A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Kata, a két hónap lassan letelik... :lol:

Kép
Kép
patr

Viki, viszont ha a tej csak birkapörin múlna, akkor szerintem te ennél birkapörit bőven! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
patr

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:35-kor.
20150601134430

Potyka!!
Hordozókendő oktatásból nem lesz semmi? :cry:
Én úgy szeretném használni, de nem tudom megkötni!

Kép
Kép
patr

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:35-kor.
20150601134430

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam.
Szly, köszi már egy kicsit jobban van már legalább nem lázas,de még nagyon nyügös! Szerdáig szinte, nem is evett csak ivott!
Nagy küzdelmek árán veszi csak be az antibiotikumot! Még vissza kell majd mennünk vizeletvizsgálatra a gyógyszer után!
Sajnálom Rolit, szegénynek nem az ő napja volt! De ez általában igy szokott lenni van hogy csetlenek-botlanak! :roll:

Tesós gondokat sajnálom!Véda, Patr,Roxin Remélem mindenkinél minnél előbb megoldodik!

Andkata, szerintem se ébreszd fel! én örülök, h átalussza az éjstakákat! :D és örülök, h megoldodott a cicis próblémád!

Timi, Bencének előre boldog névnapot!

Mindenkinek szép hétvégét4 Nem hinném, h tudok jönni!
bencuri

Bencuri- Viki!
És végül mi volt Bence diagnózisa?

Kép
andkata

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:10-kor.
Vendég

VKata! Vettem ezt a boraxos lötyit, meg kifőztem kifertőtlenítettem mindent amit a szájába teszek vagy fejéskor a tejjel érintkezik.
De akkor ezt a fehér trutyit ki kell törölni a szájából és utánna ecsetelni?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

Most tudtam jönni. :oops: Cserébe hoztam képet is!
KépKép

Wera!
Kérdezted, hullik e Emma haja. Nem. Egyelőre, legalábbis... nem vettem észre a feje alatti peluson, hogy volna rajta haj.
A nagyok is ilyen kis hajasbabák voltak, és nem hullott nekik ki.

Ma voltunk csípőszűrésen, szerencsére minden rendben.
Leszámítva, hogy nagyon bepörögtem...
Egy váróban voltunk a röntgenre és a felnőtt uh-ra várakozó BETEGEKKEL.
Kikbők itt folyott, ott csöpögött valami...
Nagyon sajnálom őket, de 6 hetes babáknak nem kellene egy váróban időzni velük... :roll:
Arról nem is beszélve, hogy 11'15-re volt időpontunk, ehhez képest 12'10-kor szólítottak minket! :twisted:

Akkor minek adnak időpontot?! :shock:

És nem volt hely, ahová letehettem volna Emmát! Nem tudtam kicserélni a pelusát, bár ilyen környezetben talán jobb is, ha a kezemben volt, de a meleg miatt rettenetesen izzadt a karomban.
szóval hihetetlen állapotok uralkodnak ott...
már azon gondolkoztam, hogy otthagyom az egészet, és elmegyek valami fizetős helyre, ahol úgy fogadnak, ahogy egy ilyen pici babát illik! :twisted:
Vendég

Andkata- virusos mandulagyulladás+ alsó húgyúti fertőzés(állitólag a doki szerint azért volt vörösvértest a vizeletbe mert, kenjünk a kukacát, a szükület és a letapadás miatt és onnan jutott be, mert begyulladt egy picit, pedig éppen hogy csak piros! :? :shock: ) Szerinted ez lehet! Ha beszedtük a gyógyszer annak teljesen el kell tünie a vizeletből, meg a ffehérnek is Úgye?
Nagyon féltem h valami a veséjével van, mert a neten ilyeneket is irtak!
Neked mi a véleményed?
Egyébként nagyon köszönöm h múltkor segítettél! :D
bencuri

Marcsi, nagyon édes Emma és az a poló nagyon tetszik! hol vettétek?
bencuri

Szia Bencuri!
Köszi! :wink:
A bodyt itt vettem nálunk, a bababoltban.
Vendég

Marcsi! Emmanagyon édi! :D :D

Most megint hülyeséget fogok kérdezni, de csípőszűrést hol és mikor csinálnak?
Mert a zárójelentésben benne van, hogy mikor milyen vizsgálatra kell visszavinni (hallás, és a terhességi cukor miatt nekünk kardio is), de csípőszűrésről nem volt szó.
Gyerekortopédián csinálják?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszta, 6hetes kor körül ajánlott, a gyerekorvos ad beutalott és megmondja pontosan hova menjetek! Mi egybe voltunk has,koponya uh és csipőszürésen! viszont csak most voltunk,mert annyira nem volt időpont a nyári szabik miatt!
bencuri

Én vagyok az első :)

Bencuri
! Szívesen :D Bármikor.

Ha alsóhugyúti fertőzése van- egyébként ez simán elképzelhető, akkor a vörösvértestnek és a fehérvérsejteknek is el kell tűnni a vizeletből. A fehérje inkább a felsőlégúti huruttal függ össze. Az antibiotikumot a húgyúti miatt kapta.
A fitymát egyébként nehéz, de érdemes rendben tartani, mert onnan könnyű a fertőződés.
Összességében tehát a láz a felsőlégúti huruttal függ össze, a többi a hugyúti dologgal. Ne izgulj, ettől nem lesz baja veséjének! Egyébként hány napig kell szedni az AB-t?

Emma
nagyon édes!

A lányom negyed hatkor kelt először 10 után, annak ellenére hogy tegnap napközben is elég sokat aludt. Viszont ilyenkor hulla éhes és nincs sok türelme a cicihez...Nehéz ez a gyereknevelés néha...

Kép
andkata

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:11-kor.
Vendég

Bocsi akkor válaszolt!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:36-kor.
20150601134430

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:36-kor.
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:13-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:14-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:14-kor.
Vendég

Jó reggelt!

Köszönjük a köszöntéseket!

AndKata egy hétig kell szedni a AB-t. Még azon is gondolkodtunk, h úgye strandon is volt múlhéten és lehet h ott szedett össze valamit! A tisztitás elég macerás, mert úgye utálja, meg le is van tapadva! Szept.-ben visszük a gyerekklinikára vele, már voltunk a Jánosba, de ott úgy akarták felszedni,h nem érzéstelenitik egyáltalán! Remélem akkor már jobban lesz ha megcsinálják neki és könnyeb lesz tisztitani is?! Bár olvastam, h visszatapadhat megint! :roll: Meg h érdemes lenne még várni vele, h kinővi?

V.Kata, azért köszönöm Neked is! :D
bencuri

Viki, örülök, h tejcsivel ilyen jól álltok! Ügyesek vagytok Lakó babával! :D
bencuri

Kata, nem válaszoltam..

Szóval mi úgy állunk, hogy kicsit több mint fél liter a tej, a lefejttel együtt, 100-200 ml között kap tápot. Attól függ, hogy mennyit igényel. Mostanában kis éhenkórász, de tegnap például csak 5x evett, különben aludt és ilyenkor nyílván többet eszik egyszerre. egy héten egy napot szoktam mérni, egyébként érzésre csinálom, különben nagyon frusztrálódok a mérlegtől. A leány 4400 gramm, szóval rendben vagyunk...

Kép
andkata

Sziasztok!

Viki!

Gratulálok!!!! Nagyon ügyesek vagytok!!! :D :D
A kiscsajt, oké, viheted, de csak egy kicsit... :wink: aztán kérem vissza!

Ma reggel tündérien ébredt, ilyet még nem csinált! Csak vigyorgott, meg igazgatta a száját, beszélgetni akart, no de most meg BŐG!!!
Ki érti ezt?! :shock:
Vendég

Sziasztok!
Először is Isten éltesse a Bencéket!

Nekünk aránylag jó éjszakánk volt! Igaz, hogy nyűglődve, sírósan aludt el, de már fél 10-kor elaludt, és csak fél 4-kor kelt, aztán meg fél 8-kor.

Ma Ati főz ebédet, igy könnyű dolgom van! :lol:
Délután meg séta van tervben, ha marad ez a szép napsütés!

d.dodó

8)
Vendég

Sziasztok!

Ma van Apa 30. születés napja. :D

Kéne neki csinálnom valamit,majd csak este jön meg,de nem tudom mit :roll:
Ami hamar készen van,finom,,és torta is,és van hozzávalóm.

Na persze ha Dominik baba engedi. :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Csak azt nem tudom,hogyan tartom vissza majd a gyerekeket hogy Apa még egyben lássa a sütikéjét :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

kike!
Én ugy szeretem a tortát, hogy a krémben csak minimális a margarin. Először szoktam fözni vagy egy vanilia vagy egy csoki pudingot...
Multkor pl barackos krémet csináltam, és nagy volt a sikere.
Főztem egy vanilia pudingot, mikor kihült belekevertem egy kicsi margarint és porcukrot, majd összeturmixoltam 3 őszibarackot (pucoltat) és belekevertem, a krémbe kevertem egy kis zselatint is (főzöttet). Majd megkentem a tortalapokat. A tetejét barackszeletekkel díszítettem, és még leöntöttem zselatinnak, és hűtőbe raktam!

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:15-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:15-kor.
Vendég

Kata:köszi :D

Ez ám a jó móka,mikor mind a két gyerek szól hogy végzett a kakival,a kicsi meg szopizik :evil: :roll: áááááááááá

Kép
Kép
Kép
kike

Halihó!

Látszik h hétége van! :)

Bandi - ment a csomi, ajánlva adtam föl, mert nem bízok a postásokban (tisztelet a kivételnek) :twisted: A részletek mindjárt mennek priviben.

Kike - Isten éltesse Apát sokáig! Milyen süti? Milyen süti? Kérünk fotót meg kóstolót meg mindent!! :lol:

Marcsi - Emma zabálnvaló kis tünemény! És tényleg irtó cuki az a kis body, sehol sem láttam még ilyet! Remélem Apával is alakulnak a dolgok!!

Most volt itt a barátnőm Angilából és olyan tüneményes kis cuccokat kaptunk tőle!!! Nagyon sajnálom hogy 1-2 már éppcsak jó lesz rá, olyan gyorsan nő! Majd hozok már én is fotókat, csak még mindig nem bírok feltölteni, szarakodik a gépünk :(

Tegnap már egész tűrhető napunk volt, még 2x aludt is egy keveset napközben, úgyhogy valami csoda folytán időben elkészültem az ebéddel. Mától Apa szabin van, úgyhogy fellélegezhetek egy kicsit.

Valaki kérdezte (bocsi, de már nem emléxem ki volt :oops: ) h anyukám nem tud-e segíteni. Hát, sajnos ő vidéken van, 180 km-re innen. 3 hetente tud itt tölteni egy hétvégét és akkor sokat segít, de sajna csak ennyi. Anyós-após is sokat dolgozik, tőlük nem várhatok segítséget. De megbeszéltem Nonóval h megjavul, így most már bizti nem lesz gond! :wink:

Az éjszakáink változatlanul elég jók. 10 és 11 között alszik el, 4-kor ébred enni (szinte óramű pontossággal :lol: ), aztán 8 és 10 között kel fel újra. Ha rá tudnám szokatni egyetlen aprócska 3 órás délutáni szunyára, komolyan mondom egy szavam se lenne! :P

Tejcsi: az utóbbi 2 napban nem kellett tápszert adnom neki, aminek nagyon örülök. Bár délutánra már nagyon plötyik a cicik, de ha 1,5 óránként eszik egy keveset, akkor elég neki :? . Hát ez van.

Most elbúcsúzom egy időre, mert holnap elutazunk és nem tudom mennyi időm és lehetőségem lesz anyuéknál netezni.

Mindenkinek további jó hétvégét és sírásmentes napokat kívánok! :D

Cuppa :wink:
Vendég

Vera:neked is köszi Apa nevében is

azt elárulom hogy joghurtos torta lesz,aztán majd kiderül milyen lesz a végeredmény :D

Kép
Kép
Kép
kike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:37-kor.
20150601134430

Katus, szerintem ha ilyen szépen megy a súlya akkor nem gond, ha nem eszik olyan sokat, nem? Jó hasznosít...

Wera, örülök, hogy jobb a kedved...

Bencéket és Kike papát Isten éltesse!

Kép
andkata

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:37-kor.
20150601134430

Sziasztok lányok!

Viki, köszi az érdeklődést, vagyunk mi is,csak pár napja a kisasszony cirkuszt rendez minden elalvás előtt, nem tudom a hasa fáj-e, vagy cs nyűgös, de elég sokára alszik el,de leagalább általában elalszik.
És most átestünk a ló másik oldalára, mert 4 nap alatt 200 grammot hízott, dehát legalább eszik! és nem is olyan vészesen sok tápot kap.
Viki, te mindig kitalálsz valami frappáns becenevet, a Big Daddy Laci nagyon komoly!

Lefényképeztem, de nem látszik túl jól, hogy két cicizés között, büfi alatt olyan durván kiszívta a kis karját, hogy rendesen egy eleg nagy lila folt maradt ott napokig. Kis habzsolka.

Ja és dokinéni azt mondta tegnap, kötött a csípője, remélem, az nem komoly és kis tornával rendeződik.

Éljenek a Bencék és Kike Apu!

Kendőm nekem is van, cs nem ér ide a csaj, aki megmutatná,h kell használni, pedig úgy kipróbálnám!

Pár fotó

Nekünk nincs sok hajunk, de az mókás bír lenni!
Kép

Kép
Kép Kép Kép

Kép
teó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:16-kor.
Vendég

Sziasztok! :lol:

Viki!
Köszi a hiányolást :wink:
csak olvasó üzemmódban voltam a napokban, elismerem csak lustaság miatt :oops:
nem csoda hogy elájultak Lacinkótól, nagyon stramm bébi.
én is gondolkodom már a bevásárláson vele, de lehet még várunk egy picit.

meg voltak azért vendégeink is, ma is jön egy társaság, kb.12-en :roll: :shock:
Emci baba áldott jó gyerek, egészen jól összeszoktunk már, este végigalussza a nyolc órát :lol: .
Eddig is valószínű aludt volna, csak mind költögettem enni- most a doki javaslatára hagyjuk pihizni.
egy dolog aggaszt, hogy elég keveset eszik, pedig tejcsi van bőven.
mától nem is mérem csak a tiszta súlyát reggel, mert begolyózok a folyamatos méricskéléstől.
aztán ha látom 1-2 nap múlva hogy nem stimmel, kap egy pótlást cumisüvegben.

AndKata!
Gratulálok a fél liter tejcsihez! :lol: :lol: :lol:

Wera!
örülük hogy sikerül mégis megúszni a tápot!
Ügyes Nonó :wink:

Bencéknek boldog névnapot!

Kike!
Apának boldog 30.szülinapot!
Isten éltesse sokáig!!!
miindjárt még jövök...

Kép
kimma

Tami nagyon kis édes!! :D

Sütike kész,igaz megvan már dézsmálva,de maradt Apának is :lol: :lol:
Szegényem csak késő este jön meg-két tortára nem volt időm hogy csináljak,így az az egy lett megdézsmálva :oops: :lol:
Képet majd dobok róla mindjárt,még az egész tortáról,nem krémes meg semmi,csak olyan kis szerényke :D

Kép
Kép
Kép
kike

Teó!
ezméletlenül jó a frizurája Taminak! :lol: :lol: :lol:

VidoKata!
te adsz pótlást Dórikának?
vagy anélkül is ilyen szépen gyarapodik?

vettünk fülbevalót Emcikének, ki is akartuk lyukasztatni a kórházban a fülét, erre kiderült hogy csak hazamenetel előtt csinálják,most azt mondta a csescsemősnővér hogymár nem szabad bevinnem :twisted: , vigyem egy szalonba
mit mondtok?
van egy szalon ahol lövetik. vagy inkább keressek egy védőnőt amelyik szúrja? :roll:

Kép
kimma

Kép
a szerény alkotás. :P
alapjában véve egy joghurtos fehér tészta amit ketté kell venni,és az egyik felébe olvasztott csokit keverni,aztán villával összekutyulni a fehér,és csokis tésztát.Ilyen kis egyszerű,pont kismamiknak találták ki szerintem :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Viki:kérdésedre válaszolva-már csak egy kicsit érzékeny a fogam,nagyon sokat javult,remélem teljesen rendbe fog jönni.A hidegre,melegre még érzékeny,és ha lehet keményebb dolgokat nem is rágok rajta.
köszi az érdeklődést :)

Kép
Kép
Kép
kike

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:17-kor.
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:38-kor.
20150601134430

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:38-kor.
20150601134430

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?