A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

A lányom szülinapja pedig dec 28. :)
csöre:
Igazából már veszett fejsze, mert elvileg kel a kádban a tészta... Már ha megkel.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Régen jártam erre. Pár órácskámba tellett, mire visszaolvastalak titeket. Persze, azóta már elfelejtettem, hogy mire akartam reagálni. :-) De ez nem meglepő ilyen fejfájás mellett. Legközelebb jegyzetelek.
Szóval engem is ledöntött a lábamról a betegség.
Fáj a torkom, a fejem és én is náthás vagyok.
Nektek mit mondott az orvos?????
Nekem írt fel antibiotikumot, de én még nem merem beszedni (a védőnő azt mondta, hogy csak akkor, ha 3 nap után sem javul).
Amit nekem tanácsoltak: tengervízes orrspray, Strepsils, C-vitamin, láz esetén Aspirin (de csak akkor). Na meg persze a mézes, fokhagymás tea, amit én biztos nem tudok meginni, marad a mézes tea.
És szerintetek mennyire árthat a babának, ha az anyukája beteg????
Én még ilyenkor javában szoktam menni dolgozni, de most nem mentem. Remélem, így elkerülöm, hogy jobban beleessek. Na nem is magam miatt!!! Most Bianka a legfontosabb!!!!

Ja igen, fürdés: most nekem is jólesne egy meleg fürdő.
De én úgy tudom, hogy nem a fertőzés miatt nem tanácsos, hanem sokat melegben ülni nem szabad, mert vérbőséget okoz, ami az első trimeszterben vetéléshez, később koraszüléshez vezethet.
Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de én mindenesetre mióta terhes vagyok mindig csak zuhanyzom.
Persze ez nyáron még jobban is esett, most már ebben a hidegben én is jobban vágynék a meleg fürdőre, főleg így betegen.
Na legközelebb majd ezt is megkérdezem a védőnénitől. (Akit egyébként imádok, nagyon rendes, alapos, ismeri a családomat, mivel a hugom védőnénije is ő volt).

Kata: várjuk a képet!!!!!
Egyébként mostanában nagyon együtt érzek veled, mert egyre gyakrabban ég a gyomrom. Lehet, hogy nálad már múlóban van??? Mostanában nem említetted.

Éjszaka azt álmodtam, hogy voltam 4d-s uh-on, de álmomban nem olyan volt, mint a valóságban, hanem tényleg úgy látszott a kislányom, mintha már megszületett volna, csak még a pocakomban volt. Gyönyörű volt!!!!!!!! És hajas baba! :-)

Kép
jandrea

sziasztok!

Kata, pihenj, gyógyulgassál minél hamarabb! Gratula Martin babához, nem semmi ütemben nő!!!! 768 g, azta!!!!!!!!!!!!!
A dokiról :evil: :evil: :evil: A Genezisbe nem tudtok hamarabb elmenni?

Mágnes, micsoda hozzáállás ez? Sikerülni fog és kész! Nagyon guszta, már én is kinéztem, hogy megsütöm, a párom is imádja!

Csöre, helyes a pocid! Örülök, hogy szerencsésen megérkeztél, remélem azért többet már nem röpködsz a szülésig :D
Elszámolás: ismerős, nálunk is így ment a cégnél, 2 nap utat 2 napig adminisztrálsz :? :lol:

Sahli, üdv újra itt! :D

Betegeknek jobbulást! Hétvégére már melegebb lesz, tartsatok ki! (hihetetlen, hogy nemrég azon rinyáltunk, milyen meleg van :lol: )

Képzeljétek, alakul a babaszobánk! Tegnap este még apával felraktuk a bordűrt, már csak a matricák hiányoznak és a kiságy :lol: Kádat-pelenkázót kaptunk ajándékba múlt héten :lol: Majd teszek képet is, de most hatalmas kupi van :lol:

Manó egyre élénkebben mozog, tegnap pl,. egész nap meg sem állt, csak pár percre :lol: Aztán szépen végigaludta az éjszakát, megbeszélem vele, hogy ez maradjon így a születése után is :lol:

Kép
vickybabe

Csajok!
meddig kell kelnie egy tésztának? Mármint kb. időre? :)

jandrea:
a meleg fürdő tényleg vérbőséget okoz, jól tudod. Persze a 40 fok körüli hőmérsékletű. :) A langyosabb nem. A múlt héten én sem bírtam, és beleültem egy nagy kád jó habos vízbe.. :) Nem sokáig, kb. 10 percet, de isteni volt!! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata: mire beírtam ezt a sokmindent, látom, hogy már jelentkeztél!!!
Szegény! Mostanában nem akar neked összejönni ez a 4d! Együttérzünk veled! Mi aztán tudjuk, milyen az, amikor már alig várja a kismama, hogy láthassa a picikéjét 4d-ben, aztán nem jön össze valami miatt.
De nyugi!!!! Az a lényeg, hogy minden rendben van és egészséges a babád!!!!

Kép
jandrea

mágnes: hát.. most lehet, hogy majd én is megkockáztatom. Jól esne! Csakhát.. utána biztos menne a para, hogy nem csináltam-e valami rosszat.
Most is bajban vagyok. Azzal teszek-e jót neki, ha halogatom az antibiotikum szedését, vagy azzal, ha beszedegetem.
Már előre félek, hogy mi lesz, ha megszületik. Halálra fogom aggódni magam, hogy mindent jól csinálok-e.
Pedig azt sem lehet mondani, hogy most fogok először kisbabát pelenkázni. 13 éves voltam, mikor a hugom született, rengeteget voltam vele, majd a nővérem is szült két gyereket is, velük is elég sokat voltam. És most mégis.... mintha ezek meg sem történtek volna.

Kép
jandrea

jandrea:
Most volt a tévében gasztonyi doki, éppen a gyógyszerszedésről volt szó. Antibigyóra azt mondta, nyugodtan lehet szedni, sőt! Ha nem szedi be a kismamama, azzal többet árt a babának, mint, ha beszedné. ezek a gyógyik már nem okoznak kárt a babában, ellenben egy kikezeletlen betegséggel. Szóval bogyót be! Kúráld magad! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes, szerintem látod, ha megkelt :wink: kb 2-3 óra szerintem.

Gyomorégés: pár napja nálam is van :? hát brutális tud lenni :?

Fürdés: mi fürdünk Apával, ez az esti közös relax-szertartásunk, arra figyelek, hogy 40 fokos legyen max a víz és ne legyek sokáig benne, így nem lehet baj, remélem :roll:

JAndrea, jobbulást! Homeos vagy gyógynövényes cucc a betegségedre talán jobb lenne, mint az antibogyó :roll: Jól tetted, hogy otthon maradtál!

Délután megyek a terheléses eredményért, drukkoljatok lécciii!

Kép
vickybabe

2-3 óra?????? Anyááám.....

vicky:megy a drukk, reméljük minden ok lesz :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: az attól is függ, milyen meleg van nálatok... melegebben gyorsabban kel. Elég, ha a duplájára növeszted. Nekem múltkor 3/4-1 óra volt fűtés nélkül.
Andrea: hát, elvileg nem minden antibaci árt a babának... de a mézes tea biztos jó, a fokhagymát meg próbáld belerejteni valami kajába. Én sajna nem bírom, kiüti a gyomrom. Csatlakozom Mágneshez: ha nem forró a fürdő, akkor nyugodtan.
Hogy a babának mennyire árt a betegség? Hát ezt nehéz megmondani, most inkább megkíméllek a személyes tapasztalatoktól. De ne aggódj, majdnem minden kismama átesik egy-egy kisebb náthán, betegségen, és nem árt a gyereknek. Nekem pl. volt vírusos hasmenésem Zazával és Kispocokkal is... Zazának nem ártott, és szerintem Kispocoknak sem, olyan ütemben fejlődik :wink:
Viki: ok, nem repülök :wink:
Kispocok is zömmel nappal pörög, éjszaka... nos, lehet, hogy átalszom a mocorgását :oops:
A babaszobáról várjuk a képet :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2008.09.23 10:02-kor.

Csöre
csöre74

nekem calicim volt Annával a 30. héten... Be is fektettek a klinikára elkülönítve. :) Semmi gond nem lett, viszont így még sosem jártam, ittam a vizet, és éreztem, ahogy megy át rajtam....
Most kétszer volt klassz kis torokgyuszim, az első harmadban..

csöre:
adtam a tésztának még 10 perc haladékot, aztán könyíörtelenül kiszedem, már kelt szépen.. Lányom meg van zavarodva, hogy pancsizik a tészta..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

milyen kádba tetted a tésztát Mágnes? :D hogy Anna azt mondja, hogy pancsizik? :D

Csöre
csöre74

Hello Csajok!

Ez az első nyugis hetem, gyerkőc tegnap aludt először az oviban! Szerencsére simán megy minden. A múlt hét marha megterhelő volt, mert beszokatás volt és mire hazajöttem, mehettem érte, már hulla volt, cipelhettem a hátamon... gondoltam is, ha most nem nyílik ki ettől a méhszáj, akkor semmitől. :roll: De minden rendben.
MOst van januárig pár nyugis hónapom, remélem. 8)

Látom mindenki beteg sajna! Hát énis számítok rá, így ovi kezdéskor. :roll: Nekem nagyon segítettek a homeos szerek!!!
Náthára: Coryzalia, Occilococcum, torokfájásra: Homeogene9.
Én úgy tudom ASPIRINT nem szabad, csak ALGOPIRYNT, bár erről megoszlanak a vélemények. :?

Hú, én kezdem cikinek érezni, hogy SEMMIt nem vettem még meg Ádinak. :roll: :roll: Csak a babakocsit, mert azt rendeltem az ebay-en. Öcsim most tudja hazahozni. Mondjuk ágy, meg ilyesmi van, de ruhánk semmi, hiszen eddig lányom van és ő is tavaszi. :roll:
De majd most hátha lesz időm átgondolni, meg a mászkálást sem akarom decemberre hagyni.

Kérdés: van szerintetek olyan, hogy túl sok babamozgás???? Én Pötyinél azt hittem sokat mozog, de semmi nem volt Ádámhoz képest. A kis huncit ráadásul akkorra időzíti, amikor fekszek, ülök... persze csak az a jó neki, ha állok, megyek és ezzel ringatom. De totál kivagyok, hogy amint lefeküdnék elkezd rugdosni, akár melyik oldalamon is vagyok. :shock: Szerintem keresztben fekszik a kis lüke és így nyomom. Jó lenne ha befordulna végre irányba!!! :lol:

Én szoktam fürdeni, de max. 38 fokban és semmi bajom nem volt se Pötyivel, se most. :wink:

Ha valaki lát fiú overallt, ami zsákban végződik, emberi áron, akkor kiabáljon!!!! :D

Szép napot! Láttátok, hogy ma már süt a nap? Kész felüdülés!!!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Csajok: köszi az együttérzést :oops:

Mágnes: ja, arra fogta, hogy mivel betömte a mancsát a szájába, nem lehet jó képet alkotni...ez hülye ez?? Hány olyan 4D-s képet láttunk, ahol cumikázik a baba? Igen,akkor olyan kép lesz, hogy a mancsa a szájában...és??
Sok sikert a tésztához, Anna cuki lehet, ahogy meghökkent :D

Jandrea: igen, ez valahogy nem jön össze :evil: De a doki volt a béna, látszott, hogy egyszerűen nem tudja megcsinálni -- tisztább lett volna megmondani, hogy sajna ő ilyet nem tud, de a szűrővizsgálatot megcsinálja. Ja, majd a végén közölte, hogy legalább van egy DVD, amin jól látszik az arca..... Mert hogy a kép az egy kalap sz@rt nem ér,az biztos.
Gyomorégésre: Rennie, napi 6-ot lehet, ha nem segít, akkor a doki ír Refluxont, ez vényköteles és erősebb. Én már kaptam, de nem vettem még be, próbálok kitartani :wink:

Vickybabe: Remélem, jót pihiztetek!!Most a Brendon babamozira jelentkeztem be péntekre, arról is jókat hallottam és pénteken oda egyszerűbb lesz bemenni...fél egyre temetésre megyünk.... A 29.hétre meg még ott a 4D Genezis!

Fürdés: szombaton én is kádaztam :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Barti: itt tegnap is sütött, napközben nem is kellett fűteni... most is rámsüt :) fincsi meleg :wink:
Kispocoknak én sem vettem semmit, csak átnéztem, mi van, és elkezdtem listát írni, hogy mi nincs :wink:
Mocorgás: hát, azt azért nem gondolom, hogy gond lenne, ha mozgékony :) az én kicsi Lánykám is folyamatosan pörög :D hogy hogyan fekszik, meg sem merem tippelni... az biztos, hogy valamije mindig a bal medencecsontomnál van, mert a bal lábam nem engedi felhúzni :D
Az Aspirin tudtommal az utolsó harmadban nem jó, de ez az infó a homályba vész,...

Csöre
csöre74

csöre:
betettem a nagykádba, éseresztettem alá meleg vizet, hogy gyorsabban keljen. Rápakoltam Anna csúszásgátlóját a tetejére, hogy lesúlyozzam.. :lol:
Jelentem a csigák a sütőben hasalnak.. :) húúú kezdem érezni az illatát...Közben fő a csülökpöri is :)

bartika:
ezen a túl sok mozgáson én is gondolkoztam már.. Anna sem volt semmi, de Beni folyamatosan, egész nap jelentkezik, kisebb nagyobb szünetekkel.. Kissé hülyének néznek, mikor mondjuk sorban állko, és hirteleln a hasamhoz kapok, annyira nagyot rúg...:) Deszerintem nem gond, hogy sokat mozog, van még helye, és jól érzi magát. :)

kata:
ez a doki agyilag hátrányos helyzetű.... Nekünk az összes képünk olyan Beniről, hogy szopja az ujját, már miért ne lehetne ilyen képet csinálni???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: ezen kifeküdtem :lol: akkor tényleg fürdött a tészta :D ne felejtsd ki a cukros forró tejet, attól jön a tetejére a kakaó :wink:
de édesek lehetnek ujjat szopva :) nekem egyik gyerekem sem szopta, se kint, se bent... :roll:
ne vicceljetek, a sok mozgás csak nem lehet gond! eddig eszembe nem jutott volna, hogy aggódjak miatta, és ezután sem fogok :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Vagyok én is, csak ez a fránya nátha engem is utolért, tegnap nyomtam az ágyat. :cry:
Na megyek, visszaolvasom a termeléseteket. :wink:
Vendég

Sziasztok,
eloszor is gyogyulast a betegeskedoknek

HU na ezt az uj szopizos UH-t, hogy miert nem lehet ezt en sem ertem. Valami nagyon tudomanyos magyarazatra lenne szukseg, hogy epp esszel megertse az ember.

Aspirint en is ugy tudom, ohgy nem lehet terhesseg alatt, nekem a dokim meg is tiltotta. Paracetamolos keszitmenyeket viszont igen, ha szukseg van ra.

Furdes, hat en is megfurodtem vasarnap, olyan jo esett, vagy 10 percig aztam, es angyon bejon, olajos vizbe pancsizok az jo a strikanak es utanna mikor letorlom fantasztikus tole a borom.

na a kakaos csigat ha feltsziktek en is megfogom csinalni, habar annyira nem kene mar edesseget enni. A csoki tortat nem tettem fel, mert fejre csinalom, es mennyisegekrol lovesem sincs. De felteszem ma delutan a darazsfeszket, amit most terveztem megcsinalni (nagyi receptje), na de ha fent lesz a kakaoscsiga azt csinalom meg en is

Moffli bejeloltelek az iwiwen engem is letszi jeloljetek Brestovsky Rita vagyok
Rita

Kép
brestovsky

Na, végig is olvastalak titeket. :)
Hol maradnak a pocakfotók? :wink:
Hanna és csöre már büszkélkedett velük, úgyhogy most én is. :D
Kép

kata8110: nagyon nem értem ezt az UH dolgot. :evil:
Nekünk Kristóf takarta az arcát, de valahogy a csajszika amolyan áttetszővé tudta tenni a kezét, és így be tudtunk kuksizni mögé. :)
Aztán meg fogta magát, és letette a kezét. :lol:

Látom, nem csak én betegeskedem, mindenkinek jobbulást!

Babaszobás képeket várom majd!

Elviekben holnap fog megérkezni Kristóf szobájára az ajtódísz, majd teszek fel róla képet. :wink:

Képzeljétek, most már lehet látni, ahogy mozog a Kincsem. És apa is látta, odavolt az örömtől. :D
Vendég

Rita, fent van a csiga a másik topikban (várandósság 2009. januári kismamák receptjei, praktikái alatt, a recept Poszanit dícséri :wink:
Picuranyu: neked is jobbulást, látom, ez a fránya nátha sokakat nem kímél... látom ott is jól alakul a poci :) nagy gratula hozzá :) (hogy csinálod, hogy olyan kicsi a kép?!)
Rita: én is bejelöllek, ha nem gond :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

én is én is akarok wiwet! (Hajdú Katalinként megtaláltok:)

Kata! szerintem nyomtasd ki a vélemyénünket az UH-ról és mutasd meg annka dokinak! Szerintem nagyon nagyon édi ahogy cumizik egy kisbaba!!!!!! A képet meg kenje hajára ha már nem adott.

Én is délután tervezem megsütni a csigákat! Úgy látszik nagy csigaevő társaság vagyunk:)

Csöre! valamiért nekem sem szokott jó lenni a szárított élesztős sütés! Így át kell battyogni a boltba élesztőért.

Tegnap egész nap játszóházaztunk mert ezer forintos nap volt. Délben hazajöttünk ebédelni meg aludni de délután uzsgyi vissza. Jól ki is fáradt a nagyfiú, hazafelé a buszon igencsak kókadozott....szerencsére a játszóban volt egy két lelkes apuka akik segítettek neki felmenni az akadálypályára, hogy le tudjon csúszni az óriás csúszdán. Nála nagyobb gyerekek nem tudnak lecsúszni, a kisördög meg vigyorogva veti magát a mélybe:)

Most azt találtam ki, hogy csinálok babzsákfotelt mert tegnap a játszóban annyira jót ültem feküdtem rajta! Van itthon pár konténer gyöngykavics...szerintetek az jó bele? Találtam hozzá szabásmintát is a kreatívcafén.

Én majdnem minden nap pancsizok a kadban, nagyon szeretem. Amúgy meg a hasam úgysincs benne a vízben így nem fogok annyira átforrósodni, hogy abból baj legyen.
Én is láttam ma a dokit aki mondta, hogy amit régen is csináltunk azt lehet iylenkor is mert hozzá van szokva a szervezet. Nekem még egy doki meg védőnő sem tiltotta meg a fürdést....inkább csodálkozva rámnéztek, hogy miért ne lehetne?
katuska79

Csajok!

Az elmeroggyant dokit valószínűleg a szociális foglalkoztató küldte.
Szemmel látható volt, hogy egyszerűen ő nem tudja úgy kezelni a gépet, hogy abból valami kisüljön...De ezt egyszerűbb lett volna megmondani, hogy füstje sincs a gépről...
Na,majd pénteken a Brendon babamoziban :D

Picuranyu: gratula a látható mozgikhoz! Ugye,milyen szupi?? :D Este hozom a pocak képet, házidoki látogatás után.A Tied nagyon szépen alakul!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Most megyek iwiwre, reszkessetek, jelölök!! :lol:

Katuska: én is ilyen vagány kis krapekot szeretnék :lol: Babzsák fotel...nem is rossz ötlet!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Aspirin ügyben: inkább hagyom. Szerencsére nem szoktam belázasodni, remélem most is megúszom.
Antibiotikum: hát... eltérőek a vélemények. Azt hiszem várok 1-2 napot és ha nem javulok, akkor beszedem. Ezzel talán nem okozok olyan nagy bajt picúrkámnak.
Bár szegénykém már túl élt egyszer egy ilyet. Még nem tudtam, hogy ő alakul odabent és nagyon beteg lettem. Na ott volt minden! Antibiotikum, gyógyszerek (nagyon szarul voltam). Rá egy hétre kiderült, hogy babát várok! Na volt nagy öröm! Aztán kétségbeesés, hogy "Jaj Istenkém, mennyi gyógyszert tömtem magamba!". Pedig még csodálkoztam is, hogy elég sokáig hőemelkedésem volt, még akkor is, amikor már jobban voltam. Azóta tudom, hogy az a hőemelkedés Bianka baba miatt volt. :lol: (Őszinte leszek: én azt sem tudtam, hogy amikor beágyazódik a baba, akkor felmegy a hő). És hogy én azóta milyen boldog vagyok!!!! :!: :!: :!:

Kép
jandrea

Katus! Melyik játszóházba jártok?

Kakaós csigás és kajás képeket kérem mellőzni... :roll: Ki vagyok akadva, hogy már 6 kg plussznál járok (Pötyivel ilyenkor +3 volt és most akkora a hasam is, mint akkor a 30. héten :oops: ).

Dobok pocak képet. És itt a kocsink is csak sötét kék, ilyet itthon nem találtam.

Picuranyu, neked is gyógyulást!!!!

AMi a mozgolódást illeti én csak olyankor gondolok rosszra, amikor olyan furcsán, rángatózva rugdos. Olyan rossz érzés, mert nem tudom eldönteni, hogy most azért csinálja mert rossz neki valami, vagy csak hogy gyakoroljon???? :roll:

Barti

Kép
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Andrea! mindenképp kúráld magad mindenféle házipratkitákaval addig is!
A fokhagymás teát én is kihagynám ha lehet...brrrr. Van aki a fokhagymás langyos tejre esküszik...na az is fincsi lehet :?
Szóval ágyba bújás és alvás! sok sok alvás!
katuska79

Sziasztok!

Sahli, jobbulást!

Csöre, azért valld be, nagyon édes Mesi, amint a verset saját szavaival adja elő. Tündéri lehet, én biztos mosolyognék. Vagy nem :roll: ?
Szép az e heti pocid.

Kata, ezt nem értem. Mi az, hogy nem tud 4D-t csinálni? Én is kiakadtam volna, az biztos. Mi a 28. héten megyünk a Genesisbe, október közepén.
Jobbulást!!!

Mágnes, nem feladni. Jó lesz az a kelt tészta. Mitől ne lenne az :wink: ?

Jandrea, én mézzel keltem (éhgyomorra lassan csorgatva a torkon lefelé, ez feloldja a letapadt trutyit – bocs), és öntöttem magamba a mézes teát, feküdtem és izzadtam. Amikor elkezdett felfelé menni a hőm, 37,5-nél én bevettem az aszpirint, és langyos vízzel zuhanyoztam. Így végülis 2 nap alatt túl voltam a nehezén. Reggelenként még most is köhögök kicsit, de ez már semmi. Ja, és még valami. Ne fokhagymás teát igyál, hanem vágd fel a fokhagymát kisebb darabokra, és egy kanál mézzel nyeld le! Ha nem rágod meg, nem is érzed az ízét, viszont öli a vírusokat rendesen.
Én úgy tudom, hogy egy kis megfázás nem árt a babának, viszont a láz már sokkal veszélyesebb. Úgyhogy én kb. fél óránként mértem, és cselekedtem, ha kezdett 38 felé közeledni.

Vickybabe, rendes a Kismanód. Mostanában én is azt vettem észre, hogy délelőtt nyugodt, délután meg beindul. Így aztán az apukájának csak az esti „éppenhogy-mocorgásokból” jut. Éjszaka viszont nyugi van, legalábbis nem ébredek arra, hogy szétrúgta a belsőmet.
Drukkolok a terheléses eredményed miatt.

Picuranyu, szépen alakul a Te pocid is.

Minden betegeskedőnek jobbulást!!!!!

Kép
petne

Bartika!

a kalandparkba a 17. kerületibe!
http://www.jatszohaz.net/17ker/

nekem is szokott oylan furcsa áramütésszerű mozgást csinálni, de szerintem is csak rándul egyet olyankor:)
katuska79

csöre74: le van kicsinyítve a kép 150-esre. :) Amúgy ez egy egész alakos, csak ki van vágva belőle a pocak. :D

katuska79: én legjobban a közös pancsikat szeretem. Befészkelem magam Apácska lábai közé (na, senki ne gondoljon rosszra :oops: :lol: :wink: ), és nézzük a pocakot.

kata8110: nagyon szupi érzés. :D
És várom majd a pocakfotót.

barcsika: hú de szép, kerek, nagy pocak. :)
Vendég

Hehe, Katuska :) Mágnes sokallotta azokat, akiknek ugyanolyan nevük van a wiw-en, mint nekem :D majd megnézem, mit szól a tiedhez :lol:
nekünk elfogyott a csigusz :( pedig elég sok volt (a képen a fele volt rajta) nem baj, hétvégére sütök a szüretre :)
Babzsákfotel: ha kaviccsal töltöd, akkor fix helye lesz :wink: mert vonszolni nem fogod, az tuti :) én mindenesetre nem csak ezért nem ajánlom: szerintem hideg is lehet, meg kemény is. de lássuk mások véleményét.
Élesztő: én mindig szárítottat használok, sokat sütök, és nagyon ritkán nem sikerül.
na elhúzok a lánykámért :D

Csöre
csöre74

Na, nem puffogok tovább a hülye dokin! Pénteken megmozizzuk Martint! De tényleg kiakadtam!

Közös fürcsi: jó is lenne, de az uramat nem lehet erőszakkal sem berángatni a meleg vízbe,ő az éppen langyosat szereti :(
Picuranyu: miért,az rossz?? :wink: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

katuska8110: már nem is emlékszem rá. :lol:
Vendég

Picuranyu: :lol: :lol: :lol: Nem rossz :oops:
Csöre,Mágnes,Picuranyu,Bartika, Petne: hogy talállak titeket az iwiwen? Akiket tudtam, már jelöltem is :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Na, mire leírom a mondanivalóm, hatvan új bejegyzés van :wink:
Mézcsorgás: olyan praktikát is hallottam nátha ellen, hogy feketeretek belsejébe kell a mézet rakni, vagy azon nagyon lassan átcsorgatni (jó pár óra alatt). Szerintem finom, de én sose tudom, mi használ igazán
szokták mondani a mézes vöröshagyma teát is... na azt még nem próbáltam, brrrr....
Bartika: nem méltatlankodunk a +6 kiló miatt, és nem hasonlítgatunk :wink: én meg sem néztem, hogy a másik kettővel hol tartottam ilyenkor (na jó, annyit tudok, hogy Mesit 64 kilóval szültem, és most csak 1-el vagyok kevesebb, tehát a végére biztos több lesz), és a pocidnagyon kis korrekt méretű, pont jó :D
Ez milyen kocsi? jól néz ki :)
Petne: noná, hogy aranyos Mesi, de amikor a domboldalra ül ki a dombtető helyett...
Hát álmunkban mi is szoktunk rándulni, rúgni olyan áramütés-szerűt, nem? Miért lenne gond? Vagy csuklik. Az is olyan, mint a rángatózás.

Csöre
csöre74

Picuranyu: ok, akkor a 600-as nagy :)

Csöre
csöre74

kata8110: Mészáros Nikoletta, Vác. De a képet ne nagyon nézzétek, már vagy 3 éves tuti. :lol:

csöre: a 600 az tényleg nagy. Szerintem a 250 bőven elég.
Vendég

OK, Picuranyu, vettem :) akkor legközelebb kicsibbet töltök :)
Hehe, az én képem is vagy 4 éves a wiw-en :) igaz, sokminden nem látszik :D
Kata: írtam pü-t.

Csöre
csöre74

Ja, Picuranyu, jelöltelek :D

Csöre
csöre74

Iwiw: hát engem baromi könnyű megtalálni: Karácsonyné Jendrusák Andrea. Ebből a névből tutira csak egyet fogtok találni!!! :-)
A kép az már több éves, de sosincs elég energiám, hogy újat keressek. Na meg nem sok kép van rólam. UTÁLOK fényképezkedni. Majd ha már meglesz Bianka. Akkor biztos frissítem. :-)

Kép
jandrea

Csöre, Picuranyu, Jandrea: jelöltelek Titeket is!

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre! én is pont erre gondoltam, hogy baromi nehéz lesz ha gyöngykaviccsal töltöm fel. Pedig először olyan jó ötletnek tünt, de aztán eldondolkodtam rajta én is. Végül is ha veszek polisztirol gyöngyöt 5 kilót még az is csak 4000.-Ft....és nem huszonakárhány...

Na gyúrom a csigát:)

A feketeretekről én is hallottam, hogy nagyon jó és állítólag az íze sem rossz. Lehet belőle csinálni előre egy párat és reggelente meginni.
katuska79

sziasztok!
Valaki járt már a 4D genesis-be?sokan szoktak lenni,vagy ha felhívom őket bármilyen időpontot kérhetek?A Brendonba nem akarok megint menni.Erről jókat hallottam.
Köszi!

Kép
vaskóné

vaskóné: én már kétszer is. :oops:
És csak jókat tudok róla mondani.
Gyorsan van időpont. Én először már másnapra kértem, másodszor pedig ha jól emlékszem a következő hétre.

Kép
jandrea

Vaskóné: milyen a brendon egyébként? Olvastad a kálváriámat az UH.kal, azért megyek most SOS a brendonba :) A Genezisbe simán lett időpont, én 3 hét múlvára kértem.

Katuska,sok sikert a csigához! Jelöltelek ám Téged is iwiwen!

KépKép

KépKép
kata8110

Csajok! neketek is iylen rohadt kemény lett a kakaóscsiga tésztája? Nyugtassatok meg....pedig mérleggel kimértem a lisztet hozzá és még a 3 deci tej is belement de oylan kemény, hogy alig bírtam összegyúrni! Én ennél jóval lágyabb kalácstésztákat szoktam csinálni....szerintem ez mehet a kukába hacsak nem kalapáccsal akarom majd kinyújtani:)
Remélem meg bír kelni....
katuska79

Halihó!
Az ember alszik egy kicsit, ti pedig rögtön teleírtok egy oldalt :D

A csiga kész. :) Az első adagot kicsit túlsütöttem, mert a tészta is akkro főtte készre magát, de nem vészes, csak kicsit roppanósabb lett a külső része.
A második az tuti lett, igaz, nem olyan guszta, mint a tiéd Csöre, valahogy nem akartak jó csiga módjára gömbölyödni :)
Sikeremet bizonyítja, hogy lányom a csülökpöri után bevágott 3 kakaós csigát... :lol: ilyenkor úúgy örülök, ha ízlik neki, amit csinálok :)

iwiw: Lászlóné Molnár Ágnes vagyok

Kép
Kép
Kép
mágnes

Katuska: nekem nem lett kemény a tészta, igaz, a tejet nem mértem (a lisztet sem, csak a tojást :)), hanem úgy öntögettem hozzá.... azt írja a recept, hogy lágy tésztát kell gyúrni, így addig öntöttem, amíg lágynak nem éreztem. hát, most azt hiszem, nem nyugtattalak meg :roll:
a wiw-en én is jelölgettem :) Kata, visszaigazoltalak :wink:

Csöre
csöre74

Mágnes: gratula a csiguszhoz :) én nem tettem szorosan őket, szerintem azért gömbölyödtek. egymás mellé keltek.,..

Csöre
csöre74

én sem tettem szorosan, mert utána olvastam el, hogy szorosan kéne.. :) ahogy a sót is kifelejtettem, így kivettem az ülőfürdőből, megsóztam, átgyúrtam újra, és vissza... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?