Ezt a keresztdominanciát még nem vettük észre rajta. Mondjuk nem tudom, hogy tegnap miket nézett még a hölgy, ennek az eredményét csak a jövö héten kapom meg. A BHRG-ben még a távcsöves dolgokat vele nem nézették, mert csak 3 éves volt, és csak a 4-5 éveseknél lehet ezt a feladatot elvégezni. Oli egyébként nem is tud távcsöbe nézni, mindkét szeméhez emeli, leginkább az orrnyergére.
A nem rajzolást valószínüleg nem fogjuk tudni betartatni vele. Elöször azt mondta a csaj, hogy szóljak az oviban, hogy ne rajzoltassák. De aztán azt beszéltük meg, hogy nem akarjuk, hogy öt másképp kezeljék, ezért ne szóljunk az oviban. Így marad a rajzolás, amennyit ott rajzolnak. De nem is szeret szerencsére rajzolni, mert érzi, hogy ügyetlen.
A múltkor mentem értük, és fentröl a csillárról lógtak az ovis szobájukban csillagok, virágok stb. Samu mutatta, hogy az egyiket ö színezte. Olit kérdeztem, hogy ö melyiket. Mire mondta, hogy ö nem színezett.
Megakadályozni nem tudom, hogy ne rajzoljon, de majd a fejlesztölánnyal megbeszélem, hogy mi a teendö. Nem akarom, hogy egyáltalán ne rajzoljon, mert sokat javult a ceruza fogása. Már nem marokra fogja, hanem egy érdekes tartással, ami már egészen hasonlít a rendes fogásra, de az látszik, hogy még keresi a fogást rajta, bizonytalan vele.