A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

nálunk is külön szobát kap a kicsi, a mi hálónk, meg az ő szobájának az ajtataja 1m-re van egymástól, és biztos nyitva fogom hagyni az ajtókat, de szintén azt tervezem, hogy az elejétől külön altatjuk. Zsu, nekem is volt már, aki azt mondta, hogy az első hónapokban nem lehet külön a baba. Úgy vagyok vele, hogy ha ott leszünk együtt, úgyis ki fog alakulni, hogy jó-e így, vagy kiköltözöm a kicsi szobájába, vagy ő beköltözik átmenetileg a mienkbe, ha nem megy külön :D

KépKép

KépKép
stelly

Eszter: Teljes mértékbe egyetértek veled, én is így vagyok vele! :lol:
zsu83

Sziasztok lányok!

Hát nekem is jó sokat kellett visszaolvasnom, pedig csak 2 napot hagytam ki... :)

A cukorterhelést nekem már az elején megcsinálták, de nekem is csak zsömlét kellett ennem és tejet kellett elötte innom elötte. Ott derült ki, hogy még a terhelés ellenére is nagyon alacsony és ezért vagyok sokszor rosszul... :( De azért persze még mindig jobb, mintha magas lenne...

Nekem tegnap sikerült a babát megmozgatnom! :) Már napok óta nem éreztem Èn sem és már eléggé hiányzott.... Tegnap este énekeltem neki és beszéltem hozzá és erre nagyon beindult, mintha tudná, hogy szeretném, ha válaszolna... :D Nagyon jó érzés volt... Aztán apa is hallgatózott és hallotta Ö is a bébit...
Ha minden igaz szombaton reggel a párommal együtt megnézzük ultrahangon. Kiváncsi vagyok mennyit fogunk látni a Picúrkából, mert apa sebész és ezen a területen még nem csinált ultrahangot... :) De azért már nagyon várom...

Nekem jövö héten lesz meg az Afp eredmény, mégis azt mondták, hogy csak az utánakövetkezö héten menjek ultrahangra, mert a 18 hetes ultrahangot a neve ellenére a 19. héten kell csinálni.... :(

Panna
pandusika

Szoba ügyben: Nálunk is saját szobája lesz a picinek, ha nem megy a dolog, majd változtatunk. Anno a lányom pár hétig mózeskosárban aludt az ágyunk mellett, utána költöztettük át a saját szobájába. Nekem sajnos rémálmaim voltak arról, hogy az ágyban szoptatás közben elalszom, és ráfekszem, így jobb volt, amikor inkább minden ébredésekor átmentem a szobájába, és ott etettem meg. Ő borzasztó rossz alvó volt, még 3 éves kora után is minden éjszaka felébredt többször, így most nagyon szorítok egy jó alvó babáért. :D

Egyébként a tesók sem lesznek egy szobában, úgy gondolom, egy iskolásnak már tényleg szüksége van a pihenésre, és nem tenne jót, ha éjszakánként a testvére sírása miatt kellene felébrednie.

Panna! A genetikai uh-ra én is 19 hetesen megyek, pedig próbálkoztam, hogy csinálják meg hamarabb, hiszen az integrált eredményem már megvan, de azt mondták, az életfunkciókat ilyenkor tudják jól vizsgálni. Sok sikert az ultrahanghoz!

Tiszta hülye vagyok, elkezdtem azon aggódni, hogy normális-e, hogy egész nap rugdos a babó, szinte megállás nélkül.

Kép
mist

Nálunk egyenlöre nem megoldott a külön szoba. Egyikben mi vagyunk a másikban a lánykám. Egy iskolás gyermek melé pedig nem jó a siró baba. Megnyugtat a dolog hogy másnak is volt olyan gyermeke aki 3.éves koráig nem aludt rendesen. Mintha az én lányomról irta volna. Még orvosnál is voltunk aki azt mondta: Anyuka nyugodjunk meg ez a gyerek soha nem hog 6-7. óránál többet aludni. Mondtuk hogy nagyon köszönjük. Most ott tartunk hogy 22.orakor fekszik /ugy hogy már én zavarom aludni/. Reggel 6. kor már fent van jön megy. Ennyit sikerült el érni. Délután soha nem aludt, még az oviban sem. Félek ez a baba is ilyen lesz. :roll:
Hát majd meg látjuk......

Kép
háfi

na szép kis paramami-társulat vagyunk :lol: ha nem rúg, az a baj, ha rúg, akkor meg az :lol: tényleg kismama-kór lehet ez az aggodalmaskodás :D

mondjuk a tesók egy szobábanhoz annyit azért hozzátennék, hogy nekem öcsém 11 évvel fiatalabb, mint én, és amíg el nem költöztem otthonról (akkor ő volt kb 9-10 éves), mi egy szobában laktunk. Az elejétől fogva soha nem ébredtem fel rá, pedig nagyon rossz alvó volt, szegény anyu néha iszonyat módon el volt gyötörve reggelre (mikor meg azért is kelni kellett, hogy nekem reggelit adjon, meg elindítson a suliba - szegény, belegondolva nem is tudom, mikor aludt egyáltalán :cry: ). Valahogy szerintem kiszűrte a szervezetem, hogy ez a hangoskodás nem nekem szól :D

KépKép

KépKép
stelly

Én igazság szerint szeretnék külön szobát, de attól függ, h kinél
fogunk lakni...

Kép

Kép
gjéti

Húha, megint volt mit olvasgatni, pedig csak fél napra mentem el csavarogni. :)
Babaalvás témához: én felajánlottam férjemnek, hogy elég ha egyikünk nincs kipihenve, így alhatok eleint én a babával az egyik szobában ő meg a másikban, de ő erre hevesen tiltakozott, hogy nem gondolom, hogy ő nélkülünk fog aludni, és majd ő azt simán bírni fogja :)... meglátjuk...

Tettem fel az e-mailra mai pocakfotót, esténként mindig felfúvódok egy kicsit, és persze a jól bevált mell alatt vágott felső is rámsegít, így már egész kismama alakom kezd lenni nagy örömömre... Ennek ellenére ma szerintem két tini kiscsaj engem is kitárgyalt, de stelly példája után már nem ért váratlanul. :)
Másnak a pocakjára is kíváncsi lennék!

Kép
Kép
elif

Èn is azt a megoldást találtam ki, hogy èn alszom az egyik szobában a babával, legalábbis az elején, a másikban pedig a párom. Neki sem tetszett az ötlet, de szerintem valahol ö is tudja, hogy így lenne a legjobb, mert elég sokat dolgozik és nemigazán tudná magát kipihenni... :)
De majd meglátjuk, hogy Picúrka hogy viseli az éjszakákat... az egyik barátnöm kisfia már három hónapos korától végigalussza az éjszakákat, míg a növérem kislánya másfél évesen is többször felkel...

Nekem még egyelöre valószínüleg nem fogják átadni a buszon az ülöhelyet... Abból gondolom, hogy a nyelviskolában elhangzott a kérdés, hogy van-e gyermekem... erre mondtam, hogy igen és a hasamra mutattam, amire a tanárnö azt mondta, hogy még nem látszódik :twisted: Ezek szerint még mindig olyan vagyok, mint aki sokat eszik.... :(

Panna
pandusika

Mi nemsoká költözünk (remélem :) ), és ott a hálóból nyílik egy félszoba, ott lesz egy heverő Zétinek, meg a kiságy. Nem lesz rajta ajtó hanem apa csinál majd rá olyan karámot ami a brendonban is van, tudjátok olyan rács, hogy ha Z ott játszik nappal akkor ne kóricáljon el.
Így egy légtérben leszünk, kb 3m-re egymástól. Hát Zéti most egy ideje velünk alszik a nagyágyban, és még egyszer minimum felkel éjjel, viszont születésétől úgy 10 hónapos koráig egyedül aludt a kiságyban a mi szobánkban. Úgyhogy őt a költözés után egyből átszoktatom szépen a heverőjére (lesz rajta leesésgátló), aztán jöhet mellé a kistesó, max ha gond van éjjel akkor én is odakucorodok a kisszobába. Nem is emlékszek hogy etettem éjjel amíg Z külön aludt :? talán ha nem csal az emlékezetem mindig kivettem és visszatettem a kiságyba.
Sok múlik majd a kicsi természetén is, úgyhogy én egyenlőre így tervezem, külön ágy egy légtérben, de mégis külön szobában, ha nem megy akkor változtatunk. De egyébként ez a mózeskosaras ötlet nagyon rokonszenves. Ezt is fontolóra veszem :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Átadni a helyet? Hol éltek ti? Én az első gyerekemet is februárra vártam és december végéig dolgoztam. Minden nap oda-vissza fél- fél órát zötykölődtem a villamoson, és soha de soha nem állt fel senki, hogy átadja a helyét. :( Inkább néztek kifelé az ablakon, v. vadul olvasták az újságot. :evil: Egyedül a metrón adták át egyszer a helyet, egy középkorú hölgy, amiért máig hálás vagyok (már majdnem összeestem) :roll:

Kép
kangu

Panna: Mindenképpen írd meg, hogy sikerült az uh! :lol:

Ma megint kidőltem délután 2 órára! :?
Elvileg a második trimeszterbe kéne a legaktívabbnak éreznünk magunkat, nem? :shock: Hát én erre rácáfolok, de rendesen! :roll:
zsu83

Zsu! Èn is ezen vagyok a legjobban meglepödve, hogy most kéne a legfrissebbnek lenni, de ez nálam sem müködik. Minden délután alszom minimum egy órát, máskülönben nem bírom estig... :?

Mindenképpen megírom, kíváncsi vagyok már nagyon... :D

Panna
pandusika

Panna: Nálam is így van, ha nem feküdnék le, nem is tudom mi lenne! :roll:
Tegnap az állatkert után is annyira kimerültem!
Tök jó, hogy a párod orvos, és betudtok a picurhoz kukucskálni! :lol:
zsu83

Hát lányok teljesen meg nyugotam, én néha ugy érzem magam mint aki egy hete nem aludt. Elif rendes pocak fotokra gondoltál??? Tetszik az ötlet. Ha sikerül és ha a többiek is akkor oké. Puszi Rita

Kép
háfi

Hát igen, tényleg nagyon jó, hogy orvos, de ki is készítem szegényt a hülyébbnél hülyébb kérdéseimmel.... :lol: Szerencsére mindig megnyugtat....
De amikor túlzásba viszem az aggódást akkor már egy kicsit felhúzza magát, hogy Ö egész nap súlyos betegekkel van körülvéve és én fiatal vagyok és egészséges és a babavárás a világon az egyik legtermésztesebb dolog, szóval ne vigyem már túlzásba... :) ès ebben teljesen igaza van, de azért mégiscsak nagyon kell vigyáznom Picúrkára... :)

Elif - jól sikerült a fotó! :) Kb. ekkora lehet az èn pocakom is... majd hamarosan megpróbálok èn is feltenni friss képet....

Panna
pandusika

Távolsági buszoztunk ma Zétivel, és utolsónak szálltunk fel a buszra!!! Senki de senki nem engedett előre. Egy mama mellett kértem helyet (fent volt a táskája, ami egyébként nem volt nagy, miután leültünk szépen elfért az ölében) és szinte megharagudott hogy van pofám leülni mellé! Aztán meg megkaptam a kritikát, hogy miért utazunk melegben a gyerekkel, hogy lehet egyedül elindulni vele a buszon (kísérő nélkül), meg hogy miért van cumi a szájában, stb... hát azt hittem a pofám leszakad...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Holnap én is rakok fel pocakfotót!

Jó éjt lányok! :D
zsu83

Szia Mindenki!

Képzeljétek hogy jártam! Nagy nehezen szereztem beutalót kismamaságom első vérvételére így 16 hetesen, meg AFP re a háziorvostól...felhívtam vácot tegnap, mi kell még hozzá, hogy problémamentesen megcsinálják, azt mondták a beutaló, meg taj kártya....nagy "örömmel" mentem ma reggel 7re, és miután a sorban eljutottam az ablakig, kölzlik hogy nem jó, kell külön papir az afp-hez, mert BPre viszik, meg kell hepatitishez, meg a vércsoporthoz, amit annakidején már nekem első gyerekkel meghatároztak, mutattam is a papirt....de kell...menjek fel soron kívül a terhesgondozóba, kérjek ezekhez papirkákat....felmentem....fél óra után bejutottam, már nagyon éhesen, készséges volt a nővérke, de meg kelett várni a dokit, aki csak 8 után ér be vmikor....hát meg is jelent negyed 9 után....aláírta, mentem újra már nagyon éhesen a vérvételre.....bepofátlankodtam a sorba, be is hívtak, és keményen 8 üvegcsével lecsapoltak....azt hittem elájulok...de profi volt a vérvevő hölgyemény, mert "hamar" talált jó vénát, ami ki is bírta....
egész nap olyan izomlázam lett a kezembe, de nem lilultam be....
Szép az élet!!!!:):):)
Aztán egyetem, hosszú előadások sora...aztán meg a gyerekhalmaz itthon, vendéghaverral, meg egy rendetlen férjjel....hát asszem elfáradtam! De legalább megvan az AFP!!!Már csak azt kéne tudnom, mikor menjek visssza érte, mert azt nem kötötték az orromra, én meg elfelejtettem kérdezni....

Olvastam, hogy valakinek cukorterhelése is volt! Már ilyen hamar csinálják? Azt nem a 22. hét körül szokás? Vagy később???

Képzeljétek, babóka már úgy mocorg, hogy látni kívülről is! Annyira turbózik már napközben is!!!!
És a pocakom 2Xére duzzadt! Hatalmas lufinak érzem magam! De olyan jó!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Csajok!
Jövök a rémtörténetek ellenpéldájával, el sem hiszitek! :shock:
A gyömrői sztk ma kitett magáért. Voltam az Afp-n, kb 40. voltam a kisablaknál a sorban. Volt rajtam kívül legalább még 2 kismama, még nagyobb pocakkal. És lássatok csodát! Hatodiknak hívtak be, rajtam kívül már benn volt egy soron kívüli nyanya(bocs), és még neki is azt mondta a vérszívó néni, hogy előbb én jövök, várjon! Az már csak hab a tortán, hogy még a felsőmet is megdicsérte!
A zsömlés tejes történetet nekem a 12. héten kellett előadnom, de ez még nem az "igazi" cukorterheléses vizsgálat volt, az majd később lesz, ahogy többen is írjátok.

fáradtság: én már azt hittem, h velem van a baj, hogy ennyire nem bírom, ezért is jó, hogy Ti vagytok, tökre megnyugodtam. Egyszerűen kénytelen vagyok lefeküdni nap közben, vicces, amikor az óvó néni fekszik a szőnyegen, 20 kicsi meg mellette játszik. :lol:

Szoba: mi a babával fogunk együtt aludni, kicsi átalakítás után be fog férni a kinézett bababútor a hálóba. A kicsi bölcsője karnyújtásnyira lesz tőlem éjszaka, tehát együtt és külön egyszerre. Később majd meglátjuk.

Teszek majd fel pocakfotót én is, ha sikerül.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Hol találom meg Elif pocakfotóját? :oops: :lol:

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: küldtem neked privit.

Én reménykedem, hogy az AFP levétel nekem is olyan lesz majd itt Vecsésen, mint Gyömrőn volt... Az első vérvételt nagyon szépen megúsztam, csak keveset kellett várakoznom, előre megmondták, hogy kedden menjek, mert az kismamás nap és tényleg ez volt a jelszó - kismama vagyok, és senki nem morgott, mert előrehívtak. Nagyon reménykedem benne, hogy megint ilyen lesz, mert én nem bírom evés nélkül reggel sokáig, ha nem eszem iszonyatos hányinger tör rám. :(

Kép
Kép
elif

Kórháza válogatja, hogy mikor, és hányszor kell cukorterhelést csinálni. Az is kórházfüggő, hogy cukros lötyi kell, v. elég a zsemle+tej.

Nekem a 3. gyerekhez 3 éven belül már 3x határozták meg a vércsoportomat. Az a meglepő, hogy mindig ugyanaz jött ki. :)

Nekem a vérvételeket a háziorvosom csinálja, amit nem tud, azt a kórházban veszik le, Kb. 10 percet várakoztatnak :D Hogy nekem micsoda mázlim van :)

Kép
kangu

Sziasztok!

Képzeljétek, nekem egyszer már átadták a helyet. Jópár hete volt, alig látszott még a hasam, lehet, hogy inkább a ruhám szabása miatt gondolta az úr. Mindenesetre úgy meglepődtem, hogy gyorsan visszautasítottam. :) Amúgy nekem nagyon vegyesek a tapasztalataim a közlekedési eszközökön, néha nagyon udvariasak az embeek, néha kifejezetten tahók... Szóval, nem lehet általánosítani.

Nekem azért kellett rendelőbe mennem, mert fáj a lábam (gerincferdülés, ami a terhesség hatására erőteljesebb lett és a hasam is terhet jelent már), és nagyon jó tapasztalataim voltak itt a 13. kerületben. Szóval, ez is változó szerintem.
Azért is írom, hogyha valamelyikőtöknek ilyen problémája van, hogy fáj a lába, combja, zsibbad, vagy szúró fájdalmat érez, az gondoljon erre...

Nálam cukoterheléses vizsgálat a 24. héten lesz.

Az állandóan mocorgós babásokat nagyon IRIGYLEM! :) Úgy örülnék, ha nálunk is ez lenne már...

Szép, napsütéses napot Nektek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

És mi nem látunk pocak fotokat :cry: Én is szeretnék na légyszi. Már csak azért is mert nekem azt modják hogy nagyon nagy pocim van. :D Páran megjegyezték hogy nem kénne még ennyit hizni. Amikor 2.kg fogytam. Szerintetek sok 165cm 64kg. Kicsit rosszul eset. A kedves férjekről jut ezsembe. Tegnap átpakoltam a konyhát.Estére úgy megfájdult a derekam hogy sirni tudtam volna. :oops:

Kép
háfi

Na nézük sikerült-e???

Kép
háfi

Nem. Nem baj majd később még egyszer meg probálom. :oops:

Kép
háfi

Sziasztok!

Elif! Helyes a pocakfotó, nekem már nagyobb hasam van... Kicsit aggódom a végkifejlet miatt. :)

Mi van Macsekkal????

Az AFP vérvétel nekem is kalandos volt. Reggel elmentem a laborba, egy csomóan vártak, húztam sorszámot (a kismamáknak és a nem tudom milyen vizsgálatot kérőknek külön szám van), majd odamentem az ablakhoz a beutalómmal és a kémcsöveimmel. Közölték, hogy a beutalóm mellé kell egy másik, úgyhogy irány a terhesgondozó. Ott persze egy csomóan vártak, előre pofátlankodtam, mert közben persze haladtak a sorszámok a laborban. Új papírral le, újra ablak, majd várakozás a vérvételre. Alap esetben 4-en veszik le a vért, külön szólítva a sima és a kismamás sorszámokat. Kiderült, hogy a kismamákat elfelejtették, a sima vérvétel gyönyörűen haladt, a kismamák meg csak vártak vagy félórája... Szóval jópofa a megkülönböztetés, csak így inkább negatív lett.

De mindegy, letudtam ezt is, nálunk terheléses vércukrot a huszonvalahányadik héten csinálnak, és szerencsére zsömle tejjel!!!

Kép
mist

Háfi: Te tudod a közös postafiókunk elérhetőségeit? Ott vannak a pocakfotók. Elküldjem priviben?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

elif, nagyon csini a pocakod :) este teszek fel én is, ha be nem alszom, mielőtt eljutnék az otthoni gépemhez :D

Vera, ez hihetetlen. Sose értettem, hogy jönnek ahhoz idegenek, hogy beleszóljanak, hogy egy gyerek cumizik-e, meg hogy hogyan utazol vele. Valószínűleg nem azért távolsági buszoztatok, mert reggel úgy keltél fel, hogy "de jó lenne kicsit szivatni magamat"...

Verus, nekem csinálták a cukorterhelést, a Margitban így szokás, és majd csinálnak valamikor a 26. körül még egyszer sajna. De szuper, hogy már kívülről is látszik!!! Férjem zsong, hogy ő mikor tapintja ki már végre a kicsit :) Nem semmi vagy, hogy folyamatosan hogy nyüzsögsz, én biztos nem bírnám ezt a tempót, elismerésem! :wink:

Háfi, 164 cm 65 kg szerintem nem kóros :D de muti pocakfotót :D küldök privit, hogy hogyan - meg gjéti, neked is, ha jól látom, te kérdezted még... pill

KépKép

KépKép
stelly

ja látom közben, hogy elif is küldte az infokat, meg Julcsi is :) sebaj, kicsit túlbuzgó vagyok ma :lol: :lol:

mist, nem rossz ez a vegyük külön a kismamikat, aztán felejtsük el őket-sztori :D de azért jó, hogy vannak pozitív történetek is, így még van miben reménykedni :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Én is megérkeztem! Délelőtt nagybevásárlást tartottunk!

Elif: Nagyon ari a pocid! :lol:

Megyek lepihenek, mert mindjárt elalszom a gépnél! :roll:
zsu83

Sziasztok!
Én még nimdig álomkoros vagyok!
Most aludt el a kiscsajom megyek is mindjárt mellé!

A beszóllásokra ne is regáljatok,sokkal többet értek annál,hogy ilyen szintre süllyedjetek !

A tömegközlekedés: A bkv.n nekem is volt olyan szitum(Lányommal voltam pocis) mikor az idős néni lökdösött hátúlról ,hogy áljak fel mert Ő öreg ,mondtam neki ,bocsi de 6 hós babás vagyok vannak fiatalok öket legyen szíves megkérni ,erre aztmondja az csak egy állapot erre énsem hagytam magam :Az öné is csak egy állapot.
Sajnálom ,hogy beszoltam a néninek ,de még tovább forcirozta a dolgot,hogy az ilyen aki gyenge nembir állni az minek kur.....ja fel magát.
De töbnyire én is ugy járok,hogy nemis nagyon adját át a helyet ,ha igen akkor megjegyzéssel azt köszönöm akkor nemkérem!

Szombaton talizok a szülésznővel és látom a szülőszobát is.

Mentem szunditani!

Kép
zümis

Julcsi nagyon megköszönöm ha küldöd. Aztán én is rakok fel kiváncsi vagyok mit szoltok hozzá. :D

Kép
háfi

Háfi, már elküldtem.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Nagyon jók a fotok. Annyira tetszik mindent végig néztem :D
És én is raktam fel. Feltétlen nézétek meg. Egyenlőre csak én a gyerkőc és apa van fennt. Irigy vagyok nekem nincs képem az én kicsikémről :cry: :cry: Pocak fotot este csinálok mikor senki se lát :D Julcsi köszike. A neved mögött a születési dátum, mert ha igen én is 79-es vagyok. Puszi Rita
U:I: Apa estére már megy dolgozni ugy hogy enyém az egész ágy. :lol:

Kép
háfi

Köszi a segítséget lányok, édik vagytok. :) Én is tettem fel egy képet a töpszlimről :) Megnéztem mindenki képét, arik vagytok nagyon. :D
Vera, Zéti nagyon édi gyerkőc! :)

Am ma voltam a sulis könyveimért, és hát majdnem megszakadtam...
Aztán volt egy elég érdekes beszélgetésem az igazgatónővel,
h most akkor mi és hogy lesz... Úgy engedi a levelezőt, h januárig
járok suliba, és utána levelezőn folytataom... :S Hát mit ne mondjak, nem így terveztem, de jobb mint a semmi... Vettem még pár cuccot,
aztán hazajöttem, és most teljesen hulla vagyok... :roll:

Kép

Kép
gjéti

Zümis: A te bkv-s történeted is durva! :?

Gjéti: Akkor most nappalira kell járnod januárig? :shock:

De jót aludtam délután! Komolyan olyan vagyok mint egy bébi, mindig csak aludnék! :)
zsu83

Lányok megnéztem gjéti baba fotoját. Hát nagyon szupi.Raktam fel pocak fotokat. Meg kell néznetek kiváncsi vagyok a véleményetekre.Jó hát nem tökéletesek de nem vagyok valami nagy fotos. Várom a véleményeket.Gjéti hogy fogsz bejárni??!! :shock:

Kép
háfi

Háfi: Aranyos pocid van! :lol:

Én is raktam fel az előbb egyet, ami az állatkertbe készült! :)
zsu83

Gjéti: Kicsit meglepett, hogy januárig be kell járni nappalira! Mert azért a gimisek között is nagyon sok rossz fej van, ahogy így visszaemlékszem! És miért nem lehet mondjuk októbertől levelezőre járni, ha januártól meg már lehet? Legalább a párod is abba a suliba jár? Vagy már végzett?

Ui: ma mintha éreztem volna valami bökdösést, de nem vagyok benne biztos...

Kép
cserkészkolbász

Én sem értem, h miért kell majd 8 hónapos terhesen bejárkálnom,
főleg hidegben, csúszós úton... :S Előre félek! Ráadásul a buszon
mindig rengetegen vannak, és nem hiszem, h sokan át fogják
adni a helyüket...
Igen cserkészkolbász, szerencsére egy suliba járunk. (persze nem véletlen :) ) Ő már végzett volna, de technikusira ment, így még
oda fog járni. Ennek nagyon örülök, mert legalább együtt tudunk
hazamenni...
Köszi Háfi. :) Nekem is tetszik, bár a babókának igen furi feje van rajta. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Jók a pocakfotók, hamarosan én is teszek fel:) Az UH-s képet felraktam, bár a tiétek sokkal jobb, láthatóbb:)

Andabella

Kép
Kép
andabella

gjéti, azért a cipekedéssel vigyázz :) meglepő az igazgató reakciója... mármint értem, hogy azt szeretné, hogy minél kevesebbet maradj ki, de azért januárig minden nap bejárni, tanulni, dolgozatot írni, felelni, stresszelni, zajban lenni, bkv-zni - meg azért valljuk be, hogy nem biztos, hogy minden tanár meg osztálytárs jól fog reagálni az állapotodra, és azért szerintem ilyenkor az embernek inkább a támogatásra, mint a cs*szegetésre van szüksége... mondjuk ha elkezd fagyni, akkor szerintem akármit mond ő, a dokid is azt fogja mondani, hogy nagy pocakkal inkább ne csúszkálj.
Amúgy én is ezt mondtam a főnökömnek, hogy egyelőre úgy tervezem, hogy dec közepéig bejárok, de ha fagy, akkor felejtő. Nem fogok nagyon nagy pocakkal fagyban minden nap két és fél órát utazni (ez az oda-vissza összesen).
Szerencsés vagy, hogy a közeledben lesz a párod, így talán megkönnyíti a napjaid :) sok kitartást a sulihoz!!!

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Mar sorry, de kicsit sem volt idom visszaolvasni. Volt itt minden, nyaralas, nagyszulok, lotas-futas... A lenyeg, bebivel minden OK-nak tunik. Meg nem mocorog izombol, csak neha-neha mintha ereznem. De ugyis tudom en, majd bepotolja, hajjaj!!!

Majd holnap olvasok, meg felzarkozok tablazat-ugyben is.

Pussz!!!

Kép
Kép
-macsek-

Gjéti, nem is értem az igazgatónőt, szerintem bele se gondolt, hogy télen az útviszonyok se olyanok, meg egyébként is sok stresszel jár a suli! :? Szüleid nem beszélnek vele, hátha engedékenyebb lenne? :roll:

Macsek: Örülök, hogy minden ok nálatok! :D
zsu83

Jók ezek a tömegközlekedéses meg vérvételes sztorik :? lehet hogy velem van a hiba, mikor azt gondolom, hogy aki felvállalja hogy gyereket szül az egy kicsivel több odafigyelést érdemelne a társadalomtól. Nem érzem, hogy különleges elbánást igényelnék, meg soron kívül mindent, meg kényelmes fotelt a buszon, de legalább ne lökjenek fel, meg ilyesmi. Áh mindegy.
Az idegenek meg valószínűleg azért szólnak bele a dolgainkba, mert ők is neveltek anno gyereket és úgy érzik kompetensek a dologban, viszont azt elfelejtik hogy a gyerekek nem egyformák, és nem vethetnek meg azért ha én valamit másképp csinálok mint ő. Pl annak a mamának a gyereke biztos elaludt cumi nélkül, hát az enyém bizony azzal alszik, és amíg ezt helyénvalónak tartom addig így is lesz, mert neki így jó. Mikor nem alszik nincs a szájában.

Gjéti a sulis dolog tényleg húzósnak ígérkezik, szerintem az igazgató ajánlhatott volna valami alternatív megoldást, mondjuk hogy ne kelljen bemenned csak ha dolgozat van, vagy csak konzultálni, vagy ilyesmi. De azért ne menjen el a kedved, igazán ügyi vagy :D igazi szupervumen :D nemsoká nekem is kezdődik, bár én csak szombatonként leszek ott, de akkor reggeltől estig. Még én sem tudom hogy oldom meg, de nekem szerencsére rugalmasabb a dolog.

Macsek örülünk hogy megvagy! :D Ha nem is tudsz visszaolvasni mindent néha csak írj annyit, hogy mi a szitu nálatok!

Cukor: nálunk a 33. héten csinálják, cukros vízzel, két órát kell kibírnia a löttynek gyomron belül, éhgyomorra, ha kijön akkor megint neki kell futni. Brrr. Emlékszek annak idején mikor végeztem és kijöttem a rendelőből úgy rohantam keresni egy büfét hogy ehessek valami rendes sós kaját hogy visszaálljon a gyomrom :lol:

Vércsoport: rákérdeztem a védőnőnél hogy minek most is megnézni mikor tavaly nézték Z miatt, azt mondta nem is az a lényeg, hanem hogy azzal együtt az ellenanyag-szintet is nézik. Úgyhogy ezért ismétlik mindig. Nálunk ugyebár mindkét vérvételkor (16. és 33. héten). Bár lehet hogy hülyeség, de ellenanyag nem csak akkor van, ha a szülők nem egyforma rh-sok? :? Mert ha igen, akkor most mégis felesleges, mert ugyanaz az apuka mint Znek :oops: :lol: és ha akkor nem volt gond...de ez lehet hogy hülyeség. Az viszont tuti, hogy az ellenanyag miatt ismétlik a vércsoportot. (a védőnőm szerint)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Helló Lányok!

Csinosak az új kismama képek! :)

Háfi: Igen, egyidősek vagyunk, de náulnk ő lesz az első baba. Helyes a kislányod. :) Írd be Magad a listába is, ha van kedved.

Macsek: Jó, hogy minden ok, gyönyörű Lucának is üdvözlet.

Gjéti: Nem gondoloktál más iskolán, ahol estin végezhetsz??? Nekem nagyon merésznek tűnik ez a nappalin januárig...

Jó éjt, aludjatok jól!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok :)

Elado egy egy-gyereket-kiszolgat remek kis babaules , 0 - 13 kg ig
( hasonlo : http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =2&whid=25)
hasznalt , de jo allapotu, Quinny babakocsi vazra pattinthato.
Ara : 19 990 ft Budapesten atveheto.
Akit erdekel, kerem, hogy NE IDE - hanem a bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon es fotokat is kuldok. Amugy a szine zoldes es fekete.

Tovabbi szep babavarast kivanok !
bogyogyorgyi

Sziasztok!
Én is februárra várom első gyermekemet. Párszor bele-bele olvastam a hozzászólásaitokba. Örülök, hogy megalakítottátok ezt a topikot. Csak azért írok, mert tegnap kismamaruha ügyben néztem szét Budapesten. A Maternelle nevű üzletben aug. 31.-ig ! sok termékre 30-50%-os kedvezményt adnak. Persze elsősorban a nyárias ruhadarabokra, de akad egy-két ősszel is hordható darab. Egy alkalmi nadrágot vettem 6230 Ft-ért, és két hosszú ujjú felsőt darabja 3450 Ft-ért. Nem mondom hogy olcsó, de aki nézet szét már kismamaruhaügyben az tudja, hogy ennél sokkal drágábban is árulnak ruhadarabokat. Akit érdekel az üzlet: 1082 Bp. Baross u. 21. Webcím: www.maternelle.hu

Crocus
Kép

Kép
crocus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?