A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Milyen nagy a forgalom pedig hétvége van!De legalább volt mit olvasnom! :D

Bejglit én is imádom,főleg a diósat és most már minden évben megpróbálkozom a sütéssel is karácsonykor.
Tehát picuranyu képet és receptet én is szivesen fogadnám !

Biga.csiga a kengurut mi is használtuk Anikónál de nem újszülött kortól.Szerettem amikor nem volt el a babakocsiban de mégis a kezem szabadon volt ha akartam valamit.
Most én is a hordozókendőn gondolkodom,csak azon izgulok hogy ne legyek hozzá béna!! :oops:
Szóval most dilemmázom hogy kenguru vagy kendő! :roll:

Kép

Kép
poszani

Köszi a válaszokat, lesz kenguru :lol:
Már találtam is a Vaterán egyet, apával beleszerettünk, ha meglesz teszek fotót :D
Kendő: Egy ideig én is gondolkodtam rajta, de van egy negatív példa előttem: A rokonságban egy gyereket állandóan magára kötötte az anyuja, akárhova mentek, így elérte azt, hogy a gyerek a mai napig tartózkodó, és bizalmatlan a rokonokkal, mivel nem szokta meg, hogy mások is vannak körülötte... Ezenkívül nekem meg elég car a hátam, így nálunk amúgy is apa lenne a kenguru felelős, rajta meg hülyén állna a kendő :roll:

biga.csiga

Bigacsiga: hát, az én derekam sem az a hajde... az, hogy a gyerekedet mennyire engeded másokhoz, nem a kendőn múlik :wink: nekem inkább az a dilemmám, hogy nyári hónapokban csorog a víz babáról, mamáról... még végiggondolom, de nem sok szitut tudok elképzelni, hogy használjam bármelyiket is... azért töröm az agyam :) de a januári fagyban bizti nem fogjuk használni, úgyhogy ráér :)
Poszani: annyira nem lehet bonyolult, hogy ne tudd megkötni :wink:

Csöre
csöre74

Nagyon ügyes vagyok. :) Begjli fincsi lett, sőt, már el is mosogattam, fel is mostam, nem vagyok semmi. :) Viszont apácska elment dolgozni, szóval megint egyedül vagyok. :(

biga.csiga: nálunk is lesz kenguru. Apácska látta az egyik barátjánál, aki épp így cipelte a kislányát, teljesen odáig volt érte, hogy neki is kell olyan, tudja majd cipelni Kristófot. :) Rajtam ugyan ne múljon. :lol:
Már egészen újszülöttkortól is lehet használni.
Amúgy szerintem a legtöbb babának bejön, hisz így még közelebb lehetnek az anyukához, apukához.

poszani: recept megy a másik topikba, íme a kép addig is. :) Igaz, nem valami tökéletes a kép, de azért látni lehet, hogy semmi jó nem maradt ki belőle. ;)
Kép

csöre: hát 2 egyforma bejgli tuti nincs. Ahhoz képest, hogy ez volt az első, jó sikerült. :)

Valaki megcsinálta a somlóimat? ;)
Vendég

Na megjöttünk a bababörzéről,ennyi pocakos kismamát és pici babát még nem láttam egy helyen.Rengeteg volt a babaruha,használt és új.Tomikámnak vettem pár ruhát.November 29.-én megint lesz hasonló vásár,csak kismamabörze néven.A barátnőm azt mondta,addigra már akkora hasam lesz hogy menni alig bírok majd.

Hátfájás:nekem gyakran fáj,de úgy hogy levegőt nem kapok rendesen.

Volt még valaki az expon?Kata te kimentél?

liuska

Én se kenguruban, se hordozóban nem fogom cipelni Alex bébit.
(hordozóban max. pár lépést)

Beigli :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Picuranyu ez a bejgli csodálatosan néz ki.Nekem a karácsony jut róla eszembe,akkor magamba fogok tömni pár szeletet egész biztos.Vagy akkor már a baba olyan kicsire összenyomja a gyomrot,hogy pár falatnál több nem fér bele?

liuska

Én is használtam kengurút mikor muszáj volt....a legszükségesebb esetben mikor tudom, hogy szükség lesz mindkét kezemre de a babakocsit nem tudom magammal bevinni mert nem fér be. Viszont iszonyat kényelmetlen. Nekem legalábbis marhára fájt benne a hátam, úgyhogy én is a kendőn dilemmázok.
Aki kengurút vesz mindenképpen oylat vegyen amiben fordítva is lehet tenni a babát, hogy majd tudjon nézelődni!

Köszi a tippet, én is valami cipőápolóra gondoltam....MAjd kis foltban kipróbálom milyen. Márha egyáltalán befér a nappaliba a garnitúra...
katuska79

Liuska: én nem voltam, bár tervben volt, de helyette Diegoba és bordűrt mentünk venni. Igyekezni kellett haza, mert 3-ra jöttek vendégek, aztán nem mertem bevállalni a rohanást.

Picuranyu: csodaszép a bejgli, ha küldesz, szívesen fogadjuk, fénypost :wink:

Kenguru: én is szeretnék, bizti ezt is feldobtam volna vmikor kérdésként, hogy mennyire jó, kell-e stb :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Hali!

Vagyok én is, csak az uram lázas. :(
Most ápolom ezerrel.

Holnap jövök bővebben.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna! Párodnak nagyon gyors jobbulást! Te is vigyázz, vissza ne ess!

Ezt szereztem Martinnak:
http://www.teszvesz.hu/show_item.php?item=443043318

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre74 kösz akkor csak én tartom magam ilyen bénának!

Picuranyu a bejgli fantasztikus! :D Valóban most próbáltad először?
Szerintem nagyon klassz lett! :D

Hanna30 jobbulást a párodnak ! Apa nálunk is szerintem beteg lesz, mert főzetett velem citromos teát és a torkát fájlalta.
Sajnos az nem jó,mert ritkán beteg de akkor nagyon(40 fokos láz).

Mindenkinek jóéjszakát!!!

Kép

Kép
poszani

kata8110 ez a Budazsák nagyon klassz!
Sajnálom hogy én még nem tudom fiú vagy lány lesz ez a pocaklakó!
De hétfőn megyek a dokihoz és nem hagyom békén amíg ki nem deríti!!!!

Kép

Kép
poszani

Poszani: köszi, úgy örülök neki, mert ugye zöld+szürke a babakoscsi, hordozó, mózes is, úgyhogy édi lesz így!!

Uradnak is mielőbbi jobbulást, itass vele NeoCitrant, az én uramnál be szokott válni!

Jó éjszakát mindenkinek!

KépKép

KépKép
kata8110

sziasztok,

ma adom fel a rendelést - Kata, Bigacsiga, mindjárt írok pü-t!
Majd jövök még, szép napot, betegeknek jobbulást, mozduljatok ki, szép napos idő lesz ma! 8)

Kép
vickybabe

Picuranyu: gratula a bejglihez :)

A nagykandúroknak (Poszani, Hanna) jobbulást!
Apus is betegeskedett a héten (no nem annyira, lázas nem volt), de aztán rájött, hogy most össze kell szednie magát :wink: :lol: hamar meg is gyógyult (persze előadta, hogy ez is valami trópusi kór, mert egy szimpla nátha Őt nem veszi le a lábáról :lol: )
Én kicsit jobban vagyok, szagolni már én is tudok, csak az az általános gyengeség maradt, de szerintem holnapra kinövöm :)

Most jazz-t hallgatunk Kispocokkal a musicovery-n :) egyelőre tetszik neki :) legalábbis az a benyomásom :)

Kata: aranyos a zsák :)

Viki: azon agyaltam (tapasztalt anyukák?), visszautalva a babahazahozós rucira, hogy lehet, hogy egyberészesbe hoznám haza a picit, nehogy a friss köldöksebet irritálja a gumi ... bár közte ott a pelus is, meg ilyenkor szoktak (volt) odarakni egy réteg textilpelust is... nemtom. Többiek?

Csöre
csöre74

Csöre: köszi, úgy örülök a zsákocskának :D
A rucit nem tudom, én amúgy is egyrészesben terveztem, tekintve, hogy 2 részes nincs is nagyon még Martinnak :oops:
Az jó, hogy rugi, egy meleg kezeslábas és a beköthető bundazsák? Vagy sok? Nem akarom,hogy megsüljön :wink: Vagy nem plüss rugit kap a kezelábas alá, csak egy pamutot. Úgyis kocsiba be,kocsiból ki, kb. 3 métert kell sétálni a friss levegőn :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre, örülök, hogy jobban vagy!
Erre nem is gondoltam, milyen jó,hogy vannak itt tapasztalt anyukák :wink: :D . Szerencsére plüssrugikkal is jól állunk (mind kaptuk, vagyis sokkal többet, csak ennyi fért a képre :lol: )

Kép

Kép
vickybabe

és vettem neki egy ilyen kis plédet a Brendonban, ami bundazsákká alakítható:
Kép

Gondolom ha ezt még ráadom a rugira, nem fog fázni :D

Kép
vickybabe

Kata, szuper a bundazsák! Én is szeretnék egy ilyen színűt, mert csak világoskék és sötétkék van, a babakocsi és a hordozó meg zöld :roll: A bordűr nagyon szép, és a Joy szőnyeg is (mi is néztük a Diegoban :wink: )

Kép
vickybabe

Vickybabe: látom, nagyon hasonló az ízlésünk :wink:
Nézd meg a licitálós oldalakat, én is így futottam bele. Vártam, vártam, hogy mekkora méret kell majd, de mivel ez 0-3 hóig van kb, tuti jó lesz, ráadásul zöld is és szerintem nagyon aranyos :D
Tündériek a kis rugik :D Örülök, hogy nem vagyok vele egyedül, hogy imádom őket nézegetni, hajtogatni, rakosgatni :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata, Biga.csiga!
Most kaptam üzenetet, hogy nem fogadták el a hitelkártyámat :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: pedig direkt webes fizetésre van :evil: Úgyhogy egyelőre nem tudom, el tudom-e küldeni a rendelést...este megpróbálom a párom kártyájával, de ha azt sem fogadja el, akkor nincs ötletem :?

Kép
vickybabe

Viki: szuperek a rugik :) nagyon helyesek :) abban biztos nem lesz gond :wink:
szerintem egyébként bővel elég a két bundazsák :wink: teljesen felesleges egy harmadik, nem fog szétmenni rajta :) mindjárt dobok egy fotót Mesi overáljáról, amit azóta minimum 4 gyerek hordott... meg sem látszik rajta :)
Kata: mit értesz kezeslábas alatt? A kis thermo cuccokat? szerintem az rendben lehet, ha a kocsiban kicsomagolod a bundazsákból (miután a kocsi felmelegedett)
Én amúgy azt tervezem, hogy ráadok egy vékony (pamut) rugit (body-val), rá a "hazahozós" kis plüss rucinkat (mindkét gyerekem abban jött haza), rá bundazsák a hordozóban, és a bundazsákot a meleg kocsiban majd kicipzárazom.
A plüss ruci így néz ki:
Kép
Kép
Zazán nem volt alatta rugi, csak egy hosszú ujjú body, de akkor huszoniksz fok volt :)
Lányok, el sem hiszem, hogy még csak 1/2 11 van :roll: kimostam, kiteregettem, a száraz ruhákat elpakoltam, Mesi iskolás cuccait és az asztalát rendbe tettem... mit csinálok egész nap? (tudom, pihi :wink: )

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Csajok! Nagyon-nagyon szupe cuccokat vásároltatok!!!! :)

Betegeknek jobbulást! Apukáknak is!!!!!

Csöre! Nagyon édesek a gyerekek!

Kép
hanna30

Hanna: köszi :) mindkettő a Zaza :) Mesiről nincs digitális újszülött kori, akkor még nem volt fényképezőnk :)

Csöre
csöre74

Csöre! Bocsánat. :oops: :oops: :oops:
Tessék pihenni!!!

Kép
hanna30

Csajok, valakinek nincs jól bevált joghurttorta receptje?

Kép
vickybabe

Sziasztok!!!

Jó sokat írtatok!!! :-)
Nekem valahogy nem sikerül meggyógyulni. Bár ma aludtam 10-ig, határozottan jót tett. :-) Holnap már muszáj lenne mennem dolgozni.

Kata8110: Képzeld!!! Mi is ugyanilyen bordűrt vettünk úgy két hete. De mi a Bricostore-ban vettük. :-) Nálunk úgy lesz, hogy kb. mell-magasságig tapéta (kb olyan színű, mint a bordűr alsó részén lévő csík), majd bordűr, afelett pedig festés. (de lehet, hogy ezt már írtam, akkor bocsi).

Ruhákat mi is kaptunk a múlt héten, imádni valóak. Kihasználva betegségemet a hét elején pedig horgoltam neki két kardigánt. :-) Olyan picik, hogy egy nap alatt meg volt egy. :-)

Lassan mi is kinézzük a bútort. Most már tényleg ideje lenne vásárolgatni, csak én nagyon babonás vagyok (sajnos), eddig nem nagyon mertem.

Kép
jandrea

Sziasztok!

Szép cuccok, hamarosan én is rakok fel párat a szerzeményekből.

Csöre, Zaza is cukorka.

Mindenkinek és férjeknek is jobbulást!

Süt a nap!

Vickybabe, kifejezetten joghurttorta receptet keresel? Én olyat nem szoktam, viszont van egy olyan isteni édességem, ami nagyon egyszerű, ízében hasonló, és eddig még mindenki el volt tőle ájulva. Éppen tegnap fogyott el egy óriási adag (másfél nap alatt, pedig csak ketten ettük). Felteszem a másikra, hátha megtetszik.

Kép
petne

Sziasztok!
Tegnap mi is voltunk a bababörzén és ott készült a kép kisbébiről :D
Kép

sahli

Kép

Kép

Íme néhány darab.

Jandrea, tőled is várjuk, a horgolt kis kardigánokat is.

Kép
petne

Sahli, de édi pofija van!

Kata, tőled is várjuk ám a Genesises képet.

Kép
petne

Sziasztok!

Hazahozós ruci: én biztos nem adnék rá az első időkben kétrészest....csakis rugit. sokkal kényelmesebb mert sehol sem nyomja, nem szorítja. Ők még nem tudnak szólni ha kényelmetlen valahol, nekünk kell igazgatni rajtuk a kis ráncokat is. Szóval én csak akkor hoznám haza és lenne itthon eleinte kétrészesben ha nincs más ruhája....de ilyen meg nem létezik:)Egyébként is olyan kis nyeglék, ne kelljen még azzal is bénázni vajon kivan-e a dereka.

Én decemberben a következő összeállításban hoztam haza Mátét.
hosszú ujjú body, hosszú ujjú plüss rugi, két sapka és a télizsák. Mivel a kocsiban induláskor még hideg volt, ezért terítettem rá egy polár plédet.

Tegnap tök sokáig pakoltunk, mert kaptam egy bőr sarokülő garnitúrát...csakhogy sehogy sem akart beférni. de aztán a végén megoldottuk a dolgot. Olyan szép....és ingyen volt:)
Úgyhogy most árulom a régit:)

ezt kaptam:

Kép

Máté a pakolás közepén megágyazott magának:

Kép
katuska79

Köszi Lányok :) igazából ruhabemutató lett volna, de mennyivel jobb egy igazi modellen, ugye? :D
Haha, Andrea: micsoda ötlet ez a horgolás :) igaz, én nem tudok, csak kötni, de csütörtökön (amikor sajna én is átesek a terheléses cukorvizsgálaton :( ) körbenézek kötésminta ügyben :D ezekre a pihenős napokra olyan jól jött volna... de lesz még ilyen, amikor a hasamtól nem tudok ugrabugrálni :wink:
Vicky: szoktam csinálni joghurttortát, de soha nem recept alapján :roll: olyan esetlegesen, és olyan esetleges is szokott lenni :lol: sürgős? mert anyósomnak van egy jó receptje, Apus ma jön haza onnan, szólok neki, hogy írja le, ha kell :)

Csöre
csöre74

Sahli: nagyon édes a baba, milyen kis dundi már :)
Petne: aranyosak a cuccok :) hú, a kék-barna kombinációért odavagyok mostanában :D
Katuska: szuper az ülőgarnitúra :) biztos nagyon kényelmes, ezzel jól jártatok, ha ingyen volt :wink: Máté nagyon édes :) aludt is?

Csöre
csöre74

Természetesen mi is vásároltunk, nem tudtunk ellánálni a kisruciknak, lassan már teljes a garnitúra. Ja és végre találtam
Magamnak tök jó áron egy fekete kicsit alkalmi jellegű kismamanacit (Christina Moda ha valakit érdekel). Nem is tudtuk végigjárni az egész börzét mert már a felénél kifáradtunk :)

Kata: köszi a linket az ajtódíszhez
klassz a fotel

picuranyu: király a bejgli én is ennék csak nagyon lusta vagyok elkészíteni

vickybabe: az a bundazsák nagyon kis pihepuhának néz ki, biztosan jól fogja érezni magát benne a baba

sahli

Petne! Király a recept és a rucik édesek!!!!!

JAndrea! Várjuk a képet a kardigánról. Nagyon ügyes csaj avgy!

Sahli! Nagyon édes Patrik baba!

Katuska! Gratula az ülőgarnitúrához.

Kép
hanna30

Petne: édesek az új rucik

Lányok mit főztök ma?

sahli

csirkepörkölt lesz majd....ha kienged a hús.

Csöre! képzelheted mennyire aludt:)
katuska79

Sahli! Ahogy az uram mondaná, kecsapos csirkecomb lesz ma nálunk. :) Baromira gyorsan készen van!

Kép
hanna30

[quote="katuska79"]
írta:
katuska79Csöre! képzelheted mennyire aludt:)

Hát, Katuska, néha extrém helyzetekben képesek elaludni :wink: Zaza esett már orral leveskébe, és még csak fel sem ébredt rá :D anyja fia :oops: de ezek szerint Máté csak huncutkodott :D

Ebéd: anyukám marhahúslevest főzött ma, vadast és szilvás gombócot... végigettem :oops: de ez ugye jó hír? visszajött az étvágyam :D

Csöre
csöre74

Csöre, ez a levest-lefejelős sztori nem semmi!

Vadas? Szilvásgombóc? Jajj, de irígy vagyok. A vadas a kedvencem, és a szilvásgombócot is nagggyon szeretem.

Hanna, felteszed a kecsapos csirkecomb receptjét?

Én fokhagymást halacskát sütök (a férjem éppen most ment hal beszerző körőtra), ha minden igaz, tengeri süllőből. A keksztekercs pedig már a hűtőben figyel :wink: .

Kép
petne

Csöre! Hajrá étvágy. :)

Petne! Leírtam. :wink:
Lacának gyártottam fokhagymakrém levest. Szegénykém megkérdezte, ördögöt űzünk? Annyi fokhagymát etettem már vele.
Nálunk a desszert túrós rétes (volt).

Kép
hanna30

Fú mennyi finomságot esztek!!!! csak lesek, mint hal a szatyorban:)

Csöre! ó de édi lehetett ahogy bealudt! Tök jó mikor mutatnak gyerekekről olyan vicces felvételeket az alvásukról.
katuska79

Hanna: kell is Lacának a sok fokhagyma :wink:
Néztem a recepteket is a túloldalon :) nyami :)

Csöre
csöre74

Katuska! Te sem panaszkodhatsz. :wink:
Kalács recept szuper. Majd megcsinálom.

Csöre! Na, ezt nem tolmácsolom neki. :wink:

Képzeljétek, tegnap Laca puszilgatta a hasamat. A drága kisfiunk meg lefejelte. Laca úgy meglepődött. :shock:
Majd a következő puszinál kapta a következőt.

Kata!Mi volt az uh-on????

Kép
hanna30

Lányok, kit hoztam?? :lol:

Kép

Kép

Mit mondjak, szuper élmény volt, nagyjából egy órát töltöttünk bent, nem volt utánunk senki :wink: Martin szép nagyot nőtt, 940 g, azt mondták, ha ilyen ütemben nő, kb 3500 g lesz mire születik! Ezzel abszolút ki is egyeznék :D Mindene rendben van, mintaszerű,csodálatos baba, édesen rángatta a köldökzsinórt megint, egyszer meg spontán bekapta a lábát :lol: Jó nagy tappancsunk van, most 5 cm-es :wink: Készült 58 kép CD-re, meg DVD és egy papír kép.

Szóval,nagyon-nagyon elégedett vagyok és abszolút pozitív volt az élmény, a szakszerűség és a törődés!!! :D

Jandres: akkor nagyon egyezik a mi ízlésünk is :wink: A bordűr nekünk a festett falra kerül, nem lesz tapéta -- tavaly lett kifestve, szép pasztel vanília színű, úgyhogy erre nyaljuk fel a bordűrt.
Gratula a kardigánokhoz! Tényleg, rakj fel képeket!

PEtne: irtó cuki, tüneményes kis ruhácskák!!!

Katuska: Máté :lol: :lol: :lol: Ezt az elevenséget!! De tök jó a garnitúra,gratula hozzá!

Csöre: kezeslábason egy olyan kis overallt értek, ami ilyen termo szerű belül, kívül meg nem hullós bundás + macifüles kapucni.
Gondolom ezalá body+vékony rugi, bundazsák meg csak a szabadtéri részekre, befűtött kocsiban majd kicippzárazom neki!
De édi Zaza!! Meg ez a leveslefejelés, meg kell őrülni :lol: És örülök z étvágyadnak!

Hanna: jó is az a fokhagymakrémleves!! Fini is, meg Lacának jól kitakarítja a bacikat!!

Vickybabe: szólj, ha nem megy, nekem el szokták fogadni a kártyát, szívesen megrendelem, ha gondolod -- ugyanezzel a menetrenddel, csak akkor én fizetek 15-öt a szállításért :wink:

Mi elmentünk ebédelni, megünnepelni a végre sikeres 4D-t :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Gyönyörű Martin baba! Szerintem már most hasonlít rád!!!!
Jó ebédelést.

Kép
hanna30

Köszi Hanna :wink: Mi is azt lestük, hogy látszik-e már, kire hasonlít :oops: Az biztos, hogy a fejformája az enyémre üt, én voltam ilyen kis golyófejű :oops: :lol: De hogy ez a tündéri orrocska kitől jön, azt még nem tudom :lol:
Ebéd már megvolt, most értünk haza, csak nyögök a jóllakottságtól :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Jóvannnnnaaa! Bamba vagyok. :lol:

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?