A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Andi, anyukám unokatestvérének az élettársa :)
5 hónapja szült, és már elmúlott 40 éves. Nagyon szép, nagy baba lett, és teljesen egészséges. :D 27-én lesz 6 hónapos, és még eddig
SEMMILYEN betegsége nem volt. Se egy kis megfázás, semmi...
Szóval ne aggódj. :) puszilok mindenkit!

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Tegnap egy kicsit elírtam az afp eredményemet! :oops:
0,81 MoM lett( 23,2 iu/mL)
zsu83

Sziasztok lányok!

Megérkeztünk épségben, bár mondanom sem kell, hogy senkinek nem jutott eszébe, hogy segítsen... Mindegy, az a fontos, hogy nem eröltettem meg magam... :-)
A párom nagyon örült, amikor meglátta a pocakomat, azt mondta, hogy nagyon szépen hegyesedik és most már tényleg látszódik, persze azért még mindig sok múlik azon, hogy milyen ruhában vagyok...
Egyébként itt már szinte ösz van, nagyon furcsa ez a nagy hömérséklet különbség. (bocs az ékezetek miatt, de ez sajnos nem magyar billentyüzet...)

Nekem amikor csütörtökön levették az afp-t, azt mondta a védönö, hogy az eredmény semmit nem jelent, mert volt olyan, akinek a lehetö legrosszabb eredményt hozta ki és aztán a genetikai vizsgálaton kiderült, hogy teljesen egészséges a baba és egészségesen is született meg... DE AKKOR ÈN SEM ÈRTEM; HOGY MINEK???? Kicsit bosszantó...

Sajnos engem a boltban való vásárlásnál már nem néznek olyan fiatalnak, hogy elkérjék a személyimet....Èn lehet, hogy örülnék neki, de azért egyetértek Eliffel, azt èn sem viselem el, ha durván beszélnek velem... :)

Panna
pandusika

Panna: Örülök hogy épségben megérkeztetek! Gondoltam rád! :D
Az afp-t nekem is mondta a doki, hogy nem kell komolyan venni, mert egy elavult vizsgálat! :?
Csak tudnám akkor minek erőltetik ezt a vizsgálatot! :roll:
zsu83

Tegnap nekem is levették az afp-s vért, 2 hét múlva lesz eredmény. Engem az előzmények miatt annyira nem izgat (eddig mindkét gyerekemet nyitottgerinc-gyanúsnak hozta ki), de meglepne, ha tartományon belül lenne. Sőt, lehet, hogy attól esnék csak igazán pánikba :D
A probléma csak annyi, hogy amíg nincs eredmény, addig uh sincs. Pedig már úgy megnézném, eddig csak 1x láttam, a 12 hetes uh-n. Saját szórakoztatásomra viszont nem akarom zaklatni "babamozival" :?

Kép
kangu

Én is már alig bírom ki hétfőig amikor uh! :D Teljes transzban vagyok hogy végre láthassam :D
Láttátok, hogy már van májusi topik is? :shock: Öregszünk :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Én szept. 1.-jén megyek vissza dokihoz, akkor leszek 17 hetes, kiváncsi vagyok mikor fogja csinálni a genetikai uh-t! :roll: :lol:
zsu83

Képzeljétek velem a coryzalia csodát tett, tök durva az allergiám, állandóan ömlik az orrom meg tüsszögök, és amióta szopogatom ezt, azóta totál zéró tünet, úgy csinálom, hogy amikor érzem, hogy kezd viszketni az orrom gyorsan elszopogatok egyet, és kitart vagy 3-4-5 órát is amíg újra viszketni kezd. Tök jó :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

pandusika: Én is gondoltam rád mindig amikor meg kellett emelnem valamit. Örülök, hogy minden rendben volt. :)
El tudnám viselni már én is hosszútávon az őszbehajló időt, főleg így, hogy strandra nincs merszem kimenni, meg egyébként is egyszer mentem le a tengerhez is Törökországban és 50-es naptej mellett árnyékban is vörös kiütések leptek el. :(

Az afp-re én sem sokat adok, mint ahogy itt mindenki, csak kötelező vizsgálatnak tekintem, de a genetikai UH-t már nagyon várom, az meg nekem még olyan nagyon messze van sajnos. :( (Sept. 2 afp, aztán eredménnyel doki) Én is nagyon hozzászoktam, hogy sokszor látom a csöppséget, most meg a távoli időpont miatt sokszor rámjön az aggódás.

Tegnap sógornőm kijelentette, hogy ő biztos benne, hogy mi tudjuk már a baba nemét, csak neki nem mondjuk meg, és miért vagyunk ilyen hazugok. :D Mint kiderült barátnőivel kitalálták, hogy max! 12. héten ez kiderül. Ügyvédtanonc a lelkem, de néha nagyon gyerekes... azért imádom... :) Mások is már kérdezgetik, de szolidabban.

Kép
Kép
elif

Most megint el vannak sokan tűnve innen a topikból, remélem csak időhiány, vagy lehet hogy csak olvasnak.
Ami a nemet illeti, én valamiért nem érzem magam meggyőzve hogy fiú, pedig határozottan mondta az uh-s :roll: na majd holnap :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nálunk meg most éppen mindenki azt érzi, hogy fiú, én is, kivéve édesanyámat, aki a kezdetektől állítja, hogy lány... Olyan izgalmas ez a találgatás. :D Kíváncsi vagyok... És persze mindenképpen imádni fogjuk. Most épp névkeresőben vagyunk.

Igen, sokan eltűntek, de hétvégén ez általában így van, ahogy megfigyeltem.

Kép
Kép
elif

Olimpiai bajnokok lettek a vizilabdás fiúk!!!!! :lol: :lol:
Nagyon szép meccs volt!
Most jöttem rá, hogy én az eddigi olimpiákból is csak a férfi vizilabdásokat néztem meg, ahogy most is :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Ügyesek voltak a vizilabdások! Hurááááááááááá! :lol:

Nekünk is a 12. héten mondta a doki, hogy fiú, hát én majd a genetikai uh után hiszem el tutira, hogy fiú! :lol:

Képzeljétek, hajnalba felébredtem, forgolódtam, és egyszer csak azt éreztem, hogy a babucink tapogatja a hasamat óvatosan, olyan volt, mintha megsimogatott volna! Olyan jóóóóóóóóó! :lol:
zsu83

A simi az nagyon jó! :lol: Nekem még csak Zéti produkálta, a kicsi mazsola most megint pár nap szünetet tart... :( remélem lassacskán beindul, a tesója ilyen korában már határozott mozdulatokkal jelezte hogy ő is itt van :) jesszus, máris elkezdtem az összehasonlítgatást :shock: akartam is már ezt kérdezni azoktól, akiknem van már legalább két gyerekük, hogy ez hogy megy...mikor megszületik a kisebb, akkor mindenki összeméri őket, vagy csak nekem van ilyen kényszerem? :? Nehéz dolog ez, az egyik úgyis szebb lesz mint a másik, vagy okosabb, vagy ügyesebb, vagy jobb természetű...lehet erre vigyázni hogy ne csináljunk "ranglistát" köztük?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám! Aranyosak vagytok! :)

Èn egyébként azért vagyok "eltünve", mert itt van nálunk vendégségben a párom egyik gyerekkori barátja és hát a vendéget el kell látni minden jóval....

A mozgolódásban a baba nálunk is több napos szüneteket tart és ráadásul már több, mint egy hónapja nem is láttam, de jövö héten apa megnézi ultrahanggal, szóval hamarosan látni fogjuk, aztán szeptember második hetében jön az ultrahang... Már nagyon nagyon várom, hogy láthassam a picúrkát. És végre hamarosan megtudjuk a nemét is... :)
Lánynévben már sikerült közös nevezöre jutnunk egy pár névvel kapcsolatban, de fiúnévben még nem... :(

Képzeld Zsu múltkor èn is hajnalban felébredtem és akkor nagyon mozgolódott... érdekes, hogy éjszaka én is sokkal jobban érzem. Már alig várom, hogy megint jelentkezzen... :)

Azt olvastam, hogy a 12. héten a kisfiúk és a kislányok külsö nemi szerve még ugyanolyan és ezért nem tudják még ilyenkor megállapítani a nemét... ennek ellenére a barátnömnek is megmondták a 12. héten, hogy kisfiú és már azóta meg is született Péterke ... :lol:
Ugy emlékszem, hogy az orvos próbálta megnézni, de aztán nem mondott semmit, szóval lehet, hogy kislány csak nem merte még mondani.

Panna
pandusika

sziasztok ,igen hétvégén szinte csak olvasosban vagyok :oops:
A gyerekek uralják a gépet na meg persze apa. :)
Pár napja én is érzem a babát olyan ovatos mintha pillango lenne és csak repdesne néha -néha egy kicsit.

Nálunk az összehasonlitás "csak" olyan szinten van ,hogy ki mikor mit csinált mit tudott,mondott e akkor már ezt -azt de ha nem akkor nemkényszeritjuk ,hogy Ő is kezdje el azonnal.
Szerintem ez természetes hogy tesokat összehasonlitunk.Söt van ,hogy hozzánk is hasonlitjuk kinek a szokását, mimikáját stb örökölte.
Szóval szerintem lehet vigyázni ,hogy ne csináljunk ranglistát közöttük.

elif.Barátnöm kint él németben a férje német de törökök az ösök....Islamra tért át a lány is .
A kisfia Bahadir és nemrég született a kislánya akit Asmannak neveztek el.Rem jól írtama neveket .Azt tudom,hogy a Bahadir -ban az i ékezet nélkül kell leírni!
Meg anno mondott vmi olyasmit is ,hogy amiért fiuk lett igy kecskét kell vágniuk és szétkell osztani a szegények között??!!
Te is áttértél?Bocs,hogy ilyet kérdezek ,ha nemakarsz ne válaszolj.
Nekem is van egy okoskodó rokonom :twisted: Ne bosszankodj ezen!Tapasztalat!

Kép
zümis

Sajnos nekem is vannak okoskodó ismerőseim, rokonom!
És az a bosszantó, hogy néha olyan akarja osztani az észt, aki még nem is szült! Na ezen jól fel szoktam magam húzni! :twisted:

Nálam is inkább éjszaka és reggel aktív a babuci, reggel amikor felébredtem, szabályosan kitüremkedett a hasam, ő már előbb fent volt mint én! :lol:
zsu83

Irigykedem a mozgolódásokért, olyan sejtelmesen már én is érezgetek valamit, de még nem vagyok biztos benne, hogy ez ő.

zümis: nem gond, hogy kérdezed. :) Igen, én is felvettem a vallást, én úgy vagyok ezzel, hogy mindenki megtalálja a saját útját az életben, filozófiáját, amivel kiegyensúlyozottnak érzi magát, nekem ez az iszlám. (Hozzáteszem, hogy mi azért modernebbül fogjuk fel az előírásokat, a mai életre átfordítva. Kecskét nem hiszem, hogy vágunk, de ki tudja. :D És a választott muszlim nevem Elif. :)

Ma úgy néz ki találtunk egy lány nevet, ami mindkettőnknek tetszik... ne meglátjuk... :) Almina, azt jelenti pirkadati almavirág, és még egy török dal is van róla.

Kép
Kép
elif

Sziasztok!
Nagy gratula a vizipólós fiúknak, meg az egész magyar olimpiai csapatnak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Elif: Nagyon tetszik a lánynevetek :D
Egyébként engem is gyakran néznek sokkal fiatalabbnak, egyáltalán nem alaptalanul, sokszor van, hogy ha 2-en megyünk be valahova, úgy köszön az eladó, h jó napot, szervusz (ez szól nekem). Ilyenkor szoktam mondani, h csókolom! :lol:

Voltam benn pénteken, a szabim utolsó napján az oviban, hát minden kolléganőm el volt csodálkozva, h mekkora már a pocim! Pedig én meg voltam róla győződve, nem nőtt semmit.Persze ha 5 percenként látom, nem tűnik fel a változás :lol: Még 1 hét, és kezdődik a tanév, és nem szeretném, hogy a szülői ért. előtt meglássák vagy megtudják a szülők, így is elég sokk lesz nekik, ha megtudják, h elhagyja a kis csemetéiket a (kedvenc) óvó néni..Holnap remek tanévnyitó ért., annyira nem érdekel!
Nektek is kitölti az agyatokat a baba, vagy csak én vagyok ilyen dekoncentrált?! A gondolataim 95 %-a Körülötte forog!
Úgy, de úgy várom már, hogy megérezzem, hogy mozgolódik!!! Még nem éreztem semmit, de libabőrös leszek, ha olvasom a ti beszámolóitokat.
"Jó" tanácsokat eddig én senkitől nem kaptam, igaz, h szinte amióta tudok a dologról, azóta szabin vagyok. Majd most, ha körül vesznek majd az okosok, ráadásul én igen alternatívan tervezem az egészet, lesz min ütközni az öreg rókákkal. :lol:
A rókáról jut eszembe: kerülget még valamelyikőtöket?

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Azt hiszem rászóltam a kicsire! :lol: Van ma nálunk csokifesztivál a városban, és van egy színpad, épp énekeltek és elég közel voltunk, úgyhogy nagyon hangos volt, és a bébi annyira de annyira elkezdett forogni, hogy menekültem a hangfalak közeléből :lol: azt olvastam, hogy a füle már működik, viszont az agyban a hallóközpont még nem, ami azt jelenti, hogy hallja a hangokat, csak nem értelmezi. Ezen kívül az ennyire hangos zenénél nyilván a rezgéseket is érzi, ahogy rezonál a folyadék körülötte, és gondolom nem volt neki kellemes :) nagyon-nagyon forgott :D de én örülök neki, végre valami jel, és nem hagytam szegénykémet a kellemetlenségben, egyből elhúztunk onnan, és azóta meg végre beindult és szépen rugdos, pedig már itthon vagyunk és csend van. Jajj annyira vártam :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Elif: Nagyon szép ez a név! :lol:

Zsuzsi: Az én anyukám is oviba dolgozik! Múlthéten meglátogattam az ovisok között! Na ott aztán elkezdték osztani az óvónénik az észt nekem is! :twisted: Pedig nem kértem ki a véleményüket! :)

Zétibébi: Biztos nem tudta odabent a picur, hogy mi ez a hangzavar! :) Vagy lehet hogy tetszett neki a zene? :wink: :D
zsu83

Megjöttünk, jó volt egy kis pihenés. Babuci egyre aktívabb, minden nap rugdos párszor. :D

Zsu! Az AFP nekem is 0,85 lett, az elsőnél is 0,8 volt. Ez ugyan az alsó határérték körül van, de szerintem nekünk most egyébként is túl korán vették le hozzá a vért (ha jól tudom, egyszerre haladunk, és még te sem töltötted a 16. hetet a vérvételkor).

Egyébként nekem holnap attól még el kell mennem a kórházi AFP-re is, nem látom sok értelmét, és nem is érdekel az eredmény, de mivel úgyis kell mennem leletekért, belefér még egy szúrás...

Nekem jól látszik a hasam, persze ez nagyban függ attól is, hogy milyen ruhát veszek fel. Klasszikus kismama cuccban jókora pocakom van.

Zetibebi! Az én babám is egyértelműen reagál a hangos zenére, zajokra, ilyenkor mindig eszembe jut, hogy szegény kislányomat annak idején Flately-előadásra vittem. :oops:

Kép
mist

Sziasztok,

hétvégén én is csak olvasó üzemmódban vagyok, jó sokat írtatok :)

szerintem a fodrászos pletyi olyasmi, amihez mindenki hozzátett még egy kicsit, mikor mesélte a másiknak, ezért valószínűleg valami alapja van, de a fele se igaz... szerintem

Elif, ez a név nagyon szép!

no csütörtök reggel elkezdtem tolni a homeopátiás cuccokat. gyógyszerésszel is beszéltem róla, meg a ti segítségetekkel histaminum 9 CH + coryzalia kombóval próbálkoztam. Az eredmény az lett, hogy jobb nem lett, viszont ma reggel már elkezdtem fulladni is, szóval irány az ügyelet. Ügyeletes dokinéni amellett, hogy iszonyat bunkó módon beszélt velem, kijelentette, hogy mivel várandós vagyok, nem ad semmit, menjek el az ügyeletes nőgyógyászatra. Kicsit felhúztam magam, hogy egy kalcium-injekciót legalább igazán adhatott volna, azzal nem tud a babának ártani. Irány ügyeletes nőgyógyász, aki kiakadt, hogy az ügyeletes háziorvos miért nem adott kalciumot, de ő meg sajna nem tud adni. nyehh. De legalább megvizsgált, megnézte, hogy a nagy köhögés-tüsszögés eredményeként a méhszájammal azért nincs-e gond, szerencsére zárt, és meghallgattuk a baba szívét, ami tök megnyugtatott, hogy ő jól érzi magát. Dokibá mondta, hogy ha nem hat, hagyjam a homeós cuccokat, inkább szedjek dupla adag kalciumot, mint szoktam, és este fekvés előtt a régi orrspray-met, hogy a torkom ne durranjon be a nyitott szájjal alvástól. És drukkoljak, hogy mielőbb tűnjön a csudába a parlagfű... Picurkám meg úgy látszik, érezte, hogy aggódom érte, mert ma egész nap diszkózik :D

tegnap találkoztam egy ismerősünkkel, aki októberben fog szülni, ő mondta, hogy ez a dekoncentráltsága, mit Zsuzsi te is írsz, csak egyre rosszabb lezs, ő már néha úgy érzi, mintha kezdene szenilis lenni :D megengedte, hoyg megfogjam a hasát, és a kis Peti akkorát boxolt a tenyerembe, hogy valami csúcs :) alig várom, hoyg az én kicsikém is így nyüzsögjön már :)

na pá, megyek vacsizni, mert apa már nagyon éhes :)

KépKép

KépKép
stelly

Mist: Igen, egyszerre haladunk! :lol: Engem se izgat, tudom, hogy az alsó határérték, meg amúgy is korai volt! :)

Eszter: Ez a csúnya parlagfű! :evil:
Marha rendes volt az ügyeletes orvos, egy kalciummal tényleg nem ártott volna! Örülök, hogy a babuci jól érzi magát odabent! :lol:
zsu83

Sziasztok!
Hát egy kicsit én is eltűntem. :)
Tegnap este voltam falunapom, és az én picim is
mozgolódott a zene miatt. :D Szept. 3-án kell mennem az
AFP-re, de annyira nem foglalkozok vele a véleményeitek után. :)
Elif tényleg nagyon szép nevet választottatok. Kíváncsi vok a fiúnevetekre is. :D
És a többiek is gondolkodnak már a neveken???
Én még kicsiz korainak tartom, bár nagyon sokat jár rajta az eszem. :)
Nah most megyek, nézünk valami filmet a barátommal. Tök jó,
ma itt alszik velünk. :) puszi mindnekinek!

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Tényleg klassz volt a vízilabda, ügyesek voltak a fiúk 8) Hétvégén nekem sem volt időm írni, itt voltak a rokonaink vendégsében, ill. vidámparkban voltunk 8) Kicsit izgultam a hullámvasúttól, de nem volt semmi gond, nem rázkódott:)
Elif! Nagyon szép név az Almina:)
Az ügyeletes orvos pedig elég durva amit művelt, jó ez az egészségügy...
Mi már gondolkodtunk neveken, ha lány lesz, akkor Emese, ha fiú, Máté:)
Én holnap megyek 13 hetes UH-ra, ill. holnap tudom meg a laboreredményemet, vércsoportomat stb.

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Sziasztok!

Gjéti: Hát nálunk még van egy pár név: Márk, Dominik, Bence, Adrián most ezek a legesélyesebbek! :D
Az a durva, hogy lánynevekből most nem is készülünk, mert a doki fiút mondott! :lol:

Andabella: Várjuk holnap a beszámolót! :wink: :lol:

Ma útrakelek kismama farmert, meg egy-két felsőt nézni!
zsu83

Lányok, én igazán nem akarok itt észt osztogatni, de várandósan hacsak lehet, kerülni kell a nagy gyerektársaságot. Felerősödnek bennük a vírusok, könnyű tőlük bármit elkapni (a klasszikus gyermekbetegségekről pl. bárányhimlő nem is szólva- az pedig szerintem senkinek sem hiányzik) Ha sikerült valamit elkapni, akkor mint a fenti példa is mutatja, senki nem mer gyógyszert adni. :?

Nekem most kezd teljesen hihetetlenné válni a terhességem- semmi tünet, teljesen jól vagyok. Az állandó fáradság is a múlté. Az apró mozgolódások meg annyira gyengécskék, hogy szinte észrevehetetlen. Múltkor éppen eszembe jutott mielőtt elindultam otthonról, hogy milyen régen volt menszem, nem ártana biztos- ami biztos alapon egy betétet beraknom. Csak úgy átfutott az agyamon- utána kaptam észbe :oops:

Kép
kangu

Sziasztok.Nagyon tetszik amiket irtatok ha nem bánjátok én is csatlakoznék. Én most 15. hetes vagyok. Rögtön egy kérdés a doki azt mondta hogy szep. 8.án menjek ÁFP-re, de én akkor már 17. hetes leszek ilyenkor mi van. Nekem ez már a második kicsikém. Az elsö már Viki 8.éves. Kicsit kiestem ezekböl a dolgokból. Rita
háfi

sziasztok, én is eltűntem picit, üdv minden újnak!!!
Gjéti, én is nagyon tisztellek a bátorságodért!
gratula mindenkinek a jó eredményekhez!
Az AFP-n szerintem sem érdemes magunkat izgatni. Egyszer majd csak eltörlik ezt a vizsgálatot, ha úgy sincs túl sok értelme...
Valaki kérdezett róka komával kapcs.: sajnos én továbbra is kínlódok vele...de mindig azt mondom, ez legyen a legnagyobb bajunk a bébivel!
Fruzsi begyűjtött egy kis torkgyuszit, de szerencsére nem viselte meg nagyon, három nap alatt túl is lett rajta. Tegnap este meg mi kezdtünk el Apával agonizálni, pici hőemelkedés, hidegrázás, stb., persze nem vettem be semmit inkább, csak c vitamint, reggelre jobb is lett. Most feltankoltam homeopátiás cuccokból a patikában, mert persze mindig hétvégén jönnek az ilyen dolgok. Esetleg valaki tud ilyen homeobogyók közül valami tutit lázcsillapításra? ennyit a szenilitásról, ezt elfelejtettem kérni a patikustól. Egyébként mindenkit megnyugtatok, ez hormonális dolog (mármint a szenilitás az esetünkben), sőt, szoptatás-gyermekágy időszak alatt a kialvatlanságtól a helyzet általában csak fokozódik...Ezért is mondják, hogy ha észreveszed magadon, hogy nem tudsz koncentrálni, figyelni, inkább ne vezess, mert ott aztán egy pillanatnyi elkalandozás is gáz lehet...
Annabella, az Emese név nekem is nagyon tetszik, de Apa szerint az túl sok hogy Erdei Emese... de ezen még tényleg ráérünk filózni pár hónapot! Én is megkérdeztem a múlt héten az uh-on az orvost, hogy látszik-e már valami, de megmosolygott, hogy biztosat majd csak kb. a 18. héten tudnak mondani...Persze az igazán biztos, ha már kint van a bébi : )
Még mindig irigykedem a mocorgó babásokra, én még nem nagyon érzek semmit... Pár hónap múlva meg tényleg pont az ellenkezője lesz, egész nap csak rugdosni fog a kis manó!
Edina, voltál már AFP-n? Sokat kellett várni vagy előrevettek? Mik a tapasztalatok ÁEK téren?
Vigyázzon mindenki magára,
A.

Kép
Kép
abencze

Sziasztok!
Ma voltam az SZTK-ban levetetni az AFP-t. Nincs sok értelme így, hogy a Bolgárkerékes eredményem megvan, de mindenki ragaszkodott hozzá.

Andi! Én is ÁEK-es leszek, de a kórházba valószínűleg majd csak szüléskor jutok el, a laborokat a körzeti rendelőben csináltatom, talán így egyszerűbb.

Háfi! az AFP-t célszerű a betöltött 16. héten csináltatni, mert az érték folyamatosan emelkedik, így kicsúszhat a normál tartományból. Egyébként az én lányom is 7 lesz, néha olyan, mintha az elsőt várnám :D .

Kép
mist

Üdv közöttünk, Háfi :)

Az Emese helyes név, csak sajna nekem nem túl jó emlékek kötődnek hozzá, amire "Lelkes Emese" még egy lapáttal rátett, úgyhogy mikor férjem felvetette, megvétóztam. Mi is töprengünk már a neveken, egyelőre úgy vagyunk, hogy van pár fiú meg pár lánynév is; majd ha kiderül a neme, majd tovább válogatunk. A táblázatba meg beírtam a listából két nevet, amik viszonylag valószínűek :D

AFP-re én holnap megyek, de előre eldöntöttem, hogy bármit adnak ki, nem fogok foglalkozni az eredménnyel, hanem inkább az utána levő UH-ra készülök majd, mert az lényegesebb.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Nem a kórházba mentem, hanem a monori sztk-ba. Most és a 12. héten is olyan jó tapasztalatom volt, hogy oda megyek terheléses cukorra is. Csak az a sok nyanya és papa ne tolakodna! :x Tök döhítő, hogy ahogy nyílik az ablak mindenki adamegy, akit azólítanak az meg nem fér oda! :x
Szerintem a beutalóról most meg a vérkép és a vizelet maradt le... :? Múltkor a vércsoport és ellenanyag, most meg ez!

A házidokimnak volt egy jó húzása! Lepecsételte a beutalókat, amiket a védőnő írt. Holott azt az sztk-ban a dokinak kellett volna. Majdenm hazatessékeltek! Még csak az kelltt volna.

De ami nagyon bosszant, hogy csak pecsét kellett az sztk-s nődokitól, erre meg beírja a kiskönyvembe, hogy C: 3000 és az uterus fundusa két centivel a köldök alatt. HE???? Nem is vizsgált meg! A leleten (mert azt is írt) meg az szerepel, hogy volt gombaszűrés, meg magzati szívhang... Megáll az eszem!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok Csajok!!!

Először is üdvözlet az újaknak, nem gondoltam volna, hogy 2 hét "kihagyás" után még ennyien csatlakoznak, tök jó! :D

Nálunk letelt a két hét szabadság, tök szuper volt, volt Balcsi (persze fürödni nem mertem ....), meg aztán a baráti társasággal voltunk egy hetet túrázni. Nagyon jól sikerült minden, és én is tök jól voltam végig, aminek külön örültem. Sokat sétáltunk a Börzsönyben, de amikor biciklizős nap volt, azt azért kihagytam, a férjem meg szolidarított velem, így aznap autózós kirándulást iktattunk be. Szóval jól kipihentem magam, és most próbálom a munkahelyen is utolérni magamat, meg aztán ti is adtatok házi feladatot rendesen. :D

Valamennyit már visszaolvasgattam, de még van elmaradásom :oops:

AFP-n már én is voltam, és én is csak a 19. héten tudok menni genetikai UH-ra, mert csak addigra lesz meg az AFP eredménye. Pedig már jó lenne látni megint manócskát. Hátha végre megmutatná azt is, hogy mi van a lába között. Én egyébként abszolút kislányra gondolok, persze apuka szerint fiú lesz. :lol:

Tök jó olvasni, hogy mennyien írtátok már, hogy érzitek a babóka mocorgását, nálam még semmi, pedig a pocakom már nődögél szépen. Na mindegy, nem vagyok ám türelmetlen. :D

Vásárlásban én még sehol nem tartok, bár egy-két dolgot már kinéztem, de ezek a kismama börzék tényleg jó alkalomnak tűnnek, hogy nekiálljunk. A hétvégén úgyis elkészül a várva-várt galéria, és akkor majd már ahhoz igazodva be lehet szerezni egy-két dolgot.

Na megyek, mert rengeteg dolgot kell ma még elintéznem, vigyázzon mindenki magára!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Jó sokat írtatok, a felét megint el fogom felejteni amiket válaszolni akartam :)
Először is üdv Háfi! :)

Hát én ma letudtam a vérvételt, de ne tudjátok meg mi volt... :evil: Zétivel nekivágtunk reggel a házidokinak, pecsétet akartam kérni a beutalóra, mert úgy tudtam holnap kell mennem vérvételre. A kedves asszisztens közölte a pecsét nem "csak úgy" megy, várjam ki a sort (100 km, mondanom sem kell) mert be kell mennem a rendelőbe. Oké, Zétivel elbóklásztunk úgy másfél órát ott mire megkegyelmezett az asszisztens és kiadta lepecsételve a ppapírokat. Csakhogy. Idő közben találkoztunk a védőnővel aki közölte, hogy az egyik félét csak hétfőnként veszik le, úgyhogy "ugorjak be" mindenképp a háziorvoshoz a pecsértét mert még odaérhetek 11-ig a laborba (fél tíz volt, a labor úgy 20 perc babakocsival). Nekivágtunk, a laborban a 97-es sorszámot kaptam :lol: még sosem láttam ilyet :D vártunk, bóklásztunk, kiszólnak, hogy nincs naplószámom, menjek fel a másodikra kérni (délelőtt ott rendel a nődokim). Felmentünk, vártunk, bóklásztunk, se kaja, se pelenka, se játék nálunk, hiszen mi csak egy pecsétért indultunk reggel, de szerencsére megjött a felmentősereg, anyukám elvitte Zétit sétálni hogy tudjam rendezni a dolgokat. Megkaptam nagy nehezen a naplószámot, vissza a laborba, ott megint beálltam a sorba...és végül 11 előtt egy kicsivel levették a vérem :) Amikor anya vitt minket haza autóval Zéti lefeküdt a hátsó ülésre és majdnem elaludt szegénykém :roll: de túl vagyunk rajta!!! :lol: Fél háromkor mehetünk vissza leletért, egy részét kiadják, aztán háromtól rendel a nődokim egy harmadik helyen, hozzá is menni kell, mivel délelőtt nem mentem be a rendelőbe mikor a naplószámot kértem. Megkapom tőle a citológiámat... :roll: meglátjuk. Most lepihizek, Z még egy órácskát biztos húzza a lóbőrt, aztán még jövök :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Hát nagyon örülök az Almina név egyöntetű sikerének :), fel is vezettem a táblázatba. Kíváncsi vagyok párom kitart-e mellette, bár szerinte éppen én vagyok az, aki hetente mást talál ki. A fiúnevet még nem fixáltuk, ennyire se, de arra már több megoldás is születőben van...

zsu83: nekem a Dominik név nagyon tetszik, mindig is tetszett, és a többiben sem találok kivetnivalót :).

Az Emese névhez nekem ponthogy pozitív kép fűződik, mert van egy barátnőm: Mesi, aki nagyon kedves, szép, okos és egyáltalán. :)

Jó azt olvasni, hogy jól telt a szabadság, sajnos mi épp a 10.-12. héten voltunk, és nagyon ki voltam, csak feküdtem és émelyegtem, izgi volt amikor mindenhová cipeltem magammal egy nagy ronda tálat... :?

Kép
Kép
elif

huhhh a napokban úgy látszik, többünknek meggyűlt a baja a dokikkal-rendelőkkel...

holnap én is orvosos napot tartok - megyek AFP-re, meg cukorterhelésre, meg ráveszem magam, hogy a fogorvosi pecsétet is megszerezzem a kiskönyvbe (jaj nagyon utálok fogorvoshoz menni :oops: ). Gyanítom, hogy ezzel szépen el is fog telni a nap...

KépKép

KépKép
stelly

Én is a Dominik névre szavazok. :) Vera az Áron név nekem is nagyon bejön. :D Húú engem most a lánynevek borítottak el, de eddig
szinte egyet sem tudtam volna mondani, ami tetszik... :D
Elif megkérdezhetem a párod nevét? :oops:

Kép

Kép
gjéti

gjéti: persze, a családban az Arif (Á-val ejtsd) nevet használjuk, de a hivatalos neve Ömer Lütfi (mindkettő keresztnév). De azért kíváncsi vagyok, hogy miért kérdezted? :)

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Így jár az, aki nem ír több napig, alig tudja, mire reagáljon... :)

Huhh, azért vannak kalandjaitok az egészségügyi ellátással... nagyon bosszantó tud lenni, de mostmár (én legalábbis) jobban viselem az ilyesmit, mint a kezdetekkor. Akkor minden ilyen helyzetre rémesen érzékeny voltam.

Zsu: nekem is tetszenek a neveid, bár nekem főleg a Márk.
Elif: a Te lányneved is nagyon szép. :)
Stelly: sajnálom, hogy nem használtak a homeós bogyók, sajna más is mondta, hogy nem mindig maradéktalan a hatás...

Nálunk a fiúnév véglegesnek látszik: Márton István, kettősnevet kap a gyermek, ha fiú lesz, édesapja után a másodikat, amihez én ragaszkodom. (A párom és édesapja is István). Lánynév kialakulóban és változóban.

Jövő héten meglessük a Kicsit 4 D-n és meg is kérdezzük a nemét. :) Nagyon izgatottak vagyunk már!

Nem tudom, Lányok, más nem tapasztalja, hogy bálnásodna??? Tűnik el a derekam, szélesedik a csípőm, husisodik az oldalam.. Elég elrettentő a helyzet, akkor is, ha a hasam is durván elkezdett nőni az elmúlt napokban. Jaj, kicsit aggódom, hogy mi lesz így a végén?!

Szép napot, Abenczének hányás nélkül! Hátha.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ja, Háfi, üdözlégy!

Zsufi: örülünk, hogy itt vagy újra! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Az előbb egy csomót írtam, de mint elszállt! :twisted:
Így most rövidre, fogom!

Háfi: Üdv. közöttünk! :lol:

Látom nem csak nekem gyűlik meg a bajom a beutalókkal, vizsgálatokkal!

Nekem is a Dominik és a Márk név tetszik a legjobban, de valamelyik névre még rá kell bólintania apának is! :wink: :lol:

Ma vettem egy farmert a C&A-ba 9990Ft-ért, holnap viszem a szabóhoz felvarratni a szárát! :D
Férjem kitalálta, ha már a Westendbe vagyunk nézzünk be a New Yorkerbe is, neki is vettünk pólókat, és még magamnak is vettem két tunikát! :lol: Délután 2-re hazaértünk, ebéd után rendesen kidőltem, két órát aludtam! :)
zsu83

Sziasztok. Köszönet a szives látásért. Lány név téren nálam a Háfra Liliánna a nyerő. A fiu néven nem is gondolkodtam az apuka után Zsolt lesz. Olvasom ezeket az orvosi "macerákat".Kész káosz. Nekem egyszerübb a helyzetem felhivom a dokit mit szeretnék. Megcsinál mindent és a párom elmegy érte. Ilyen dolgok mint a beutalo vagy a táppénzes papir. Azt mondta nem akkar beteg emberek között látni. Nekem még nem volt terheléses cukor vizsgálat! Az baj? A hasról meg csak annyit hogy már akkora hogy mindenki azt hiszi hogy a 6.hónapba vagyok. A nőgdoki meg magánrendel oda szoktam járni. Bocsika .Kicsit hosszura sikerült. De olyan jó másokkal is megosztani ezeket a dolgokat. :D
háfi

Mist megkérdezhetem hány éves vagy. Én egyészen pontosan 29. És azt veszem észre hogy nehezebben viselem a dolgokat.Pl kezdetben sokat fájt a hasam alja mintha megakkarna jönni. Vagy most 3 napja folyamatossan fáj a derekam, de ott lennt a csípőm környékén. Nektek nincs ilyen problémátok? Csak én lettem hisztisebb. Legyetek jók és vigyázatok magatokra. Rita
háfi

Elif azért kérdeztem, mert egyszer írtad, h te is kaptál nevet. Az Elifet. :D És ha már ilyen szép lánynevetek lesz, kíváncsi voltam a párodéra is. :) Am tudsz írni nálatok megszokott neveket? :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!
Horror, amiket az egészségügyi ellátásról írtok, megáll az eszem, hogy ezt komolyan gondolják egy kismamával. És le a kalappal előtted Zétibébi, hogy jámborul tűrted Zétivel a tortúrát.
Én egyre jobban megerősödöm abban, hogy ha csak lehet, tartsam távol magamat a kórháztól.

Kangu: Engem is óva intesz a gyerektársaságtól? :lol: Sajnos még október 1-ig naponta 28 édes drága gyerkőccel leszek összezárva, és ahogy magamat ismerem, (és ahogy ők megszokták) teljesen testközeli lesz ismét a kapcsolatunk, nem bírom másképp. Szerencsére ez alatt a 13 év alatt kialakult a védettségem minden vírus ellen, semmilyen betegségtől nem tartok.
Nekem a nevekkel nehéz, mert minden névhez kapcsolódik arc, és tapasztalat: jó gyerek, vad gyerek, stb. Ezek nagyon befolyásolnak. Zsu neveihez is :lol: :lol: :lol: Az esélyes lánynevünkhöz eddig nem volt "szerencsém":Léna a jelölt-most.

Ja, bocs Háfi, üdv neked!!! Majdnem kifelejtettelek :oops:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Megint egy ja! :oops:
Holnap megyek a doktornénimhez, még csak 1x látott 9 hetesen. Nem fogok kérni uhut, kibírom még 2 hétig. Nem tudjátok, mennyivel hamarabb érdemes a 4d Genesisbe bejelentkezni, mert azt tervezem, megnéznénk ott Picikénket a bolgárkerék után, itt is van egy topik, amiben csak jókat olvastam róluk.
Jövök majd a hírekkel, most derül ki a kombinált teszt eredménye is. Puszi.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Mar a mult heten akartam irni, de akkor elszallt, amit begepeltem es nem volt akkor energiam ujra beirni... :evil:

Szoval mult heten megvolt a masodik vedonenis vizitunk is es legkozelebb majd csak a 20. heti uh-ra kell menni. Most mar a 28. hetig mindenre megvan elore az idopontom - akkor is lesz uh, meg korhazi dokineninel latogato. Addig meg mennem kell egyszer a korzezti orvoshoz is, ja es mindenhonapban vervizsgalat (de az csak a szuri miatt, amit magamnak adok) de ezen kivul semmi mas. AFP-t itt nem is csainalnak. Regebben valoszinuleg csinaltak, mert a konyvben, amit kaptam meg megemlitettek, de gondolom azota eltoroltek. :roll:

Egyebkent most itt vagyok Mo-n :lol: A ferjemet jol beijesztettem, hogy milyen meleg lesz szoval mos tok orul, hogy csak kellemes es megsem olyan hoseg, mert azt nagyon nem birja. Azt viszont nagyon eszrevettem, hogy mennyi minden lett dragabb miota legutobb itthon voltunk. Meg nehany egyeb dologban is le vagyok maradva - tegnap egy boltban a penztaros ugy nezett ram mit valami marslakora, amikor az 1-2 forintosaimmal akartam fizetni. En meg nem ertettem mi baja van - kiderult, hogy ezeket mar kivontak a forgalombol, csak en nem tudtam rola. :oops: De hasonlok mindig tortennek velem. :roll:

Nevekkel mi meg szinte sehol sem tartunk. Ha fiu lesz akkor valoszinuleg harom keresztneve lesz - egy a parom utan (Fletcher - mert ez az anyai csaladnevuk) egy az apukam utan, aki sajnos nem erhette meg az unokaja erkezeset (Andrew) es egy harmadik amit hasznalnank is - na ezt nem sikerult meg kitalalni. :roll: A lanynevek kozul eddig az Evelyn tetszik Evy-nek [i:vi] becezve, de felmerult mar a Kiara is, ami ir eredetu es sotetet jelent.

Olyan jo, hogy majdnem mindenkinel mozgolodik mar a baba. :D Nekem meg csak nagyon halvany megerzeseim vannak, hogy neha ha nagyon akarom akkor ra tudom fogni, hogy talan az, de biztosat meg semmit nem ereztem.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Zsuzsi: Az én anyukám is sorolta az élményeit a nevekkel kapcsolatba, szakmai ártalom! :wink: :lol:
Majd holnap gyere a beszámolóval! :D
Te is a Bolgárkerékbe mész a genetika uh-ra is? :)

Háfi: Nekem a 7. hétig nagyon görcsölt a hasam, olyan volt, mintha meg akarna jönni :roll: , de utána elmúlt szerencsére!
Az én férjem is Zsoltnak hívják! :lol: Szép név! :lol: :wink:

Hajni: Üdv. itthon! :D

Mára elteszem magam, holnap megyünk állatkertbe! :D
Jó éjt lányok!
zsu83

Sziasztok lányok!

Húúú, elborzadva olvastam a dokis kanosszáitokat.... Én írtó nehezen viselem az ilyet, meg a várakozást, tömeget, így inkább ha lehet magánba megyek mindenhová.

Háfi, üdv köztünk!

Egy tipp az elszálló hsz-ekre. Én mikor megírom, nyomok egy ctrl+a billenytűt, ez kijelöli az egész szöveget, és utána egy ctrl+c billentyűt, ezzel vágólapra teszi. Ha elszáll, akkor csak beillesztem újra a szöveget a ctrl+v billenytűkkel.
Így elsőre bonyolult, de pillanatok alatt megszokja az ember, én már automatikusan csinálom minden írás után.

Zsuzsi, nálam is tarsolyban van a Léna név.
Szávát akartam Lénának, de a páromnak nem nagyon tetszett akkor. Most megint elővettem, mert nekem nagyon tetszene, hogy Száva mellé Léna legyen a babó, ha lány, két folyónév, illenének egymáshoz :D Száva Mirát szeretne, így azt írtam a táblázatba.

3 napja nem hánytam, most nagyon drukkolok, hogy végre ez már a rosszullétek végét jelentse. És végre nem kell lefeküdnöm naponta többször 15-20 percekre, mert elég jól bírom magam. :)
A hasam viszont kezd döbbenetes méreteket ölteni, Szávával az ötödik hónapban volt csak ekkora :?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?