Kakaóscsiga (közkívánatra)
3 dkg élesztőt egy bögre langyos cukros (1ek.) tejben megfuttatunk. Ezt beleöntjük a -30 dkg liszt, 1 db tojás, csipet só, 0,5 dl étolaj - keverékéhez. Összegyúrjuk egészen addig, amíg sima nem lessz a kelttészta teteje és el nem válik az edény falától és a kezünktől is. (kb. 10 perc) Egy aranyos golyót fogunk kapni

Ha a tészta állaga túl száraznak tűnik, akkor lehet belerakni vagy egy pici tejet, vagy egy pici olajat. Viszont ha túl folyékony, vagy zsíros, akkor egy pici lisztet kell hozzáadni. Ezután eltesszük keltetni, ez kb. fél óra. Ha megkelt, akkor kb 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd megkenjük olvasztott margarinnal. Majd megszórjuk bőven cukrozott kakaóval (kb. 5 ek. sima kakaó, 5 ek. porcukor). Ezután szorosan feltekerjük a tésztát, mint a bejglit. Kb. 1,5 cm vastag csíkokr vágjuk. Majd kivajazott tepsibe 1-2 cm távolságra lefektetjük egymás mellé a karikákat. 160 fokon kell sütni kb. 30 percig. Félidőben ki kell venni, és meg kell locsolni egy bögre tejjel. Ettől puhább marad és nem lesz száraz!!!
Lehet hogy bonyolúltnak hanzik, de 1x próbáljátok meg, rájöttök nagyon egyszerű. Én fahéjasat szoktam csinálni, arra kattantunk rá, de ma diósat csinálok
