A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

A 27+5. napon:
Kép

KépKép
KépKép
hangolka

Időjárásjelentés: Győrben már villámlik és jó szélvihar van! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Hát remélem tervben csak egy jó kis mozizás van :lol: :lol: :lol:
Igazából nem tudom, mert a legelején az én doktornőm filózott, hogy mi lehet, ciszta vagy sem, mert a petezsákok fel szoktak szívódni, de a 4D-n megnéztük, van áramlás és elég nagy is, 8centi volt, és a méhszájnál, szóval ők tutira petezsákot mondtak. Még Márti nem nagyon látott ilyet, ezért kiváncsi, hogy nő-e, változik-e. Persze engem is érdekel. :roll:
Hétfőn megyek a doktornőmhöz, majd rákérdezek, hogy ez jelent-e valamit a szülésnél, bármi kockázata van-e stb.

Hűvös elért Pestre is, bár az előre beharangozott nagy vihar elkerült minket. Vagy átaludtam. :D

KépKép
dreika

Sziasztok!

csak gyors bekukk, visszaolvasni sincs időm most.
Cukrom tökéletes lett. Hemoglobinom 4,9 lett, így inzulin nem kell és az egy órás cukim is 6, így tuti használ a diéta. tartom tovább és 2 hetente megnézik ismét, hogy nem romlik e.

Mindenki érezze jól magát, pihenjetek és strandoljatok a melegben.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Hűha, milyen sokan írtatok!
Hangolka, Dreika, Sclara, de jó, hogy jöttetek!!!
Most bele kell vetnem magam a házimunkába, ezért csak délután tudik írni.....bocs!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Köszönöm,hogy ilyen kedvesen fogadtatok!Hála Istennek itt is lehült az idő,egyedül a kiskutyánk Dezső bolondult be a reggeli sétánál, őt bezavarta tutti.

Dreika, korházi csomag nem csak 1 van?Mi az ami a szűlőszobára kell?
Lányok,bután hangzik, de az anorák az a nagyon töltött valami?

Pestiek,a soroksári úton van egy Asti áruház.21-én kiárusítás lesz, elvileg minden évben van.Ők ott hátul az udvarban varrják a ruhákat, a kárusítás elől lesz.Ha valakit érdekel.nekem muszáj,Sensi mellett nagyon-nagyon le vagyok maradva.

Judit, igen igen erre gondoltam, sokat segít, hogy számszerűsítettétek, hogy mennyi kell.Az interneten rengeteg ötlet van, de mégis nyugtatóbb ha gyakorlott hús-vér szülőtől jön a tanács.

Még egy kérdés:Van egy kiságyunk egy gyönyörű matraccal és ennyi.mi kell hozzá?Hát inkább milyen fajta lepedő-és hol veszitek?

Hangolka, szép vagy.A férjemis győri :D Úgy látszik a cseh pelenka a nyerő!!

Szopipárnát nem vettem.Ezt a jó kis konzervatív fejemnek köszönöm :? :? Sajnos nem egy nagyon pozitív tulajdonság, de ami nagyon divat az engem zavar.Jajj.Néha azért rájövök, hogy nem kéne ennyire.Egy régi Ikeás katalógusból néztem egynagyon szép hintaszéket, jó egyenes háttámasszal-az allergiám miatt nekem ez így kellemes,így levegőt is kapok néha.remélem beválik.Az alvás meg egy harc mostanában az elején aztán belefáradunk a picicvel és elalszunk felhúzott térddel oldalt.

Irusc,ha kedvet nem is kaptam a takarításhoz, de a ötelességtdat az felébredtHajrá seprű :wink:
sclara

Nagyon ráérek, egyedül vagyok. :D

Sclara,
az, hogy mi kell a szülőszobára nagyban függ attól, hogy hol fogsz szülni. Én az Istvánban, itt lehet baba/mama otthoniban, tehát babának 1 body, 1 rugi, 1 kissapi, Apukának (vagy aki Veled lesz) papucs, magamnak 1 törölköző, 1 hálóing, papucs, fürdőköpeny, és amit enni-inni fogok. Nekem ez is a sporttáskában volt, de egy külön zacsiban, így mikor bementem a szülőszobába 1 mozdulattal megvolt minden.
Ez az anorák :D :
Kép

Ágyba matrac, arra egy lepedő kell, szerintem ami tetszik azt vedd meg, praktikus a gumis szélű. És jó, ha van 2db, hogy lehessen mosni ha kell. Egy pelus a fej alá (büfi) és kész. Ha nincsen hálózsák, akkor kell egy takaró is, vagy paplan, erről nem tudok mást mondani, mert mi a mai napig zsákozunk. :)
A rácsvédő se hülyeség (körbe az ágyon), de nem kötelező, van olyan ismerősöm, aki utálta és nem is használta.
Nekünk volt baldahinunk is (első gyerek :lol: ), most a másodiknál lehet már nem is rakom fel.

Valaki szül még az Istvánban? Ha igen, kinél?

KépKép
dreika

Sziasztok!

Ditta:Örülök,hogy jól vagy és minden oké.

Écike:Nem is vagy füves néni és ezek a termékek tényleg jók így megértem,hogy ajánlod őket :D Remélem jól vagytok.A pocak méret semmi rosszat nem jelent :D Bizti kell a babónak a sok hely :D

Kata:Addig is vigyázz magatokra!És te is azért pihenj sokat.Persze jól vagyok minden rendben van :D Csak tegnap szülinapom volt így ezért nem voltam :D Oké priviben küldöm.

Katica:Tényleg szinte egyforma a pocink :D Nagyon ari :D Akkor nekem mégis csak nagy :shock: :lol: Mert mi még csak 26.hetesek vagyunk.De sebaj a lényeg,hogy a babónak legyen elég hely :D Mutatsz majd képet a babóról? :D Vagy már mutattál? :oops:

Naysa:Örülök,hogy jól sikerűlt a nyaralás :D Így utólag is boldog születésnapot kívánok!!!Nekem tegnap volt :D Örülök,hogy minden rendben van veletek :D Irigyellek,hogy csak ennyit híztál csak így tovább :)

Pipal:Remélem,hogy minden rendben lessz.Szurkolok!!Aranyos a pocid :D

Melcsi:Örülök,hogy jól vagytok és,hogy minden rendben van.A meleget én se nagyon bírom sajnos :( De már nemsokára itt van az ősz itt van újra :D :lol: Nagyon aranyosak a képek :D

Hangolka:Üdv itt újra :D Remélem mostmár többször jössz majd.

Bocsi,hogy nem üdvözlök most mindenkit név szerint csak olyan sokat írtatok,hogy már elfelejtettem amit eddig olvastam :oops: Remélem mindenki jól van!Végre ma már nincs olyan meleg :D Így kicsit aktívabb is vagyok.

Szép napot kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Olvasgattalak Benneteket ezidáig is, bár, bevallom, hogy tekintettel a hsz. mennyiségre olykor elég szelektíven. :oops:
Sajnálom az összezörrenést, ugyanakkor azt vallom, hogy nem baj, ha más és más véleményen vagyunk, a lényeg, hogy igyekezzünk elfogadni a másikat és tiszteletben tartani, őrizni a kellemes közeget, ha már kialakult valahol.

Ahogy írtam is az elköszönésemkor, én a topic követhetetlensége miatt húzódtam vissza, bántott, hogy nem vagyok képes követni az eseményeket és persze az is érzékenyen érintett, hogy többször is átsiklottam egy-egy, hozzám picivel közelebb álló személy írásán. Majd valahogy már úgy éreztem akarva-akaratlanul elbeszélünk egymás mellett. Talán tényleg a sokadalomnak köszönhető, személyszerint engem ez rémísztett meg.
Ancsa, írásaid engem sem paráztattak be, bár tény, hogy volt, amikor egy-egy hsz-re néztem nagyokat. Alapvetően optimista, pozitív gondolkodású emberke vagyok, így nem érintett meg a problémaáradat, bár volt, amikor - utólagos javaslatod szerint - kihagytam azokat az írásokat-témákat, amikből kiéreztem, ha továbbolvasom, sírhatnékom lesz.

Mindegy minek tűnik, talán önvédelem, talán struccpolitika, vagy érzéketlenség. Arra jutottam itt a kis összezörrenéseteket, vélemény-nyilvánításokat olvasgatva, hogy Téged a problémáid miatt leginkább sajnállak (nem lesajnállak, mielőtt félreértenéd), és alant mód erőt merítek belőled, mert eltörpülni látszik saját gondom-bajom (najó, a fádjalmaim megmaradtak :D )

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Nagyon aranyosak a poci képek :D Szépen kerekedik mindenki :D

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Gyors pihenés ebéd előtt....
Dreika
Én az Istvánban szülök (tudod korábban már "egyeztettünk").

Sclara
Mi egy sima hagyományos matracot használtunk, arra tettem gumis szélű lepedőt (pamut a Tesco-ból), a feje alá pedig textil pelenkát. Ebből egyébként 20-30 darab volt/ van, de én szerencsés helyzetben voltam, mert mindet a nővéremtől "örököltem", neki pedig az anyukánk varrta. Most vettem pl. fürdőlepedőt (pelenka anyagból van) az Achan-ban, azt hiszem 800 Ft. Ez a legjobb nedvszívó, meg lehet magas hőfokon mosni.
Az ágyba még varrtam egy fejvédőt körbe, de ennek inkább akkor volt jelentősége, amikor Anna már fel tudott támaszkodni, és nézegette a figurákat, addig néha zavart is, hogy nem látok mindig bele az ágyba.
A téli ruhákat most kezdem összeszedni. Ha többet használtok autós ülést, praktikusabb a bélelt overáll, ha viszont sokat mentek babakocsival érdemesebb zsákba tenni a babát.

Még jövök, és visszaolvasok...
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Hűha csajok, 4 oldalt kell bepótolnom....na akkor megpróbálkozom a lehetetlennel, jöjjön a regény. :) Egyébként eltűnésemnek semmi köze a frissen lezajlott eseményekhez, egyszerűen csak 3 hét szabi után megint elkezdtem melózni, és bár esténként mindig végig olvastalak benneteket, írni már nem volt erőm. Az előbbihez én már nem fűznék hozzá inkább semmit, mert asszem felesleges...de a végkimenetelnek nagyon örülök, tökjó, hogy visszajöttetek csajok, hiányoztatok! Most egész más hangulata van a fórumnak, hogy visszajöttetek... :) (persze félreértés ne essék, nem azért jó, mert Ancsa elment)

Pipal!
Ne aggódj, nektek is meglesz minden, mire szükség lesz rá. :) A szopipárnára azért nem reagáltam, mert én eddig csak szivacsossal találkoztam, amiket itt lehet kapni, azok mind nagyon jók, tömörek...gondolom a hungarocelgolyós is jó lehet, de az is esik majd össze, akár a babzsák fotelekben.
Hordozókendőn én is gondolkodom, nekünk van már egy kengurunk. Jó ötlet még mellé egy kendő, amíg pici, viszont ha jobban belegondolok, én télen lehet mégsem használnám, főleg otthon...
Sajnálom az otthoni helyzetet, remélem minden jóra fordul majd!
Sajnálom a vérvételes-védőnős storyt! :?
Te jó ég, hogy a fenében lehet "túl sokat" inni? Meg van buggyanva ez a védőnő??? Pont az a jó, ha minél többet iszik az ember....én mindig küzdöttem, hogy meglegyen a napi 1,5 literem (ennek eredményeképp lett valszín kövem is vmkor az évek során), mert nem voltam sosem nagy ivós. De most simán lecsúszik a 2-3 l naponta, mert nagyon szomjas vagyok, pedig itt nincs is meleg...hála az égnek, mert kell is, hogy a vesetágulataim miatt ne legyen baci. (szerencsére legutóbb a bal már kiürült, csak a jobb-ban volt, ami állítólag terhesség alatt elég gyakori is)
Nagyon jók a pocakfotóid!

Reni!
Kitartás, tényleg már nincs hátra olyan sok! Én a vesekövem után megtanultam, h nem szabad nyavalyognom, mert ezek a kellemetlenségek ahhoz képest semmik....azóta tökjól elvagyok, meg annyira nem is érzem a nehézségeket, úh ez lehet tényleg pszichológia. :)
Fel a fejjel!

Beszteri!
Tökjó, hogy megcsináltad a blogot. Én majd akkor fogok kérni jelszót (vagy mit) sztem, mikor már nem dolgozom (már csak 7 hét jupiii :P), mert addig örülök, ha a fórummal lépést tudok tartani. :) Remélem Beni jól van!!!

Gabi!
Jó, hogy jelentkeztél, további jó fészekrakást! :)

Éci!
Sajnálom, hogy ilyen gondjaid vannak! Kitartás!
Képzeld, én csak tök véletlen vettem egy Aquafresh extreme clean whitening fogkrémet, mert épp azt választottam ki, és azóta csak ritkán vérzik az ínyem, előtte minden fogmosásnál előtforult. Nemtom mi van benne, de úgy néz ki, hogy vm bevált. :) Colgate szájvizet is használok, lehet az is segít, nemtom...de egyértelműen a fogkrém miatt múlt el....érdekes. :) Nem merek rá esküdni, de ha gondoljátok próbáljátok ki, hátha...

Judit!
Örülök, hogy visszajöttél! Sajnálom az allergiát, borzalmas lehet! Daddynek is van, és nagyon tudott szenvedni....szerencsére itt nincs parlagfű. Homeopátát tudom ajánlani, az neki is segített valamennyire, de nem tudom konkrétan mit szedett.

méhszáj: sajna innentől kezdve én sem fogok tudni róla semmit, itt nem nézik. :( Otthon volt rá alkalmam, h elmenjek dokihoz 19 és 25 hetesen, mindkét alkalommal 3000-es volt, innentől meg csak reménykedem... :?

Lovani!
Jó, hogy jelentkeztél, sok erőt a szakdogához!

Katinka!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás! A melóhoz kitartás, már nem sok van, és így fél napokkal biztos könnyebb is lesz kihúzni a végéig!

Katica!
A víz kérdéssel kapcsolatban, sztem ez is marha nagy hülyeség...mármint, hogy ha vizesedsz, akkor kevesebbet kell inni. Pontosan az ellenkezője segít, ha minél többet iszik az ember!
Tök helyes, kicsi pocid van! :)

kenet: nekem egyszer sem volt, és már nem is lesz, mert valszín már nem fogok tudni haza repülni. Itt Sptreptococcus B-t is csak privátban lehet kérni, fizetni kell érte, és én ezt meg is fogom tenni. De ezzel együtt sztem mást tuti nem néznek, úh ez nekem elég nagy para, mert én nagyon hajlamos vagyok a fertőzésekre, volt már sok eddigi életem során, bármennyire vigyázok, és Laktacyd-ot használok, és a terhesség alatt is már 2x, amit öntörvényűleg Canesten-el kikezeltem, aztán kitudja, hogy mik voltak ezek...jó lenne tudni. Na mind1, majd lesz vm, ez van, ezt kell elfogadni. :?

Sonny!
Örülök, hogy te is visszajöttél, és mostmár jól vagytok mindketten!
Nem tudom mit használsz a pocidra, de én csak név nélkül annyit ajánlanék, h az olaj százszor jobb, mint a krém...és én mostmár jó ideje reggel-este kenem, nem csak este, és sokat segít.Hangolka sztem arra emlékezett, hogy Bio Oilt emlegettem, én azt használom, de nem hiszem, h ez lenne otthon, nem tudom. A lényeg, hogy olaj legyen, és én speckó terhességi csíkokra valót használnék tutira. (amennyire parázok a csíkoktól... :P)

orrdugulás: nekem is van, az elején sokkal durvább volt, nagyon szenvedtem tőle, mostmár ritkábban, de előfordul. Nálam az a baj, h régen eltört az orrom, így ferde az orrcsont, amitől nehezebben kapok levegőt, mint más, valamint nem tudom miért, de én nem igazán tudok rendesen csak a számon lélegezni...megfázás idején ezért orrspray-vel élek, különben nem tudok aludni. A terhesség alatt 3x megfáztam, és ilyenkor az orrom sokkal később tisztul ki, mint maga a megfázás elmúlik, úh szenvedtem rendesen az orrspray mentességtől, rengeteg álmatlan éjszakám volt, volt , hogy már bőgtem sajna. De most nyáron (kopp-kopp) hála az égnek nem volt ilyen bajom, ettől függetlenül persze érzem, h vm nem teljesen oké az orromban a terhesség miatt, de ez már simán elviselhető, nincs nagy gondom vele, megszoktam. :) Tengeri sós spray-vel próbálkoztam, ami sajnos csak ritkán segít, volt, h csak rosszabb lett tőle.

Ditta!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, tökjó lehetett! Aidan is Franciországban olyan helyen nyaralt, hogy a bérelt házukkal szemben volt egy farm, és a nagybátyja minden reggel kivitte oda köszönni az állatoknak, hogy a gyerek anyja tudjon még aludni, És nagyon-nagyon élvezte, azóta imádja az állatokat, és tudja utánozni, a bocit, kutyát, oroszlánt (ez nemtom hogy jön a képbe :D), kacsát, birkát, kakast, ha kérdezzük, hogy mit mondanak ezek az állatok...nagyon édes. :) Ennek örömére tegnap el is vittem a city farmra, ami elég vicces, London közepén a vasúti sínek és vasúti híd fölé/közé valahogy rá van építve egy farm. Mindenesetre a gyerekeknek ez is élvezetes...sztem kicsit morbid, de jó, hogy van. :)

Irusc!
Szerintem Anna márélvezni fogja az állatkertet! Nem tudom melyikbe mentek, de a Pesti tényleg különösen szép. Sokkal jobb sztem, mint a Londoni, igaz itt nagyon szépen megcsinálták a gorilla házat (ha egy hatalmas tiszta üveg monstrumot szépnek lehet nevezni, nekem mindenesetre bejön, de abban nem vagyok biztos, h ez nekik is jó), de ennyi...még elefánt sincs, meg még egy csomó állat sem. És nem túl barátságos, sok a beton, kevés a zöld.
Sok sikert a szobatisztasághoz!

Naysa!
Örülök, hogy nektek is jól sikerült a nyaralás! 3kg???? Te jó ég, hogy én most milyen irigy vagyok??!!! :) Gratulálok a kiscsaj szobatisztaságához! És utólag BOLDOG SZÜLINAPOT!

Melcsi!
Tetszenek a fotók, a csajok nagyon aranyosak! :)

Hangolka!
Neked is nagyon örülök, hogy visszajöttél! Tökjó így a csapat a régi, tapasztalt anyuka tagokkal együtt (ez a fentebb lévőkre is vonatkozik! :) ) És tökjó az avatar képed, tetszik!!!! Neked is kitartás!
Jól esett, hogy emlegettél, látod itt vagyok. :) Csak sajna most a meló megint lefáraszt, de azért jövőhéttől próbálok inkább gyakrabban írogatni, mert így elég gyilkos. :) A 3 hét után most kicsit brutál lökés volt ez a hét, de szerencsére most már nem annyira nehéz, sokat változott a kissrác, úh belerázódom majd megint a pörgésbe. Visszaszámlálás elindult 8 hétből már egy letudva, már csak 7hét és én is szabad leszek. :D
Szerencsére a bal vesémben nem volt kő, a jobból meg 4 nap szenvedés után kipisiltem. Azóta nagyon jól vagyok, teljesen átértékeltem a nyavalyáimat, és nem hisztizek többet, erre nem is érzem már annyira, h kellemetlen lenne bármi. Oké, nehezebben mozgok, meg van, h kellemetlen, főleg mostmár az evéssel-ivással vannak gondjaim, meg egy kis légszomj, de ezek mind ahhoz a 4 naphoz képest semmik, mert az aztán tényleg pokol volt.
A 6kg miatt irigy irigy! :) Szép nagy a pocid!

hőguta: Húúú, tökre sajnállak benneteket a hőség miatt, én tuti kinyiffannék otthon most. Vagy ezt megelőzve ki sem tenném az orrom a légkondis házból. :P Küldjek egy kis hideget, meg esőt? Az itt van bőven.. :P

sex: nuku... :(

Sclara!
Dejó, hogy te is visszajöttél! Tökjól nézel ki a képeken, komolyan!
Én a gumis lepedőt ajánlom, kell belőle mondjuk 4. Ezen kívül egy vastag és egy vékony takaró, paplant egy éves kor alatt nem szabad, bármilyen aranyosak. Ha hálózsákozni akarsz, akkor abból 2, mivel téli babák lesznek, ezért a vastagabb fajta. Baba párna megintcsak nem kell 1 éves kor alatt, feje alá mehet a textil pelus. És kell még egy rácsvédő, tudod az a párnás valami körben az ágy végére. :) Baldachin, ha akarsz, bár nekem nem jön be. Nekem az Ikea-s cuccok nagyon bejönnek, ott meg tudsz venni mindent, de persze van kismillió fajta mindenhol minden féle árban.

Dreika!
Örülök, hogy te is jelentkeztél! Huhh, ez a dolog akkor most mit jelent? Hogy lehet, hogy a másik picúr még mindig él? Vagy már nem él? Nem értem, ne haradudj. Ugye ez miatt nem lehet semmi gond?

textil pelenka: sztem az Ikea-s nagyon jó minőségű!!! Én olyat vettem haza is, meg ide is 3-3 csomaggal. Árban nemtom milyen a többihez képest.

gyereknevelés: a miénk sem lesz elkényeztetve, az tuti. Tudni fogja, h mit szabad és mit nem. Szerencsére nekem van már tapasztalatom, ismerek minden trükköt, aminek nem szabad bedőlni. :D Remélem majd a sajátommal is menni fog. :)

pelus: nekem a Huggies jött be eddig a legjobban, én is azt vettem 2 csomag 1-es newbornt. Meg a törlőkendőjük is jó, ebből van a shea vajas, meg az aloe verás is már itthon, a szagtalant nem szeretem semelyikből sem.

Nati!
Örülök, hogy jók lettek az eredményeid!

Zsé!
Már vártam, h te is jelentkezz! Sajnálom, h neked is vannak problémáid, kitartás!!!

Huhh, el sem hiszem, végigértem...most egy kicsit magamról, bár bevallom már kicsit elegem van az írásból. Na ezért nem szabad kihagyni egy hetet, asszem többet nem is teszem. :P

Szal, én köszönöm szépen, jól vagyok. Persze nem mondom, hogy úgy van minden, mint a baba előtt, mert nagyon nem, néha zavar, h nehezebben mozgok, meg minden, de hát ez van. Az utóbbi 1-2 napban nekem is jó nagyot nőtt a pocim, mindig ezt csinálja, 2 hétig semmi, aztán hirtelen jó nagy lesz. Bajom van már az evéssel, ivással is, mert már nem fér a cucc, és ilyenkor alig kapok levegőt, ha kicsit többet eszem, úgy érzem magam, mint egy hordó. Na de erre is van megoldás, többször kevesebbet kell ennem, aminek a gyakorlása még nem nagyon megy, de igyekszem. :) Az ivás a nagy gond per pill, tegnap pl majd meg haltam szomjan, de már egy korty sem fért....így félóránként lenyomtam egy kis üccsit, és fullákoltam tovább. :)
Tegnap voltam a midwife-nál is, vérnyomásom, pisim oké. Nincs sem fehérje, sem glükóz benne, az mondjuk zavar, h nem tudnak bacit nézni, mert nálam ez most különösen fontos lenne. Na mind1, bizakodom, mást nem tudok tenni. Elmeséltem neki mi történt (vesekő, palcenta öregedés, minden) és próbáltam kicsit erőltetni, h küldjön már el rendszeresen uh-ra, h megnézzük mi a helyzet, de nem bírtam rávenni. :( Azt mondta, h szerinte biztos nincs baj, 34. héten úgyis mennem kell ellenőrizni, hogy hogy áll a kiscsaj veséje (amire a Márta a genesisben azt mondta, h nincs gáz vele, az enyém rizikósabb :P ), és akkor mindent meg fognak nézni, a placentát is. Ez oké, de azt mondta a Márta, h ha nem áll meg a folyamat, akkor 33-34. héten is jöhet a gyerek, és valahogy nincs nagyon kedvem melóból szülni rohanni. Ha tudnám, hogy mi várható, és esetleg tényleg hamarabb jön a gyerek, akkor azért 2 hét pihit hagynék magamnak...merthogy most elvileg 36.hétig dolgozom, aztán ki tudja, h mi lesz addig. Na mind1, nem parázok, úgyis lesz majd vm. :)
Az én babym 25+1-en 705g volt, 26+4-en 835g, szal most kb olyan 1100-1200g lehet. Hát nem lesz nagy gyerek, a Márta 3kg-ra becsülte a súlyát, ha időre jön, de én valahogy azt érzem, h ennyi sem lesz majd. Sebaj, én is 2,6kg 46cm voltam, nem egy óriás. :D És minden ok volt velem...egy héttel jöttem hamarabb.
Beírt a midwife szülés felkészítőre is, végül az októberire, ami 6,13,20,27-én lesz. Filóztam nagyon a szeptemberin, mert ugye parázok, hogy az októberi már késő lesz, és ezt még mindig így is gondolom...de végül csak azt választottam. Próbált bátorítani a midwife, h nyugi, úgysem jön hamarabb, mert első gyerek is, meg minden...meg októberben már nem dolgozom, nyugiban eljárhatok...Hát meglátjuk, max lemaradok róla. :)
Csütörtkön vérvételen is voltam, itt az elején odaadták már a formanyomtatványokat végig, és ha eljön az idő csak be kell sétálni és megcsinálni. Na én most voltam a 28 hetesen. Hát mit mondjak, most a másik nő volt velem (2 idős kínai nő van) és borzalmas volt. Tök bunkó volt, mert nem vittem a többi papíromat, mert eddig nem kellett, és szabályosan leb.ott, merthogy új rendszer van, és kell vinni...aha, és én ezt honnan szopjam ki, a kisujjamból? Aztán mikor végeztünk, ácsorogtam ott, hogy mondja, h mukk vagy vm, azt hittem ad majd vmt, vagy mittomén...erre beszólt, hogy ennyi volt, menjen haza. Aranyos... :P Elvileg jövőhéten postázza a midwife az eredményeimet, mert csak 5 hét múlva talizunk legközelebb, 3 hét múlva a házidokihoz kell mennem. Remélem jó lesz most a vasam, hogy szedek plusszban tabit.
Hát asszem ennyi, nevünk még mindig nincs sajna. :P Ez lassan már zavaró. Az összes barátunk otthon a Zara mellett voksolt. Jelben van még a Maya, Lilla (Lili), Nóra, nekem tetszik még az Anna és a Mango, daddynek nem...és ő pedig a Natasával kerget az őrületbe, de nekem meg az nem tetszik. Szerintetek? Ördög a vezetéknév, és a 2. név Africa lesz...ezek közé kéne már megszülni a véglegeset, de hát nem megy. Az Ördög Zara Africa tényleg tökjól hangzik, de valahogy nemtom rámondani az ámment...nemtom, esélyes nagyon, viszont valahogy a kiscsajhoz a Maya-t vagy Lilit jobban el tudom képzelni...nem egy egyszerű feladat. :(

Na be is fejezem mostmár, mert már golyózik a szemem, meg mindenem....elég volt az írásból. :P

További jó hétvégét!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Szia Reni!
Először is boldog születésnapot! :) (Az én szülinapom nagyjából kis Zolika születésnapjával lesz egyidőben. Legalábbis előtte egy nappal vagyok kiírva, így a szülinapi ajándék már meglesz! :D )
Köszönöm a kedves nyugtatást! Valóban azért ajánlom a "füveket", mert remélem, más is hasznát veszi, mivel nekem szokott használni.

Pociméret:
A 23. hétig - én úgy éreztem, hogy - keveset híztam, de az utóbbi 2 héten behoztam a lemaradást. :) (Mondjuk az édességet sem vonom meg magamtól néha napján, de a nőgyógyi azt mondta, hogy nem vagyok egy hízékony kismama típus. Lehet, hogy ezért kapcsoltam most így rá... :? :oops: ) Ráadásul a kiváló cukoreredményemet is egy fél tábla csokival ünnepeltem... :oops: Tudom, nem szabad túlzásba esni, de néha olyan jó esik... :oops:

Minden esetre itt olvasva Titeket, rájöttem, hogy nem is keveset híztam...., sőt már a sokat hízók közé tartozom (25,5 hetesen 7 kg plusz) de érdekes, hogy egyelőre ez kizárólag a hasamon látszik. :? Lehet, hogy azért, mert eleve a versenysúlyommal indultam? :?

Időjárás: Debrecenben épp ebben a pillanatban kezdett esni, de már egy órája elbújt a napocska. Itt is nagyon meleg volt 2 napja. Szerencsére mi kertes házban lakunk, így elviselhető volt idebent még légkondi nélkül is (26,5 fok). A felújításnak, festésnek nagyjából vége... A babaszoba is szépen készülget.

Csajok!

Nagyon csinosak vagytok!

"Nyuszi-téma": Nekem sem jött be a könyv szerinti "kívánósság", sőt... De a nagy hajtásban itt a ház körül amúgy is olyan fáradtak vagyunk, meghát ugye a kínzó hátfájásom... :cry: (Zolika nagyon sokat hallja Tőlem az utóbbi 2 hónapban, hogy "Hjajj..." Lehet, hogy ha megszületik, erre fog majd megnyugodni? :) )

Apropó! Egy kérdés a tapasztalt többgyermekes anyukáktól:
Zolika érkezése után nem szeretnénk sokat várni a második lurkó jöveteléig... Szerintetek mennyit érdemes várni az akció kezdetéig? Tudom, a gyermekágyas időszak, ami ugye 6 hét, ha jól emlékszem, azt tuti, hogy ki kell várni, de mennyi idő kell ahhoz, hogy anyuka ténylegesen visszatérjen önmagához (fizikailag és lelkileg)? Persze ez is biztos egyénenként változó, de azért kíváncsi vagyok, Ti hogy voltatok ezzel...

MÉg egy kérdés: Ti szoktatok zenét hallgatni babóval tudatosan? Vagy énekelgetni neki? Én most értem abba a korba, hogy már mindent szépen hall - elvileg - a kicsike... Én sajnos nem ismerek altatódalokat... :( Claydermant hallgatunk néha... :)

Üdvözlöm a visszatérteket! Mi korábban nem "találkoztunk" itt a topokban, csak nemrég csatlakoztam. Éppen ezért - Zsemlyécskénhez hasonlóan - én is zavarban vagyok az információtömeg miatt... de azért igyekszem! :wink:

Dreika! De jó, hogy olvaslak! Nem is tudtam, hogy külön csomag kell a szülőszobára is... :oops: A vajúdás során milyen öltözékben van a kismama? Hálóing? Saját? Benti? Vagy kényelmes ruha?

Válaszaitokat előre is köszi! :)

Üdv.:

Écike
écike

Ja, és a jó hírt elfelejtettem. :) Képzeljétek, befordult a kiscsaj fejjel lefelé. Az utóbbi időben nagyon helyezkedett, nem voltak erős hirtelen rugások, meg ilyenek, csak iszonyat nagy rendezkedés, osonás, helyezkedés. Aztán csütörtök este félig ülve/feküdve a laptopommal az ölemben hevertem az ágyon, és olyat művelt, hogy felugrottam, és felkiáltottam, hogy auuu. Nem fájt, de vm hatalmas mozdulatot csinált, meg is csikizett belülről, vagy nemtom, nagyon fura érzés volt, valszín akkor fordulhatott le. Másnap a midwife már fejjel lefelé találta, pedig tudom, hogy egészen eddig csak csücsült bennem, legtöbbször a lábaival a nyakában. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ja, és mégegy dolog, igérem, utána mostmár eldugulok. Szal én ma reggel megint ráálltam a mérlegre, és elszörnyedtem, mikor 60-at mutatott....ráálltam mégegyszer, és sajnos akkor is. :( Nemtom hogy lehet, múlt vasárnap még csak 58.7kg voltam. :( Na mind1, mostmár megvan a kerek 9kg, szal asszem a 10kg-os áom határnak búcsút mondhatok, következő cél a 12kg nem átlépése, ami sztem azért csak-csak menni fog...és akkor még talán még mindig jó vagyok.

Reni!
Én nagyon szeretném, ha mostmár hallgatna sok-sok reggae-t, mert úgyis ebben fog felnőni...csak daddynek nem jöttek még meg a lemezei, hazavittük, mivel otthon játszott a fesztiválon, így most nem nagyon van zene, mert nálunk általában csak a lemezjátszókról szól, amikor játszik a bakeliteiről. De amint megjönnek, rendszeresen menni fog neki a rasta zene, és szeretném, ha születésekor is az szólna majd...az is fog. :) Én szeretem még a jazz-t is, és mostanában nagyon olyan hangulatom van, meló helyen bekapcsolom néha. De hát reggae kell neki, mert abban fog ő is élni, és szeretném, ha ismerősen csengene majd, ha már kint lesz. :) Az megnyugtatja nagyon a babyket.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Szia Sensi!

Köszi, hogy gondoltál rám! Ki fogom próbálni a fogkrémet! Köszi a tippet!
Cserébe én is ajánlok neked valamit. Már úgyis én vagyok itt a "füves néni". :) Legalábbis lassan már így érzem magam.
Szóval a férjemnek veseköve volt mielőtt megismerkedtünk, nagyon szenvedett is tőle. Aztán újból előjött neki a dolog, elment a dokihoz, aki megállapította, hogy vesekőre azért van hajlama,mert magas a hugykősav (vagy valami ilyesmi) tartalma a vizeletének. A nőgyógyászom javaslatára ő is elkezdte inni a Berry nektárt, amiben van áfonya, ami jó az ilyen vizeletkiválasztásos problémákra. Azóta nemhogy nem érez fájdalmat, de a körzeti orovs más okból megvizsgálta a vizeletét, és normális szinten van a hugykősav (vagy mi) tartalma, tehát nem is lesz veseköve.

Nem tudom, konkrétan neked mi is a probléma a veseműködéseddel, de esetleg használhat neked is a Berry. Terhesek is szedhetik, csak cukorbetegek nem, mert gyümölcscukor van benne (alma, áfonya).

Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehézségeken mész keresztül (mi ehhez képest az én kis hátfájásom?!).
Nem kellett volna már táppénzre menned? Vagy a pihenés nem segít a méhöregedés ellen?
Ráadásul még az egészségügyi személyzet is ilyen bu..kó, az amúgy is kiszolgáltatott, érzékeny és kimerült kismamával... :evil:
Ilyenkor gondolom úgy érzed, mintha itthon lennél! :)

Úgy látom, a gyerkőcötök neve már így is - úgy is tök exkluzív lesz, úgyhogy jó a Zara! (Bár még sosem hallottam.) De a Maya és a Nóra még ami nekem tetszik... Ne aggódj, szülésig még van idő eldönteni!

Écike
écike

Sziasztok,

jó régen nem jelentkeztem :oops: , több oka is volt.
Teljesen normális, ha megírjuk a másiknak őszintén a véleményünket, nincs értelme, ha csak frázisokat irogatunk.

Ditta, honnan rendelted a szopipárnát? Elsőnél nem volt, de azt hiszem, ikrek egyszerre szoptatásánál nagyon hasznos lesz.

Sensie, tök jó, hogy befordult a kiscsaj, reméljük, így is marad! Én még várom...

Sclara, a hálózsák nagyon jó dolog, ha találsz, vegyél béleltet és béleletlent is az ágyba, viszont én nem szerettem sem a baldachint, sem a paplant. Rácsvédő is jó, külön is lehet kapni. Gumis lepedő is hasznos, abból is inkább a pamut, nem a frottír, mert kidörzsölheti a kis pofiját.

Mivel már nagyon nem tesz jót az ülés a gép előtt, már csak arra teszek ígéretet, hogy a pindurkák születéséről tuti értesítelek Benneteket(nekem ez már egyáltalán nem tűnik messzinek, megkaptam az első tüdőérlelőt is). Bár addig még jó lenne beszoktatni a kislányomat a bölcsibe. Szóval vissza-visszanézek majd.

Beszteri, remélem, minden jól alakul a kisfiad eredményeivel. kaslányomnak veleszületett anyajegye van, azt kell majd ovis korban levenni, addig évente kontroll.
Sajna, nem jött meg a privi, vagy e-mail.

KépKép
KépKép
kornéliusz

Így néztem ki egy hete:
Kép

KépKép
KépKép
kornéliusz

Sensi!

Ne "dugulj el", nyugodtan írjál!

51 kg-ról indultál? Nem semmi! :)

Ne aggódj, még a 12 kg is teljesen normális a te eredeti súlyodhoz. Nagyon sokan 14-20 kg-okat, vagy ennél többet is felszednek, persze gondolom nem 51 kg-mal indulva...

Én máris 7 kg-ot szedtem fel, pedig én vagyok itt az egyik legfiatalabb (terhességi korban), csak 25,5 hetes... ráadásul eddig azt hittem, hogy jól állok. :) De még így sem izgulok.

Gratulálok az átforduláshoz! Nekem folyamatosan a beleimet (azon belül is a végbeleimet :shock: ) rugdossa a kicsi, a kemény fejét pedig mindig a jobb oldalamon érzem, szóval annak ellenére, hogy van még helye bőven, nem nagyon fészkelődik. :? Remélem nem fog nagyon ragaszkodni az elhelyezkedéshez, mert így medencefekvésű. De még van időnk bőven. Kíváncsi vagyok, milyen érzés,mikor megfordul, :roll: köszi, hogy leírtad!

Écike
écike

Sziasztok!

Most talán lesz ídőm írni, mert Anna alszik....

Écike!
Amikor terhes voltam Annával, kaptunk egy felhúzhatós, zenélős macit, ami azt a zenét játszotta (már kipurcant azóta), amit az összes ilyen zenélő-altató játék 90%-a. Szóval ezt minden este meghallgattuk elalvás előtt. Aztán, mikor Anna a kórházi kis ágyában feküdt (kb.2 naposan), felhúztam neki és meghallgattuk. Olyan döbbenetes volt látni, hogy reagált a zenére. Nehéz leírni, de tényleg láttam, hogy "megváltozik" kicsit az arca és olyan volt, mintha megismerte volna a zenét. Én elég muzikális vagyok, amúgy is sokat énekeltem /énekelek neki, ezért nagyon örültem, hogy így reagált!
A 6 hét gyermekágy pedig tényleg egyén függő. Ez egy fix dolog, mert addig elég nagy a fertőzésveszély. Amíg ki nem ürül teljesen minden, addig necces. A szex-et szerintem akkor érdemes újra kezdeni, ha már érzed a szülés (terhesség) előtti állapotokhoz hasonlóakat. Ez kicsit furcsán hangzik így, de nekem sokáig baromi érzékeny volt lenn mindenem, az izmaim sem úgy működtek még, és a sok szoptatás, pelenkázás és egyéb után elég sokára kezdtem magam feleségként is szemlélni. Nekem az vízválasztó volt, amikor lekerült rólam végre a melegítő gatya, meg a kinyúlt póló....
Sensi
Nekem is a Zara név tetszik! Szerintem addig még meg is álmodhatod. Én mióta tudom, hogy a második is lány lesz, azóta rendszeresen álmodok Róla (hogy néz ki az arca, haja...).
Dreika
Szerintem Annánál sokat lendített a szobatisztaságon, hogy nagyon csini bugyikat kapott a mamájától. Ezek persze "nem mennek rá a pelenkára" és az sem túl jó, ha pisisek lesznek. Kitartást!!! Remélem minden rendben lesz az ultrahangon!!
Sclara!
Csinos vagy a képeken. Fürödtél is? Én nem mernék már vízbe menni, és amúgy sem szerettem strandra járni.
Hangolka!
Jó, hogy jöttél! Még nem voltatok eddig 4D-n?
Mi nagyon vártuk, de mégsem volt olyan jó élmény, mint az első....
Remélem jól sikerül!
Ez a lakás dolog is jól hangzik....

A félre értések elkerülése érdekében már korábban le kellett volna szögeznem, hogy nem akartam, hogy Ancsa eltűnjön!!! Én tőle is sok-sok hasznos infót vártam volna, miután már van két gyereke, a korábbi terhességei sem voltak sajnos teljesen probléma mentesek. Tehát bőven van tapasztalata!!!!!
Üdv:
(ui. amíg ezt megírtam 2x szállt el az írásom.... így van még pótolni valóm)

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Hú, jól lemaradtam! Azért megpróbálom pótolni, amit sikerül... :lol:

Judit!
Javítottam a táblát. Jól vagytok?

Reni!
Beírtam a nevet.
Mi a baja a húgodnak? Remélem, semmi komoly.

Csuri!
Azt nézem, hogy te nem vagy a táblában. Elküldöd az adataidat, vagy nem is szeretnél belekerülni?
Hétfői állatkert: jól hangzik! Beni imádja. Mi már tavaly is voltunk vele (nem lakunk túl messze tőle), már akkor is bejött neki, de most volt az igazi! Biztos nagyon jó lesz!
És csatlakozom Judithoz: a Vasúttörténeti Park is nagyon jó hely gyerkőcöknek. AMi nekünk még rossz időben bejött az a Csodák Palotája és a Közlekedési Múzeum...
Ügyesek vagytok ti is a szobatisztasággal! :lol: Visszaesés biztos lesz, de sztem, ha addigra már biztonsággal szobatiszta, akkor hamar vissza is fog állni majd rá!

Lovani!
Betettelek a táblába. Örülök, hogy újra jelentkeztél, és hogy minden rendben van veletek! Kitartás a szakdolgozathoz! :lol: (Amúgy szimpi a várható születési dátum - én is akkor születtem...)

Pipal!
Javítottam a táblát (az eredetiben ez szerepelt, ezért írtam át a képeletet.)
Miért ne lehetne terhelésest csinálni? Ilyenről még nem is hallottam.
Ivás: anno nekem is mondta a védőnő, hogy túl sokat iszom. Viszont a doki meg azt mondta, hogy pont az a jó, ne hallgassak rá!
Sajnálom, hogy még mindig "hajléktalanok" vagytok. Remélem, nemsokára alakul a helyzetetek. (Egy idő után már nincs lentebb, akkor el kell kezdeni javulniuk a dolgoknak!)
Csini a pocakod! És jó az a felsőrész!
Ha minden rendben van, akkor nyugodtan lehet egész a végéig. (Tapasztalatból mondom, hogy semmi baj nem származik belőle.) De ha kételyeid vannak, akkor kérdezd meg a dokidat.

Écike!
Te sem vagy még a táblában. Küldesz adatokat?
Sajnos a meddig kell várni kérdéssel nem vagyok tisztában. Én az elején még nem éreztem erőt arra, hogy két gyerkőccel foglalkozzak, amikor BEni már kezdett önállósodni, akkor kezdtünk el próbálkozni. De hátha a többgyerekes anyukák okosabbak ebben!
Zenehallgatás: sztem olyan zenét hallgass, ami téged is megnyugtat. Benivel nem sokat hallgattam, mert dolgoztam, este meg már inkább bedőltem az ágyba. De aztán amikor megszületett... :lol: Ajánlani szokták még Bach-ot is, és van egy honlap, ahonnan le lehet tölteni (fizetős) egy olyan zenét, ami a pocakban hallható hangokat utánozza, persze zenei aláfestéssel. Mi anno, amikor Beni megszületett megvettük, és amikor "nem volt semmi baja" (=nem volt pisis/kakis, éhes, nem fázott, nem volt melege stb.), csak kicsit nyugtalan volt, akkor erre mindig megnyugodott.

Sonny!
Örülök, hogy visszajöttél. Sztem minél többen vagyunk, annál színesebb az egész beszélgetés. Visszatettelek a táblába.
Beni amúgy nagyon jól van, annyira jól viselik ezek a kismanók ezeket a megpróbáltatásokat! Le a kalappal előttük. Ha nem lenne a kezén a kötés, nem is mondanám meg, hogy szerdán műtötték!

Ditta!

Hú, most irigykedek ám! :lol: Gyönyörű lehetett Erdély, mi is már a megismerkedésünk óta készülünk oda, csak aztán mindig közbejött valaki. De még nem tettünk le róla! Örülök, hogy babó is jól van. (Beniről valakinek már írtam, hogy minden rendben vele...)

(000)Kata!

Jó lakásfelújítást! Biztos jó nagy rumlival jár majd, de aztán oylan szép lesz... :lol:

Naysa!
Gratula a 30. szülinapodhoz! Meg a szobatiszta gyerkőchöz is! :wink: Nagyon ügyesek vagytok! Beni májusban volt kettő, de egyelőre még nem nagyon érdekli ez a téma. Néha szokott a wc-be pisilni, de azért nem viszi túlzásba...
Cukorterhelés: nekem is rossz volt Beninél, és én is csak a kontrollok miatt tartok most tőle. Én csütörtökön megyek majd megint.

Melcsi!
Örülök, hogy újra jelentkeztél! Akíra azt írta, hogy a gyerkőc mellett nincs ideje foglalkozni vele. Néha még szokott bennünket olvasni, de írni már nincs energiája.
Szép nagy pocid van már neked is! :lol: És gyönyörűek a lányok!

Hangolka!
Örülök, hogy visszatértél! Korábban már írtam, hogy Benivel minden rendben, mintha mi sem történt volna! :lol: Így már mi is kezdjük elfelejteni a dolgot.
Blogos gyűjtemény: remélem, hogy majd kerülnek fel oda tényleg jó anyagok is, ide meg elég egy-egy hivatkozást betenni, hogy ott megtaláljuk. Könnyebben megy talán a beszélgetés.
örülök, hogy találtak lakást! Ez tényleg tök jó, kívánom, hogy minden simán menjen!
Szopipárna: én a közepét teszem a lábam közé, egyik vége a hátamat támasztja (hogy nem tudjak teljesen hanyattfeküdni alvás közben, mert akkor meg nem bírok majd feltápászkodni), a másik vége pedig előttem van, azt ölelem, és tarjta a lábam és a felsőtestem. De amikor Benivel voltam terhes, akkor teljesen más pózban aludtam vele...

Katica!
Nagy étvágy várandósan - nem feltétlenül csak mendemonda. :oops: De mindannyian mások vagyunk, és az a lényeg, hogy olyan megoldásra jussatok, ami mindkettőtöknek jó!

Klara!
Beírtam az adatokat. Akartam én is válaszolni a téli-kelengyéről, de Dreika és Judit olyan jól leírta, nem akarom ismételgetni...
:lol: Textilpelusból amúgy mi is sokat használtunk, Beni nagyon bukós baba volt, naponta több is kellett.
Köszi a kiárusítás infót! Megtennéd, hogy még előtte is szólsz, én mostanában mindent elfelejtek!!!

Sensi!
Örülök, hogy te is jelentkeztél, és hogy minden rendben. Nevek még nálunk se állnak sehogy, apának nem volt energiája ezen gondolkodni. 8 évig mentőápoló volt, sokkal jobban belelát az egészségügybe és a betegségekbe, mint én, úgyhogy ha Benivel valami baj van, az sokszorosan megviseli. Persze tartja magát, csak látom, hogy belül vívódik. De remélem, most már ő is gondolkozik majd...
És gratula a beforduláshoz!!!

beszteri

És a vitához:
Ancsa írt nekem, kért, hogy vegyem ki a táblából, nem jön többet. Azt mondta, hogy a hozzászólásait is törölni fogja.
Ugyan már nem oszt, nem szoroz a véleményem, de azért gyorsan: engem személy szerint nem paráztattak a hozzászólásai, bár második várandósságnál már elönt a sztoikus nyugalom (legalábbis engem). De igaza van a "másik oldalnak" is abban, hogy a pozitív hozzáállás sok nehézségen átsegít, és mindenkinek megvannak a maga problémái. És néha tényleg arra van szükség, hogy a babusgatás helyett kicsit helyrebillentsék az embert (én is ezt szeretem a férjemben és a barátaimban).
Sajnálom Ancsa döntését, és minden jót kívánok neki a várandóssága további szakaszához és a születendő babához.
De nem tartom bajnak azt, hogy őszinték vagyunk egymással!
Mindjárt felteszem az aktuális táblát is.

beszteri

A táblát felteszem inkább most, mert itt van anyukám, és kevesebb időm van netezni. Addig is olvasgatlak ám benneteket, csak reagálni nem nagyon tudok. (Bár ahogy elnéztem előző hsz-em hosszúságát, lehet,hogy ennek csak örültök?! ) :o

Kornéliusz!
Szép nagy már a pocid! Sajnálom, hogy nem kaptad meg a privit, pedig mindenkinek elküldtem. De visszatettelek a táblába. Azért várjuk, hogy jelentkezz, legalább csak annyit néha-néha, hogy minden rendben van!

Kép 2008. 08. 16.

beszteri

Hú, jól beindultatok csajok, nem győzök olvasni! :)

Sclara!
Örülök, hogy vissza-vissza nézel...... :)
És üzenem a férjednek, mi az, hogy "lefókázza" az alakodat? :lol: :lol: Szerintem tök csini vagy!
Hát az út egy kissé fárasztó, főleg, hogy iszonyat nagy forgalom van......de megérte! A szállásunk Csíkrákoson volt (ismerősökhöz már 3 éve visszajárunk), onnan mentünk ide -oda. Gyimesek (ez nálam a favorit!), Gyergyószentmiklós és környéke, Tusnád, Székelyudvarhely, Zeteváraljai tó stb.stb....Már elég jól ismerjük azt a környéket. Te konkrétan hol születtél?
Nagyon jól összefoglaltad a gyereknevelés lényegét! Tetszett! Igen, tényleg szükség van arra a "vesszőre" is! Mert rosszul vagyok az úgymond "hagy döntse e la gyerek, mi legyen" és társai című liberális nevelési elvekből! Meg úgy a túlzott liberalizmusból is, de ebbe bele se kezdjünk, mert akkor a politikánál lyukadunk ki, és itt annak nincs helye! :wink:
Azt hiszem, már így is többet mondtam magamról a kelleténél.....
És ahogy magadat jellemezted, én is a konzervatív kategóriába sorolom magamat, de ez a szopipárna tényleg jó! Az első kettőnél nem is tudtam, hogy van ilyen!
Már nagyon fáj a szeméremcsontom, és oldalt fekvésnél, mindig gyürkésztem valamit a lábam közé, nos, ez elég jó tartású, nem esik össze, és félhold alakjánál fogva egyik vége a lábam közé kanyarodik, a másik meg a fejem alá. Én csak ajánlani tudom!

Kornéliusz!
Te is tök csini vagy a pocakkal! A párna innen van:
www.szopiparna.hu

Katica!
Te nagyon vékonynak tűnsz a kép alapján, hogy lehetsz te 80? :shock:

Sensi!
jaj de jó lenne nekem is azon síránkozni, hogy már 60 kg vagyok........ :lol: :lol:
Jót nevettem a szex-összefoglalódon! Akkor ti sem vagytok mostanában lepedő-akrobaták! :lol:
Tök jó, hogy neked már befordult, Ágoston még mindig csücsül a hasamban..... :roll: Nem akarok emiatt császárt!

Hangolka!
Tegnap csináltam friss fotót, erre ma otthagytam anyuéknál a gépet! :evil: Vendégeik voltak, és megkért csináljak már néhány fotót....De a n yaralós képeket felpakolom ma valami tárhelyre, és szerintem holnap lesz minden! Neked is szép nagy már a pocid! :)
Sclaránál leírtam a párnáról néhány dolgot. Szerintem nagyon jól tart, és ha te is ilyen "láb közé gyűrök valamit" típus vagyí, mint én, biztos jól jön.
a szopiparna.hu-n vannak jó kis fotók, és olyan édik, ahogy a kis bébik összekucorodva is tudnak rajta aludni. Majd nézd meg!
Borsodban merrefelé lakik anyukád? Én is itt lakom, Borsodban.

Eszter!
Engem sem paráztatott Ancsa, ha meg olyan téma volt, egyszerűen átugrottam a hsz.-t. Azért remélem minden rendben lesz velük, és nem lesz koraszülött babája!

Na, nekiállok felrakni a képeket!

Jó éjt, remélem ez a kis hűvös végre jó éjszakát hoz mindannyiunknak!
Kép

Kép

Kép
ditta76

Halihó!

Alig győztem visszaolvasni, nem semmi, hogy felpörgött a topik! :) Tökjó!!
Én sem szerettem volna, ha Ancsa eltűnik, így sajnálom a dolgot...
Anita, szia!Írhatnál magatokról is kicsit!!Hogy vagytok??
Sensi, jó hogy jöttél, van mit olvasni!! :wink: :)
Rakjál fel majd képet az aktuális pociról!Ami a neveket illeti:nekem is a Zora jön be az említettek közül. (igaz, akkor akár már a Maya is lehetne, hisz talán az a bibi egy kicsit, hogy "a"ra végződik, s az Africa meg így kezdődik. Kicsit körülményes a kiejtése, nem? :roll: )a Lili nagyon édes kis név, mi is gondolkoztunk rajta, de szerintem egész más stílus, mint az Africa. A szülésig még úgyis megálmodod az igazit! :) És gratula a fejenálláshoz!!
Écike, én ha nagyon-nagyon bátor volnék tesó-ügyben és nagyon szeretnék sietni, a baba 3 hónapos koráig minimum várnék. S nemcsak a testi felépülés, de a meglévő baba miatt is. (a dokik egyébként min. fél évet szoktak javasolni)
Nálunk pl. tök jól bejött a 20 hónap különbség, féltékenység sem volt, a nagyobbal szemben sem volt lelkifurkám, hogy nem voltam eleget Neki, csak Neki(persze több is lehetett volna), s ugyanakkor mire önmaga tudatára ébredt, már ott volt a tesó. Nem is igazán emlékszik olyanra, amikor Balázs még nem volt. Minden olyan természetes azóta is emiatt.(Egyébként szerintem ezt úgyis könnyebb lesz eldönteni, ha Zolika megszületik, s meglátjátok, hogy milyen baba Ő. :) )
Kornéliusz, szuper hogy jelentkeztél!!!Nagyon jól tartod magad, olyan karcsú vagy a 2 baba ellenére. Miért kapnak már most tüdőérlelőt?Alapból "jár"már ilyentájt, vagy volt valami közvetlen oka?Hogy bírod Te ezt a hőséget ennyi babával?? :roll:
Azért remélem, még szülésig jelentkezel néhányszor!
Eszter, de jó, hogy minden rendben Benivel!!
Köszi kérdésed, voltam már jobban is...Kezd nagyon nyomni a bébi, ahogy Sensi is írta, kajálni se tudok már csak csipegetni, sőt, zihálni is úgy zihálok, mint egy tüdőbeteg. Ami így, allergia és forróság mellett különösen kellemetlen. De mindez nem zavarna annyira, csak ez a parlagfű ne volna!!!(Ma is úgy vártam az esőt, mint a fene, erre csak fújt a szél, amitől még rosszabbul lettem. Ki se bírtam tenni a lábam a házból :evil: )

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Itt van néhány erdélyi fénykép:

http://erdely-2008.ditta.fotoalbum.hu

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Sensi, a névválasztással kapcsolatosan, az Ördög Maya Africa - nekem azért tetszik, mert csengésileg szerintm a Maya finomítja az "R-ek" határozottságát, az Ördög Zara Africa pedig azért tetszik, mert maga a Zara név megkapó. (Viszont, ahogy a Te fotóidat elnézem, az alapján a kislányodat Maya-znám inkább, meg nem mondom miért, ez csak egy érzés...). A telítettség érzéssel én is hasonlóan vagyok kb. már egy hete.

Csuri, klassz ötlet, tetszik ez a "felhúzhatós zenélős játék" ötlet, Kedvesemnek van egy gyerekkorából maradt és még dallamot játszó ketyeréje, miután még vannak ki nem csomagolt dobozaink (költözködtünk), szerintem valamelyik legalján leledzik, de felbzudúlva az írásodon, előkotrom ha fene fenét eszik is :P

Ditta, nekem is volt néhány napom, amikor a szeméremcsontom fájdogált, picit meg is ijedtem, hogy nem-e ideje korán..., aztán megnyugtattak, hogy akárhogyis (nálam is befordult már a Kisbabám), a babóca fejecskéjével bizony képes már komoly nyomást gyakorolni az izmokra illetve elszorítani egy-egy ideget.

Judit, köszi az érdeklődést. Kicsi Bendegúzunk jól van, gyarapszik, vele együtt én is :) 9kg plussznál tartok. Jól érzem magam, de a következő gyerkőcnél szeretnék majd picikét kevesebbről indulni.
Egyik UH alkalmával picit keveselte a doki a magzatvizet, ezért két hetente kontrollálnak, megeshet, hogy majd egy 3 napos infúzió-kúrára (diaphilyn) be kell feküdjek a kórházba. Ha így esik, hát legalább lesz némi előtanulmányra lehetőségem :wink:
A legközelebbi ellenőrzés csütörtökön lesz.

Folyamatban van a házfelújítás, Párom hősiesen igyekszik helyt állni, adódott egy "kis" baleset, elvágta a kezét olyan alaposan, hogy két ujját varrni kellett, így ez most hátráltatja a munkálatokat, de legalább egy pici pihenésre kényszerült így..., nézzük a dolog pozitív oldalát ;)
Jó volna már, ha rendezetten lennénk, egyelőre még mindig nagy idehaza a káosz. No, de azért még van idő Kicsink érkezéséig, addigra biztosan elkészülünk. Sok mindent beszereztünk már Kisbabánknak, rengeteg mindent kaptunk, és ezzel azt hiszem nagyon sok költségtől megkíméltek bennünket a kedves ismerősök.
Amire nagyobb gondot fektettünk, hogy legalább még 2-3 babócát kényelmesen kiszolgáljon, az a babakocsi. Utálatos, hogy mennyi pénzt képesek elkérni, ha már valami picit komfortosabb, szívtuk a fogunkat a Szerelmemmel, de végül találtunk egy akciós járgányt, amit összehasonlítottunk egy csomó másikkal, kipróbálgattuk, és végül érezve a különbséget, elnyerte tetszésünket, s megvettük:

Graco Babakocsi QUATTRO TOUR DLX KOSYCOT TSB Gloria
Kép
Bendegúz járgánya

Ja, Sensi, a fájdalmaim azért nem olyan vészesek, szóval rendben vagyok, csak a farokcsontos-história nálam is, derékfájás ilyesmi. De amióta rájöttem, hogy milyen klasszul ki tudom párnázni (van 6 hatalmas párna az ágyunkhoz és azokkal támasztom ki magamat) a fekhelyem, azóta jelentősen mérséklődött ez is. Szóval, szerencsére nem árnyékolja már be ez sem annyira a várandósságomat :)

No, de kímélem is magamat, és ezért is előrelátóan vettünk fürdetőállványt, hogy ne kelljen majd a zsibbatag derekammal annyit görnyedni a Picikével:

Kép
Guszti fürdetőállványa

Ditta, elképesztőek az erdélyi képek, olyan csodás hangulatot árasztanak! Több ismerősöm is járt már Székelyföldön, szépséges élményekkel gazdagodtak. Remélem, hogy hamarosan mi is saját szemmel láthatjuk s teleszívhatjuk magunkat energiával a rengeteg gyönyörűséget látva!

Olyan szép kismamák vagytok (persze velem együtt :D )!!! Nézegetem visszamenőleg is a képeket, és olyan klassz, hogy ennyifélék vagyunk (picike pocakkal, nagyobbal, még nagyobbal, teltebben, véknyabban), érdemes visszább lapozgatni, azokról akikről van egészen korai kép is, hogy mennyit változtak a hónapok alatt. :)

Mindenkinek további szép, nyugis várandósságot!
Vigyázzatok magatokra és kitartást a kellemetlenségekhez is!

(Alkalomadtán igyekszem jelentkezni.)

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Szia Anita!

Örülök, hogy tetszenek a képek...pedig ezek korántsem adják vissza az igazi hangulatát!
Ezzel a babakocsival sokáig szemeztem, nagyon Graco-párti voltam, de mivel téli baba lesz, ezért döntöttem egy olyan TS rendszerű mellett, amihez mózeskosár is van, abban jobban zártabban fekszik a bébi.
Ez az állvány tök jó!
Hihetetlen, mennyiünknél felfordulás, átalakítás van! :lol:
Persze ez nem nyugtat, de látom, még mi sem vagyunk elkésve....nálunk tetőtér beépítés zajlik, ha minden igaz, 1-2 hét múlva már lehet kifesetni a szobákat, és rendezkedni.......Én sem szeretnék mindent az utolsó hétre hagyni.....Ráadásul nemsokára suli, Veronikával holnapra tervezzük a vásárlást!

Igen, vannak már szebbnél szebb pocakok....mindjárt dobok én is egyet kettőt.....Csak meg ne ijedjetek! :lol:

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!
Ne haragudjatok a zavarásért! De egy kérdésem lenne: epe bántalmakra nem e tudtok valamit, mert egy ismerősöm is nov12-re van kiírva és nagyon szenved az epéjétől! uh-n semmit nem láttak epe köve nincs, de valószínű, hogy a vezetéket zárja el és az fáj neki!
Szóval nem e tudtok valami gyógyírt erre!
Előre is köszi!
Egy 4,5hónapos kisbaba boldog anyukája!

Kép
enikoe182

Na itt vannak az egy órával ezelőtti képek:

Még takarva a has: :lol:
Kép

És leleplezve! :lol:
Kép

És egy locsolós, két napja a kánikulában készült:
Kép

D.

Kép

Kép
ditta76

Hátulról reagálok!!
Ditta gyönyörű vagy!Csak poci és sehol semmi plusz!És hihetetlen hogy 3.gyerkőcöd várod!gratulálok!!!
A"döntse el a gyerek" mi legyen idézetedhez egy édes kis sztori.Úgy mesélték,hogy megtörtént, ki tudja.A buszon utazik az anyuka ölében kis csemetéjével, aki azzal szórakozik, hogy a szemben ülő fiatalember tédét rugdossa ütemesen.A türelmi idő lejárta után a fiatalember udvariasan figyelmezteti az anyukát, hogy neki már nem annyira tetszik ez a játék és jó lenne, ha figyelmeztetné csemetéjét.Mire az anyuka:"sajnos nem szólíthatom meg, egy új nevelési módszert gyakorlunk,amely szerint hagyni kell a picit, hadd bontakozzon ki, és csinálja éppen azt amit neki tetszik.nem szeretnénk visszametszeni." Egy raszta (bocs Sensi,így hiteles :D ) fiú fültanuja a jelentnek.Szó nélkül oda lép az anyához, kiveszi a szájából a rágót és az anya göndör fürtjei közé nyomja, majd vigyorogva megszólala:"Ha-ha, engem is pont így neveltek" :D :D
Anita, szép a babakocsi!rengeteg honlapot átnéztem én is,a nagyon drágát elvből nem venném meg.Szomorú, hogy a reklámszakemberek mennyire kihasználják, hogy sok szülő azzal akar jó lenni, hogy a legdrágábbat veszi meg mindenből.valami olyansmit vettem volna én is mint ti, de végülis összeraktuk a nővéremtől kapottat és rájöttünk a picink valószínű nem lesz személységzavaros attól, hogy lány létére zöld kockás a babakocsi.Szerettünk volna mi is mózeskosarasat-ez sajnos nem az, de masszív nagy kerekű, teljesen vízszintes kemény aljú, bundazsákos.Így inkább egy jobb minőségű bébihordót vettünk.

Sensi, már többszőr említetted az Ikeát.Itt is lehet Bp-n?Annyit járunk oda de valahogy a babarészleggel még nem futottunk össze, csak a bútorokat láttuk.De ágyneműt, lepedőt még nem.
Hát, nem könnyű a névadás.Egy biztos, bármelyiket válsztjátok, nem lesz szokványos neve. :D Még nálunk sem dölt el,bízom, hogy Isten a szűlésig valami igazit súg a fülünkbe.

Csuri, én bementem a vízbe és úsztam is.Az úszást javasolják, gondolom annak nem jó akinek nyitott a méhszája. :?

Kornéliusz, köszönöm a lepedős tanácsot, erre nem is gondoltam.nagyon csinos kismama vagy!

Dreika, köszönöm!!Valami ilyensmire gondoltam,de most tisztáztál bennem mindent!!

Ancsa, ha olvasol, könyebb , kellemesebb várandóságot kívánok neked!úgy tűnik, nem vetted jó néven, amit hiszem hogy aki írt segítőszándékkal írt.de felnőtt emberként nyilván te döntöd el, mi jó neked.ha segítségre, beszélgetésre van szükséged én is, de szerintem mindenki szívesen vár.

kellemes vasárnap estét,Isten áldását!!
sclara

Sziasztok lányok!

Enikoe182! Én sajnos nem tudok epeügyben segíteni, de hátha a csajok...

Judit!
Köszi a tesós tanácsot, én is kb fél évre gondoltam, ezek szerint az nagyjából reális (-nak tűnik egyelőre). :? Úgy tervezem, hogy nem megyek vissza dolgozni a két lurkó között (és hát a szocpolt is már megelőlegezték, úgyhogy úgymond sietünk, mert lemaradásban vagyunk :oops: ). Persze most is fél év múlva sikerült "összehozni", ki tudja, ketteske mennyit várat majd magára... :roll:

Eszter!
Én is sajnálom, hogy egyikőnk rossz érzéssel hagyta itt a topikot, azt hiszem, éreztem, hogy ennek a vitának ez lesz a vége, azért is "szóltam bele" én is picit.
Az adataimat szívesen megadom a táblához (egyszer már írtam korábban, de akkor pont az "illetékes kismama" felfüggesztette tevékenységét, nem emlékszem, hogy már akkor is Te voltál-e, aki nyakába vette ezt a feladatot): 32 éves (76.11.27.) leszek, mire Zolika mint fiú :) megszületik papírforma szerint november 26-án, de szerintem korábban a debreceni Klinikán, amit azért választottam, mert bababarát. Jelenleg 25 hetes és 4 napos vagyok. Tesó nincs, de majd lesz! :)

Csuri! (Vagy Irusc?)
Köszi az infót, én is valami ilyesmitől tartok, hogy eszemben sem lesz egy jó darabig sajgó testrészeimmel újabb babóra vállalkozni... Fél év várakozás lesz a maximum - előzetes terveim szerint... :roll: De annyi valszeg kell is majd...
A zenéről már mástól is hallottam, hogy megnyugtatja a picit. Megpróbálok több időt szentelni a dolognak. Állítólag a komolyzene a nyerő... (kivéve, ha anyuka ideges tőle :) ).

Be kell fejeznem, holnap ismét benézek, sziasztok!

Écike
écike

Écike!
Én meg 76.11.30.-i vagyok! :) :)
De én 11.29.-ig csak 31-nek vallom magam! :lol:

Kép

Kép
ditta76

Écike!
Köszi a tippet, de szerintem szerencsére már nem lesz szükségem rá. Most volt életemben előszöt veseproblémám, és csak azért, mert a baby rátelepedett a vesevezetékeimre, így a vesékből nem tudott ürülni rendesen a pisi. Kiderült, hogy van egy pici vesekövem, amit úgy sejtek, h valszín a korábbi túl sok C vitamin miatt alakulhatott ki. Amikor meg voltam fázva, vagy néha szimplán télen is 500mg-os C vitaminokat szedtem, és ezt nektek is infóként szánom, ezzel vigyázni kell, mert oké, h nem lehet túladagolni, mert kipisiled, de ha túl sok, akkor vesekövet okozhat. Szal valszín én is így jártam. És mivel pangó folyadékkal volt tele a vesém, így ez kimozdította a követ, és ha az elkezd mozogni, az tud iszonyúan fájni. Mondjuk szerencse, hogy most kijött, és mondjuk nem évek múlva lett volna vele bajom, amikor mondjuk már 4-5mm-es. Most szinte meg sem éreztem, h kijött, csak magát a tényt. Szal ez a teljes történet, szerencsére a veseműködésemmel nincs baj. Ahogy kibújik a baby, ez is megszűnik majd.
Szurkolok, h a te babyd is hamarosan beforduljon!

Aki megbotránkozott a súlyomon, elárulom, h az 51kg mellé csak 157cm vagyok, szal egyáltalán nem voltam nádszál kisasszony. Kövér soha életemben nem voltam, még husi sem, de 51 kilósan nem mondhattam magamat csinosan vékonynak, egyáltalán. Szülés után a 47kg lesz a célom, akkor érzem jól magam a bőrömben, ha olyasmi körül mozgok...így majd le kell adnom sztem egy jó 12kg-t biztos, ha majd levonjuk a baby súlyát, és a hozzátartozó cuccokat.

Kornéliusz!
Jó, hogy jelentkeztél! Mi történt veled pontosan? Miért kellett már ilyen korán tüdőérlelőt kapnotok? Beindultak netán a babyk? Remélem nem fognak túl hamar jönni! Írtad, hogy több oka is volt annak, h nem jöttél...ez miatt, vagy volt más is? Nagyon jól nézel ki!

Eszter!
Hát igen, aki tudja, hogy mi van, az mindig sokkal jobban fél. Ez ugyanaz, h a második babával sokan jobban paráznak az anyukák, mert tudják mire számíthatnak. Hát bíztató... :P

Ditta!
Neked is szurkolok, h Ágoston beforduljon hamarosan! Te is tökjól nézel ki, de tényleg! Az erdélyi képek pedig gyönyörűek! Ide nekem is el kell mennem, pedig én aztán eléggé civilizáció függő vagyok. De az ilyen szép tájak mindig lenyűgöznek, itt Angliában is szét akarok nézni, mert Londonon kívül még csak egyszer voltam. És itt is vannak gyönyörű helyek vidéken.

Judit!
Lehet, h csak elírtad, de Zara....mert van olyan is, h Zóra. :) Egyébként az annyira nem szempont, h nagyon passzoljon az Africa-hoz, mert azt úgyis csak hivatalos név lesz, ami csak nekünk számít a raszta miatt. de nem nagyon fogjuk egyébként használni, igazából sztem senki sem használja nagyon a második nevét.
Én eredetileg kb 1,5 évet szerettem volna a két gyerek között, de hát asszem ez felejtős...daddy ettől az egytől is totál falnak ment, úh asszem hülyét kapna ettől az ötlettől. :P Ja és 3-at szeretnék, de a 3. az ráér később is.

Zsé!
Igen, nekem is ilyen érzésem van, hogy a kiscsajhoz valahogy jobban menne a Maya vagy a Lili, ugyanakkor a Zara meg nagyon tetszik. Hát majdcsak megszüljük valahogy. :)
Kitartás a kellemetlenségekhez és a házfelújításhoz is! Tökjók a cuccok, amit vettetek! Jó kis járgánya lesz Bendegúznak! :)

Sclara!
Tetszik a story! :D
Igen, az Ikea otthon is egy az egyben ugyanaz, mint itt (meg Svédországban, Németo-ban stb...). Ha az Örs-re mentek, ott az étterem rész előtt van a gyerek részleg, és ott vannak minden féle textiliák, játékok, meg minden féle baba kellék a bútorokkal együtt. Nálunk pl ugyanaz a szett lesz otthon is, mint itt, a szüleim októberben fogják megvenni.

Nálunk nagyon nyugisra sikerült a vasárnap. Együtt főztünk a másik párral, mert kiderült, h mindketten krumplipaprikást terveztünk. Utána is együtt maradtunk a nappaliban, youtube-oztunk, meg ilyenek, és jól el is telt a nap. Nemtom említettem-e már, de ők is babát várnak, szűk fél év lesz a gyerekek között.
Én már most el tudnék aludni 8-kor, és nagyon nincs kedvem dolgozni menni, de csak kibírom ezt a 7hetet már. Bár egyelőre ez így iszonyat soknak tűnik. :? Na nem baj, olyan sosem volt még, h sehogy se lett. :)

Minden jót nektek, szép hetet!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

semsimilla
az hogy most befordult nagy gratula de sajnos még van helyük forgolódni így (igaz nem törvényszerű) de forgolódhat még úgy ahogy neki tetszik. Pl én érzem és elég sokszor forog a hasamba.

écike
én pl tegnap este megtapasztaltam hogy ízig vérig egy táncos lány van a hasamba
:lol: :lol: :lol: .
letöltöttem a mamma mia-t a netről és annyira tetszik nekem is meg izának is a hasamban hogy 2x megnéztem már és úgy mozgolódott rá hogy még soha :lol: :lol:
(de aztán lehet hogy ép azért mert nem tetszik neki??? :lol: :lol: )

harivera
Budapest XXI. kerület

Bocs , most csak gyorsan.
Beszteri-Eszter
Küldtem már két privit is, de ezek szerint nem mentek át, így légyszives itt is kérklek: javísd át a kék színt rózsaszínre nálunk mert kislány érkezik. A név pedig :Léna.
Köszönöm szépen! :wink:

Kép
katica_75

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés....

Écike!
Én nem nagyon hallgatok komolyzenét a magam szórakoztatására, de az tényleg jó lehet. Én a szülés előtt két hónappal jöttem el a melóhelyemről. Egy oviban dolgoztam, így volt mindennap zene (főleg népzene, meg gyerekdalok).

Sclara!
Bátor vagy ezzel a víz dologgal. Én amúgy sem vagyok egy úszóbajnok, azt meg aztán el nem tudom képzelni, hogy a hasam miatt milyen technikával kellene magam fenntartani....

Ditta!
Nekünk kb. egy méretű a hasunk.... (és a füvünk is hasonló) :)
Ez a lakás-felújítás nálunk annak idején úgy zajlott, hogy a férjem befejezte a festést csüt. este 7-8 körül, aztán nekiláttunk eltakarítani a romokat (én a fürdőszobában mostam a csempét). Este 10-11 körül végeztünk, és az első fájásaim péntek hajnal 4 körül jelentkeztek. Szerintem a babák bent tudják, hogy mikorra van kész anya és apa....

Anita!
Jó cuccok! Mi csak rövid ideig használtunk baba kádat, mert amikor leesett a köldökcsonkja és picit tudta tartani a fejét, vettünk ilyen kádba tehető fürdetőszéket. Az nagyon bevált.

Eszter!
Ügyes fickó Beni! Nálunk Anna sem panaszkodik, még komoly bajoknál sem. A kedvencem, amikor mértem a lázát (a fenekébe), potyogtak a könnyei (39 fokos láza volt) és azt mondogatta sírós hangon, hogy " Nagyon jó!" - mi ezt mondtuk neki, és ahelyett, hogy kiadva bőgött volna, próbálta magát is nyugtatni.

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Szép estét!

Ditta, gyönyörűek a képek!És Te is nagyon szép vagy, a pocid is sokat nőtt a múltkor feltett kép óta!S a kertetek... :o
Mi tegnap voltunk bevásárolni a Petinek a sulira, sőt, már a tolltartóját is berendeztem.Olyan fura, hogy újra kezdődik a ceruzahegyezős-szezon... :)
Sensi, ne haragudj, Zara-t akartam írni! :oops:
Nos, felrakok én is képet a hasamról, egyenlőre még fej nélkül, ha sikerül magam elfogadhatóan rendbe hozni fenn, lesz majd egész alakos is, csak kevés az önbizalmam... :oops:
(most ahogy így látom magam fotóról, sokkal nehezebbnek érzem a pocakom, mint amilyen nagynak kinéz :shock: )Képzeljétek, kénytelen voltam holnapra bejelentkezni pedikűröshöz (még sosem voltam...), mert már annyira nem tudok odaférni a virgácsaimhoz, hogy szépek is legyenek!Nektek megy ez még?? (anno a férjemet kértem meg, de azóta kicsit faxnisabb lettem erre :mrgreen: )
Jóccakát!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Kép

Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Csuri! Tényleg hatalmasak ezek a gyerkőcök. El sem tudja képzelni, hogy mit hagy ki, aki nem akar gyereket... (Bár az az igazság, hogy mióta Beni megvan, azóta nagyon tisztelem azokat, akik merik vállalni ezt a hozzáállásukat, és nem csak "elvárásból" szülnek egy gyereket. Olyan sok elhanyagolt, szeretetre kiéhezett gyereket látok a játszótéren. Akkorm már szimpatikusabb a másik véglet, bár nem értem őket...) Táblába tegyelek be???

Katica! Tényleg nem kaptam meg, de javítom! :lol:

Harivera! Na, a fiúk verhetik majd nektek az ütemet, táncos lábú menyecskéknek! :lol: Biztos ők is fogják majd élvezni.

Sensi! Valamit rosszul fogalmazhattam vagy én értetettem félre, amit mondtál. Szerencsére nálam pont hogy az a helyzet, hogy a rossz dolgokat is könyebben veszem ebben a várandósságban, mint Beninél. Valahogy van valami megérzésem róla, hogy tényleg félni kell-e tőle vagy sem. LEhet, hogy Beni felélesztette a szunnyadó anyai ösztönt és most ez segít...?! :lol: Kitartást a munkához, elhiszem, hogy soknak tűnik még ez az idő, de amikor meg mennek a napok, néha nem is hiszem el, hogy ilyen gyorsan telik az idő...

Ditta! Fantasztikusak a képek! Eddig is nagyon vágytam Erdélybe, most meg aztán... Na, majd ha a gyerkőcök nagyobbak lesznek...
És a pocid is nagyon szép!

Écike! Akkoriban még valószínűleg Akíra csinálta a táblát, én csak átvettem tőle, mert ő már nem tud jelentkezni olyan gyakran. A jövő hetiben már benne leszel... :lol:

Klara! Nagyon jó kis sztori! :lol: Azt hiszem, én alapvetően a liberálisabb anyukákhoz tartozom, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne szólnék rá a gyerekemre. Szerintem ahhoz, hogy biztonságban érezze magát, kell az, hogy tudja, hogy kinél van az irányítás. Nincsen neki túl sok minden megtiltva, de ami megvan, ahhoz következetesen ragaszkodunk. És valószínű, hogy emiatt van az is, hogy nagyon szófogadó gyerek. Szóval egyetértek mindenkivel, aki azt mondja, hogy kell a gyereknek a korlát!

Enikoe182! Ebben a kérdésben sajnos én sem tudok segíteni.

Anita! NAgyon jó a babakocsi - tapasztalatból mondom. Igaz, kicsivel még nem próbáltuk, mert Beninek 1,5 évesen kellett új babakocsit venni (kinőtte a régit!!!), de nagyon szeretem a Graco-t. Az állvány is jó, bár azt Benivel mi sem használtuk sokáig. A felújításhoz meg kitartást kívánok - mindenki másnak is, akit érint!

Judit! Hú, már el is felejtettem, hogy ez a pár hét ennyit számíthat. Sajnálom, hogy erre még rátetéz az allergiád is. Nem irigyellek. De már jóval kevesebb van hátra, mint amit végigcsináltál... :lol:

Mi ma a Mesterségek Ünnepén voltunk, Beni nagyon jól érezte magát. Szerencsére még pont úgy mentünk, hogy nem volt akkora a tömeg, úgyhogy kicsit szét is tudtunk nézni. Jaj, olyan édes kis lánykaruhák voltak (én alapvetően imádom a kékfestő anyagokat és a népművészeti, iparművészeti ruhákat), egy vagyont tudtam volna otthagyni...

beszteri

Judit!
Neked is szép a pocid!
Pedikűr: egyelőre még megy, de hogy mi lesz később...???
Legnagyobb megdöbbenésmre kiderült - én már elfelejtettem -, hogy Benivel végig én vágtam magamnak a lábamon a körmöt. Most biztos nem fog menni... :o

beszteri

Jóóóóóóóó reggelt!!

Judit!
Neked is szép pocid van! És nem is látok rajta csíkokat! Az enyémen van...egy jó pár) :roll:
Mi is ma megyünk iskola-kezdő beszerző körútra Veronikával!
Ja, és ma 8 éves a drágám! 8 évvel ezelőtt már a szülőszobán dekkoltam, és csak 17.05-re lett meg...De akkor is szép emlék! :)

Katica!
Miért írtad, hogy javítsák a táblit rózsaszínűre? Először fiút mondtak? Tetszik a Léna név! :)

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Annyira pörög a topik, hogy alig tudom végig olvasni.

A pocakok gyönyörűek!!!! Mindenki szép és virul!!!!

Sclara, én még nem láttam ilyen vékony és szép fókát!!!!! :D

Pelust én bababoltban vettem. 10 magyart és 10 szlovákot.
Lepedőre nekem azt mondták, hogy az Ikeában és a Mattiban vannak nagyon jók. Ikeában van vizálló rétegű, arra meg lehet tenni gumis pamutlepedőt(Matti).

Sensie, jó, hogy átfordult a kiscsaj!!!

Csuri, én is vettem felhúzható zenés játékot. 2 félét, de csak az egyikre rugdos, ha abbahagyom. Gondolom azt szereti. Remélem fel fogja ismerni, ha megszületik.

Voltam megint 4D-n. Állítólag 1400g és a mérete 29-30 hetesnek felel meg. Rakok fel képeket.

Kép Kép

A2. képen éppen mosolyog. Olyan jó volt így látni. Lemérték a talpát. Már 5cm. :D

Pocifotót csinálok és azt is rakok fel.

Eszter, azt hiszem valamit elrontottam a regisztrációnál, mert nem sikerült..... :oops: :(

Olvasok és reagálok még, csak dolgozni is kéne kicsit!

Vera, jó is, ha táncos a bébi!!!!! :D

Kép
Kép
gabi82

Gabi!
Nagyon jók a képek! :lol: Jó, hogy felraktad őket. Én nem is tudom, mikor jön a következő uh...

beszteri

Sziasztok!
Csak gyors bekukk, mert nem nagyon érek rá visszaolvasni, mert rengeteget írtatok!
Én is el-el tünedeztem, ennek egyik oka volt az, hogy tényleg jószerint Ancsa paráival volt tele a fórum, és én ehhez már (mint tünetmentes) kismama nem tudtam mit hozzászólni. Igazából az, hogy milyen boldogság gyereket várni és anyukának lenni már nem is volt annyira lényeges... De erről ennyit.
Örülök, hogy jól vagytok, és hogy az eltűnt kismamik is vissza-vissza találnak.
Sclara, nagyon szép vagy, és Ditta, Kornéliusz, ti is!
Én arcra már teljesen eltorzultam, pedig 10 kg-nál tartok.
Rakok fel én is pocifotót. Múlt heti:

Kép

Kép
Kép
dalminha

Sclara,
bocs az offért, de mi van a Maléves elbocsátásokkal?

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!örülök,hogy mindenki jol van.még csak most kezdtük a lakásfelujitást és nagy rumli van,remélem hamar kész lesz.Vigyázzatok magatokra és pihizzetek sokat!!!

000kata

Sziasztok!

Lassan már szégyellem magam :oops: , de most megint csak egy kis szösszenetre futja, péntektől itt volt Lili 11 éves unokanővére és végig volt valami program. Ma meg délután indulunk egy utolsó idei Balcsizásra a barátainkkal, délelőtt még dolgoztam, most meg neki kellene állnom pakolni.

Nagyjából végigolvastalak Benneteket, tök jó, hogy annyi képet raktatok fel, nagyon csinik vagytok mindannyian! 8) Meg a Pocaklakók és Nagytesók is édesek! :D

Sensi, most csak Neked írok, mert nem bírom kihagyni: 1 nap van köztünk (mármint a kiírt időpontjaink között) és gyakorlatilag dekára ugyanúgy állunk súllyal, és én is 51 kg-ról kezdtem, ez tök érdekes. :lol: És nekem is a 12 kg az álomhatár, Lilivel annyit híztam anno és abból 7 le is ment a szülés után.

Ja, csütörtökön voltunk dokinál, minden rendben, és nálam is beírta a koponyavégű fekvést, bár szerintem is még elmocorog onnan Nati, amennyit ficánkol mostanában. :wink:

Teszek én is fek képet, még 2 hete készült Szegeden.

Kép Szegedi strandolás

Indulok pakolni, majd jelentkezem.

Vigyázzatok magatokra!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Sensi!
Örülök, hogy a veseprobléma ilyen szerencsésen zárult! Szuper!
Köszi a drukkot, tegnap olvastam utána és elvileg - azt írja a könyv, hogy - a 36. hétig kellene írányba fordulnia a gyerkőcnek, és addig az orvosok nem is aggódnak. Sőt, még az utolsó pillanatban is megfordulhat. Az mindenképp megnyugtató, ha már a 29. héten ez megtörtént! Ha ekkora mocorgással járt a dolog, reméljük, már így is marad.

Harivera!
:) Hát igen, ez nekem is szöget ütött már a fejemben, hogy azért rugdos, mert tetszik neki, vagy pont azért, mert nem... :?

Irusc!
Az ovi, az jó környezet, ha a kollégák is kedvesek... Akkor Te altatódalokat is tudsz. A sógornőm is óvónő, ő majd tanít nekem, azt ígérte. Most ő is terhes (11,5 hetes).
Én egy hivatalban dolgoztam, ott nem sok pozitív energia érte volna a gyerkőcöt a pociban, de engem sem... :shock: Jobb itthon a csend és nyugalom.

Lányok!
Olyan szép UH-képeitek vannak! Nekünk sajnos az elöl fekvő méhlepényem mindig csúnyán betakar és a kiscsávóból csak egy paca vehető ki, meg néha itt-ott egy egy talpacska, fütyike, vagy ilyesmi. Legutóbb képet sem tudtak készíteni... :( Ráadásul kezdettől fogva azt játsza Zolika, hogy teljesen befúrja a fejét a méhlepénybe. :( Na mindegy, már nem kell sokat várni, hogy élőben is láthassam! :) :shock:

Écike
écike

Ja, majd el felejtettem. A múlt héten elmentünk UH-ra, méhszájat nézetni, de nem tudtam, hogy telt hólyaggal kell menni. Ezért ma vissza. Ingyibe megcsinálja a doktornő, volt olyan rendes. Amúgy sem nyomtatott képet, mert hát ugye Zolika... :x
Amúgy azt mondta, hogy lehet, hogy picit nyitott a belső méhszáj... na majd kiderül, majd írok, hogy mi volt.
De hát ha picit, az még nem lenne nagy probléma, ahogy itt olvasgatlak Titeket.... ugye?

Écike
écike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?