Sziasztok!
Hűha csajok, 4 oldalt kell bepótolnom....na akkor megpróbálkozom a lehetetlennel, jöjjön a regény.

Egyébként eltűnésemnek semmi köze a frissen lezajlott eseményekhez, egyszerűen csak 3 hét szabi után megint elkezdtem melózni, és bár esténként mindig végig olvastalak benneteket, írni már nem volt erőm. Az előbbihez én már nem fűznék hozzá inkább semmit, mert asszem felesleges...de a végkimenetelnek nagyon örülök, tökjó, hogy visszajöttetek csajok, hiányoztatok! Most egész más hangulata van a fórumnak, hogy visszajöttetek...

(persze félreértés ne essék, nem azért jó, mert Ancsa elment)
Pipal!
Ne aggódj, nektek is meglesz minden, mire szükség lesz rá.

A szopipárnára azért nem reagáltam, mert én eddig csak szivacsossal találkoztam, amiket itt lehet kapni, azok mind nagyon jók, tömörek...gondolom a hungarocelgolyós is jó lehet, de az is esik majd össze, akár a babzsák fotelekben.
Hordozókendőn én is gondolkodom, nekünk van már egy kengurunk. Jó ötlet még mellé egy kendő, amíg pici, viszont ha jobban belegondolok, én télen lehet mégsem használnám, főleg otthon...
Sajnálom az otthoni helyzetet, remélem minden jóra fordul majd!
Sajnálom a vérvételes-védőnős storyt!
Te jó ég, hogy a fenében lehet "túl sokat" inni? Meg van buggyanva ez a védőnő??? Pont az a jó, ha minél többet iszik az ember....én mindig küzdöttem, hogy meglegyen a napi 1,5 literem (ennek eredményeképp lett valszín kövem is vmkor az évek során), mert nem voltam sosem nagy ivós. De most simán lecsúszik a 2-3 l naponta, mert nagyon szomjas vagyok, pedig itt nincs is meleg...hála az égnek, mert kell is, hogy a vesetágulataim miatt ne legyen baci. (szerencsére legutóbb a bal már kiürült, csak a jobb-ban volt, ami állítólag terhesség alatt elég gyakori is)
Nagyon jók a pocakfotóid!
Reni!
Kitartás, tényleg már nincs hátra olyan sok! Én a vesekövem után megtanultam, h nem szabad nyavalyognom, mert ezek a kellemetlenségek ahhoz képest semmik....azóta tökjól elvagyok, meg annyira nem is érzem a nehézségeket, úh ez lehet tényleg pszichológia.
Fel a fejjel!
Beszteri!
Tökjó, hogy megcsináltad a blogot. Én majd akkor fogok kérni jelszót (vagy mit) sztem, mikor már nem dolgozom (már csak 7 hét jupiii

), mert addig örülök, ha a fórummal lépést tudok tartani.

Remélem Beni jól van!!!
Gabi!
Jó, hogy jelentkeztél, további jó fészekrakást!
Éci!
Sajnálom, hogy ilyen gondjaid vannak! Kitartás!
Képzeld, én csak tök véletlen vettem egy Aquafresh extreme clean whitening fogkrémet, mert épp azt választottam ki, és azóta csak ritkán vérzik az ínyem, előtte minden fogmosásnál előtforult. Nemtom mi van benne, de úgy néz ki, hogy vm bevált.

Colgate szájvizet is használok, lehet az is segít, nemtom...de egyértelműen a fogkrém miatt múlt el....érdekes.

Nem merek rá esküdni, de ha gondoljátok próbáljátok ki, hátha...
Judit!
Örülök, hogy visszajöttél! Sajnálom az allergiát, borzalmas lehet! Daddynek is van, és nagyon tudott szenvedni....szerencsére itt nincs parlagfű. Homeopátát tudom ajánlani, az neki is segített valamennyire, de nem tudom konkrétan mit szedett.
méhszáj: sajna innentől kezdve én sem fogok tudni róla semmit, itt nem nézik.

Otthon volt rá alkalmam, h elmenjek dokihoz 19 és 25 hetesen, mindkét alkalommal 3000-es volt, innentől meg csak reménykedem...
Lovani!
Jó, hogy jelentkeztél, sok erőt a szakdogához!
Katinka!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás! A melóhoz kitartás, már nem sok van, és így fél napokkal biztos könnyebb is lesz kihúzni a végéig!
Katica!
A víz kérdéssel kapcsolatban, sztem ez is marha nagy hülyeség...mármint, hogy ha vizesedsz, akkor kevesebbet kell inni. Pontosan az ellenkezője segít, ha minél többet iszik az ember!
Tök helyes, kicsi pocid van!
kenet: nekem egyszer sem volt, és már nem is lesz, mert valszín már nem fogok tudni haza repülni. Itt Sptreptococcus B-t is csak privátban lehet kérni, fizetni kell érte, és én ezt meg is fogom tenni. De ezzel együtt sztem mást tuti nem néznek, úh ez nekem elég nagy para, mert én nagyon hajlamos vagyok a fertőzésekre, volt már sok eddigi életem során, bármennyire vigyázok, és Laktacyd-ot használok, és a terhesség alatt is már 2x, amit öntörvényűleg Canesten-el kikezeltem, aztán kitudja, hogy mik voltak ezek...jó lenne tudni. Na mind1, majd lesz vm, ez van, ezt kell elfogadni.
Sonny!
Örülök, hogy te is visszajöttél, és mostmár jól vagytok mindketten!
Nem tudom mit használsz a pocidra, de én csak név nélkül annyit ajánlanék, h az olaj százszor jobb, mint a krém...és én mostmár jó ideje reggel-este kenem, nem csak este, és sokat segít.Hangolka sztem arra emlékezett, hogy Bio Oilt emlegettem, én azt használom, de nem hiszem, h ez lenne otthon, nem tudom. A lényeg, hogy olaj legyen, és én speckó terhességi csíkokra valót használnék tutira. (amennyire parázok a csíkoktól...

)
orrdugulás: nekem is van, az elején sokkal durvább volt, nagyon szenvedtem tőle, mostmár ritkábban, de előfordul. Nálam az a baj, h régen eltört az orrom, így ferde az orrcsont, amitől nehezebben kapok levegőt, mint más, valamint nem tudom miért, de én nem igazán tudok rendesen csak a számon lélegezni...megfázás idején ezért orrspray-vel élek, különben nem tudok aludni. A terhesség alatt 3x megfáztam, és ilyenkor az orrom sokkal később tisztul ki, mint maga a megfázás elmúlik, úh szenvedtem rendesen az orrspray mentességtől, rengeteg álmatlan éjszakám volt, volt , hogy már bőgtem sajna. De most nyáron (kopp-kopp) hála az égnek nem volt ilyen bajom, ettől függetlenül persze érzem, h vm nem teljesen oké az orromban a terhesség miatt, de ez már simán elviselhető, nincs nagy gondom vele, megszoktam.

Tengeri sós spray-vel próbálkoztam, ami sajnos csak ritkán segít, volt, h csak rosszabb lett tőle.
Ditta!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, tökjó lehetett! Aidan is Franciországban olyan helyen nyaralt, hogy a bérelt házukkal szemben volt egy farm, és a nagybátyja minden reggel kivitte oda köszönni az állatoknak, hogy a gyerek anyja tudjon még aludni, És nagyon-nagyon élvezte, azóta imádja az állatokat, és tudja utánozni, a bocit, kutyát, oroszlánt (ez nemtom hogy jön a képbe

), kacsát, birkát, kakast, ha kérdezzük, hogy mit mondanak ezek az állatok...nagyon édes.

Ennek örömére tegnap el is vittem a city farmra, ami elég vicces, London közepén a vasúti sínek és vasúti híd fölé/közé valahogy rá van építve egy farm. Mindenesetre a gyerekeknek ez is élvezetes...sztem kicsit morbid, de jó, hogy van.
Irusc!
Szerintem Anna márélvezni fogja az állatkertet! Nem tudom melyikbe mentek, de a Pesti tényleg különösen szép. Sokkal jobb sztem, mint a Londoni, igaz itt nagyon szépen megcsinálták a gorilla házat (ha egy hatalmas tiszta üveg monstrumot szépnek lehet nevezni, nekem mindenesetre bejön, de abban nem vagyok biztos, h ez nekik is jó), de ennyi...még elefánt sincs, meg még egy csomó állat sem. És nem túl barátságos, sok a beton, kevés a zöld.
Sok sikert a szobatisztasághoz!
Naysa!
Örülök, hogy nektek is jól sikerült a nyaralás! 3kg???? Te jó ég, hogy én most milyen irigy vagyok??!!!

Gratulálok a kiscsaj szobatisztaságához! És utólag BOLDOG SZÜLINAPOT!
Melcsi!
Tetszenek a fotók, a csajok nagyon aranyosak!
Hangolka!
Neked is nagyon örülök, hogy visszajöttél! Tökjó így a csapat a régi, tapasztalt anyuka tagokkal együtt (ez a fentebb lévőkre is vonatkozik!

) És tökjó az avatar képed, tetszik!!!! Neked is kitartás!
Jól esett, hogy emlegettél, látod itt vagyok.

Csak sajna most a meló megint lefáraszt, de azért jövőhéttől próbálok inkább gyakrabban írogatni, mert így elég gyilkos.

A 3 hét után most kicsit brutál lökés volt ez a hét, de szerencsére most már nem annyira nehéz, sokat változott a kissrác, úh belerázódom majd megint a pörgésbe. Visszaszámlálás elindult 8 hétből már egy letudva, már csak 7hét és én is szabad leszek.
Szerencsére a bal vesémben nem volt kő, a jobból meg 4 nap szenvedés után kipisiltem. Azóta nagyon jól vagyok, teljesen átértékeltem a nyavalyáimat, és nem hisztizek többet, erre nem is érzem már annyira, h kellemetlen lenne bármi. Oké, nehezebben mozgok, meg van, h kellemetlen, főleg mostmár az evéssel-ivással vannak gondjaim, meg egy kis légszomj, de ezek mind ahhoz a 4 naphoz képest semmik, mert az aztán tényleg pokol volt.
A 6kg miatt irigy irigy!

Szép nagy a pocid!
hőguta: Húúú, tökre sajnállak benneteket a hőség miatt, én tuti kinyiffannék otthon most. Vagy ezt megelőzve ki sem tenném az orrom a légkondis házból.

Küldjek egy kis hideget, meg esőt? Az itt van bőven..
sex: nuku...
Sclara!
Dejó, hogy te is visszajöttél! Tökjól nézel ki a képeken, komolyan!
Én a gumis lepedőt ajánlom, kell belőle mondjuk 4. Ezen kívül egy vastag és egy vékony takaró, paplant egy éves kor alatt nem szabad, bármilyen aranyosak. Ha hálózsákozni akarsz, akkor abból 2, mivel téli babák lesznek, ezért a vastagabb fajta. Baba párna megintcsak nem kell 1 éves kor alatt, feje alá mehet a textil pelus. És kell még egy rácsvédő, tudod az a párnás valami körben az ágy végére.

Baldachin, ha akarsz, bár nekem nem jön be. Nekem az Ikea-s cuccok nagyon bejönnek, ott meg tudsz venni mindent, de persze van kismillió fajta mindenhol minden féle árban.
Dreika!
Örülök, hogy te is jelentkeztél! Huhh, ez a dolog akkor most mit jelent? Hogy lehet, hogy a másik picúr még mindig él? Vagy már nem él? Nem értem, ne haradudj. Ugye ez miatt nem lehet semmi gond?
textil pelenka: sztem az Ikea-s nagyon jó minőségű!!! Én olyat vettem haza is, meg ide is 3-3 csomaggal. Árban nemtom milyen a többihez képest.
gyereknevelés: a miénk sem lesz elkényeztetve, az tuti. Tudni fogja, h mit szabad és mit nem. Szerencsére nekem van már tapasztalatom, ismerek minden trükköt, aminek nem szabad bedőlni.

Remélem majd a sajátommal is menni fog.
pelus: nekem a Huggies jött be eddig a legjobban, én is azt vettem 2 csomag 1-es newbornt. Meg a törlőkendőjük is jó, ebből van a shea vajas, meg az aloe verás is már itthon, a szagtalant nem szeretem semelyikből sem.
Nati!
Örülök, hogy jók lettek az eredményeid!
Zsé!
Már vártam, h te is jelentkezz! Sajnálom, h neked is vannak problémáid, kitartás!!!
Huhh, el sem hiszem, végigértem...most egy kicsit magamról, bár bevallom már kicsit elegem van az írásból. Na ezért nem szabad kihagyni egy hetet, asszem többet nem is teszem.
Szal, én köszönöm szépen, jól vagyok. Persze nem mondom, hogy úgy van minden, mint a baba előtt, mert nagyon nem, néha zavar, h nehezebben mozgok, meg minden, de hát ez van. Az utóbbi 1-2 napban nekem is jó nagyot nőtt a pocim, mindig ezt csinálja, 2 hétig semmi, aztán hirtelen jó nagy lesz. Bajom van már az evéssel, ivással is, mert már nem fér a cucc, és ilyenkor alig kapok levegőt, ha kicsit többet eszem, úgy érzem magam, mint egy hordó. Na de erre is van megoldás, többször kevesebbet kell ennem, aminek a gyakorlása még nem nagyon megy, de igyekszem.

Az ivás a nagy gond per pill, tegnap pl majd meg haltam szomjan, de már egy korty sem fért....így félóránként lenyomtam egy kis üccsit, és fullákoltam tovább.
Tegnap voltam a midwife-nál is, vérnyomásom, pisim oké. Nincs sem fehérje, sem glükóz benne, az mondjuk zavar, h nem tudnak bacit nézni, mert nálam ez most különösen fontos lenne. Na mind1, bizakodom, mást nem tudok tenni. Elmeséltem neki mi történt (vesekő, palcenta öregedés, minden) és próbáltam kicsit erőltetni, h küldjön már el rendszeresen uh-ra, h megnézzük mi a helyzet, de nem bírtam rávenni.

Azt mondta, h szerinte biztos nincs baj, 34. héten úgyis mennem kell ellenőrizni, hogy hogy áll a kiscsaj veséje (amire a Márta a genesisben azt mondta, h nincs gáz vele, az enyém rizikósabb

), és akkor mindent meg fognak nézni, a placentát is. Ez oké, de azt mondta a Márta, h ha nem áll meg a folyamat, akkor 33-34. héten is jöhet a gyerek, és valahogy nincs nagyon kedvem melóból szülni rohanni. Ha tudnám, hogy mi várható, és esetleg tényleg hamarabb jön a gyerek, akkor azért 2 hét pihit hagynék magamnak...merthogy most elvileg 36.hétig dolgozom, aztán ki tudja, h mi lesz addig. Na mind1, nem parázok, úgyis lesz majd vm.
Az én babym 25+1-en 705g volt, 26+4-en 835g, szal most kb olyan 1100-1200g lehet. Hát nem lesz nagy gyerek, a Márta 3kg-ra becsülte a súlyát, ha időre jön, de én valahogy azt érzem, h ennyi sem lesz majd. Sebaj, én is 2,6kg 46cm voltam, nem egy óriás.

És minden ok volt velem...egy héttel jöttem hamarabb.
Beírt a midwife szülés felkészítőre is, végül az októberire, ami 6,13,20,27-én lesz. Filóztam nagyon a szeptemberin, mert ugye parázok, hogy az októberi már késő lesz, és ezt még mindig így is gondolom...de végül csak azt választottam. Próbált bátorítani a midwife, h nyugi, úgysem jön hamarabb, mert első gyerek is, meg minden...meg októberben már nem dolgozom, nyugiban eljárhatok...Hát meglátjuk, max lemaradok róla.
Csütörtkön vérvételen is voltam, itt az elején odaadták már a formanyomtatványokat végig, és ha eljön az idő csak be kell sétálni és megcsinálni. Na én most voltam a 28 hetesen. Hát mit mondjak, most a másik nő volt velem (2 idős kínai nő van) és borzalmas volt. Tök bunkó volt, mert nem vittem a többi papíromat, mert eddig nem kellett, és szabályosan leb.ott, merthogy új rendszer van, és kell vinni...aha, és én ezt honnan szopjam ki, a kisujjamból? Aztán mikor végeztünk, ácsorogtam ott, hogy mondja, h mukk vagy vm, azt hittem ad majd vmt, vagy mittomén...erre beszólt, hogy ennyi volt, menjen haza. Aranyos...

Elvileg jövőhéten postázza a midwife az eredményeimet, mert csak 5 hét múlva talizunk legközelebb, 3 hét múlva a házidokihoz kell mennem. Remélem jó lesz most a vasam, hogy szedek plusszban tabit.
Hát asszem ennyi, nevünk még mindig nincs sajna.

Ez lassan már zavaró. Az összes barátunk otthon a Zara mellett voksolt. Jelben van még a Maya, Lilla (Lili), Nóra, nekem tetszik még az Anna és a Mango, daddynek nem...és ő pedig a Natasával kerget az őrületbe, de nekem meg az nem tetszik. Szerintetek? Ördög a vezetéknév, és a 2. név Africa lesz...ezek közé kéne már megszülni a véglegeset, de hát nem megy. Az Ördög Zara Africa tényleg tökjól hangzik, de valahogy nemtom rámondani az ámment...nemtom, esélyes nagyon, viszont valahogy a kiscsajhoz a Maya-t vagy Lilit jobban el tudom képzelni...nem egy egyszerű feladat.
Na be is fejezem mostmár, mert már golyózik a szemem, meg mindenem....elég volt az írásból.
További jó hétvégét!