A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Rizsi, nektek is boldogot;)))
és nagyon helyesek a képek Csengéről, tündéri kiscsaj!!!

Zsófi baba is gyönyörűűűű!!!

sniky

Rizsi, nagyon édes Csenge. Az a legjobb kép, ahol a melleid közé van gyűrődve az arca. Előre is gartulálok az évfordulóhoz.

Niki, lehet, hogy nektek segíteni fog, mert eleinte én is besötétítettem, aztán amikor elkezdtem világosat csinálni napközben, akkor javult a helyzet. Egyébként nekem azért Andris éjjelente azonnal visszaalszik a szopik után, csak gyakrabban kel. De az alvással nincs gond. Köszi a köszöntést. Sajnos nem nagyon tudok meglepivel készülni a férjemnek, mert le vagyok láncolva :D

szuszu

Remélem szuszu, jó lenne, ha javulna kicsit a helyzet, bár most éjjel is "csak" 4-kor etettem, de fél 6 körül sikerült visszaaludnia. Mostanában nem alszik el könnyen szopi után, bealszik a cicin, de ahogy le akarom tenni kipattan a szeme... :shock:
mintha direkt csinálná :?

szerintem Ti Andrissal vagytok a meglepi neki;)

sniky

Lányok!!!

Olvasgatlak titeket, csak nem nagyon irok, nem zavarok :wink:
Mindenkinek nagyon édi a kisfia és persze kislánya :!: :!: Remélem nemsoká nekem is itt lesz a pociban, már próbálkozunk :oops:
Olvasom mennyi gond van az alvással, a pocikkal :? Remélem mihamarabb kinővik a bébik :wink:

Na nem zavarok tovább, de azért nyomon követek mindenkit :wink: olvaslak folyamatosan titeket :wink: majd jelentkezem ha van valami nagy újság :wink: :lol: :D

Puszi Mindenkinek na meg persze a BÉBIKNEK is.

Kép
Kép
minimano74

Niki, másik praktika - de lehet hogy így csinálod eleve:) - hogy peluscsere inkább nincs vagy rögtön kelés után, ha mégis kakis, de azt is félhomályban és megpróbálok mindig csendben maradni, esetleg csak csitítgatom kicsit, csak hogy érezze a különbséget. Ma hajnalban is rám mosolygott amikor mentünk vissza az ágyához, hát nehezen álltam meg hogy ne kezdjek el beszélni hozzá :wink:
Meg olvastam egy olyat is, ez tök érdekes, hogy kicsit átveszik a szülés előtti bioritmusod, igen az anyukáét!! És ezért lehet hogy van aki későn fekvő típus eleve pl. Nemtom...

Kép
kiskapucni

mindenkinek köszönöm a vígasztaló sorokat, remélem tényleg hamar túljutok ezen a borús állapoton, és más színben fogom látni a világot.
a mai nap eddig sajnos borzasztóan telt, nem aludt reggel 7 óta semmit Csabika, és 10 percenként iszonyat sírást produkál, kapálódzik hozzá a kezeivel, úgy kell lefognom szegényt. Aztán 10 percig nyugizik az ölemben és kezdi előlről. ŰPróbálom kihúzni az etetések közti időt legalább 2 órára, mert amúgy egy óránként kérne enni, de azt meg nem akarom. Eddig másfél órákat próbáltuk tartani a szopik között, ma kezdtem el, hogy kihúzzam 2 órára. Lehet, hogy ez nem tetszik neki? Remélem most alszik kicsit, mert eddig minden nap aludt ilyen tájban....hát most kíváncsi leszek, benyomott 20 percnyi szopit.
Eddig egész délelőtt a kanapén ültem és vígasztaltam, szinte mozdulni sem tudtam mellőle 4 órán keresztül.....na ez az ami megvisel....:(

De tudom, hogy ez ideiglenes állapot és hogy túl fogunk ezen is jutni, csakhát nehéz,,,,

amúgy nekem nem arra van szükségem, hogy kimozduljak, mert jönnek azért minden másnap barátok meg családtagok látogatóba, hanem inkább tényleg arra, hogy a párom engem is kicsit szeretgessen, ölelgessen, lehet, hogy érzelmileg vagyok kiéhezve egy kis törődésre,mivel egész nap én törődök egy kisemberrel. Meg hát az is nagyon hiányzik, hogy hármasban párommal elmenjünk valahova hétvégén. Párom aggódik, hogy nem elég fejlett még a kicsi immunrendszere, ezért ne vigyem túl sokáig ki sétálni,meg ne vigyem főút mellé ahol autók vannak....
a hétvégén végre elmegyünk egy keresztelőre, kimozdulunk itthonról, már iszonyatosan várom!!!

ibm: hát igen, Te már túl vagy ezen a részén....irigyellek :)
ollem: köszi, hogy írtál, aranyos vagy!! :)

szuszu: a szájpenész hogy néz ki?

sniky: köszi a ölelést, reméélem használni fog :)
lei

Lei, tényleg nagyon érzékenyek a picik, lehet hogy a kajakitolási időt érzi, de nem baj, jobb lesz a helyzet, majd meglátod. Ha elfogadsz egy tanácsot tőlem, mint kezdő anyukától, akkor egy picit próbáld az etetési időt kitolni 2, 2ésfél órára, mert az 1 óra nagyon kevés, annyi idő alatt nem lehet újra éhes és lehet hogy a sűrű evések miatt nyűgös és a pocija is fájhat.
Nekem a védőnő annak nemrég azt mondta, hogy a lényeg, hogy te mindig maradj nyugodt, mert akkor a pici biztonságban érzi magát. Ha nem is tudsz rögtön rajta segíteni, fontos, hogy több mindent próbálj ki, járkálj vele, ha kell és beszélj hozzá folyamatosan, mert az megnyugtatja. Én ezt az elvet próbálom követni, eddig több kevesebb sikerrel és Barnus napi átlagban negyed óránál nem sír többet. Néha nagyon fárasztó, de meghozza a gyümölcsét. Tegnap éjjel pl. 3/4 órán keresztül mászkáltam vele a lakásban, mert nem akart elaludni, nem sírt, csak szórakoztatásra vágyott;)

próbáld ki, hátha segít, de a legfontosabb, hogy te nyugodt maradj, mert érzi minden rezdülésedet;)

bocs, ha hosszúra sikeredtem!

sniky

és ne feledd, két nap sem egyforma, a nyűgös napokat vidámabbak követik;))

sniky

Gabi, de örülök neked, és dehogyis zavarsz, sőőőt, gyere bátran bármikor! ;) nagyon várjuk a fejleményeket ám;) szorítok, hogy minél előbb összejöjjön a bébi nektek! szívből kívánom a legjobbakat Nektek!

sniky

Sziasztok!

Beiskolázódtunk, íme:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Leila: nagyon sok hasznos tanácsot kaptál, remélem hamar túl leszel ezen az időszakon, nálunk szerencsére sokat van itthon apa, és ha úgy érzem, hogy tehetetlen vagyok, és kezd kétségbe ejteni, hogy nem tudok segíteni, és a baba csak sír és sír, akkor oda adom apának, és megpróbálok kicsit mással foglalkozni pl. jövök a fórumra. Nekem szokott segíteni.

Múlt éjjel Málnus is nyűgösebb volt, kimaradt a hosszú alvása, és ő is 3 óránként ébredt, úgy látszik ez egy ilyen éjjel volt :)

Gabi: jó hallani rólad, hajrá nektek, és gyere a jó hírekkel! Szorítok :wink:

Gyönyörűek a képek, minden baba nagyon édes!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

Már nem is tudom mikor jártam fent ,de lekopogom a csúnya idő ellenére Áronkám elég nyugodt. Jó pár napja csak szopizunk, és megtaláltuk a megfelelő pózt hogy még büfizni se kell szopi után olyan szépen alszik el a cicin. Infacolt még mindig használjuk és egész jól bevált. Mire ébredezik akkor kezd már nyögdicsélni és erőlködni mert jön a kakiiiiiiiii :shock: :shock: :lol: :lol:
Grip w. t is kipróbáltuk és egész jó volt csak az íze borzalmas. Elvileg a dobozra az van írva hogy 1hónapos kortól lehet adni.

Jelentem 3800g Áronkám és tegnap voltunk 1hónaposak :D Mi maradunk ilyenk kis vékonykák de hosszra viszont nőttünk. Annyit sír meg rudkapál hogy ledolgozza a tejcsit.
Kapott ajándékot is a kis drágám , megvettük a kis könyvecskét neki amit Szuszuéknál láttunk. :) Nagyon tetszik neki, bár a brendonba elég gyorsan végeztünk. Etetés után kikocsikáztunk beértünk a brendonba Áron felébredt ahogy levettük a polcról a könyvet rámnézett és elkezdett ordítani, jelezve oké köszi de most már mennyünk haza :D

Lei kajcsi után sétáljatok egy kicsit aztán próbálkozz a tornáztatással. térdeket nyomni egyszerre a pocihoz. lábkörzés térdfelhúzásban, bicikliztetés és ellentétes könyök térd összenyomás óvatosan, nekünk ez bevált azért és hamarabb megnyugszik. Persze nem mindig de ártani nem ártasz vele. Amit Szuszu betett linket nagyon jó!!
Nálunk a mam-os cumi rész jött be és azt is rálehet tenni az aventos üvegre.
FEL A FEJJEL!!! KITARTÁS!!! Nem vagy egyedül sokan szenvedünk, jól sírd ki magad próbálj meg kicsit pihenni és ne depizz, mert árt a tejtermelésnek én már csak tudom. Volt hogy pelenkázás után én is ráfeküdtem a fejemmel a pelenkázóra és simán elaludtam a gyerek mellett egy percre mert már annyira kivoltam. Úgyhogy Gyere továbbra is és írd ki a bánatod. Amúgy meg kérünk képeket a pöttömről!!

Mindenki babája gyönyörűséges és olyan szépen fejlődik mindenki!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Dia!

Komolyan mondom, hogy amiket írsz olyan, mintha Nonóról írtad volna.
Nekünk is zöld a kakink hetek óta, és a szopi műsor is detto. Eszik kb. 10 percet, aztán jön a kiköpöm, beveszem, húzza a bimbót a szájával messzire, aztán meg keserves sírásba is kezd, mert nem találja, vagy nem tudom miért. Amikor meg segíteni szeretnék neki a kezemmel ellöki a kezemet...néha már azt hiszem elfogyott a tejcsi a mellemből azért lesz ilyen ideges, de amikor meg megint rendesen szívja, érzem a tejleadó reflexet egy idő után, ő meg bealszik és csorog ki a tej a szájából. :lol:
Örülök, hogy nem vagyunk egyedül ezzel, csak a megoldást és az okot nem tudom :lol:

A zöld kaki miatt nem aggódom, azt olvastam hogy az epe miatt van, mert gyorsan megy át a tejcsi.

pöttömpanni

sziasztok!
én is csak olvasó üzemmdban voltam, nem sok az időm.

Dia,
Csanádnak is volt zöld kaki, Zalánnak viszont hiperbüdi és zöld kakija volt, záptojásszagú. Neki baci okozta, de szinte kirobbant belőle, és te ilyesmiről nem írtál, ha jól emlékszem. Lehet, hogy érdemes felhívni a dokit, a biztonság kedvéért. Csanád szerencsére nem hasfájós, ha megvan a napi egy-két kaki, amit segítség nélkül produkál, általában észre sem veszem mikor. Az egyhós mérésen már 4650 gramm volt, 3350-el született, megközelítjük Andriskát :D

MINDEN NIKINEK UTÓLAG IS SOK BOLDOGAT!!!!

És a házassági évfordulósóknak is gratula!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

köszi mindenkinek, hogy bátorítotok, tök jól esik.
remélem hamar kilábalok ebből a állapotomból :)

próbálom kitolni a szopi időpontját. egyelőre 2 óránál tartunk :)
mondjuk most már 3 órája alszik, de egész reggel nem aludt, szóval biztosan fáradt volt. De nemsokára keltem, mert nem akarom, hogy túl aludja magát, aztán meg este nem alszik majd.
vagy a fene tudja hogy működik ez nála....

mecsi: tornáztatom a kis lábaival, de nem mindig használ. Érdekes, hogy apja tök meg tudja nyugtatni ha a vállára felcsapja böfiztetni. De amikor én csinálom ugyanezt, nekem nem válik be nekem a karomban ringatom módszer jön be neki, de az is néha csak ideiglenesen. :)
lei

sziasztok!

végre sikerült elolvasnom mindent, és itt vagyok én is újra! ;)

múlt pénteken anyuéknál aludtunk, mert a férjem most tartotta a Beni születése c. party-t, és nem akartam egyedül maradni itthon a gyerkőccel, mert nálunk is mindig az éjjel, a zűrös!

képzeljétek, az új tápszer úgy néz ki, hogy beválik! ;) Beni az utóbbi napokban "rendszeresen" kakil!!! igaz, hogy nálunk is zöld időnként a színe, és iszonyat büdi, de mit bánom én! ;) a lényeg, hogy mikor kikakilja magát, hát látnotok kellene. olyan nyugodt, hogy kész! elnézelődik, a babáival beszélget, stb. stb.

amúgy elég nehézkes az élet még nálunk is mindig... mivel nálam tejci nem igen van, így pótlást kell adni, de sosem tudom, hogy pontosan mennyi az elég! sajnos ezért van, hogy többször bukik, ami roppant ijesztő, főleg, mikor az orrán folyik a cucc kifelé, meg még mindig notorikus a félrenyelés, mikor nem vesz levegőt, vagy elkezd fulldokolni! :( amúgy nálatok is csuklik a gyerkőc? nekünk a napi 1x az tuti, és mostanában cicire is elég nehezen áll el! :(

alvással kapcsolatban sajna én is észrevettem, hogy szopi után nagyon nehezen alszik vissza! nem tudom, hogy ez azért van, mert még éhes lenne, vagy csak egyszerűen nem álmos!? bár Beni nagyon sokat nem alszik amúgy sem... örülök, ha van napi 1x egy olyan alvás, ami eltart max. 3 óráig! éjjel sem alszik ilyen sokat egyben! persze akkor nem is mindig adok neki tápit... inkább kelek ciciztetni óránként, ha kell, de csak könnyebben dolgozza fel a tejcsit a kis gyomra, mint a tápit! nem?

az orrdugulás is még mindig téma nálunk! viszont ezt a sterimart befújni katasztrófa! vagy csak én vagyok béna!? :( szana szét megy mindenfelé, mindig aggódom, hogy a szemébe is belemegy!

ja, és jelentem elkezdtem szedni a homeos bogyeszt!? hát, kíváncsian várom!

anyucik! a bébik iszonyat édesek egytől egyig! nem sorolom fel egyesével, mert nem szeretnék senkit sem kihagyni, de tündéri az összes babóka!!! ;)

na megyek, mert ez most egy 30 perces alvás volt csak... :(

majd még jövök!

Lei, fel a fejjel!!!

sophie27

Lei,
Csak nyugi, hipp-hopp vége lesz ennek az időszaknak! és menjetek csak sétálni, hidegben is, csak fel kell öltözni. Nálam az vált be Zalánnál, hogy mindig kerestem egy úticélt, ahova elsétáltam babakocsival. Feldobta a napom, és kicsit színesebbé tette.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rita, köszi a köszöntést:)
én is hasonlóképp csinálom a sétát, ha egyedül megyek, mármint hogy keresek egy úticélt;)

Zsófi, tényleg nem túl egyszerű befújni a spray-vel az orrába, nekem egyszer volt is, hogy elkapta a fejét és a szemébe is jutott, de szerencsére nem lett belőle semmi baj, sírni sem sírt, szóval biztos nem csípte a kis szemét. Azért áttöröltem párszor vizes vattával. Viszont nagyon hasznos, ma reggel is alkalmaztam;)

sniky

Hrk,
Virágnak is szokott robbanásszerűén kijönni a kaki, pláne kajálás közben vagy közvetlen utána. És igen, amolyan záptojásszagú! Zalán honnan kapta el a bacit? Elvileg az anyatej steril...Na és hogyan gyógyult meg? Most egy kicsit beijedtem, nehogy baja legyen...

Pöttöm,
Sajnos én sem tudom, hogy mitől van ez a helyzet, miért eszik ilyen csúnyán. Bár egy kicsit javulni látszik a helyzet, mióta 'besegítem' a cicit a szájába, pontosabban az 'u-alakú' fogással teszem a bimbót a szájába. Így sztem jobban rátud harapni és hatékonyabban szív. Próbáld ki te is, hátha beválik. Bár még mindig szokta rángatni a mellet, de talán már nem annyit.

Lei,
Kitartást! Gyere és irj sokat, és ne aggódj, tényleg vége lesz a rossz időszaknak! Most sajnos csúnya esős idő van, de lesz még itt vénasszonyok nyara és lehet menni sétálni a friss őszi levegőbe! :) Aztán nagyon hamar megfog erősödni a kis immunrendszere és lehet menni vele erre-arra! Én is nagyon várom már, hogy vihessük magunkkal mindenféle!

Kép
Kép
dia123

Zsófi, én a sterimar-t nem befújni szoktam, mert az túl erős a kisbabáknak, hanem vettem a gyógyszertárban pipettát és a sterimar-t belefújom a kupakjába, onnan pipettával felszívok egy kicsit és azzal csöpögtetem a fiam orrába.

Lei, próbáltad már cumival kihúzni két etetés között? Vagy cumi ellenes vagy? Én cumi nélkül nem is tudom, hogy mit csinálnék, sokszor nagyon jól tud jönni.

Úgy látom Andris a legjobban gyarapodó baba. Ma este is 150-et szopott lefekvés előtt, aztán meg bukott egy hatalmasat a kanapéra :oops:

Rita, te milyen célokat szoktál felkeresni? Adhatnál egy-két tippet, mert én mindig csak a CBA-ba, a cukrászdába vagy a Ligetbe megyek.

szuszu

Gyarapodással mi is jól állunk ;-) Enikő 3260-nal született, és 11-én volt egyhónapos és túllépte addigra a 4500-at. Most már 4700 gramm körül lehet :P

yuyu79

Szuszu!

Szerintem Dönci a hízás királya, mert 10 hét alatt 3,0 kg-t hízott, de a 10 hétböl kettöt ugye le kell vonni, mert akkor nem történt semmi, vagyis a 3 kg 8 hét termése! Szerdán megyünk hivatalosan mérésre, Hb ellenörzésre és oltásra. Kicsit ideges vagyok minden oltás elött, mert minden baba másképpen reagál. Eddig egyik gyerekem se lázasodott be oltástól, de sose lehet tudni.
Mentem hajat mosni. Vettem egész kacsát! Olyan hét nyelven beszélö kacsasültem lesz, hogy csak na!
A recepteket nem felejtettem el, arra is igyekszem sort keríteni.
Senki se dícsérte a képeimet. :( Most duzzogok egy kicsit, hátha használ! :)

Barbi
Vendég

Barbi, pedig én akartam. :lol:
Nagyon szépek a gyerekeid. Nem győzöm csodálni őket. Érdekes, hogy nekem mind másnak tűnik, csak abban hasonlítanak, hogy nagyon szépek. Vagy rosszul látom?

Nekünk lehet, hogy ismételni kell a BCG-t, mert egyelőre semmi nem látszik belőle.

szuszu

Lei, a szájpenész olyan, mintha tejes maradt volna a gyerek nyelve a szoptatás után. Én azt is hittem, hogy azért fehér, mert tejes, de a gyerekorvos azt mondta, hogy az penész.

szuszu

Szuszu,
Aj ja, nálunk is az van, hogy fehér marad a nyelve. Én is azt hittem, hogy a tejtől, de akkor ezek szerint nem. Magától nem múlik el? Mi okozza?

Kép
Kép
dia123

csütörtök reggel annyira korán indultunk, fiam is nyügi volt, hogy elköszönni sem volt időm.bocsi... a hazautat (2éls fél óra) jól bírta Zsigi, alcizott, az utolsó 10 percben ébredt fel, de elnézelődött.
Aztán a pénteki nap kifárasztotta mert elvittük bemutatni dédmamáknak, és es6tére a friss levegő és a sok futkosás miatt kicsit kikészült..fél hétkor már követelte a fürcsit.

az első két éjjel anyukáméknál voltunk jól elvolt. szombaton megint sok emberrel találkozott így éjjel 2 óránként fennt volt..de egyébként ügyi volt.
AZ utazóágy sem volt neki probléma, sőt a légzésfigyelő is kafán működött benne, apa megoldotta :lol: (férjem zseniális ötletére vágattunk egy vékony funérlapot, és a matrac alá betettük és erre rá a lapokat.)

Vasárnap már mi felnőttek akartunk visszamenekülni, ZSigmond megszokta a jó friss levegőt...aztán visszafelé is jól bírta az utat és amikor hazaértünk evett és anya hasán aludt egy óriásit.. éjjel pedig nagyon jól aludt szintén

bocs az off-ért.. visszaolvasok majd és jövök ám!

Lei kitartás!
BArbi gyönyörűek a gyerekek! a hálózsákra nem reagáltál
:oops:

ölelek mindenkit! remélem picurok bírják a hideget!

ja! a hirtelen hideg: hugomnak van egy babája amin volt egy édes overál.. pici fiam mérete :lol: hát sajnos Pepe babának meg kell elégednie a plédbecsavarással, mert anyukám leamortizálta róla az overált, hogy unoka ne fázzon meg! :wink: :wink: :oops: :lol:
Vendég

Sziasztok! Kinek volt már mellgyulladása, illetve tejcsatorna elzáródása? Kicsit meg vagyok ijedve, mert éjjel elkezdett fájni a jobb mellem egy részen. Olyan, mint mikor tele van, és feszül meg fáj, de sajnos ha kiürítem se múlik el. Szoptattam, lefejtem a maradékot, de még mindig érzem... Olvastam az lll honlapon, hogy masszírozni kell, meg melegíteni szopi előtt... De ha valakinek van még valami tapasztalata, akkor örülnék neki... Remélem nem lesz nagyobb baj, és sikerül elmúlasztanom :roll: Csomó viszont nincs, csak fáj...

yuyu79

Jó reggelt mindenkinek!

Julcsi, jól el tűntél :)
Barbi, a képek, nekem az jutott róla elsőként eszembe, hogy milyen idétlen az iskolakezdés nálatok :D Akkora az a tölcsér, hogy alig bírják el a gyerekek, van annak valami hagyománya?
Aztán az egész családnak meg kellett néznie a sármos hercegedet újra :wink: Nagyon szépek a gyerekeid, nekem a lányok azért hasonlítanak egymásra. Örömmel nyugtáztam, hogy ide azért nem kellett egyedül menned!
Zsófi: az biztos, hogy a tápszert nehezebben dolgozza fel a gyomra, de lehet, hogy attól jobban aludna, nem? Hogy bírod az óránkénti felkelést? ÉN kikészülnék nagyon hamar....
Boni: örülök, hogy jól sikerült a hosszú hétvége, és annak is, hogy a kicsi fiatok ennyire jól bírta :)

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

JUlcsi: káposztalevéllel gyógyítják a csajok, de már nem tudom ki írta, biztos jelentkezik. Azt hiszem azt langyosították meg...és valahol azt olvastam, hogy a körkörös meleg zuhanyoztatás is használ.
Jövő kedden jövünk Paksra délután.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szilvi, tudod már, hogy mikor jöttök Paksra??

Olyan vacak idő van, de már 3 napja nem voltunk sétálni, úgyhogy lehet, hogy ma kimegyünk. Majd jól beöltöztetem a kisasszonyt...

yuyu79

Ja tényleg, káposztalevél... Sima káposzta, vagy kelkáposzta? Vagy az nem lényeg???

yuyu79

Nem tudom, de esetleg olvass vissza néhány oldallal korábbra, volt szó róla, rosszul írtam, nem jövő hét, két hét múlva jövünk.

<
sziszka78
Tolna

Oké, visszaolvasok... Szóval két hét múlva? És hány óra körül?

Látom a többiek el vannak foglalva... Az én törpém eddig aludt, most ébredezik talán..

yuyu79

Barbi, nagyon jó képek :wink: A párod van ott az egyik képen a gyerekekkel? A kakaós csiga receptre én is kíváncsi vagyok.

Julcsi, nekem mostanában nagyon érzékeny a mellem és hamar megfájdul. Pl. ha egy kicsit jobban megnyomom fejés közben vagy ha megütöm, ütik a kicsik. Ha fél, egy nap után elmúlik akkor lehet, hogy nálad is csak erről van szó. Ami még nagyon hasznos ha tényleg mellgyulladásról van szó: disznózsírral bekenni a cicit és rá langyos borogatás. Nagyon jól leszívja a gyulladást (még ha nem is túl gusztusos). És a gyakori szoptatás, a mell minél jobb kiürítése fontos ilyenkor. ha megy kézi fejéssel is, de az tényleg fájdalmas tud lenni, viszont hasznos.

A hízás Zsombinak is megy, a múlt héten 370g-ot gyarapodott :shock:

Egy jó hely sétára, kirándulásra: szombaton a Kopaszi gáton jártunk és teljesen ledöbbentem, hogy milyen gyönyörű lett! Én még ismerem a lerobbant, Aranyhalas múltjából, ha mond ez valakinek valamit. De most gyönyörű sétányok, parkosítva az egész, tiszta WC-k, rengetek új épület, egyelőre még főleg üresek, de találtunk egy jó kávézót, ahol ebédeltünk is a Duna parton. A legjobban a következő felirat tetszett: Fűre lépni szabad! :lol:
Vendég

Csenge, hát remélem, hogy csak valami ilyesmiről lehet szó... Én azt gyanítom hogy szoros volt a melltartóm, és elzáródhatott egy tejcsatorna :-(

yuyu79

Julcsi: két hét múlva kedd, 3-4-ig rendel a doki, akkor kapjuk az oltást, hogy előtte vagy utána találkozunk-e, azt majd még megbeszéljük, nektek milyen a napirend, valamennyire kiszámítható?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Hát nem sikerült másnap is benéznem, így most megint jó sok olvasnivalóm volt...
És annyi mondanivalóm van, de biztos elfelejtem a felét :evil:

Szuszu! Nektek utólag boldog házassági évfordulót!
Rizsi! Azt hiszem mi egy napon házasodtunk, ugyanis mi is ma ünnepeljük a 2. házassági évfordulónkat. Már ma reggel el is meséltem Rékának, hogy mi is történt két évvel ezelőtt. Éde volt, figyelmesen hallgatott, és gügyögött hozzá :lol:

A babócák továbbra is gyönyörűek! Barbi! az összes lurkód csodaszép! Gratu hozzájuk, és a kitartásodhoz és a sok energiádhoz is!

Ti hogy bírjátok a nagy hideget? Mi vettünk egy kis elektromos fűtőtestet, azzal fűtjük Réka szobáját, meg fürdetésnél a fürdőszobát. A kis keze neki is hodeg szokott lenni így is :( . Nálatok miben van a picur napközben? Én rugit adok rá, meg felülre még egy hosszúújjút, a lába meg úgyis be van takarva.

Niki! A sterimarhoz ti kaptatok vmi spriccolót? Mi olyan kis műanyag orrcseppentőt kaptunk ( mini műanyag flakonszerű), azzal kell az orrába csepegtetni. Hát nem egyszerű, és RÉka irtózatosan utálja. Lehet, hogy vmi spriccolós megoldást jobban díjazna. A fültisztítós megoldást is próbltam már, de az sem jobb. Egyszerűen utálja, ha bármit az orrába dugok. Pedig még mindig gyakran szörcsizik...

Ismerősöm azt mondta, fürdés után ők mindig sapiban fektették le a gyerkőcöt. Én most ezt alkalmazom ( ha szopi után beájul, még le se tépi magáról :lol: ), így egy kicsit kevésbé szuszka.
Egyéb ötlet, tapasztalat orrocskávl kapcsolatban?

Lei! Kitartást neked, és remélem, gyorsan túllendülsz ezen az időszakon! Tényleg túl gyakorinak tűnik az óránkénti szopi, attól fájhhat a pocija.
NÁlunk is van sokszor nyűglődés a hasika miatt :( . Volt úgy, hogy sok sírás, nyűglődés után hamar kapott enni, gondoltam attól jobb lesz. Evett is, egy darabig nyugiban volt, de szopizás közben (mivel még nem igazán az éhség volt a baja) is ugyanúgy nyűglődni kezdett, kapálózott, rázta a fejét jobbra-balra, cicirángatás, kiköpés, minden volt. Szóval rájöttem, hogy ezzel nem oldom meg a pocakgondot, sőt, csak még ráteszek egy lapáttal.

Hasfájásnál nekünk az a taktika, hogy váltogatjk a klönböző fekvési módokat. Azaz egy ideg födobva a vállra, ha ott nyűglődik, ölbe ültetem, vagy a térdeimre fektetem, cumi a szájába és a lábaimat ide-oda ringatom. Ezen még néha a nagy hasfájás közben is bealszik egy fél órára.
Az elmúlt napok jó hasfájósak voltak, az a gyanúm, hogy a rakott krumpliban a tojás utóhatása kínozt meg szegénykémet, így most erre odaifgyelek...

Kimozdulás: Nem tudom,ki kérdezte, hogy mikortól lehet bevásárlóközpontba vinni a picit.... Mi 4-5 hetes korától többször vittük, semmi gond nem volt. Eddig a légkondi miatt kellett vigyázni, hogy ott ne fázzon meg, ha egyébként kint meleg volt, de most már úgyis fel kell öltöztetni... Múltkor a Kikában voltnk, és nagyon élvezte a sok látnivalót.

Levegőzés: Azt mondták, eléggé felöltöztetve -5 fokig kint lehet a gyerkőc, sőt jót is tesz neki a friss levegő. Rékát délutánonként bundazsákban kint altatom a teraszon. (Először kicsit túl nagy méretű kezes-lábas overallba raktam, tök úgy nézett ki mint egy michelin baba. Könnyesre röhögtem magam öltöztetés közben, szegény meg nem tudta, mi bajom van :lol: :lol: :lol: )

Gügyögés: Ti hogy álltok a "beszéd" témával? Nálunk Réka tök sokat "beszél". Komolyan, hangsúlyoz, magyaráz, szinte érti az ember a mondanivalóját. Azt is hallani, amikor a pocija miatt panaszkodik, és az is hallható, amikor jókedvében gagyarászik. Egszerűen imádom, olyan édes! :P És persze megy a vigyorgás ezerrel! Van olyan is, amikor a pocija miatt kínlódik, hogy vigyorog egy kicsit, ha beszélünk, mosolygunk neki, a következő pillanatban meg legörbült szájjal sírni kezd. Szegénykét ilyenkor úgy sajnálom!

Na jó sok voltam, de ég visszaolvasok és jövök. Reszkessetek! :lol:

panna1

Sziszka, nekünk még nem igazán van semmilyen napirendünk.... szinte minden napunk más... Ti hogy álltok ezzel? Szerintem Málnusnak jobb lenne ha előtte találkoznánk, mert az oltás után hátha nyűgös lesz szegényke :( És hol találkozzunk? Feljöhettek hozzánk, de 4. emelet ;-) Vagy feltolom Enikőt babakocsival, és sétálunk egyet együtt, de ez meg időjárásfüggő... Éppenséggel be is ülhetünk valahova, de Paks nem a lehetőségek városa ilyen szempontból ;-) De van a közelünkben egy pizzéria, ami tudom, hogy füstmentes...

yuyu79

Ja, Rékát ma mértem, 7hetes+ 2 naposan, 5210 gr (3350-nel született), szóval hízik rendesen... Már rengeteg rucija van, amit kinőtt hosszban, frissíteni kell a készletet lassan...

Alvással szerencsére nálunk nincs gond. Este 9-f10kor fürcsi, utána kaja. Aztán vmikor 2 és f4 között kel vmikor, aztán 7 órkor. A 7órát majdnem percre pontosan tartja. Nincs nyűglődés az elalvással, de majdnem mindig cumival alszik el. Vagyis eddig így volt, de most már gyakran kiköpi a cumi a keze kedvéért. Egyre biztosabban, tartósabban betalál a szájába a kis öklével, és vagy a hüvelykujját szopizza, vagy a mutatóujja középső bütykét.
Na ilyenkor mit csináljon az ember? Néha nem hagyja, hogy a cumit dugjam a szájába a keze helyett. :shock: Van, hogy sokszor kilóbálja a kezét a szájából, akkor egy idő után ideges lesz, és megnyugszik, ha a cumival bedugózom, és bealszik gyorsan.
Nálatok mi a helyzet ezen a téren?

panna1

sziasztok
hát elbizonytalanodtam, mertv az utóbbi napokban semmi jele nem volt a hasfájásnak, szóval lehet, hogy anno pár napja csak tényleg bennszorult pár buborék a hasiban, de nem feltétlenül kólikáról van szó Csabinál. Az egy óránkénti etetéseket próbálom kitolni minimum másfél-két órákra. na ettől viszont van hiszti rendesen, mert amikor letelik az egy óra,mintha óra lenne benne, elkezd sírni. Használjuk a cumit, vizzel is itatom ilyenkor, de néha hagyom kicsit sírni, mert akkor pár perc múlva kifárad és bóbiskol a karomban.
De pl. ma megmértem egy etetést és a mérleg szerint 10 perc szopi után 30 grammot mutatott, az nagyon kevés.....azért még utána rátettem a másik mellemre is és ott ismég 5 percet szopizott, aztán most jól bealudt szerencsére.
Lehetséges, hogy nem szopik eleget a 10 perc alatt és ezért tényleg éhes egy óra múlva? szóval most mérni fogom amai etetések előtt és után, mert kíváncsi vagyok tényleg mennyiket eszik egy szopival.
A teljes súlya viszont már 3900 körül van, tegnap lemértük. :) szóval elvileg szépen gyarapodik, nem fogy, tehát nagy baj nem lehet a szopizással.

zsófi: az anyatej sokkal hamarabb átmegy a gyereken mint a táp ezért lehet egy óra múlva éhes már.
örülök, hogy végre van kaki!!! :)

ma megpróbálunk lemenni kicsit sétálni, mert ez így nem állapot. azt hittem mára kicsit jobb idő lesz.....

szuszu: akkor nekünk nincs szerencsére szájpenészünk, csak megijedtem, hátha.

ma a konakiol ampulla úgy tört le, hogy a tetejében volt a cucc, és mind kifolyt a kezembe, a gyerek szájába semmi nem jutott.....ilyenkor mit kell csinálni? baj ha kimaradt ezekszerint ez a hét?

ma úgy volt, hogy apja korábban hazajön és elmegyünk tescoba, de kiderült, hogy jönnek barátok látogatóba. majd holnap vásárolunk.

a kopaszi gát tényleg nagyon jól meg lett csinálva :) én is vágyom már oda sétálni!!!
lei

Pöttöm! jót röhögtem a zebrakakis hasonlatodon! Réka is tud néha ilyet produkálni. Néha alig bírom ledörgölni róla. Ő meg egyfolytában kommentálja a dolgokat.
:lol:

Ági! Nekem is azt mondta a dokim, hogy kell a bogyesz, vagy más védekezési mód, mert bármikor baindulhat a peteérés, szoptatás mellett is. Nekem a 6 hetes kontrollon felírta a Cerazette-t, és szedem is egy hete. Elvileg ez az egyetlen amit lehet szedni. Utánanéztem, olvastam róla jót is rosszat is a fórumokon. így tanakodtam a szedésén, de a védőnőm azt mondta, hogy szedjem nyugodtan. Ha valami gond lenne, simán le lehet állni vele bármikor.

panna1

Szex: mi is túl vagyunk az első együttléten a szülés óta (párom már lég türelmetlen volt). Nem volt rossz, de jó sem igazán. Belül kicsit fájó, szúró érzésem volt. Ez a méhszáj lehetett? Utána pedig kicsit pecsételő vérzésem volt. Mondjuk a doki 6 hetes vizsgálata után is volt vérzés, akkor kicsit több, arra azt mondta a doki, hogy normális, mert megpiszkált, odabent. Tapasztalat nálatok??

panna1

Megyek, mert RÉka hívogat... Most még jókedvűen :lol:

panna1

a bimbóvédőről hogy lehet leszokni???? ha azért kell mert nem áll ki a mellbimbóm, akkor hogy lehet elhagyni a védőt?? hiszen a bimbóm nem fog jobban kiállni, nem? gondolom, akiknek a kisebesedés miatt kell azok egy idő után ha begyógyul a bimbó, akkor leteszik a védőt, na de én nem tudom a bimbóm megnyújtani.....
lei

Újra itt, Réka itt himbálózik a térdeimen :lol:

Dia, Pöttöm!
Még annyit akartam mondani, hogy nálunk is megy továbbra is néha a kapkodós, idegse evés, de én már majdnem biztos vagyok benne, hogy ilyenkor a szelek bántják, és azért nem jó neki semmi, sehogy. Ilyenkor nálunk is hosszabbra nyúlik az evés, viszont amikor már nem eszik, vagy látom, hogy attól is ideges, hogy beveszi-kiköpi a cicit, akkor befejezzük a kajcsizást. Jó esetben megy az ágyikóba, és cseresznyemagos párnácskával, cumival a szájában elalszik egy időre,rossz esetben nyűglődik, tekereg tovább, akkor jön a babusgatás, pozíciók váltogatása...

Csajok! Van ötlet arra (ha jól emlékszem vkiél szintén volt ilyen), hogy lehet feltornászni a tejmennyiséget, csak az egyik mellnél? A balból épp elegendő tejcsi jut neki, egy keveset még tudok fejni is, viszont a jobból időnként kevés a mennyiség. Ilyenkor nyilván kap a másikból is, de az a gynúm, hogy a pocakfájás is néha ennek köszönhető. A másikból dől a lé, lehet, hogy hirtelen nagyobb mennyiséget eszik ebből a magasabb laktóztartalmú tejből, és később ezért kínlódik. Ha a balt előfejem, jobbos szoptatás esetén is, akkor ugye nem lesz laktózos a tej, viszont még több termelődik, és sose lesz egyensúly... a jobbat persze a jobbos szopi után még fejem, kb 10 ml-t bírok kifacsarni belőle...
Szóval, ötlet?

panna1

Lei!

Nem jó megoldás, ha előtte kicsit mellszívóval "megkezeled"? Attól nem áll ki jobban?

panna1

Mellgyulladás!

Vhol olvastam, hogy az is okozhat mellgyuszit, vagy tejcsatorna elzáródást, ha ütés-rúgás éri a mellet. És minél inkább tele van éppen a cici, annál veszélyesebb a dolog. Én azóta próbálok figyelni, hogy RÉka sem pelenkázáskor, sem ölben ne nagyon rugdalja a melleimet... Mert már elég jó nagyokat bír rúgni, és majdnem állandóan jár a lába...

panna1

Halihó!

Én is itt :D

Egész jó sőt nagyon jó éjszakánk volt bár fürdés után 8tól éjfélig fent figyuszkolt a kismanó de utánna reggel fél6kor keltünk aztán meg fél10kor én ébresztettem mert jött vendégünk és inkább megetettem előtte.Aztán most is szunya van. :D Úgy mennék sétizni de nincs szivem kivenni a kiságyból mert akkor tuti felkel. talán később csak ne essen az eső.

Lei megint hozzád szólok :D bimbóvédőről leszokás, csak tedd el és kész. nekem is kicsi a bimbóm de ha kicsit összecsiped a cicit a bimbinél menni fog csak rá kell éreznie a kis tökösnek. Nálunk már nagyon rutinos Áron és már egyálltalán nem használjuk. Kicsit fájni fog az elején neked de pár nap múlva hozzászoksz addig meg kenegesd és próbálj meg csak egy pólóba lenni hogy szellőzzenek a cicik ha meg folysz akkor vegyél csak fel cicitartót. Nekem a garmastad kenőcs nagyon bevált csak ne felejtsd el lemosni!

Sex: a párom egész hozzászokott a nélkülézhez én már jobban kívánom mint ő, csak hát még mindig vérezgetek, most még kicsit jobban is hogy napok óta csak szopiztatok. De ez elmúlik már valamikor???? már unom a pelust a lábaim között.
Viszont az aranyerem még mindig nem múlt el és néha fáj is mostanság. Meg a gátsebem is elkezdett most fájni. Mi van velem?? Mikortól lehet újra sexelni doki látogatás után ha rábólint???

Barbi nagyon édesek a gyerkőcök , anyuval nincs kép?? :lol:

Julcsi: én csak azt tapasztaltam mikor beállt a cicim hogy melegitettem aztán fejtem fejtem etettem , masziroztam és azt hittem nincs benne csomó de a védőnő megmutatta hogy mégis mennyi csomó van benne. ahogy összenyomod a cicit és érzel kicsi kemény részt benne ott van a tejci. Akkor jó ha gumicici érzést kel és puha nagyon.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kicsit kezdek elkenődni, hogy csak mi vagyunk ennyire vékonykák :?: :?: :!: :!: minden baba olyan méreteket hízik, hogy csak na. most akkor én csinálok valamit rosszul?? vagy jó a 700g a 3hét alatt? Persze gondolom majd most fog beindulni igazán a hizás, meg ha nem mozog ennyit akkor több is rakódik majd le.
Kérdés: mostanában kajcsi után elég sokszor bukunk. mitől lehet?? Nagyon szépen szopizik Áron alig nyel levegőt és végre nem is görcsösködik. viszont néha lehet még mindig túlenné magát???

Panna nekem is az egyik cicimbe több tej termelődik mint a másikba engem is érdekelne ilyenkor mi van??

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Még valami :lol: :lol: hol lehet venni azt a kalmazar vagy mi a neve sört nem találok sehol????

Bocsi kicsit sok voltam, de most legalább van időm amíg alszik a Motyóka. Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?