A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

sziasztok!
dana olyan szép kék szeme van a kicsidnek,nem is értem...dávidnak még az a babaszürke szeme van :shock:

nyálzás:dávid a kezén kivül semmit nem vesz a szájába mivel fogni sem tud,de ha a kezébe adom a csörgőt akkor sem.és mégis dől a nyál....a ruhája meg ázik :o

és csak a nukk játszócumi tetszik neki...az meg most nincs itthon mert már olyan volt,hogy ki kelett dobni...úgyhogy rohanhatok cumikát venni.jaj olyan rég vettem már neki valamit...épp itt az ideje :lol: :lol:

kakaóscsiga receptet én is elkérhetem???de csak ha olyan egyszerű,hogy egy ovodás is meg tudná csinálni..mert ha annál nehezebb akkor úgy is el....szom
Vendég

és fogok almáspitét is sütni!!!abban jó vagyok,persze nem fejből csinálom de mindig sikerült eddig
Vendég

Képzeljétek! (ezt most elmesélem)
Amikor itt volt a védőnő, azt mondta, hogy szerinte ellustítom a gyereket szopinál... :oops: (mert szerinte túl gyorsan cserélem a cicit(5-5 perc), és nem kell nagyon erősen szívnia). Szerinte csináljam úgy, hogy az egyiket jól kiszívatom 15 percig kb, és csak akkor adjam oda a másikat ha tényleg igényli. Na azóta igy csinálom, és szerintem érezhetően jobban jól lakik a gyerek. Alszik napközben is szépen.
De éjjel amikor felkel, vagy hajnalban, akkor neki mindkét cici jó 15-15 percre (holnap ha nem sír nagyon, mert ugye apát hagyni kell aludni, akkor lemérem, hogy mennyit eszik)!!!!!!! szerintem magához képest nagyon sokat. Ma is elkezdett büfi közben csuklani szegénykém....
(na , lehet, hogy most megvan a véleményetek rólam, de ezt leírtam)
remélem érthető.
bszilvi25

szilvi húúú ettől most nagyon rossz véleményem lett rólad... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

[quote="lia0415"]k írta:lia0415akaóscsiga receptet én is elkérhetem???de csak ha olyan egyszerű,hogy egy ovodás is meg tudná csinálni..mert ha annál nehezebb akkor úgy is el....szom

FŐ AZ ÖNBIZALOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MIÉRT ÍGY ÁLLSZ HOZZÁ??????
bszilvi25

Kakaóscsiga (közkívánatra)

3 dkg élesztőt egy bögre langyos cukros (1ek.) tejben megfuttatunk. Ezt beleöntjük a -30 dkg liszt, 1 db tojás, csipet só, 0,5 dl étolaj - keverékéhez. Összegyúrjuk egészen addig, amíg sima nem lessz a kelttészta teteje és el nem válik az edény falától és a kezünktől is. (kb. 10 perc) Egy aranyos golyót fogunk kapni :P Ha a tészta állaga túl száraznak tűnik, akkor lehet belerakni vagy egy pici tejet, vagy egy pici olajat. Viszont ha túl folyékony, vagy zsíros, akkor egy pici lisztet kell hozzáadni. Ezután eltesszük keltetni, ez kb. fél óra. Ha megkelt, akkor kb 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd megkenjük olvasztott margarinnal. Majd megszórjuk bőven cukrozott kakaóval (kb. 5 ek. sima kakaó, 5 ek. porcukor). Ezután szorosan feltekerjük a tésztát, mint a bejglit. Kb. 1,5 cm vastag csíkokr vágjuk. Majd kivajazott tepsibe 1-2 cm távolságra lefektetjük egymás mellé a karikákat. 160 fokon kell sütni kb. 30 percig. Félidőben ki kell venni, és meg kell locsolni egy bögre tejjel. Ettől puhább marad és nem lesz száraz!!!

Lehet hogy bonyolúltnak hanzik, de 1x próbáljátok meg, rájöttök nagyon egyszerű. Én fahéjasat szoktam csinálni, arra kattantunk rá, de ma diósat csinálok :P
bluebox

Hűű Márti ez tényleg egyszerű. Szárított élesztővel is lehet? én a kalácsot azzal szoktam, és a kenyérsütőnknek van simán dagasztó-kelesztő funkciója. abba beledobálom az anyagokat és 1,5 óra múlva kiveszem a megkelt tésztát. semmit nem kell vele csinálni, gyúrni dagasztani, szóval gyerek mellé pont idelális. lehet hogy holnapután ki is próbálom - nálunk hétvégén van kelttészta, többet/többen vagyunk itthon és jobban fogy. :)

mia_snow

Mia: nem próbáltam még. De már én is gondolkodtam rajta. Próbáld ki, aztán számolj be hogy milyen lett :P
Thassos-on átutazóban voltam csak sajna :cry: Mi egy olcsóbb helyen nyaraltunk :wink: Stavros :P
bluebox

szerintem nem olcsóbb Stavros... ráadásul nekünk túl nyűzsis. Thassoson hogy lehet csak átutazni? :D

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:40-kor.
hékás

Brigi: mostmár igen! :lol: :lol: :lol:
bszilvi25

XXX
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:40-kor.
hékás

Sziasztok!

Jó a kakós csiga recept! Én is ki fogom próbálni, bár, mint említettem, nem vagyok egy konyhatündér. :oops: :?

Görögország miatt én is csak irigykedem. Megbeszéltük mi is apával, hogy jövőre elmegyünk már nyaralni, hamár idén kimaradt. Mi is Görögországot néztük ki. Még egyikünk sem volt. Én egyszer voltam Korfun, de az nem ugyanaz.

Bari! Én a hintára is kíváncsi lennék. Mi is tervezzük, hogy veszünk egyet.

Szilvi! Biztos van benne valami, mert a "hátsó tej" a zsírosabb, attól jobban lehet lakni. Én is hagyom Marcit, hogy kiürítse az egyiket teljesen, csak utána kapja meg a másikat. Sokszor ő még azt is kiüríti. :roll:

Dana! Gyönyörű a kisfiad! Jó régen nem láttuk.

Nézegettem én is a régi fényképeket és megdöbbentő, hogy mennyit változott Marci. Rakok két képet. Az elsőn 5 napos, a második tegnapelőtt készült.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára montana 2009.01.31 18:07-kor.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Dana:gyönyörű fiaid vannak!A kicsinek tényleg elcsábulok a szemétől. :oops:

Montana:nagyon sokat változott Marci.

Valószínűleg nem sokat ér nekünk sem a dologél...

Kép
melike

És egy mai kép a szerelmemről! Kép

Kép
melike

Hékás: fogadjunk, hogy az athéni volt az igazi! ;)
amióta megismertem a délebbi részeket egyébként (tehát Athén, vagy még attól délre), már annyira nem vágyom az északi üdülőhelyekre (Stavros, Sarti, Paralia, ilyesmik...), eszméletlen nagy a különbség, teljesen más világ. ez lesz a 10. utam oda, jó lenne egyszer vissza se jönni. :D remélem hogy nekünk majd a kistesó (Szófia? :D) készül görögben... vagy idén, vagy jövőre. :oops:

Montana: káragőzértcsajok-os fotó nagyon ott van :D

Szilvi: én is mindkét mellből szoptatom Milánt de mi 10-10 percet időzünk mindkettőn. úgy látszik elég neki, a mai mérlegelésen 59 centi volt (1 hónapja 57) és 6330 gramm (1 hónapja 5250).

ilyen volt - ilyen lett:

Kép
Kép

mia_snow

Sziasztok

2 naposan Kép

4 naposan
Kép

most
Kép

Kép
Kép
schopin

Szia Mia

A fejvédőt a hordozóba hol vettétek?
Nekünk is kellene.

Kép
Kép
schopin

schopin: www.bebibolt.hu. nagyon sok nagyon jó cucc van, de érdemes a drágább dolgokat neten megrendelni és ugy érte menni, mert akkor van 5% kedvezmény. nem sok de legalább valami. :) ott vettük a zenélőforgót is pl, meg a szúnyoghálót, napernyőt a babakocsira. jóval olcsóbb mint a kenguru vagy a brendon.

mia_snow

Kép Máté a kórházban Kép És most

Kép
melike

Kép 5 naposan Kép És most

Kép
melike

2 hetesen:
Kép
2 hónaposan:
Kép
bszilvi25

xxx
hékás

1 naposan:
Kép
Tegnapi:
Kép
bszilvi25

5 perces kép
Kép

3 hónaposan
Kép

Tegnapi
Kép
bluebox

Hát,igen...És még csak 3 hónap telt el.Szépek,nagyok. :lol:

Kép
melike

Azért Kristóf is másabb rövidgatyóban+pólóban meg rugiban is.Szerintem sokkal babásabbak a rugiban.

Kép
melike

Le kéne mennem a postára (itt van 5 percre),mert jött valami levelem a Polg. Hiv.ból,de nem fér be a babkocsi. :evil:
Szerintetek?Mátét vigyem az ölembe vagy ha sír is inkább a kenguruba?

Kép
melike

Sziasztok!

Akkor és most játék:

3 naposan Kép

3 hónaposan Kép

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:41-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:41-kor.
hékás

CSAJOK!!!!
A roossmannba,mátol 159 ft a kecskeméti bébiétel.
Én a multkor ebből vásároltam be.30-40 üveggel.
Egyébként az eredeti ára 220-230.
4 és 6 hónaposak vannak.

Kata&Milán

oszman777

xxx
hékás

Segítsetek Csajok!!!!!!!!!!!!4

Ne nézzetek nagyon hülyének, tudok ám főzni, de van 1-2 kaja, amit szinte sosem, vagy nagyon ritkán csinálok, és elfelejtem :cry: Szóval ki hogy csinálja a zöldbabfőzeléket????????????????? Gyorsan segítsetek, mert jön az UraM, azt kaja meg sehol :cry: Már összevágtam a babot :P

Köszike
bluebox

xxx
hékás

Márti: én sajnos nem tudok segíteni!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Márti én sem tudok segiteni. Gogle???
www.tutireceptek.hu

Kata&Milán

oszman777

bari!!!
Ment pü!

Kata&Milán

oszman777

Hékás:köszi,de már sikerült is.Simán elvolt a kenguruban,nézelődött. :lol:

Kép
melike

Hékás: gyere, de hozzál sülthúst, mert én fasírtot csinálok :P Apa rendelte :P
bluebox

Köszönöm a segítségeket :P
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.20 16:42-kor.
hékás

mmm zöldbab... épp zöldbablevest eszem, anyukám hozta. (oltásos nap kb emiatt jó :D). a zuram nem szereti ugyhogy én anyura vagyok szorulva zöldbab-ügyben, én sosem főzök.

kecskeméti akció az jóóó! naagyonjóó! utána is nézek hogy mifélék vannak, mert pl sütőtököt az száz hogy én soha nem fogok csinálni neki. :D

mia_snow

kész a kaja :D
bluebox

Sziasztok!
Mi is dokinéninél voltunk, megkaptuk az oltást :( . Boni most egy hang nélkül tűrte.
6550 gr és 62 cm.
És megdicsérte a dokinéni, hogy milyen jól elbeszélgettek miközben vizsgálta :) Végig gagyarászott neki :) Azt mondta okos, én meg elhittem neki :D
Viszont nem aludt egész nap. Reggel fél órát, aztán délben mire elaludt volna, mentünk a tanácsadásra, aztán 2 órát nyűglődött mire elaludt. Remélem az oltás nem kavar be, múltkor semmi baja nem volt.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Akkor és most:
6 naposan: Kép
2 hónaposan: Kép

Kép

Kép
[/url]
stella40

Kép Kép
Vendég

Jók a képek nagyon!

Sehol senki?

Kép
melike

Na, mi történt mindenki eltűnt?
Nagyon édesek a babák és irtó nagy a különbség az újszülöttkori önmagukhoz :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Hát,Stella ha senki nincs,akkor én is elbúcsúzom.
Biztos nézik a Barátok köztöt! :lol:

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?