Sziasztok!
Hát nem sikerült másnap is benéznem, így most megint jó sok olvasnivalóm volt...
És annyi mondanivalóm van, de biztos elfelejtem a felét
Szuszu! Nektek utólag boldog házassági évfordulót!
Rizsi! Azt hiszem mi egy napon házasodtunk, ugyanis mi is ma ünnepeljük a 2. házassági évfordulónkat. Már ma reggel el is meséltem Rékának, hogy mi is történt két évvel ezelőtt. Éde volt, figyelmesen hallgatott, és gügyögött hozzá
A babócák továbbra is gyönyörűek! Barbi! az összes lurkód csodaszép! Gratu hozzájuk, és a kitartásodhoz és a sok energiádhoz is!
Ti hogy bírjátok a nagy hideget? Mi vettünk egy kis elektromos fűtőtestet, azzal fűtjük Réka szobáját, meg fürdetésnél a fürdőszobát. A kis keze neki is hodeg szokott lenni így is

. Nálatok miben van a picur napközben? Én rugit adok rá, meg felülre még egy hosszúújjút, a lába meg úgyis be van takarva.
Niki! A sterimarhoz ti kaptatok vmi spriccolót? Mi olyan kis műanyag orrcseppentőt kaptunk ( mini műanyag flakonszerű), azzal kell az orrába csepegtetni. Hát nem egyszerű, és RÉka irtózatosan utálja. Lehet, hogy vmi spriccolós megoldást jobban díjazna. A fültisztítós megoldást is próbltam már, de az sem jobb. Egyszerűen utálja, ha bármit az orrába dugok. Pedig még mindig gyakran szörcsizik...
Ismerősöm azt mondta, fürdés után ők mindig sapiban fektették le a gyerkőcöt. Én most ezt alkalmazom ( ha szopi után beájul, még le se tépi magáról

), így egy kicsit kevésbé szuszka.
Egyéb ötlet, tapasztalat orrocskávl kapcsolatban?
Lei! Kitartást neked, és remélem, gyorsan túllendülsz ezen az időszakon! Tényleg túl gyakorinak tűnik az óránkénti szopi, attól fájhhat a pocija.
NÁlunk is van sokszor nyűglődés a hasika miatt

. Volt úgy, hogy sok sírás, nyűglődés után hamar kapott enni, gondoltam attól jobb lesz. Evett is, egy darabig nyugiban volt, de szopizás közben (mivel még nem igazán az éhség volt a baja) is ugyanúgy nyűglődni kezdett, kapálózott, rázta a fejét jobbra-balra, cicirángatás, kiköpés, minden volt. Szóval rájöttem, hogy ezzel nem oldom meg a pocakgondot, sőt, csak még ráteszek egy lapáttal.
Hasfájásnál nekünk az a taktika, hogy váltogatjk a klönböző fekvési módokat. Azaz egy ideg födobva a vállra, ha ott nyűglődik, ölbe ültetem, vagy a térdeimre fektetem, cumi a szájába és a lábaimat ide-oda ringatom. Ezen még néha a nagy hasfájás közben is bealszik egy fél órára.
Az elmúlt napok jó hasfájósak voltak, az a gyanúm, hogy a rakott krumpliban a tojás utóhatása kínozt meg szegénykémet, így most erre odaifgyelek...
Kimozdulás: Nem tudom,ki kérdezte, hogy mikortól lehet bevásárlóközpontba vinni a picit.... Mi 4-5 hetes korától többször vittük, semmi gond nem volt. Eddig a légkondi miatt kellett vigyázni, hogy ott ne fázzon meg, ha egyébként kint meleg volt, de most már úgyis fel kell öltöztetni... Múltkor a Kikában voltnk, és nagyon élvezte a sok látnivalót.
Levegőzés: Azt mondták, eléggé felöltöztetve -5 fokig kint lehet a gyerkőc, sőt jót is tesz neki a friss levegő. Rékát délutánonként bundazsákban kint altatom a teraszon. (Először kicsit túl nagy méretű kezes-lábas overallba raktam, tök úgy nézett ki mint egy michelin baba. Könnyesre röhögtem magam öltöztetés közben, szegény meg nem tudta, mi bajom van

)
Gügyögés: Ti hogy álltok a "beszéd" témával? Nálunk Réka tök sokat "beszél". Komolyan, hangsúlyoz, magyaráz, szinte érti az ember a mondanivalóját. Azt is hallani, amikor a pocija miatt panaszkodik, és az is hallható, amikor jókedvében gagyarászik. Egszerűen imádom, olyan édes!

És persze megy a vigyorgás ezerrel! Van olyan is, amikor a pocija miatt kínlódik, hogy vigyorog egy kicsit, ha beszélünk, mosolygunk neki, a következő pillanatban meg legörbült szájjal sírni kezd. Szegénykét ilyenkor úgy sajnálom!
Na jó sok voltam, de ég visszaolvasok és jövök. Reszkessetek!