A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Edit :)
Ezt a keresztdominanciát még nem vettük észre rajta. Mondjuk nem tudom, hogy tegnap miket nézett még a hölgy, ennek az eredményét csak a jövö héten kapom meg. A BHRG-ben még a távcsöves dolgokat vele nem nézették, mert csak 3 éves volt, és csak a 4-5 éveseknél lehet ezt a feladatot elvégezni. Oli egyébként nem is tud távcsöbe nézni, mindkét szeméhez emeli, leginkább az orrnyergére. :lol:

A nem rajzolást valószínüleg nem fogjuk tudni betartatni vele. Elöször azt mondta a csaj, hogy szóljak az oviban, hogy ne rajzoltassák. De aztán azt beszéltük meg, hogy nem akarjuk, hogy öt másképp kezeljék, ezért ne szóljunk az oviban. Így marad a rajzolás, amennyit ott rajzolnak. De nem is szeret szerencsére rajzolni, mert érzi, hogy ügyetlen.

A múltkor mentem értük, és fentröl a csillárról lógtak az ovis szobájukban csillagok, virágok stb. Samu mutatta, hogy az egyiket ö színezte. Olit kérdeztem, hogy ö melyiket. Mire mondta, hogy ö nem színezett. :?
Megakadályozni nem tudom, hogy ne rajzoljon, de majd a fejlesztölánnyal megbeszélem, hogy mi a teendö. Nem akarom, hogy egyáltalán ne rajzoljon, mert sokat javult a ceruza fogása. Már nem marokra fogja, hanem egy érdekes tartással, ami már egészen hasonlít a rendes fogásra, de az látszik, hogy még keresi a fogást rajta, bizonytalan vele.

Cat
Kép
cateye

Ma megint tök kiborultam :( A bölcsiben azzal fogadtak, hogy Bernát kétszer bepisilt (direkt!!) és emiatt ő nem kap kindertojást. Ambrus kap, de Bernát nem, mert csúnyán viselkedett (egyszer kinyújtotta a gnőre a nyelvét is). Hát megint nem tudtam hirtelen mit mondani, csak annyit, hogy akkor Ambrusnak se adják oda, mert abból tuti, hogy hiszti lesz. Milyen már az, hogy a testvérek közül az egyik kap, a másik meg nem. Nekem az az elvem, hogy vagy mind a kettő, vagy egyik sem. Tudom, hogy amelyik "jól" viselkedett, az megszívja, de nekem így egyszerűbb.

Közöltem, hogy nem tartom annyira jó ötletnek, hogy ha bepisil, akkor így büntessük. A válasz: ők így nevelnek, én csináljak otthon azt, amit akarok, és különben is, nekem soha semmi nem jó :shock: Na, ekkor nagyon dühös lettem, fogtam a két gyereket és kivittem őket öltöztetni, közben persze mondtam a magamét, hogy milyen dolog az, hogy a többi gyerek kap (2 db/fő egyébként), az enyém meg nem, mert bepisilt kétszer és mert egyszer kinyújtotta a nyelvét. Ezt a nyelv kinyújtást sem értem, mert itthon még soha nem csinálta, biztos, hogy nem tőlem látta. De ezzel persze egyetértek, hogy ez csúnya dolog, le is szidtam érte.

Közben persze látták a gyerekeim, hogy mindenki viszi magával a kindereit, és Bernát elekezdett sírni, hgoy neki is kell. A többi anyuka kérdezte is, hogy mi miért nem kaptunk. Végül a gnő durcásan kijött az öltözőbe, beleb....ta a kezembe a négy tojást,
és még ő van megsértődve. Még azért megjegyezte, hogy sírással ez a gyerek minden elér... Igen, 3 éves gyerek, nyilván tisztában van vele, hogy manipuláljon.

Komolyan kérdezem, és tényleg írjátok meg a véleményeteket, akkor is ha én gondolom rosszul: tényleg én vagyok a hülye és problémás anyuka??????? Csak én ezt annyira nem tartottam igazságosnak.

Detti

KépKép
kiliman

Jaj, Detti, komolyan sajnálom ezt az egészet..
nekem olyan nem normális eljárásnak hangzik ez.. személyeskedésnek, amit egy pedagógus se a gyerekkel, se Veled nem tehet meg!!
1., nem büntetünk bepisilésért, ugye?
2., nem büntetünk bölcsiben, főleg nem így, max úgy, hogy leszidjuk kicsit! Mi az, hogy nem kap valamit, ami jár neki??? :shock: Ti ugyanannyit fizettek be mint mások, szóval nem jogos nem odaadni!
3., Nem hiszem, hogy bosszantásból pisilne be. Az egész eddigi hozzáállásuk nagyon furcsa volt ahhoz, hogy Bernát ezzel kicsit visszaesett. Mintha személyes sértésnek vennék, hogy újra többet kell vele törődni... Bepisilni nem jó, szóval direkt sztem nem csinál ilyet. Maximum védekezésből már 'rosszul" reagál a gyerek, ők meg béna pedagógusok, hogy bántják érte!
4., Amit neked mondtak, az személyeskedés, és nagyon helytelen gyakorlat, hogy úgymond megjegyzést tesz a gyerekek előtt arra, hogy Te hogy neveled őket.

Szóval én nagyon ki lennék, igazad van, és nem is tudom, hogyan lehet ezzel továbblépni..? Beszélsz a bölcsi vezetőjével? Vagy hagyod a francba :evil: ?

Edit,
felvettem a kapcsolatot az általad írt címmel, és Szandi abbahagyta a ruhaszállítást.. :cry: Csak hogy tudd..

Kép
nettke

Detti!

Szerintem én sem viselném jól a Te helyedben. Bernát nem hiszem, hogy "direkt" pisilt volna be. De bárhogyis volt a dolog, ennyi idős korban nem lehet így büntetni a bepisilést!!!!!! Lelkileg hogy fogja érinteni vagy már érinti is a dolog és emiatt nem fog sérülni a lelke??? Azért nem kap kindert, mert akaratán kívül bepisilt??? Szerintem ez a lehető legrosszabb politika.
A nyelvnyújtás, ha ott csinálja szerintem meg szintén a gnő problémája, amit ott helyben kellene megoldania.

A kinder dologgal én is úgy vagyok, hogy vagy mindkettő vagy egyik sem. Én nem viselem az ezzel járó hisztit. Pl. nálunk Vendel csak pelusba kakil, de tudja, mindig mondjuk, hogyha sikerül neki bilibe kakilnia, akkor kap ajándékot. Persze azt nem fogom megcsinálni, hogy csak ő kap és Gergő nem, mert akkor állni fog itthon a bál. Tudom nem túl jó így, de nekem így a jobb. Gergő pont ma kérdezte, amíg Vendel ült a bilin, hogy : " Mit kapunk ajándékba, ha Vendel belekakil a bilibe? " Persze jó lenne majd, ha valamikor megtanulnák, hogy ha valaki valamiért jutalmat kap, azt csak ő kapja, a másiknak ez nem jár automatikusan. És fordítva is, a büntetésnél.

Nem tudom megérteni, miért nem jobb nekik is, ha Bernát visszakaphatná a pelusát. Mindenkinek könnyebb lenne, nekik is, neked is és legfőképpen talán Bernát kis lelkének.

Kata

Kép
kateduo

Kata!
És bejött a bilibe-kakilásra az ajándékozás? Nekem már mondták egy páran, de valamiért én nagyon ódzkodok tőle. Egyrészt mert nem tudom, hogy milyen hatást vált ki, másrészt mi lesz, ha ezentúl csak így? Félre ne értsd, a világért sem nem Téged akarlak ezzel kritizálni, csak mint tudod, én is keresem a jó megoldást Lulli ezen problémájára. Ha Nektek bejött lehet, hogy megpróbálom??? Többiek! Nektek van tapasztalatotok ilyen téren?

Detti!
A bölcsi sztorid szerintem felháborító, okosat nem tudok mondani hozzá, mert eddig nulla közösséges tapaszatalom van. Én ezekből egyelőre csak tanulok. :roll:

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Detti :)

Szerintem felháborító, ahogy viselkedtek a gnők. Egy gyerek direkt nem pisil be! Miért tenné? Oda állt a gnők elé, és azt mondta, hogy figyeljetek mert most bepisilek, hogy bosszantsalak titeket? Honnan veszik, hogy direkt volt? Lelki okokról még nem hallottak?

Másrészt olyat nem csinálhatnak, hogy nem adják oda az ő édességét, ami jár neki, mert fizettek érte. A nyelvöltésért szidják meg, helytelenítsék előtte, de ne vonjanak meg tőle olyat ami jár.

A másik felháborító a te nevelési módszered kritizálása a gyerek előtt, ahol hallja. Egyébként lehetne ezt csak neked és segítőkészen is megfogalmazni, hogy ők hogy látják, de ebből süt a rosszindulat.
:evil: :twisted:

Vikóka :)
Én olvastam szakember tollából, hogy a kezdeti szobatisztaságnál a kakinál célravezető jutalmazni, ha ezzel rávehető a wc-zésre. Persze nem nagy dolgokra gondolok, csak egy kis csokira, pár szem smartiesra, kekszre stb. Szóval nyugodtan alkalmazd, nem fog rákapni.

Cat
Kép
cateye

Detti!
Csak lesek,mint Jani a moziban... Az ész megáll!Nem vagy te kukacos anyuka!Teljesen jogos a felháborodásod!
Én is egyetértek azzal,ha kap az egyik,kapjon a másik is!Most még!Majd iskolás korban lehet már teljesítmény alapján jutalmazni (óvatosan azt is,mert mindenkit a saját képességei szerint kell mérni)De hogy most azért ne kapjon kindert,mert bepisilt!!!
Tudod,kezdem azt gondolni,hogy a gyerekeket kisebb megrázkódtatás étni,ha közösséget váltanátok,mint hogy még itt töltsenek 1évet!

Kata!
Ettől a "kakiért cserébe kindert" elvtől óva intenélek!!!Ahogy nem szerencsés a bilizést mesével,játékkal összekötni,nem szerencsés TÚLjutalmazni sem.Elég az,ha tudja,hogy mit vársz tőle (azaz hogy szeretnéd,ha bilibe kakilna).Amint testileg-lelkileg megérik rá,oda is fog kakilni.Ráadásul,mit fogsz csinálni,ha gergő belekakil a bilibe?!Adsz mindkettőnek kindert!De Vendel a pelusba kakilt (épp aznap).Akkor is kap!(hisz mindkettő kap)Na de akkor most mit is erősítettél meg benne?
A pszichológus anno óva intett attól,hogy túlspirázzuk,ha sikerül Olinak bilibe pisilni/kakilni.Egy simogatás,1-1dicsérő szó,1mosoly vagy puszi-ezek legyenek az "ajándékok".

Vikóka!
Ne ajándékozd Lucát a bilibe kakilásért!!!!Hidd el,megérik ő rá anélkül is.
Amikor Oli már teljesen szobatiszta volt (éjjel-nappal),de még kakihoz mindig pelust kért,a következő tanácsot kaptuk (és bevált):minden alkalommal ajánljam fel neki a bilit (ne kapjon automatikusan pelust).Persze ha elutasítja,akkor szó nélkül rá kell adni a pelust.Majd mondjam el 10 egymást követő napon neki minden kakilásnál,hogy örülök,hogy lett kaki,de jobban örülnék neki,ha a bilibe menne.Meg utánna kérdezzem meg tőle,hogy most jól érzi-e magát a kakis pelusban. Persze ezeket mind tök nyugost hangnemben.Aztán hagyjam békén,ne forszírozzam a témát.Kb. 2-3hetet várjak.Mire éppen letelt a 3hét,Olinak sikerült bilibe kakilnia!
Amúgy Luca még éjszakára nem szobatiszta,ugye?Akkor még bőven ráér erre is megérni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hello!

Detti

Ez nagggyon gáz!!! Én totál lefagytam volna az tuti. Mert velőből elküldeném a b p-be az ilyet, amúgy az meg tuti, hogy nem a kívánt megoldást hozná. Szerintem ha valaki direkt szivat itt, azok ők, nem Bernát. Én sztem vinném el onnan őket ha tudnám, de azonnal. Nem hinném, hogy ezt a szitut földi halandó meg tudná oldani másképp. :roll:

Cat

Na, ez nagyon jó hír, h találtál Olinak állandó megoldást. Ez kiváltja az otthoni gyakorlást teljesen v az is kell?

Kata, Vikó

Én pl jutalmaztam a pisit smartiessal. A nagy bepisiléseknél, amikor sztem a figyelmetlenség volt a fő ok, nekünk előrevitte a dolgokat. Finoman ráirányította a figyelmét a jelekre, mert tudta, h csak akkor lesz csoki, ha ő szól és nem pisis. Persze ez se 100%-os mindig, mert van amikor már ez se érdekli eléggé. De a napi 1 kakinál sztem beválhat. Persze, ha Niki kapott, Dávidot is jutalmazni kellett a pisikért, de csakis a saját teljesítményért kapott. Ha kért, természetesen kapott a pisilésért. De nem Niki pisijéért!!! Persze ő enélkül is tudja, de semmi gondot, visszaesést nem okozott az, h ő is kapott érte jutalmat. Nem is kéri csak ha épp eszébe jut.

Amúgy meg, h melyik gyereknél épp mi válik be... elég lutri. Az tuti, h ahogyan az orvosoknál, legalább annyira a pszichológusoknál sincs egyetértés hogy melyik módszer hatásos avagy elvetendő. Egyikük ezt gondolja, másikuk mást és mindekttő tök logikus érvekkel tudja alátámasztani. :) Persze a durva hibák más műfajba tartoznak.... de ilyen árnyalatnyi finomságok, h adjunk-e pici jutalmat egy kakinál v ne..... marhára mindegy. Lényeg, h ne sürgessük, ne frusztráljuk, ne szidjuk ha nem megy. 8)

Gyöngyi

Téged is látni itt? :wink: Írhatnál mág pár sort magatokról is.

Sziszusról bárkinek bármi infó?!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Csajok elolvastam, amit írtatok. Hát, "sokat" segítettetek (Úristen, ezt hogy kell leírni???). Főleg az egymás utáni vélemények... :lol:

Szerintem egyelőre még hanyagolom a jutalom kérdést, inkább követem amit már eldöntöttem kb. 1,5 hónapja, nem sürgetem, lesz, ami lesz. Szerintem ha most hirtelen jutit adnék, akkor megint úgy gondolhatná, hogy ez valami központi kérdés. Lulka meg akkora egy rafkó, hogy nála minden kuskus kiderül, mert kitalálja...

Lilla!
Van valam info Brigiékről?

Cat!
Nem csuklottál ma délelőtt? Felpróbáltam a fél Promodot és közben eszembe jutottál! Az eredmény egy fekete felső lett csak, de egy másik cuccon még hezitálok...csak hát az ára....

Detti!
Kérdezted a szülinapot. Ajándék beszerezve, torták megrendelve, vendégek nagyjából menedzselve (ki mikor jön, meddig marad stb...). Ami az élményajándékot illeti: a bábszínház műsorát már megtaláltam a net-en, de amelyik dátum nekünk jó lenne (na meg hozzá a műsor) akkorra már csak nagyon sz. helyre van jegy a net-en. Most az a cél, hogy bejussak a bábszínházba, hátha ott még van valam normálisabb helyre is jegy. Ha nincs, akkor meg majd megyünk novemberben. Tényleg Te hol szoktad venni a jegyet rá? Cat?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Szervusztok, Artúr vagyok, Brigi férje..

Megkért irjak nektek néhány szót, míg kórházban van :)
Szóval: Megszületett 24-én du. fél4-kor Palotás Emese Luca. 3300g, 54 cm M=1:1-es méretarányban ;)

Mivel a méhszáj nem akart rendesen kinyílni, és a csajokkal (mármint az ikrekkel :) ) ugyi császár volt, így végül most is az lett belőle..

Baba, Mama jól vannak, Briginek nagyon fáj a háta .....
Apa nem számít ;)
Sziasztok: Artúr

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Najó, felteszek képet is :)

Kép Kép

na, hát ez van :)

Sziasztok: Artúr

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Artúr!
Jó, hogy jelentkeztél. nagyon örülünk Mese babának!!! Briginek meg kitartás, elmúlik lassan az a hátfájás. Mond meg neki, hogy sokat gondoltunk rá.

Kaki: Az ajándék dolgot én már akkor felvetettem, amikor Gergő elkezdte az önálló kakilást wc-be, bilibe. Ennek ellenére Vendelnek mégsem sikerül. De legalább látom, hogy próbálkozik. Egyébként nem minden kakilásnál mondom, mert nekem sem jut eszembe. Sokszor az van, hogy hazaérünk a bölcsiből és alvásra rájuk adom a pelust és akkor rögtön kakil egyet bele. Szoktam érvelni,. hogy piros lesz a feneke pl. De nem látom, hogy nagyobb gond lenne, úgy értem a lelkének. Gergő meg teljesen megérti, hogy nincs kaki, nincs ajándék, nem rumlizik miatta. Amúgy persze én sem nagy dologra gondoltam, amit épp találok akkor itthon.....De úgy látom motiválja, mert ül a bilin és mondja h kakil, csak épp nincs semmi a biliben. És nem is kéri utána az ajándékot.
Ja.., és nem görcsölök rajta, mert tudom, hogy elég sok ilyen van, unokahugom is ilyen volt. Most még nagyon időben van, minket szerencsére nem sürget az ovi. Szóval nekem a jövő szeptemberig a cél, hogy wc-be vagy bilibe kakiljon. Na meg ugye az enyémek alváskor total pisisek, de annyira, hogy reggelre sokszor átázik a pelus és a délutáni alvás után is jó nehéz, viszont nappal sosincs baleset, teljesen megbízhatók.
Éjszakára vettel XL-es pelust és épp hogy csak nem folyik ki belőle...

Azért tényleg érdekes, hogy két pszicho két ellentétes dolgot mond. Az enyémekre elég jól lehet hatni az "ajándékkal", ami lehet egy pici csoki is. Bár kakinál nem ment..., de tudja, ott van a fejében és ez talán motiválja egy picit.

Vikó!

Mik lesznek az ajándékok? És milyen torta lesz?

Kata

Kép
kateduo

Csak most láttam a képet. Csuda ÉDES az a baba!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Artúr, Brigi!

Babóca gyönyörű! Olyan szép husisnak néz ki!

Detti!
Csak egyetérteni tudok a többiekkel! Ha egyik kap, kapjon a másik is. És tényleg nem lehet büntetni őt azért, mert bepisil. Elég rossz neki az önmagában is, hogy szégyenkeznie kell.
Tényleg az lenne a legjobb, ha máshová tudnád őket vinni, de gondolom, ilyenkor már nem egyszerű helyet találni nekik.
Én azt hiszem, kérnék egy időpontot a gondozónőktől, amikor leülhetünk megbeszélni a dolgokat. És biztosan elmagyaráznám nekik, hogy otthon hogyan nevelem és milyen elvek szerint, és megkérném, hogy próbáljuk meg összehangolni egy kicsit a nevelési elveket.
Azért nem mennék a vezetőhöz rögtön, mert csak magamra haragítanám a gondozónőket. Aztán hiába mondanak nekik bármit, úgyis a gyereken csapódik le minden.

Kaki, jutalmazás:
Nálunk Ádám nem volt hajlandó hetekig bilibe, wc-be kakilni, de pelust sem kért hozzá sosem. Így mindig elbújt, és ha láttam, h készül a dologra, akkor is letagadta. Aztán egyszer a wc-be sikerült és nagyon megdícsértem. Most is megdícsérem őket minden nap. Aztán a nyáron volt egy átmeneti visszaesés Erdélyben, amikor nem volt hajlandó bilibe kakilni. Az igazi sikert az hozta, hogy mondtam neki, hogy Gergő mehet oviba, mert tud szólni, ha kakilni kell, ő nem. Na, akkor még nem tudták mire számítsanak, azóta tuti nem tudnám ezzel motiválni.

Különben Ádám a héten 2x pisilt be az oviban, szerintem nálunk is lelki okai vannak.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Artúr!

Gyönyörü kis husos Emese baba! Furcsa bekem az ilyen a 2,5 kilós csonti ikrek után. :lol:

Érdekes, hogy én szakembernél olvastam ezt a kakis jutalmazást, hogy elfogadható és jól motiválható lesz így a gyerek. Mondjuk nálunk nem jött be, mert Samunál nem volt gond (nála tuti hatott volna), Olit meg hidegen hagyja az édesség, és az ajándék. 8) Ott kitértek rá, hogy ne jutalmazzuk minden sza*rért, szó szerint, de néha ha hezitál a gyerköc akkor megengedhetö. :D

Vikóka :)
Mindig a Bábszínház jegypénztárában vesszük a jegyeket. Valamelyikünk beugrik érte. Na meg amikor megyünk a müsorra, veszünk mindig másra, emrt akkor nyitva a jegypénztár.

Nem csuklottam tegnap, de a Promodban voltam én is. :D :wink:

Vezetönöhöz én sem mennék, emrt a gyerek érdekében jobb ha nem te vagy a problémás, flúgos anyuka, mert a gyerekeken fog lecsapódni a dolog. Ha annyira reménytelennek tartanám a helyzetet akkor másik közösséget keresnék számukra 1 évre is. Vagy próbálj meg a gondozónökkel leülni értelmesen beszélni velük, hogy egy irányt vegyen a nevelési módszeretek.

Cat
Kép
cateye

Artúr,
nagyon gyönyörű Emese!!! Milyen szép pufóknak látszik!! (biztos az ikreseknek fura csak egy "normál" súlyú gyerek) A lányok (az ikrek) mit szóltak, örülnek, simogatták??
Mond meg Briginek, hogy sokat gondoltunk rá és már várjuk vissza :D

Jutalmazás: én próbáltam, nem tudtam jó-e vagy sem, de Beninél bejött, asszem egy kocka csokiért bármit megtenne. Aztán ahogy már rutin volt a pisilés/kakilás, el is felejtkeztünk a jutalomról.

Mi van a Promodban ami miatt érdemes bemenni?? :lol: Én is megyek ma arrafelé..

Kép
nettke

Artúr!
Gyönyörű ez a kislány!Most aztán duplán irigykedem!
Birignek kitartást és csak panaszkodjon apukának!(legalább ezt a részét érezzék át a férfiak :wink: )A hátfájás meg remélem,hamar elmúlik. Szopi hogy megy?

Kata!
Apukád?Végülis tombózisa van?Apósod?Jobban van?

Cat!
Látod,ezért is érdemes több embert egkérdezni ugyanarról a dologról!
Mondjuk,én irtó csoki meg édesség ellenes vagyok.Szóval nálam az csak ritka esetben jöhetne szóba (ilyen mindennapos dolognál,mint pisi,kaki,tuti nem) Persze ennek biztos az is az oka,hogy sokáig nem kaphattak kakósat!Na meg látom a Dávidot,mint rossz példát!

Nettke!
Köszi,hogy szóltál!Már régen nem rendeltem attól a csajtól,nem tudtam,hogy már nem foglalkozik vele.

Marci is kínlódik 2napja a pocijával.Szerdán kakisan hoztam haza az oviból! :roll: :evil: Másnap azt mondta az óvonő,hogy egyedül ment ki kakilni és mivel nem jött neki ki,azért odanyúlt.(itthon sose nyúlt még hozzá a kakihoz)Így kakis lett a pulcsija(ezt lecserélték).Aztán elkezdett sírni,erre ment ki hozzá az óvonő.Mondta,hogy nem tud kakilni.Majd egy kis erőlködés után kijött a beragadt "dugó" és aztán meg folyós lett neki( na persze,mert reggel csokis kuglóf volt kakakóval :shock: :evil: ).Ettől tiszta kaki lett a wc.Marcit is le kellett mosdatni.Az én tisztaságra kényes fiam kicsiny lelkének ez tuti nem tett jót,mert már mondta,hogy nem akar az oviban kakilni.Így azóta itthon sincs széklete.Persze a hasa meg fáj!Úgyhogy a hétvégén tömöm mindenféle széklet-lágyító kajával!
Mondjuk azt még mindig nem értem,hogy nem vették észre,hogy a trikója,bugyija is kakis! :shock: :evil: :evil:

Lányok!
A ti gyerekeitek részt vesznek az ovis "foglalkozásokon"?Oli mindig beáll,bármit csinálnak (2napj pl almát-körtét festettek).De Beni és a Marci semmiben nem vesz részt.Pedig itthon imádnak festeni,rengeteget festünk.Nem értem miért nem akarnak semmibe bekapcsolódni?Nálatok volt ilyen?

Edit

Kép

Kép
edit73

Artúr/Brigi,

Nagyon szép és formás lánykátok lett :) Még egyszer gratulálok és remélem, hogy hamarosan személyesen is megcsodálhatjuk a babát! És esküszöm, hogy hasonlít rátok a kicsilány :wink:

Jutalmazás kaki-ügyben: nekem ez még nem jutott eszembe :roll: Ambrus mindig szól és vécébe megy neki, Bernát meg mindig szól és pelust kér. Bernátnál meg szoktam kérdezni, hogy mi lenne, ha inkább a vécébe kakilna, de elég erősen elutasítja. Úgyhogy hagyom is. Lehet, hogy majd kipróbálom ezt a "ha vécébe kakilsz, finomságot kapsz" dolgot.

A vezetővel nem beszélek, mert az meg azóta utál, hogy tavaly volt az a harapós botrányunk :shock: A három gnő közül egyébként kettő tök normális, és nem is támad, ez a tegnapi harmadik az, akit egy kicsit egyszerűnek vélek. De nem fogok leállni vele vitatkozni. Ahhoz meg eléggé elkéstünk, hogy máshová vigyem a gyerekeket, főleg, hogy az egyik gnőt én is szeretem és elismerem. No mindegy, majd csak megoldódik valahogy ez az ügy :roll:

Edit,

Pont erről beszélt egy csomó ember, hogy a bölcsiben ilyenekre sokkal inkább odafigyelnek, mind az oviban. Szegény Marci, az ilyenek tényleg úgy meg tudják viselni a gyerekeket...

Vikóka,

Hozzánk jár színházas néni, de a bábszínház pénztárában is meg lehet venni a jegyeket. Az utóbbival csak annyi a baj, hogy általában kiadják közvetítőknek a jegyeket, tehát a pénztárban már elég kevés van.

Most ezerrel kell dolgoznom, bocs, akinek nem reagáltam.

Detti

KépKép
kiliman

Artúr

Gyönyörű a pici lány!!! Mikor jöhettek haza a kh-ból? Remélem Briginek hamar elmúlik a hátfájása. A szoptatás miatt van v valami szülési utóhatás? Puszilom őket, add át B-nek!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Hello

Beszéltem Brigivel!!! Jól vannak, ha minden igaz, holnap hazamehetnek :D :D :D

Szegénynek elég rossz volt most a csaszi, majd biztos elmeséli ha jön. Lényeg, hogy most már jobban van. Emese már az őrzőben rácuppant a cicire és azóta is szuper ügyes kiscsaj. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Szegény Brigi, ez el tudom képzelni, fél napig vajúdott, aztán mégis vágnak..és most még ott van a 2 "nagylány" is, aki gondolom a szokott vehemenciával ugrál rá!
Cat,
megjött a felmentő sereg? :lol: :lol: :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Hát mindenesetre elég hamar hazapaterólnak ma már a kórházból... :roll: Remélem,Brigiék jól vannak és csak a szokásos szülés utáni "kínok" gyötrik.

Cat!
Apa?Kifosztotta a Promodot?Elégedettek vagytok vele?

Marci hazahozott az oviból valami hányós-fosos vírust.Ő a péntek estét meg a szombatot kínlódta végig (majd egy jól irányzott hányással letudta a "problémát"), én meg a szombat éjszakát+ a vasárnapot.Ráadásul ma tök egyedül voltam a 4gyerkőccel,mert apa "cspatot" épít Tokajban!

Nyugodalmas éjszakát mindenkinek!
Edit

Kép

Kép
edit73

Hű, Edit,
jobbulást Nektek!! És remélem a másik 2 nem kapja el!! Itt a kollégák között is elindult már.. imádkozom erősen, hogy kimaradjak!
Valamikor kérdezted, hogy az ovis foglalkozásokon hogy kooperálnak a gyerekek. Háát, nálunk nincs semmi gond, szívesen játszanak, festenek, csinálnak ezek mindent! Ők is festettek almát, szőlőt, gyurma-szőlőt gyártottak, ki is van téve mindig a falra, minden nap megcsodálom :D
Szerintem, ha otthon Ti ennyi mindent csináltatok, akkor sztem 1. vagy mások sem csinálják, és azért nem kooperál Beni és Marci 2., még idegenkednek az óvónénitől. Lehet hogy egyik sem igaz, de erre tudnék gondolni.

Kép
nettke

Brigi :)
Remélem ma már otthon lesztek! Aztán ha van kis idöd gyere mesélj!

Jobbulást nektek! Ez a hányós-fosós volt a tv-ben. Szerintem hamarosan eléri a mi ovinkat is, csak rettegek, hogy ne a héten legyen, mert akkor pont a szülijükre ütik ki magukat.

Szerintem azért nem kooperál Beni meg Marci, mert nem eröltetik öket egy kicsit sem, hogy üljenek le, vegyenek részt a foglalkozásban. Ha van kedvük részt vesznek, ha nincs nem. Ez egyébként kiscsoportban még az ovodák politikája, hogy nem kötelezö egy kicsit sem odaülni. Középsöben már igen.

Én isnagyon elégedett vagyok az ovis kreativkodással. Minden nap új mondókával jönnek haza, már fejböl fújják, és ráadásul rajzolgatnak, festegetnek is. A hétvégén bogyókat kellett gyüjtenünk, meg öszi leveleket. Folyamatosan foglalkoztatják a szülöket is. :lol: :lol:

Apa hazajött, de ment is szombaton. Ugyanis esküvöre voltunk hivatalosak, ahol Zoli volt a völegény tanúja. Ráadásul megkérték az esküvöi soför szerepére is, így már délben fotózni vitte a párt.

Én meg egyedül küzdöttem velük a templomig, ahol összeverték egymást egy fém Molly vonattal, Samunak bedagadt a homloka, Oli meg behisztizett az egész násznép elött. Majd Samu ordított az apja után, mert nem állhatott mellette, utána Olivér a mise közepén hangosan szólt, hogy pisilnie kell, és ha nem viszem ki akkor bepisil. Baromira megbántam, hogy vittem öket az esküvöre, mert alkalmatlanok a szertartás kibírására, én naív azt hittem, hogy jól bírják majd, meg ígérgettek is füt-fát. Utána már a vacsin jól viselkedtek, táncoltak, zabáltak, és jól elvoltak. :D Baromira hiányzott nekik az Apjuk, azóta le sem akarnak szállni róla, én le vagyok sz*rva.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

Megjöttünk!! Tegnap délelőtt elengedtek minket. Eme nagyon jól szopizik, sokat eszik. Egyelőre nem kap cumit ezért kicsit megterhelő, hogy minden nyifit cicivel próbálok leállítani, de ha sikerül elaltatnom, akkor órákig nincs hangja és a többiek sem zavarják. Pedig tegnap a kistesó furulyát is hozott a lányoknak, amit sípnak használnak. :lol: Erre nem gondoltam, amikor választottam. De bubus úgy aludta végig a délutáni műsort, mintha nem kánonban sipítoznának. :lol: :lol: :lol:

Hát én még nem vagyok 100-as, de sztem egy darabig nem is leszek. Úgy néz ki a hasam, mintha egy karatés azon gyakorolta volna a hasrúgást. LIla az egész és minden mozdulat fáj. A sebem kis semmi ehhez képest. Majd szüléstörténetet később írok. Most hosszú lenne és rémes. Egy hét múlva már talán nem fogom horrornak látni.

Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat, meg a drukkokat!!!! Tényleg nem lett kicsi baba. Szép, formás, egészséges. 10/10-es apgar. :) :) :) Kis mogyifeje van, mint Rékusnak volt újszülöttként.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Mégegyszer nagy gratula!De jó,hogy már itthon is vagytok!Na és a 10/10-es apgar!!!!Egyszerűen tökéletes ez a kiscsaj!!!!Majd képeket még kérünk,ha már van egy kis szusszaásnyi időd!

Cat,Nettke!
Tény,hogy egyáltan nem erőltetik az oviban a foglalkozáson való résztvételt.Ettől függetlenül nagyon zavar,hogy nincs meg bennünk az az egészséges gyermeki kíváncsiság az új dolgok után!Mindenesetre ezt el kell fogadnom,hogy ilyenek.Máskor is nagyon nehezen oldódnak fel idegen környezetben,idegen emberek közt.Kettejük számára nagyon fontosak a rituálék.Marci azt mondta,hogy azért nem festett,mert nem úgy kell csinálni,mint itthon.
Pluszban még az is megnyugtatott a kérdésben,hogy beszéltem a hétvégén a sogornőmmel.Emlékeztem rá,hogy az uncsitesó is ilyen típus volt. Az ő minidg mozgékony,nagyon aktív kisfia se vett részt 1évig az oviban a torna foglalkozásokon.Hogy miért,ez azóta se derült.Ma már tesitagozatra jár az uncsitesó,tehát nem azért lehetett,mert lusta volt.
Amúgy a Beni,Marci tuti még nem kötődik egyik óvonőhöz sem,mert pl sosem emlegetik a nevükön őket.Mondjuk Oli is csak Erika nénit,de ez már elég a kezdetekhez.De Oli amúgy is barátkozóbb típusú gyerek.

Nettke!
Kösz!Na azt én is nagyon remélem!
Amúgy a 20gyerekből 14 beáll a fogllkozásokba,mert a múltkor direkt megszámoltam festéskor és 14 alma volt kitéve!Olit mindig nagyon megdicsérem ezekért a munkákért!Hátha ezzel a többit is ösztönzöm. :wink: Meg nagyon örülök neki,hogy Oli ennyire tevékeny,l ehet vele dolgozni, sokat mesél az oviról. :lol:

Cat!
Hát ezek a kellemetlen szituációk,ha az ember gyerekkel megy!Teljesen jogos volt a mérged!Mondjuk én ilyen helyekre gyerekkel csak ajtó közelébe ülök,hogyha gond lenne,ki lehessen surranni.
Én annak,hogy ilyenkor páról le se lehet vakarni őket,csak örülök.Legalább van egy szusszanásnyi időm a megterhelő napok után.
És ezt leszámítva milyen volt az esküvői vacsi,buli?

Edit

Kép

Kép
edit73

:lol: Brigi !

Gyönyörű a kiscsaj, olyan szép lesz mint a nővérkéi, gratulálunk mégegyszer!!!!! :lol:

Nálunk pénteken megvolt a buli. Mivel ma van a szülinapjuk az oviban ma ünnepelnek.

Pár kép a bulikból:

Kép
A három ünnepelt

Kép

Szép napot: Szinta
Tortákkal

Kép
Az oviban

Szép napot: Szinta
:?

Meme
szinta

Sziasztok!

Először is Birignek nagy gratula! Nagyon édes kiscsaj, olyan jó lenne nekem is egy :P
Biztos jó babázni...:)

Ovis problémákhoz nem tudok hozzászólni, mert az óvónők szerint az enyémekkel nincs semmi baj, angyalok az oviban. Mondjuk mostanában itthon is, Pepénél már egy ideje nincs hiszti, Csengénél még heti 1-2x előfordul, de már egyre normálisabbak. Kezdenek felnőni?
Amúgy szokás szerint megint betegek, így a szabadnapjaimon se tudok semmit csinálni :(

Influenzaoltás: én nem adatom be, eddig sem próbáltuk.

Most többre nem futja az időmből :( Nem olyan jó ez a dolgozó anya státusz, pláne, hogy ugyanazt csinálom mint munka előtt (amikor itthon vagyok itthon van a gyerek is) :(

Ditke
ditke62

Meme,
isten éltesse a gyerekeket!!!! Micsoda torták!!! :lol:

Brigi,
jó, hogy itthon vagytok! :lol: Majd várunk további képeket :D

Kép
nettke

Meme,

Nagyon jó kis tortákat kaptak a gyerkőcök, biztosan örültek neki! Éljenek a mérlegek! :lol:

Brigi,

Gondolom, örülsz, hogy már otthon lehetsz. Én majd azért kíváncsi vagyok a műtétre, ha másokat nem érdekel, akkor priviben. Nekem életem egyik legrosszabb élménye volt a császár, főleg, ami utána következett. Na, ha másért nem is, emiatt sem szívesen szülnék többet :( Kitartás!

Ma Bernát nem pisilt be a bölcsibe, de Árpit azzal fogadta az a gnő, akivel összetűzésem volt a kinder-ügy miatt, hogy őt már nem érdekli az egész :roll: Hogy most a bepisilés, vagy a gyerek, az nem derült ki :roll: Mindenesetre érdekes hozzáállás. A délutáni gnő meg azt mondta - aki egyébként tök értelmes -,hogy azt csinálta, hogy félóránként vitte Bernátot a vécére. Nem is pisilt be. Mármint Bernát :wink: És a hétvégén is talán egyszer volt baleset, és minden pisi után, amikor ő maga szólt, kapott egy pici édességet. Tényleg kell ez a fajta motiváció, úgyhogy lehet, hogy kakinál is eljátszuk majd.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Brigi!

Tök jó, hogy írtál! Ezek szerint Emese baba nem fog cumit kapni?

Szinta!

Nagyon jók a képek!!!

Detti, Cat!

A bábszínházba ti hány jegyet szoktatok venni négyet vagy kettőt? Mi még sosem voltunk a bábszínházban, de pl. amikor 100 folk koncerten voltunk, ott ugye az ölünkben ültek, mert különben nem láttak volna semmit. A bábszínházban ez hogy szokás?

Kata

Kép
kateduo

Cat!

Akartam írni, hogy én már teljesen reménykedtem, hogy 1 év múlva már nagyon jó lesz....., erre ilyeneket írsz!!!!!!! :D :D :D
Tény és való, hogy azért már minden jobb, de a hisztik!!!!! :roll: Nálunk Gergő egyre kezelhetetlenebb. Ha program van, semmi gond, vasárnap is kirándultunk és akkor semmi baj nincs vele, de itthon.... :roll: Szegény Vendelre már alig van időnk miatta.
Tudom...ez a korszak 6 éves korig is eltarthat...., ha kibírom addig.

Kata

Kép
kateduo

Kata,

A bábszínházban magasított székek vannak. Nekünk eddig az ölünkben ültek a gyerekek, így két egész jegyet vettünk, plusz 400 ft/fő volt az, hogy ölben lehessenek.
Legközelebb már külön jegyet veszünk nekik szerintem. Persze, úgy jóval drágább...

Detti

KépKép
kiliman

Kata :)
Mi mindig 4 jegyet veszünk a bábszínházba. ott felhajthatóak az ülések, így ök magasból nézik az elöadást, nincs az mint egy koncerten.

Nálunk most Oli megint bedurvított a hisztijeivel, lassan már szönyeg alatt közlekedünk az apjával. Az orra is vérzett éjjel, lehet azért volt reggel megint egy nagy cirkusz az életünk. Én sem tudom hogy élem meg a 6 éves korukat. :evil: :twisted:

Samu meg nagyon önállósítja magát. Tegnap felhívta a Noelt játszani hozzánk, aki a szülei tudta nélkül fel is jött, és szétrakták a lakást 5 perc alatt. Amikor Samut leszidtam ezért, hogy a mi beleegyezésünk nélkül nem jöhet fel senki a lakásba, akkor visszaszólt, hogy: "Azélt hívtam meg a barátomat, mert nekem rettentö unalmas az életem már Olival" - hát azt hittem dobok egy hátast. :shock: :shock:

Péntektöl Olival járunk alapozó terápiára, elvállalta egy ismerösünk. Minden héten 45 perc, és csak vele foglalkoznak.

Szinta :)
Gyönyörüek a gyerköcök! És azok a torták!!! Én csak sima tortákat rendeltem nekik, így is egy vagyon lesz, mert az oviba is kell vinni.

Cat
Kép
cateye

Cat,
Elképesztő Samu szövege!!! :D 8) Micsoda nagydumás szívtipró lesz ez a fiú nagykorában... :wink:

Nna, rászántam magam, hogy leírom, megint működött a fórumos 'varázs' (amire panaszkodom,, megszűnik.. csak el ne kiabáljam), már múlt héten sem, meg ezen sem pisiltek be egyszer sem az oviban!!! :lol: És Sári éjszakai ágytisztasága is rendeződött!!!! :lol: :lol: Hurrá!! Tényleg csak ki kell várni... ezen az alapon a hisztik is elmúlnak egyszer, ha kibírjuk addig :roll:

Kép
nettke

Sziasztok!
Viki vagyok,egy 3év 3hónapos ikepár anyukája.Vegyespárosom van.

Szoktalak Titeket olvasgatni.Szinte mindig engem is érintenek a doklgok amiről beszéltek,hisz a legtöbben ebben a korban vagytok.

Segítséget szeretnék kérni,ha nem baj egy betolakodótól.
Ma voltam orthopédián a gyerekekkel,és a doki néni a lányom lábára nem túl szép dolgokat mondott. :( Befelédől nagyon a bokája,ami miatt X (ezt tudtuk),de nem azonos szögben a 2 lábon,meg a nem tudom mit nem tartja meg.Betétet írt föl,amit mindig hordania kéne.DE!Szeretném megmutatni másnak is,hátha van más mint a betét.Emlékszem beszélgetettek már orthoped orvosról,ha megtennétek,hogy pontosan megadjátok az elérhetőségét nagyon megköszönném.Kicsit azért megijedtem!

Még ha fogorvost is tudnátok ajánlani,azért is hálás lennék.Merthogy a doki szólt,hogy a csajszi keresztbeharap ill. hátrébb van a felső állkapocs,mint az alsó.Ezt is láttam,de mindenki azt mondta,hogy ebben a korban nem csinálnak semmit,de Ő azt javasolta,hogy azért mutassuk meg most egy szakorvosnak.

Plusszban mindezek miatt nagyon kell figyelni a gerincére,mert nagy az esélye a késöbbiekben a gerincferdülésre.Merthogy ezek csontfejlődési rendellenességek.Fúj,de csúnyán hangzik.

Az Örsön voltunk a rendelőben,ahol mindenkinek betétet írnak fel,ezért gondoltam,hogy azért jó lenne ha látná más is.

Előre is köszönöm,ha válaszoltok! :D

Viki

UI.:Brigiéknek nagyon nagy Gratulációm,így ismeretlenül is! :D
civik77

Sziasztok!

Memével egyszerre írhattunk, most látom csak a szülinaposokat, gratulálok nekik! Nagyon szépek a gyerekek is és a torták is! Azt is kiszúrtam, hogy az oviban és otthon is ugyanaz a ruha van rajtuk. szégyen, de az én gyerekeimet tuti muszáj lenne egy féltucatsazor átöltöztetni, képtelenek lennének egy ilyen tortát normálisan megenni :( Úgyhogy ehhez is gratula :)

Cat!

Micsoda duma! Az enyémek totál visszahúzódók, más gyerekekkel szinte szóba sem állnak. Ismeretlenekkel egyáltalán, ismerősökkel is kell egy kis idő, egy kislány van akivel igazán jól elvannak együtt. Mondjuk ez lehet, hogy az én hibám is, mert kertes ház révén elég keveset járunk játszótérre, idén nyáron már volt hinta, csúszda, mászóka is itthon, max. egy tucatszor ha voltunk összesen.

Olvastam amit írtál, hogy a nevelési tanácsadóban milyen feladatokat adtak Olinak. A jobb kézzel a bal válladat feladatot kipróbáltam itthon. Pepe simán megcsinálta, Csenge meg összevissza kalimpált :? Még mikor megmutattam, hogy mit akarok, akkor sem sikerült elsőre.

Hívnak a csajok, mennem kell.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Mi itthon kúrálódunk-Dá hétvégén nagyon bedurvított, annyira köhögött éjjel, h már szinte kéknek láttam a nyelvét. :shock: És elég nehezen múlt el neki, pedig már mindent kipróbáltunk. Végül szerencsére jobban lett. Most antibigyót kapnak. Szerintem már kellett volna múlt héten is, akkor már talán nem lennének betegek.

És látok némi hisztikezdeményt Dávidnál-remélem csak azért, mert rosszul érzi magát. Eddig szerencsére még az első 1 percben sikerült leállítani, nem lett belőle komoly dolog. Ne is legyen!!! :twisted:

2 hete minden éjjel vagy 3-szor kelni kell valakihez, plusz Dávid 1 órás köhögései, amikor nem merek aludni, nehogy baja legyen. Már a belemen járok. :?

Brigi

Üdv itthon!!!

Cat

Hú, ez az orrvérzés! :shock: És éjjel csak úgy elkezd vérezni? Eddig mintha a hisztiktől lett volna úgy emlékszem? :? Azért az jó ijesztő lehet neki is meg nektek is.
Kíváncsi leszek a fejlesztésre, majd írd meg milyen. :)
Kár, hogy az esküvő kicsit rázósan ment. De valamikorilyen is kell-egész héten angyalok voltak neked amíg Zoli nem volt otthon, nem? Biztos nagyon fárasztó mindig jól viselkedni. :wink:

Meméék

Nagyon jók a képek, szép mindhárom szülis. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Viki :)

Üdv itt!! Mi a Dombóvári úton voltunk a Salus márkaboltban (Fehérvári út és Dombóvári út sarok, XI. ker.) Temesszentandrási Hedvig doktornőnél. Velünk nagyon kedves volt. Ez persze fizetős, de nem horror ár. Persze kinek mi a horror. :roll:

Lilla :)

Jobbulást!!!

Szüléstörténetet majd írok persze, de egyelőre még nem tudok rendesen ülni, mert nagyon fáj a hasam. Így inkább feküdni próbálok. Na nem mintha az nem fájna, de az ember próbálkozik ... :roll:

Kata :)

Igen, megpróbálom cumi nélkül. Most még nincs gond, mert tényleg egy nagy cicista. Egy etetés kb. három mellretevés, mert nem tud eleget enni egy pózban, de utána alszik, mint a kisangyal több órát. Ma kicsit nyűgibb volt este, de kiderült, hgoy csak pisis a ruhája. :oops: :oops: :oops:
De nem vagyok vadul cimiellenes, úgyhogy még lehet akármi. Csak gondoltam egy próbát tehetek.

Volt valakinél a szülés után véraláfutásos zúzódásszerűség a hasán??? Mennyi idő után múlik el, mert iszonyatosan fáj az egész már érintésre is.

JÓ éjszakát MIndenkinek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Viki,
szia!!
Orvost sajnos nem tudok, de a betétet eszetekbe se jusson használni!!! Tornázni kell, játékosan, korábban Edit írt le pár gyakorlatot itt, hogy hogyan lehet a talp izmait erősíteni, fejleszteni.
A többi miatt meg előre nem aggódj, később lehet kezelni a fogászati dolgokat is, ill ebben a korban nincs gerincferdülés, de egy jó törzsizomzatot erősítő torna sztem biztos nektek is jót tenne, prevencióképpen is. Nincs az oviban vagy a környéken, ahová járhatnátok?
Brigi,
háát, véraláfutás ügyben semmi tapasztalat sajna.. a császártól vagy előtte a vajúdástól lett??
Vannak krémek, amik segítenek a véraláfutásnak felszívódni, a patikában adtak nekem is (van gyógynövényes meg heparinos is) mikor a szülés után agyon voltam böködve a karomon és nagyon fájt.

Kép
nettke

Viki :)
Üdv. a csapatban! Nálunk Olivérnek döl befelé a bokája, és ettöl x a lába. a Karolina úton voltunk egy dokinál az ortopéd klinikán, aki felírt cipöt neki, aminek 5mm-t döl kifelé a sarka, ezzel emeli a boltozatot, és a kérgét is jobban megerösítették, magasabb a cipönek. Emellett tornáztatni kell a lábát. Na most a kettö együtt sz*rt sem ér, nem javult cseppet sem a helyzet.

Az öcsém évekig betétet hordott, és ugyanúgy lúdtalpas maradt. Már a betét elavult, most a döntött cipöt mondják jónak. Pl. Salus, Suppy, Dr Leo. Én ezeket veszem Olinak, de nem csak kizárólagosan. Az oviba a benti szandijuk ilyen.

Egyébként a másik ikres fórumon nagyon esküsznek egy Örs vezér téri ortopéd dokinöre, azt hiszem Dr Farkas Judit a neve. Nem nála voltatok?

Lilla :)
Sajnálom, hogy így benyaltátok ezt a vírust! Ijesztö lehet! Hogy áll a szakdoga?

Orrvérzés: Ha kicsit meg van fázva, akkor nagyon könnyen elindul az orra vére. Mivel szar a közérzete, rengeteget hisztizik, és ez is elindítja, mert az erölködéstöl is vérzik neki. Rutascorbint lehetne neki adni erre, mert több gyereknél van ilyen, akiknél ez bejött, de Oli nem vesz be semmi gyógyszert.

Mindkét kölöknek sárgászöld takony jön az orrából és köhögnek, de nem lázasak. Ezért Oli minden reggel gigahisztikkel indul oviba, 1 órás könyörgés, veszekedés, hajtépés után. :twisted:

Ditke :)
Lehet, hogy érdemes lenne Csengét megnézetned. Nem feltétlenül baj ha nem tud a test középvonalán átnyúlni, de ha ez már mással is párosul, akkor lehet gond. Próbáld ki, hogy eléjük állsz, és csinálsz valami tornagyakorlatot. Pl. törzshajlítás, jobb kéz a bal lábhoz nyúl, bal kéz a jobbhoz. Le tudja-e utánozni a mozdulataidat?

Nettke :)
Tessék csak nyugodtan panaszkodni, megoldja a fórum szelleme a bajokat! :D

Brigi :)
Gratulálok az 1 hetesnek! 8)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Most telefonáltak az oviból,hogy Oli belázasodott! :roll: :cry: Hogy nekem mennyire tele a hótörpöcském ezekkel a bacikkal!!!!1hó alatt ez a 3.betegsége Olinak.(és Beni még mindig bírja :wink: mi a fenét csinál az ő immunrendszere? :shock: )Apa dolgozóba,autó nála,én meg itt állok nyakig dzsuvásan,mert nagytakarítok!!!Még szerencse,hogy le tudtam velük dumálni,hogy akkor már csak ebéd után hozom el őket (Oli elaludt),mert itthon semmi kaja,meg addigra apát is iskerült hazarendelnem.Plusz dokinénit is kihívtam 1órára.
Hogy elég változatos legyen az élet,4napja nekem is hasmenésem van.Mondjuk "karcsúságomnak" nem fog megártani egy kis fogyokúra,de... Na remélem,dokinénivel magamnak is tudok valamit feliratni,mert én már dokihoz így nem jutok el a héten.

Cat!
Ez az orrvérzés elég rémisztően hangzik.Bár gondolom ti már hozzászoktatok (ez olyasmi,mint Dávidnál a hányás.A tünetek alapján már tudjuk,mikor jön) Én megbolondulnék a mindennapos reggeli cirkusztól!Minden elismerésem a tied,hogy ezt bírod cérnával.
A múltkor mérgelődtél,hogy milyen lehetetlen időpontot tudnak fejlesztésre adni.Végre megkaptuk mi is a Dávid időpontjait.Na az,hogy tavaly egyáltalán nem volt (illetve összesen 4alkalom),az már kutyafüle.Papír szerint heti 1,5óra járna neki ,amit a nev.tanácsadónak kellene biztosítani (és ez nem az iskolában van)!Szerencsénk,hogy őt már nem kell fuvrozni,elgyalogol egyik helyről a másikra.
Na persze a kijelölt időpont hétfő-szerda 14- 14.45!Mondom a nőcinek,hogy máskor?No!!!Ő nem ér rá máskor!De gyógytorna is szerdán van,vagy 13-14.30 vagy 14.45-16.15.( a két hely közt kb. 15perc az út) Tehát a gyerek sehogy sem fog szerdán ráérni! :shock: :roll:
Válasz: -Hát akkor nem jön! :evil: :evil:
No ezzel megoldottunk minden problémát! :roll: (megjegyzem,ebben az életkorban már sok eredményt nem lehet elérni,de a "kedvezményeket" megvonhatják,ha nem vesz részt a gyerek a fejlesztésen)

Nettke!
De jó!(most itt csak csendben örülök,nehogy a dórum szelleme észrevegye)Remélem,tartós lesz a sikeretek!

Brigi!
Jó ez a hozzáállás!Szerintem egy babával totálkivitelezhető a cumi-nélküliség!Ügyik vagytok,menni fog!
És már 1hetes ez a nagylány! :lol:
Pocidnak mihamarabbi gyógyulást!

Lilla!
Átérzem helyzeted!Jobbulást nektek!

Most mennem kell,összeszedem magam,lassan apa is hazér.
Edit

Kép

Kép
edit73

Viki,

Mi is az ortopéd klinikán voltunk a fiúkkal. Időpontot kell kérni, de tök mindegy, mert legalább 1 órás csúszásban vannak mindig :shock: Szerencsére nálunk annyira nem vészes a helyzet (csak én gondoltam annak), írt fel a doki egy-egy pár gyógycipőt. Most az a bölcsis benti szandijuk, teljesen jó, főleg, hogy ingyen volt :lol:

Brigi,

Nagyon remélem, hogy a hasad mihamarabb meggyógyul. Én nem is emlékszem, hogyan nézett ki a hasam műtét után, mert nekem a szülés utáni egy hónap teljesen kiesett. Csak arra emlékszem, hogy sz@r volt nagyon.

Cat,

Ez az orrvérzés tényleg elég durván hangzik. Annyira ordít, hogy vérzik az orra???? erre a mi kedvenc gnők azt mondaná, hogy biztos direkt csinálja... Leírnád mégegyszer ezt a "keresztbe dolgot"? Ki akarom próbálni én is.
Remélem, ti sem lesztek betegek a szülinapon!

Lilla,

Amióta a barátnőm gyerekének kivették nyáron az orrmanduláját, semmi baja nincsen. Előtte egy éven keresztül köhögött folyamatosan, nagyjából 7 hónapot hiányzott a bölcsiből :roll: Azért remélem, hogy ez a betegeskedés nálatok is megoldódik. Én egyébként nem vagyok annyira antibiotikum ellenes, az legalább tuti, hogy meggyógyít.

Bernát már három napja nem pisil be a bölcsiben! Ambrus viszont tegnap kétszer is :( Pedig ő aztán stabilan szobatiszta már legalább 4 hónapja... Nem is értem...

Detti

KépKép
kiliman

Hello!

Köszi a gyógykivánságokat, remélem hatni fog!!! Most talán már jobban vannak, persze Dá még most is köhögött éjjel, de beadtam neki a szokásos cuccokat és 10 perc múlva elhallgatott. Aztán 1 óra múlva jött, h pisilni kell, majd 2 múlva Niki, hogy leesett az átkozott cumija!!!

De már október van és 24-én megyünk Isztambulba!!! Kettesben!!!! :D

Cat

Szakdoga?!!! Mindjárt röhögőgörcsöt kapok! Vagy sírót?!! Már nagyon össze kéne állítanom a kérdőívet legalább és leokéztatni a konzulenssel. Majd nagyon SOS kellene kitöltenetek... :oops:

Orrvérzés kiakasztó lehet. A Rutascorbint Nikinek is javasolta a drnő, mert neki meg orrszíváskor szokott néha vérezni. De azt is mondta, h próbáljunk meg dupla adag (200 mg) C-vitamint adni ilyenkor, mert az is megoldhatja. Azt esetleg Oli is bevenné? Van vmi narancs ízű rágótabletta is, meg biztos még többféle ehető is. :D

Drukk, h jobban ne robbanjatok le! A sárgászöld trutyi nem a bakteriális fertőzés jele? Arra azért lehet, h kellene vmit kapniuk előbb-utóbb. :?:

Edit

Na, csoda jó!!! Megértelek, én is a megbolondulás előtti állapotban vagyok. Ráadásul én totál rendbevágtam a lakást amikor még jártak oviba- és most mintha semmit se csináltam volna!!! :evil: :evil:

Detti

Az tök jó, ha Bernát már túl van a bepisilésen. Nekünk ez több hónapig tartott. de látod, szinte mindenkinek volt ilyen periódusa. Nagyon frusztráló, mert az ember mindig azon filózik, h vajon mi érte a gyerek kicsi lelkét, h újra bepisil?!! Aztán nem is biztos, hogy erről van szó, mert nagyjából mindenkinél előjött a dolog. Nálunk pl nem tudom mihez kötni, mert nyáron volt főleg, nem ovikezdéskor; nem történt velük semmi katasztrófa, stb. Előfordul.... hagyd rá, vagy kicsit motiváld- aztán majd visszaáll.

Betegeskedést én is remélem, h megoldódik. Persze ők most kezdik a közösséget, úh ezen óhatatlanul át kell esni. És ők egyszerűen fogékonyabbak az átlagnál sajna. :( Niki is, pedig neki nincs baj az orrmandulájával.

Viki

Éljenek a vegyespárosok!

Nettke

Jó, hogy megoldódott. Most egész halkan én is megsúgom: úgy néz ki, nálunk is. 8) Bár most Dá esett vissza éjjelre teljesen. De amikor köhög, kb másfél pohár vizet megiszik mire jobban lesz- így nem is csodálom. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Köszönöm szépen a kedves fogadtatást és a válaszokat! :D

Cat,

De Nála voltunk!Nagyon kedves volt,alaposan megnézte a csajszi lábait.Csak annyi volt a bajom az egésszel,hogy mire kérdezgethettem volna,hogy akkor most mennyire korrigálható,mekkora a baj stb.már az utánunk lévő 2 gyerekkel foglalkozott,sőt még az előttünk lévő kisbaba is bent volt!Futószalag volt az egész.Akik dícsérik hordatják a betétet a gyerekkel?Mit mondanak milyen az nekik?Salus a benti szandijuk! :D

Nettke,

Van ennek a tornának valami speciális neve?Hogy keresek utána?Egyébként tényleg elég furcsák a lábai.Iszonyatosan vékonyak még a lábfeje is,és hát piszok X,meg olyan kis lazának is tűnik.Mondjuk tök ügyesen tornázik,bár az is tény hogy sima talajon is el tud esni.

Azért rázott így meg,mert nem kaptam a dokitól elég felvilágosítást,és már látom magam előtt felnőtt nőként X lábakkal. :?

Kipróbálom az oldal varázserejét,és panaszkodok egyet,mert amióta ovisok egy rémálom a velük töltött idő!Ölik egymást itthon,visszabeszélnek,szófogadatlanok,na és pesze csak hisztizve kommunikálnak! :twisted: Gondolom unalmas az életük mint Samunak!

Megpróbálom megkeresni,hogy milyen gyakorlatokat írtatok,és ma el is kezdem vele,hátha megnyugszik a lelkem egy kicsit.

Brigi,Detti

Nektek is nagyon köszi!

Telefonszámot tudnátok írni,csak a biztonság kedvéért,hátha nem találom meg.
:D Köszönöm!

Betegeknek jobbulást!
:D

Viki
civik77

Viki!

Átküldöm neked a lúdtalptornát+ egy kis gerinc tornát (ezeket csinálja a nagyfiam gyógytornán) priviben este!Csak most felébredtek a fiúk és mennem kell!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok :)

Itt volt délután a védőnő és kicsit elkeserített. Elolvasta a zárójelentésemet, és kiderült, hogy kellett volna szednem aszpirint trombózismegelőzésre. Csak nekem senki nem mondott erről semmit. JÓ, hogy megkaptam a papírt, de azért ilyeneket lehetett volna mondani, nem???? Ez csak azért gáz, mert az egész hasam, olyan kéttenyérnyi területen csupa lila véraláfutás és be is van kicsit gyulladva (legalábbis a hőmérséklete alapján). A csaszi már önmagában veszélyes, de ezzel együtt még inkább. Hétfőn felhívtam a dokimat is, hogy ilyen a hasam, van-e valami teendő. Semmi!!! Én ezt nem értem.
Eddig is az volt a legnagyobb félelmem, hogy velem történik valami és itt maradnak a csajok egyedül. Tudom, hogy a hormonok miatt is parább vagyok most, de ..... :cry: :cry: :cry:

Ditke??? Ez mennyire gáz???

Amúgy Eme babával minden oké, bár a záróra és a kiskönyvbe ellentétes dolgot írtak a csípőjéről. Most legyek okos. :roll: Nekem nem mondták, hogy gond van, de ezek után ???

Bocsi, hogy most ennyire magammal vagyok elfoglalva. :oops:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,
jaj. De most már szeded??
Szerintem a véraláfutás nem a trombózis jele, szóval helyrehozhatatlan nem történt. Trombózis esetén a lábad dagadt volna 2x-esére.
Kívánom, hogy ez az egész hamar véget érjen már, és el is felejtsd ezeket a gondokat!!!
Csípőszűrés kötelező 6 hetesen, akkor megmutatod és tudni fogod mi van. Addig nem aggódj miatta!

Viki,
csak sima ovis tornára gondolok, amit esetleg ilyen 3 éveseknek szerveznek az oviban vagy a környéken. Semmi speciális. (Speciális az a BHRG, amiről már itt rengeteg eszmét cseréltünk, és a bhrg.hu-n el is tudod olvasni.

Kép
nettke

Nettke :)

Köszi, aranyos vagy! Mostmár szedem, bár ha jól értelmezem, akkor az algopyrin hatóanyag a lényeg és fájdalomcsillapítás miatt abból kapkodtam be néha. Így ténylegesen sztem csak a tegnap maradt ki.
A lábdagadást én is olvastam, de igazából attól félek így laikusként, hogy az alvadt vér, amitől ugye lila az egész hasam visszakerül a keringésbe és attól lesz valamilyen elzáródás. Persze nem tudom, hogy ez ténylegesen hogy van, csak eszembe jutott.

A csípőcucc már csak ráadás. Azon még nem agyalok, tudom, hogy előbb-utóbb kiderül.

Csak most ettől az idegeskedéstől a tejem sem az igazi. Szegény macika csak szenved minden cseppért.

De mostmár nem panaszkodom.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Csak olvasni akartam, de Brigit meg kell nyugtatnom :wink:
A véraláfutás szövetközti vérzés, abból nem jut vissza semmi a keringésbe, szép lassan lebomlik (tudod: kékül-zöldül-sárgul-gyógyul : Haemoglobin lebomlási útvonal :wink: )
A thrombosis az érben történő véralvadás, amikor kialakul egy vérrög az érpályán belül. Na onnan le tud szakadni és tud embóliát okozni. De nyugi, neked nem ilyen van. Az aszpirinnek meg az algopyrinnek meg különböző a hatóanyaga :wink: (Aszpirin : acetilszalicilsav, Algopyrin: metamizol-nátrium). Thrombózismegelőzésre meg csak az aszpirin a jó. De ha eddig nem kaptál thrombózist ezután már nem fogsz. :)
A seb kötüli véraláfutással tényleg nincs teendő, majd elmúlik. A gond akkor van vele ha begyullad és begennyesedik, de ezt észre fogod venni, piros lesz, lüktet, fáj és meleg tapintatú, duzzadt. Ha beolvad akkor meg kell nyitni, kiöblíteni, de amíg ilyen nincs addig nem szabad hozzányúlni.

Cat!

Köszi, ki fogom próbálni. Mondjuk átnyúl a túloldalra, csak épp a csuklóját fogja meg a válla helyett vagy mind a két kezével megfogja a vállát, nem csak az egyikkel, stb. De majd holnap kipróbálom célirányosan is.

Megyek aludni, holnap meló. Ja, és Csenge 3 nap ovbajárás után megint beteg, estére belázasodott. Megüt a guta :twisted:

Ditke
ditke62

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?