A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

...ja és részvétem minden lakásfelújítónak! Őszintén!
Én meg is állapítottam, hogy építkezni könnyebb volt! :?

Écike
écike

Hello!

Köszöntöm a régi "Újakat", végre hazajöttünk nem túl hosszú (4nap) nyaralásból, még nincs időm mindent visszaolvasni, de azért egy-két dologra reagálnék.

A méhszáj megrövidülése C2000 semmit nem jelent nem kell megijedni, csak arról van szó, hogy kicsit nagyobb a nyomás odalent.

Hangolka feltaláltam a legideálisabb dolgot a lábaim közé!!!!!!!! Vettem a kiságyba új szivacsot és vettem mellé egy kis darabot is hát láss csodát tudok aludni!!!!!!!!

Zene: én szinte minden evő vagyok ezen a téren csak picurkám nem szereti már a Tankcsapdát úgyhogy most Mindhalálig musical-t hallgatjuk. Leginkább a Jézus Krisztus Szupersztár jön be neki :lol:

Csajok már csak 2 hétig dolgozom apuka már meg is kérdezte nem akarok véletlen gyereket csinálni neki is akkor Ő is jöhetne Gyesre. :wink:
Én párom szerint is kívánosabbak a nők amikor kismamák hát én erre jócskán rácáfoltam már 18. héten járunk, de egész jól bírja, de bírja is ki én is kibírom! :oops:

Eszter még nem olvastam a hsz-dat, de remélem kisfiad jól van!

Na olvasok tovább!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

nagyon szégyenlem magamat, de nem tudom mi is történt az elmúlt napokban itt. Milyen összezörrenés volt? Miért is ment el Ancsa? ha publikus és nem ciki, megírná nekem valaki, mert így nem vagyok képben. Vissza akartam olvasni, de Ancsa hsz-i törölve lettek.

Ikea
nagyon szép cuccok vannak ott. Mi ott vettük meg a pelenkázóasztalt és a kiságyat is. olyan kis romantikus kislányos. Na de ha a kistesó fiú lesz, akkor is összerakjuk neki. nem hiszem hogy zokon venné.

Babakocsi
nekünk is lány lesz és a kocsi zöld. na bumm neki, miért kellene pirosat vagy rózsaszínt venni?

Szépek a pocakok!!!

Én tök jól vagyok!!! nem olyan vészes a diéta, mint ahogy sokan riogattak vele. Csak figyeltem mikor a cukorgondozóban sorolta egy kismama egy új cukrosnak, hogy mától mit nem ehet meg. Én meg csak mosolyogtam, mert végülis bármit meg lehet enni, de mérni kell.

Fanni nagyon sokat mocorog, olyan szeretnivaló!!! neki is van már 2 hónapja zenélős felhúzó báránya, és ha odateszem neki, mocorog rá és megnyugszik.

Mocorgás
Honnan lehet szerintetek tudni, hogy ha rugdos a pici akkor azért teszi mert tetszik neki valami vagy azért mert nem??? Én mindig arra gondolok, ha jól érzem magam akkor ő is és azért rugdos. ha rossz hangulatom van, akkor meg azért rugdos, hogy jobb kedvem legyen. mert őszintén szólva kinek ne lenne jó kedve mikor egy kis emberke mocorog odabenn? Néha persze szépen rászólok, hogy ha lehet ne a hólyagomat célozza, mert az egy kicsit fáj. OLYAN ÉDI!!! IMÁDOK KISMAMÁNAK LENNI!!!!

Ki hogy van?

Kép
Kép
nati80

pestiek! Hová mentek 4D-re? A Genesist írtátok sokan, de arra volnék kiváncsi, hogy ott megnézik e a méhszáj állapotát? Illetve csak mozizásról van ott szó, vagy genetikai uh-t is csinálnak?

Kép
Kép
nati80

Nati, én most voltam ott. Méhszájat nem, de minden mást néztek. Szivet, agyi keringést, aortát, köldökzsinort, az én veséimet, májamat, a lepény állapotát.
És mértünk is.
Így derült ki, hogy már 5cm a talpa. Vettünk neki 17-es cipőt. Az 8cm. Vajon kicseréljem nagyobbra? Mennyit nő szerintetek még novemberig?

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Bevallom kicsit gyorsan olvastam vissza :oops: , de rengeteget írtatok. :)

Csuri,
Tényleg, mi már egyeztettünk. :D
Menő gatyákban nálunk sincsen hiány (Verda a menő 8) ), de most úgy néz ki mégis lassan-lassan, de haladunk. Vettem „bilire szoktató” pelust, olyan, mint a bugyi és Verdás, szóval e mellett ugyanúgy járunk wc-re, viszont a kaki belemehet, mert azt csak pelusba tudja nyomni.
2 hét múlva kezdjük a bölcsi beszoktatást, kiváncsi leszek, hogyan befolyásolja majd a nagy „projektet”. :roll:

Sensi,
Nálam a Maya a nyerő. :D

Écike,
Tényleg egyénfüggő, hogy a következő gyerekig mennyit vártok. Nekem már akkor is lelkifurdim volt, mikor 20 hónaposan elvettem a szopit a fiamtól. Talán mi is szeretnénk még harmadikat, de amíg szoptatok, addig biztosan nem próbálkoznánk.
Az is egyénfüggő, hogy mikor lesz legközelebb peteérésed. Nekem 7 hetesen már megjött szoptatás mellett, ismerek anyukákat, akiknek 1 év után se.
Bátrak vagytok, hogy ennyire kicsi korkülönbséget is be mertek vállalni.
Zenét a fiammal hallgattam minden nap (főleg Vivaldit), most nem sok időm van ilyenre … :?
Vajúdás alatt az Istvánban saját hálóingben voltam +köntös ha wc-re mentem.

Beszteri,
Én sem vagyok a táblában benne. :roll:
Dreika-32-um:2008.01.31.-tesó: Benedek – Szt.István

Pocakok: mindenkinek nagyon csini, jó nézegetni őket. :D

Gabi,
Lacika nagyon aranyos. :)

Vércukor: majd fel robbanok, elkeverték a véremet, a teljes vérképet megcsinálták, de a vércukorhoz azt írták, hogy nem érkezett minta. Holnap megyek újra. :evil:

Kistesó: minden rendben vele, 1540g. Az elhalt baba „alkatrészei” kezdenek teljesen eltűnni, így remélem semmilyen problémát nem fog okozni már.

Akinek szülinapja volt, minden jót így utólag is! :D

KépKép
dreika

Helló!

De jó idejönni! :)
Gabi, édes a kisfiad, milyen kis pufók!S micsoda súlya van!!De hát kérem, aki férfi, az férfi... :wink:
Sikerült gyerekorvost találnod?
Dalma :) na végre!!!Pont ma akartalak hiányolni!!Tessék most már gyakrabban jönni! :)
Sokat nőtt a pocakod!
Katinka, nahát Téged is el fog fújni a szél! :)
Écike, a belső méhszáj esetleges nyitottsága azért nem túl jó...valahogy győződj meg róla, hogy így van-e. (a dokidnak kéne megvizsgálni, aztán Ő mondjon véleményt)
Klarissza, mesélj mi van veletek!!
Nati, én a Praxisban jártam, nagyon elégedett voltam. A méhszájam állapotát illetően én nyugodtabb vagyok, ha a dokim manuálisan ellenőrzi.
Dreika, vércukor nagyon bosszantó!!
Az én Blankám a legaktívabb korszakát éli most, bár ma nem vitte túlzásba a mocorgást. Néha odanyomom a kezem ha sokáig csönd van, akkor belerúg a piciny tappancsával, s akkor tudom minden ok :) Ma este meg egyfolytában csuklik :D a lábam közt érzem, úgyhogy remélem fejjel lefelé van...
Olyan kár, hogy ezek az élmények hamar elmúlnak :roll: , később már idekinn kell vele balhézni, hogy menjen már fogat mosni! :)
Ez a pocakosság egy csoda!!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Ja, Ditta, a látszal csal ám!!Tele van a hasam csíkokkal, irtó ronda, csak most valahogy előnyös szögből lett fényképezve.
Ami azonban a legjobban zavar, hogy nagyon visszeres lett a lábam...eddig is volt rajta egy-kettő, de most -főleg a térdemnél- tele van! :(

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Amit az előbb írtam, eltűnt... :( A lényeg az, hogy voltunk ma UH-n, és úgy látják, mintha meg lenne rövidülve a méhszáj, ezért el kellene mennem az orvoshoz egy olyan kukkolós vizsgálatra, mert az a tuti. Ő most szabin van, a terhesgondozásra meg két hét múlva kell mennem... nem tudom, várjak-e addig. :? A szonográfus szerint ne, viszont ha nem kérdezek rá konkrétan a dologra, nem is mond semmit ezzel kapcsolatban és ha jól vettem észre, nem is nagyon látott igazából az UH-képből sokat.

Judit!
Megfogadom a tanácsodat, szólok a dokinak, hogy nézze meg. MÉg kiderítem, mikor jön vissza szabiról, mert őhozzá szeretnék menni. Annyira - gondolom - nem sürgős... Addig is vigyázok magamra.

Dreika!
Húú! Szerinted bátrak vagyunk? :? Ez nekem eddig eszembe sem jutott :roll: :oops: Anyukám nyugdíjas, három percre lakik tőlünk, a sógorék a szomszédban laknak, a férjem egy tündér, igaz, a nagyon elfoglalt fajtából.... remélem megbírkózom majd a feladattal. Persze most még az egytől is félek, de ha meglesz, már biztos fel tudom mérni a képességeimet. Egyelőre bizakodom. (Jövő év végére már a pociban kéne lenni a másodiknak a szerződés szerint. Igaz, betegség miatt húzódott, de nem biztos, hogy ezt elfogadják indokként, meg nincs is kedvem megint másfél évet vitatkozni az OTP-vel, mint legutóbb a szocpol kifizetése miatt).

Jó éjt!

Écike
écike

Sziasztok!

Hulla fáradt vagyok, de gyorsan leírom, hogy nagyon szuper volt az állatkert!!! Bár a kecskék kissé betámadtak bennünket az állatsimogatóban, és Annában erős élményként maradt meg, hogy a hátizsákomat és a pólómat ették a kecskék....
Holnap írok bővebben, bár Kisorosziba tervezünk menni....
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Hali!

Dreika, elhiszem, hogy majd fel robbansz. Engem is érzékenyen érintene, ha meg kellene ismételni a vérvételt. :?

Judit, találtam gyerekorvost!!!! Egy nő, nagyon aranyos és kijár házhoz még a szomszédos falvakba is, ami nekem nagyon kedvező, mert nem a városban lakunk. Már csak fel kellene hívni. :)

Écike, én a helyedben most bizti lassú üzemmódra kapcsolnék, amíg nem jön vissza a dokim. Én se szívesen mennék máshoz, de bizti sokat pihennék, hogy nehogy baj legyen addig is.

Valamitől hasmarsot kaptam. De már olyan jó a sok szorulás után...... :oops: bocsi..... :D

Szex: hááát, nem sok, de valahogy nekem nem annyira hiányzik. Tényleg jobban esik most egy hosszú ölelés, simogatás, vagy némi jó szó....

Figyu, én azt veszem észre magamon, hogy változom lelkileg. Mármint tökre kiborulok, ha a férjem nélkülem csinál valamit, vagy megy el, meg úgy érzem nem foglalkozik velem annyit. Sok a meló, de nekem akkor is az jár a fejemben, hogy bizti azért nincs otthon, mert nem akar velem lenni. Pedig valszeg nem így van. Esküszöm nem vagyok normális....
Meg már 2* egyedül ment el bulizni a haverokkal, ami eddig nem volt.(Megjegyzem az egyik haverjánál vannak ilyenkor és a többieknek ott a barátnője) Jó én már nem nagyon éjszakázhatok. Nekem ez rosszul esik, de azt jutott még eszembe, hogy szegény lehet ő is fél. Végül is kevesebb, mint 3 hónap múlva lesz egy gyereke.
Bocsi a lelki kifakadásért.....

Kép
Kép
gabi82

Szijjasztok!

Megjöttünk a nagy uh-ról.
Kislányunk lesz és egészséges.
BPD: 6,6 cm
HC: 23,87 cm
AC: 22,35 cm
FL: 4,78 cm
OFD: 8,39 cm
cerebellum: 29,6 mm
humerus: 4,39 cm
tibia: 4,22
A méhlepény hátsó fali, I. fokban érett, alsó pólusa a belső méhszájtól 40 mm-re van.
Becsült súlya 932 g.

Nagyon boldog vagyok, hogy egészséges, mert pár hete azt mondták, hogy valami baj van a babával. Az oldalkamráját nagyobbnak látták, és mi teljesen letörtünk, hogy mi lesz ha beteg gyerekünk fog születni. Kép Kép Kép
naysa

Sziasztok!

Kiderült: az orvosom jövő hétfőtől már lesz, szerintem addig nem parázok, pihenek. De biztos nem lesz semmi gond.
Pedig most akartam eljárni úszni a héten, mert nagyon fáj a hátam és a masszázs sem segít... :x Viszont egyelőre akkor hagyom a témát a méhszáj miatt. :?

Fhúú, most nagyon eldeformálódott a hasam. A jobb felső részen egy jó nagy kemény gümő (gondolom, a baba feje) feszül és a bal alsó részen is érzek egy kemény, de nem annyira kitüremkedő részt. Ez biztosan az elhelyezkedését mutatja a babának, de szerintetek ez méhkeményedést is jelent, ha ennyire kemény, vagy ez csak a baba miatt kemény?... Bocs, hogy ilyen hü..eségeket kérdezek. Minden esetre beveszem a déli Magne-B6-omat, végül is nem rossz az.

Gabi!
Ne aggódj, ez teljesen normális kismama tünet, a hormonok miatt van. :wink: Egyébként a férjed lehet, hogy nem szeretné, hogy cigifüstöt szívj a bulin, meg valszeg azt gondolja, hogy neked az fárasztó lenne. De mondd meg neki, hogy Te is szeretnél menni legközelebb! Vagy próbálkoztál már ezzel?
Én amúgy pont a cigifüst miatt, meg a fárasztó része miatt nem kísérgetem a férjem ilyen bulikra, de jövő vasárnap el kell mennem, mert még a végén megsértődnek a kollégái...

Naysa!
Gratulálok az egészséges kislányhoz! A képek is jók! :) (Nekünk sajna nem sikerül képet produkálni, nem vagyunk túl fotogének.) :(

Mire befejeztem, már el is múlt a nagy feszülés a hasamból... akkor ez keményedés lehetett... :?

Écike
écike

Écike
Az csak a baba feneke vagy feje lehet, tuti nem méhkeményedés. Nekem is ilyeneket szokott csinálni Fanni. Tegnap is már majdnem sikítottam úgy nekifeszült, erre párom elkezdte simogatni el visszabújt! Utána megint még1x ugyanezt megcsinálták. Édik voltak.

Naysa
örülök, hogy mindent rendben találtak nálatok!

Mindenkinek!
Jobb félni alapon utánajártam hol van csecsemő elsősegély tanfolyam. A Madarász utcai gyermekkórházban minden kedden 16-18 között van és 2000 ft. Én tuti megyek, de nincs kedvem egyedül ott lenni. Ha van valakinek kedve beszéljünk meg egy közös keddet és menjünk együtt! Jó kis találka lenne, akár hamarabb is összejöhetnénk páran és beszélgetnénk csupa pozitív dolgokról!
Itt még arról is lesz szó, hogy mi a tennivaló, ha a légzésfigyelő beriaszt. Szerintem 2 órát és 2000 ftot megér.

Szül valaki még a II Nőin? Ott szeptember 9-én kezdődik szülésfelkészítő. Minden kedden 14.30-tól van. Szülőszoba látogatás meg szept 16. 16-kor. 12 alkalom az egész, abba mi már nem igen férünk bele, de azért lesz jó pár alkalom. nem kötelező mindenre elmenni, csak ami érdekel.

Judit
A manuális vizsgálatnál hogy nézi meg a belső méhszájat?
Érdekes, hogy nekem még egyáltalán nem nézték meg. Másnak meg már többször is..., na min1 nincs panaszom nem aggódok, mert velem már semmi rossz nem fog történni.

Kép
Kép
nati80

Hello!

Nati manuális vizsgálat: mint a hagyományos vizsgálat megállapítják a méhszáj állapotát C3000 teljesen zárt C2000 1ujjnyira megrövidült méhszáj C1000 1ujjnyi méhszáj, de ilyen már csak akkor van ha a belső méhszájak is elkezdtek kinyilni, C2100 megrövidült méhszáj 1 ujjnyira kinyilt a külső rész.
De egyszer már írtam, hogy nekem 38 hetesen 1112 volt ami azt jelenti, hogy a belső méhszájam is kinyilt, a nyákdugó is eltávozott szerintem ez a legnagyobb tünet, megindították a szülést is rá 1 hétre amire kisfiam nem reagált és 40 hét 3 napra jött magától 17 órás vajúdás után. Szerintem nem kell megijedni kisebb-nagyobb kinyílásoktól. De lehet, hogy csak borzalmas erős optimizmusom és a dokim beszél belőlem aki mindig mindent tárgyilagosan elmond nekem, még azt is ha baj van. Nekem jelenleg C2000 van ha ez gond lenne nem hiszem, sőt tudom hogy nem engedett volna a nőgyógyim napi 9.5 órát dolgozni.

Écike pihenni!

Naysa annyira szépek ezek a fotók nagyon szeretem őket!

Judit mint tudod iskolakezdés! Lassan megvettem már mindent csak a tankönyvek hiányoznak. Kisebbik fiamat másik osztályba írattam (remélem átveszik), mert ahova eddig járt ott 24 fiú és 9 lány járt. Sajna nem éppen a legjobb társaság verődött össze, sajna a tanítók sem bírtak velük, mivel év végére még az ABC-t sem tudta a gyerek (állandóan fegyelmezni kellett az osztályt), a nagybetűk írásáról már nem is beszélve, ezért megy másik osztályba. Ja elmondanám mivel estig dolgozom direkt iskolaotthonosba írattam, hogy szegény gyereknek egész nap ne kelljen tanulni, de haza se kelljen hozni tanulnivalót, mivel este fél 7-kor értünk haza nem gondoltam, hogy még otthon is tanulnia kell tévedtem! Most anyukámmal tanult egész nyáron nem sokat napi 1 órát, de ez elég volt ahhoz, hogy felzárkozzon. Nagyobbik fiacskám már 4. osztályba megy. Kész férfi már 150 centiméteresre nőtt a nyáron már csak 10 centi választ el minket, de legalább nem kell neki már gyerekülés! Csoki barnák lettek a nyáron és tejföl szőkék, annyira imádják már most kistesójukat, hogy minden nap legalább 1 puszit nyomnak a pocimra. Kérdeztem Ákoskát a múltkor, hogy mi lesz ha Ő is olyan anyás lesz mint te, annyira édeset válaszolt: Anya akkor már ketten fogunk téged imádni! Hát nem aranyos?

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Na, vérvétel újra letudva, remélem most már nem keverik el sehová. :evil:

Écike,
Én aztán tényleg utálok parázni és paráztatni, de ha rövidült is és ki is van valamennyire nyílva, akkor én nem várnék 2 hetet. Ja, látom hétfőn már lesz. Úszni semmiképp ne menj most, nem teljesen zárt méhszájnál már nem ajánlott!

Naysa,
Gratula az egészséges kislányhoz! Nagyon cuki, ahogy ásít. :)

Nati,
Én ott voltam 3 éve és tényleg megéri! Csak légzésfigyelőt ne ott vegyetek, mert van jobb és olcsóbb. :D
Méhszájvizsgálat orvosfüggő szerintem, nekem havonta nézi, mikor megyek, de hallottam olyat is, hogy csak panasz esetén nézik. Én mindenesetre így nyugodtabb vagyok. :)

KépKép
dreika

Sziasztok!
CSak gyorsan egy-két szót. Bocs, ha valakit kihagyok!!!

Csuri!
Örülök, hogy jól sikerült az állatkert. A Budakeszi Vadasparkban voltatok már? Beni azt is nagyon szereti.

Gabi!
Szerintem beszélj a férjeddel, egyikőtök se lát a másik fejébe. És a férfiaknak amúgy is teljesen másként jár az agyuk, valószínűleg nem is sejti, hogy neked ilyen gondolatok járnak az eszedben.

Nati!
A tanfolyam igazából engem nem érdekel, de ha tényleg összejön, akkor szívesen találkozom (vagy találkozunk Benivel, mert apa akkor még nem nagyon szokott itthon lenni...) veletek, itt lakunk a Madarásztól 5 percre. Szóval mindenképp szóljatok!

Naysa!
Gratulálok, tök jók a képek!

Klarissza!
Köszi a kérdésed, BEni nagyon jól van. Nem fáj a keze, ugyanúgy használja, mint a másikat. A vágása is szép, bár elég nagy. De ha a kötés nem lenne rajta, akkor tényleg nem is venné észre senki, hogy történt valami. Persze elég nagy lesz a sebhelye, de hát egy férfinál ez igazi szexepil... :lol:

Tábla: egyelőre még nem jutottam hozzá, itt van anyukám, ő van abban a szobában, ahol a számítógép van, most én is laptopról jelentkezem. Csütörtökön megy haza, akkor majd javítok és beteszek mindenkit! Csuri! Addig tőled is várom a választ!

Mindenkinek további szép napot!!!!! :lol:

beszteri

Sziasztok!

Jöttem bekukkantani kicsit :D

Bocsi mindenkitől,hogy ha nem reagálok csak az utolsó oldalra csak már jó sokat írtatok amióta nem jöttem.Majd megpróbálok pótolni.Nagyon aranyosak a képek :D És örülök,hogy mindenki jól van :D Mi is jól vagyunk.Babóm mostanában egyre aktívabb már csak úgy hullámzik a hasam,ha mocorog :D Már megint vissza jött a meleg bár ez már elviselhetőbb mint ami a múlthéten volt.Végre elkezdtük a lakás felújítást is és már nemsokára költözünk :D Már nagyon várom.Jövőhéten megyek védőnőhöz remélem a súlyom miatt nem fog szólni :oops:

Eszter:Örülök,hogy jól vagytok :D Hugomnak még olyan 12 éves korában kiderűlt,hogy a boka alatt üreges a csontja és szegénynek évente kell feltölteni :cry: Már a 7.dik műtétje lessz most.És már 18 éves :( Akkor mondták nekünk,hogy ha nem csinálják meg akkor elis törhet a talp csontja :( Csak már egyre jobban fáj neki a műtét,mert kezd becsontosodni már neki.

További szép délutánt kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Reni
A súlyod miatt ne aggódj! majd visszaáll szülés után. Csak akkor foglalkozz vele, ha már kórosan sok és veszélyeztetné a babát. Addig meg tegyél mások véleményére. Szóval amíg nem híztál 25 kilót és a vérnyomásod nincs az egekben ne foglalkozz vele.
ha meg már most foglalkoztat a gondolat, akkor csináld azt a "diétát" amit én is. Eszek eleget és fogytam 2 kilót. persze nekem kell csinálni, de azért örülök a minuszoknak.

Beszteri
Ok, majd szólok ha megyek.

Kép
Kép
nati80

naysa: nagyon édik a képek,főleg az amin ásit a babuci :lol:

eszter: hogy van a kisfiad?fáj a kezecskéje?csunya a sebe?

000kata

Sziasztok!

Most nincs időm, de ezt muszály megmutatnom, ma turiztam kemény 400 Ft-ért! :) Hát nem volt szívem otthagyni!

Kép

Üdv. mindenkinek!

D.

Kép

Kép
ditta76

Ditta: Nagyon édes a ruci :lol:

000kata

Sziasztok!

Jelentem, most is fiú van a pocakban :D
Nagyon örülünk neki, de nevet még nem választottunk. Az majd most következik :) .

Többet most nem tudok írni, mert hulla vagyok. Pesten vánszorogtunk ebben a csodálatos dugóban.

Hétfőn jelentkezem újra, akkor megyek dokihoz.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Nati,
Milyen diétát csinálsz?
Eagleszem,
Gratulálok a kisfiúhoz!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Anikó!
Gratulálok a fiúhoz! Nálunk talán harmadjára összejön egy fütyis....

Eszter!
Voltunk már a Vadasparkban, és nagyon bejött Annának is.

Dreika!
Talán ez volt az utolsó vérvétel. Én nagyon utálom, az Istvános labort....

Naysa!
Tök jók a képek, meg a baba is!

Gabi!
Ezek a hormonok! Én is gyakran neki tudok keseredni.....

Ma mi is végigszenvedtük a pesti dugót, de nagyon jó volt a Visegrádi vár és a kis "strandolás" Kisorosziban....

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Nati, Klarissza, Dreika!

Köszi a jótanácsokat, megfogadom: pihenek, vigyázok magamra. Egy hét múlva beszámolok a fejleményekről (remélem arról, hogy nincs semmi gáz, mert így érzem). Jobb félni,mint megijjedni.

Ez érdekes azért, hogy ennyire különbözik városonként a méhszáj-vizsgálat. A barátnőm is azt mondta, hogy egyszer sem nézték a terhessége alatt, csak már a végén. Ő is debreceni és most szült. Azt viszont soknak tartom, ha minden egyes terhesgondozásnál nézik, hacsak nem indokolt. Két véglet. Valami átmeneti megoldás lenne az ideális. :?

Ez az elsősegély tanfolyam nem hü...eség, én is mennék, ha itt lenne. Majd utánanézek. Mert jó-jó, hogy figyelünk egy éves korig, hogy ne legyen baj, de ha baj van, akkor meg nem is tudnék mit csinálni... :oops: A kórházat is ideje felkeresnem nekem is a szülésre felkészítő tanfolyam vagy mi miatt... hajjaj, már ott tartunk?! :)

Jó éjszakát mindenkinek!

Écike
écike

Eagleszem,
gratulálok!

Csuri,
kivételesen nagyon gyorsan végeztem, mert előre mentem az 1 órám így is letelt már. Csak mivel nem akartam a reggeli dugóban araszolni, gyalog mentem. Óbudáról ...
Azt hiszem még lesz 1 vérvétel a 36. hét körül. Nem?

Écike,
a méhszájvizsgálattól szerintem sokan megrémülnek, igazából ez egy max. 20mp-es vizsgálat, miközben a hüvelyedet is jól meg lehet nézni, hogy "tiszta-e" vagy van -e valami baci. Nekem annyira óvatosan csinálja, hogy szinte azt sem érzem, hogy "bennem a keze".
Mivel az első terhességemnél is mindig nézték, nekem ez a természetes.
De az egyik ismerősöm, aki szintén az én kórházamban szült, csak másnál, na neki meg 1x nézték össz-vissz, és azt is ő kérte. Szóval tényleg nagyon változó.

Szép ünnepet mindenkinek!

KépKép
dreika

Sziasztok!

Dreika!
Mit néznek a 36 hét körül? Én már arra nem emlékszem... A 3x mért cukortól már így is túlteljesítettem a "véradást".

Eszter!
Küldtem pü-t, de úgy látom nem ment el...
Um: jan.29.
Testvér: Anna
Új baba: Katalin
Kórház: István

Nati !
Neked is küldtem. Nézd meg, hogy megérkezett-e, ha nem mem, megpróbálom újra!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Régi eltüntek hurrá hogy visszatértetek!

Én is vagyok, de most szabin a héten, és mászkálok össze vissza, meg a gépünk is haldoklik... Érdekes, hogy melóból aktivabban tudok irogatni, mint amikor otthon vagyok!

Most is robogok mosogatni, meg egyebek! Majd még jövök (legnagyobb örömötökre :))

Mindenkinek jó pihit!!!!

Pipal

Kép
pipal

Szép ünnepet!

Anikó, gratula az újabb kisfiúhoz! :)
Naysa, örülök, hogy sikerült megnyugodnod az uh után!Most már ne hagyd, hogy megijesszenek! :)
Écike, nálam is olyan a méhszájvizsgálat, hogy meg sem érzem...olyan finoman vizsgál a doki, hogy fel se tűnik, ha benn matat... :shock: s csatlakozva Dreikához, már én is megszoktam h havonta megnézik, szóval nekem ez jelenti a megnyugvást.
Csuri, nagyon szép neveket választottatok!!Az Anna és a Katalin is gyönyörű!
Csajok, én ma kezdem a 30. hetet!!Úgy örülök, hogy idáig eljutottam már problémamentesen, de ugyanakkor :shock: is, hogy mennyire szalad az idő...
(még emlékszem, mikor Dalmával és Akírával meg a többi régi taggal elemeztük kinek mekkora a hányingere és hány mm-es a babája... :roll: )

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Irusc
Nem kaptam privit :(

Dalminha
mivel magas lett a cukrom, így 180grammos szénhidrátdiétát kell tartanom. napi 6 étkezés kb 2-3 óránként. Most is éppen ennem kellene, de nem vagyok éhes és nem is tudom mit egyek.

Écike
Nem szoktatok máriapócsra járni? Mi megyünk a hétvégén, ha párom kilábal a vírusból. 9 éve vagyunk együtt, de még soha nem láttam betegnek, legalábbis ilyen állapotban nem.
Szóval drift versenyre megyünk meg szoboszlóra pár napra. Ott vesszük meg a babakocsit.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Nati, megint elküldtem. Megérkezett????

Ma voltunk megnézni a repülőket.... Nagyon jó volt!!!

Képek az állatkertből és a Duna partról
Kép :
Kép
Kép

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Katica!
Gratula a kiscsajhoz, szép név a Léna!

Judit!
Semmi gond, nem azért írtam!Egyébként egyre jobban hajlok a Zarára...főleg azért is, mert a Maya és a Lili kislánynak tök aranyos, de lehet, h jobb, ha felnőtt korára már kicsit komolyabb neve van. Igaz a Lili Lilla lenne, de akkoris... Lehet, h a pedikűrt majd én is bevállalom, a borotválkozás mindenesetre már elég nehézkesen megy. :P
Tök szép a pocid! Kár, h élőben csíkos...én még harcolok velük, egyelőre nyerésre állok! :D Mikor csíkozóstál be, már az első baby alkalmával?

Eszter!
Én úgy értettem, h apának lehet nehezebb, h ő eseteg tudja, h mi a heyzet, és mi lehet belőle. Azt meg, hogy sokan jobban félnek a másodiktól, mert már tusják mire számythatnak, nem konkrétan neked írtam, hanem általában, lehet én fogalmaztam hülyén, meg írtam rossz helyre, bocsi. :)
Köszi! Ha ezt a hetet lezárjuk, akkor már csak 6 van hátra...az már nem is annyira durva! :) De azért már nagyon maradnék a fenekemen. :? Főleg, hogy ma éppen belerúgott a hasamba, mikor hintáztattam, túl közel jött...meg délután is behúzott egyet véletlen.
Örülük, h Beni jól van!

Ditta!
Gratula a 8éves nagylányhoz! Jó lehetett nosztalgiázni, főleg újra pocakosan. :)
Aranyos a ruci!

Gabi!
Nagyon aranyos a kissrác! És a méretei is szépek... :)
Szerintem normális, h így érzel...én sokkal durvábbakat is hallottam már, h mennyire megkattannak ilyenkor a kismamák. Rosszabbul tud esni ilyenkor, h te most nem tehetsz meg dolgokat, a párod pedig megy. Hidd el, engedni kell, biztos vagyok benne, h jobban szeretne veled menni, de sztem te is tudod, h annak semmi értelme, h otthon kuksoljon veled mindig. Ha bírod, akkor menj vele, ha nem, akkor szervezd meg az estét, válassz egy dvd-t csinálj popcornt, előtte vegyél egy , aromaterápiás fürdőt...neked legyen ez a kikapcsolódás. Sztem ez még jobban is tud esni ebben az álapotban. Az meg , hogy én egyáltalán nem vagyok hisztis, sztem inkább fura, főleg ahogy ismerem magam, méginkább meglepődök, h miért nem ért utol a terhességi nyavajgás. Persze nekem is vannak pillanataim, amikor hirtelen rámszakad minden, a félelemtől kezdve az önsajnálatig, h én most nem tehetek meg dolgokat, meg egyébként is elgem van már, mert nehéz a terhesség, meg egyébként is fura, h ez most minde velem történik. Aztán elmúlik gyorsan, és minden megy tovább. Na meg én is reagáltam már érdekesen 1-2x dolgokra, de asszem akkor bőven túlfeszítették a húrt, és kicsordult a pohár, úh ez talán nem számít hisztinek. :)

Dama!
Tökjó nézel ki!

Kata!
Kitartás!

Katinka!
Ez tényleg tök fura, h mennyire egy ütemre haladunk. :D De te szerintem te magasabb vagy, mint én, mert vékonyabbnak tűnsz! Jól nézel ki! Szeretném ha majd én is 7kg-tól megszabadulnék egyből a szülés után, bár Zara (még csak ízelgetem :)) tuti nem lesz nehéz baba, 3kg alatt valahol. Én 2.6kg voltam. :P
Örülök, h minden ok! Reméljük nem fog visszafordulni a leányzó!

Écike!
Nyugi, a te babydnek is bőven van ideje még befordulni!
Pihenj sokat, nehogy baj legyen a méhszájjal.
Sztem az amikor a baby kidugja valamijét, és ott kemény, akkor az nem keményedés, ha egyébként a méh többi része puha. Nekem is van ilyen sok. Az én csajszim most a fenekét dugdossa ki állandóan (azóta tudom biztosra, mióta lefordult, merthogy felül púpozik :)), és az is olyan, mintha a feje lenne, úh nálad is könnyen lehet. :)

Klarissza!
Welcome back! :)
Szerintem ez nem igaz, h kívánósabbak a nők ilyenkor. Csak kevés százalék kívánósabb, 50%-nál ugyanaz a helyzet, a maradék pedig nem kívánja.

Nati!
Melyik bútorokat vettétek meg pontosan? A mieink a Trofast kombinációból vannak, és a Sniglar kiságy.
A mi babakocsink is zöld, halványabb fajta. Nekem tetszett még a narancs és a padizsán lila is, de mivel képtelen voltam dönteni, így daddy nyert. :)
Örülök, h jó megy a diéta!
Szerintem nem igazán lehet tudni, h "örömből vagy bánatból" rúg a baby...nyilván ha vm hirtelen hangos zaj van körülötted, akkor megijed...de ezen kívül passz. Én egyetlen egy esetben tudtam eldönteni, h most azért rúg, mert nem tetszik neki, és ez a reggae campen volt. Első esetben a dancehall (reggae-ből alakult modern, elektronikusabb műfaj) buli alatt méltatlankodott, mert ez kicsit ütősebb zene, és ráadásul túl hangos is volt, és ezt a műfajt én sem szeretem...csak az original roots reggaet. A másik pedig a PASO koncert volt (jamaicai ska-t játszanak), amit szeretek, de ők is hangosak voltak, a leghangosabbak a koncertek közül, és nem tetszett a kiscsajnak....szal sajna visszavonultam a sátorba, és hajnalban tértem vissza, miután aludtam egyet, és a srácok még mindig nyomták a sound system sátorban (dj-zés).
Kitartás a diétához!

Dreika!
Aidan-nek is verdás bugyi-pelusa van...de ő még jó ideig nem fog bilizni, még nem akarja az anyja. Igaz csak 16hós, de itt ilyenkor már javában nyomják a szoktatást...sztem 2 évnél hamarabb felesleges.
Uhh, ez a vércukoreredményelkeverés durva, én asszem robbannék, főleg, h irtózom a tűtől, élen a vérvétellel. :P
Örülök, h minden ok, ti is szép méretesek vagytok. :)

Naysa!
Gratulálok az egészséges kiscsajhoz! :) Jók a képek!
Neked nem mondták, h túl korán kezdett el érni a méhlepény? Nálam 26+4-en vették észre, akkor volt kb 0,5 fokban érett, de nekem azt mondták, h ez korai, és ha így halad tovább, tehát nem áll meg a folyamat (ami elég gyakori, h csak elindul, aztán stagnál) akkor 33-34. hétre is jöhet a kiscsaj. Ha emítették, akkor kell csinálnod vmt? Többet pihenni vagy szedni vmt? Én azért kicsit parázok így érő lepénnyel melózni, ami eléggé fárasztó is, de nincs mit tenni, leghamarabb 34. héten lesz uh-m, remélem nem lesz már késő. Igaz nálam valszín a vesekövem miatti stressz és fájdalom okozta, és azóta megállt, de benne van a pakliban, h nem.

Reni!
Uhh, nagyon sajnálom a hugodat!

Eagleszem!
Gratula a kissráchoz!

nevelés: Szerencsére én nem a 0-ról indulok, 2 éve dolgozom gyerkőcökkel 5hó és 9 év között vegyesen, és sztem nagyon jó kiképzést kaptam, van már egy képem az egészről. Tudom, mit és hol lehet elrontani...de hát saját gyerekem még nekem sem volt, szal jó próbatétel lesz. Elkényeztetve mindenesetre tuti nem lesz, mert az nem az én műfajom, de a tapasztalatok ellenére azért én is kicsit félek, h sikerüljön összehozni egy jól nevelt, boldog, és jó szociaizált gyereket.

méhszáj: Itt egyáltalán nem nézik, otthon elmentem a dokimhoz 19 és 25 hetesen, akkor 3000 volt, innentől meg reménykedem. Én igazából a fertőzésektől jobban tartok, mert ha nyitva van, akkor az egyenes út a baciknak. :? Tényleg csak egy fél perces dolog, de nekem a 2. pl annyira fájt, h majd le rúgtam a dokit, és hajszálon múlt, h nem adtam hangot a dolognak. Nagyon rossz volt. Ekkor bele is gondoltam, h ott majd egy gyereknek is ki kell jönni....úh még mindig maradok az apiduralnál. :)

Velem semmi új, gyűröm a napokat, elvagyok. Csak esténként annyira szenvedek, mert mindig sikerül úgy telepakolnom magamat minden félével, h utána konkrétan szenvedek, nem kapok levegőt, meg úgy érzem magam, mint egy kitömött maci...szal innentől kezdve szigorúan vigyáznom kell, h keveset többször egyek igyak, mert ez tényeg borzamas érzés, és végülis magamnak csinálom, mert tudom mi az ellenszere. Ilyenkor azt kivánom, h legyek már tú ezen az egészen, és jöjjön már ki a kiscsaj. Szép dolog a terhesség, de a nehéz oldalait nagyon nem szeretem.

Na minden jót nektek! Jó tüzijátékozást! Itt se munkaszüntei nap, se tüzijáték sajna. :(

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Csuri!
Anna nagyon édes! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Klarissza, szerintem jól tetted, hogy átvitted a kisfiad a másik osztályba, ha már váltani kell, jobb minél előbb...
Az én nagyfiam is 4.osztályba megy!S ami külön izgalom, hogy most, a költözés miatt másik sulit kezd...jobban izgulok, mint Ő, hogy minél simábban menjen a beilleszkedés és a barátkozás!
Tényleg magas a fiad, az enyém se kisnövésű, de még csak 145 cm.
Nati, milye fáj a párodnak?
Csuri, gyönyörű ez az Anna-gyerek!S milyen hosszú haja van!! Én alig várom, hogy fésülgethessem végre Blanka haját (remélem lesz neki elég), Adél az apjától örökölte a pár szál hajszőrzetét, így még meg sem növesztettük rendesen.
Sensi, köszi a pocakdicsit, a csíkok folyamatosan jöttek, mind a háromnál újabbak keletkeztek, ám a csúcs a 3. terhességnél volt, hatalmas volt a gyerek, hatalmasra nőtt a hasam és teljesen szétrepedt a bőröm a végére. :(
Drukkolok, hogy Te megússzad! (Igaz, főleg a legvégén szokott elkezdeni megrepedni)
Gabi, teljesen megértelek, szerintem teljesen "normális" az, amin most lelkileg(is)átmész!Én is tiszta zanza vagyok, egyik percben még madarat lehetne fogatni velem, a következőben pedig már őrületbe kergetem a családom. :twisted: Szegény férjemnek minden egyes mozdulatába képes vagyok belekötni, az se mindegy, hova teszi el ivás után a poharat...de tényleg, néha minden apró hülyeség zavar! Van hogy sírva hívom fel telefonon napközben, s közben fogalmam sincs, miért sírok...
Szóval kitartás! Ez a 9 hónap a leendő Apukáknak is nagy próbatétel. :wink: de MEGÉRI! :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Illusztrálok is, nem baj? :)
Adél frizkója ilyen:
Kép
Balázs pedig ekkora órjásbébi volt: Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Hali!
Köszi a vigasztalást! Már egy kicsit jobban vagyok. Tegnap végre jól kisírtam magam, bár más miatt, de esküszöm most olyan jobb lett minden. :)

Judit, Balázs nagyon cuki!!! Milyen méretekkel született? És Adél is nagyon helyes! Jól áll neki ez a frizura!!!!!!! :)

Nem tudja valaki, hogy mekkora fejméretig engeiódik az embert normálisan szülni? Vagy ez egyéneként eltérő?

Sensie, néha én is túl eszem magam. Az a halál. Alig várom, hogy végre elaludjak és reggel legyen!!!!

Csuri, nagyon jó lehetett az állatkertben, hát még a Duna parton!!! Nagyon szép kislányod van!!!

Méhszájvizsgálatról csak annyit, hogy nekem eddig mindig megnézte. Tényleg rövid idő és én meg se érzem. Viszont így tök nyugiba vagyok, hogy minden ok.

Naysa, tök jók a képek!!!!!! És gartula a kiscsajhoz!!!!!

Eagleszem, neked pedig gratula a kisfiúhoz!!!!!!!!!!!

Mindenkinek kellemeset!!!

Ma megpróbálom rávenni a páromat, hogy nézzünk el a mattiba. Meg ikeába lepedőért.
Valakinek van már kiságy? Nekünk elvileg rendelős és 4 hét mire kész, és szeretném, ha okt elején már meg lenne, ezért erre is rá kell kérdeznem. Inkább előbb meglegyen , mint későn.

:)

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok.Csak röviden:örülök hogy mindenki jol van.nagyon édesek a képek.nállunk még tart a lakásfelujitás,a babó sokat mocorog és mostanába keveset keményedik a pocim.Mindenki vigyázzon magára és pihenjen sokat!!!!

000kata

Sziasztok.Csak röviden:örülök hogy mindenki jol van.nagyon édesek a képek.nállunk még tart a lakásfelujitás,a babó sokat mocorog és mostanába keveset keményedik a pocim.Mindenki vigyázzon magára és pihenjen sokat!!!!

000kata

000kata

Sziasztok!

Judit!
Szerintem nagyon jó a frizurája Adélnak. Illik az arc-formájához!

Sensi!
Az állatkertről jut eszembe.... Én egyszer életemben voltam Angliában (London, Canterburry, Dover stb.) és akkor elmentünk egy állatkertbe vagy inkább vadasparkba. Már sajnos nem emlékszem, hogy hol volt, viszont arra igen, hogy iszonyú nagy területen volt, és totál lenyűgözött. Nálunk akkoriban ilyen jellegű parkok még nem nagyon voltak...

Gabi!
Nem tudom, hogy van-e ilyen fejkörfogat-limit (biztos van, de én még nem hallottam). Annának 35 cm volt, de szerintem hüvelyi szülésnél (legalább is nálam) sokkal nehezebb a vállak megszületése....

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Én is örülök hogy jól vagytok!

Nem is tudom hogy mondtam-e, hogy a cukrom végül jó lett (az éhgyomrim a mindkétszer túl alacsony, nem tudom hogy ezzel kell-e bármit kezdeni), de a terheléses az jó. Így bár a diéta marad, hisz az nem a cukor miatt kell, de kicsit lazíthatok rajta (pl tegnap ettem egy csomó szőlőt :)) De ha jól látom a mérleget, akkor nem híztam továbbra sem. Kár hogy nem az itteni mérleg alapján írják a kilókat, mert itt 71 kg vagyok, a dokinál még mindig ennél +3... Lehet, a végén kiderül, hogy csak a mérlegek csaltak (hisz a kezdő súlyom is az itthoni mérlegen volt 65)
No de mindegy is, diéta ide vagy oda szép, csinos vagyok :lol: :lol: :lol: (és persze szerény...)

viszont egy kérdés: ilyen időtájt nem kell megismételni a teljes vérképet? Mert nekem csak a cukrot csináltatta meg a doki, és most elbizonytalanodtam, hogy nem kellett volna teljes vérképet is?

Judit, Csuri nagggyon szépek a gyerkőcök!!!

Na én elmegyek szerzek magamnak lúdtalpbetétet, mert már kész katasztófa, ahogy járok, csak mire odaérek tiszta kosz lesz a talpam a flicflac-ban és igénytelennek tartanak majd az eladók... :oops:

Jók legyetek!

Pipal

Kép
pipal

Csuri!
Olyan szép ez a kislány! És sárgulok a cseppet sem vizes bokád miatt! 8)

Eagleszem
gartula a duplafiúcskához! :D

Judit
a Ti gyerekeitek is nagyon szépek! Helyes a kiscsaj! :shock: :D Gratula a 30.-hoz, én is követlek! :) Nekem is 01.31 az um. de valahogy Te előrébb vagy.

Gabi
jó hogy mondod a kiságyat és a járókát nekem is meg kellene rendelnem,igaz a szobácskája még nincs kész, de legalább ágya legyen ha esetleg előbb jönne..Én is úgy tudom hogy a válluk szokott inkább beakadni'.

Sensi
köszi :P , én is pontosan tudom miről beszélsz/írsz...nem akarok folyton a kilokon rinyálni nektek, de tényleg muszáj lesz valamit nekem is kitalálnom.

Ditta
szép neked is a pocid és rajtad sem látszik ám a nyo..van! :wink:
Igen, először a magándokim 2x is kisfiút mondott bár garanciát nem vállalt, elég ócska az ottani gépe. A 4D-n derült ki végül h. azért nem nagyon mutatta magát a drágám, mert nem is volt neki mit...

Nati
én szívesen csatlakoznék ha nem vagytok még túl sokan. De csak szept. második keddjétől jó mert az elsőn még dolgozom.

Kép
katica_75

Pipal
nekem csináltak teljes vért a cukorral 1ütt. Ügyes vagy h. nem hízol!

Kép
katica_75

Sziasztok!

Én is örülök,hogy mindenki jól van.

Judit,Csuri:Tényleg nagyon szépek a gyerkőcök!!! :)

Sensi:Köszike.Sajna kishugom is beteg lett elkapta a hasmenéssel járó vírust így két napig szegény tiszta rosszul volt :cry: Lázas is volt szegény.Aztán amikor ez elmúlt este kijöttek rajta nagy piros foltok ami meleg is volt és fájtatta a hasát is.Este ki hívtuk hozzá az ügyeletet,de csak találgatott,hogy mi lehet.Írt fel neki fenistil cseppet másnap erre még több jött ki rajta :cry: Így elmaradt az augusztusi tüzijáték és a többi is :cry: Tegnap este 8ra értünk be vele a Heim Pál kórházba :cry: Ott végűl azt mondták,hogy a strandon elkapott valami fertőzést :cry: Az ember így vigye a gyerekét a strandra :cry: Ma már nincs rajta hál istennek.Így csak jövőhéttől megy megint oviba.Remélem már semmi nem jön közbe nála.Mert jövőhéten költözködünk és így már nem tudnék rá vigyázni.És végre szeptembertől már nem lakunk itt :D És akkor majd pihi lessz ezerrel :D

nevelés:Azzal nálam se lessz gond hisz van két hugom aki már nagy ló,de őt is szinte én neveltem és most a kishugomat is.Így azért nekem is van már jó pár év tapasztalatom sajnos vagy hál istennek ezt még nem sikerűlt eldöntenem :) Sajnos azért,mert így gyerekkorom egyáltalán nem volt és hál istennek,mert így tudom,hogy mit lehet és mit nem lehet.Persze tuti saját gyerkőcnél is más a dolog.Az enyém se lessz elkényeztetve az tuti.

Eagleszem:Gratula a kisfiúhoz!! :D

Nati:Hát remélem,hogy tényleg igazad lessz.Bár egy darabig bizti nem fog utánna érdekelni a súlyom.Majd csak szoptatás után.Akkor bizti fogyózni fogok.Hát remélem,hogy olyan sokat nem fogok felszedni ami a babót veszélyeztetné arra azért próbálok oda figyelni :D Bár így,hogy alig eszem sajna megint feljött pár kiló :cry:

Bocsi,hogy nem reagálok mindenre!
Mi ezeket a dolgokat leszámítva jól vagyunk :D Néha hányinger van,de nem vészes lehet a gyomrom nyomódik és ezért van.

További szép napot kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Pipal:Örülök,hogy végűl jó lett a cukrod :D Nekem is a cukorral együtt néztek teljes vérképet.

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

32. héten van megint teljes vérkép! Ha esetleg valaki negítív mint én annak a 36.héten is kell menni ellenanyag termeléses vérvételre.

Szerintem van fejkörfogat limit, előszöris meg kell nézzék milyen alakú a medence csontozat, hogy táguláskor is kifér-e rajta a bébi.
39-40 cm-est már nem igazán engednek simán születni és az uh-on teljesen lemérhető a méret.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Helló!

Köszönöm a gyerekdicséreteket!
Gabi, Balázs 4 kg-val és 55 cm-el született, a feje 35 cm, a mellkörfogata 36 cm volt. Csatlakozom az előttem szólókhoz, a fej megszületésével nálam sem volt gond, ám aztán jött B irtó széles válla....hááát, mit mondjak, nem volt egyszerű! :shock:
Katica, az én um. jan 29 volt, meg nekem 23-24 naposak a ciklusaim, ezért lehetek előrébb sorolva. (nade!!ez a meglévő gyerekeimet sosem befolyásolta, mindegyiket túlhordtam! :) )

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Katica!

Az én bokám még valóban nem vizesedik, de ami késik, nem múlik.... Az előző terhességem vége felé már csak egy cipő jött fel a lábamra, abba is kizárólag reggel tudtam belebújni, de becsatolni már csak a férjem tudta. Tehát én számítok hasonlóra most is. Sőt, ha jól emlékszem szülés után kb. két nappal kezdett lelohadni...

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Megjöttünk Balcsiról meg már dolgoztam is délelőtt, gondoltam, míg Lili alszik, bekukkantok kicsit.

Klarissza, képzeld, Lili nagyon szereti a Tankcsapdát, itthon szoktak Apával tombolni rá. 8) Én meg tervezem, hogy 3 hét múlva elmennék még koncertre, nem tudom, be merjem-e még vállalni? :oops: Majd hátul és oldalt állok és Apa megvéd. Aztán majd beszámolok, Pocaklakónak mennyire jött be. :)

Én is mostanában szoktam elgondolkozni rajta, hogy vajon a rugdosások pozitív vagy negatív érzéseket fejeznek-e ki odabentről. Egy hete voltunk meghallgatni a Carmina Burana-t, azon végig mocorgott, szerintem tetszett Neki.

Naysa! Örülök, hogy minden renben a Babóval és a múltkor csak elnéztek valamit. :)

Eagleszem, gartulálok az újabb kisfiúhoz! :D

Csuri! Nagyon helyes a kislányod! :D Kár, hogy egyik képen sem látszik a pocakod... Viszont valamiért olyan ismerősnek tűnsz :)

Sensi! Lili sem volt nagy baba, 3,1 kg, így még nálad is simán lemehet a 7 kg a szüléssel. :wink: Kitartás még a munkához és vigyázz a pocakra!

Judit, Adél is nagyon szép kislány és Balázs is édes bébi a képen. 8) Péterről nem teszel fel?

Pipal! Szupi, hogy jó lett a cukrod. :) Teljes vérképet a 30.hét környékén csinálnak, legalábbis nálunk. Majd holnap megyek a védőnőhöz és megkérdezem pontosan.

Mi jól vagyunk, még mindig a légszomjjal küzdök, más gond szerencsére nincs. Bár ma nagyon erős szívdobogásom volt egész nap, Anyunál megmértem a pulzusomat és 99 volt, a vérnyomásom viszont teljesen jó, 115/70. Az előbb utánanéztem, elvileg normális, hogy megemelkedik a pulzus, de azért erre is rákérdezek holnap a védőnőnél. Meg úgyis méri ő is.

Még teszek egy képet Liliről, Balcsira menet megáltunk uzsizni:

Kép

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?