A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Az fincsi! :D
Vendég

De az a baj hogy még 4 óra után se kell fel, hanem 6 órát is alszik egybe. Pl este 11 kor evett, aztán csak reggel 8 kor, és azóta alszik. És ez most két napja. De akkor lehet hogy tényleg kezd leszokni a 3 óránkénti evésről. Nem bánom, csak a súlya meglegyen. :D Nem szeretném hogy ha szegény gyerekem itt lefogyna nekem. :shock:

Kép
linda24

Linda! Amikor eszik akkor kb. mennyit eszik meg?
Vendég

Linda!
Hadd aludjon!
Minden gyereknek van olyan napja, hogy többet alszik. VKi azt mondta, hogy akkor nőnek.
20150601134430

Viki! Ezt már Én is hallottam!
Vendég

Jelentem a törpe elaludt! :D
Vendég

csajszik,
azt vettem észre, hogy Nándi kevesebbet eszik, mint eddig (kisebb mennyiséget), de gyarapodik ugyanúy - biztosan táplálóbb lett a tej. Lehet, Linda, hogy nálatok is ilyesmi van!

Képzeljétek, itt volt a gyerekorvos, beoltotta Nándit álmában! Fel sem ébredt Feneketlenbendő, kettőt nyüszögött, mire betakargattam, már aludt is. Ki sem vettem az ágyából!
Kérdeztem a dokit, hogy ez nem rossz-e a gyereknek (pszichológus is, kollega :D ), mondta hogy nem :D , de fogjam a kezét (a gyereknek :D :D :D )

Ja, mondtam hogy Szonja még cumizik, erre ő: az ő lánya hatéves koráig cumizott... ennyiben maradtunk :D
Mellesleg Szonja tegnap maga vetette fel, hogy megírja a Mikulásnak, hogy nem fog cumizni, és akkor majd szép nagy ajándékot kap (ugye) :D :D :D
jó lesz ez!

Vasárnap megy Szonja az apájával színházba Kippkopp mese lesz, talán bábjáték, ismerősök vették a jegyet nekik.
Van bérletünk is, Bonbonmatiné, nagyon jó, ajánlom a nagytesóknak! A régi munkahelyemen van, az IBS Színpadon! Lesz Halász Judit koncert, meg Alma Zenekar, meg Gryllus.. tavaly volt Kolomposon (Szly, ti ismeritek), meg mindenen, amire be tudtam vinni, úgyhogy meg van fertőzve a zenével-színházzal! :D
(azóta akar hegedülni... 8) ) ezért is írattam művészeti oviba :wink:
A színházban erre azt kérdezték, hogy megőrültem-e, máris elrontom... miért nem adom inkább számtech vagy nyelvi orientációjú oviba :shock: :roll:

KépKép
szkagi

Bubu meg a csillárt nézi. Tuti ül ott vki,mert mosolyog neki. Megyek megvoodoozom még egy kis alvásra.
20150601134430

Viki! Szabi mindig a plafont nézi és közben gögicsél meg gurgulázik! :lol:
Vendég

Szkagi! Ha jól fejlődik akkor eleget eszik! Ha éhes lenne reklamálna! :D
Vendég

Sikerült? Vissza aludt a kis drága? :)
Nekem sikerült! :D

Kép
dittke

Ági!
Zsírosabb lett a tejcsid. Bubu 1 hét alatt csak 12 dkg-t hízott, előtte meg 23at. Még sem reklamál a kajáért.

Babu!
Laca is olyan vigyorokat levág. Kérdezem is tőle, hogy tán angyalkát lát-e ilyenkor????
20150601134430

Visszaaludt. :)
20150601134430

Nándika felébredt, de csak nézelődik - szerintem azon gondolkodik, hogy most tényleg megszúrta valami, vagy csak álmodta az egészet :D

(amúgy fel akartam ébreszteni, csak annyira aludt, hogy az ágya mellett beszélgettünk, és mégsem ébredt fel. Viccelődtem a dokival, hogy be tudja-e oltani álmában is a kölköt - mondta, hogy be :D :D )

Na, húzok ebédelni, mert lassan Nándinak is kajaidő jön :roll:
ÓÓÓÓ, a talisok meg eszik a jó kis mekis kaját :roll:

KépKép
szkagi

Viki,
amúgy már bízom abban, hogy talán nem fog megint egy kilót hízni egy hónap alatt... akkor nekem is lerobban a derekam-hátam-kezem-lábam. Lassíthatunk egy kicsit 8)

KépKép
szkagi

Viki! Nekem az Anyósom szokta mondani amikor Szabi álmában mosolyog, hogy játszik vele az angyala, ha meg nyöszörög akkor meg bántja az angyala!

Lehet, hogy lackó angyalkát lát! :D
Vendég

Felébredt! Megint alig aludt valamit.

Kép
dittke

Ági!
Nekem a térdem tud fájni piszkosul.

Babu!
Akkor tuti angyalok szórakoztatják őket! ;) Kép
20150601134430

Viki! Biztosan! :wink:

Nekem a térdeim és a balkezem fáj de nagyon! :oops:
Vendég

Akkor lassan visszatérnek a nyugdíjas pingvinek megint Kép
20150601134430

Most lépek mert Apa mindjárt jön haza! Hétvégén ne mnagyon leszek!

Jók legyetek!
Vendég

Viki! Jjjjjaaaa! :cry:
Vendég

Hát mi sajnos tápszeresek vagyunk, körülbelül egy evésre olyan 50-60 ml eszik. De most nem panaszkodhatok, mert 1 óra fele megevett 150-et. :D Ennek nagyon örülök!! Rá is fért már hogy egyen egy jóízűt! :D

Kép
linda24

Az 50-60 az kevéske tényleg. Tejcsit nem is kap?
20150601134430

Hát én már alig látok a náthától! :( meg hőemelkedésem is van.... remélem Lizy nem kapja el.

d.dodó

Segítséget kénék:Domink ma nem igazán kell a jobb cici-igaz hogy ebbe mindig is kevesebb volt,de eddig nem volt gond és elfogadta,mostmeg párat szív és sír-pedig azért van benne...ha átrakom a balra-egyből megnyugszik és már csukva is van a szeme-mit csináljak? :? :(

Kép
Kép
Kép
kike

kike!
Nálunk ez a bal cicvel volt így...én csak "balcici-sztájk"-nak hívtam/hívom..... eltépi magát és nem kell... a másik egyből kell neki... ha bealszik, simogatással ébresztgessed..... aztán a cicit amiből nem eszik...(nálad a jobb)..fejd le. Legalábbis nálam ez volt hogy volt olyan, hogy egész nap nem fogadta el a balt....és lefejtem. Azért mert teli volt, meg azért is, hogy el ne apadjon... És legközelebb mindig azzal kezdtem kínálni... ha megint nem fogadta el, megint lefejtem... de volt hogy elfogadta!

d.dodó

Dodó:Köszi a tanácsot-nem tudom mi a gondja vele-pedig nincs éheztetve -tehát annyira nem lehet éhes hogy lusta legyen megdolgozni érte.Remélem hamar ,,észhez" tér és újból kell majd neki.Most szomorú vagyok :( Eddig nem csinált ilyet. :cry:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike!
Lehet, hogy nem jön olyan gyorsan belőle, mint a másikból.

Laci is csinált ilyet, ilyenkor cumival kicsit lenyugtattam, mert felpörgött, majd cumi-cici cserét hajtottam végre, és akkor szívta belőle.
20150601134430

Jó volt a tali, úgy néztünk ki - hála Pati ruháinak- mint egy vásári mulatság. Én pl leendő unokatesómnak is nagyon tuti ruhákat szereztem...
Muffin is velünk volt, majd biztos bejelentkezik...:) Ufosító napszemüvege van, nagyon vagányul néz ki benne...

Lányok, én mindig kettőből szoptatok, de nekem is van, hogy nem fogadja el az egyiket. ( mondjuk a jobb rosszabb is). De nem csak azt szokta negligálni. Ilyenkor csere- bere és általában megoldódik...

Véda, Ági köszi. Véres székletet allergiákból csak a tejallergia szokott okozni. Szerencsére Adél táplálékának csak 25-30 %-t kapja tápból, a többi anyatej. De a HA sem jó mert az is tehéntejből van, csak jobban feldolgozzák.Szóval szójaalapú tápot kap, ha kóstoltatok már borzalmasat...mindegy megeszi- jókislány:) Az anyatej meg nem elég arra sajnos Véda, hogy abból főzzek, neki sem elég. ( különben meg van egy nagyon ritka tejallergiafajta, mikor a gyermek a saját anyja tejére is érzékeny....remélem nálunk ez nem lesz, mert az végképp gáz) A szójás tápból meg főzhetnék, de szerintem nagyon durva ize van, ott van erre a szójatej, de annak se túl jó...

Sajnálom Lillut nagyon. Elég érzékeny kislány lehet. Csabi születése előtt is ilyen volt? Remélem a pszichiáter segít majd...

Kép
andkata

Halihó!
Örülök, hogy jól sikerült a tali! Annak meg pláne, hogy muffin is ott volt!

Nálink is megvolt a tali...
Igaz, mi csak ketten voltunk a babókkal.
Hihetetlen, hogy egy fél éves miket tud már!!! :shock: Olyan aranyos kisfiú...
Holnap sajnos elköltöznek... :cry:
Elég messzire ahhoz, hogy a köv. pár évben ne, vagy csak igen ritkán fussunk össze...

Lillával sajnos nem lehet könnyű...
Tudom, nem kellene, de én jót mosolyogtam a vizipisztolyos ötletén... :roll: Mik nem jutnak egy hat éves eszébe... :shock:
Remélem, a doki hamar tud valami okosat mondani nektek, és gyorsan fel tudja dolgozni azt, ami most bántja a kis lelkét.
Ezeknek a kis törpéknek sem egyszerű minden... :roll:

Futok, mert most sül a pizza, és mindjárt vehetem ki a sütőből....nyami...
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.09 12:27-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.09 12:28-kor.
Vendég

Hajrá szegedi találkozó!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Ma visszamentünk a szemészetre, vettek megint váladékot a szeméből, kitenyésztik. Remélem már nem lesz benne semmi, bár nagyon nem bízok benne, mert még mindig nem tökéletes a szeme. Utána megkapta a 3 hónapos oltást, most alszik. 6180g és 61 cm.

Véda! Sajnálom Lillát! Szegénynek biztos nehéz lehet! Iskola, kistesó...!

Vidokata! Nem eszi meg Dórika a tejet! A múltkor nem azt mondtad, hogy megeszi a hűtőből? Lehet most azért nem ette, mert már nem volt igazán éhes.

Ági! Mit ismerek én? Az Alma zenekart ismerem, de a többit nem :oops:

Éjszaka Jázmin felébredt apa horkolására! :twisted: Nem tudott visszaaludni, így éjjel kétszer kellett etetnem! Ilyen már régen volt! Remélem nem visszafele fejlődünk!

Kép
szly27

sziasztok!

Wera kert meg, hogy irjak nektek. elszallt a gepuk, es nem tudja, hogy mikor fogjak megcsinalni. szoval nem vittek el az ufok oket! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Vidokata te is szegeden laksz vagy a környékén??

Kép
linda24

Pattikám!
Ha felébred a nagy Laci (kis Lacival együtt húzzák a lóbőrt), akkor fénypostázzuk a dellát.

Irgy mirigy a taliért. Muffin tök jó, hogy Te is voltál.

Mutassátok meg a szerzeményeket. ;)
20150601134430

Szly!
Gyógypuszi a Hölgyemény szemére! Csinike!
20150601134430

sziasztok

itt vagyunk mi is
tegnap megjártuk pestet,de nem sok jo hirt kaptunk..........
már az anettával
kiderült hogy nem is a foramen ovale van nyitva hanem pitvari sövényhiánya van ami 8mm
katéterrel nem tudják zárni hanem rendessen a mellkasán keresztüli mütét kb 3 év mulva mert kicsi de a szive már most meg van nagyobbodva kissé
ennyi röviden tisztára letörtem és nagyon félek

a léna baba nem nagyon akar enni és tiszta nyügi a két ökle a szájában van
megjött a nagylány is én meg depis vagyok azt hiszem mint az idöööö
áááááááááá
nagyon magam alatt vagyok

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sajnálom, Ronix!

Próbálj megnyugodni, biztosan nem lesz semmi baj! Drukkolok!

Sajnos olyan gyakori ez a probléma...
A júniusi topicban is volt egy kisfiú, őt mindjárt születésekor műtötték. Mostanra tökéletesen jól van!
hány éves is most?
Vendég

Ronix! :cry:

Kép
szly27

Ronix:Sajnálom,ez nem jó hír :( :(

Kezdek kiakadni a Professzoron-hatkor evett-leraktam aludni a jobból evett egy keveset,aztán átraktam a balra-ott megpihent,és alukált az ágyikójában-tehát most ismét a ,,nemszeretemcici" jött volna,felkeltettem,locsi,gondoltam utána csak eszik,esti alvás előtt-hja-gondoltam én-de ő nem így gondolta.Próbáltam etetni a jobból,de csak járt keze-lába-szája-dumált, a végén már sírt,de csak azért se evett belőle.A másikat nem akartam odaadni neki,cumival meg nem tudom átverni,mert nem cumizik.Na mondom,jólvan Fiam akkor méssz az ágyadba-leraktam,egy kis nyafi,és alszik-evés nélkül-most tuti hogy majd tízkor felkel :twisted: És akkor is ha törik-ha szakad a ,,nemszeretemcicit"fogja kapni. :twisted:

Kép
Kép
Kép
kike

Kép
dittke

Ronix minden rendbe lesz!

Kép
dittke

De mondjuk így belegodolva ha olyan éhes lett volna,biztos nem alszik el :roll: Lehet hogy tömöm ezt a gyereket :?: :roll: :oops:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike!
Pumpálod, nem kétséges!
20150601134430

kike!
Ha elaludt, lehet tényleg nem éhes... nekem is van olyan, hogy Lizy 20-30 percig is elnyammog egy cicin, de van hogy 10 perc alatt végesz, raknám vissza, és löki el magát.... én meg egyszerűen nem akarom elhinni, hogy jollakott!

d.dodó

Dodó! honnan jött a Lizy? Az Alice- ből?

Szly, apa azért brutálisan horkolhat...

Nekünk klassz napunk volt. Napközben 3x aludt, összesen majdnem 5 órát (!) Szerintem csak azért mert egész nap mozgásban voltunk...

Na jó éjt mindenkinek!

Kép
andkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?