A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Hát lányok, asszonyok, nem tudom mi a jobb egy ujjacska ami mindig kéznél van, vagy egy cumi, ami ha kiesik és még nem tudja saját maga kezelni, folyamatosan ugrálni és visszatenni. Nálunk most pont ez ment hajnali 3-tól fél óránként! :oops:

KépKép
hene

Marcsi, d vitamin 1 éves koráig kell. A konationt pedig csak akkor kell elhagyni, ha a pótlás több, mint 50%-os. Tehát több a tápszer, mint az anyatej. Nekem ezt mondta a dokinénink!

KépKép
hene

Ja, és még valami!

Krisztinek akartam.
A gátseb még simán vérezgethet. Ennyi idősen még előfordult nekem is, hogy a hasamon a seb váladélkozott.
Nyugi.
A tisztulás (nem tudom szebben) nekem pl most talán már múlóban.
Már sokszor hittem, hogy elmúlik, de talán most tényleg.
Vendég

Bocsi sok leszek!!!!
Hoztam képeket!

Kép Levente
Kép Olivér
Kép Kép Kép két kisbaba
Kép Beszélgetünk
Kép Sikerült egy pici mosolyt elkapni. Ennél nagyobbat is tudunk.
Kép Szia Maki
Kép Végre elaludt
Kép Szia teknős
Kép esti pancsi, már nem sír
Kép reggeli csevej
Kép Fiúk az ágyban
Kép Finom puszi
Kép Olivér és a dinnye
Kép Nagyon éhes vagyok :lol: :lol: :lol:

Bocsi, hogy sok voltam!!! :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Hene!
Köszönöm!
A D vitamint adtam neki, a konakiont pedig úgyis havonta kell, arról sem maradt le!

tényleg!
Azt ti is havonta adjátok?
Mert a kórházból úgy engedtek el, hogy hetente, aztán itthon a gyerekorvos pedig azt mondta, havonta. :roll:
Vendég

Én sajna mindig elfelejtem a D vitamint beadni, szégyellem is magam érte. Azért igyekszem. Nekem nem megy ez a rendszeresség. :oops: :cry:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:47-kor.
Vendég

Most hívtam fel a Magyar Államkincstárt, mert még mindig nem kaptam Levi után családipótlékot és Olivérre is csak a régi összeget. Azt modta a nő, hogy a 6HÓNAPPAL EZELŐTT IGÉNYELTEKE MOST KEZDIK FELDOLGOZNI.
Nagyon durva. :shock: :evil:

Leventének már 9-kor ennie kellett volna, de még mindig alszik. Nincs szívem felébreszetni. Így kicsúszunk a napirendünkből mait Olivér elhozatalához igazítattam és egész jól működik (kivévr ma). :roll:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kata: köszi :oops:
A kendőt egyébbként a minimanóban vettem és ingyenes kendőtanfolyam is volt hozzá.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

SAJNA NEM JÓ A KOCSI! SOKBA FOG EZ NEKÜNK KERÜLNI :cry: :evil:

TITI NAGYON ARIK A FIÚK!

MENTEM MINDJÁRT JÖN APA A SKODÁVAL.

REMÉLEM AZÉRT NORMÁLIS NAPUNK LESZ. APA MÉRGES.

Kép
szly27

Konakiont nekünk is hófordulókor kellett bevenni. Nem hetente!

KépKép
hene

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:48-kor.
20150601134430

Titi!
Nagyon szépek vagytok!!!! :wink:
20150601134430

Szép napot mindenkinek!

Köszi a válaszokat a kérdéseimre!

Marcsi! Konakiont havonta kell adni. A gyógyszertárban bizonytalanok voltak, de a védőnő azt mondta hogy motanában változott a dolog és mostantól nem hetente hanem havonta kell.

Újszopi. Kis drágám már a kórházban rátalált, hát pánikolva követeltem Apától egy cumit.
Az tényleg jobban tisztán tartható és talán könnyebb leszoktatni róla.

Titi! Édik vagytok! Ahogy az első képet néztem, hát a két Leventénk tiszta egyforma, csak ti husikásabbak vagytok! :D

Ha minden igaz, ma mi is utazunk hétvégére, de lehet csak holnap reggel indulunk. Megyünk a dédimamákhoz és meglátogatjuik az újdonsült üknagymamát is! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Ja, este mérlegeltünk és négy hetes korára pontosan egy kilót hízott! :shock: :D

És egyik nap megmértem egy evést is. Pont olyanja volt, hogy alig evett, legalábbis öt perc alatt lerendezte a cicit. Azt hittem hogy alig fog többet mutatni, már ha többet mutat, erre kiderült hogy 120-at benyelt itt hipp-hopp! :shock: Hát akkor mennyit eszik ha húsz percet lóg a cicin?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Viki! A mellszívóm(Isten nyugosztalja :cry: ) üveg volt és nem állítva tettem le hanem oldalára fektetve és legurult az asztalról.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok lányok!

Nálunk úgy tűnik ebjön a kendő, abban szundizik a manó, csak iszonyat meleg, nekem is, ő se igen fázik.

Kriszti, üknagymama?? Az tök jó, hány éves?

Konakiont nekünk hetente kellett, de most meg már nem kell, mert tápszert kap, bár szerintem kevesebb, mint 50 %ban, de a dokinő azt mondta, akkor se szedjük.
Titi, Oli milyen féltőn nézi Levit az ágyas képen, nagyon édesek!

Lányok, kell valakinél betétes rugit hordani?
Taminak kötött a csípője és az ortopéd doki szerint kell, csak az a fura, hogy semmilyen tornát nem javasolt, meg, hogy férjem tesója a lányával szintén ennél a dokinál volt, csak16 éve, ugyanezt mondta nekik is, de ők elmentek a Madarász utcába, ott azt mondták, semmi baja és tényleg nem is lett.
Úgyh valahova még elmennénk, nem tudtok egy jó ortopéd orvost?

Babu, nektek végölis mit mondtak, sajnos nem emékszem itt a sok info között.

Kép
teó

Teó, Ő már 81 éves, és remélem Levi ad neki egy kis lelki erőt, mert Ő szóban már temeti magát, nem igazán tudja elfogadi az öregedést és a velejáróit. Hát remélem most belelkesül..

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:47-kor.
20150601134430

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:47-kor.
20150601134430

Viki! Ahhoz nem lehetett, ehhez már igen és műanyag szóval ha leejtem... :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:47-kor.
Vendég

8)
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:48-kor.
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:46-kor.
20150601134430

:lol: Jó is volt az csak pici volt a tartája és a folyton kiöntögetés a sírba tett.

El kéne kezdenem nekem is összepakolni a hétvégére, bár azt sem tudom hol kezdjem.. :?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Viki: köszi aranyos vagy!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 23:48-kor.
Vendég

Hmmm...ezek a fránya mellszívók! :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

,,,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:46-kor.
20150601134430

ma mi is hantassal kezdtuk a reggelt:( pedig rendesen 3 orankent kelt az ejjel, es nemtunt fol hogy nagyon kapkodna.
aztan meg agyon vissza izgultammagam mi lehet vele, mert patakokban gyongyozve folyt a homlokarol az izzadsag kozben keze hideg volt. gyorsan megmertem a lazat, semmi....nem tudo mi volt a baj.
Tenyleg ez normalis hogy ennyire izzad?pl szopinal ahol a feje a kezemen van allandoan tiszta viz lesz a haja az izzadastol :?meg ha amugy fazik is eves utan sirastol torolgetem az izzadsagot a homlokarol. nem utalhat ez valami bajra? mert ugyanakkor meg iszonyat fazos, eveszem a pelusat es maris csuklik, es libaboros.

A gatsebem nekem is valadekozik 2 napja( nem igazan ver) sot faj hetfo ota. elol hatul, mindenutt. remelem ez a gyogyulas resze nem pedig valami baj van!

pelus: hogyan kell pelust valasztani? mert a kg hatarok fedik egymast teszem azt van 2-5kg ig, de van 3-6ig, meg 4-9ig, stb....Anna most 4 kg akkor melyik kell neki?

Anna uj hobbyja: szabadon kakilni. kibontom es lo:) ketszer a heten takaritottam a fel szobat tegnap a foldon kivul a hordozo es a radiator is olyan lett :evil:
Vendég

sziasztok!

Titanilla nagyon édesek a képek! :)

Csajok lenne egy kérdésem. Vivi köldökére nőtt egy vadhús, amit ugye lápiszoltak neki, de sajna így is ott maradt így el kell vinni a sebészetre hogy lecsípjék neki. Szegény úgy sajnálom. :( Esetleg van valakinek tapasztalata ezen a téren? Most utánna megint kezelni kell neki egy jó darabig a köldökét, gondolom én, mert ott megint egy seb lesz. Hát nagyon nem örülök neki! :twisted:

Kép
linda24

Anyjuk!
Laura is 4030g és neki még a 2-est vesszük, azaz 3-6kg-ost.

Én meg nem tudom miért csinálja ezt Laura, de a bal cicit nem fogadja el...5 percet eszik belőle, aztán abbahagyja, és csak sír, mig meg nem kapja a másikat. Pedig utána még csomót le tudok fejni belőle.

d.dodó

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:43-kor.
20150601134430

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:42-kor.
20150601134430

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:42-kor.
20150601134430

viki!
ugy is próbáltam...nem az volt a baja..amugy is mindig böfizik kaja közben

d.dodó

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 11:39-kor.
20150601134430

Viki! köszi az érdeklődést!

Rohanós a nap, pakolni kell, azért csak most. Hát nem mondok semmit, fél1-ig megint nem aludtam, sőt párocskával is összevesztem mert szerintem nem volt túl tapintatos, kicsit túlreagáltam, hiába a fáradtság...a kisasszony fél5-kor kelt, gyorsan evett, majd leraktam és azonnal elaludt. Tündérbogár. Héttől kilencig meg úgy szopizott hogy szinte végig aludtam... :oops: Úgyhogy most elég jól vagyunk.

Teó
, a Heim Pálban rendel péntekenként Szabó Miklós ortopédorvos. Fiatal,de csukott szemmel rábíznám gyermekem életét.

Kép
andkata

Linda :P
Mavericknak és nekünk volt ilyen vadhúsos-köldökgombás dolgunk :? Nálunk gyönyörűen megoldottuk! Mindenki lebeszélt a sebészetről, mert ott leégetik, v. lecsípik és ez előfordulhat, hogy fáj a babának. Így időt kaptunk, és én saját gyógymóddal próbálkoztam:
napi 3X3 perc Bipotron lámpa, és 3X Betadinnal lefertőtleníteni.
Eredmény: 1 hét alatt a váladékozás megszűnt, 2 hét alatt pedig el is múlt az egész probléma :D Annyira boldog voltam, hogy így megúsztuk a kínzást!
(Ha nincs ilyen lámpátok, lehet bérelni is. Nem kapok érte jutalékot, de ez tényleg egy csodás dolog! nálunk már sok mindenre bevált!)

Véda
Vendég

Linda!
Nekunk azt mondta a gyerekdoki,h nincs vele teendo,csak hintoporozgassam es meglatjuk. Valadekozas hamar elzunt,hus van meg de lenyegesen kisebb es azt mondtak igy leszarad lassan.

Valaki kepet plus-os kengururol!!!!!!!!!!!!Meg h lehet-e meg kapni es mennyiert?
Vendég

!Sziasztok megjöttünk mi is :D

Végre vissza hozták a gépet vissza olvasi nm is próbálok sok napocskát idő híján remélem jól vagytok, Bioptron tényleg jó én forgalmaztam ill. Zeptereztem nekem is vcan és csak jót tudok mondani róla bátra használja akinek van.

Láttam édi bédi babókat tüneményesek, gratula és a méretekhez is.

Mi 80-as rucit hordunk 6.75dkg-ram a súlyunk vigyorik vagyunk mint a vadalma :P kezd vissza nőni a hajacskánk :lol: .

Én tegnap rakattam fel spirált tegnap volt a kontrolom szülés után, s jól kiakadtam.Az 5 perces hadművelettel várattak1.5 órát s szivattak vele kb 15-20 percet, azt hittem újra szülök."Orvosom "még ezt is felügyelet mellett végezte s szerintem életében először mert ennyire hülye senki se lehet dokiként, ja és ömlik belőlem a vér konkrétan mint szülésnél amit adnak géz+vatta egyvelegből 2-őt televéreztem s kb 4 talpnyi tócsát csináltam míg átértem a "lóról" az uh vizsgálóra ami 1 m-er.
Szerinte ez tök normális mire megmondtam, hogy szerintem abszolut nem normális mivel tapasztalatból tudom, hisz már volt 2-ő felhelyezve :evil: :roll: utálom ezt a szemetet, s 1 hónap múlva menjek vissza ellenőrzésre ezek után én fizetek csak hagyjon békén!!!
Utána jártam érdemes e kérdőre vonaítni de azt tanácsolták , hogy fogjam be inkább s fogadjam el a dolgokat ezzel így jártam....
Csajok ez nem erős egy kicsit? Katák orvos szemmel mit szóltok ehhez? szerintem undorító.No mindegy ha reggel még vérzek akkor muszály vissza mennem mert ez nem vicces kicsit szédelgek stb. Nem gondoltam volna, hogy kell még a Tenna ami nem fogyott el :roll: .No nem panaszkodom a héten rakok új képeket ha lesz időm addig is mindenkinek minden jót
tappancs28

Sziasztok!

Voltunk tegnap strandolni, várakozáson felül jól sikerült!
Zsolti sokkal többet aludt, mint itthon szokott! Lehet, hogy a jó levegő miatt. Volt velünk még egy baba is (ő Zsolti tejtestvére, egy hónappal idősebb), igazi "JÓ" baba, eszik, nézelődik, szundikendővel egyedül elalszik. Na nem irigykedem, csak úúúúgy mondom. :lol:
Zsuzska ki sem jött a medencéből, néha bedobáltunk neki egy kis kaját! :lol: Igazi vizibolha, kb. négy éves kora óta tud úszni, öt éves kora óta meg egyáltalán nem féltem a vízben. Én ráfogom a babaúszásra is, hogy ennyire szereti a vizet!

Éjszakánk továbbra is háromóránként kelés. de ha rögtön visszaalszik, akkor még kibírható.
Titi, azt hiszem te írtad a fekve szoptatást, de olyan álmos vagyok, hogy ha fekve szoptatok, akkor rögtön elszom, és ettől végeérhetetlen szoptatásból áll az egész éjszaka! Nyöszörög, cici a szájba, és ez így megy egész éjjel. Tehát jobb ha felkelek, és utána viszont tudok aludni két órát a következőig.
Egyszer csak jobb lesz!
Most már csak 300 gr-ot hizott egy hét alatt. :lol: Csak lelassul ez a tempó!

Potyka, lesz hordozó kendő oktatás?!!

Katák! beszéltetek valami Margit szigeti sétáról. Lehet majd csatlakozni? Persze csak ha végre lesz autóm!

Kép
Kép
patr

Sziasztok Anyukák!

Linda: nekünk is volt vadhúsunk, de szerencsére a lápisz megoldotta. A sebészet nekem is elég durvának tűnik, én a helyedben megbeszélném a gyerekorvossal, hogy milyen alternatív gyógymód létezik még.

Ismét kérdeznék tőletek vmit: Brúnó kb egy hete kiütéses lett, kis fehér pötyik az arcocskáján, most már pirosak is és úgy néz ki, mint egy pattanásos kamasz. A doki felírt neki vmi sárga trutyit, hogy azzal kenegessem, de nem igazán tetszik az ötlet, mert folyton odanyúlkál a kezecskéjével, letörli és a kezéről lenyalogatja.... Ha jól emlékszem, többeteknél is voltak ilyen kiütések, mikor múltak el? Kentétek vmivel? Előre is köszi a válaszokat!

Zsuzsanna

Kép
brúnó anyukája

Sziasztok!

Jelentem jövő hétvégén költözünk! :D

Teó! Mi hordunk terpesz pelust és tornázunk is minden pelkenkázásnál 5-10 percet! 10-én megyünk vissza kontrollra az ortopédiai klinikára ott nagyon jó az orvos akinél voltunk! Teszek képet az egyiken rajta van a pelus!

Ujjszopi! A falra mászok tőle de a gyermek mégis mindig megtalálja! Volt, hogy az enyémet akarta bekapni! :evil:

Konakiont Mi is havonta esszük! :D

Hene! Én is örülök Nektek! Gergő nagyon ari! :D

Tappancsom! Örülök, hogy újra köztünk Vagytok! A DOKI MONDJON LE! Nem semmi, hogy még csak most hívott vissza kontrollra! A felügyeletről csak annyi a véleményem, hogy Szerinted Én miért nem lettem megindítva vasárnap? Hétfőn kellett a főorvosnak látnia! :evil:
Dávid szépen növekszik! :D

Kép Anyával!
Kép Meztelenül!
Kép Vigyori
Kép Vigyori 2
Kép Melegem van!
Kép Pelusban
Kép Fityisz
Kép Alszom olajozás közben!
Vendég

Brunó anyukája, szerintem simán tejkiütés lehet.
Zsoltinak is volt, aztán szépen lassan magától elmúlt, én semmit nem csináltam vele.
Babuli, nagyon édes Szabolcs! :)

Kép
Kép
patr

Patr! Köszi! :D
Vendég

Sziasztok!

Babu!

Szabolcs csodaszép kisfiú! Az a vigyori kép pedig....!! :shock: irígykedem.... Emmáról még nem sikerült vigyori képet készíteni... :roll:

most viszont sok leszek :oops: , hoztam képeket:
Kép nagytesóval, aki nem szereti, ha fényképezem...
Kép Kép Kép

mára ennyi voltam, mert megyünk az évnyitóra!

pusszantás! :lol:
Vendég

halló,
mennyi képet kaptunk ma! És milyen szépek!!!! Még küldjetek!!!
(Nándinak múlófélben vannak végre a kiütései, úgyh most már én is jövök képekkel!!! :D )
(Brúnó anyukája, nálunk is kiütéses Nándi, három hete, tejkiütés. Én nem kenném, főleg, ha leeszi a gyerkőc! )

Vkata,
majd szóljatok, ha a Margitszigetre mentek, hátha én is tudok cstalakozni!
ma voltam a kétgyerekkel a Szőlő utcai Máltai játszótéren, néztem, hátha vagytok, vagy Muffinék - de nem :?

Titi,
én ma kaptam meg a családi pótlékot, és 4 hete igényeltem! Visszamenőleg megkaptam a kiegészítést is Nándi után!

Szly, sajnálom, hogy elromlott a kocsitok, ez nagyon rossz hír! Nem csak a rengeteg kiadás, de gondolom, a párod magát okolja, na meg alapból is nagyon bosszantó!!!!
(nálunk ilyenkor a férjemhez jobb hozzá sem szólni egy-két óráig, addigra kifújja magát, aztán meg lehet vele beszélni a teendőket... de addig :evil: )

Kriszti: hátul is vérzik? Az ott nem lehet, hogy esetleg aranyér? (bocs, csak magamból indulok ki, nekem mostanában az vérzett :oops: )
Az üknagymami 81 éves, és nem tudja elfogadni az öregséget? Azta, micsoda vagány nagyi!!!! Vigyétek csak neki az életerőt, az ükonokát! :D

Wera, 16 csomag popsitörlő - hát egy kis túlzással, de ennyi fogy, mert Szonja is ezt használja kakilásnál, és ő nem bánik vele túl takarékosan :roll: na meg Nándi is képes három pelust egymás után összerottyantani :roll: tíz perc alatt. Ha meg kivárok, ő is megvárja, míg kicserélem 8)

Tappancs, én tuti nem mennék vissza ugyanahhoz az orvoshoz!!! Még ha nem is reklamálsz sehol jólneveltségből, de legalább ne ehhez a barbárhoz menj vissza! És vigyázz magadra - ekkora vérzéssel :!:

Muffin, utólag is köszi a medence-infót (eddig elfelejtettem megköszönni, de sokszor gondoltam rá, és erősen :D hogy köszönöm)

cumi- jaj, én még nem adtam Nándinak cumit, de a nagyi már vett neki egy csudaszépet :D
telhetetlen vagyok, azt szeretném, ha nem cumizna és az ujját sem szopná
zizi anyukája vagyok a két kis kölkömnek
csak Szonjácska még mindig rengeteget cumizik
de azt végképp nem szeretném, ha az ujját szopná
jajjaj
úgyis cumi lesz a vége
(Amúgy Szonja háromhónapos kora után fogadta csak el a cumit, addig hiába is próbáltuk, és a bölcsiben szokott rá totálisan, mert minden sírásra a szájába nyomták :shock: )

KépKép
szkagi

Ági, én kimondottan szeretném, hogyha Zsolti elfogadná a cumit, mert cicin rögtön elalszik, de azért kényelmesebb lenne cumit használni altatáshoz, nem pedig engem!
De nem nagyon kell neki a cumi. Zsuzskának sem kellett, olyan messzire köpte, ahogy bírta! :lol:
Zsolti sem értékeli egyelőre. Rágcsálja és pofákat vág hozzá.

Kép
Kép
patr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?