A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Maggie, a január 2. a legszörnyűbb szülinap szerintem. Mindenki másnapos vagy elfeledkezik róla... Az ünneplést át is raktuk szilveszterre amúgy.

Micsoda egybeesések.. és éveken keresztül szinte szomszédok is voltunk :wink:

Kép
vindolanda

lmóni miért nincs most? Csak azt mondta elmegy. Nyaralnak? Vagy gáz van? :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt,

éjszaka még csak csak elmegy, mert ha közénk kerül akkor alszik 6ig, majd tápi és szunya 8ig. ( csak ugye ki kell menni megcsinálni :evil: ) Jobb volt a cici.

Fogzás nálunk is megy, 8 fog kint van, de nagyon reszel hátul a baloldali alsó inye, őrlő fogak is elindulnak. 3 napja amúgy nagyon nyügi, fütyi ügy is volt/van, meg ez a fogzás is. Popó piri, laza kaki. Jaj jó volna már túlleni az egészen.

Maggie jó hogy jelentkeztél:-)

Vindolanda hát nem lehetett semmi. Nálunk eddig csak bepisilés volt, kaki nem. Nálunk a labda-bamba, a hinta pedig himba. de majd csak elkezd már beszélni, mert már unom a némaságot. Állitólag én már 1 évesen rengetegmindent mondtam, na Péterke még sehol nincs.

Irina hol vannak azok a pöttyök??? dobj képet. Nálunk is előjöttek tegnap pöttyök a fején, de szerintem csipés ( pók lesz a ludas) .

Timi, hogy visszavett Vikdani a hizással, láccik, hogy már sok a mozgás neki:-) és ez nagyon jó.

Regi babakocsi nélkül? nem semmi. Péterke nem vezet még em is vezethető egy kézzel, nagyon nincs még egyensúlya. Nem is indul el, ha nem érzi magát biztonságban.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok :)

Ma már jó a kedvem :wink:

Éjszakák nálunk is gázosak, so kfelsírás, köztünk visszaalvás hatig, de így meg én nem alszom túl jól :?
Vendég

Petrának és Valtinak boldog hófordulót!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Együtt-alvós tipp: bár ezt félve írom le, mert lehet, Nektek több eszetek van, mint nekem volt kb. 2-3 hónapig :oops:

Onnantól javult a helyzet, hogy mindenki saját takaróval alszik a nagy ágyban. Amíg az én takarómban ketten aludtunk, sokat szenvedtünk.

Tényleg, mekkora hülye tud lenni az ember :lol:

Kép
vindolanda

Vindolanda- nálunk Péterke nem tűri meg a takarót :evil: mindig úgy kell öltöztetni, hogy ne fázzon takaró nélkül sem.

Heni
KépKép
heni81

Szisztok Csajok!

Jócskán termeltetek az elmúl két hét alatt, így nincs esélyem szó szerint mindent elolvasni. De átfutottam az előző oldalakat. Ééés. Micsoda hírek!!!!!!!!!

Hatalmas gratula minden újonnan pocakos kismaminak : Heni, Nyerkit, Viranka! Ez fantasztikus. Egyre többen leszünk. :wink: (Silka : köszi a táblát, nagyon megható újra táblát látni! )

Isten éltesse az egyéveseket, a hófordulósokat, név és -szülinaposokat.

Mi vasárnap megérkeztünk a nyaralásból. Fantasztikusan telt. Botond szuperul viselte mind az utazást, mind a környezetváltozást. Nagyon jót tett nekünk ez az egy hét kikapcsolódás.
Éjszaka utaztunk oda-vissza. 850 km volt az út. Botond aludt végig, csak akkor nyitotta ki a szemét, amikor lassult a szekér. :wink: Akkor szétküldött néhány mosolyt, és aludt tovább. :lol:
A tenger sajna nem volt annyira meleg, hogy sokat tudtunk volna benne fürödni, na de kárpótolt a látványa, és akörnyező táj. Brac szigeten voltunk, és csak ajánlani tudom,mert csodaszép.

Mindjárt jövök képekkel is.

Kistesó jól van. Remélem. Hétfőn megyek UH-ra, addigra lesz meg az integrált teszt eredménye. 5 hete voltam uh-n és már nagyon izgulok, mert az összes terhességi tünetem megszűnt. (értsd : rosszullét, fáradtság)

Botond továbbra sem alszik éjszaka, de már lassan belenyugszom. ost az ágyunk mellé állítottam a kiságyat, és csak végszügség esetében veszem át őt magunkhoz. Nagyjából óránként felébred továbbra is.
Egyébként is most vagyunk a szeparációs szorongás csúcsán. Egy fél pillnatra sem téveszthet minket szem elől. És elég sokat szeretne ölben is lenni. Ez nála nem annyira megszokott.
Közben ha lehet mégjobban kötődik az apjához. A nyaralás alatt szinte végig rajta lógott, és ha el akartam venni, nem tetszett nki. Meg is sértődtem csöppet. :wink:
Lassan szinte csak azt eszik, amit mi. Tojást, tejet még mindig nem kap. De szinte minden mást igen. Tegnap este sült csirkecombot vacsorázott krumplival!
Na most ennyi. Teszem fel a képeket, amíg fel nem ébred.
Puszi

Ildikó
KépKépKép
sense4

Petrának boldog hófordulót!

Megvolt á mérés: 9.15 kg és 73 cm.
A pöttyök elmúltak csak a szúnyogcsípések maradtak. Azok még mindig csúnyák. Doki néninek mutattuk is. Allergiás hajlama van rá. Figyelni kell nem hólyagosodik-e. Akkor Kalcium és Fenistil. Kalciumot már este adtam magamtól is. Éjszaka: mi is keltünk de szerencsére gyorsan vissza is aludt.

Tegnap voltunk egy ismerősnél ahól van cica. Niki lement mellé a földre és mászott utána. Macska meg menekült. Szegények nézték egymást, hogy ez milyen szerzet.? Nem látott még szerintem Niki cicát mivel udvarba nem mernek bejönni max Niki részére de ha ott vagyunk akkor oda sem.

Irina: most ezek aprók voltak de mikor anyatejen keresztül volt azok csúnyák voltak. Ennek van közepe annak nem volt. Az tuti allergia volt a teje. Én még ezért is nem igen adok neki. Most kezdtem a túrót. De csak nyeletnyit kapott. Fagyiba is bele szokott nyalni Ha nem kap akkor van ám hiszti. Így nézett ki az allergiás pötty:
Kép

Vindolanda: gratula a labdához.
Néha Niki is mond dolgokat (tessék, ana, apa)de nem tudatos

KépKép
anikoh

Kép odafele, az autóban
Kép kilátás a szobánkból
Kép homokos part nem nagyon volt, így inkább rágom a kislapátot
Kép szuperbotond
Kép családi :)
Kép anya szemüvege egy kicsit nagy rám
Kép apával nézzük a kosárlabdát
Kép a legújabb hobbim : mindent berakok az ágy alá... :))
Kép csokiskeksz....
Kép ...és egy kis bor.
Kép héé! apa! figyelj már mit mutatok!!!!!!!!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense, nem semmi felsőruháitok vannak... Superman, Mickey egér :lol:
Szépek vagytok, a táj meg annyira horvát :lol:

Anikoh: a tejtermékeket én is nagyon óvatosan kezdtem (én: allergiás, ekcémás, gyermekkori asztmás), és az elején nem is ízlett neki semmi sem. A Túró Rudi belsejével kezdtem meg sajttal, és olyan 1-2 hónap alatt jutottunk el addig, hogy most már joghurtot eszik.
De csak azután adagoltam neki én is, hogy nem lett kiütéses.
Nagyon aggódtam (na meg az egész család mind a két oldalon), hogy Rugó ne örökölje a nyavalyáimat, de szerencsére Gáborra hajaz az egészségi állapota (legalábbis eddig).
A lényeg, hogy nincs komoly baj :wink:

Emese: hú, mennyi dédunoka... Mi még csak nyolcnál járunk anyai ágon, Rugó a legkisebb. Nálunk még élnek a dédik, és 63 éve házasok. A 60. házassági évfordulójukon minden leszármazottat egybegyűjtöttünk, és lefoglaltunk egy egész vendéglőt :lol:
Furcsa, de Rugó nagyon szeret náluk lenni, jobban, mint a nagyszülőknél. :roll: Lehet azért, mert néha én is jobban érzem ott magamat...

Jövök ám még, V.

Kép
vindolanda

Drága Lányok!

Már megint jó rég nem voltam… :oops: :evil:
Mesi, Anyukám rögtön átadta ám az,üzenetet (köszönöm mindkettőtöknek), szóval HENI, VIRANKA, NYERKIT szívből gratulálok Nektek a pocaklakókhoz!!! (Kicsit irgykedek ám – na jó, nem kicsit-, de Ti meg majd akkor fogtok rám irigykedni, amikor már minden Prücskötök ovis lesz, és már nem lesz kivel babáznotok. Hihi. :lol: )

Drága Szülinaposok! Isten éltessen Benneteket, és természetesen a Szüleiteket is, mert tavaly ilyenkor nem csak Ti születtetek, hanem újdonsült ill. többszörös Anyukák és Apukák is!

Azért nem voltam mámmegin napokig, mert búvárkodtam a neten mosható nadrágpelenka-témakörben. Nemrég hallottam róla (persze amúgy nem olyan nagy újdonság ez), és utánanéztem, eszik-e vagy isszák, aztán kedvet is kaptam hozzá, sorra néztem mindent, hol és mennyiért tudnék próbacsomagokat szerválni abból, ami tetszik, és most tesztelünk ezerrel. Közben persze folyton számolgatok, hogy mit, milyen kombinációban (attól függően, mi válik be Máténál), hol és mennyiért tudnék a legjobban beszerezni. Nem könnyű. De ha olyan jól beválik, ahogy így elsőre tűnik, akkor átállunk erre, és az eldobható marad éjszakára (éjjelre még nem sikerült megfelelő moshatót találnom, pontosabban jó lenne kézbe is venni azt a típust először, ami tetszik), vagy utazáshoz.
Amúgy egy csomó előnye lenne:
- nem termelnénk tonnányi szemetet
- természetes anyag érintkezne a popóval
- hamarabb lenne szobatiszta
- és nem mellesleg a befektetés 3-4 hóap alatt megtérül
- sőt, a pelusokat Kistesó is haszálhatná majd :D
Na, nem reklámolok itt tovább, nem az a célom. Csak gondoltam megosztom Veletek.

Hétfőn Máté magkapta a Meningót. Szerencsére Neki összesen csak 2 kell (mivel 1 éves lassan), a mostani után csak egy emlékeztető lesz 2 évesen. És olcsóbb is volt jóval, mint amit a neten aláltam róla!
Pneumo-ügyileg meg ugye ki tudja, mi lesz. Irgum-burgum (csak hogy finom és nőies legyek). :evil: :evil:
Szóval az oltás miatt is volt némi nyüszi az elmúlt 3 napban :( , ez sem könnyíette meg a babanetre-jutásomat. De hát Puszibetyárom az első! :oops: :wink:

Nem ígérem, hogy vissza tudok olvasni, de a képeket végignézem, és igyekszem bekapcsolódni a történésekbe! Ja, és még a ynaralós képekkel is lógok… :roll: :oops:
Pussz!

Detti
KépKép
kiskolbi

Lányok!

Gondolkodtam, hogy leírjam-e, de én sem bírom magamban tartani. Nekem is jut egy kicsi a tesótapasztókból? :oops: :lol:
Vendég

Jaa, még annyit, hogy nagyon-nagyon kicsi még, de kétcsíkos a ma reggeli teszt. Vasárnap megismételjük a tesztet, utána irány a doki.
Vendég

Jaj, bocs a sok elgépelésért. :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Panndi! Hát perszeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jujj, de jóóóóóóóóóó! :D :D :D

Detti
KépKép
kiskolbi

ááá... mikor mondtad, hogy ma jobb a kedved, nem akartam rákérdezni. :lol:

Kép
vindolanda

Egyszer én is olvastam egy cikket, ahol összevetették az eldobható meg a mosható pelenka környezetre káros hatását, és nem sokkal jobbra jött ki a mosható (persze lehet, ezt a cikket szponzorálták a pelenkagyártók).

Plusz vízköltség (külön áztatás), áram (magasabb hőfokon mosás), plusz szennyezett víz kibocsájtás.

Persze ehhez én nem értek :roll:

A szemetet szelektíven gyűjtjük, kizárólag energiatakarékos izzóink vannak stb... De pelenkánál az eldobható mellett döntöttünk végül :roll: Lustaságból is :cry:

A babák bőrének a mosható azért biztosan jobb lehet.

Kép
vindolanda

Ippeg csak bekukkantottam. Betyárom ma nem viszi túlzásba az alvást nappal sem. :x Most éppen Gergő barátjával szórakozik. Én meg igyekszem összeszedni az államat a földről.
Paaaandi! Gyönyörűséges várakozást Nektek is! Küldöm is a tesótapasztókat!

Na, akkor én is elsírom Momó nevében, hogy nem akar jönni a baba. (Pedig nagyon megérdemelné már. Ráadásul megígérte, hogy mehetek vele szülni. Már alig várom, hogy segédkezhessek egy ilyen eseményen. :oops: :lol: ) Hátha a boszitopik megteszi a magáét. :wink: :lol:

No, indulnunk kéne valamiféle sétára.

Vindolanda! Közhelynek számít talán, de az élet nagy mókamester. Tényleg miért is nem tudtunk hamarabb egymásról?

Sense! Hú, ez tényleg remek lehetett. Tündéri mosolygós Botondot ennivaló. A közös képen meg igazán szépségesek vagytok. Nagyon tetszik. Ééééés akkor én is csatlakozom az előttem szólókhoz: POCAKFOTÓT várunk! :lol:
Nyugi, minden rendben lesz.

Tényleg erről jut eszembe. Marica írt valamit a vizsgálatról, uh-ról?

Emese, igazán szép méretekkel van megáldva a kislegény. Az az igazság, hogy én is nagyon vártam fényképet róla. :oops: :oops: Kíváncsi vagyok, de szerintem majd a pocakon kívül is látod a különbséget kislány és kisfiú között. Bár nekem nincs efféle tapasztalatom, csak annyi, amit másoknál látok, de tényleg teljesen mások. Pocaklakó Gergő már most igazi férfi. Edzettnek, erősnek kell lennie, hogy majd megvédhesse a gyönge leánykákat. :wink: :lol:

Jaj, még valami. Valaki kérdezte a répatortát. Én sütöttem a talira. Ha gondoljátok szívesen megadom a receptet. Majd este, ha bírok jönni begépelem gyorsan. Én nagyon szeretem. Olykor muffinokat szoktam sütni a recept alapján. Általában a kisgyerekek is szokták szeretni, legalábbis a keresztlányom imádja.

No, megyek, mert már nem nagyon lehet bírni Bercóval.
dmaggie

Panndi! Széles mosolyt csaltál az arcomra! Gratulálok, és mennek a tesótapasztók!!!! +++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszönöm Csajszik, annyira aranyosak vagytok! :cry: Tényleg boszitopik :D
Vendég

Egyszer én is olvastam egy cikket, ahol összevetették az eldobható meg a mosható pelenka környezetre káros hatását, és nem sokkal jobbra jött ki a mosható (persze lehet, ezt a cikket szponzorálták a pelenkagyártók).

Plusz vízköltség (külön áztatás), áram (magasabb hőfokon mosás), plusz szennyezett víz kibocsájtás.

Persze ehhez én nem értek :roll:

A szemetet szelektíven gyűjtjük, kizárólag energiatakarékos izzóink vannak stb... De pelenkánál az eldobható mellett döntöttünk végül :roll: Lustaságból is :cry:

A babák bőrének a mosható azért biztosan jobb lehet.

Kép
vindolanda

ÓÓÓ... ezt meg most miért küldte el még egyszer? :evil: :evil: :evil:

Nem is csináltam semmit, csak ki akartam lépni.

Kép
vindolanda

Igen, Valtinak is nagyon boldog hófordulót (hm, hogy miért nincs ő a táblázatomban...?).

Granda, Maggie, nagyon jó, hogy jöttök, de gyertek többször! :wink:

Panndi, hát ez óriási boldogság, szívből gratulálok, mennek a kistesótapaszok ezerrel +++++++++++++++++++++++++++++!!!

Csajok, lassan több várandós lesz köztünk, mint nem várandós ;-))))))))))))))))) Ez szuper! :lol:

Sense, Boti egy huncut csodapofi, ahogy mosolyogni tud! Örülök, hogy szuper volt a nyaralás, én is nagy Horvátország-fan vagyok.

Heni, Anikoh: hát látszik, mennyire nem értek hozzá :oops:
Amiatt gondoltam, hogy az alábbi nem tejkiütés, mert nem aznap vagy másnap jött ki Ádi derekánál, hanem harmadnap. Ráadásul soha semmilyen probléma nem volt a savanyított tejtermékekkel, tejszínből is csak két nyalásnyit kapott.
Oké, hasfájós volt és tejkiütése is volt anno az anyatejtől, de az rengeteg babának van/volt. Utána már soha semmi nem ütötte ki (a fogzást és a meleget leszámítva), mármint semmilyen kaja. Ennyi tejszíntől jött volna most ki ez:
Sense: Boti Kép
Ma reggelre már némelyiknek fehér lett a közepe.
Aki látott hasonlót, szóljon.

Kép
Kép
irina

Lelkes Emese! :lol: (Bocsánat, ezt nem hagyhattam ki! BB reklám)
Szupi lehetett az UH, nagy élmény, az tuti!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Irina: nem valamilyen dörzsöléstől jöhetett ki Ádi derekán? Nálunk a nadrágpelenkától jöttek ki kis piros kiütések Rugó derekán körben egyszer (a boltban hirtelen nem lehetett simát kapni), na, azóta sem használjuk. Vagy a pelenkának a ragasztása esetleg? Kb. 6-7 nap alatt múltak el, és olyan kemény tapintásuk volt. De azt nem tudom, hogy fehéredtek-e.

De tényleg nem tudom. :roll: :roll:

Kép
vindolanda

Anikó! Váo! Micsoda felcímkézett dobozkák! Ámulok, mikor valaki ilyen kis precízke! :)

Lizó fotója tutira sikert arat! :)

Maggie! Mindig olyan jó olvasni a soraidat!
Szeli kedvenc játéka is a labda, majd játszhatnak meccset. Bár Szeli ritkán dobálja, inkább odahozza, hogy dobjam el, ő meg vissza... mint egy kiskutya... :roll. Meg még a babát szereti és azt a tornyot!
Szeli akkor integet, mikor már az apja becsukta a bejárati ajtót... :lol: De azért kiabálok utána, hogy tájékoztassam, hogy INTEGET! :)

Mesi! Gratu az új családtaghoz! :)

Nekünk ez az éjszaka abszolút megoldódott ezzel a cumilánccal!!! :) Kivéve mikor kaszinózik... :evil:
Irina! Végülis hogy döntöttél ezzel kapcsolatban?

Mesi! Nem tudom, de Móni jól lelépett azzal, hogy „majd jön”, mi meg itt aggódunk... :( Én se tudom, mi lehet... :roll:

Fog: érdekes, hogy Szelinek már hetek óta 5 foga van. És mi lesz a 6.-kal??? :roll: Nem párban kéne nagyjából kibújnia???

Beszéd: Szeli halandzsázik ezerrel, de azt nagyon. Felismeri a tárgyakat, ha megnevezem, odahozza, ha kérem, de nem mondja ki. Szerintem én se beszéltem még ennyi idősen.

Heni! Szeli már profi a járásban, de érdekes, hogy az utcán igényli, hogy fogjam a kezét! :) De nem is kapaszkodik, hanem inkább az idegen környezet miatt! :) Néha felszed 1-1 falevelet vagy kavicsot és úgy sétálunk tovább egymás mellett! :) Hatalmas élmény nekem ez most egyébként! :D

Na, ezt most elküldöm...

Kép

Kép
regcsiken14

Panndi!
Mennek a tesótapasztók. Hurrá!! :D

Irina!
Egyszer Botondnak is volt ilyen kiütése, vmi kidörzsölte. Mondjuk azoknak nem fehéredett ki a közepe. (ha jól emlékszem. :oops: )

Pocifotó:
Mai. Levágtam a fejem, mert rettenetes volt rajta. :lol:
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Húúú! Még jó, hogy levágtam a fejem. Most lehetne ezt nézni oldalkezdésként. :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kolbi! Biztos jó dolog ez a mosható pelenka. Én sajna lusta vagyok az ilyenekhez, és elég birka, csinálom, ahogy a nagytömegek... :oops:

Panndi!!! :) Naná, hogy jut!!! +++++++++++++++++++++

Sense! Csodálatos helyen voltatok! Nagyon jók a fotók Botiról! Igazi pasi! :)

Kép

Kép
regcsiken14

...így most akkor nézhetjük a levágott fejű Sensét... :lol:
Ari a pocakod! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sense: ohhhh de cuki pofa, és azok a szerelések!
Nagyon szép kis család vagytok! Szép helyen voltatok. írigy vagyok!! a nászút óta nem voltunk nyaralni...:-( csak telelni:-)de az nem olyan ( napos ) itt meg nincs vmi meleg, énmeg szeretem a nyarat, nyári ruhákat, napsütést :-( mindegy.
Aranyos pocid van! :-)

Panndi: ez az, én is sejtettem mikor ma jobb napod van-t írtál! Örülök és mennek a tapasztók++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kiskolbi: mosható pelus...úh egy egy kaki után nem hiszem hogy lenne energiám kimosni!!!!:-)
De szép dolog a környezet és a pénztárca védelem:-)

Regi: kézenfoga séta..imádom, olyna jó dolog. Emma is mindig megáll felvesz vmit....annyira cukik.

A labda itt is nagy kedvenc. gurítjuk inkább és vissza is hozzuk.

Msot azt tanuljuk, hogy az autóján ülve hogy tud haladni. Hátra megy ezerrel, előre még lassacskán. :-)

Ha hazajöttünk otthonról ( wowo ez jó furcsa így ) szóval ha visszajöttünk Írországba akkor megveszem neki a bilit és kezdődik a bilizés...először csak ismerkedés, aztán.....hajrá!

olyan édes, ha én pisilke, mindig nevet, hallgatja ahogy csorog. Hátha lesz kedve neki is bili re ülni velem egyszerre ....( suttogó )

Az orrfolyás majdcsak elmúlt!
Gyógyul a kiscsaj!! hurrá!

KépKép
kaqk
Debrecen

Regi, az az igazság, hogy mindig elfelejtem a cumiláncot, ritkán járok DM-ben. De majd legközelebb!

Sense: ez a fejlevágás mondjuk ebben a csapatban már tradíció, és nem hagyjuk elfeledni! ;-))) De azért majd egy rendeset is dobj, pls! Csini a pocid nagyon!:-)

Maggie, Gremese: nálunk az akaratosság főleg evéskor jelentkezik, kezdek kiborulni az állandó kanálkiveréstől, hogy százféle módszerrel kell próbálkoznom, hogy egyen, nem azért, mert válogatós, hanem mert ez a "verekedés" megy (de ha eljutok a szájáig, akkor már oké, de odáig eljutni...). Tökre nem értem.

Vindolanda, Sense: először én is kidörzsölésre gondoltam, aztán csípésre. De ugyanazt a pelust használjuk vagy 8 hónapja. Hát majd kiderül, mikorra múlik el. Kis popikrémet tettem rá, lehet, hogy attól fehéredtek ki a pattanások. Vagy lehet, hogy nem attól.

Kaqk: hurrá!:-)

l. móni?

Kép
Kép
irina

Irina:ez nem allergia szerintem, nem ekcéma?Én sem értek hozzá. Új krémet v. fürdetőt nem használtál? Nem voltatok strandon?

Panndi: én is mikor Nikit vártam 2-3 nappal előtte úgy éreztem nem vagyok terhes és elkeseredtem. Bár előtte meg napokig úgy, hogy az vagyok. És mégis az voltam.

KépKép
anikoh

Halihó!

Zombimami jelentkezik. Ma sikerült kb. n7-től 2x45 percet aludnia Bercónak. Du-n teljesen véletlenül összefutottunk a kersztlányomékkal, Vicuska is azt mondta nem ismer rám, baj van? Ja, mondtam, túl sokat alszom. :lol:

No, ennyi volt a panasz, lesz ez még jobb is. Mit meséljek majd a gyerekemnek később, ha kéri a jó kis történeteket? :wink:

Jaj, ezen a mosható peluson én is gondolkodtam. Anno, ugye én Dáviddal még textileket használtam. Mostam, vasaltam eleget. A gyerek meg sokszor úszott a pisiben, kakiban. Nekem akkor elegem lett. Meg gazdaságosabb is volt az eldobható. Bár én nem panaszkodom, diszkontban veszek igen jó pelenkákat most éppen 28 Ft-ért darabját. Tudom, tudom a környezetvédelem (mi is válogatjuk valamennyire a hulladékot) lenne a legfontosabb. Ez már az én keresztem, problémám marad, mármint a saját lelkiismeretemmel való elszámolás. Egyébként, mintha Viranka is ilyet használna vagy csak gondolkodott rajta? Már nemtom.

Irina! Jól kipöttyösödött Ádó. Én hexaclorophiles hintőporral próbálkoznék, de mindenképpen megmutatnám a dokibácsinak. Lehet, hogy valamilyen spéci kence kell rá. No, még egy: Canesten krém??? A múltkoriban (először) Bercónak is volt némi gondja a pelusban, kipirosodott a popsija. Sudocremmel és a hintőporral szépen helyrehoztam, de persze ez nem az. (dokibácsi is ezt ajánlotta rá :lol: )
Kajálás nálunk is horroros általában. Ráadásul Bercó alig nyitja ki a száját. Ő is mindig meg akar kaparintani valamit. Hol az én kanalamat, hol egy másikat, hol egy játékot, tányért, stb. Akkor meg azért megy a hiszti, elkezd hadonászni, majd jöhet a törölgetés, fürdés, stb. :lol: A kajálások után szoktam rendszerint porszívózni is.

Sense! Cupp-cupp a képért. Nagyon szép kis pocikád van! Biztosan túlzol! :lol:

Kaqk: Éljen, éljen, nagyon örülök, hogy Emma jobban van.
Hú, és nagyon irígykedek ezért a kézenfogva sétiért. Szelike, és a többi jövő-menő is nagyon ügyes. Azt sejtem én is, hogy Bercónak azért nem tetszik a kocsi, mert nem bír megmaradni egyhelyben sokáig. Ha kicsit kimozdulhat, utána mindjárt rendben mennek a dolgok.

A beszéd miatt meg nem kell aggódni. Szerintem mi is csak ráfogjuk, de ez így van rendjén. :wink: Elsődleges a mozgásfejlődés, ha az eléri a kellő szintet, akkor jön majd a beszéd is, hiszen a beszéd is mozgás, mégpedig nagyon összetett mozgás. Ha a beszédértés megvan, akkor már sínen van a dolog.

Köszi Dettyk! a bnet főoldalán lévő képen tényleg mi vagyunk, de ez csak egy részlet, ha a cikkre kattintunk, akkor a többiek is rajta vannak: L.Móni, Irina, Emese és persze a babók.
Egyébként nagyon szép gesztusnak tartom ezt a polgárrá avatást. Követendő példa, bár egy ilyen nagy(kis)városban lehet, hogy nem tudnák kivitelezni. No, meg gondolom a kedves polgármesterünk nem is költene erre.

Nnna, már megint jó sok lett. Még nem aludhatok el, apa elment meccsre, várom, nem akarok elmenni addig zuhizni, amíg haza nem jön, mert biztosan akkor fog felébredni a legkisebbem, amikor belépek a zuhanyba. A gyerekekkel meg nem akarok kitolni.

Emese! Még akartam kérdezni, hogy mi lett az ikrekkel?
dmaggie

Sziasztok,

No hát, először is Panndi nagyon, nagyon +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sense, örülök, hogy jó volt a nyaralás, mondtam ugye, hogy jó a tenger:)a képek jók, sajnálom, h nem alszik ez a kissrác, remélem hamarosan fog. Pocak alakul:)

Emese, jaj tök jó, hogy így alakult az UH :lol:
(nyomozok ezerrel)

Dmaggie, jaj szegénykém, remélem hamarosan ki tudod pihenni magad, az akaratosság, ne is mond, Robesz is néha hihetetlen mit művel. Ha be akarunk jönni a teraszról, toporzékol az ajtóban :shock:

No összeesem, de jó, hogy benéztem ma is:) Panndi:)

Gyorsban rólunk, voltunk az állatkertben, szuper volt, nagyon élvezte, de a babakocsi túl alacsonyan volt, így kenguruban nézelődött, nagyon csípte a zsiráfot, és a fagyit:)
Egy rossz volt, a közterületesek megbüntettek, na mindegy

Ma azokkal alányokkal találkoztam akikkel együtt szültem, jó volt, de nagyon lefáradtam, főleg, hogy Szaffika -az egyik kislány - jött Robeszhez, Robesz pedig ma nagyon anyás volt, így bújt, de azért jó volt.

Na lépek aludni!

Kép
Kép
nektarin

Irina,
Sztem ez kontakt ekcéma.
Robesznak a lábhajlatában, hol van, hol nincs, attól függ mit eszik, a nyaralás óta különben tejesen elmúlt.

Valamitől kijött, a fehér pöttyökben váladék van, kenni kell, a lényeg, hogy ne száradjon ki, én popsikenyőccsel kentem, aztán van rá egy másik, ha nagyon piros lenne, de nálunk akkor erősödött ki ha hipp déligyümis bébiételt adtam neki.

De kérdezd meg a dokit, nem jó, ha mindfélét rákenünk, amíg nem tudjuk pontosan mi az.

Az oltás dologtól kivagyok, hogy 1 éven felül nem kaphatják ingyen. :shock:

Kép
Kép
nektarin

Jó reggelt,
remélem, a nem-alvósoknak most jobb éjszakájuk volt, sokat gondolok rátok.

Nektarin, Maggie: látta a gyerekdoki pár napja a kiütést, idézem "lehet ételallergia". Ezért is van most tejterméktilalom. De a rossz hír az, hogy újabb helyen is felbukkant valami hasonló és csak a pelenka körzetében (ami lehet persze véletlen is), pedig ezt a pelenkafajtát hordjuk ezer éve, nem volt vele soha probléma.
Kajából semmi újat nem kapott (a tejszínt kivéve), persze próbálkozom új dolgokkal, de ez a kiütés három napja van csak.
Élőben amúgy rondább sokkal, mint a képen, sokkal vörösebb. Jövő hét elejéig várok, aztán ismét gyerekdoki. Amúgy mennyi idő, amíg elmúlik az ilyen? Bár mondom, most jó kis dilemma, hogy mintha más helyütt is ilyenfajta izé jönne ki, miközben SEMMI nem változott Ádó étkezésében. Ma próbálok pelenkafajtát cserélni, hátha.

Kép
Kép
irina

Szép reggelt!

Sense: nagyon szép a pocid, és a fejed levágása miatt most kénytelen leszel feltenni egy rendes képet is. :twisted: :lol: Szuper lehetett a nyaralás!

Dmaggie: hétévégén biztos tudsz majd többet pihenni, ha Apátok is otthon lesz! Szorítok hozzá. :wink:

Irina: egyetértek Nektarinnal, az a legbiztosabb, ha megmutatod Ádó bőrét orvosnak, mielőtt bármivel is kenegeted.

Beszéd: Maggie, azt mondod, hogy ha a beszédértés megy, akkor már sínen van? Megnyugtatsz. Máté is gagyog egész nap, de nem konzekvensen, csak úgy össze-vissza mindenfélét. Még azt se mondja, hogy "Anya" vagy hasonlót. Viszont a beszédértése az jó.

Anikoh: még nem találkoztunk, úgyhogy üdv köztünk! :D

Kaqk: Emma csudi ügyes!!!! :D Mindig elképeszt, amiket írsz.

Mosható pelus: eleinte bennem is több volt az ellenérzés, mint a nem-ellenérzés. De igazából az a plusz macera nem olyan sok (imádok teregetni-hajtogatni :oops: ). A vízre meg átalányt fizetünk, így az nem lesz plusz költség. Az is aggasztott engem is, hogy biztos rossz érzés lesz Neki, ha érzi a pisit. De azt mondják, így könnyebben megtanulja a pisilnem kell -->pisi--> nedvesség összefüggést, és ez állítólag segít a szobatisztává válásban. Egy biztos, ugyan picit nagyobb a bugyor a popóján, mint az eldobhatóval, de egyáltalán nem zavarja a mozgásban (próbáltunk olyat, amitől Szegényem frászt kapott, az akkora volt, hogy ülni-mászni se tudott benne rendesen - na azon kiakadtam :evil: ). Ez a mostani ez szerintem szuper. Mindegy, tényleg nem rábeszélni akartam senkit, ez a mi kis "magánügyünk". :lol:

Képzeljétek, tegnap birizgáltam Máté fejét, és észrevettem, hogy apró sárga pöttyök vannak a fejbőrén. Le lehet kaparni. Szerintetek visszajöhetett a koszmó? Vagy valami gomba lehet? :roll: :shock:

Kérdés: Máté napi 1x kap tápszert, akkor kb. 310 ml-t iszik meg. Szerintetek egy ekkora Porontynak ez sok vagy épp jó? Mert a dobozon életkor szerint ennél jóval kevesebbet ír elégségesnek. Csak azért, hogy jó-e ez így, vagy csináljuk már vegyesre a vacsit (szilárd, utána tápszer)? Engem nem zavar, h ennyit iszik belőle, csak nem tudom, jó-e így.

Kérdés 2: aki ecetet használ öblítéshez, ennyit teszel a gépbe? Én 1dl 15%-ost próbáltam, de irtó büdösek lettek a cuccok.

Más: tegnap megvettük a Kismeber első cipőjét. Nagyon puha és jól formázott kívül-belül. Viszont recés a talpa, nem pedig sima, és Anyukám most mondta, hogy az nem biztos, hogy jó egy járni tanuló gyereknél. Tapasztalt Anyukák, szerintetek? Megpróbálok feltenni róla képet, nem tudom sikerül-e. (Ha sikerül, akkor a nyaralásos képeket is felrakom, ne kelljen szegény Anyukámnak vacakolni vele).

Előre is köszi a segítségeteket.

Detti
KépKép
kiskolbi

Na, akkor egy próba a cipőről: Kép

Ha szerintetek is áz, akkor ma visszaviszem, és megpróbálom kicseréltetni. :cry: :cry: :cry:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sikerűűűűűűlt! :D :D 8) Akkor ha Máté még nem ébred fel, mindjárt lekicsinyítem ilyen nagyon picire a nyaralásos képeket is... (vagy az segített, hogy újratelepítettema gépet? :roll: )

Detti
KépKép
kiskolbi

áz=gáz :oops: Ma megint nem bírok gépelni, a hosszú hsz-emben is csomó hiba van. :evil:

Detti
KépKép
kiskolbi

Koszmó: nálunk komoly koszmó-invázió volt, két hónapon keresztül minden nap kentük, szedtük stb. Babé sampon semmit nem használt... Azok olyan hámszerű, sárgás lapocskákból álltak nálunk, olyan lazán ültek Rugó fején.
De lehet, hogy ezek még igen kicsi koszmók, és így kezdődnek. Erre már nem emlékszem, csak a végkifejletre :lol:

Zombianyákhoz csatlakozom. Negyedik éjszaka tartunk 10-15 kelésnél, és ma csak azért nem keltem vele ennyiszer én is, mert olyan gyakran felsírt, hogy nem tudtam közben vissza sem aludni :lol:

Sense: ez igen :wink:

Most megyek, mert lassan itt a tízórai ideje.
Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Kép Élveztem az éttermeket...
Kép Bebarangoltam a partot...
Kép Ez volt a kedvencem!:)
Kép Apával
Kép Anyával
Kép Tyű!!!
Kép Buborékoltunk...
Kép Időről időre nagyon elfáradtam.

Detti
KépKép
kiskolbi

Még egy zombianya jelentkezik. Zsófia lányunk 3/4 11-kor volt hajlandó álomra hajtani pici fejecskéjét, és ötkor riadót fújt, mintha mi sem történt volna :shock: Most aludt csak vissza, én nem értem, hogy bírja. Míg altattam, párszor elaludtam, aztán végül Apának sikerült elaltatnia.
Vendég

Kiskolbi! Szuperek a képek!!!!! Máté egy igazi vizipók! :wink:
A buborékos képen meg igazán hasonlítotok, bár Ő hamisítatlan mix-gyerkőc! :D
Én is gondolkodtam újrahasznosítható pelenkán, csak lusta voltam utánaszámolni, hogy a plusz víz-, mosósszer- és energiaköltséggel megéri-e.
Bár most, hogy jön KicsiGegi, egyáltalán nem gondolkozom ebben. :oops:
Örülök, ha a ruháikat kimosom majd. Így is szerintem egész nap pelenkázni fogok. Hol az egyiket, hol a másikat. :lol:

És arra az elhatározásra jutottam, hogy eladom Zsozsó kinőtt ruháit. :(
Picinek kiválogattam, amik jók, a többi lányosat meg eladom.
Ha lesz harmadik (mi szeretnénk), akkor Vele még várunk pár évet. Akkor legalább kezdhetem elölről a ruhavásárlást, az úgy is olyan izgi. :D

Sense! Jaj, de irigyellek a nyaralás miatt. Horvátország gyönyörű!!! És a képek is szuperek! A pocakod meg szépen gömbölyödik! :D
Én már olyan kíváncsi vagyok, kinek milyen nemű baba lakik a pocakjában. (Én jól lelőttem a poént a 13. héten. :lol: )

Dmaggie! Talán majd alszol, ha leérettségizett... :shock: :lol:
És talán én is, mert Zsozsó legalább 10x kel éjjel, mostanában állandóan iszik.
Lehet, hogy párásítanom kéne? :roll: Mert én is kiszáradok.
Az ikrekkel nem tudom mi van, még nem hívtam a fodrászom, nem akartam az elején, mert úgy is csak kapkodta a telefonokat, de hamarosan felhívom, mi a helyzet.

Viranka! Mi a helyzet? (Tesótapasztók!!!!!! +++++++++++++)

És akkor Sensén felbuzdulva két mai (22. hét elején lévő) fejetlen :wink: kistesó-pocakfotó:

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Beszédtéma:
Botond változó mennyiségűt gagyarászik. Van hogy egész nap csak hümmög és mutogat, van hogy egész nap dödödézik. Értelmes szó még nem hagyta el a száját. Szerintem. :oops: Talán néha hallom, hogy kukk, de nem biztos. Viszont nagyon sok mindent megért. A lakás legtöbb tárgyának érti a nevét, tudja melyik a kutya, a cica, a kocsi stb. Odanéz, ha kérdezzük, hogy hol vannak. Apró utasításokat végrehajt: pihenj le, keresd meg stb.

Cipő:
Engem is nagyon érekel a téma. Most tervezem megvenni az elsőt és fogalmam sincs hová menjek (milyen márka, egyáltalán márkás legyen-e), milyen cipő legyen. Az biztos, hogy már vmi őszit szeretnék, a szandi fölösleges lenne. Akinek van infója, én is örülnék neki.

Ecet:
Kb fél deci 20 százalékos ecetet szoktam tenni kb 1 deci vízzel (esetleg nagon hígtott öblítővel). Ha nem teszek öblítőt, pár csepp illóolaj megy bele.

Tápszer:
Botond reggel és este is tápszert kap, 250 ml alkalmanként. Én ezt szeretném még egy ideig megtartani.
Emelett általában még háromszor eszik szilárd kaját, egyszer tejterméket, egyszer gyümölcsöt, egyszer főtt kaját. Persze van, hogy a gyümölcs helyett vajas kifli / kalács van. ezeket jobban szereti.

Mi történt ma éjjel!? Botond kétszer ébred fel, ivott és rögtön vissza is aludt. Reggel pedig a saját ágyában kelt fel. Hip-hip-hurrá! Ilyen nem volt hosszú hónapok óta. [/b]

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense, mi Gáborral Bogyónak hívjuk egymást :roll:

Csak a vonalzódra néztem.

Mesi, ez igen! És látok egy fél kutyát is :D

Kép
vindolanda

Sziasztok,

a kis rafkós gyermekünk velünk akar aludni, vagyis velem, nagyon anyás. Tegnap este 9kor elaludt, majd 22.30 kor felkelt és mutogatott az ágyunk felé. Persze visszafektettem, mint aki alszik majd 3 perc és megint áll, és ahogy magam mellé tettem szépen csendben mellémbújt és már aludt is. Ki érti ezt?

Lehet nálunk nem fog bejönni ez a külön szobás dolog, pedig jó lenne, mert ha kelünk tesóval 3 óránként szopizni, nem tudom, hogy fog tudni aludni Péterke.

Kismamák ti hogy fogjátok ezt megoldani?

Kiskolbi nagyon szuperek a nyaralós képek:-)

Emese szépen gömbölyödik a pocak:-)

Sense nem lehetett az a fej se gáz, szivesen látnánk téged is.
Na persze az Emese feje is hiányzott nekem:-)

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Kiskolbi:. Régen nem laktam messze tőletek. János korháznál nőttem fel.Nagyon jók a képek!

Gremese: szép a pocid

Cipő téma engem is érdekel. Azt hallottam, hogy nem szabad piacit kínait venni.

Liberót használok hallottátok, hogy már nem a nyuszikat kell gyűjteni hanem a kódokat? Szólhattak volna előbb mert nem gyűjtöttem .Nyuszikat viszont igen.

KépKép
anikoh

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?