérnünk egy adag oltást? :wink:
Isten ments.Bár Száva most meg sem nyikkant :shock: Csak Noa drágám vette zokon a tűszúrást :(
Vendég

Hát csajok,nem túl jó kilátások,amiket írtok!
Mi vár ránk,jaj-jaj! :roll:

Bár nálunk eddig nincs gáz,mert általában esznek-alszanak.
De Marcell ma 2 alvást is kihagyott(reggel meg délután),teljesen jól elvolt a kiságyban,csak az utolsó fél órában kezdett méltatlankodni.Az egyetlen bajom ezzel,hogy ilyenkor olyan fáradt mire szopizni kell,hogy 40-50-nél többet nem hajlandó kiszívni.

Az én lányom is elkezdte,hogy ordít a kiságyban,ha meg kiveszem,akkor boldog és kutyabaja.Tegnap este már elég mérges voltam.... :oops:
Apa azóta Hisztis Mirtillnek hívja...Nem vagyok boldog tőle,hogy dajkálhatom,de egy idő után muszáj volt felvennem,mert nagyon keservesen sírt már.Na abban a pillanatban,mikor már nem ért az ágyhoz,bár még a levegőben volt,nem a karomban,azonnal elhallgatott.

binyek

Csináltam webalbumot!Nézzetek bele! :lol: :lol: :lol:

A vonalzó alatt van a címe...

binyek

Lányok!
Biztos front van, lesz, mittomén, de a mai nap... :shock: :shock: , reggel óta alig aludtak vmit, áll. enni akartak, v.inni(?), iszonyat meleg volt ma, izzadtak és sírtak egész nap, Léna csak a kezemben, vagy a mellemen nyugszik meg ma..., most Joni Mitchell-t hallgatunk, tetszik neki :) , végre csend van!

Binyek: nekem is így fáj, főleg, ha nagyon fáj, néha fel is kiáltok...ez van...de mindent a babákért!

Kép
riddencs

Fu, ahogy igy olvaslak Benneteket a frasz kerulget! Hala Istennek hogy az enyemek mar majdnem 1 evesek! :D A fene akar meg egy gyereket! :lol: Szakadatlan siras, uvoltes, "hisztizes", orokos etetes, altatas stb. :roll:
Mennyivel konnyebb most az eletunk:
Reggel Apa megeteti a gyerkocoket 8-fel 9-korul amikor folkelnek(en akkor fordulok a masik oldalamra), visszaalvas 10-11-ig, ebed (mar csak max. 10 perc a ket gyerek az elso honapokbeli 1 ora helyett) jatek siras nelkul, ujra alvas, uzsona, seta majd furcsi (na az meg mindig gaz!), vacsi majd elalvas egy mukk nelkul vagy max. egy mukk engedelyezve! :lol:
Csak a nagyfiam kerget az oruletbe, kiabal, ugral, utogeti a piciket es raadasul ha valamit nem adok meg Neki akkor buta mami vagyok! :( Kezdodhetne mar az iskola! Remelem ezeket a piciket jobban meg tudom majd nevelni bar ketlem hogy ezen mulna!

Sirni hagyas: szerintem sokszor nincs mas megoldas mert tenyleg sokszor csak nyugalom kell Nekik es 5 perc alatt megnyugszanak. En kezdetektol agyban altatom Oket es egyedul, semmi ringatas, hatsimi stb. nagynal volt aztan milyen kis elkenyeztetett kis mitugrasz lett belole. :lol:
Mivel kezdetektol igy csinaltam nincs gond az elalvassal viszont ha nagyon ordit es latom hogy nem nyugszik (ritka) akkor persze folveszem megnyugtatni! Valahol a sirni hagyas es az allando altatas kozt van a jo megoldas!
Volt olyan hogy befekudtem Anna melle az agyba annyira sirt es ugy aludt el, ezt ketszer kellett csinalnom harmadik este mar nem sirt. :D

Csajok, ugy dontottem elkottetem magam. :roll: Nem tetszik egyik fogamzasgatlasos modszer sem. Hormont nem akarok szedni, spiralt nem akarok, gumit meg foleg nem. Egyszeruen nem akarok tobbet foglalkozni a temaval! Ha esetleg ugy dontenek (ketlem!) hogy kell meg egy baba azt mondjak vissza lehet csinalni es ha nem sikerul lombik.

KépKép
KépKép
tontica

Binyek: nagyon jo az album es szuper edesek a gyerekek!!! :D

Tobbiek miert nem csinaltok?

KépKép
KépKép
tontica

Lili
Én viccből írtam a szadizmust.Ha komolyan gondolnám már nem lennék itt.Amúgy fél 6-ig aludtak,azóta teljesen jól működtek.

Más
van vki aki tervezi a Prevenar beadatását vagy esetleg folyamatban van vkinél?Szeptember 1-től koraszülötteknek ingyenes.Ma szólt a védőnőm ha van receptem,ki ne váltsam.
Vendég

Binyek
Jók a képek nagyon.A blogod írod még?Betennéd a linket?

Tonti
Biztos vagy benne?Azért az csak csak végleges.
Vendég

Milyen érdekes, az enyémek meg olyan jók voltak egész nap. :D Pici rövid sírások voltak, de ennyi. Minden kaja után szinte azonnal beájultak.

Binyek,
Megnéztem, jók a képek! :D

Tonti,
Hű, ez komoly döntés, azért gondold át még jó alaposan.

Banika,
Mi szeretnénk beadatni, de ugye mi nem vagyunk koraszülöttek, és így 1 db 16.000 Ft! :shock: Rengeteg! Ha fél éves koruk előtt kezded beadatni, akkor összesen 3 db kell belőle, az a 2 gyerekre majdnem 100.000 Ft. A védőnőm súgott múltkor, hogy majd meg kell beszélni a dokinkkal, és akkor fel tudják támogatottra írni, akkor a 3 db 15.000 Ft. Azért baromira nem mindegy.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Banika
Mi is beadatjuk.

Ettől a sütirecept tömkelegtől aztán tuti nem fogok elhízni :roll:
Vendég

Csajok :P
Szerintem teljesen egyet írunk majd' mindnyájan! Legalábbis mi nagyon kicsi babások. :lol: Csak ez a hülye "hiszti" szócska :lol: Nagyjából egyformán működünk fáradtan :lol: :wink: És nem is tudom, ki írta, de bizony a HISZTI szóban van egy kis fáradt-anyai pukkancsság, hogy civilizált lényként nem adunk pálinkás kenyeret a gyereknek, hanem csak "bosszúból" rámondjuk, hogy hisztis...

Tontica :P
Teljesen megértelek!
A gyerek nagy ágyban alszik, vagy hogy feküdtél mellé? :shock:

Sotske :P
Én nem vagyok egy házitündér, de van egy Kaális receptes topik, ott többféle is van, ajánlom figyelmedbe. Bejött a hozzátápi? Bírják a csajok?

Banika :P
Nektem miért kellett Dévény? Én ma jelentkeztem be. A drnőnk szerint Márkó kicsit mereven mozog (amúgy tényleg)...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Rebe :P
Arcképeink:

Márk:
Kép

Milán:
Kép

Kisfiaim:
Kép

Szerelem :)
Kép

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok.

Fanni,Binyek nagyon édik!!!

Tontica,nálunk a műtőben kérdezte a dokim,hogy elkössön-e.én beleegyeztem volna,de a férjem hallani sem akar rola,mert mi van hga egyszer lessz egy villánk a rozsadombon és akkor még szülhetnék még egy babot :? :roll: Hát majdnem összevesztünk .a dokimnak bizti megvolt rolunk a véleménye,de nem beszéltük meg itthon sajna.de nekünk azt mondta a doki,hogy már nem lehet akkor többet babo,ha elköt :roll: Én fogigátlot fogok szedni :? az első gyerek után bejött(két évig az abbahagyása után sem estrem teherbe)

Nálunk tegnap megvolt az összebujás :oops:

Mellbimbom nekem is fáj,de most tudok bimbovédő nélkül szopiztatni.ti fejtek le?

ja ,és mindkét kincsemnek csipás a szeme :( Kép két hetesek vagyunk!
s.csilla

Fanni
nagyon édik ezek a kispasik.
Mi nem Dévényezünk,szerintem Szofiék.Azt mondta apa kikötteti az internetet ha még vmit kitalálok,hogy mi bajuk a gyerekeknek.Hetente látja őket orvos (több is),védőnő.Ha bajuk lenne valaki csak észre vette volna.
Vendég

Csilla
Szemcsepp?
Vendég

Kamillavirágbol főzök teát és azzal törölgetem a szemüket.A nagyfiamnál anno bevált.remélem náluk is beválik :roll:
s.csilla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?