A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Én elkezdtem lightosan pakolászni, és vannak dolgok, amik eszembe jutnak, hogy hasznosak voltak. Ilyen pl. a sima, egyszerű uzsonnás zacskó, amibe bele lehet tenni a használt bugyikat a kórházban. Előzőleg nem volt ilyenem, és nem akartam csak úgy a szennyes ruhák közé tenni.
Ha valakinek van valami praktikus ötlete, ossza meg velünk! Tudom már írtatok néhányat (Judit a textil pelenkát a tej felfogására stb.), de most olyan jó lenne összeszedni ilyeneket...
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

sziasztok
bocsi a zavarásért
de van egy avent kézi mellszivom elado(kb 1 honapot haszáltam)
via poharakkal együtt

ha valakit érdekel irjon pü-t

további kellemes babavárást

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sziasztok!

Dalmi, köszi, megnyugtattál, hogy akkor nem nekem kell rohangálnom mindenért!

[b]kumpibogi :D
[/b], kösz a részletes infókat.Hogy te miket nem tudsz?tényleg be kell menni a Teve utcába személyesen?Jó kis sor szokott ott lenni!nem küldik ki??? :(

Honey, csinos kismama vagy nagyon!és én csak irigykedve nézem ezeket a gyönyörű UH-kat.Én többnyire a méhlepényemben gyönyörködtem! :lol:

Csuri, édesesen reagáltál mindenkinek, csk magadról nem írtál semmit :( Én is sokszor attól tartok, ha kihagyok valakit, megbántom vele, így mire a végére jutok, elfelejtek csomó mindent :lol:
Ja, én vettem két csomag eldobható bugyit,remélem elég lesz és akkor legalább nem kell aszennyessel foglakoznom.Nem vagyok ám lusta, itthon állandóan mosok, de talán ott jól jön ez.

Sonny, én is megerősítlek, csuklik a drága, de ne aggódj, azt írják az "okos"könyvek, nem fáj az nekik :lol: Előszőr én is meglepődtem, mert hát lent van már a buksija és olyan fura volt onnan érezni ezeket az ütemes ritmusokat.

Olyan édes amúgy Hanna baba, úthengeresdit szokott játszani a pocakommal, meg a kis ujjacskáival is bököd néha.Sokat mocorog nagyon, csak akkor alszik, ha ultrahang van, akkor piszkálhatják, nem érdekli :lol:

Kb. 2 napja kezdett fájni a hátam,főként éjszaka, hogy nem akarok rá feküdni.De amúgy jól vagyok, néha egész kemény a pocim, nem mindig tudom eldönteni mitől, mert ő is szokta kinyomni a kis hátát vagy fenekét.tegnap drágám, olyan édes volt indultunk kocsival és elfelejtettem becsukni az ajtót,ahogy hirtelen kinyílt összerezzentem picit.Ő ugyanazt!kihegyesedett a hasam hirtelen, nem győztem simogatni utána, meg beszélni hozzá!Lányok, én úgy várom már!!!!!
sclara

KATICA!GRATULÁLOK A KIS VASGYÚRÓHOZ!
sclara

Sclara!
Tényleg könnyen lemaradok, és olyan nehéz pótolni!
Eldobhatós bugyit én is vettem, de azt hiszem Te sem ilyenbe mégy majd szülni :D Én két éve, hiába minden óvintézkedés, szinte minden ruhámat küldhettem haza. PL. a köntösöm volt az egyetlen dolog, amivel be tudtam takarózni a szülőágyon (ugyanis kb. fél órán keresztül rázott a hideg- a kimerültségtől is talán), és azt is vihette haza a férjem....
A babák tényleg hihetetlen érzékenyen reagálnak a velünk történő dolgokra! Olyan jó kis harmónia ez!!!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Köszi lányok aranyosak vagytok! :D

Sajna nem nagyon van módom visszaolvasni :oops: , mert hol fejek hol a babyhez rohanunk naponta 2x lehet bemenni hozzájuk és megyünk is mindíg. Viszont kérdeznék 1et: nekem avent kézi mellszívóm van de félk nem elég erős...próbálta valéaki bármely márka gépijét? Mennyivel erősebben szív vajon és gondolom gyorsabb is jóval, mert így nekem kb. 1,5 óra mire mind a 2vel végzem. Écike te melyiket használod?

A praktikus dolgokról az eldobható bugyesz tényleg bevált és bele az óriás tenna is jó szolgálatot tett a csaszi utáni 4.-5. napig. De beleragasztani pl nem kellett, anélkül is simán a helyén marad.
A császár különben tényleg nem volt megterhelő nekem sem ahogy a topic elején még Akíráék írták és igen spinálisan érzéstelenítettek.
Csak teát kapott eddig mert volt h. olyan gépen volt ami mellett altatták és akkor csak infúzióban kapta a kajcsit. A teával visszaszoktatták az evésre és ma már a tejcsimet is megkapta..és olyan békésen alukált egész nap! Kapott egy oriás cuclit is, ami csak épp h. a szájához ér de folyamatosan szopogatja :lol: gondolom megelégelték a tegnapi üvöltést! :oops: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katica_75 2009.04.28 21:00-kor.

Kép
katica_75

Katica!
Nagyon aranyos Léna, és milyen hosszú kis karjai és lábai vannak!!! Igazi modell alkat....
A szopás beindítása remélem zökkenőmentes lesz!!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Isurc
köszi, :lol: amikor kiemelték a doki első szava is az volt h. igazi kis szupermodel, hosszú és karcsú :D :roll: igazából a rubensi szépségnek jobban örültem volna..na de majd a Ti babáitok 3,5-4 kg-val azok lesznek!!! :wink:

Kép
katica_75

Katica

jajj de jó, hogy itt vagy! Gratulálok a kis modell alkatú Lénához, sok tejcsit kívánok és gyors gyarapodást.
Szerintem egyik mellszívó sem lesz erősebb, jobb is ha nem gyötröd jobban a melleket. Max a kezednem lehet könyebb, ha elektromosat veszel.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Katica, jaj de jó, hogy végre jelentkeztél! :D Igazi kis tündér Léna, milyen békésen alszik a képeken. :) Örülök, hogy rendben vagytok és kívánom, hogy továbbra is minden ilyen jól menjen!
Mellszívó: én mikor Lilit elválasztottam 20 hónaposan, akkor kaptam kölcsön egy Pesztonka elektromost, nekem nagyon bevált, nem fájt tőle a mellem (egyébként szabályozható az erőssége) és jó volt, hogy a kezeim nem fáradtak el. Elvileg most is ilyet kapok majd a barátnőmtől, nekem nem is lesz kézi. (Bevallom, én Lilinél is csak pár napig fejtem, mert tök fárasztó volt két szoptatás között akkor az Avent kézivel, aztán nem is volt rá szükség, mert jól beállt a kereslet-kínálat.)

Sclara: az én Natim meg tegnap egyből elkezdte rugdosni a biztonsági övet, amit elfelejtettem az övterelővel lehúzni. Kis figyelmes, ha már anya ilyen feledékeny. 8)

Gabi, Klarissza, jó, hogy ti is előkerültetek! :) Klarissza, sajnálom a becsípődést, remélem, már jobban vagy.

Honey, jobbulást! Én most a változatosság kedvéért köhögök, na az sem lehet valami kellemes a Picinek odabent. :? Lili köptetőjével próbálom kúrálni magam, a gyerekorvos azt modta, nyugodtan vegyek be belőle.

Mesi, örülök, hogy Ti is jól vagytok! 8)

Harivera, vigyázz magadra, próbálj meg sokat pihenni!

Nálunk minden OK, leszámítva azt, hogy most már Lili is köhög, de szerencsére más gond nincs, így mehet oviba. Mostanában én is többször keményedek, de nem vészes. Tegnap megvettem az utolsó adag Magne B6-ot, ugye a 36. héttől már nem kell szedni? Meg én lent a méhszájnál érzek gyakran enyhe nyomást, de úgy emlékszem, az Lilivel is volt.

Na megyek, mert Anyu elcsábított egy kicsit vásárolgatni.

Szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

katica: örülök,hogy jelentkeztél :lol: gyönyörű a kis Léna baba :lol: meddig kell inkubátorba lennie?fáj még nagyon a vágásod?

000kata

Sziasztok!

Katica: Nagyon örülök Nektek, és gratulálok LÉna babához. Olyan jó érzés látni hogy minden rendben van veletek.
Sok sok tejcsit kívánok, és légyszi majd írj szüléstörténetet.

Képzeljétek most volt nálunk a védőnő. 2 órát itt volt, és nagyon jól elbeszélgettünk. Én nagyon hasznosnak találtam, pedig először furcsálltam, hogy eljön.Mondott sok hasznos dolgot, és átnéztük együtt amit eddig vettünk.
Vendég

beagle!
Nagyon jó, ha hasznosnak találtad a védőnő látogatását!!! Nekem az előző nem volt valami "szolgálatkész", sőt a gyerekorvosi váróban bírt olyan megalázó kérdéseket feltenni, hogy azt hittem elájulok (min. 10 anyuka előtt). A mostani viszont nálunk is kb. ennyi időt töltött és olyan alaposan "kikérdezett".
Szóval áldás egy jófej, felkészült védőnő!!!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Minket is elért a trutymó! Anna tök náthás, alig aludt éjszaka (így én sem sokat). Most egyik helyről dől a másikra, és étvágya is alig van..... Remélem hamar túljutunk rajta!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!
Katica, gyönyörű a kislányod! Tényleg kis modell... de te is szép vékony voltál, vagyis biztos most is az leszel pár héten belül. A mellszívás tényleg macera, de ez az Avent kézi nagyon hatékony. Lehet esetleg bérelni kórházi óriásmasinát, az hatékony. Ott nem tudsz fejni a kórházban alkalmanként? A szülészeten kellene megkérdezni, nem tudom közel van-e a korás babákhoz.
Csuri, mi is megfáztunk... pedig be volt fűtve este, de Kornél mindig lerúgja a takarót, ekkora méretű hálózsákot meg még nem találtam. 92-es ruhát hord, akkor kb 98-as kellene, nem? Ti hogy oldjátok meg a takarózást? Ezt a többi kisgyerekes mamitól is kérdezném.
Olvastam egy másik topicban ezt a méhlepény meszesedés dolgot. Nekem II. fokú volt, a szonográfus azt mondta normális. De olvastam, hogy ezt az állapotot csak 3-5 hétig tartja a méhlepény, ami után a III. jön, ami ár nem is táplálja a babát. Kornélnál is így volt, a végére tök elhalt, de a 32. héten még II. volt. Erről tudtok valamit?
Bocs, ha nem válaszolok mindenkinek!

Kép
Kép
dalminha

Katica!
Örülök, hogy jól vagytok, tök jó, hogy tettél fel képet Léna-babáról! :lol: Nekem Medela gépi volt, és az is tök jó volt, gyorsabb volt, mint az Avent kézi. Ennél is lehet állítani a szívás erősségét, bár én csak a legerősebb fokozatot használtam.
Minden jót nektek, most rohannom kell Benihez!

beszteri

Dalma!
Mi nem használunk hálózsákot nagyon rég óta. Még a lábfejes rugdalózót is szó szerint tépte magáról álmában, mert annyira utálja, ha a lábfeje be van takarva... Most gyerekpaplannal alszik, de többször kell esténként takargatni. Szerintem nem így fázott meg, mert tök jó idő van itthon. Ez valami vírus lehet...
Egyébként anyukám, amikor az öcsém még kicsi volt, de már elég nagy ahhoz, hogy a méretében hálózsákot lehessen kapni, egy nagyobb plédet varrt össze. Ebbe belebújt, a vállainál pedig megkötötte két-két rávarrt, szélesebb szalaggal.
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Dalma, Brendonban mintha láttam volna nagy hálózsákot!!!!

Katica, Léna tényleg nagyon szép baba!!! Igazi modell alkat, ahogy mondják. Tényleg, sebed fáj még?

Nekem Avent van elektromos, de nem tudom, hogy jó e. Nincs összehasonlítási alapom.....

Csajok én pár napja még ha nem csinálok szinte semmit is elfáradok. De nagyon. Ez normális? Mondjuk lehet ez a rossz idő.....

Kép
Kép
gabi82

Hálózsák:
A legegyszerűbb, ha vesztek valami időnek megfelelő anyagot és varrattok a megfelelő méretre. nekem szerencsém van, mert anyósom varr Fanninak hálózsákot, pont van is hozzá szép anyaga.

Fáradtság:
Én is alig csinálok valamit, de mint akit agyonvertek 2x és még át is ment rajta a vonat. reggel elmentem vérvételre, majd 1-2 dolgot elintézni és ebéd után le is kellett feküdnöm aludni. Iszonyat fáradt vagyok napok óta. Most Fanni is aludt végre rendesen. Hét elején alig tette.

Megfázás:
Hát most én is mintha letaknyisodnék. nyomi vagyok és pattog az orrom is. nekem mindig ezt csinálja mielőtt leterítene valami.

Csuklás:
tegnap este gondoltam beülök egy kád vízbe, mert olyan jó esett volna. na erre fannikám végig csuklott míg fürödtem. vagyis hamarabb abbahagyta, de vagy 5-8 percig kívülről is látszott a csuklása. Cuki volt.

Méhlepény:
Nekem a 29 hetes uh-n mondták, hogy 0 fokban érett. Jövő héten megyek megint és kiváncsi vagyok milyen állapotban lesz. Remélem még mindig 0. max 1.

Védőnő:
Nálam is a héten volt kinn és sok érdekes dolgot mondott. Főleg a szoptatásról volt szó. + én kérdeztem a védőoltásokról, szobahőről, babakozmetikumokról.

Kép
Kép
nati80

Dalma!
Mi továbbra is hálózsákozunk, a Mária Bababoltban van nagyméret, meg azt hiszem a Brendonban is láttam (ott persze csillagászati áron).
A Máriából talán lehet neten is rendelni, de ha gondolod, nekünk valamikor menni kell, megnézem (és ha úgy gondolod, írj privit, meg is veszem, elküldöm, te meg majd átutalod a pénzt).

Többiek!
Bocs, Beninek is folyik az orra, rohanok porszívózni... :lol: De jelentkezem, ígérem.

beszteri

Sziasztok!

Scarla
Szerintem kiküldik a taj kártyát csak így sokat kell várni rá, de holnap rákérdezek(nálunk egyszerű volt, mivel ott dolgozok a Teve utcában:) így csak bement érte a férjem és nem kellett sorban állnia).

Irusc
Igen kiírt időpontra szülők, lehet, hogy majd együtt fogjuk kiválasztani az időpontot:)

Dalma
Én vasárnap vettem a Márknak a Kenguru goldban 98-104-es méretű hálózsákot, de ennél nagyobb is van, az ára majdnem 7000 ft volt:( nem túl vastag, de nálunk ha beindul a fűtés akkor 27-28 fok van este a szobában+most hónapokig 3 leszünk a kisszobában ha megérezik a kistesó is.

Ma találkoztam a védőnővel az utcán -szerintem Beagle pont hozzád ment, a hozzászólásod időpontja alapján- és rákérdeztem a hegszétválásra.
Probléma akkor van ha úgy válik szét a heg, hogy kitülemkedik a magzatburok, mert akkor leáll a működés...de szétválhat úgyis, hogy magzatburok "áll" és kibírja szülésig. Na ez nem igazán volt érthető:(((

Egyébként ma 2 éves a Márk /már 2 hónapja semmit nem hízott:) így majdnem 13 kg és kb 89 cm/.

Szép estét mindenkinek.
Bea
kumpibogar

Kumpibogar: Fél10-re jött a védőnő. Biztos hozzám jött, vagy tőlem ment el. Nekem ő nagyon szimpatikus. Ajánlott gyerekorvost is. Te kihez jársz Márkkal?
Tök furi,mert lehet nap mint nap látjuk egymást, csak nem tudjuk:-)
Összefuthatnánk valamikor.

Bocs hogy másra nem reagálok, de ásítottam, ami nagy szó, rohanok aludni, hátha végre tudok is.
Vendég

Kumpibogar
Boldog szülinapot Márknak!! :lol:

Tajkártyát
kiküldik de a tájékoztatón az áll h. három hét alatt postázzák, ha ez sok akkor a teve u. -ban átvehető. Tiszta őrület ez a rengeteg rohangásznivaló a papírok jutattások után!!! Komolyan nem normális aki ezt így kitalálta, az első napokra..

Gabi
köszönjük :D . Végül én is avent elektromosat fogok kapni (akézim is az) majd beszámolok milyen.

Császár: nem fáj a sebem.Igazából az első nap volt olyan rozzant trotyis járásom, de azóta nem is érzem. Csak zuhinál kell figyelni h. ne érje sokáig víz. De tényleg ha valakinél erre kerülne netalán sor, nem kell félni !!!!A spinál sem gáz, és a baba is és én is így voltunk a legnagyobb biztonságban.

Dalma
neked is köszönjük. Képzeld nincs a sotén mellszívó! :shock: Kérdeztem és állítólag valaki hazalopta évekkel ezelőtt az egyetlen elektromost.

Beagle, Nati,Kata, Katinka
:P köszönjük! Holnap igyekszem megírni a szül.történetet, hihetetlen de vagy fejek, vagy a babához rohanunk...

Eszter
jobbulást Beninek!

Kép
katica_75

Sziasztok!

Köszönöm már sokkal jobban vagyok, sokat pihiztem és láss csudát meggyógyult a derekam :lol: Császár első két gyermekem sima úton született, de más volt az apjuk új apuka új lehetőség igazából nem a súlya számít szüléskor egy babucinak, hanem a mell és fejkörfogata, ha az a határérték felett van akkor nem engedik simán megszületni, mert nem fér ki. Mátyáskámnak 30 hetesen 30 cm-es fejkörfogata volt ami sajna soknak számít, ha így növeszti buksikáját nem tudom mi lesz. Mindenesetre már mindenre felkészültem. Tegnap megkérdeztem a védőnénit és még mindig a BPD-ből szokták megsaccolni a súlyát. Csak egy példa kisebbik fiamat 38 hét 4 naposan kicsi BPD-je miatt 2600 gr-nak nézték. 40 hét 3 naposan 3400 gr-mal született, a súlybecslésről ennyit :shock:

Katica Léna tényleg nagyon szuper alkat! és akaratos is amint olvasom!

Mellszívó nekem a kézi jobban bevált orrszívóból viszont elektromosat vettünk nem porszívósat.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Na jó rég nem voltam, sok volt a melo, itt az irodában és a magán melokból is bejött egy jó kis tervezés... Elvileg még három hetet dolgozom, jajj de sok lesz az még :(

Lányok, köszi az érdeklődést, de amugy mi még mindig nem költöztünk el, csak két hét múlva szabadul fel a lakásom, illetve persze folyamatosan történnek az események a férjem családjával, így még mi sem tudjuk, hogy mi lesz, megyünk-e a lakásomba, vagy a házba költözünk. De két hét és valaholva elköltözünk :D :D

Écike, Katica nagyon örülök, hogy jól vagytok, remélem mindkét baba továbbra is szépen fejlődik, és hamarosan hazamehettek.

Akik betegek, gyorsan gyógyuljatok meg! Ez a hirtelen jött hideg sokmindenkinél kihozta a náthát stb...

Próbálom behozni a lemaradásomat, és bekapcsolódni :)

Tegnap kiváltottam a Felicitas várandós csomagját, így már van 1db pelenkánk, a picikénk első ruhaneműje... :D

Jah és nem tudom összehúzni a kabátom cipzárját hmmmm....

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

tegnap írtam vagy 1 oldalnyit,és mikor el akartam küldeni,lefagyott a gép :x
újra kellett indítanom,aztán veszett minden :(

Écike ,Katica!
Örülünk,hogy jól vagytok,és hogy szépen fejlődik Léna és Zolika.
csak így tovább!!
Katica!
Ha kipróbáltad a mellszívót,majd írd már le,hogy milyen,jól működik-e,mert nekem is az van.

Én mind a két gyereket császárral szültem.Bencével altattak,5-7 volt az apgárja,és kapott ambuballonos lélegeztetést,mert nem indult be a légzése,a sok alatatóból.
Lottival már spinálisan érzéstelenítettek,9-10-es apgárrral,még csak a feje volt kint,de már nyöszörgött,és ahogy kimelték rögtön sírt,sose felejtem el.
Úgyhogy szerintem aki császáros lesz meg se forduljon a fejében az altatás,csak ha tényleg nagyon gyorsan kell kikapni a babát.

Pipal!
Én szinte nem csinálok semmit,és mégis úgy érzem,mintha átment volna rajtam az úthenger.Úgyhogy le a kalappal előtted,hogy még így bírod,és azok előtt is akik még dolgoznak.

náthából már kifele evickélek,de az orrom még mindíg dugul.

Tegnap nálam volt az unokahugom,és mozizta a hasam,mikor Detti "beindult".röhögött jó nagyokat,azt mondta olyan a látvány,mintha az Alienből látna egy részletet :D

Hozzánk nem jár a védőnő,csak nekünk kell menni.leghamarabb akkor jön,mikor a picivel jövünk haza.de nekem még nagyon fiatal,nem sok tanácsot tud adni.sőt.mikor a 12 héten a tarkóredőre 3mm-rt mértek,és látta a papírt rögtön átvitt egy másik szobába,hogy ne rémítsük meg a többi kismamát.így jól rámhozta a frászt,ahelyett hogy nyugtatott volna.

Császárosok!
Nektek programozott lesz,vagy megvárják,mikor beindul magától a szülés?
Nekem programozott lesz okt.23-án,ami azt jelenti hogy már csak 38 nap van hátra!!!!

Kabátomat én se tudom összehúzni,és a cipőmet se nagyon tudom becsatolni,a zokniról nem is beszélek!!

A kórházi csomagomba már minden megvan,csak a tisztálkodási szerek hiányoznak még,de azt csak be kell dobnom,mert mindíg van itthon több belőle.

A családi problémákról írok legközelebb,lehet hogy nekem is jobb lesz ha mások is meghallgatnak.de azt hosszú leírni,úgyhogy mejd legközelebb.

További szép napot mindenkinek,megyek takarítani :(
honey32

Kép
honey32

Katica: Nagyon aranyos Léna és nagyon szép a neve! :D Nekem is tetszett,de a férjem akarta a Szonját,így az lesz!Nem hiszem,hogy a gépi jobban szívna!Próbálj meg szoptatós teát inni,hátha attól jobban beindul a tej,ja és ha szedtél vitamint,azt folytathatod tovább!

Hálózsák: Az a baj,hogy amióta tud járni a Hanna azóta nem tudom ráadni!Éjjel,ha pisilni kell,akkor elég macerás lenne!Esténként én átjárok a szobájába és betakargatom,mert mindig lerúgja!Nem tudok jobbat!Most is folyik egy kicsit az orra! :?

Voltam ma tanácsadáson 12 kg-nál tartok,de a vérnyomásom ilyen jó még nem volt a terhesség alatt 125/80 :D Legközelebb 36. héten kell mennem vérvételre+ kenetvételre +UH-ra + tanácsadásra!

Honey: Nekünk is programozott császár lesz,de én csak a 36. heti uh után beszélem meg a dokival,h mikor legyen!Valószínű,hogy nov. 17-21-i héten lesz,ha minden ok a lepénnyel!De jó neked,hogy már csak 38 nap :D

Lepényérettség: Nekem is 2-es volt,nem tudom,hogy milyen lesz a 36. heti!Hannánál még csak a 36. héten volt 2-es,de ki is húztam a 42. hétig és még akkor sem volt rossz állapotban a doki szerint! :?

Kép

Kép
melcsi82

Altatás vagy spinális: Én a Hannát altatásban hoztam világra és most is azt választom!9/10 volt az Apgarja!Félek a spinálistól,meg utána a fejfájástól!MInél hamarabb felakarok kellni,a spinálisnál meg csak 1 nap után lehet,ha jól tudom!Azért írjátok le a tapasztalataitokat,ha kérhetem!Köszi! :D

Ja és akabátot már nem is próbálom felhúzni,inkább a poncsómat!Zoknimat a férjem húzza fel! :D

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés, hétvégén Bécsbe utazunk a sógornőmékhez - a szülés előtt ez lesz az utolsó nagy túra, az utazás részét nem is igazán kívánom. :?

Ma nézelődtem egy kicsit kórházi csomag ügyben, a Tena betétből mekkorát érdemes venni? Most néztem, hogy a DM-nek is van saját márkás inkontinencia-betétje, szerintetek érdemes kipróbálni? Gondolom kicsit olcsóbb, mint a Tena... Egyébként nálunk anno a kórházban adtak valami betétet, ezért nincs tapasztalatom ez ügyben, csak nem tudom, még most is adnak-e. Merthogy a kispapa zöld ruhát is már meg kell vásárolni 1.000 Ft-ért, 4 éve azt sem kellett. :roll:

Melcsi, Neked miért is lesz programozott császár? Már biztosan írtad, de amilyen agyam van mostanában, nem emlékszem. :oops: Én még bízom benne, hátha most sikerül természetes úton. Egyébként érdekes, én meg az altatástól rettegek és a múltkor jó tapasztalataim voltak a spinálissal, szóval ha sor kerül rá, akkor azt kérem. És az is jó volt, hogy Apa ott ülhetett a fejemnél végig. :)

Pipal, hát nem irigyellek, hogy dolgozol és még 3 hét hátra van. :roll: Én már nem bírnám szerintem...

Na megyek, elkezdek összepakolni, ma délután indulunk.

Jó hétvégét és vigyázzatok magatokra!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

tegnap voltam dokinál minden rendben van a babákkal.Zárt a méhszájam is és nem hiszitek el de mind a kettő fejjel lefelé van két oldalt.Így oldalt egyáltalán nem tudok aludni háton meg egyáltalán nem.Múltkor még teljesen máshogy feküdtek de azért fájt annyira akkor a hasam.Amiket művelnek ott benn.Tekerednek,csavarodnak és az már elég kellemetlen.Nem tudom van-e hasonló érzése valakinek.Jövő hét szerdán megyek nagy UH ra és akkor mindenüket megméri.

Kornéliusz:Igazából nem tudom hogy legyen e légzésfigyelőjük(ha koraszülöttek lesznek akkor biztos)Most egy szobában fogunk velük aludni.A Lili annak idején külön volt azért béreltünk légzésfigyelőt.
Milyen babakocsit vettetek?
Most biztos hülyeséget kérdezek ha egyszerre fürdetitek majd Őket akkor egyszerre fogod Őket szoptatni is?Mert én Lilivel úgy csináltam hogy fürdetés és rögtön utána etetés és alvás.

Védőnő:nekem sose jött ki csak amikor már a Lili megszületett.Biztos mindenhol máshogy van.

Hálózsák:Lili az angol pólyát kimondottan utálta két oldalt kidugta a lábát miután rászenvedtem az egészet.A hálózsák azért is jó mert nem kell éjszaka takargatni a babát az elég meleg neki.Nagyobbat kell venni neki és akkor nem fogja zavarni(gondolom)

Katica:Léna nagyon szép.Kézbe vehetted már?Mikor vihetitek haza?

Kép
Kép
mesi01

Sziasztok!

Én a magam részéről nagoyn remélem, hogy semmi olyan körülmény nem lesz, ami miatt császárra lenne szükség. De azért informálódom arról is, mert ki tudja. A múltkori uh-n fejvégű volt a picikénk, remélem nem fordul vissza, bár én úgy érzem, hogy maradt ugyanúgy egyenlőre. Hallottunk már olyat, hogy valakinek a 36. héten fordult farfekvésbe, bár ugye azt mondják, hogy olyankor már nagyon kicsi ilyesmire az esély...

Nem is meséltem nektek, hogy mi történt velünk. Múlt héten elkezdtek kiütések kijönni rajtam. Először csak az arcomon, de hétvégére teljesen elleptek. Eléggé megijedtem, hogy nehogy valami vírusos dolog legyen, ami a méhlepényen keresztül a babához is eljuhthat, de hétfőn az orvos azt mondta, hogy csak vm allergia. Így kaptam kalcium injekciót, meg azóta is sok Ca-ot iszom, így mára kb elmúltak...

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Pipal!
Nekem is volt nemrég kiütésem, de csak a hasamos. Elég durván nézett ki, és totoál be voltam sz.rva, bár tudtam, hogy komoly bajt már nem tudna okozni egy vírus. Nekem is végül a kálcium pezsgő tabletta mulasztotta el. Jó, hogy neked is rendbejött!!

Mesi!
Nekem nem ikreim lesznek, viszont pár éve vigyáztam iker babákra, akik mindent egyszerre csináltak. Egy ilyen szoptatós párnára fektette őket (oldal-tartásban), és úgy ettek. Közben pedig simogatták egymás kezét, nézegették egymást, olyan drágák voltak.... Később az asztalnál is egyszerre, egyformát ettek.

Katinka!
Jó utat Nektek! Mi is szülésig most hétvégén tesszük meg utoljára a szüleimhez a kb. 200 km-es utat.
Én óriási, extra nedvszívó éjszakai betétet vettem. Két éve ilyet ragasztottam be, plusz tettem mindig olyat is, amit én csináltam itthon vattából és gézből. Ebből nagyon sokat készítettem, és az volt a jó benne, hogy különböző vastagságú és méretű betéteket tudtam csinálni (baromi olcsón)...
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, de most nem (sem) tudok mindenkinek reagálni, mert mire a hozzászólások végére értem, mehetek fejni (az meg egy órás elfoglaltság és a férjem már bejelentkezett a dolgozószobájába). :?

Katica!
Nagyon örülök, hogy végre tudtál jelentkezni és hogy minden rendben van. Sőt, Léna baba csodálatosan erős és szép baba :) , nem is úgy viselkedik, mint egy koraszülött (lehet, hogy ő nem tud róla,hogy az). :) GRATULÁLOK HOZZÁ!
Nekem is kézi Avent van, nekem nem gyenge, sőt, én nem is szoktam teljesen lenyomni a kart, mert az nekem már túl erős is. Amúgy az erőssége attól is változik, hogy mennyire légrés-mentesen teszed a melledre... Szóval nekem bevállt. Nem használtam még másmilyet, de nem tudnám elképzelni, hogy egy gépre bízzam a fejést. Én is alkalmanként egy órát fejek, nekem a kezeim bírják, néha felváltva csinálom és így nincs gond. Ha valaki nem idegenkedik az elektromostól, az biztosan sokkal kényelmesebb (néha nagyon álmos vagyok, amikor fejni kell, akkor praktikus lenne a gépi..., bár lehet, hogy akkor meg elaludnék közben :shock: ).

Nálunk Zolikának a születése napján semmit nem adtak enni, majd másnap délelőtt kezdték volna tápszerrel táplálni, de addigra pont vittem előtejet és azt adták neki. Onnantól kezdve 3 óránként adtak neki tejet (illetve két hajnalban nem volt tej, akkor tápszert). Infúziót a köldökébe vezetve kapott az első pár napban, de amelett is etették. :? Miután szépen emésztette a tejet, csak azután vették ki belőle az infúziót. Teát egyáltalán nem kapott, de nem is volt altatásban (nálatok miért volt rá szükség?).

Látogatni eleinte három óránként látogattam (akkor még bent feküdtem), mivel vittem a tejet és hát kevés volt még eleinte, ezért nem is tudtam több étkezésre valót vinni egyszerre. Mai napig akárhányszor meglátogathatom és nem csak én, hanem a férjem és bárki, akit gondolok (kivéve a 14 éven aluli gyerekek). De ezek a szokások országosan eltérőek - úgy látom. Nálunk pl. pelenkát is bent adnak, nem kell vinnem semmit, míg máshol vinni kell... Nálatok korlátozva van a látogatás valamilyen szinten? Eleinte mi korlátoztuk családon belül, mert egyesek (anyósom) nagyon erőszakos vokt e tekintetben. 8) Aztán persze bevittük... és másnap megint menni akart... :( ...

Úgy látom (olvasom), hogy ez a születési anyakönyvi kivonat is változó... Nálunk a kórházban felvettek egy adatlapot (még a házassági anyakönyvit sem forszírozták, miután nem volt nálam) és amikor hazamentem (5 nap múlva), azt követő második-harmadik napon mindent megkaptam postán. (Lakcímkártya, TB-kártya, születési anyakönyvi kv).

Ja, lányok! Miután szültök, első utatok a nőgyógyászhoz vezessen (a zárójelentéssel), (illetve apa is mehet, nem muszály személyesen) aki leigzaolja, hogy minimum négyszer részt vettetek terhesgondozáson, és ezzel az igazolással kell aztán menni az anyasági segélyt intézni (meg egyúttal a családi pótlékot és a tgyást). A tgyás-hoz szükséges igazolást a kórházban adják. Én tgyás helyett táppénzen maradok (a gyerekkel), így később kezdődik a gyed is, ami maximálva van, ezért nem túl sok. Katica, ezt neked is tudom ajánlani! Így jobban járunk.

Időjárás:
Úgy vettem észre, hogy mióta ez a vacak idő van, azóta Zolika gyengébb. Előtte való nap, mikor még jó idő volt, sokkal erősebb volt. Rákérdeztem és azt mondta az ápoló, hogy a front hatással van a babákra (mint ahogyan a születésükre is). Szóval én ennek tudom be a hirtelen gyengülést.
Egyébként Zolika jól van, dícsérték, hogy milyen jó gyerek volt az éjszaka, mindig kivárta a sorát. (Persze sírni még mindig csak hang nélkül tud, mert cső van a légcsövében.)
Azt vettem észre, hogy Zolika nőtt!!! Bár nagyon picike, tehát nehéz elképzelni, hogy kisebb is lehetett, de régebbi fotókat megnézve, a kis lábujjai alig látszottak ki a pulzusmérő alól, most meg teljesen kilógnak a lábujjacskák... :D
Apával tegnap este megünnepeltük az egy kilós álomhatár átlépését - egy étteremben. :)
Bár ma pedzegették, hogy lehet, hogy megint vért kell adni Maszatkának (vérszegénység miatt már kapott egyszer, most úgy látszik megint szüksége lesz rá), mégis olyan jól néz már ki, hogy nem aggódunk amiatt, hogy valami baj lehet... :) (kopp-kopp-kopp)
Készültek új képek, de nem változott Zolika jelentősen a legutóbbi óta, sőt, a front miatt gyegécskének tűnik rajtuk, úgyhogy majd legközelebb...

Sziasztok!
(Igyekszem gyakrabban benézni és mindenknek válaszolni - ahogy tőlem telik.)
Puszi!

Écike
écike

Dalma!

Köszi a bókot! Szerintem is egyre aranyosabb (persze én elfogult vagyok) Zolika. :D Észrevettük, hogy van egy kis függőleges gödröcske az álla közepén. (Tudjátok, mint pl. Terence Hillnek... )Apának nincs, úgyhogy nyomozásba kezdtünk, honnan van. Nagyapámnak volt, apukám már csak egy kis halványat örökölt belőle... A postásnak sincs, tehát csak a nagyapa lehet a háttérben... :D
A füle viszont az apjáé. A lába ujjait is úgy tartja, ahogy én nem tudom, tehát az is az apjáé...

Meglölelni sajnos még nem lehet, mert az inkubátorból nem lehet addig kivenni, amíg lélegeztetőgépen van. Sajnos még nem elég erős Zolika ahhoz, hogy levegyék róla, pedig nagyon drukkolunk neki. A tüdejét kezdettől fogva dícsérik az orvosok, nem tudom, meddig kell még várni. :( Remélem, már nem sokáig. Furcsa, hogy az embernek van gyereke, de nem ölelheti meg, nem teheti tisztába, nem szoptathatja és csak egy üvegen keresztül láthatja. Nem is teljesen olyan, mintha szülők lennénk. Már alig várom, hogy a mellkasomra tegyék. Itt pártolják az ú.n. "kengurúzást". Apát is be akarom vonni ebbe, ha alkalom adódik rá. Attól félek, hogy nagyon el fogok érzékenyülni és sírógörcsben török ki, ami elég ciki az ápolók előtt, de Zolika is megrémülhet tőle... :? De csak a gondolattól, hogy majd megölelhetem, könnyekben török ki. Amíg terhes voltam, nem voltam ilyen érzékeny. :?

Továbbra is köszönjük mindenkinek a jókívánságokat! Olyan jól esik, hogy ennyien drukkolnak a kis Zolikámnak :) !

(Na az én férjem ebben a pillanatban elégelte meg, hogy szétfagy, úgyhogy begyújtott, mármint bekapcsolta a kazánt.) :)

Sziasztok!

Écike
écike

Egy régebbi képről készítettem egy közelit arcképnek. Ezen a képen Zolika még csak 16 napos (ma már 25 napos!), de azóta olyan sokat nem változott és nem sikerült elkapni jó pillanatát.

A kis gödröcske az álla közepén itt látszik:
:) Kép

Mostmár tényleg rohanok. Sziasztok!

Écike
écike

Sziasztok!

Écike
Zolika nagyon szép kisfiú, és tényleg ott a kis bevágás az állán.

Nos nekem sikerült lebetegednem. Szerintem csak megfáztam, de ki tudja.
Cukrom megint magas lett diéta ellenére is. Doki szerint lehet a betegség az oka, de vissza kell mennem kontrollra jövő héten és ha akkor is magas akkor irány a cukorgondozó megint.
Hát annak nem örülnék, ha továbbra is magas lenne, mert nem tudom akkor mi következik. Bízom benne, hogy csak egy kis ingadozás volt csak.

Kórházi csomag:
Nekem még mindig semmi!!! De lehet hamarosan el kellene kezdenem, mert a cukor miatt hamaradd bekerülhetek. Azt hiszem jövő héten mosok Fanninak is cuccokat és vasalgatok, nehogy bajba legyek majd ezzel is.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!
Katica
Örülök, hogy ilyen jól viselted a császárt, nekem nem volt könnyű..remélem most jobb lesz, bár akkor is fel voltam készülve, hogy fájni fog.

Melcsi
Kenguru goldban olyan hálózsákokat árulnak aminek a lábánál zipzár van, én már tanítgatom a Márkot, hogyha ki akar jönni az ágyból akkor ki kell zipzározni..
Ja és nem kell félni a spinálistól -én az altatástól jobban félek:)- nem fáj a fejed és utána pár órával már fel is kell kelni....+olyan nagy élmény, hogy hallod, hogy felsír és megmutatják még köldökzsinórosan, aztán ha le van mosdatva kezedbe adják:)))

Beagle
Akkor tuti Hozzád ment, mert mi 9:15 után taliztunk vele. Nekem is szimpi Brigitta, bár néha megdöbbenek, hogy van olyan baba akit 6 naposan behívat a tanácsadásra és nem megyki.. nálunk az elején gyakran jött házhoz...
Nekünk új dokink lett a régi 08.01-től nyugdíJBa ment, az új dr. Kollmann Tímea, egy fiatal doki, eddig nem volt háziorvos, hanem mentőzött és koraszülött osztályon dolgozott. Eddig egyszer voltunk nála /hétfőn/ aranyos volt, bár nem igazán volt mit diagnosztizálni:) azért meg kell, hogy jegyezzem, hogy nem sírt nála a Márk, eddig ilyen nem volt még háziorvosnál:))türelmes volt és aranyos.

Honey

Hát nem semmi, hogy Te már tudod a dátumot:))) és mindjárt itt van:)

Most be kell fejeznem, mert Márk mellett képtelenség írni:)

Szép napot mindenkinek.
Bea
kumpibogar

Sziasztok!

Miért van az,hogy hétköznap,mikor idejében fel kell kelni,mert suli van,akkor a gyerekeimet alig tudom kiszedni az ágyból??
hétvégén meg mikor aludhatnának,már 6-kor csiripelnek,éhesek,szomjasak,stb. :roll:
pedig most úgy tudtam volna aludni. :(

Vera!
Hát nem semmi,szép nagy pocid van!!!

Spinál után nekem se fájt a fejem,pedig nagy fejfájós vagyok,és még emelgettem is nem keveset,pedig azt mondják nem szabad.
Bence reggel 8.57kor született,de én csak délre tisztultam ki igazán,akkor láttam először :(

Écike!
nagyon cuki baba Zolika!aranyos a kis gödröcskéje!
A kora vagy a súlya alapján fogják majd hazaengedni?

Na jók legyetek,és jó hétvégét mindenkinek,nálunk 2 napja egyfolytában esik,úgyhogy sehová nem tudunk menni,marad a 4 fal :(

Sziasztok!!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Teszek fel képet a két rosszcsontról :

Kép

Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

A 2008 márciusi babás topicból vagyok. Elkezdtem az elejéről olvasni a topicunkat (kicsi nosztalgia :) ) és ott láttam meg Klarissza vonalzóját!
Klarissza, nagyon örülök, hogy a kis angyalka után novemberben megérkezik a babátok! Jó egészséget kívánok Nektek, egészséges, szép babát, sok boldogságot és kitartást az utolsó hetekre!

Mindenkinek hasonló jókat! :P
Vendég

Sziasztok!

Honey!
Akkor engedik haza a korás babákat, ha elérik a kb. 2300 grammot. És persze gondolom, ha minden rendben van.

Tegnap Zolika vért kapott, mert kicsit megint vérszegény lett, ma reggel meg ödémás volt a pici lábfeje, remélem, hamar elmúlik. Most nagyon gyengének tűnik ebben az időben. Azt hittem, gyorsabban fog erősödni. :(
Türelem, türelem.... 8)

Écike
écike

Écike
Nagyon cuki Zolika! És gratula az 1 kg átlépéséhez!!!! Most beindul majd meglátod!!!
Sajnos nálunk nagy a szigor és csak naponta 2xlehet látogatni őket.2-től és 7-től, de csak a szülők, senki más! a szobatársnőmmel bezéltem pár szót az ő inkubátoruknál, de azonal rámszóltak h. menjek vissza a sját gyermekemhez...szóval szigorúak nagyon, de tudom a babákkal is maximálisan jól bánnak. Pl. a kislányok rózsaszín keretű inkubátorban vannak a fiúk kékben és a takarója is mindíg lányos, ma pl. lila és hozzá lila cumit kapott, amit immár a szájában tartva szívogat!!! :shock: Az ilyen apróságokból is látszik mennyire ügyelnek rájuk.
Léna mára elérte a születési súlyát!! :lol: Ő azért kapott teát is mert a nagyfrekvenciás lélegeztetőn amikor volt akkor altatták és utána folyamatosan kellett terhelni a pocakját, először 8x1gr, majd 8x2gr ekkor sírt keservesen mert éhezett.Aztán kezdték a tejcsit ma már 8x9-10gr-nál tartunk, de Ő kap infúziót is mellé.Zsír infúziót és 1 másikat is. Zolika nem kap ilyeneket? Ti hány gr-nál tartotok (tejcsiben)? Ha így növelik az adagját már lassan azon kell izgulnom lesz e elég tejcsim.... Ügyes vagy hogy már az első nap zudtál neki vinni tejcsit! Nekem csak az 5,. napra lövellt be, igaz csaszi után állítólag ez a normál, ő akkor volt gépen így nem is sietettem homeós bogyókkal.
Tejcsi praktikákra-ról jut eszembe nekem nagyon bevállt az infralámpa melege, jól megnyitja a tejcsatornákat a meleg, ezentúl ha kezd fogyni a tejcsi mindíg jól átmasszírzom acicim és akkor beindul még egy kicsit.Ja és sörözök! :) Az ember mikre nem képes a gyerekéért! Soha nem bírtam egy kortyba is beleborzongtam, mostmeg... :) Szívesen venném ha lenne esetleg még ötlet hogyan vigyázzak a tejcsimre, hogy kitartson addíg míg Léna cicire rakható (1800-1900gr) Különben Écike én is 4-4,5 óránként fejem mindkét mellem ami a védőnő szerint persze abszolute nem helyes...de próbáltam úgy is ahogy ő mondta 3-3 óránként váltott mellel, de úgy majd szét robbant a cicim de tej nem volt benne több! :shock:
Na és megvan az Avent elektromos fejő és nagyon jó!!!!!

Melcsi
Imádom az orosz neveket!! :lol: A Szuonja is gyönyörű!!Olyan erőteljesek! Natasa,Tamara,Tanja (lehet ez nem az?) Magabiztos kemény nőciket képzelek hozzájuk! :lol: Igen a vitaminom is tovább szedem.
Altatásnál ilyen szép Apgarja lett Hannának?! Nem kellett egész nap feküdni a spinállal sem. Nekem 19,30-kor volt a műtét este és 4,30 körül üllőre állította a nővér az ágyamat, akkor már mozgathattam a fejem.Addíg valóban csak jobbra balra forgathattam de megemelni nem volt szabad, óránként itattak szívószállal.Mondjuk ekkor még elég kába is az ember ahhoz h. különösebben mozgolódjon.6 felé már fel kellett kelnem mosakodni, 7 kor már gyógytornász jött és tornáznunk kellett az ágyban, délelőtt 11 kor kidobtak a császárörzőből....
Most mennem kell de este jövök még.

Kép
katica_75

SOS segítség kellene!
Kb 20-30 percenként bekeményedik a hasam. Összeugrik egy kis kemény labdává. nem fáj, bár kellemetlen. Lehet csak az idő okozza? vagy figyeljem és ha sűrűsödik akkor hívjam a dokim? Már vettem be magne B6-ot is. lehet feküdnöm kellene többet.
valaki tapasztalt már ilyet?

Kép
Kép
nati80

Nati
én itt vagyok, de sajnos nem tudok segíteni! Szorítok hogy minde rendben legyen és a pihenés segítsen! :)
Honey
micsoda szép gyerekek! :shock: :P
Vera
húú mekkora pocakod van! :wink:
Kumpibogar
sztem azért sem viselt meg mert a baby miatt aggódom, nem magam miatt. :cry:
Écike
igen én is meg fogom hosszabbítani a betegállományt míg a baba korházban van.Biztos te is hallottál a magasabb családi pótlékról, utazási kedvezményről és a közgyógyellátásról...

Kép
katica_75

Katinka!
Nem is tudtam, hogy a DM-nek is van ilyenje! De lehet, hogy én ezt fogom venni, amióta Beni megszületett rengeteg DM márkaterméket használunk, és meg voltam elégedve a minőségükkel. Arra sajna már nem emlékszem, hogy milyen méretű betétet vettem, a barátnőm azt javasolta, hogy menjek be a gyógyszertárba, és mondjam a gyógyszerésznek, hogy mire kell, és ő tudni fogja... Úgyhogy, lányok, engem is érdekel, hogy milyet is kell venni. :oops:
Remélem, a bécsi kirándulás jól sikerült! :lol:

Mesi!
Nem irigyellek, két baba mozgása elég intenzív lehet. Néha én is csak lesek, hogy Julcsika miket csinál benn, pedig ő egyedül van... :o

Pipal!
Örülök, hogy elmúltak a kiütéseid! És hogy fejvégű a kicsi! Nálunk még mindig faros Julcsika, bár még van ideje befordulni.

Csuri!
Ez az ikres sztori olyan megható! :)

Écike!
Nem is csoda, hogy ez a front megviseli a babákat, hisz még olyan kis törékenyek/érzékenyek. De Zolika erős kis fickó, minden rendben lesz. :) Nehéz lehet, hogy nem ölelheted magadhoz! De eljön majd az az idő is. És Zolika tényleg gyönyörű! :lol:

Nati!
Jobbulást, és drukkolok, hogy a cukrod is rendben legyen! Kórházi csomag még nekem sincs, bár ma eljutottam oda, hogy amikor Beninek vettem a bababoltban, akkor vettem magamnak is eldobható bugyit... Eddig ennyi. :roll:
Sajnos a keményedés témában nem vagyok otthon, mert Benivel nem nagyon volt ilyen, meg jóslófájásaim sem. És látom, hogy a bejegyzésed óta már rengeteg idő eltelt. Javult a dolog???

Vera!
Szép nagy már a pocid! :lol:

Honey!
Nagyon szépek a gyerekek! :lol:

Katica!
Örülök, hogy Léna-baba már tejcsit is eszik.
Próbáld ki azt is, hogy amikor már elvileg befejezted a fejést, akkor nagyon jól masszírozd át a melleidet, és fejj belőlük mégegyszer. Nekem ilyenkor még elég jó mennyiség jött le, pedig elvileg már nem tudtam a masszírozás előtt fejni.
És ami még segített: lelkileg ráhangolódtam - amikor Beni a műtét után az intenzíven volt, nem lehetett ottmaradni vele éjszakára. Este hazamentem, és úgy fejtem, hogy elővettem az egyik fényképét, azt raktam ki magam elé, és rá gondoltam. És nagyon sokat tudtam fejni.
Plusz a rengeteg folyadék - akár sima víz is! Én nem ittam szoptatós teát, mert Beninek fájt tőle a pocakja, csak ásványvizet, de azt literszámra... :lol:

Mi pénteken voltunk a dokinál, Julcsika méretei miatt kellett most két hét után újra mennünk. Sajna most is úgy látta, hogy kb. 1,5 héttel kisebb, mint az átlag. Úgyhogy csütörtökön mehetek be hozzá a Jánosba, mert ott jobb az UH.
Amúgy minden más rendben van, a méhszájam teljesen zárt, a lepény 0 fokban érett. Csak a méretek miatt aggódik. Én nem, szerintem minden rendben van odabenn, csak olyan nagy macera ez az állandó ellenőrzés. (Bár, ha már választani lehet, akkor inkább ez a véglet legyen, mint hogy ne törődjön semmivel...)

Beninek még mindig folyik az orra, remélem, azért semmi komoly nem lesz. A kedve, étvágya jó. :lol:

A doki után pénteken hirtelen felindulásból elmentünk a Baumax-ba, és vettünk festéket, kifestettük az előszobát. Mármint inkább a fiúk, én csak szemlélődő voltam. Mit mondjak, érdekes egy alig 2,5 évessel együtt festeni. :lol: De mindenki nagyon élvezte, és szerencsére az eredmény is jó lett.

További szép hétvégét mindenkinek!

beszteri

Eszter!

Én a tena ledy supert kaptam a gyógyszertában,jó nagy ,de hát szükség is lesz rá.

Nati!

Remélem azóta már minden rendben! pihenj többet,nem lesz semmi baj.nekem is sokszor bekeményedik.Bencével emiatt sokat voltam kórházba,injekcióztak meg egyebek,és nem lett semmi baj.Lottival is sokat keményedtem,de vele már rutinosabb voltam,és nem rohantam egyből kórházba,csak próbálta többet pihenni.most is így vagyok,mikor érzem,hogy nem csak 1* 2* keményedik,akkor inkább lefekszek,és onnan "osztom az észt a családnak" :lol:
Úgyhogy nyugi és pihi!!!majd írj hogy vagy!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Hát nem volt egy felemelő éjszakám. nagyon aggódtam, mert igen gyakran jött a keményedés. Sok magnéziumot vettem be és feküdtem 8-tól. Most is ágyban maradtam és próbálok pihenni. Ma reggel mér mensis fájdalom is párosult, de csak 1-2x. Holnap reggel hívom a dokit, úgyis találkoznunk kell a héten, így ha lehet minél hamarabb, akár holnap is megyek.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Ditta!
Remélem jobban vagy már azót! Most sokan meg vannak fázva, az októberieknél is, olvasom...az ősz már csak ilyan. Én sem vagyok 100-as, dugulgat az orrom, és ez miatt volt pár szar éjszakám. Remélem nem zúgok bele jobban legalább addig, míg a kiscsaj meg nem érkezik. Bezzeg az angol kölykök még mindig rövidgatyában, pólóban, van, hogy mezitláb pörögnek a parkban...én meg már kötött pulcsiban nyomom.

Écike!
Remélem hamarosan jobban lesz Zolika, ahogy levonul a front! Továbbra is nagyon édes a képeken! :)

Hivatalos ügyek...én ehhez sajnos továbbra sem tudok hozzászólni, és a ránk vonatkozó dolgokat sem tudom azóta sem. Van esetleg valaki, aki tudna nekem ebben segíteni, h nekünk mit hogyan kell majd intézni? Nem kérem senkitől, h nézzetek utána, csak ha esetleg van vk hozzáértő a csapatban, vagy hallottatok vmt... Egyébként majd beküldöm apukámat a polgármesteribe, hogy érdeklődjön, ő szokott otthon intézkedni nekem, pár éve egyébként is ott dolgozott, úh ismer mindenkit.

Dalma!
Nálunk az a baj, h majd a nagykövetségen keresztül jön, meg mittomén, bonyolultabb, szal nem olyan egyszerű, mint otthon....meglátjuk. Mindenesetre én már megvettem a jegyemet dec. 13-ra, a baby jeggyel meg még nem tudjuk mi lesz...a wizzair egy nagy kaki, egy hete nem veszik fel a telefont.

Gabi!
Gratula a babakocsihoz! :) Én is nagyon elfáradok már mindentől...úh sztem normális.

Klarissza!
Remélem nem lesz túl nagy a baby a természetes szüléshez! Szurkolok! Beszéld meg vele, h mostmár elég lesz, ne nagyon gyarapodjon túl sokat! :)

Mesi!
Jó, hogy előkerültél! Most, hogy mindketten lefordultak, esély van természetes szülésre is?

Eszter!
Köszi a homeós infókat! Lassan az enyémek is úton lesznek ide, és el is kell kezdenem szedni. (a holnapi úh-tól függ, h kivárom-e a 36 hetet) Tényleg ne is aggódj Julcsi méretei miatt, ilyen alkat és kész...mint én voltam. :) Holnap lehet majd engem is elkezdenek ijesztgetni, de fel vagyok készülve. :) Beninek jobbulást!

Katica!
Örülök, h Léna jól van! Nagyon szép kiscsaj, tényleg igazi modell alkat! :)

Honey!
Szép nagy a pocid, és mind3 gyereked gyönyörű! :)

Kornéliusz!
Bocs, h csak most válaszolok. A mumomega-ban nem így jelölik, h mennyi olaj van benne, hanem 2 féle értéket adnak meg, a DHA 300mg, az EPA 42mg. A DHA az, ami nekünk számít, a kismamáknak a 300mg körüli érték jó.

Csuri!
Hát nem baj, ha nem tudod kideríteni, majd megpróbálok itt utánaérdeklődni. A membran sweep sztem tuti van otthon is, csak nemtom hogy mondják...a méhszáj és a burok között a membránokat szétnyomkodják, vagy mi. Én sem tudom pontosan, de állítólag csak kellemetlen, mint mondjuk egy rákszűrés, vagy egy méhszáj ellenőrzés.

Katinka!
Remélem jól sikerült a bécsi túra! :)

Nati!
Jobbulást! Remélem a keményedés miatt sem lesz gáz. Amúgy nekem is volt olyan, h sokat keményedtem, de nem fájt, úh nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.

Harivera!
Huhh, jó nagy az Iza-lak! :D

Hát én elvagyok, úgy ahogy. A hozzászólásaim sűrűségéből asszem látszik, hogy mi van. :) De már csak a jövőhét, meg +2 nap, ez már semmi..és szerdától jön a másik csaj is. Kedden asszem nem is kell mennem, szombaton viszont igen, mert Lidia nem akarja hétvégén az öccsére hagyni egész nap Aidant...mert ugye ők New York-ban lesznek.

Holnap megyek Uh-ra, most ellenőrzik a kiscsaj veséjét, mert a 20. heti uh-n tele volt asszem a hólyagja, és ha most is tele van, akkor kap antibigyót, ha megszületett, és ennyi. Kiváncsi vagyok mi lesz. Igazából arra sokkal jobban kiváncsi vagyok, hogy hogy áll a lepény és az áramlás. Nemtom mi van odabent a 26.hét óta, amikor elkezdett már érni a lepény. Aszerinte elvileg már most szülnöm kéne, ha akkor beindult volna rendesen...de sztem megállt, ahogy a Márta is jósolta. Hnap kiderül. :) Hát azért megmondom őszintén, h nem bánnám, ha közölnék velem, h előrehaladott annyira az állapot, h még 3 hetet adnak nekem mondjuk. Aztán mondjuk megindítják, vagy csak a membran sweep....meglátjuk.

Amúgy én már eléggé nyűgös vagyok, ezzel inkább az októberi bandához tartozom, mert már nekik is minden bajuk van. Látom itt még azért tartja magát mindenki nagyjából...bár 1-2 hét is sokat számít, és van aki még 3-4 héttel előttem jár...na meg bizti nem mindenki olyan puhány, mint én. :) Mindenesetre már szeretném látni a végét, nagyon! Nehezen vonszolom magam, és hát nekem menni kell...a legrosszabb pedig, hogy esténként általában szenvedek a légszomjtól, szinte fulladok, ha túl sokat eszem, pedig éhes vagyok, meg szomjas. Na meg az ágyból sem felkelni sem kellemes, letusolni, aztán bekenni magam...stb. :? :P Nemtom, hát őszintén irigylem azokat, akik el tudják mondani, h ez a 9hónap volt a legszebb az életükben. Na meg persze marhára kivánics vagyok már a kiscsajra is.

Tegnap borzasztóan aludtam, csomószor felébredtem, kb 100x ide-oda fordultam egyik oldalamról a másikra, mert ugye ez a 2 póz játszik már csak nálam. Aztán fél5-kor úgy felébredtem, h egy óra hosszáig nem tudtam elaludni, valszín azért, mert addigra bedugult az orrom...már úgy voltam, h kiülök babanetezni, nem szenvedek tovább, de aztán csak bealudtam. Ma meg mentünk volna kórháztúrára is, körülnézni, de daddy nyavajgott, h inkább jövőhéten, mert nincs kedve és a modell vw buszt akarja inkább építeni, amit tőlem kapott. Végül rámondtam, h oké, de jövőhéten nincs kifogás, mert lassan tényleg szülni kell...igazából nem is bántam, mert az éjszaka miatt annyira nyűgös voltam, h még én is kiakadtam magamon, és elkezdtem gondolkodni, h nem tán szülni készülök, és azért vagyok ilyen béna. Semmihez nem volt kedvem, se enni, se gépezni, se filmezni, se elmenni vásárolni, mert még kell egy mellszívó. (múlt héten akciós volt a tomee tippe 5 fonttal olcsóbb volt, és ma el akartam menni megvenni, de végül nem bírtam rávenni magam, na meg attól féltem h ilyen állapotban, ha esetleg már nem lenne akciós, képes lettem volna durván sírvafakadni, úh inkább maradtam a fenekemen...nem voltam még ilyen hisztis. ha meg jövőhéten nem lenne már akciós, akkor bumm...) De azóta már összeszedtem magam. :)

Ugyanakkor elkezdtem parázni a szüléstől is. Valahogy annyira nem tudom még átérezni, hogy ez fog velem történni tényleg. Mármint, hogy tényleg meg kell majd szülnöm a gyereket, ami mondjuk el fog tartani 14óráig, és fájni fog, akkor is, ha kérek epidurált, meg majd ugye azt is ki kell bírnom a tűfóbiám ellenére. Meg a végén tényleg lesz egy lányom, mert tényleg egy baby van a hasamban. És utánna pedig szintén fájni fog, meg lehet lesznek varrataim, meg folyni fog a vérem, stb.Tök fura érzés, és most hihetetlennek tűnik. Amennyire belemerültem tök korán a vásárlásba, megvettünk mindent, utánaolvastam minennek, annyira felfoghatatlan, hogy tényleg ez fog történni. Majd ha már nem dolgozom, asszem fel kell készülnöm lelkileg erre az egészre, ténylegesen...mert az egy dolog, h tudok mindent, és fel vagyunk készülve a gyerek fogadására...de lelkileg egyre jobban rá kell jönnöm, h nem. És ez nem jó így...fenn áll az esélye, h ha nem készülök fel, akkor bepánikolok, vagy rosszul fogom megélni, nem beszélve az utána előforduló depresszióról. Na mind1, fura dolog ez... :)

Na holnap jelentkezem, h mi volt...további szép vasárnapot! Nálunk rotyog a húsleves, jól el is vágtam az ujjam répadarabolás közben, durván folyt belőle a vér...lakótársak meg hoztak szilvás gombócot, úh lesz megint nagy közös kajálás. :)

Minden jót!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?