A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Nati

Szerintem ne magne b6-tal próbálkozz mert abban kevés a magnézium tartalom, hanem vegyél a gyógyszertárban 250 mg magnéziumot (tablettában v. pezsgőtabiban) és abból 3-4 db vegyél be+sokat feküdj, dokit mindenképpen hívd fel. Nekem is fáj eléggé a hasam, menni alig bírok, pedig még ki kellene tartani egy pár hétig+tök hányingerem van és iszonyú fáradt vagyok.

Honey

Ez az alienes dolog nálunk is meg van, még a Márknál nevezte el így a hasmozgásokat a férjem, de már más is megjegyezte, hogy 8. utas a halálból való jelenet látszódik a hasamon:) Nagyon látványosan látszik a mozgás, cm-re kilóg a hasfelületből a lába..:)

Vera

Hatalmas hasad van:) Én úgy érzem, hogy most már nem olyan nagy, legalábbis a Márkkal nagyobb volt, pedig eddig pont fordítva éreztem.

Szép hétvégét mindenkinek.
Bea
kumpibogar

Sziasztok.Hogy telt a hétvége?én olyan beteg vagyok :cry: fáj a toprkom,folyik az orrom stb...remélem hamar jobban leszek

Vera: jó nagy a pocid :lol:

Sensi: én is félek :cry:

000kata

Kata
gyógyulj meg! Mi van most, annyian betegek!?
Reni
Hogy vagytok? Rég írtál, a költözés miatt???
Sensi
Drukk mára, majd gyere tudósítani! Ne félj, ha mindent tudsz róla, nem érhet semmi váratlanul és az szerintem már fél siker!! :wink: Apa ott bemehet 1ébként?
Eszter
köszi a tippeket kipróbálom! :D Biztos minden rendben Julcsikával!!!Az uh.-k megbízhatóságáról már sokat beszéltünk ugye?! :lol: A korházban meg élesben láttuk mekkora eltérések voltak a becsült súly és a végleges között, mind a két irányba.
Nati
jobbulást nektek is!
Lányok
megírtam a szüléstörténetet, elég hosszú, valakil tudna esetleg segyteni feltölteni hivatkozással? És akkpor nem terhelném a topicot vele, ha valaki el akarja olvasni rákattint.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Kata!
Most már én is totál beteg vagyok... Aludni eddig se nagyon tudtam, de így bedugult orral, végképp nem megy. Én egyébként a grapefruitmag-cseppre esküszöm, ami baromi keserű, de erősíti az immunrendszert. Nekem ettől viszonylag hamar elmúlnak a bajaim..
Kumpibogár!
Mit tudsz tenni a hasfájás ellen? Gondolom pihenni Te sem sokat tudsz?!
Sensi!
Én még erről (membran sweep) így sem hallottam, de ez inkább az én tájékozatlanságomat bizonyítja.... A terhesség vége felé szerintem tök normális, ha már minden nehezedre esik. Ettől hívják terhességnek! Ja, és én sem úgy élem meg, mint életem legszebb 9 hónapját, mert tényleg belepusztul kicsit az ember.
De jó lenne, ha a 37. hetet még benn töltené a kisasszony!!
NAti!
Rosszul hangzik ez a keményedés +görcs, de talán mond valami okosat rá a doki, és kiderül, hogy ez csak "bemelegítés" és semmi ok az aggodalomra!! Szorítok!
Eszter!
Nálunk is még tartós lakberendezési tárgy a porszívó, de talán ezen a héten már túl leszünk rajta. A festés pedig jó kis családi móka lehetett.... Mi is bevesszük Annát szinte minden ilyen dologba, és így megelőzzük a falfirkálgatást, a műszaki tárgyak "szerelgetését".
Most csak ennyire futotta, mert indulunk a postára.
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

holnap megyek orvoshoz 9re :lol: tök jó,már várom.kiváncsi vagyok mennit nött a kis picikém :lol:
Szerintetek az nem baj hogy sokat csuklik :?:

Katica: én ebbe sajnos nemtudok segiteni,de szerintem rakd fel ide nyugodtan.sok tejcsid van?

000kata

reni: remélem jol vagy.Még mindig nem sikerült a netet elintézni?

000kata

Sziasztok!

Sajnálom a sok betegeskedőt, 'bulást Nekik!
Mi most jól (koppkoppkopp), Adél oviban, Peti suliban, Balázzsal kettecskén oly víg most az élet itthon. :) :oops: Nagyon fárasztó volt a múlt hetem, na.
Katica, nagyon édes picilányod van, gratulálok és nagyon szorítok, hogy minél hamarabb hazavihessétek!!A szüléstörit nagyon várom!! (és szerintem nem terhelnéd a topicot vele!Hisz erről szól!)
Eszter, Beninek jobbulást!Nagyon jól teszed, hogy nem idegesíted magad a méret-dolgon, tényleg semmi értelme.
Nati, remélem jobban vagy!!Én is csak a magnéziumot és a pihenést tudom javasolni!Egyébként olyan érdekes, hogy mindegyik terhesség/baba mennyire más, Adéllal nekem is az utsó két hónapban egyfolytában(!)mensis görcseim voltak, Mg ide vagy oda, nem múltak. Mégis 40+0-ra született...Balázzsal és most semmit nem érzek, pedig sokal aktívabb vagyok, s nem kímélem magam. Pihenj sokat tényleg!!Igyál meg minden nap 1-2 dl vörösbort, az jót tesz garantáltan!! (a kedvednek is :mrgreen: )
Sensi, együttérzek!Kezd nekem is elegem lenni kicsit...de csak kicsit, sokszor eszembe jut, h lehet, ez az utsó kisbabám, s többet nem lesz szerencsém ilyet átélni...Egyre jobban fáj a hátam, a derekam, lehajolni már rég nem tudok, menni se, enni se :(
Totál átérzem a szüléssel kapcsolatos érzéseidet, én is emlékszem erre...de mást nem mondhatok, mint hogy hidd el, életed legszebb élménye vár rád!!!a sok fájdalom, vér és kellemetlenség ellenére!!
A névválasztással kapcsolatban van új fejlemény?
Csuri, Neked is jobbulást!A grapefruit mag nekünk is bejött eddig, kár h nagyon drága (főleg ha öten akarjuk szedni :( )...
Kata, nem baj, ha sokat csuklik a baba. Készül a kis tüdeje a kinti életre!Az enyém is sokat csuklik, olyan cukiiii :)
Vera, jó nagy pocid van!
Lassan én is teszek fel pocakképet.
Mostanában kezdem magam rávenni arra, hogy egyáltalán összeírjam a listát, mi kell a szüléshez+a babának. Annyira nincs időm. De nagyon jó, hogy leírtátok a homeós gyogyókat, mert azt is tervezem beszerezni. +van egy tuti szoptatós tea receptem (gyógynövényekből), eddig mindig bejött, ha érdekel Titeket, majd beírom.
Bocsánat ha valakit kifelejtettem :oops: .
J.

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Katica!

Bocs, hogy csak most reagálok, de ritkán jutok el a számítógépig.
Igen, úgy tűnik, itt egy kicsit lazábbak a látogatás terén, de azért itt sem szabad a szomszéd inkubátorra még csak rá sem nézni, nemhogy beszélgetni. Nálunk az inkubátorra rakott névtáblák (papírból) színe jelzi, hogy kisfiú, vagy kislány az illető. Azt hiszem, az inkubátorok színe egyforma, habár ahol én általában nézem, ott ugye átlátszó... Van egy aranyos kis szívecske és masni mintás, egyik oldalán kék, a másikon piros kendő, amivel minden inkubátor a fejrésznél le van takarva, mintha baldachin lenne.
Mi megkérdezteük valamikor az első napokban,hogy látogatókat vihetünk-e, azt mondták, hogy nincs korlátozva a látogatás, csak 14 éven aluliak nem mehetnek. Sőt, úgy van, hogy a szülők a nap 24 órájában, bármikor bemehetnek!!! Akár éjszaka is, vagy hajnalban. Persze azért biztosan meglepődnének, ha beállítanék, meg csak csengővel tudnék bemenni az épületbe.
Nekem muszáj volt az első 5 napban 3 óránként mennem, mert csak egy-egy étkezésre való tejet fejtem.
Én is azt hittem,hogy nincs tejem, mert a mellemen semmiféle változást nem észleltem. A szülés után egy nappal érdeklődtem egy szoptatós nővérkétől, ő mondta, hogy már biztosan van előtej és megnyomta a mellbimbómat, és jött belőle. Ezen én is meglepődtem. Aztán onnantól kezdve az általuk adott steril kávéspoharakba fejtem 3 óránként előtejet, amit kb. 2-3 ml volt az első napokban. 2,5-3 ml-rel indult Zolika adagja, aztán kb. kétnaponta emelték 4, 5, 7, 10, 12, 15 ml-re, majd amikor elérte a 18 ml-t azt egy hétig tartották, most meg a 20 ml-t tartják már régóta, de azért, mert a baba súlya nem indokol többet.
Most 1130 grammos Zolika. (Picit hízhatna gyorsabban is, de azért ennek is nagyon örülünk.)
Épp ebben a pillanatban hívott a védőnőm, és most is megerősítette, hogy jó az, ha 4,5 óránként fejem a két mellemet (én nem tehetem meg, hogy felváltva fejjek, mert akkor gyakrabban kéne bejárnom a Klinikára, lehet, hgoy naponta háromszor is, hogy elég legyen a tej). A nőgyógyászom szerint is jó így.
És hát úgy tűnik, hogy nem apad a tejem, mert lassan nő a mennyisége.
Örülök, hogy bevállt az elektromos mellszívó. Én azt hiszem, már nem ruházok be egy másikba, ez is jó.
Nekem amúgy 2 nappal a császár után keményedett be a mellem, akkor volt a tejbelövellés, de előtej már előtte is volt, bár sosem csepegett a terhességem során, csak a szoptatós nővérke mutatta meg, hogy van. A belövellés nálam szerintem jó korán volt, azt olvastam, hogy 3-4 nappal a műtét után szokott. (Császárnál is.) De ez biztosan az átlag, szóval az 5 nap is biztos normális.

Cici-ügyben egy tanács: A pangó tejet mindig fejd ki, nehogy begyulladjon a melled. Tehát, ha érzel kemény rögöket (amik érzékenyek), addig masszírozd és fejd, masszírozd és fejd, amíg el nem múlik a keménység. Az is jó, ha fejés előtt átmasszírozod kicsit a melled. Én még fejés közben is szoktam masszírozni (ezt még szoptatás közben is javasolják.)

Zolika - mivel elég gyengécske volt mostanában, de a lélegeztető gépről le szeretnék már venni - most szteroidot kap. Ettől erősebbnek is látszik. Lehet, hogy a héten megszabadul a csőtől. Eléggé elhúzódott a dolog ahhoz képest, hogy a tüdeje kezdettől fogva jó - állítólag.
Most látszik rajta, hogy hízott. Holnap lehet, hgoy készítek képeket és majd feltöltöm.

Jó egészséget nektek! Majd írjál, hogy mennyit híztatok, hogy vagytok, mennyit esztek, stb...!
Puszi!

Nati!
Vigyázz magadra, pihenj sokat, egyél annyi magnéziumot, amennyi megengedett (nekem egy orvos a Klinikán a Magne B6-nak az ivóoldatát javasolta éjszakai adagnak és amúgy az összes orvos odabent és idekint a Magne B6-ot javasolta, max. napi 4x2 adagban) és menj el az orvoshoz, ha úgy érzed, hogy túl sokat keményedik a méhed. Írtad is, hogy a héten elmész. Majd írjál, hogy mi volt! Addig is jó egészséget! Biztosan nem lesz semmi baj.

Puszi!

Écike
écike

écike: örülök hogy szépen fejlődik Zolika,meglátod milyen gyönyörű és erős baba lesz :lol:

000kata

Kata
Ha sokat csuklik a baba, nem baj. Így gyakorol a rekeszizma, ha jól tudom, tehát a tüdő és a légzés fejlődéséhez nagyon fontos ez a rendszeres csuklás. És őket egyáltalán nem zavarja, csak minket felnőtteket.
Fannika is csuklik minden nap szinte.

Köszönöm a tanácsokat a keményedéssel kapcsolatban. Én magne B6 extrát szedek, amiben 100 mg magnézium van. Abból pedig napi 4 db-ot. Lehet majd a doki javaslatára emelem az adagot.

Most voltam megint 1 órás cukron, de csak ujjbegyből nézték meg és 4,9 lett a múlt heti 7,7 után. Szóval lehet a betegség miatt volt magas, de azért pénteken megint megyek és ha az is ok, akkor csak 2 hetente megyek vénásra. Egyszóval a diéta hat és jól csinálom. Ennek örülök.

Katica
Nyugodtan tedd fel ide a történetet, mert ha valaki nem akarja elolvasni majd átugorja. Én szeretném elolvasni.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Ilyen az én formám!! A postán áramszünet volt, ezért bizonytalan ideig zárva :evil: (olyan nehezen szánom rá magam egy ilyen túrára)!

Nati!
Jó, hogy rendben van a cukrod, talán már így is marad a végéig!!
Écike!
Nagyon jó, hogy Zolika ilyen szépen fejlődik! Ez a mellmasszírozás jó dolog, de én emlékszem, hogy csillagokat láttam, amikor egy csecsemős nővér segítetett nekem két éve a kórházban...
Judit!
Még én sem pakoltam össze, viszont már kezdem összeírni azokat, amiket tuti elfelejtenék! Jó, hogy meggyógyultak a gyerekek!
Katica!
Szerintem is elfér itt a történetetek, sőt!!!!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Nati: köszönöm :lol: örülök,hogy jó lett a cukrod,reméljük ilyen is marad.

000kata

A TAVAM oldalán találtam ezeket!
Geréb Ágnes "megfigyelései" arról, hogy kinél milyen, amikor beindul a szülés:
- Ha megtudom, hogy az utóbbi két napban állandóan porszívóznia, ablakot pucolnia kell a férjnek is, akkor tudom, hogy pár nap van már csak.
- Ha nincs kedve elmenni sehova, nincs kedve fölhívni ezt meg azt, az már a befelé fordulás kezdetét jelenti, közeleg a szülés.
-Amikor a vajúdás valóban megkezdődik, megváltozik a nő hangszíne, reakcióideje.
-Ha többedszer szül az illető és jelentkezik, hogy kétpercenként kontrakciói vannak, akkor még van idő, mert ha ezek valóban rendszeres, erőteljes összehúzódások volnának, ő már biztosan nem telefonálna.
-A méhösszehúzódások valószínűleg még nem az igaziak, ha beszélgetés, figyelem-elterelés hatására tíz percig, fél óráig szünetelnek.
-Ha egy először szülő azt mondja, hogy óránként pisilési ingere volt egész délelőtt, most meg félóránként, akkor lehet tudni, hogy aznap várhatóan szülni fog.
-Ha valaki először szül, és azt mondja, megindult a szülése, többnyire hihetünk neki.

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Kép 30.hét (döbbenet)

Kép
Kép
mesi01

Sziasztok!

Tegnap csináltuk ezt a képet.30.hét(döbbenetes számomra)

Jön anyósom este írok majd.

Kép
Kép
mesi01

Sziasztok,

elnézést a zavarásért, vannak nagyon szép kislány-kisfiú eladó cuccaim ruhacsomagként jó áron... 56-62-es leginkább. Meg kezesábas 56-os meg 68-as...
Bmi érdekel irj privit!

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=9797737
Vendég

mesi: szép nagy pocid van :lol:

000kata

Sziasztok!

Katica:Köszi a hiányolást jól esett :D :oops: Igen a költözés miatt nem nagyon írok,mert még nálunk nincs net csak itt anyuéknál.És,hát már elég fárasztó átjárkálni hozzájuk pedig csak kb.20 perc gyalog,de persze az én tempómban még több is :oops: :lol: De már csak pár nap és nálunk is lessz végre net :D Szombaton már alá is írta párom a szerződést :D Fogjuk rá,hogy jól vagyok.Már eléggé nyűgös vagyok :cry: Ha sokat megyek megfájdul a hátam,derekam stb. :cry: De ezeket leszámítva hál istennek jól vagyunk :) Babó sokat mocorog :D És ti,hogy vagytok?Léna baba nagyon szép.

Kata:De igen végre sikerűlt elintézni már csak pár nap :D

Mesi:Szép nagy pocid van :)

Bocsi,hogy nem reagálok most mindenre,de elég hamar megfájdul a hátam a gép előtt és már így nem sok türelmem van :cry: :oops:

Sensi:Tudom milyen nekem is már minden bajom van :cry: Sehogy se jó aludni,ülni stb.Én is sokszor arra kelek,hogy alig kapok levegőt.Remélem minden oké lessz a dokinál.De azért még legalább a 36-37 hétig jó lenne ha bent maradna a babó nem?Az már tényleg nem olyan sok idő.

Tegnap a babóm jól rám ilyesztett :shock: Reggel kb.6kor arra ébredtem,hogy mensi szerű görcsöm van :shock: És kb.10 percenként jelentkezett olyan 7-negyed8 ig :shock: De hál istennek elmúlt.Persze tegnap még párszor jelentkezett,de ma már hál istennek nincs semmi.Remélem így marad még egy darabig.Azért még kicsit korai lenne a dolog.

Remélem mindenki jól van.Écike:Remélem Zolika jobban van.Továbbra is szurkolok nektek nagyon!!

További szép délutánt kívánok mindenkinek!!A betegeknek meg jobbulást!!

Reni

Kép
Kép
reni_24

2008.09.08.hétfő : a férjemnek kivették a manduláját, hogy végetvessen a sok betegeskedésnek mire a baba érkezik...Délután bementem a dél-pestibe meglátogatni, és ha már ott voltam felugrottam a 4 nappal korábbi vér és vizeleteredményemért, ami ekkor még teljesen negatív volt!
Kértem egy vérnyomásmérést is mert pár napja már közelített az érték a 140 felé, bár még alatta volt....Innen indult a lavina :-( 158/102- őt mért a nővér...gyorsan néztünk vizeletet is amit a fehérje ekkor már túróssá változtatott - ez a max. szintet jelenti. Az orvosom éppen ügyeletes volt, és mikor látta a vizeletes fiolát,az arcát nézve ijedtem meg először...Gyorsan kaptam vérnyomáscsökkentőt és feltettek ctg-re.A baba szívhangja rendben volt, de a vérnyomás nem ment lejebb.Javasolta h. ugorjak haza, pakoljak össze és vár vissza!
Nem fogtam fel katasztrófaként a helyzetet, még azon vigyorogtam h. mennyire nem tudokunk apa nélkül aludni, igaz h. négy emelettel feljebb de együtt leszünk... 22h-ra értem vissza, a vérnyomásom még mindíg az egekben, újabb gyógyszerek, uh. ahol a dokim nézte az áramlást is,rendben, a baba is ok. a méretei is jók ,mészáj zárt, tüdőérlelő szuri beadva..
Eelfoglaltam a szobámat.
Éjjel kettő: a vérnyomásom még mindíg fent, közben meglett az esti vérvétel és vizelet eredménye: vérkép ok, vizelet 3+ (fehérje max. érték) Az orvosom ekkor érzékletesen elmagyarázta h. Ők sajnos nem tudnak velem itt többet tenni, a helyzet nem jó, ilyen fehérjeérték és lehúzhatatlan vérnyomás mellett a Sotén a helyem, ha belegyezek hívja a mentőket.Kérdeztem az esélyeinkről, őszinte volt::készüljek a koraszülésre, a babával kapcsolatban bizakodó volt!
Ekkor pizsiben lecsattogtam apához négy emelettel lejebb, felvertem az alvó nővért, aki sztem azóta sem érti mit akart az a pizsis zaklatott terhes nő azon az éjjen a gégészeten :-) Szegény férjem sem nagyon értette a helyzetet, kába volt még a műtét miatt is, és úgy tudta délután hazamnetem tőle, most meg itt állok, a kocsikulcsot nyomkodom a kezébe és arról beszélek h.lehet ma éjjel meg kell szűljem a kislányunkat...hosszú percekig öleltük egymást, nem is tudom melyikükért aggódtam jobban...

A mentőben simogattam a pocakom és egyre azon imádkoztam hogy hadd maradjunk még 2in1. A klinikára érve egyenesen a szülőszobára toltak... itt ijedtem meg másodszor...a vérnyomásom továbbra is 158 már nem emlékszem mennyi gyógyszert vettem be addigra, megint lenyeltem párat, újabb vizsgálat: méhszáj zárt. Vér és vizeletvétel itt is.
Ágy elfoglalása az 1.-es szülőszobán, ami amolyan vajúdó 3 ággyal. Folyamatos ctg,ekg (?) rajtam és a babán is, fél óránként autómata vérnyomásmérés...Kicsit megnyugodtam: nem egyből a műtőbe toltak!!!
Mellettem lévő ágyon épp vajúdtak, velem szemben szorgos nővérkék az üvöltő :-) újszülötteket mérték -front volt, vagy 12-en szültek az éjjel-a boldog friss kispapák pedig fotózták Őket. Ekkor sírtam először el magam, csendben azon imákoztam hogy az én férjemnek is megadassék ez az élmény!
Reggel 4.30-ra a vérnyomásom már "csak" 140/98 hurrá!!!!
Infúziók, gyógyszerek, vizit, újabb tüdőérlelő,részletes uh, áramlással itt is "súlyos retardáció nem látható" akkor jól van a babám?-Igen!
Így telt el a kedd és a szerdán is még a szülőszobán voltunk.A szülőágyon aludni nem nagyon tudtam, ígérték h. mehetek fel az osztályra csak egy jó ctg-t kell produkálnunk. Egyre fáradtabb voltam, Léna is alig mozgott, bár én is csak feküdtem immár 2 és fél napja.A ctg-k így nem alakultak jól, ha aludt nem voltak nagy kilengések benne, mikor meg fent volt, elmozgott mindíg az érzékelő elöl, kicsi volt még így nehezen tudtam csak újra megtalálni, tele volt fehér szünetekkel a görbénk. :-(

Viszont apát kiengedték a korházból, végre velünk lehetett!!!
A szerda délutáni viziten a ctg-t nézve a főorvos kijelentette: " ezt le kell zárni "!
Próbáltam menteni a menthetetlent, könyörögve magyaráztam h. ez a ctg-hez ő még kicsi és amit látnak ott soha nem mozgott, az a nyugalmi görbéje, és az áramlás és az uh-n is minden ok. volt! A vér leleteim jók, a vérnyomásom a folyamatos gyógyszerek mellett beállt, nem vagyunk veszélyben, jó a fehérje magas,de de de..stb stb......Visszajöttek még kétszer és elmagyarázták, hogy a ctg "beszűkült" a "baba tartalékra állította magát" valószínűleg nem fejlődik már normál ütemben, én bármikor kaphatok egy görcsöt a vérnyomi miatt és akkor a lepény levállhat...napokat esetleg még nyerhetünk -heteket már nem- de a kockázatok mellett nem éri meg!
A császár spinálisan zajlott, kicsi lányunk megvárta a papáját, aki a fejemnél ülve simogatta az arcom a műtét alatt. Végre együtt lehettünk! :-) 19.45-kor kiemelték Lénát, aki üvöltve tudatta a világgal hogy 32 hétre, ici-picin de egészségesen itt van nekünk!!! Olyan mint egy kis szupermodell, hosszú és karcsú - az első bókot a szülésznőtől kapta. :-) 1480 gr és 42 cm. Egy pillanatra láthattuk, apa lefotózhatta, és én boldog voltam...

A toxémiáról annyit h. nem ért váratlanul...mégsem lehetett tenni ellene semmit.
-Vizesedtem a 20. héttől, addig csak 2 kg utána pedig heti 1kg-t híztam!(nyílván nem ettem máshogy utána sem) Az utolsó napokban 4 nap alatt már 4 kg-t! Ödémás volt nem csak a bokám hanem a térdem combom, kezeim, arcom is. (és nem csak este persze) Só nélkül ettem hetek óta,rendszeresen tartva gyümölcsnapokat, de nem segített.A császár után egyből 6L víz jött le katéteren 1 nap alatt!!! És azóta is szépen csökken.
-Vérnyomás: 106/80-ról indult a terhesség, világ életemben alacsony volt...
A 25. héttől folyamatosan mértem,120-ról folyamatosan mászott felfelé, az orvosom azt mondta ha tartósan 140 körül mérek szóljak...még a végén sem volt fölötte 127-135 körül mozgott. Azon a bizonyos hétfői napon aztán megőrült.
Szülés után sem rendeződött, elvileg 10nap alatt rendbe kell jönnie, ha nem akkor 6hét alatt.Bízom a 6hétben.Emiatt a szülés után nem jöhettem a 4. napon haza, az un. krízisszobában vendégeskedtem a hasonló súlyos esetek között, mert bizony a toxémiával/praeeclampsia-val nem viccelnek!!
-Fehérje csütörtökön még nem volt, rá 4 napra, hétfőn már túrós, maximum értéken...(szülés után 16 órával már teljesen negatív!!!! )
-És sajnos a baba nem felylődésével kapcsolatban is igazuk volt az orvosoknak, hiszen a 32. hétben már nagyobbnak kellett volna lennie. Ez is általános tünet, a többi praeeclampsiás babánál is..
Mindeki tisztában van a tüneteivel, a baj vele az hogy hirtelen "támad" :-( Minél később annál szerencsésebb...."A terhességi magas vérnyomást gyógyszeres terápiával csökkentik, kórházi felvétel preeclampsia és szövődményei esetén indokolt. A preeclampsia egyetlen oki terápiája a terhesség mielőbbi befejezése" Hát sajnos mást nem nagyon tudnak tenni vele.

De a lényeg hogy Léna szépen felylődik és a lehető legjobb helyen cseperedik! :wink:

Kép
katica_75

Sziasztok!

Ismét zavarnék kicsit, ha lehet :)
Nézzetek itt körül, és ha valami tetszik, szóljatok nyugodtan priviben, leveszem, nem kell ott licitálni!

http://www.teszvesz.hu/my_page.php?uid=9932539

Köszönöm :) További szép babavárást!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Sziasztok!

Visszatértünk Bécsből, jól sikerült, bár sajnos majdnem végig esett az eső. Szerencsére az utat is elég jól bírtam, Lili kispárnájával megtámasztottam a hátam.

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok! Én azt hiszem, kilábaltam belőle, bár Lili most hogy már nem köhög, a változatosság kedvéért náthás lett, egész éjjel tortyogott. :? Jó lenne, ha nem esnék vissza...

Katica! Nagyon megható volt a történeted, különösen az, hogy Léna megvárta azért Apát a kibújással. :) És nagyon bátornak tűntél végig, nem hiszem, hogy nekem ment volna... Örülök, hogy a kicsi Lénával továbbra is minden rendben. Kitartást a fejéshez!

Écike! Jó, hogy Te is rendszeresen jelentkezel hírekkel Zolikáról és hogy ezek is jó hírek. Szurkolok, hogy tényleg minél hamarabb levehessék a lélegeztetőről! :)

Mesi, hát tényleg nem semmi méretű a pocakod! :shock:

Nyűgösség: na, az nálam is megvan már, alig alszom, gyakran van légszomjam és a pulzusom is az egekbe száll, kifulladok, ha felmegyek az emeletre, sokáig se állni, se ülni, se feküdni nem tudok... :roll: De mindezt feledteti, ha elhelyezkedem a kedvenc fotelunkban és Nati azonnal jelentkezik a pocakból. :D

Nati, örülök, hogy jobban vagy és a cukrod is jó lett! 8)

Judit, jó, hogy a srácok meggyógyultak. 8) A kórházi csomagon én is gondolkodom erősen, hogy össze kéne már rakni, a múltkori szülésnél összeraktam egy listát, de persze gőzöm sincs, hol lehet, valószínűleg a padlásra került fel költözéskor. Ahová persze egyedül már nem jutok fel... :wink:

Sensi, jelentkezz majd, hogy mi volt. A szüléssel egyébként én most úgy állok, hogy a császárt nem annyira kívánom újra, a természetes szülést meg nem ismerem, így félek tőle, főleg a heg miatt is, szóval jó lenne valami harmadik út, de hát az ugye nincs. :wink: Majd elválik nemsokára...

Vera! A te pocakod is szép méretes. :D

Honey! Igazán szép gyerekeid vannak! :)

Megpróbálok én is feltenni képet, Nati épp csuklott és Lili meg Bella, az unokatesó kíváncsiskodtak:

Kép

Megyek, mert már mindenem fáj itt a gép előtt.

Szép napot!
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok Lányok!

Köszi a tippeket a hálózsákokhoz!Megnézem én is azt az alul cipzározhatót!Hanna is náthás,de már kifelé jövünk a betegségből,nekem 2 napig kapart a torkom,de már én is jobban vagyok!

Görcsök:Remélem semmi komolyabb nincs nektek,csak jósló fájás szerű!Én is érzem mostanában nap végére a hasam alját,Hannánál ilyen nem volt,de lehet,hogy csak a fáradtság!Nem tudom!

Kórházi csomag: Szépen lassan veszem a dolgokat!Már van mini fogkrémem,tusfürdőm,hálóingek,köntös,2 törölköző,eldobható bugyi.....

Mesi: Aki látná a Te pocakodat az ismerőseim közül,akkor már mindjárt nem kérdeznék tőlem,hogy biztos,hogy csak 1 van?! :? Nagyon nagy!Gondolom fáj mindened!Ha fejjel lefele vannak,akkor megtudod őket szülni rendesen?!

Katica: Tetszett a szülés történeted!Olyan mint egy filmben,de tényleg!Azért jó,hogy ott tudott veled lenni a párod! :D Kép Szonja itt 30 hetes

Kép

Kép
melcsi82

Hanna itt a hugit figyeli :D
Kép

Kép

Kép
melcsi82

Katica
nagyon megható ahogy leírtad a történeted. De gondolj csak bele, mikor a vajúdók között voltál, nem azért voltál ott mert vetéltetnek éppen. Szerintem az a legkegyetlenebb mikor a babájukat elvesztő kismamákat a boldog szülők között tartják. Én olvastam ilyen történetet és végig is sírtam.
Most gondolok bele én most vagyok annyi idős terhes mint te akkor voltál. De én ki fogom várni!!! a nagy kerek pocakot és a légszomjat, jajgatást. nem történhet másként! Még nincs kész a lakásunk, még padlónk sincs, se fűtésünk, se világítás.

Kórházi csomag
Már csak eldobható bugyi, meg betét kell. Azt hiszem minden megvan már.

Görcs
ma hajnalban megint mensis görcsre ébredtem, de elmúlt. Keményedés van, de nem vészesen sűrűn, főleg ha pihenek.

Mosás
Ti mivel mossátok ki a rucikat? Szerintetek külön vegyek mosószert hozzá, vagy használjak csak simán ecetet? Állítólag az a legjobb. de mivel vannak foltos rucijaink is, azoknak szerintem több kell az ecetnél.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Kumpibogar!
Kitartás!!!

Kata!
Hát majd valahogy majdcsak túl leszünk rajta...én ezzel (is) próbálom vigasztalni magam. Elvégre gyerek még bent nem maradt. :)
Várjuk a híreket, h mi volt. Nem baj, ha sokat csuklik, ez azt jelenti, h gyakorolja a levegővételt. :)

Katica!
Lehet, h pont ez a baj, h mindent tudok róla...ezért félek. :P
Nagyon tetszett a szüléstörténet, ügyes voltál, h ilyen jól vetted a dolgot! Továbbra is minden jót kívánok, nőjjetek szép nagyra, és vihessétek haza minél hamarabb a kiscsajt! :)

Judit!
Örülök, h mostmár jól vagytok! Neked is kitartás! Névvel kapcsolatban még mindig semmi....talán szűkült a kör: Maya, Mia, Lilla...a Zara-val és Johannával kapcsolatban úgy döntöttünk, h nem mennek annyira jól az Ördög-höz. :)

Écike!
Várjuk a képeket! Nektek is minden jót továbbra is, nőjjetek nagyra! :)

Nati!
Örülök, h jó a cukrod!

Mesi!
Hűha, ez aztán pocak! De hát ketten lakják, és biztos nem is picik a babyk. De kitartás, már nem sok van hátra!!!

Reni!
Neked is kitartás, örülök, h halad a lakás ügy!

Katinka!
Aranyos a csajos kép! Az uncsitesók eléggé hasonlítanak egymásra, nem? :) Te most természetes szülésre készülsz? engedi a dokid? Csak azért kérdezem, mert sok doki nem engedi, még akkor sem, ha már a nagyobb gyerek kb 5 éves....egy ismerősünk is így járt májusban. És ez sztem hülyeség.

Melcsi!
Neked is szép nagy pocid van, az enyém sokkal kisebb! És Hanna nagyon édi! :)

Tegnap megjártam a kórházat..hát nem tartott túl sokáig. Minden oké, 2,5kg-nak mérték, ami tuti, hogy nem igaz...csak a fejkerületet, és a haskerületet mérte le a nő, ebből nem is tudom hogy a fenébe tudta kigolyózni. Sztem csak hasra ütött és ráírt vmt, mert kérdeztem a súlyát. Na mind1, továbbra is kicsi babyre készülök (sztem most lehet max 2,2kg), ahhoz, h megbecsüljék a súlyt, sokkal több mindent le kellett volna mérnie. A haskerülete 30cm, a fej pedig 33cm. Ennyit tudok most. Említettem a placentát, mondta, h jó, akkor azt is megnézi...azt mondta rendben, áramlás is rendben...ez minden amit tudok, nem igazán verik itt nagy dobra az egészet. Vesék rendben, nem kell antibigyó sem. :)

Olyan fura érzésem van amúgy...már vasárnap óta nincs kedvem igazán semmihez. Akkor a délelőttöm ugye különösen durva volt, abszolút semmihez sem volt kedvem. Tegnap is este daddy x-box-ozott, és kérdezte,h akarok-e filmezni, mondtam, h nem tudom...csak bámultam a tv-t, amit épp játszott, és gondolkodtam, h mit akarok...de se dvd-zni, se olvasni, se semmit nem akartam. Ma is találkozom a barátnőmmel, mert szabadnapom van (helyette szombaton dolgozom :P) és ahhoz sincs semmi kedvem...semmihez és senkihez. Valszín túlspirázom, de azt mondják, h közvetlen szülés előtt van ilyen hangulata az embernek, h semmihez nincs kedve. Hát azért remélem, h nem. Nyűgös vagyok már, de azért a 36 hetet minimum be akarom tölteni, és a cél dátumom pl okt. 18., ami a 23,5. szülinapom. Aznap leszek 38 hetes. Pénteken meg is fogom kérdezni a midwife-ot, h mit szól egy kitűzött dátumhoz. Tőlem jöhet a 2 között is, ha akar, de tovább már tényleg nem akarom húzni. Tudom, rossz vagyok. :P

Képzeljétek, tegnap mondtam daddynek, h hallgassa meg a kiscsajt odabent, mert állítólag már jóideje lehet hallani a szívhangjukat kívülről, ha odarakod a füled. Jól rátapasztotta a fülét a pocimra, és tényleg hallotta, azt mondta tök gyorsan ver. :) Aranyos volt! Próbáljátok ki ti is! :) Kár, h mi nem tudjuk....kiváncsi lennék. :?

Én most fogom összeírni a pontos kórházi listát, már nézegettem korábban is egy itteni fórumon, ahol van külön ilyen topic. Már megvettem majdnem mindent, de ma még elmegyek nemsokára beszerezni egy köntöst, meg talán még egy hálóinget is. Szerencsére a Primark-al szemben van a Mothercare is, ahol meg a mellszívót is meg tudom nézni...amilyen szerencsés vagyok, tuti már nem lesz akciós, de hát ez van, így jártam. Amúgy nekünk nem is kell túl sok minden, mivel bent leszünk vagy 1 napot... :P

Asszem már volt róla szó, hogy a málnalevél teát hogy kell inni....de leírnátok nekem megint légyszi? Nem tudom már mikor volt róla szó. Tegnap beszereztem 3 dobozzal, és ma el is akarom kezdeni. Úgy emlékszem, h 36héttől javasolják, de én ugye hamarabb akarok szülni, meg itt olvastam minden félét, h 32, 34 héten már kezdik...ártani nem fog, az tuti. :) Mert én a szülés megindító hatásában nem hiszek (bár azt sem bánnám, ha 3 hét múlva hatna :D), csak abban, h lazítja, és felkészíti a méhszájat, így könnyebb lesz majd a kitolás. Szal arra lennék kiváncsi főleg, h milyen adagolásban kell inni? Hetente kell emelni az adagot? Ha pl napi 3 csésze az adag, akkor mindegyiket külön kell megcsinálni, külön teafilterrel vagy lefőzöm reggel a napi adagot egy filterrel, és megiszom egész nap? Egy adaghoz mennyi víz kell? Előre is köszi! :)

Na most ennyi voltam, lassan indulok megvenni még azt a pár dolgot...és ehhez sincs kedvem. :?

Szép napot!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Katica!

Minden elismerésem a tiéd!én biztos nem bírtam volna ilyen higgadtan végigcsinálni.és tényleg tök jó,hogy Léna megvárta az apukáját!

Sensi!

Örülök,hogy nincs semmi gond a csajszi veséjével! az uh-os emberkék meg sehol sem egyformák.Pl.a kórházban gyöngyösön (nem itt fogok szülni,csak a laborokat,meg az uh-ot csinálják itt),nagyon felületesen nézik a gyerekeket.mindig kisebbet mérnek,mint pl. a dokim,aki mindíg kihúzza a két szélére a fejénél is.míg most a kórházban legalább fél centit lehagyott az a béna nő.de nem szóltam,nekem az a biztos ,amit dokim mér,meg a genesis.hiszen 1-2 mm is nagyon sokat jelent!!
A málnalevél teát úgy tudom a 34 ik héttőll lehet kezdeni,és talán 1-2 evőkanál teát kell lönteni 2dl meleg-forró vízzel,de meég várjunk másoktól is véleményt!!

Tegnap írtátok,hogy szülés előtt beindul a fészekrakó ösztön,és az ember elkezd ezerrel takarítani,mosni stb.
Hát én már mielőtt olvastam volna,lemostam a nappali ablakát,meg a szekrényt kezdtem átsuvickolni,aztán leültem a gép elé,és olvasom,hogy szülés előtt kezdünk el pakolászni.hát...Remélem még 2-3 hetet azért kihúzunk 2 in 1 -ben!!

Melcsi!

Szép nagy pocakod van és Hanna is nagyon cuki!

Nati!

Próbálj meg többet pihenni,hidd el nem lesz semmi baj!

Kórházi csomagom kész,meg a babáé is.
Ma voltam védőnőnél.14 kg-nál tartok :( ,de azt mondta ebből min 4liter víz.mikor mérte a vérnyomásom,szét akart dúrrani a kezem.
Kicsilányom rám hozta frászt,mert először nem találta meg a szívhangot,és azt mondta a védőnő,hogy lemerült a gép,elment elemet cserélni,és utána is csak nehezen találta meg.mondjuk éreztem,hogy mocorog,csak jól elbújt előle.nekem nagyon utálja az uh-ot meg ezt a szívhang hallgatást is.
szombaton megyek a nődokimhoz.már kíváncsi vagyok nagyon mi lesz,mármint méhszáj állapot stb.,mert én is elég sokat keményedek mostanában,este meg már alig bírok felkelni,mert annyira húzódik a hasam.a derekamról nem is beszélve
Ja....!és el kell kezdenem a magzatmozgásokat számolni :D !valamint jövőhét pénteken megyek az első nst-re,csak azt nem tudom,hogy itt csináltassam gyöngyösön,vagy menjek egerbe,mert egy dokinak mindíg alá kell írnia,itt meg nem ismerek senkit.na majd megmondja dottóre,hogy mi legyen!

Most ennyi telt tőlem,legyen szép napotok,pihizzetek sokat!!
Nálunk mindjárt kisüt a nap :D

Honey

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Honey!
Mi Londonban élünk, valszín te ezt nem tudod, mert később jöttél...és itt nagyon lazán veszik a dolgokat. Ennek ellenére mondjuk azt tapasztaltam, h azért figyelnek arra, nehogy baj legyen, csak nem pörgik túl.
Hajjaj, nekem filteres a teám, ez kb 2 ek lehet? Meg akkor ebből naponta mennyit? Nemtom...még vk vélemény?
Ilyen fészekrakás szerűség nálam is beindult, nagyon moshatnékom van, de még várni akarok jövő szerdáig, amikor már nem dolgozom...lehet inkább hallgatnom kéne mégis magamra, és berakni most az adagokat. Hmm...majd délután meglátom. :) Meg vasárnap már rendet raktam a nappaliban (a lakótársaink cuccát is elpakoltam), a mi szobánkban leméregettem a dolgokat, h hogy rendezzük majd át, ha össze lesz rakva a baby bútor. Hmm....elgondolkodtató. Bár annak tnap az uh-n jele lett volna, ha készülődne vm, úh végülis annyira nem para. Jövő hétvégéig azért még nemá'! A méhszájra is azt írták, h zárt....gondolom a belső, mivel csak uh-val nézték...és úgyis az nyílik gondolom hamarabb.

Na mostmár tényleg megyek, mert elszórakozom az egész napot....de legalább már a kórházi lista megvan pontosan, meg mellé a bevásárló lista is. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Kata: Köszi! Úgy legyen! :)

Nati:
Képzeld, én is erre emlékszem a csuklással kapcsoaltban, mintha olvastam volna valahol... De amikor a szülés előtt vizsgáltak bent a Klinikán és ezt említettem, mármint, hogy a csuklás, az ugye jó dolog, azt válaszolta két szülésznő is, hogy elő szokott fordulni és csak annyit jelent, hogy a baba félrenyelt... :? Mert egyébként amikor a szívét hallgattuk Zolikának a pocimban, akkor ütemesen berecsegett a gép (elég macerás volt amúgy mindig úgy tartania tappancsot, sokszor fél órákra, órákra, hogy halljam a baba szívverését) és rájöttem, hogy akkor csuklott.

Örülök, hogy a cukrod rendben! Méhkeményedéssel mi újság? Javult? Doki mit mond?

Csuri:
Hát igen, eléggé tud fájni a cici, ha be van durranva és kőkemény. Akkor masszírozni sem lehet (nekem legalábbis egyben mozgott az egész :shock: ), akkor borogattam állot vizes ruhával, de nem sokat használt... :? végül csak elmúlt 1,5 nap alatt.
Szerencsére az én mellemhez nem nyúlt senki, csak az első alkalommal a fejést mutatta meg egy nővérke, de az egyáltalán nem fájt és csak kettőt nyomott a bimbóudvaron. :oops: Azután már ment nekem is és nagyon büszke voltam magamra, hogy olyan "gyógyszert" vihettem Zolikának, amit csak én tudtam neki biztosítani. :D

Mesi:
Tényleg döbbenetes! :) De szép is egyben! És még szebb, ami (aki) benne van! :) Remélem legközelebb én is megérem, hogy nagy hasam legyen... (azért kipróbáltam volna annak ellenére, hogy nagyon kényelmetlen). Biztos büszke lettem volna rá. Te is az vagy, ugye? :) (Hü..e kérdés..., bocs!) :)

[b]Reni , Katinka[/b], Sensi és akik nem írtatok, de gondoltatok ránk:
Köszi a szurkolást!
Zolika jól van, ma levették a lélegeztető gépről (lehet, hogy már tegnap) és rátették a SIPAP-ra (nem tudom, így kell-e írni), ami csak az orrába fújja a levegőt, nem megy le a cső a tüdejéig. Reggel erősnek tűnt, de nagyon nyűgösnek is egyben. Nem szereti a SIPAP-ot, sír is néha miatta. (Puffaszt, ezért nem szokták szeretni a babák.) Remélem, bírni fogja és nem teszik vissza gépre. Azt is remélem, hogy minél hamarabb megszabadul tőle és akkor már csak egy maszkot tesznek majd mellé az inkubátorba. (az fújja az oxigént) Most a leggyengébb SIPAP-ot kapja, úgyhogy ügyesnek tűnik. :)
Amikor sírt, nagyon gyengén, de hallottam a hangját a nyitott inkubátorból!!!!!! :) Nagyon édes!
Ma délután is bemegyek hozzá, megnézem, hogy viseli a dolgot (apát várom).
Fényképet csináltam Zolikáról, de a kis fejéből semmi nem látszik a cső és az azt rögzítő gumi és kis sapka miatt... :( Na majd legközelebb...

Reni! Együttérzek a hátad miatt, nekem is még mindig nagyon fáj, éjszaka pl. alig tudtam miatta aludni, egyik oldalamon sem volt kényelmes, mindenhogy hasogatott (még a hátamon fekve is). :cry:

Katica! Köszi, hogy leírtad a szülésed történetét, tényleg nagyon izgi és egyben megható volt. Nálunk a vége kicsit másként alakult, de az eleje eléggé hasonlóan zajlott.

Puszi!

Écike
écike

Sziasztok!
Katica, nagyon megható volt a történetetek! Én ott kezdtem pityeregni, amikor apával hosszú percekig öleltétek egymást! Végül nagyon jó, hogy Léna megvárta apukáját. Ez bizos nem véletlen volt...
Sensi,
Én is siettetni akartam Kornéllal, ittam a málnalevelet, szedtem a homeós bogyókat, sétáltam nagyokat, de semmi. Sőt, a fészekrakás is rámjött sok-sok héttel a szülés előtt, de mindezek ellenére a 41. héten született, és összesen 2 ujjnyit tágultam. Szóval nem nagyon hiszek már semmiféle módszerben és megfigyelésben. (nekem még mindig az Ördög Maya tetszik legjobban).
Kórházi csomag: sehol semmi. el sem tudom képzelni, hogy valaha kinnt lesz az a kisbaba, ami most bennem növekszik, így most is kb a 10 perces fájások között fogok összerakodni. :)
Szívhang: voltam védőnőnél, aki egyszerűen nem találta a szívhangot, de éreztem, hogy mozgolódik, úgyhogy nem pánikoltam. Pár órával később a doki fogta a doppler készüléket, és egyből pontosan a szívére rakta. Hát igen, a rutin meg az évek... :)
Görcsök: semmi
Méhösszehúzódás: semmi
Sokszor tényleg olyan érzés, mintha nem is lennék terhes... ijesztő... A hasam is kisebb, szóval nem tudom milyen mini babára készüljek.
Nati,
Fehér öblítőt használj, meg valami érzékeny bőrre mosószert (nekem fehér Persil van) először külön mosom ki a babaruhákat, de következőre már mehet egybe a többiekével. Most már szülni is beviszek neki egy kis kombidresszt, meg angolpólyát, ne adják rá a kórházit, mert kicsípi a kis érzékeny bőrét. Utána rendes hagyományos pólyába teszem őt is 1-2 hétre, mert imádják az újszülöttek, ha jól körbeveszi őket valami, hogy csak kicsit tudnak mozogni, ez biztonságérzetet ad nekik, és tényleg én is ezt tapasztaltam Kornélnál. Olyasmi érzés, mint az anyaméhben. A kórházi gyerekorvos is mondta, hogy milyen jó találmány, kár, hogy kiment a divatból.
Képzeljétek, egyik nap nézegettem a Kornél csecsemőkori képeit, és mikor felálltam, akkor vettem észre, hogy átnedvesedett a pólóm, kifolyt egy kis tej... :)
Szoptatós melltartó a H&M-ben van tök jó, de szeretnék olyant, ami elől kapcsos, mert alváskor marha kényelmetlen tud lenni...
Most megyek, felébredt a gyermek...

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok

megjöttem az orvostól,azt mondták jó nagy a babó :lol:

AC: 278mm Th: 80mm FL: 61mm BPD:87mm

van egy kalkulátor amibe bekell irni a BPD és az AC-t és meg mondja mennyi a baba súllya és azt irta hogy 2100g :shock: :shock: :shock:
Szerintetek ez mennyire pontos és nem sok?

000kata

Hello!

Kata hol van ez a kalkulátor?

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, csak szeretném felajánlani Caulophyllum nevű homeopátiás bogyóimat, ha kell valakinek, természetesen ingyen adom (kivéve, ha postán kell feladnom, akkor a ptk-et állnod kell). Decemberig még felhasználható, több, mint a fele benne van. Hogy mire jó? Rendszeres szedését pár héttel a szülés előtt kell elkezdeni. Segít a méhszáj tágulásában, könnyít a fájásokon.
Én mindkét babócámmal szedtem a málnalevél tea mellett, és 4,5 óra alatt meglettek. :)

Üdv
athiz

Ja, és Klarissza, itt lehet kiszámítani:

http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... nline.html
athiz

Sziasztok!

jajj annyira szeretnék már egyszer normálisan reagálni mindnenkinek, de nem vagyok képes megjegyezni ezt a sok mindent. Remélem hogy ha már nem fogok dolgozni, akkor jobban megy majd.

Most jöttem rá, hogy nem is tettem fel képet a pindurirol a 2 héttel ezelőtti uh-ról, pedig igértem és már 3 hete akartam csinálni pocakfotót, de az is mindig elmarad. Kezdek hinni ebben a terhesség alatti feledékenységben... :shock:

Teganp voltam megint kismamatornán, és szerintem nagyon jó, csak a jövő héten papás óra lesz, ilyen beszélgetős, amire egyedül tudnék csak menni, így nem fogok, és utána meg elmarad :( Pedig nagyon jó tényleg, elsőre vicces volt, hogy milyen könnyű, gondoltam hogy semmi értelme nem lesz, de ahogy telnek a hetek egyre fárasztóbb, és komolyan van hatása, amikor torna van este sose fáj a hátam :lol:

Most persze sikerült megint csak magamról írni... :oops:

Aki vashiányos lett, mit szedtek rá és mennyit???

Igyekszem jönni és reagálni mindenkinek!

Üdv:
Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Pipal! Én Ferro-folgammát szedek, napi egyet. Október elején kell mennem még egy vérvételre, akkor kiderül, hogy elég volt-e. Örülök, hogy jó a torna!!
Kata! Szerintem nem nagy a baba, és tényleg ne aggódj feleslegesen!!
Dalma! Nagyon jó ez a babafotó +tejcsorgás sztori! Pólyát én is sokáig használtam Annával. Az is nagy előnye volt, hogy néhány családtag így biztonságosabban fel tudta emelni, amitől én is nyugodtabb voltam.
Écike! Örülök, hogy ilyen szépen fejlődik Zolika! A hangja pedig tényleg aranyos lehet (mégha sírt is éppen)!! Csak így tovább, várjuk a képeket!
Sensi! Én nem ismerem a málnalevél-teát, de talán a többiek... Már nem sok van hátra a munkából, talán, ha vége, elmúlik a levertség is!!
Nati! Én most sensitiv öblítővel, külön mostam a baba ruháit, de később együtt fogom a miénkkel. Miután többnyire fehér, vagy világos ruhákról van szó, Anna játzsós cuccaival, meg a miénkkel egyenlőre nem tud keveredni....
Melcsi! Jó nagy a hasad! Hanna aranyosan hallgatózik...
Katica! Nagyon erős voltál végig!! Én nem hiszem, hogy ilyen jól birtam volna... Köszi, hogy leírtad a történeteteket!!

Mi egyre jobban vagyunk, szerencsére! Már várom, hogy a beígért napsütés megérkezzen!!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Végre elkezdtem mosni Fanni cuccait! Vettem persik sensitiv folyékony mosószert és Lenor babás öblítőt. Valaki használja ezt a fajta mosószert? Mert az van ráírva, hogy szanes ruhákhoz is lehet használni.
Most a textilpelusokat és a tetra kifogókat mosom, mert elég kemények még és szerintem 1-2x ki kell őket mosni vasalni, hogy bepuhuljanak és ne dörzsöljék ki Fanni bőrét.
Én azt hiszem egy jó darabig külön fogok neki mosni, mindenhol azt olvasom, hogy ne keverjük a baba holnijait a felnőttekével.

Pipal
Én úgy szoktam írni, hogy wordbe jegyzetelek, majd átmásolom ide, így tudok lapozgatni a hozzászólások között és folyamatosan írok is. Ezt akár napokig is csinálhatod és 1x csak bemásolod ide. Meddig dolgozol még? És a feledékenység sajnos tényleg nagyon tipikus tünet :?

Kép
Kép
nati80

Mármint Persil mosószert vettem, csak nem tudok írni. :oops:

Kép
Kép
nati80

Nati, hát igen ki kellene másolnom, csak mindig azt hiszem, olvasás közben, hogy menni fog anélkül, aztán meg elkezdek írni és persze nem, de akkor már lusta vagyok, meg ki tudja mikor néz felém a főnököm :)

Amígy október 10-ig dolgozom, ha minden jól megy (mármint orvosilag), tehát még 13 munkanap!!! Utána a maradék szabijaimat kiveszem, így majdnem teljes fizum lesz októberre és rögötn mehetek TGYÁSra, nem kell betegszabira mennem (én jobban járok így anyagilag) De már nagyon jó lenne nem jönni...

Csuri, köszi a vasat, úgyis kell mennem a gyógyszertárba kalciumért (még mindig van néhány kiütésem...), akkor beszerzek vasat is!

Azt hiszem lassan nekem is el kellene kezdenem beszerezni egy s mást a babónak, mert úgy látom néhányan már nagyon szülni készültök, bár én a menet végén vagyok a november 20-al!

Pipal

Kép
pipal

Helló Lányok!

Ma voltam UH on minden okés a babákkal.Még mindíg fejjel lefelé vannak.A kiscsaj 1750gr(valószínű Nóra lesz a neve)a kisfiú 1664gr és jó nagy fütyköse van.

Sensi:ha így maradnak és minden rendben van velük akkor rendesen fogok szülni valószínű.Azt mondta a dokim hogy mindíg attól függ hogy az A baba aki nálunk a kislány hogy fekszik.Ha ő keresztbe fekszik vagy ül akkor császározni fognak.Mondta a dokim hogy jó lenne még legalább 5 hetet kibírnom velük.Hát izsonyúan nehéz lesz és úgy csinálok mint aki ráér még.Össze se vagyok pakolva és nem vettünk még a babáknak semmit se meg.Lehet hogy tudat alatt arra számítok hogy amíg ezek nincsenek meg addig még benn maradnak.Igazából nagyon rossz ekkora már a hasam mert akkor mekkora lesz később?Könnyebb lenne ha nem kéne egy 16 hónapos gyerek után rohangálnom két babával a pocakomban.Estére nagyon bekeményedik és fáj is.De alig várom már hogy lássam és a kezembe vehessem Őket.A legszebb dolog számomra egy gyerek születése és anyának lenni.Talán emiatt is gondolom azt hogy megbírkozom majd a 3 gyerekkel.
csak saccolják a baba súlyát nálatok is nem?Legalább is én úgy tudom hogy a méretek alapján becsült súly van.Most hanyadikhátbe is vagy?

Katica,Écike:mindíg könnybe lábad a szemem amikor a babákról írtok.Olyan kis törékenyek még.Biztos hülyeséget kérdezek de mikor vihetitek haza majd Őket?A súlytól függ hogy mikor lehet vagy mástól?

Nati:én úgy tudom hogy külön kell mosni a babaruhákat és külön is mostam.Én a dm be vettem Gabi baba mósóport+öblítőt.Most hogy már 16 hónapos a Lili van amikor már a mi ruháinkal együtt mosom ha nincs neki egy egész vagy fél adag.De most hogy lesznek tesók megint babával fogom mosni az övét is.

Melcsi:neked sincs kis pocakod és olyan ari az a kép amin Hanna hallgatózik.Nekem is oda teszi néha a Lili a fejét meg simogatja de igazából nem nagyon érdekli.Mondjuk kicsi még ehez.Majd akkor tudatosul benne szerintem a két baba amikor haza visszük Őket.

Szerintetek a kórházba behozzák hozzám a Lilit amikor benn leszek?Mert mostanában sír utánam és megszakad a szívem ha ott fog ordítani nekem.De ha meg nem látom kb5 napig Én fogok sírni.A hormonjaim úgy is síróssá tesznek majd.

Ui:nekem a dokim oda adta a zárójelentéssel együtt az igazolást arról hogy 4X voltam terhesgondozáson.Kérdezzetek rá hátha nektek is oda tudja már akkor adni és akkor nem kell külön menni érte.

Szép napot Mindenkinek! :D

Kép
Kép
mesi01

Mesi: Hanna is csak néha hallgatózik,mert már unja,h ilyen sokáig bennt van az ő hugija!Mindig csak beszélünk neki róla,de még nem látta :roll: :D Hanna is nagyon anyás,de én mondtam a férjemnek,h amikor csak tudja hozza be,mert megbolondulnék nélküle! :(

Pólya: Mi vettünk,amikor a Hannát vártam,mert a férjem sem fogott még ilyen pici babát+dédik is élnek még,akik így könnyebben kézbe vehették!Egyébként biztonságban érzik magukat a pólyában a babák! :D

Nati: Én Ariel mosóport és Sensitiv Lenor öblítőt használok!Amikor Hanna kicsi volt mi is külön gyűjtöttük és mostuk a ruháit kb fél éves koráig!

Pipal: Várjuk a képeket :D Én Réka terhes tornára tornázom még néha,ha van energiám,de a 3. harmadban már csak karra+hátra edzünk,nekem meg ugyebár a fenekem nő,mint a bolondgomba :? :roll:

Kép

Kép
melcsi82

Melcsi: szép nagy a pocid :lol: olyan édes az a kép amikor hallgatozik a kislányod,nagyon édes :lol:

katica: hogy vagy?és Léna baba?raksz fel majd képet?
mikor viheted haza,meg kell várni meg betölti azt az időt amit a pocakban kell töltenie?vagy ez hogy van?Fáj még a sebed?

000kata

Sziasztok!

Jó ideje nem jelentkeztem.
Bendit sikeresen beszoktattuk a bölibe. Az első pár nap nehéz volt, de most már minden ok :D. Így viszont van egy csomó szabadidőm.
Tök fura érzés. Nem mintha nem lenne mit csinálni. Csak nem szoktam ennyit egyedül lenni. 1 1/2 hónap múlva majd visszasírom :lol:. Bendivel csak 2 hetet voltam itthon szülés előtt, végig dolgoztam.

Hétfőn voltam dokinál. Minden ok velünk. Zárt a méhszáj. Csak a picur már megint ráült a gyomorszájamra, és ettől megőrülök. Olyan, mintha a kaja megakadt volna a nyelőcsőben és ott kezdene emésztődni. És nagyon mar. Nem jó rá semmi. Viszont ezért nem is hízok úgy. Most 10 kg-nál járok. Bár semmin sem lepődök meg. Lesz ez több is :? .
A pici nekem is csuklik. Van, hogy napjában többször. És szereti úgy időzíteni, mikor aludnék.
Ma UH-n voltam. Szerencsére most rendes dokit fogtam ki, és nem dobott ki 2 perc alatt. Sőt átkapcsolt 4D-re (kérés nélkül) és láthattam a pofikáját a picinek. De sajnos csak annyit tudok, hogy a méretei megfelelnek 32. hetesnek. Pontos értékeket nem. De láttam, hogy jól érzi magát. Nyitva volt a szemecskéje.

Mosás
Én Arielt használok (lehetőleg németo-ból hozottat) és Silan sensitive vagy Coccolino creme mandulás öblítőt. Tökéletesen jó, pedig Bendinek atópiás dermathitise van, és nem allergiás ezekre.

Málnalevél tea
Ezt találtam:

Málnalevéltea

Szülés előtt mikortól és mennyit érdemes inni a málnalevélteából?Mi a hatása ennek a természetes anyagnak a szervezetre, miért könnyíti meg a szülést?

A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes előkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erőteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást.

A málnalevéltea méregtelenítő és salaktalanító hatással is rendelkezik;az anyagcsere folyamatát a beleken keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínűleg az, hogy az intenzív bélmozgások ingerlik a méhet , s ez fokozza a méh izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétől érdemes rendszeresen fogyasztani (napi 2 csésze tea elegendő). Szülés után is kortyolgathatjuk, hiszen a korai gyermekágyban esetlegesen lomhább bélműködést hatékonyan serkenti.

Hát én a 35. héttől ittam, és csak heti 3-4 alkalommal. Bendi a 39. héten röpke 1 1/2 óra alatt megvolt. Én szombaton szültem, jóslófájásaim már keddi naptól voltak. Amikor szültem, akkor is azt hittem, hogy azok. Össze-vissza telefonáltam, hogy mit kellene éreznem? Végül 5 percesekkel indultam be, mire beértem már csak 3 percesek voltak.

Eldöntöttük a picur nevét is. Mátyás László lesz. (László az apukája után) Borzasztó sokat agyaltunk rajta. Persze ez se tetszik mindenkinek. Lásd anyám, húgom. De nem érdekel. A Bendegúz sem tetszett nekik. És azt sem bántam meg. A Mátyás felnőttkorban kellően komoly név lesz, picinek meg Matyi, Matyesz.
Picit a nagymamám miatt is választottam. Ő Matild volt, és Matykónak becézték.
Szóval Eszti a táblában a név: Mátyás László

Csináltam múlt héten pocifotót is. Azt is felteszem.
A dokinál 3-an voltunk egyidős kismamik, és megjegyezték, hogy milyen nagy a pocim. Szerintem tök egyforma volt mindhármunké
:D .

Pólya
A Bendinél én is alkalmaztam az első pár hétben. Még anno a babaszobán vettem Brendonos kókuszpólyát. Ki is kell mosnom :?.
De nekünk bevált.

Na megszűnök. Jelentkezem még.

Üdv:
Anikó
Kép

Kép
Nem is tűnik szerintem nagynak. Bár a pólót nem tudtam jobban felhúzni.

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Szegény Márk beteg lett, bár még nem lázas, de orrán-száján folyik neki, megtörölni, kiszívni nem igazán engedi így elég nehéz megbirkózni vele+tök félek a rugásaitól. Annyira tud szenvedni egy egyszerű náthától......

Mosás
Elkezdtem kimosni a babaruhákat. Én persil sensitivet használok, öblítőt semmit. Kistesó ruháit első 3 hónapban szerintem külön mosom, aztán majd a Márkéval együtt.
Viszont észrevettem pár ruhánál, hogy foltokban sárga, nem tudom mitől sárgult be, hisz tisztán tettem be és a mosásra se jött ki, nem tudom mit csináljak velük (flóraszept?)

Hétfőn megyek dokihoz, már várom mit mond, hétfőn felhívtam, hogy pár napja érzek belül csípő-maró érzést, szerinte még nem érzehettem a heg húzódást inkább baktérium van a vizeletben, hát nem volt benne..néha aránylag jól vagyok, néha meg pár métert is alig bírok menni:(

Mindenkinek szép napot, görcs, keményedésmentességet kívánok:)
Bea
kumpibogar

Sziasztok!
Bea!
Anna ruhái közül is lett, ami besárgult itt-ott, és én sem tudom, hogy mitől lett ilyen (pl. egy 56-os body hónalj része :shock: ). Én ezeket most kiszedtem a szettből és a játékbaba ruhatárát gyarapítják, de nálatok ez nem annyira jön be (gondolom)...
Anikó!
Szerintem is tök normál méretű a hasad (jól néz ki)! Nálunk is Mátyás lett volna, ha fiú lesz....
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Szisztok!

Bocsia ritka jelentkezésekért, de építkezünk ezerrel és mindig van valami....

Tegnap voltunk UH-n. Lacika 2450g. BPD 87,8mm. FL 64,8. Növöget ezerrel. Doki 4kilósra tippelte a születési súlyát.

Mosás: Én is fehér Persillel mosok és Silan meg Lenor sensitive öblítőt használok hozzá.

Ma végre bepakoltam a kórházi pakkot. És ma csatlakozom a megfázottakhoz is. Fáj a torkom, be is van gyulladva. Úgyhogy teázom.

Katica, nagyon megható volt a szüléstörténeted!!! Jó volt olvasni!!!!

Anikó, Melcsi,Katinka, Mesi nagyon szép a pocitok!!!!

Sensi szuper lehett daddynek hallani a szívhangot!!!!!

Mesi meglesz az az 5 hét!!!!

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Honey!
Otthon én is a Genesisben jártam, összesen 3x, a legutóbbi 2 alkalom között csak 10 nap volt, mert baj volt a vesémmel, és mondta a Márta, h még látni szeretne, és menjek vissza mielőtt visszarepülök. És tudom, h ő nagyon-nagyon pontosan mér, erre van direkt rákattanva, h minél pontosabb értékeket adjon, és ez alapján minél pontosabban meg tudja határozni a baby születési súlyát. Hát a mi csajszinknak mindig egy héttel fiatalabb méretei voltak, mert kicsi gyerek, én sem voltam nagy (2.6kg, 46cm 39hétre), és ez alapján 3.0-3.10kg-ra becsülte a születési súlyát. Én benne nagyon bízom, ezért nem hiszem el ezt a 2,5kg-t...sztem nincs több most, mint 2.2kg.

Écike!
Örülök, hogy minden halad szépen Zolikával, tökjó, hogy már nem kell olyan durván lélegeztetni, meglátsd hipp-hopp és otthon lesztek nemsokára. :)

Dalma!
Ma elkezdtem a málnalevelet, és hétvégén megérkeznek a homeos bogyóim, de én nem hiszek ezeknek a szülés megindító hatásában, csak abban, h könnyebbé teszik majd a szülést, mert ezek mind arra jók, h felkészítsék, puhítsák a méhszájat, meg mindent oda lent, és könnyebb legyen majd kitolni. Szal én csak simán siettetni akarom a kiscsajt, de ezektől a cuccoktól nem várok ilyen féle hatást. :)
Múltkor is a 10perces fájások között pakoltál? :D:D Én valahogy úgy érzem, hogy el kell lassan készítenem a cuccot, h kéznél legyen minden hirtelen...nemtom miért. Tegnap meg is vettem még a leguccsó darabokat, mint mini tisztálkodási szerek, köntös, meg mégegy elől gombolós hálóing. Hétvégén neki is kezdek mosni, a baby cuccokat is...így szép lassan 36hétre haptákban lesz minden, és lehet várni a csodát. :D
Biztos nem lesz túl kicsi a kiscsaj, de a lányok mindig kisebbek, meg valszín másképp is fekszik, mint Kornél. Ne aggódj!

Kata!
Sztem nem olyan nagy ez a baby, mondjuk 40hétre lesz olyan 3.5kg...az nem olyan nagy.

Pipal!
Várom a képeket! :) Neked is kitartás a melóhoz!!! Nekem még van 5 napom, mert szombaton is mennem kell, de utána VÉÉÉÉGEEEE! :D Akkor marad még hajszál pontosan 1hónapom a hivatalos dátumig...én azért reménykedem, h kb csak 2 hét. :)

Nati!
Én is külön tervezek mosni kb 6hós koráig...aztán majd meglátjuk.

Mesi!
Szurkolok, hogy Nóri maradjon úgy, ahogy van! :) Így együtt lesz a csajszik névnapja nem? Nóra és Lili egy napon van, jól tudom? Vagy hülyeségeket beszélek? Tudom milyen egész nap gyerek után rohangálni, én ugyanezt teszem egy 17hónapossal, ő ráadásul alig tud megülni a fenekén...úh részvétem, nekem csak egy babym van, de így is nagyon nehéz már! Sok sikert a vásárláshoz is, én ezért intéztem az egészet sokkal hamarabb, mert hittem azoknak, akik mondták, h a végén kínlódás lesz majd ilyenekkel fogalalkozni, és tényleg...asszem most belehalnék abba a túrába, ami alatt megvettünk mindent. És itt volt a családom, akik segítettek, most meg csak daddy van, akivel max csak végig nyűglődni lehetne az egészet. :P
Nem tudod a nagyrészét neten megrendelni esetleg? Itt elég fejlett már ez a dolog, végülis, ha rám maradt volna így a végére a bevásárlás, meg tudtam volna rendelni mindent az utolsó kis darabig...és a postaköltség is csak minimális itt, sok helyen nincs is.

Eagleszem!
Köszi szépen a málneleveles inót! Akkor asszem jól csináltam, h most elkezdtem...2 bögrével iszom most, aztán 36héttől 3-mal.
Örülök, h minden ok veletek, és rendes volt a doki! Gratul a nevetekhez, aranyos a Matyi! :) És nagyon jól nézel ki!

Kumpibogár!
Sajnálom Márkot, küldök neki gyógypuszikat! Próbáld ki a Vanish fehérítőt, nekem az bejött eddig! (van otthon ilyen?) Nekem is ez van már nagyon rég, h érzem, h vm nem oké, néha csíp, nehezen jön a cucc, és fura érzés...de nekem sem találnak bacit csakazértsem. Szal csak reménykedem, h nincs baj...bár asszem a fertőzés csak koraszülést okoz, azon meg már lassan nem aggódom.

Én gyűröm az uccsó napjaimat, nehezen, de hősiesen. :) És egyre jobban érzem, h mostmár össze kéne raknom a kórházi cuccomat, kimosni és szépen rendbe tenni a babarucikat, meg egyebeket...hmm, nemtom miért. Ma letöltöttem birth plan-t (szülési terv) a netről, mert itt vinni kell a kórházba, ki kell tölteni, h mit hogyan szeretnél, és ők ettől nem térnek el...persze, ha nincs komplikáció. Pl. fájdalomcsillapítás, milyen pózban akarsz szülni, milyen cuccokat akarsz használni, ki vágja el a köldökzsinórt, azonnal kéred a hasadra a babyt vagy töröljék meg és rakják takaróba előtte, kérsz-e injekciót a placentához, meg még sokminden. Szal ez jó, h mindent úgy csinálnak, ahogy szeretnéd. Ahogy írtam, már málnalevelet is iszom, és hétvégén jönnek a homeos bogyóim is. :) Szal most így állok...valahogy elkezdtem fészket rakni, vagy nemtom...de azért még jövő szombatig legyen nyugi. :)

Minden jót nektek!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok Lányok!

Honey!
Kösz a tippet. Ma voltunk DM-ben, meg is néztem, hogy milyet kell akkor vennem. Egyelőre még nem vettem meg, egyedül eddig az eldobható bugyi, ami megvan a csomagból...
Fészekrakás: nálam is beindult, tök furcsa, a férjem se tudja hova tenni. Mivel pakolgatni egyelőre még nem tudok (nincs hová), így minden nap kisepregetek, felmosok, porszívózok, stb. Persze nem mondom, hogy eddig mocsokban éltünk, de tény, hogy mióta Beni megvan, nem volt még ilyen rend hosszú távon itthon

Nati!
Mit mondott a doki? És hogy vagy mostanában?
Örülök, hogy jó lett a cukrod! Gondolom, ez azért nagy megkönnyebbülés.
Mosás: én is külön mostam Beni ruháit, elég érzékeny a bőre, neki babamosószert használtam. Arra már nem emlékszem, hogy meddig, de szerintem kb. fél éves koráig. Egyelőre még mindig külön mosom a ruháit, de leginkább csak azért, mert mindig összejön neki elég hamar egy adag, saját magunkra kicsit ritkábban mosok.

Sensi!
Kösz a biztatást Julcsika miatt, most már végre a doki is megnyugodott, vasárnap voltunk a Jánosban, és ott is megnézte az uh-n (kicsit jobb gép, mint a rendelőjében van). Most is kisebbnek mérte, de azt mondta, hogy ez azért már belefér a szórásba... És képzeljétek, voltam a szülőszobán is, találkoztam a szülésznőmmel. A szülőszoba valami fantasztikus, egyáltalán nem emlékeztet kórházra. Van sarokkád, cd-lejátszó, állítható fényerősségű állólámpa, normál bútorok (értsd: olyanok, amivel pl. egy lakást rendeznél be), és elég élénk színű falak. Plusz mindegyik szülőszobához külön zuhanyzó+wc. Szóval nagyon jó!!!!! És ami a legjobb: péntek és vasárnap között valamikor Julcsika is befordult, valószínűleg szombat este, akkor éreztem nagy bulit a hasamban...
Amúgy a nyűgösséggel nem vagy egyedül, pedig jóval előrébb jársz, mint én. Bár nálam szerencsére még a légszomj nem jelentkezik. Ennek a 9 hónapnak azért jócskán megvannak a nehézségei - és a munkád szempontjából neked is olyan, mintha a második gyereked várnád, nem nagyon van megállás. De hidd el, nem teljesen így fogsz emlékezni ezekre, mint ahogy most megéled.
Az alvás amúgy nálam is necces már (ez főként azért fura, mert Benivel irtó jókat aludtam még a 9. hónap végén is), ráadásul öntudatlanul mindig a hátamra fordulok, pedig mindig kitámasztom magam, hogy elvileg ne fordulhasson elő. Utána meg aztán alig bírok megmozdulni...
A szüléstől én is félek kicsit, ugye a császár miatt végül nem ismerhettem meg a természetes módját a dolognak. De azt hiszem, hogy erősebb bennem inkább a kíváncsiság és a vágy, hogy most hüvelyi úton szülessen meg Julcsika.
Hangulat: nem feltétlenül csak közvetlenül a szülés előtt lehet ilyen, nekem is van már most is, meg Benivel is az utlsó 1-2 hónapban, és mégis csak 40+0-ra született.

Kata!
Jobban vagy már?
Ne aggódj a méretek miatt!

Katica!
Olvastam a szüléstörténetedet, nevettem és sírtam egyszerre. Nagyon erős vagy! Én nem hiszem, hogy ilyen jól viseltem volna a dolgokat! És ezt a hozzáállást biztosan Léna is érzi, és ez neki is sokat segít!

Csuri!
Te jobban vagy már? Sajnálom, hogy te is lebetegedtél!
A festés tényleg szenzációs volt, a blogra tettem is fel képeket, ha érdekel, meg tudod nézni. (A bejegyzést nem kell végigolvasnod, ha rákattintasz az első képre, akkor a felugró ablakban végig tudod pörgetni a képeket. A topikot nem akarom terhelni feleslegesen a képekkel.)
Porszívó: amúgy én nagyon szeretem (bár ez elég furcsa szó erre a helyzetre), szerencsére Beni is fantasztikusan tűri, szerintem tudja, hogy utána megkönnyebbül. Sose kellett vele közelharcot vívni emiatt. Bár ebben biztos annak is szerepe volt, hogy 1 évesen kellett először használnunk...

Judit!
Örülök, hogy már jól vagytok! A méretekről meg már írtam korábban, nem ismétlem magam.

Écike!
Nagyon várjuk a képeket Zolikáról! Örülök, hogy szép lassan nő a tejmennyiség!
Nekem amúgy be is gyulladt, amikor Beni kb. fél éves volt. Pedig fejtem folyamatosan. azt mondják, hogy kb. a 3-4. hónapra beáll a mennyiség, és nem szükséges már fejni, na, nálam nem így volt. Végül antibiotikum is kellett. Nagyon durván bekeményedett mindkét mellem, és alig tudtam belőle fejni. Komolyan mondom, hogy durvább volt a fájdalom, mint maga a szülés! Potyogott a könnyem, mire egy pár cseppet ki tudtam belőle préselni. Nem kívánom senkinek!

Mesi!
Jó nagy a pocakod! Visszatettelek a táblába. Ha valamit esetleg rosszul írtam, szólj!
Nem lehet egyszerű egy kisgyerekkel + kettővel a hasadban! Kitartást hozzá! Nem is csodálom, hogy estére már bekeményedsz.
Gabi termékek: neked nem érzékeny rá Lili? Nálunk Beni még most is ekcémás lesz minden Gabi fürdetőterméktől, így a mosószert sem mertem kipróbálni.
A kórház dolgon én is sokat agyalok. Mármint hogy bejöjjön-e Beni vagy sem? Én biztos belehalnék kicsit, ha nem látnám pár napig (még sosem voltunk külön), de inkább az a fontos, hogy neki jó legyen.
Az igazolást Beninél én is a zárójelentéssel együtt kaptam meg.

Reni!
Örülök, hogy jól vagytok! A tempó meg már csak lassulni fog...

Katinka!
Örülök, hogy jól sikerült a bécsi út! Nagyon jó a kép!

Melcsi!
Örülök, hogy már kifelé lábaltok a betegségből! És neked is jó nagy már a pocid!A kép Hannával pedig szenzációs!

Dalma!
Írtam privit, megkaptad?

Pipal!
Várjuk a képeket a pinduriról, és a pocakfotót is. A terhesség alatti feledékenység amúgy engem is utolért. Mindent elfelejtek, néha annyi idő is elég, amíg kimegyek a szobából a konyhába (58m2, gondolhatjátok, mekkora hatalmas nagy táv lehet...)
Örülök, hogy tetszik a kismamatorna, én nem próbáltam. Most gondolkodtam rajta, hogy esetleg el kéne menni, de estére már olyan vagyok, mint a mosott rongy.
Vas: nálam szerencsére rendben volt, amúgy anyósom által adott gyógynövényes valamit szedek rá.
Szerencsére már nemsokára október 10! Addig már féllábon is, nem?!

Anikó!
Örülök, hogy minden rendben ment a beszoktatással! Sokat gondoltam ám rátok! És az is tök jó, hogy rendben vagytok!
Köszi a málnalevél tea infót!
És javítottam a táblát.

Bea!
Jobbulást Márknak! Remélem, hogy semmi komolyabb nem lesz, tényleg csak egy egyszerű nátha!
Kíváncsian várjuk, hogy a doki mit mond!
A heg húzódása amúgy milyen érzés, te tudod? Egyelőre nálam sincs semmi, egyáltalán nem is érzékeny, remélem , így is marad, mert szeretném hüvelyi úton világra hozni Julcsikát.

Többedik babások!
Ti mikortól altattátok együtt a gyerkőcöket. Nekem nagy fejtörést okoz, hogy hogy oldjuk meg. 1,5 szobánk van, és anyukám jön fel segíteni. De nem tudom, hogy az első hetekben nem lenne-e célszerű még külön szobában altatni Benit és Julcsikát, csak amíg beáll, hogy milyenek az éjszakák. Ugyanakkor már olyat is hallottam, hogy első naptól kezdve egy szobában vannak a gyerkőcök. Nálatok hogy volt és mik a tapasztalatok? (Egyelőre az egy szoba mellett szól az, hogy anyunak is kell valahol aldunia...)

Valaki, azt hiszem, kért még tőlem módosítást a táblában, de akkor nem volt időm megcsinálni, most meg már nem találom. Szóval elnézést, és leírnád mégegyszer, hogy mit és hogyan módosítsak???

Mindenkinek jó éjszakát! És holnapra szép napot! (Milyen jó, hogy ma ilyen jó idő volt, remélem, marad még egy kicsit!)

beszteri

Köszönjük lányok! :P Nem is éreztem h. ilyen érzelgős lett a story...hiába a hormonok még dolgoznak... :wink: Ja és nem vagyok ám hős, csak megijedni sem volt időm...hisztizni meg ugye nem volt kinek...

Écike
Te miért nem írod meg a storytokat?
Na akkor megnyugodtam ha Neked azt mondták így helyes szoptatni. Mert én is 4 óránként fejem mind2őt. Nagyon ügyes Zolika h. ennyit kajcsizik, hízik és hogy a szipapon van!!!!!! Léna még csak most érte el 18-20grx8-as adagot. Szerencsére Ő is szépen gyarapodik 3 napon át hízott 40gr-ot, ma meg 20-at, így 1620 gr már, és lassan kikerül az intenzívről mert stabil, és kell a hely. Figyu te mennyiket fejsz? Nekem is nő a mennyiség és napi 270-280 ml-él tartok,Léninek viszek 180-at a többit fagyasztom.Valahol azt olvastam h. mire hazakerülnek a korababák 500ml körül esznek, tehát addigra kell felturbózni.

Kérdeztétek mikor kerülhetnek haza. 2500 gr körül esetleg 2300. Heti 100-140 gr hízással lehet számolni így kb. akkor mikor a születés várható ideje lenne. Én legalábbis így "beszéltem" meg vele! :lol:

Sensi
Tényleg jó hogy mindenről előre kell nyilatkozni!!! És remélem mostmár Te is tudsz pihenni!! Nagyon fontos lelkileg felkészülni, rákészülni sztem!- nekem ugye nem adatott meg mert előtte héten még dolgoztam, és mondhatom ez így azért nem az igazi.

Gabi
még beköltöztök szülés előtt? Megjött a bútor?

Eagleszem
csinos vagy nagyon! Milyen az a kókuszpólya? Jobban tart? Nekem is kell vennem valamilyet, ő még törékenyebb sajana.

Kata
kedves vagy hogy érdeklődsz, fentebb írtam Lénáról. A sebem nem fáj továbbra sem.Ti hogy s mint?
Reni
akkor intézd mielőbb a netet és várunk vissza!
Mesi
Szuper lenne ha természetesen hoznád őket a világra! És milyen szép nagyok már!!

Lányok vélemény esetleg bölcsőről? Én asszem beszerzek 1et.

Nati
Te végül nem mész arra a tanfolyamra??? Nekem így azt hiszem kötelező részt vennem egy ilyenen a történtek után. Valaki nem csatlakozna?

Kép
katica_75

És itt a tábla:

Kép 2008. 09. 24.

beszteri

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, minden rendben van, zárt a méhszáj. BDP: 86 mm
Szóval Kata ne aggódj, szerintem nem gond, legalábbis doki azt mondta, hogy csak pár nappal nagyobb a koránál.
Viszont ami miatt megijedtem, hogy a vérnyomásom 151/89 volt. Írt fel vérnyomás csökkentőt amit akkor kell kiváltanom, ha később itthon is ilyen csúnya vérnyomásokat mérek. Katica történetéből kiindulva eléggé beparáztam, és ma vagy 5xmértem,és képzeljétek 120alatt volt mindig és a per is jó volt. Nem értem, hogy tegnap mi történhetett… Szóval ez nem a toxémia előjele, hála az égnek.

Katica: Már 2x is elolvastam a történetet, nagyon jó volt olvasni, megható volt,el is pityeredtem rajta.

Nati: A védőnő azt tanácsolta nekem is, hogy külön mossam a baba ruháit. Öblítőnek Lenor sensitivet használunk magunk is, mosószert kell majd keresnem olyat ami a babának jó.

Valaki említette a kókuszpólyát. Miben jobb az mint a hagyományos? Pólyánk még nincs, de jókat írtatok róla lehet veszek én is.

Pipal: de jó hogy tornázol, nekem már az is nehéz ha a földről fel kell szednem vmit. Illetve a zoknim felhúzása vagy 5 perc utána pár perc fekvéssel, annyira nyom belül a baba, de sztem neki se jó, mikor ilyeneket csinálok.

Le a kalappal a több gyermekes anyukák előtt. Én nem panaszkodhatok, mert ha nem vagyok jól lefekszem, nem főzök nem megyek boltba. De akinek van gyereke, nem teheti meg h nem ad neki enni, nem foglalkozik vele. Szóval minden elismerésem a tiétek. Nem tudom hogy viselném ha azokon a rosszabb napjaimon a pocak mellett egy kisgyerekkel is állandóan foglalkozni kéne, de biztos meg tudom majd, mert tervezünk egyszer egy tesót.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?