A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Végre itt a hűvösebb idő, én már benne lennék, hogy maradjon is, bár az esti viharban nem biztos, hogy ezt mondtam volna.

kangu:
ne is mondd, a névválasztás nálunk kész cirkusznak indul, megy a harc a magyar és török nagyikkal, meg egymással főleg... Már totál elegem van, tegnap mondtam férjemnek, hogy találja ki a neveket, nekem már mindegy, erre elfogadta amit én javasoltam :D. Rengeteg hülyeségre kell odafigyelnünk, hogy kimondható legyen mindenkinek, leírható, meg a jelentés, meg azért ne is hangozzon hülyén ha lehet... És persze mindenki húzza a száját, de már nem érdekel. Szüleimnek az a baja, hogy nem magyar név, anyósomnak meg, hogy miért nem apósom neve... áááá...
Úgy néz ki a fiúnévvel talán megvagyunk, de az Alminát ahogy vártam férjem megvétózta...
Jelenlegi helyzet: fiú: Ziya Efe (vagy fordítva a nevek) nekem a Ziya tetszik, apa meg ragaszkodik az Eféhez, szóba került a Hamza is, lágy: talán Mine, Emine, vagy Medine - Medina, örülök, ha végül egy névben kiegyezünk... De már lassan tényleg eljutok odáig, hogy ráhagyom az egészet! :evil:

Nekem tetszik a Hunor név, próbáljatok meg nem nagyon hallgatni a nagycsaládra, bár épp én mondom ezt...

Teszek fel majd taláros képet a gmailre és akkor megnézhettek MINKET :), merthát babó is megbújik a ruci alatt ugyebár.

Kép
Kép
elif

Kangu ilyen nekem is volt (fulladás, pollen miatt), szülés előtti napokban, éjjel felhívtam a szülesztő dokimat hogy nagyon rossz, azt mondta igyak kalciumos pezsgőtabit, az hamar felszívódik, az allergiát enyhíti, ártani tényleg nem árt, sőt jót tesz a kicsi csontoknak, úgyhogy ha ne adj Isten megint előfordul szerintem próbáld ki. De inkább ne legyen rá szükség :)

Hú a nevek: nálunk Zétinél volt harc a családban, első fiú, az apukám akkor halt meg mikor félidős terhes voltam úgyhogy az apai nagyszüleim az ő nevét szerették volna a kicsinek, én meg nem akartam a halott apám nevét ismételgetni napi rendszerességgel, gondolom érthető. Végül nem hallgattunk senkire, a Zétényt választottuk mert mindkettőnknek az tetszett, hiába voltak még kisebb lázadások hogy milyen idegen (egyébként magyar név) meg hogy nehéz lesz neki lediktálni, stb, most meg mindenkinek nagyon tetszik már :) mindenki szépen megszokta. Szerintem ha apával ki tudtok egyezni akkor ne hagyjátok magatokat, ez szerintem a szülők döntése.

Jujj azt felejtettem még el, hogy valaki említette hogy volt jógán és hogy hogyan lehet többletoxigént juttatni a babához, nos ha vannak még ilyen ötletek én nagyon szívesen fogadnám, nagyon szeretnék jógára járni de nem tudok eljutni. Úgyhogy ha vannak ilyen trükkök elő velük :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Meg mégegy kérdés: ti hogy birkóztok meg a stresszel? Nem tudom mi van velem, napok óta nem tudok mit kezdeni a dühömmel, egyszerűen jön egy rossz mondatra és tombolni tudnék, de nem teszek semmit és csak őrlöm magam. Biztos az időjárás, meg a költözés, meg a suli kezdete, meg a hormonok...szóval erre is kéne valami tuti tipp... :roll:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok,

Julcsi, ma már jó hűvös van, remélem, jobban vagy! Édes nagyon a kicsi fiú :) jó nagy a pocakod - tőlem pont ma kérdezték meg, hogy biztos-e, hogy nem ketten vannak :D ha nem felejtem el, teszek majd fel én is pocakképet délután

Hirtelen nem tudom, ki írta, hogy kezdenek az "elhülyülés" jelei előjönni neki - hát a hétvégén alkottam én is :lol: össze-vissza mondtam néha a szavakat, meg egyik pillanatról a másikra elfelejtettem ezt-azt :D férjem nevetve csak azt mondja, hogy "agysorvadásom2 van :lol:

zetibebi: ezzel én is gondban vagyok - egy csaj, aki ilyesmivel foglalkozik, két tanácsot adott: az egyik a nagyon lassú hasi légzés kb egy percig, ami már említésre került itt, a másik meg a bal kézen a hüvelyk-és a mutatóujj közti rugalmas rész össze szorítása másik kézzel egy rövid ideig. (mondjuk nekem ha úgy istenigazából ideges vagyok, persze egyikhez sincs türelmem...)

Névvel én úgy vagyok, hogy nem is mondom el a családoknak, hogy milyen nevekben gondolkodunk, hogy ne is legyen alkalmuk beleszólni. Majd ha mi már megegyeztük, tálaljuk a kész tényeket. Van egy pár elég erős egyéniség a családokban, és nem szeretném velük megvitatni az én gyerekem nevét :roll: reméljük, ez bejön - majd kiderül :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Isteni ez a lehűlés, a hétvégén már én is azt hittem, hogy el fogok patkolni, ha ez így folytatódik. Igaz én még ne is panaszkodjak, mert hányás nem volt. :D Csak szombaton és vasárnap is le kellett ülnöm egy jó félórára, mert azt hittem, hogy mindjárt elájulok. Na de ma reggel végre újra embernek érzem magam.

Pénteken megkaptam az AFP-t, 2,07 lett, azt mondta a doki, hogy az teljesen jó. Meg voltam EKG-n is, az is oké volt, a dokinő szerint csinosak a görbéim. Úgyhogy holnap nyugodt szívvel mehetünk végre UH-ra!!! Már nagyon várom, mert igaz, hogy a pocakom már nekem is beindult, de mozgást még mindig nem érzek, és azért jó lesz látni megint maszatkát, hogy tudjam, hogy minden oké.

Meg holnap megyünk a klinikára is, ahol szülni fogok, tartanak szülésfelkészítő tanfolyamot, ahol majd bevisznek a szülőszobára is, megtanítanak a helyes légzésre, meg egyéb hasznos infokkal látják el a kismamákat. Elvileg 12 alkalom, de mindre nem fogok tudni elmenni, mert kedd kora délután van, és hát nem kéredzkedhetek el mindig a munkahelyemről. :lol: De azért remélem jó lesz.

Mi még nem gondolkodtunk a néven, de talán ha holnap mondanak valamit a picur nemére vonatkozóan, akkor most már elgondolkozunk a kérdésen. Nekem lánynévben eddig a Luca a favorit, és Macsek kislánya is csak erősíti ezt az érzésemet. :lol: De mindenképp ketten fogjuk eldönteni, és nem hagyjuk, hogy a család beleszóljon. :roll:

Julcsi, Elif: jók a pocakfotók :D

Szép hetet mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

elif, sajnálom az Alminát, nekem nagyon tetszett. Még szerencse, hogy még van jópár hónap a döntésre, így biztos megtaláljátok majd a közös nevezőt :) amúgy ti egymással milyen nyelven beszéltek?

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Végre itt a lehűlés!!!!!!!!! :lol:

Julcsi: Megnéztem a képeket, gratulálok, nagyon helyes kispasi! :lol:

Kangu: Jobbulást kívánok neked, vigyázz magatokra nagyon!

Zsufi: Gratulálok az afp-hez!

Kihasználva a lehűlést megyünk nagybevásárlásra! Délután jövök!

Mindenkinek szép napot!
zsu83

stelly: hát igen, nekem is tetszett, de ki tudja mi lesz még itt februárig. :) Köztünk az alapnyelv az angol, de mára már olyan 20% török, 15% magyar és 65% angol lett az arány.

Julcsi: aranyos a picur, és a pocid is. Sajnos elkerülhetetlenül én is mindenhová hízogatok, de most az egyszer nem érdekel. :)

Baj van... Nagyon elkezdett fájni az egyik tömött fogam, amire a doki korábban azt mondta, ha legközelebb baj lesz akkor gyökérkezelés, vagy húzás :cry: . Anyukám a terhessége alatt a fogainak a felét elvesztette, úgyhogy nagyon félek, nehogy velem is ez legyen.

Kép
Kép
elif

Stelly köszi a tippeket, megpróbálom, valami nagyon kell mert szegény kis magzat... :roll: mindent érez szegénykém. Most épp anyósom járt itt, szerencsére már elment úgyhogy megyek és dörzsölgetem a kezem :wink: Remélem valami múló hormonális robbanástól van ez, vagy esetleg a front, csak már múlna el, egyébként birkatürelmem van és most ezzel nehéz megbirkózni. Már arra is gondoltam, hogy elmegyek a dokimhoz, végülis ez is terhességi tünet mert egyébként nem szoktam ilyen dühös lenni. Gyógyszert semmilyen esestben se fogok bevenni, akkor inkább tányérokat török össze a konyhában levezetésképp :lol: tekintve, hogy tavaly mentem férjhez van egy-két használaton kívüli készletem :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Köszönünk minden gratulációt, nagyon örülünk a kisfiúnknak! :) Családi név továbbvitelére vonatkozó kötelezettség teljesítve, azután jöhetnek a Lányok. :) (Ezt a Párom mondta a uh után.)

Ja, és köszönöm a jókivánságokat, ma teljesen rendben vagyok. Azt leszámítva, hogy most rosszul aludtam, ez szerintem a hidegfront miatt. :) Semmi ilyen nyűgöm nem volt terhesség előtt, most minden érzékenységem megsokszorozódott.

És igen Zetibebi, minden valószínűség szerint Márton Istvánnak fogják hívni a Babucinkat. Tudom, hogy a Marci név elég gyakori, de mindkettőnknek nagyon tetszik, férfias és illik a vezetéknévhez, ezenfelül a párom nagypapáját így hívták, és ez külön motíváció számunkra. Ezt mindenki maga itéli meg, nekem tetszik, ha valakinek a nevét viseli a családból a gyermek.
Mondjuk nálunk a család nem nagyon szól bele szerencsére, csak max a nagymamám, de őneki úgysem tetszik semmilyen név, amit választunk. :)
Ja, és én ma kezdem a jógát, ha hallok vmi jót, megosztom Veled.

Van még valaki, aki jár tornára vagy jógára?

Elif: jó a fogorvosod? Én tudok ajánlani egy nagyon jót, ő meg szokta menteni a menthetetlennel látszó fogaimat is...
Kár, az Almira nekem is nagyon tetszett. :(

Kangu: Jobbulást, ez nagyon rossz lehetett így várandósan... Kalcium vagy homeopátiás cuccok nem segítenek?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Végre én is kapok levegőt!!!!!Gáz volt ez a kánikula...tegnap egész délután az ágyon döglöttem, és próbáltam élni :):)

Végre kezemben az AFP eredmény, tényleg magas! AFP2: 144,2 ng/ml , MOM2:3,43
Régen az első kettőnél 76, és 68 volt az Afp.....a mom-ok meg1,6....
Szóval kicsit ijesztően magas...De akkor nézték pl a testsúlyt is, most az sincs a papiron...és most laza 10kg-val több vagyok...nem tom számít e.
Na mindegy...ma megyek UHra ugyis, doki mindent megnéz....nem hiszem, hogy gond lenne!!!!

Én járnék tornára, vagy jógára, de itt nemigen van lehetőség...áll. van Jóga az egyik hotelban, elég sok pénzért...de amit kinéztem az aquafitness, elvileg jövő7en kezdek is!

Nevekkel mi is hadilábon! Ha lány, akkor elvileg Zita, de már ez is kérdéses kezd lenni, ha meg fiú, hát nehéz....sok választásom nemigen van, a családban nagyon sok név elkelt már, meg a baráti körben....Apa Vincét akar....én eredetileg Zsombort, vagy Leventét, de egyre inkább kezdek elpártolni....
Nem könnyű döntés ez.

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Verus! Az AFP miatt szerintem se aggódj, a magas különben is a nyitott gerincet jelezheti, az meg jól látszódna az uh-n is.

Nekünk nevünk még nincs, és attól félek, hogy soha nem is lesz :lol: . A fiú favorit az elsőnél Kristóf volt, talán az marad, lányban nekem most az Emma jön be, de ez még hosszas egyeztetések tárgya lesz :lol: . De nem hagyunk senkit beleszólni!

Julcsi! Hová fogsz járni jógára? Én az Orsön a Padma stúdiót néztem ki, de kérdés, hogy végül lesz-e időm járni.

Holnap uh, már nagyon várom!

Kép
mist

Na jó, most néztem meg a Padma honlapját, és csak délelőtt van kismama jóga, egyedül kedden kezdődik 5-kor, de addigra még nem érnék oda. :evil:

Miért feltételezik, hogy az összes kismama otthon ül?

Kép
mist

Mist: http://www.aranytiz.hu/aktiv_szules/aktiv_szules.htm

Ide fogok járni, az Arany János utcában van, Tesóm ide járt, nagyon szerette, van kismamajóga, fitness (délutánonként is, meg tudod nézni az órarendet), egyéni tanácsadás, közös (apával) felkészítő. Ja, és esti időpontokban is. Szerintem én minden programba belekóstolok, megnézem, milyenek. Eddig nyári szünet volt, ezen a héten indul újra.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!
Pár sorra bejelentkezem. Ne haragudjatok, ha nem gratulálok, írok név szerint, mire átvergődtem magam 4-5 oldalom, kiment a fejemből, mit is akartam :oops:

Szeretnék mindenkinek gratulálni, akinek már kiderült a babóca neme! :) Úgy látom a kisfiúk vannak többségben.

Én holnap megyek a Bolgárkerékbe AFP-re, vagyis az integrált teszt második fordulójára. Péntekre pedig kértem egy UH időpontot tőlük, mert szeretném végre megtudni, hogy ki is lakik a pociban :)
A neven addig nem agyalok, amíg nem tudok biztosat. Az anyósom pedzegeti, hogy ha fiú lesz, akkor Györgynek "kell" elnevezni, hogy a nevet továbbvigye. A nyáron halt meg apósom, aki György volt, szerintem azért ragaszkodik ehhez ennyire. Meg persze a párom is Gyuri, sőt az én apukám is az volt.
Én pedig kézzel-lábbal hadakozom ez ellen, tudom, hogy nagy sértődés lesz, de ebben hajthatatlan vagyok. Én hiszem, hogy a név kötelez, és olyan nevet szeretnék adni a kicsinek, ami nem volt a családban, legyen külön neve, külön életútja.
Anank idején Száva miatt is morgás volt, nem tetszett néhány családtagnak, aztán megszokák. És szerintem nagyon illik Szávára a neve, mindenhol felfigyelnek rá, és pozitív értelemben. Nekem tetszik, ha egy gyereknek különleges neve van. Zeti, egyetértünk ebben, amit írtál, hogy miért nem akartad apukád nevét adni Zétinek.
A dühromaiddal nem vagy egyedül, én is nagyon sokszor vagyok ideges és ingerült, néha legszívesebben lecsapnék valakit :lol:
Pénteken pl. a közértben egy olyan 60 körüli pasi állt előttem a kenyérnél, szépen vártam, hogy válasszon már egye és odaférjek én is, aztán mikor már a negyedikat vette kis és tapizta össze, akkor rászóltam, hogy marha gusztusos dolog, össze fogdosni az összes kenyeret. Nagyon nem tetszett neki, de én sem hagytam magam, jól beolvastam neki. De jólesett :lol:

Verus, szerintem sem lesz gond a magas AFP miatt, nekem is magas volt Szávával, szerintem az alacsony az íjesztőbb.

Olyan hihetetlen, hogy lassan félidősek lesztek néhányan. Rohan az idő.
Nem is tudom mit akartam még.... :?

Nagyon örülök a lehülésnek, a hétvégét nagyon nehezen viseltem, csak fetrengtem a jól lehűtött szobában, ki sem dugtam az orrom, csak pár percre, amíg teregettem.
A hidegfronttól most viszont szédülök és fáj a fejem, már aludtam is egyet délelőtt. Azt várom, hogy mikor tér vissza már az energiám, annyira rossz ez az enerváltság, hogy nincs erőm és kedvem semmihez :(
Úgy érzem, jóval nehezebb nekem ez a terhesség, mint 8 éve Szávával. Ebből látszik, hogy tényleg jobb fiatalon szülni.
Irigyelek titeket, hogy ennyi mindenre van energiátok, jóga..stb....

Puszi mindenkinek, igyekszem mindennap jönni kicsit :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Haho!

Most csak tabla, zuros a nap, inkabb pihizek, mint gepezek. Amugy minden OK, foleg, hogy itt a huvoske!
Kép

Kép
Kép
-macsek-

Kangu, a Calcium-Sandoz + 1000 mg C-vitamin pezsgőtablettát tudom ajánlani. Főleg ha köhögsz, nem jön rosszul nagy dózisban a C-vitamin se.

Kismamajógára én is szeretnék járni, csak még nem jutottam el odáig, hogy be is menjek a helyre, amit kinéztem :oops: ugyanez a helyzet a szülésfelkészítő tanfolyammal: bennem van, hogy kéne jelentkezni, de valahogy sose alakul úgy... na majd szerdán úgyis megyek be a kórházba :)

KépKép

KépKép
stelly

Julcsi: örülnék ha ajánlanál egy jó fogorvost, jól jönne!

Ajánlom figyelmetekbe, mert azthiszem nem csak én készülök ide elmenni, korábban volt róla szó: http://www.babaexpo.hu/
Van valami regisztráció, és akkor 900 ft helyett 450 ft a belépő, én már beregisztráltam magam meg apucit is, egyenlőre visszajelzés nincs, de hátha.

Kép
Kép
elif

Sziasztok!!!! Felicitas ügyben kérdeztem a védőnénit, azt mondta áll. nincsenek szerződésben, ezért nincs ilyen könyv-osztás....Erre a felicitás azt mondta, hogy pl. alsógödre nemrég szállítottak, mert elfogyott, ezek szerint van aki osztja....felveszik a védőnőkkel a kapcsolatot, hogy mindenkihez eljuthasson a termék, mert hát ingyenes is, és jó is!!!!!

Aki mégse kap, és szertene, az ezen a honlapon: (http://felicitas.qwertynet.hu/index.php ... s_mamaknak) vegye fel a kapcsolatot a felicitassal, és írja meg nekik, hogy nem kapott, szeretne hozzájutni, és hol lakik, és esetleg azt, hogy már folyamatban van a védőnőkkel a kapcsolatéppítése a cégnek! Ill. van baba-csomag is, amit a kórházakban(szülés után) osztogatnak, és van olyan kórház, ahol nem, ezek a kismamák is írjanak nyugodtan, hogy megkapják!!!!!
Meg azok is, akik már szültek, de nem kaptak annak idején várandós csomagot, mert utólag is lehet kérni!!!!!!

Köszönöm a figyelmet, remélem tudtam vele segíteni annak, akinek nincs ilyen!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ikverus, Andus: Várjuk az uh beszámolót! :lol:

Ikverus, szerintem se aggódj az afp miatt mert a nyitott gerincnek már kellett volna látszódnia!

Kismamatorna: Ha minden igaz a Szent Imrébe fogok járni!

Elif: Mikor tudsz menni fogorvoshoz? Remélem megtudják menteni a fogadat gyökérkezelés nélkül is!

Megvolt a nagybevásárlás, jól el is fáradtam! :?
zsu83

Húúú csajok, nem könnyű feladatot kaptam. :D
Azt hiszem még várok pár hetet, csak akkor mondom meg mindenkinek, h mi a tippem. Akkor már jobban láthatóak lesznek a pociformák. :D

Én is eléggé hisztis vagyok, ma már voltam suliban is...
Apucival összevesztünk tegnap, azóta nem is beszéltem vele...
Eléggé összekaptunk, igaz, este már írt, de nem válaszoltam neki.
Érezze egy kicsit, h messzire ment. :cry: Sajnos nálunk sem minden megy tökéletesen... Szomorú vagyok, tegnap egy csomót
sírtam is miatta. :(

A nevekkel úgy vagyok, h tényleg nem akarom, h a család válassza ki.
Én pl nem adnám apuka v nagypapa v más rokon nevét.
Legyen a kicsinek önálló neve! (az én véleményem szerint)
Lehet h mi is azt a módszert választjuk, h együtt eldöntjük, aztán közöljük mindenkivel. Egyik ismerősöm csak a kicsi megszületése után árulta el a nemét és a nevét mindenkinek, h ne szóljanak bele, mert elég érdekes neve lett... Eija. :)

Kép

Kép
gjéti

gjéti - azért remélem, hamar kibékültök! Ne pityeregj sokat, mert akkor szomorú a kis picikéd is :( legalábbis én úgy képzelem, hogy ő is ugyanazt érzi, amit az anyukája. Hű ez az Eija tényleg elég különleges név :) azért nekünk majd elárulod, hogy mit találtatok ki, ugye? :wink: ne szomorkodj :)

KépKép

KépKép
stelly

Elif Ezt ajánlanám neked
http://www.doc-top.hu/main.php?m_id=47&lang=hu
És itt is Dr Gombkötöt tuti doki nekem egy csonkot mentett meg amire porcelán koronát tett.

sokkal jóbb a mai időjárás nyugodtabb vagyok én is .
Kihasználtam a délelötti esőt és a Zsó val játszottunk szinte mást nem is csináltam ma :oops:

Kép
zümis

Stelly, az Eija eredeti finn név. Nem tudom miért választották épp ezt, de sejtem, h miért titkolták annyira... Bár én mondtam náluk is,
h tuti lány lesz. :D
Persze, nektek majd elmondom, h mire jutottunk. Gondolom ti nem fogotk belekötni. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Köszönöm mindenkinek, tegnap szerencsésen megérkeztünk, de olyannyira elfáradtam, hogy zsibongott a fejem és alig tudtam elaludni a fáradtságtól... Már egyre kevésbé bírom ezt a hosszú utazgatást...

Julcsi! Gratulálok és bármennyire is csúnya dolog az irígység, most egy picit az vagyok.. :) Én holnap megyek a genetikai ultrahangra és egy kicsit izgulok, de ugyanakkor tudom, hogy minden rendben lesz és már nagyon várom, hogy láthassam...

A nevekkel mi is eléggé hadilábon állunk, bár a lánynevekben inkább megegyezésre tudtunk jutni. Eddig a Hanna vagy a Dorottya a nyerő. Fiúnevekben apa Áront szeretne, nekem pedig a Mór tetszik, amire persze mindenki húzza a száját, de hát úgyis mi döntünk.. :) Holnap talán már kiderül, hogy kisfiú vagy kislány és akkor már jobban leszükül a kör.

Elif! Együttérzek veled, mert én is folyamatosan fogpanaszok miatt szenvedek, pedig a terhesség elején direkt megcsináltattam az összeset. Most sajnos úgy tünik, hogy van valamilyen fogínybetegségem, mert néha nagyon fáj napokig és vérzik, aztán elmúlik és egy két hét múlva megint előjön. A legrosszab az, hogy a fájdalom sokszor kisugárzik a torkomba, mivel valószínüleg a bölcsességfogam a ludas és emiatt többször megjártam már a fül-orr gégészetet... Szóval úgy tünik, hogy jövö héten én is megyek fogorvoshoz, csak az a baj, hogy most nem tudnak röntgent csinálni a baba miatt és így lehet, hogy azt sem tudják majd megállapítani, hogy milyen kezelést kell alkalmazni... :(

Panna
pandusika

Köszönöm a fogdokiajánlásokat! Bár nem tudom szabad-e ilyesmit megköszönni babonából....
Pandusika: Erre nem is gondoltam, ha nincs röntgen, akkor pedig gyökérkezelést sem igen tudnak csinálni...

Kép
Kép
elif

Hát igen... valószínüleg nekem is azért áll fenn ez a probléma, mert a röntgen hiánya miatt nem látta a fogdoki, hogy az ínyemmel valami nem stimmel... mindegy azért lehet, hogy jövő héten én is teszek még egy kísérletet, amíg itthon vagyunk, hátha tud valami megoldást....

Addig is azt javasolták, hogy próbáljak beszerezni gyógyszertárban olyan gyógynövényes vagy más öblögetőt, amit kismamák is alkalmazhatnak, mert ezek állítólag nagyon jók, csökkentik a gyulladást és a fájdalmat... Németországban már vettem egy nagyon jót, de nem tünt túl határozottnak a gyógyszertáros, hogy akkor most ezt terheseknek lehet-e, úgyhogy most inkább kerítek egy másikat. Szerintem próbáld ki Te is!

Panna
pandusika

Gjéti: Ne szomorkodj sokat! Nálunk is előfordulnak nézeteltérések, de aztán hamar kibékülünk! :lol: És milyen édes is a békülés! :lol:

Panna: Örülök, hogy minden rendben volt az úton! :D

Ínyvérvzésem nekem is van sajnos a baba óta, de a parodontax fogkrém nagyon sokat javít rajta! Amit a fogorvosom ajánlott semmit se használt! :?
zsu83

Panna: Neked is megírjam a fogorvosom elérhetőségét?
Ja, és más cska holnapig kell várni, Te is megtudsz mindent, gondolok Rád! :)

Zetibebi: Tudod, mi jutott eszembe az idegességre? Van egy Nervenpflege nevű gyógyszer, állítólag DMben, Rossmannban is lehet kapni, de gyószertárakban tuti, állítólag háromtól jól alszol, egy-kettő pedig jó, ha ideges vagy. Kismamáknak is biztosan lehet, csak gyógynövényekből készül. Hátha segít, nekem vizsgáknál jó volt.
Ja, és a Kisfiunk tényleg végig hozzám volt bújva, az ultrahangos szerint az egész vizsgálat alatt feküdt az aortámon, oda volt bújva végig, biztosan ott érezte biztonságban magát, nem volt kedve showműsort csinálni. Nem baj, az a lényeg, hogy jól legyen, én pedig vigyázok Rá. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

más cska= már csak, bocs

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: Már most nagyon anyás a kisfiad! :lol: :wink:
zsu83

Köszi Zsu, és jól is van ez így... :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ó, Csajok, ma olyan napom volt!!! :lol: :lol: :lol:

Mivel ma szabin voltam, elmentem vásárolni, egész nap csak pénzt költöttem :shock: .Annyi mindent vettem, olyan jó érzés volt(kicsit bűntudatom is van, mert elment kb 20.000 ft, nem tudom, Édesapa mit szól majd... :wink: :wink: )
Voltam a Brendonban, vettem 2 kismamabugyit (végre, mert szinte már egyetlen régi kényelmes bugyimat sem tudtam hordani) és Csöppnek egy kék-sárga békás fürdős törölközőt, hozzá való mosdókesztyűvel, és Leboyer: Szülés gyöngéden c. könyvét. Ezután be a Duna plázába, ott pedig az Alexandra könyvesboltban még Raffai doki: Lelki köldökzsinór, egy Kismama jóga könyv, aztán Útmutató a szüléshez(ez a háborítatlan szülésről szól), és még: Beszélgetések születendő gyermekemmel. :P :P :P Olyan nagyon jól éreztem magam, ezen még az sem tudott rontani, hogy felhívott a védőnő, h. rossz lett az Afp-m, 0.74 MoM és 26.7 Ng/ml. Hát tényleg alacsony. Pont a betöltött 16.hét napján voltam, és azt mondta, itt napok is számítanak, 1-2 nappal később kellett volna menni, és kérjek új beutalót a dokitól, mert nekem is meg kell ismételni (kérdezem én is, most? mikor az az 1 nap is számított???)
Szerintetek lehet olyat, hogy én önhatalmúlag nem ismétlem meg? Nem nagyon szeretném, feleslegesnek is tartom, meg nekem nagyon macerás mindkét helyre elmenni, olyan messzi vannak. :? :?
Zsu: Te hívtad már a Kocsis doktornőt mobilon? Nem illetlenség? Azt sem tudom, rendelési időben hívjam-e vagy máskor.

Kangu: A kalcium és a C- vit. nagyon jó allergiás tünetekre, meg a babának is szuper, de azt tudnod kell, h. a legtöbb ilyen termék szintetikus eredetű, aminek a szervezeted max 8-10 %-át tudja felszívni, a többi megy a wc-be. Legeredményesebbek a szerves eredetű, vagyis a nem "megcsinált", hanem az élőből "kivont" anyagú dolgok, de ilyet nehéz beszerezni sajna (minden reklám nélkül, ilyenekkel foglalkozom, esetleg tudok segíteni). Ezeknek a 95%-a hasznosul.

Jóga: Én nagyon szeretnék menni, nem tudtam, h az Örsön is van, mindjárt meg is nézem azt a Padmát. Ezelőtt is jógáztam, és távoli tervem, h kismama jóga oktatónak kitanulok, és itt a faluban tartok majd foglalkozásokat. Itt nincs semmi ilyen, biztos lenne igény...

Remélem, nektek is szép napotok volt, lassan irány az ágyikó.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Igen, titkon abban reménykedem hogy tényleg kisfiam lesz, ahogy a 12 hetes uh-n mondták, mert ők úgy tudják szeretni az anyukájukat! :lol: Na de persze a kislány ellen se tiltakozom! :wink:
zsu83

Zsuzsi: Még nem hívtam, de nyugodtan hívd fel, biztos nem lesz mérges! Tényleg nagyon rendes! És az is lehet, hogy azt fogja mondani, hogy nem kell megismételni szerintem, mert ha azt vesszük, nekem a 15. héten vették le az integrált tesztel és 0,81 Mom lett! Az se sokkal több mint a tiéd! És a doktornő amúgy is mondta nekem, hogy ez az afp egy elavult vizsgálat! :roll:
zsu83

Azt mondjuk nem tudom, hogy csak rendelési időbe lehet-e hívni a mobilt, de próbáld meg holnap reggel szerintem!
zsu83

na töltöttem fel én is pocakfotót - megnézve a legutóbbit, bizony popsira is ment egy kicsi, de nem aggódom még :lol:

gjéti, itt a feladat a nem-meghatározásra, és ha Icipicim is úgy akarja, szerdán kiderül, hogy a doktorbácsi mit lát :D jujdevárom!!!

Panna, már csak egyet kell aludnod, kitartás :wink: majd számolj be!

KépKép

KépKép
stelly

Stelly, megnéztem a pocakfotód, és meglátásom szerint 99%, h lány.
Kíváncsi vagyok, h bejön e a tippem, mert eddig még tényleg nem tévedtem. :)

Kép

Kép
gjéti

Jajj lányok én már annyira izgulok értetek a holnap, holnapután, közelgő napok miatt, hogy minden tökéletesen rendben legyen és kiderüljenek a babák nemei! Ne késlekedjetek sokat a beszámolókkal, mert én már tűkön ülök, olyan mintha én mennék UH-ra. :)

pandusika: ilyesmire én is gondoltam, most hogy te is tanácsoltad, megpróbálok beszerezni valami hatásosat.

Kép
Kép
elif

stelly: nagyon csini vagy, és sugárzik belőled a boldog kismamaság a képen.
Gjéti ha ilyen a lányos pocak, akkor mostantól van összehasonlítási alap :D. Szerintem formára az enyém Julcsiéra hasonlít, ott pedig fiúcska bújik. :)

Kép
Kép
elif

Elif akkor tudom pontosan, ha már nagyobb a pocak...
Az elején még nagyon hasonlít a pocaklakók lakásának a formája. :D

Kép

Kép
gjéti

Stelly: Nagyon csini kismami vagy! :lol:

Jaj, nekem még olyan soká lesz az uh, 19-én! :roll:
zsu83

Gjéti: először is jó kibékülést! Közelednek az álláspontok?
Ez a Te jósolgatásod egyre érdekesebb kezd lenni... :) Az enyémre fiúsat mondtál volna?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

C ajj Julcsi úgy szeretnék én is ilyen programokra járni mint amiket sorolsz! Ha elmégy valamire mesélsz? Biztos lesznek hasznos ötletek, engem főleg a légzős dolgok érdekelnek, meg amiket majd vajúdás közben lehet csinálni, gyakorlatok, ilyesmi.
Köszi a bogyótippet, megnézem majd a leírását a rossmannban, ha szimpi lehet, hogy kipróbálom, nem tudom meddig tart még nálam ez a korszak, meg az alvás sem megy, lehet hogy már csak amiatt is jó volna.

Andus, a dühröhamaimból eddig annyit sikerült produkálnom, hogy mikor anyósom húzta és húzta az idegeimet fogtam magam és kifordultam a bejárati ajtónkon, csak mivel minden második ablak nyitva volt a házban és huzat volt akkorát zengett az ajtó, hogy anyósom összepakolt és hazament, és még a kocsiablakból odavettete nekem, hogy én ne csapjam rá az ajtót :? Sajnos nekem a veszekedés nem megy, inkább eltűnök, csak akkor meg szerencsétlenül alakul a vége...áh mindegy :?

Névválasztás: nálunk úgy volt anno, hogy ha nem találunk szülésig fiúnevet akkor az apjáét kapja, és mikor már megvolt a Zétény név akkor is azt mondtuk, ha nem tudjuk megszokni addig akkor marad az apja neve. Viszont szerintem is az a szerencsés eset ha mindenkinek saját neve van, már csak azért is, mert úgy könnyebb mesélni, nincs keveredés, hogy "most akkor melyik? a kicsi vagy a nagy?" :D
Nekem akkor az én apám nevével is csak annyi volt a bajom, hogy nem akartam, hogy nap mint nap ő jusson eszembe még a gyerekről is, ha még élne akkor egész más lenne.

Zsuzsi azt a jógás könyvet meg fogom nézni, szimpi a címe :) én is szoktam ilyen soppingolásokat csinálni, nem nagy összegek sosem, de azért este mikor mutogatom apának a szerzeményeket és mosolyogva kérdi, hogy "és összesen mennyi volt?" na akkor néha nézek egyet :lol:
Kezdek tartani attól, hogy az én afp-m is alacsony lesz, nekem is a 16. hét első napján volt levéve :? holnap kell felhívnom a védőnőt. Én sem szívesen csináltatnám meg újra, akkor inkább 4D...annak több értelmét látom.

Én is nagyon várom a nemeket! :D Nagy napok ezek, emlékezetesek! :D
Az én hasam formára ugyanolyan, mint Zvel volt, de méretre kb másfélszerese, ha nem duplája :P mondjuk Znek nagyon kicsi háza volt :) Holnap rakok képet, én is kíváncsi vagyok mit mondasz!!! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vajudás-szülés alatti légzés he-he-he. Elméletben gyönyörű, de majd kíváncsi leszek, ki mennyit kamatoztat belőle! :D :D :D

Pici lányom tiszta nátha. Ebben az a legszörnyűbb, hogy egy egyéves gyerek még nem tudja kifújni az orrát, csak vergődik. :cry: Kénytelen voltam bevetni az orrszívó-porszívót. Ez a csecsemőápolás legijesztőbb kelléke, de hatásos. A kézi nem ér semmit, kár kiadni rá a pénzt. Viszont hallottam olyanról is, ami nem a porszívóhoz, hanem elektromos mellszívóhoz csatlakozik. Csak éppen véleményeket nem hallottam még róla :?

Kép
kangu

SZiasztok!!!!
Megvan hogy mi lett a pindurink!!!KISFICKÓ!!!
Lányom sírva fakadt, nehéz volt nyugtatni, de élvezttel nézte a képeket róla, meg a kisvideót....olyan rendes adoki, még azt is rakott a cd-re...Amúgy minden rendben, megvan mindene, nem nyitott semmi, agya okés, veséi okés...szivecske ver, és azzal is minden okés....vagyis minden tökéletes!!! De el kell mennem az I.sz nőire, mert kell mégegy genetikai UH a magas AFP miatt....de ugyse találnak semmit, ha ez a doki nem talált!!!Szóval megnyugodtam, és tök jó hogy kisfickó....lány is jó lett volna, de hát így kell ennek lennie, szép váltakozva: fiú-lány-fiú-lány...itt vége. 4 gyereknél nem kell több!!!

Kangu! Elektromos szívó szart se ér(bocsi), ereje 0, órákig szívhatod vele szegény gyerek orrát, szerintem kíméletesebb mind gyerekkel, és mind szülővel a porszívós, és legalább hatásos, eléred vele a célt, amiért szivatnánk a gyereket! Szerintem ne vegyél olyat, és még drága is nagyon!!!
Mi azt szoktuk, hogy nagy adag Sterimar....utána szívás....jól kijön minden! Meg a homeós Euphorbium Comp Heel orspray nagyon jó náthás manóknak, rettentően jól tistítja a járatot, egyből kap levegőt! Felnőttnek is(saját tapasztalat)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

lkverus: HATALMAS GRATULA az eredményekhez, és a kiskrapekhoz!!! :)
Kicsit önző is vagyok, mert minél több fiúcska kiderül, annál nagyobb az esélyem a leányzóra. :D

Ugye ti tapasztalt anyukák akkor is itt lesztek amikor mi első babások fogunk kétségbeesetten tanácsokat kérni a picik születése után. Én nagyon számítanék rátok!

Kép
Kép
elif

Kangu: Jobbulást a beteg Babádnak!

Verus: Nagyon gratulálok!!! Akkor ez még nem a vége Nálatok a germekválallásnak? Még lesz egy kislány is??? :) Nagyon gratulálok!!!

Lehet, hogy ezen a fórumon szinte csak Kiskrapekok lesznek??? Átnevezhetjük magunkat a "Fiút várunk februárra" fórummá. :) Persze, ez csak vicc, biztosan páran megörvendeztettek bennünket Kiscsajokkal is. (Hajrá Zetibebi, tudom, hogy ez a vágyad! És Andusnak is, igaz?)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Helló Csajok!

Gratula a kiskrapekosoknak!!! Verus, az nem semmi, hogy még egy negyedik babusban is gondolkodtok, minden tiszteletem azoké az anyukáké, akik 3 vagy több gyereket vállalnak.

Mi egyelőre kettő kicsit szeretnék, de most még az elsőre koncentrálunk. :D

Ma megyünk az Istenhegyibe, már nagyon izgulok, hogy mit fogunk látni! Meg ma lesz a szülésfelkészítő tanfolyam is.

Majd holnap beszámolok a tapasztalatokról.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Hát leányom elkeseredett pofiját látva, muszáj összehozni még egy lányt! Amúgy is 4 gyerek volt a terv, pont ilyen időközzel(na jó icsit később), a szüléstől fog függeni igazából, hogy milyen lesz...ha megin tapad a méhlepény, és meg kell esetleg válni a méhemtől...vagy szörnyebb dolgok, ekkor lőttek a 4.nek, de ha semmi ilyesmi, akkor jöhet!!!!
Kép a kisfickó pofija

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?